Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

Az észak-amerikai indiánok

2009.05.18. 22:43 - Kurtz ezredes

Ki merjük jelenteni, eljött a blog történetének mélypontja. Ennél már nem lehet lejjebb. Egy csapat betrippezett ősember, akik megragadtak a törzsi társadalom szöveténél, életük örökös kempingezésből, nyilazásból, szájütögetésből, füsteregetésből és pszichedelikus drogok használatából állt kaktusztól a kígyóméregig. Egyáltalán mi a faszért tudunk mi ezekről bármit is?

     Mint tudósember, nagyon szívesen látnék végre egy kultúrtörténeti dolgozatot arról a drámai vészkorszakról, amikor a blogunk által már boncolgatott Balkán vagy Itália kezdett nemzetközileg divatossá, követendővé válni. Magáról a jelenségről Inkei professzor remek írásából már mindenki tudomást szerezhetett, ha ugyan eddig nem tapasztalta. Egy egészséges, progresszív társadalom életében sajnos eljön az a töréspont, amikor ilyen civilizálatlan, bunkó naplopókra kezd kacsingatni, mai esetünk azonban rettentő érdekes, hiszen ezek a tollas martalócok már akkor töretlen népszerűségnek örvendtek kontinensünkön, mikor Németország még nemzeti össztermékének egyharmadát fegyverekre költötte.

 

Amerika Jászberénye, Indianapolis

 

     Ez a béna indiánromantika valószínűleg a vadnyugat iránti epekedéssel együtt robbant be a mainstream világtrendek közé. Most sem szeretnénk senkit kiábrándítani, de blogunk szerkesztőgárdája bizony már járt a nagy vízen túl, és akinél az Alföld vagy a Somogyi-dombság unalmas és poshadt, teljesen érdektelen területként villannak be, ugyan nézzen már szét Nebraska, Wyoming vagy éppen Montana pezsgő kisvárosaiban, lüktető marhaösvényein, és próbálja meg elképzelni ezeket az elmúlt 130 évben emelt építészeti remekművek nélkül. Amiért ez a könyékig poros, kilátástalan vidék vonzó tudott lenni, az a törvényenkívüliség, a szófukar fegyveres banditák világa, akik a központi hatalom teljes hiánya miatt úgy lőtték át egymást az ivó lengőajtaján, hogy az minden Hollywood-i producernél meg ingerszegény metodista családanyánál felért egy anális orgazmussal.

     Nekünk magyaroknak teljesen felesleges ilyesmiért odalenni. Egyrészt rendszeretők vagyunk, másrészt izgalmas az életünk, harmadrészt, ha mindenáron betyárromantikára vágyunk, akkor van nekünk hazai, az alföldi tanyavilágtól a hajdúk által uralt ártéri erdőkön át a Bakony sötét rengetegeivel bezárólag sok említésre érdemes vidékünk. Mindenekelőtt azonban tekintsük most át az úgynevezett indián kultúrát, és itt most csak szigorúan a mai Egyesült Államok és Kanada területén élők számítanak, mert bár ettől délebbre is különlegesen kretén népek vertek tanyát, akiket 300 bigott spanyol is játszva elintézett, mégis az ő állítólagos civilizációjuk messze felülmúlta az északon élőkét, ez pedig ugye Európából nézve totálisan értelmezhetetlen dolog.

 

Red Bull

 

 

     Igazából a civilizáció szót sem kéne emlegetni az esetükben, hiszen nagyjából ott tartanának még ma is, ahol az Istállós-kői barlang 36 ezer éve, ha nem lenne fehérek által tervezett, gyártott, forgalmazott, szervízelt pick-upjuk, amit a fehéreknek fél áron eladott karton cigiből, meg a fehéreknek felhúzott kaszinók bevételéből fedeznek. Történelmük kimerült egymás részleges kiirtásában. Hallott már bárki is olyan nevezetes indián-dzsemboriról, amelyik nevében nem volt benne a mészárlás vagy csata (a békepipálás nem számít, az csak az újabb háborúkat alapozta meg) kifejezés? Két dologra persze rettentően büszkék. Custer tábornokot meg 300 alkoholistáját sikerült meglepjék cirka 10x-es túlerővel – ez is de ismerős – valami kijárat nélküli katlan közepén. Fogalmunk sincs melyik simlis firkász kreált ebből a sajnálatos eseményből ekkora sztorit. Mindenesetre nem kell sok fantázia annak elképzeléséhez, hogy nézhetett ki ekkor a nevezetes tábornok, aki a polgárháború éveiben szerezte rangját – ne feledjük, már akkor is viszkivel reggelizte a kukoricapelyhet – és később csak mint szaros alezredes került vissza a fegyveres erők kötelékébe. Indiánék másik nagy dobása, a Csendes-óceáni hadszíntéren való rádiózgatás. Ezzel a hatalmas haditettel Európából a szlovák népet bírják beelőzni, mást – pláne a miénket – sajnos nem.

