Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Gesta9323: Az osztrák Freud! Na, menjetek a p.csáb@… :D (2020.07.07. 20:28) Az osztrákok
  • Zsolt Máté Papp: @Egysenki: NEM, NEM és NEM! Te pont annak a sterilizált, önmegvető, bocsánat hogy élek, tucat-nem-... (2020.06.29. 22:24) A csehek
  • HajdúB: Európa alfele Olaszország. Mondotta egykor a nagy ánglius államférfi. A ki vért és könnyeket ígért... (2020.06.06. 00:32) Az olaszok
  • kaldijozef: @aku99: Sajnos magyar. A szemetek közül emlkedett ki...megérdemelten akasztották föl. (2019.12.01. 19:37) Az örmények
  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok

Az ausztrálok

2009.05.09. 18:38 - Kurtz ezredes

Egy kurva nagy homoksziget, amelyhez nagyvonalúan korallzátonyokat soroltak, hogy kontinensként tudják eladni. A köcsög Tiszaciánozók legnagyobb nevezetessége egy nem túl bonyolult acélhíd és a mellette felejtett táskaírógép. Ami eredetileg is ott volt – és nem koalamaci vagy kenguru – az vagy halálosan mérgező vagy szó nélkül kettéharap. Amit utólag hoztak, az vagy mindenütt van, vagy senkinek sem kellett, vizsgáljuk meg őket kicsit közelebbről.

     Azt ugye mindenki kívülről fújja, hogy ennek a páratlan országnak története fegyenctelepként indult, a teljes igazság azonban ennél sokkal kellemetlenebb, ugyanis rendkívül nehéz meghatározni azt a pillanatot, amelytől kezdve a Brit Birodalom már nem genetikai-hulladéklerakóként tekintett a világ ezen pontjára. Az a brit, akiben van egy kis jóindulat, ezt a korszakot nagyjából a XIX. század közepére teszi. A britek nagy részében azonban nincs, így ők a mai napig így néznek Brucékra. Mi vagyunk annyira tényszerűek, hogy elismerjük, a népesség génállománya a mélyponton már túl van. Azonban muszáj megjegyeznünk, hogy az a hely, amit szerb, horvát, görög, vietnámi és kínai bevándorlók tömegeivel lendületbe lehet hozni, nos ott valami tényleg nem klappol.

     Valószínűleg arról is mindenki hallott már, miként viszonyultak az őslakos ausztrálokhoz, azonban ez a kutya-macska barátság nem a szokásos gyarmatosító-gyarmatosított ellenállásra alapult, hanem arra a világon egyedülálló tényre, hogy egy bennszülött társadalom fejlettségben felülmúlja az idetelepített fegyenctelepek átlagos színvonalát. Aki most azzal jön, hogy Ausztrália GDP-je magasabb a miénknél, az sajnos egyáltalán nem érti a probléma lényegét. Az olyan ország, ahol nem a marha vagy a sertés az elsőszámú négylábú, sosem lehet fejlettebb nálunk. Hiába terelik helikopterrel a birkáikat, ez nem jelent civilizációs lépcsőfokot, pusztán egy látványos külsőség.

 

Ugyan a természet zsákutcája és semmi haszna sincs de legalább aranyos és ártalmatlan, mint maga Ausztrália

 

     Ned Kellyn – a helyi Sobri Jóskán – kívül történelmük kimerült néhány török sziklaszirt ellen vezetett szakadatlan és kilátástalan rohammal. A következő világháborúban – becsületükre legyen mondva – legalább igyekeztek kozmetikázni a mérlegen. Azonban ne legyenek kétségeink, nem Rommel meg az esőerdőben betonkeverővel bóklászó agyament japánok voltak az igazi ellenségeik, hanem szokás szerint a hasonlóan idióta új-zélandiak. Az azóta eltelt 60 évben tulajdonképpen semmi sem változott. Katonai erejüket olyan szerencsétlen helyeken fitogtatják, mint Új-Guinea meg a Salamon-szigetek, gyerekmondókáikban azonban továbbra is az új-zélandiak rakják sós kútba a koalákat. Csak lábjegyzetként jegyezzük meg, hogy a briteknél tényleg nincs nagyobb kavarógép a világon. 200 évig úgy uralták Indiát, hogy minden maharádzsát legkésőbb 10 perc alatt egymásnak ugrasztottak. Ugye kitaláljuk, az ausztrál haderőt melyik ország hadseregével párosították össze? (ANZAC)

 

Mad Mel

 

     Népszerű tévhit, hogy Ausztráliában az angol a hivatalos nyelv. Ugyanis sajnos még egyetlen ember sem akadt, aki megértette volna, mi a nyavalyát beszélnek ezek egymás között. Szívesebben társalgunk svájci némettel az anyanyelvén, mint egy ilyen kibogozhatatlan kiejtéssel megáldott szigetlakóval, aki a kígyót „sznájk”-nak ejti, a „todáj” pedig nem a meghalni, hanem a ma jelentéssel bír nála. Míg mi magyarok olyan tudósokat adtunk, akik golyóstollal, hologrammal, atomfizikával, C vitaminnal ismertették meg az emberiséget, Ausztrália egy veszélyes és antiszemita elmebeteget, Mel Gibsont bírta kitermelni, mint követendő példát. Ő és női megfelelője – Nicole Kidman – amúgy sem bírták eldönteni soha, hogy most amerikaiak vagy ausztrálok. Mark Webbert, Lleyton Hewitt-ot meg a sok, még a fehéroroszoknál is több ízfokozót tartalmazó sportolójukat már nem is említjük.

      Aki még a netkorszak beköszönte előtt taposta gyermeki éveit, és már unalmasan sokszor vetette ki a tékából apucival a Kutyám Jerry Lee-t, az bizonyára eljutott az ausztrál nemzeti eposz, a Krokodil Dundee megtekintéséig. A cápa és krokodilfogakkal kirakott, egyetlen evőeszközként a bozótvágó bárdot ismerő ausztrál macsó figurája érthetetlen módon ragadt rá erre a népségre. Igazán nem szeretnék sírógörcsöt okozni egyetlen hölgyolvasónknál sem, de a szomorú igazság – és ezt sajnos saját magunk tanúsítjuk – hogy az északi típusú, szőkés ausztrál természetjárók 5 percnél tovább még a legmagasabb faktorszámú naptejjel sem tartózkodhatnak kinn a szabadban. Igaz, hogy az angolszász származású honpolgárok csak kisebb része szőke, viszont a fennmaradó rész a még náluk is rosszabb vörös, akik már attól veszélyes égési sérüléseket szerezhetnek, ha kellő védelem nélkül mennek fel a legfelső emeletre. Amikor az ember közli velük, hogy az ő egy négyzetcentiméterre eső szeplőszáma nem háromjegyű, valamint van némi pigment a bőre alsó rétegeiben, csak bambán és értetlenül bámulnak, úgyhogy a machete meg a cowboykalap mellé tessék nyugodtan odaképzelni egy flakon irixet vagy panthenolt is.

 

Ausztrália nemzeti címere

 

     A természetjárásban azonban nem csak a nap a veszélyes ellenség, errefelé már egy egyszerű fürdőzés előtt sem árt életbiztosítást kötni, mert a százféle cápa, folyami krokodil/kígyó, kockamedúza, tüskés rája bármelyike hamarabb végezhet az emberrel, mint a Népbíróság a nyilas kormánnyal. A szárazföldön sem jobb a helyzet. A fülbemászótól a pókon át a kígyókig minden van. Aki a Budai-hegyekben a kullancsokban bírja meglátni az életveszélyt, annak melegen ajánlunk egy sétát bármelyik közparkban errefelé.

      Ausztrália az igazi nagy sportnemzetek közé sorolható, na persze akik odasorolják, biztos nem láttak még uszodát arrafelé. Mi magyarok olyan páratlan szépségű helyre építjük sportuszodáinkat mint például a Margitsziget. Egy ausztrál „szakember” egész biztosan értetlenkedne, hogy miért nem a Richter Gedeon dorogi gyára melletti réten áll. Nálunk Széchy Tamás érdemelte ki az Úszópápa megtisztelő címét, Új Dél-Walesben viszont – atya világ, miféle hely lehet az, amit Walesről neveznek el??? – névtáblás, fehér köpenyben rohangáló gyógyszervegyészek ordibálnak a medence szélén, akiknek egy kecses gyermeki lábfej 56-osra növesztése egyszerű délutáni rutinfeladat csupán. Mivel rögbiben rendszeresen elpáholja őket az ősi rivális Új-Zéland, ezért saját játékot találtak ki maguknak „ausztrál foci” néven, amit egy tojás alakú küzdőtéren játszanak, minden különösebb cél nélkül. A magyar focipályákkal ellentétben nem egyetlen mentő várakozik a nyílt törést szenvedettekre, hanem nagyjából úgy kell elképzelni a stadion környékét, mintha a Markó utcában járnánk. Ugye emlékszünk még olyan hatalmas sztárjaikra, mint Aurelio Vidmar, Mark Viduka vagy Harry Kewell?