     Nyilván mindenkiben felmerült a kérdés, vajon hogyan lettek kalandregények tucatjainak főhősei, a XIX. század végén csak nem lehetett ekkora kollektív bűntudata az amerikaiaknak – csendben jegyezzük meg a rendes amerikaiaknak ma sincs – vajon miért kellett nekünk gyerekkorunkban indiánost játszani, miért lett milliárdos játékbirodalom az indiánfigurák tucatjait gyártó Playmobilból? Miért lett Gojko Miticsből nagyobb sztár, mint Oszter Sándorból? Cherry Coke? Miért neveznek el béna sátraikról rockkocsmákat, és úgy egyáltalán mi a fenéért érzi azt az ember, hogy ezekkel amúgy teljesen normálisnak látszó honfitársaink is képesek a legvégsőkig azonosulni?

 

Винету

 

 

     Gyanítjuk, a nagy szimpátia mögött az húzódhat meg, hogy mindenki indiánfilmeken nőtt fel, ahol apró gyermeki lelkének egyszerűen túl sok sátras huhogót gyilkoltak halomra. Nos egyrészt emlékezzünk rá, hogy a rezesek sem pöcsöltek sokat, ha megláttak egy ekhósszekér-konvojt közeledni, másrészt ezekhez nekünk magyaroknak aztán tényleg kurvára semmi közünk sincs. A hamis bűntudat iparszerű keltését nem is tudom most hirtelen kikhez kötni, mindenesetre érdekes tény, hogy például a 70-es évekbeli NDK-ban készült filmek indiánszerepeinél a Holocaust túlélői bizony felülreprezentáltak voltak – tessék megnézni a sok Berkowitzot meg Rosenfeldet az imdb-n ha az én szavam kevés – és akkor különösebben még nem is túloztam. Ez a gyengék, elesettek iránti részvét egyébként teljesen helyénvaló, ha a rákos kisgyerekektől zaklatnak telefonon, vagy ha egy jobb sorsra érdemes csöves lejmol le minket a villamosmegállóban, de ideje lenne már elfelejteni az olyan népeknél, akik valószínűleg teljesen megérdemelten kaptak piros lapot a történelem forgatagában. Ejtett már könnyet valaki is az olvasók közül a besenyőkért, avarokért, vizigótokért? Pedig egyik népcsoport sem passzolt át leigázóinak önként és dalolva 20 millió négyzetkilométert némi tüzesvízért meg durranóbotért cserébe.

     Most mindenki mélyedjen szépen magába, ha a tévé előtt Vinettúért meg Vajúdó Bikáért rágta a párna sarkát! Én már 5 évesen is a kék postásbácsikkal voltam, normális felnőtt is lett belőlem kedves Cseh Tamás!

Címkék: amerika pina indián drog háború vasút ősember népirtás préri mohikán apacs winnetou tüzesvíz bölény vadember kommancs csingacsguk szíú

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr451130542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czelder Orbán 2009.05.19. 00:03:17

Jéé, de jó érzés, hogy más sem szerette gyerekkorában a sztyeppei ...pardon, préri... cigányokat. Shitting Bull-ért is csak azok rajonganak, akik elhiszik, hogy Che Guevara jót akart.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.19. 00:18:51

@Czelder Orbán:
Az én legkedvesebb élményem egy eltés szeminárium volt. A bölcsészpicsák senki másért nincsenek oda annyira, mint ezekért a gyökerekért. Amikor az ember emlékezteti őket arra, hogy az erősebbnek győzedelmeskedni kell a gyengébb felett - hiszen ez a természet törvénye - csak levegőért kapkodás a válasz. Komolyan mondom, néha nem tudom megérteni az embereket.

lump 2009.05.19. 00:48:07

Te beteg vagy! Éjjeleként szlovákokkal álmodsz, ugye? :D

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.19. 01:42:57

@lump:
Persze, még elalvás előtt is kettőskereszteket számolok

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.19. 02:49:57

Egyébként Custer-t majdnem megölte a Kisnagyember! De végül mégse. Viszont ti ex-matulások vagytok, az biztos.

rozushka 2009.05.19. 09:08:52

No de kerem, hol marad a jooreg West Lafayette-i Purdue University? Es egyeb magan...khm..elnezest...egyhazi felsooktatasi remekeik? Ja, es az egyetlen jo dolgot (azaz, hogy dedimamam Gary-ben szuletett), na meg ezt is elsotetiti a teny, miszerint : American superstar Michael Jackson was born in Gary, Indiana in 1958 . Azt hiszem, itt a (mely)pont.

a néhai papp jános 2009.05.19. 10:05:16

Nem említettétek viszont csodafegyverüket a tomahawkot (magyarul tomahafk). Persze nem a fehérember által előállított egyik legcsodálatosabb dologra, a manőverező robotrepülőgépre gondolok, hanem a primitív fejszére (amit állítólag szintén a fehérembertől nyúltak).