Egy bazi nagy izé, amelynek kontinensi besorolásában nemcsak Baló György kételkedik. Az egyetlen igazán jó dolog bennük – Kylie Minogue-on kívül – hogy kurva messze vannak.

Címkék: pina sziget ausztrál birka kenguru cápa krokodil koala fegyenc mérges

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr251111809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czelder Orbán 2009.05.10. 00:28:05

Hmmm, valahogy nemigazán jön át az igazi gyűlölet. Jó az irány, de valahogy hiányérzetem van. Egy csomó jó poént el lehetett volna sütni a gyökérségükre meg az őket körülvevő környezet agyrohasztó hatásaira (lásd a "sörkultúrájukat").
Nem tudom, észrevettétek-e, de az ausztrálok nem turistáskodnak. Például az értelmileg örök kamasz szintjén lévő szörfösök sosem mennek Indonéziánál, neagyisten Thaiföldnél messzebb.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.10. 00:40:31

@Czelder Orbán:
Hagyunk helyet azért a kommenteknek is. Ezért és a terjedelmi korlátok miatt sem írunk meg mindent róluk. Sajnos van egy szint - lásd a görögöknél - ami alatt mi sem tudunk igazán gyűlölni, pusztán tényeket közölni. Sörkultúrájuk nincs és valószínűleg tájföldnél ér véget számukra a világ. Bár Nagy Britanniáról tudják, hogy ellenség, azt hogy pontosan merre van és kik vannak még arra már egész biztosan csak nagy vonalakban ismerik. Hozzáteszem, nekünk addig jó. Én például nem akarok oldalt felcsapott keki kalapokat látni a Halászbástyán.

Czelder Orbán 2009.05.10. 00:47:13

Én sem hiányolom őket, félre ne érts. :-)
Nagyon jó kis állatfarmot hoztak ott létre maguknak, hát lakják is be!

Esetleg lehetne egy gyűlölet-módszertan posztot is írni. Hogyan, mennyire és mi alapján gyűlöljünk másokat. Amolyan index, vagy valami mérce alapján.
Csak egy ötlet. :-)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.10. 00:52:48

@Czelder Orbán:
Ez jó ötlet, remélhetőleg valamikor sort kerítünk rá.

nyugtalan 2009.05.10. 07:27:38

Jááááj.....az AC/DC-t megemlíthetted volna :P

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.05.10. 10:33:03

Nem lehet mindenkit gyűlölni, az egyszerű lenézés bőven elég tud lenni, lásd itt. Szerintem azért jó az ausztráloknak, mert ettől ők még nagyon jól érzik magukat.

Találkoztam elég sok ausztrál turistával, szeretnek divatosan "career break"-re menni és egy évig bejárni a világot modorosan. Laza világjárás, hobóskodás. Szeretnek amúgy az Egyesült Királyságban élni és mindenkit megdugni (mármint a férfiak), ami elég könnyen össze is jön nekik, mert mindenki rajong értük.

London még az új-zélandiakkal van tele, akik szintén "megérnek egy misét". Éjszakai klubokban kötelezően le is megy a Down Under himnuszuk minden déli britnek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.10. 13:29:15

"Ausztrália egy veszélyes és antiszemita elmebeteget, Mel Gibsont bírta kitermelni, mint követendő példát."

Itt valami félreértés lesz. A zsidókat talán nem gyűlöljük?

trédoff · http://polgarda.blog.hu 2009.05.10. 22:08:09

@TaTa86.: Nincs itt semmi félreértés! Az albánok is gyűlölik a szerbeket, de ettől még nem fogjuk őket megszeretni. Te, mint antiszemita emiatt a közös témátok miatt máris bírod Mel Gibsont?

brabham · http://mogyorod.blog.hu 2009.05.11. 02:22:12

Szerintem kurva jó!:)
Brá Kewell két L-el írja a nevét, és Mel szülei valójában a behívó elől költöztették a családot ausztráliába, ha jól emlékszem;)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.11. 09:50:22

Jó, jó, de a zsidókról is kérünk posztot!!