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 10:06:19

Na, ez az, amire nem gondoltam soha bele rendesen, és mégis marhára igaz. Én is gyűlöltem az indián filmeket, könyveket, és jó ideig azért nem olvastam, mert ezekkel a szarokkal akartak rászoktatni... A másik etap életemből, ami indiános, és kiverte a biztosítékot: évekig könyörögtem, lejmoltam műanyagkatonákért (min minden rendes fiú, akinek az anyja nem tudni milyen oknál fogva azt hiszi, hogy ettől szadista állat lesz a gyerek), és a sok kuncsorgás végén kaptam egy nagy zsák... indiánt meg cowboy-t. Basszus! Na, akkor tényleg kiborult a bili! Summa summarum: pokolra velük... Tényleg egy elbaszott, vöröses kinézetű, fekete hajú, narkomán hippi banda...

a néhai papp jános 2009.05.19. 10:11:08

És a még mindig ingadozóknak ajánlom ezt az elsöprő erejű klipet. Marlon Brando. Oszkárdíjátadó. Kicsitoll. LOL, LOL, LOL.
http://www.youtube.com/watch?v=2QUacU0I4yU

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.19. 14:49:07

Igen ez a másik beteges perverzió. Chinook helikopter, gerominózás az ugrás előtt, grand csiroki. Érthetetlen mind.

Dirky 2009.05.19. 15:13:35

Mindig is elcsodálkoztam azokon, akik szerint az indiánok a fehér ember megjelenése előtt egyszerű lovas-tomahawkos primitív vademberek voltak. Sajnos a valóság az, hogy a fehér embernek az is kétszáz évi fémeladásba és folyamatos lóelvesztésbe került, hogy egyáltalán erre a szintre hozza őket. Amúgy vajon mennyire él harmóniában a természettel egy olyan nép, aminek minden harci öltözetéhez ezerötszáz négyzetkilométer saspopulációját kell kilőni?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.19. 15:41:59

@Czelder Orbán:
Nem véletlenül szeretjük őket még olaszságuk ellenére sem. Itt is a jó oldalon állnak.

2009.05.19. 15:46:15

indiánoknak szurkolni a jenkik ellenében, pont olyan dolog, mint jerrynek v. a gyalogkakukknak szurkolni tom v. a prérifarkasnak ellenében.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.19. 16:00:31

@Bölcs Ész:
Azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy Jerry nem adta el az egérlyukat tomnak két csepp tejért, hogy aztán egy gyufásdobozban élhesse le maradék kis életét rezervátum álnéven.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.19. 16:21:41

Én már egész kicsi koromban is mindig a prérifarkasnak szurkoltam, hogy egye már meg azt az idegesitő kakukkot...

2009.05.19. 17:05:06

@Kurtz ezredes: akkor jogos a pusztulásuk. : )

2009.05.19. 17:07:29

@Rorschach: nyamvadt és mitugrász keljfeljancsi népségeknek mindig pusztulniuk kell, mert idegesítőek. legyenek azok akár indiánok, jerry, gyalogkakukk vagy gesztipéter. : )

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.19. 17:49:04

Ráadásul a geszti tudjukmi, szóval ezért is...!

Empty 2009.05.19. 22:44:20

Na végre! Remek poszt! Büdös totemimádó skalpgyûjtô madárnak öltözött vadállatok.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.05.20. 01:46:18

Én nem utálom őket, viszont abszolút közömbösséget érzek irántuk. Talán az még rosszabb:)

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.05.20. 01:55:45

Egyébként ezt az amerikaiak vs. indiánok dolgot leginkább a honfoglaló magyarok vs. Szvatopluk kategóriába tenném, amiből következik hogy az nem is kettőskereszt, hanem totemoszlop.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.20. 02:10:18

@mexicola:
Annyi apró eltéréssel h a pszeudotótok legalább önállóan megoldották a legyünk folyton bebaszva kérdést, nem nekünk kellett őket ellátni pálinkával. Csak éppen kihasználtunk, amíg vörös fejjel henteregnek a porban. (Nem félreérteni! A pálinka a világ legjobb röviditala, a tótoké meg száraz kóróból készül)

szeszesember 2009.05.20. 04:05:39

Tényleg használhatatlan, semmirekellő söpredék ez az indián népség. Annyi fehér embert megöltek, de Kevin Costnert persze életben hagyták. Nincs igazság a Földön.

kampó igric 2009.05.20. 14:24:57

Én pedig szeretem az indiánokat, igaz élőben még nem láttam egyet se, de tán épp ezért. Te pedig, aki e cikket elkövetted, hülye vagy, mert az indiánusok például elejtik a bisont, oszt jól megeszik, te pedig hiába feszegeted a junkfoodkonzervet gömbfejes logarléccel, annak a belbecsihöz nem féröl hozzá, osztán a jól megérdemelt éhenhalászat lesz a részed. Az indián meg szembelovagol az alkonyattal és hollófekete haját fújja a szél, mer' ő való a főd hátán grasszálni, nem pedig te laptoppal naplopó pupulista
burzsoábérenc proletárpiperkőc, aki azt se tudja, hogy a Sitting Bull sohase hagyná, hogy a neve valamely szar amerikáj viszki legyen. Hanem inkább a természet lágy ölin hegyként foglal helyet. Amerika az indiánoké! Oké?

Czelder Orbán 2009.05.20. 14:29:04

@kampó igric:
Free America! Harcoljunk a realitások ellen! hahaha! :-)

novi 2009.07.03. 15:02:07

amerika Jászberénye :DD,
akkor ezek szerint én lenni magyar indián? (amennyiben a jb-i lakos vagyok)

gyöngyörű párhuzam, na.

fasza a blog, reggel 8 óra óta ezt olvasom a munka rovására ofkorz :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.03. 16:10:16

@novi:
"a munka rovására"
Na azért csak óvatosan, az olaszok is így kezdték! :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.13. 14:51:19

Nicsak, ezt a posztot eddig észre sem vettem!
Én is kovboj (így ejtettük) voltam kölyökkoronban nem indián.

Intizar 2009.12.11. 16:07:12

Megmondom én a rejtély nyitját: Ernstthal, a kies Szászországban. Ott született May Károly, az istenkirály.
Egyébként akinek bassza a csőrét a Vadnyugat-romantika, olvassa el Thomas Berger remekművét, a Kis Nagy Emert. Higgyék el, még sokkal jobb, mint a film. (Bár abban kivételesen a kovbojt játszotta zsidó. Igaz az is, hogy ez egy lúzerkovboj volt.)

Intizar 2009.12.11. 16:10:28

Ja, még valami: a hamis bűntudat iparszerű űzése a teljesen valódi, bár finoman szólva álszentecske fehér-amerikai bűntudatból eredezik. Az NDK ill. az egész keleti blokk erre csapott le, mint gyöngytyúk a zöld takonyra. És azért játszották zsék az indiánokat, mert közöttük gyakoribb a sasorral súlyosbított sötét hajszín, mint a szín-árja türingiaiak közt. Ugyanez mondható el a jugoszlávokra, lásd az isteni Gojkót.

Amade (törölt) 2010.02.23. 17:54:52

Most olvastam újra az írást, igen jó!

"A hamis bűntudat iparszerű keltését nem is tudom most hirtelen kikhez kötni" a legjobb XDXD

@kampó igric: Sitting Bull Buffalo Bill showműsorával járta körbe Amerikát. Ennyi.

Gloucester 2010.02.23. 19:23:50

Az indiánok filmre vitelének legalja, amikor Jackie Chan-nel karatéznak és a levegőben kapják el a repülő baltát. Ezen kívül sosem értettem, hogy miért nem tudták használni szerencsétlen fehérbőrűek nevét, minek kellett mindenkit átnevezni. "A farkasokkal táncoló" produktumban is micsoda kéjjel nézték, hogy mmiként próbál megszabadulni az a szerencsétlen attól a vadállattól a prérin, ahelyett, hogy segítségére siettek volna.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.08.02. 15:52:40

Винету

hát megalol!
lefordítottam, éljen a Google! :DDD

nyílméregbéka 2010.08.04. 19:43:24

@Gloucester: "miként próbál megszabadulni az a szerencsétlen attól a vadállattól" ja, emlékszem, mondogatta neki folyton, hogy "Rossz farkas!"
De az valami tapadókorongos észak-amerikai piócafarkas volt, mert folyton visszacuppant hozzá, hmm.
Egyébként ha nincsenek a May-könyvek, sosem tudom meg, hogy a medvetalp ehető és finom dolog. Most ez szerepel a bakancslistámon, a tandemugrás meg az Antarktiszra utazás után.

mayorlacko 2013.07.16. 12:11:58

Egy filmet talán ajánlhatok e témában.
Meglepő módon ebben egyik fél sem tetszeleg a jó szerepében.
Walter Hill 1993-as, Geronimo: An American Legend c. filmje a kényelmesen elfelejtett kategóriákat gyarapítja ugyan, de azért kiváló minőségben letölthető bizonyos torrentoldalakról, egy verzióban még magyar felirattal is.
Isten ments a szinkronostól.