Czelder Orbán 2009.05.11. 12:26:36

@Rorschach: Szerintem felesleges. A mATULA behozhatatlan előnyre tett szert ezen a téren.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.11. 13:49:45

@menáger: Igazad van! Nyugodtan lehet gyűlölni mind két felet. Ebben kiegyezek.XD

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.11. 21:18:56

@Rorschach:
Izraelt be merem vállalni, féltem a lányom maradjunk annyiban.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.12. 18:44:48

@Kurtz ezredes:

Kár, elolvastam volna, mit írtok. A kuruc info pl. szépeket ír róluk, de az valahogy nem jön át. Gyűlölködni nem lehet rutinból.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.12. 19:00:00

@Rorschach:
Azért ne félj mert még megjöhet a bátorságunk. A zsidók között sok jófej akad, Izrael viszont a legrosszabbakat tartalmazza zsidófronton. Náluk már csak az orozsjózsi féle "nemszülettemzsidónakezértbuzileszek" fajta divatzsidó a szánalmasabb.

pappito · http://pappito.com 2009.05.13. 04:35:08

Haha.
Köcsög Ozzik. Itt újzélandon mi is lenézzük őket. Miközben esszük a vegemite-jukat.

itt, Down Under, az iható sörök mind import cuccok. Na akad egy-két kivétel, de az tényleg kivétel.

pappito · http://pappito.com 2009.05.13. 04:37:31

Te Kurtz, ha az ozzik dugnak meg mindenkit, akkor miért a zsidóktól félted a lányod?

Én szívesen olvasnék egy ilyen témábavágót Izraelről, ha nem lesz sztenderd antiszemita és vérmagyar bunkóskodás benne.

pappito · http://pappito.com 2009.05.13. 04:38:31

ja, az megvan, hogy ozziában van olyan rész ahova nem lehet diesel autóval behajtani? az abók megisszák belőle a gázolajat. weird, mate.

na G'day!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.13. 12:17:06

@pappito:
A megdugás még hagyján, elvégre erre vannak a lányok. A zsinagóga kötőanyagába nem az kenguruk keverik bele őket.

kampó igric 2009.05.14. 17:56:19

Ausztráliát labanc Kufsteinsmasszerek alapították 1793 február 31-én abbéli istentagadó és nyögvenyelő igyekezetükben, miszerint is föltámad a Mathias rex és bevonul Vindobonába, királyi zenekara a Háti Yeti zenebonázása közepette, akik is legújabb Mozartmódszerűző szuperparametaopuszukkal, a "Jusztismord, ergo justice is mort" cíművel megágyaznak a negyvenvalahány év múlva kinevezendő helytartónak, Béri Balogh Ádámnak, aki szintén föltámadandó lesz majd azidő tájt, és egy ábrándos, kékharisnyalelkű poéta képében fogja megírni az "este van, este van, nyögjetek alomban, mert sohasem haynaudik, és többé nem esztek knédlit" kezdetű 7777 soros eposzi szösszentyűs gasztropasztorálját. Na ezt a jövőképet nem bírták elviselni az ausztrákok, és pánikszerűen lehajóztak a Dunán Ausztráliába, ahol is első dolguk az erszények elkobzása volt, amit a fejükre húztak s csak utána ugrottak fejest a homokba. Épp eme pánikszerű aktusuk után már annyi gógyijuk nem maradt, hogy elleplezzék honnanjöttment mivoltukat, így lett ez a minden kontinensről leszakadt, sőt tektonikailag kiebrudalt fekélypötty Ausztrália, nem peniglen Faszfejparókasztán.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2009.05.22. 17:20:18

Egyszer volt nálunk ausztrál magyar származású fiatal ismerős és haverjai. Tökre nem érdekelte őket az őshaza. szerintem csak a csajok miatt jöttek Európába. Lesújtó volt.

lump 2009.05.25. 23:04:12

Na és az AC/DC?????

nyugtalan 2009.05.25. 23:49:26

@lump:
"Gudea a nagy ACDC fan, majd ő fényezi őket." :D

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.26. 09:38:44

@lump:
Na igen, az utolsó mondat így festene jól:
Az egyetlen igazán jó dolog bennük – Kylie Minogue-on kívül – hogy kurva messze vannak, és hogy az AC/DC júniusban megint egészen közel jön.

ant 2009.07.27. 10:51:22

Egy klasszikus jut az eszembe, ami az egész fenti írást röviden összefoglalja:
"Kurva ausztrálok! Utálom azt az egész országot, vagy kontinenst vagy mi az! Ott kéne atomot robbantani!"
- Ford Fairlane

Eastbay1 2010.01.31. 00:27:03

@Kurtz ezredes: Az AC/DC fele skót, úgyhogy nem számít ausztálnak.
Egyébként sérelmezem, hogy kimarad egy fontos utalás a birkazabálók belterjességére vonatkozóan. Nem kettő ausztrált ismerek személyesen (hármat actually), mindnek olyan fejformája és arcberendezése van, ami alapján ránézésre leszázalékolnák őket. Ez nem lehet véletlen.

Neton 2011.08.16. 17:53:00

Meg Yvonne Strahovsky is jó még Ausztráliában, bár a neve elég sokat sejtet eredeti száramzásáról. :D

BoGyesz 2014.01.08. 12:30:21

Az is kimaradt, hogy az angol származású ausztrál nőket sokan csak Godzillának hívják, mert magasak, kövérek és legalább 46-os lábuk van.

Az is kimaradt, hogy a legtöbb ausztrál tróger, mert a jól teljesítő gazdaság és az állam segíti őket, de az előbbi csak a bevándorolt kelet-európaiak és ázsiaiak miatt pörög ilyen jól. ;-)

Az is kimaradt, hogy ebben az országban a természeti látnivalókon kívül nincsen SEMMI más érdekes és egy európai egy idő után hiányolja a változatos környékbeli országokat, amik 3-4-5 órányira vannak autóval. E helyett repülhetünk 9 órát, hogy Ázsiába érjünk, de ha már ott is unjuk a nasi gorenget és a pho levest, akkor egy több mint húsz órás repülés vár Európáig.

Az is kimaradt, hogy az internet kb tíz év lemaradásban van, mert egy ADSL kapcsolat több mint tízezer Forint havonta, de hiába is van baromi gyors kábeled, minden tartalom az USÁból vagy EUból jön, tehát még egy sima 720p film nézése is akadozik a YouTube-on.

Aztán még írhatnék a szomszédos szigetről, Új-Zélandról is, ahol a feleség-verő és iszákos őslakosok élnek, valamint azok a szerencsétlenek, akik nem kaptak vízumot Ausztráliába, és ráadásul mindkét fajta alig várja, hogy ide jöhessen.

Röviden ennyi. Kiírtam magamból, megyek aludni. :-)

martondavid 2014.01.08. 23:31:22

@Kurtz ezredes:
En a magyarsagrol is szivesen olvasnek egy ilyet :-)

Alex Bozsvary 2014.01.09. 14:05:07

A comenteloknek
Ti aztan igazan nagy marhak vagytok

Alex Bozsvary 2014.01.09. 14:10:38

@BoGyesz:
Hat tenyleg jobb ha aludni mesz jo melyre,Mert nagyon sotet van ott az agyadban ha igy latod Australiat remeljuk nem az irigyseg beszel belolled,vagy nem tudtal itt maradni,mert mostmar az ertelmi fogyatekosokat es rasszistakat mint te vagy nem engednek ide.

Alex Bozsvary 2014.01.09. 14:14:11

@Eastbay1:
Azert en meg neznem a te arcberendezesedet is,hogy tudjak kulombseget tenni.Viszont agyad beszed kozpontjat barikad ovezi az mar biztos

BoGyesz 2014.01.09. 21:18:50

@Alex Bozsvary: Alex, segítek. Ez a blog és a kommentek sem gondolják komolyan. Ez humor. Ha nem érted, nem baj, csak ne sértődj meg.

Egyébként magam is ausztrál vagyok és Sydneyben élek.

Orszag 2014.01.20. 01:21:41

@Eastbay1: Ehhez képest nekem meg nem volt pofám idekommentelni, mikor felfedeztem a blogot három éve. Na, mán mindegy.

Eastbay1 2014.01.27. 23:39:47

@Orszag: Kéne egy poszt, hogy mennyire gyűlöljük azokat akik napokat/heteket/hónapokat/éveket késnek a kommenteléssel:D

D3D 2018.11.27. 18:12:25

Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz.