Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok

A Manchester United

2009.05.26. 22:04 - Gudea enszi

A Bajnokok Ligája döntő alkalmából exkluzív duplacikkel jelentkezünk, melynek első részét látjátok most, és nagyon hamar megérkezik a második is.

Anglia a futball szülőhazája. Ezzel azonban a helyükben nem kérkednék, mert büszke szülőhazaként már egy egész – otthon, saját maguknak rendezett – VB-t is bírtak nyerni, az utóbbi világversenyeken pedig rendre a papíron egyik legerősebb kerettel véreznek el a negyeddöntőben. Már ha kijutnak egyáltalán. Valami érthetetlen anglomán perverzióból kifolyólag nálunk mégis emberek tömegei drukkolnak a focigyilkolásban csak az olaszokhoz mérhető angol kluboknak, és az angol válogatottnak.

     Ők, az angol-drukkerek ezek szerint nem veszik észre, hogy mi folyik azon a nyomorult szigeten. Az a foci ugyanis nem szép, és nem is jó. Aki labdával megtoldott csoportos erőszakra vágyik, azt széles kínálat várja. Nézhet amerikai focit, ausztrál focit, rögbit, hokit vagy vízilabdát; ezek közül egyik-másikban még technikás megoldásokat is találhat. A klasszikus foci azonban kizárólag a leheletfinom cselekről, technikás megoldásokról szól, ráadásul az 50-es évek vége óta már a dél-amerikai bűnözők is ritkán törik a lábakat. Erre jönnek mostanában ezek a nézhetetlen angolok, akiknek nem véletlenül nem játszik egy ászuk sem külföldön azon a piperkőc Beckhamen kívül (és ő is melyik klubból jön... erről még lesz szó). Egyszerűen meg se élnének olyan bajnokságban, ahol a technika a fő érték, nem pedig azt, hogy az ügyesebbet darabokra rúgják. Ezt az angol ligát egyszerűen azért hiszi mindenki jónak, mert valami adásszerkesztő eldöntötte, hogy az, és így csak ezt látják a TV-ben. Az igazság viszont az, hogy a német és a francia liga legalább ennyire nézhető, a spanyol pedig utcahosszal veri a mezőnyt.A vesztes csapat. Érdemes megfigyelni, hogy ki az, akit még a gnómok se fogadnak maguk közé.

     Alig várjuk, hogy végre olyan bírók jelenjenek meg a nemzetközi porondon, akik nem viselik el ezt az angol favágást, és ha ugyanazt az Iniestát ugyanaz az angol védő pár percen belül, ugyanott, ugyanúgy, másodszor is szándékosan felrúgja, akkor sárgát adnak érte. Senki sem gondolhatja, hogy az angol foci intézményes erőltetése és az iránta való rajongás bárhová is vezethet. A Barca méltó folytatója annak, amit a tavalyi EB-t iskolajátékkal nyerő spanyol válogatott elkezdett. Ez nézhető, mitöbb élvezetes is. A meddő rakkolást, ívelgetést, felrugdalást lassan felváltja a technikás passzok által magabiztos labdabirtoklás, finom cselek, egy az egy ellen párharcok erőltetése. Nézzük csak meg a szabálytalanságok arányát a Barca meccsein!

     Az angol népi jellem tökéletesen tükröződik a focijukban is. Csak a sokkal gyengébbre támadnak rá, amint jön egy valódi ellenfél, egyből bevackolódnak a bunkerbe, miközben a másik fél férfiasan, teszi a dolgát. Támad. Ugyan mit akarnak már 30%-os labdabirtoklással (senkinek se legyenek illúziói, a Manchesteré sem fog 40 fölé menni)? Miért nem mennek fel inkább a nézőtérre, onnan jobban látnának. Úgyis csak nézik a meccset, nem játsszák.

     Az elmondottakból máris kiviláglik, mennyire ciki bármilyen angol érintettségű csapatnak drukkolni, s ez alól a MU sem kivétel. Kedvenc érvük, hogy ők a világ legnépszerűbb csapata. Ezt viszont kizárólag a tudatlan harmadik világnak köszönhetik. A bangladesi labdavarró utcagyerekek elég sokan vannak, és más klubot nem is nagyon ismernek. Ez a hatalmas világméretű népszerűség legalább annyit ér, mint egykor Mussolini Hitlernek. A MU egyetlen szerencséje, hogy a Steaua Bukarest PR-ja nem ügyesebb, mert akkor a szőröstalpú olájok lennének a világ legnépszerűbb klubja. Valóban nagy érdem, ha egész Kelet- és Délkelet-Ázsia értünk rajong! Ki a francot érdekel? Az európai szurkolóik egyébként is azok közül kerülnek ki, aki rajonganak ezért a beteges angol fociért, de a Chelsea-t már ők is gusztustalannak érzik, ráadásul oda húznak ahol van esély a győzelemre is. Divatdrukker ennek a neve.

     Ha a keretükre nézünk, ott sem ér minket meggyőző benyomás. Igazi belterjes, szigetországi gnómok élükön a nyerskolbász-arcú Rooneyval és azzal a szerencsétlen Scholes-szal. Nem igaz, hogy évek óta nem találnak rondábbat, hogy még mindig tartják ezt a hasznavehetetlen vén csotrogányt. Van viszont itt még egy csomó mosolygós, fekete „angol”, kecsketolvaj délszlávok, és rengeteg gyanús latin-amerikai elem. Fehér ember ösztönösen képtelen megbízni az ilyen napbarnított dél-amerikai brigantikban, nem is beszélve Tevezről, akinek már csak a puska hiányzik a kezéből és a kendő az arca elől. Együtt rájuk nézve ez a csapat sokkal alkalmasabbnak tűnik postakocsik és hintók fosztogatására, mint focizásra. És a végére hagytuk a MU történetének legnagyobb szégyenét, Cristiano Rinyaldót, ezt a kis félbuzi majmot. Ha minden eddigi érv is kevés lett volna a MU-tól való eltántorodásra, ezek után kijelenthetjük, hogy nincs épeszű fehér ember, aki olyan csapatnak drukkolna, amelyben ez a puttó vakarcs játszik. Ilyen fejjel csak a Ferenc körúti aluljáróban tudjuk elképzelni, amint zsebeli a járókelőket, és inzultálja az egyedül közlekedő nőket. Már csak azért is a Barca fog nyerni, hogy elégedett mosollyal nézhessük végig Rinyaldócska gyermeteg hisztijét. Ezúttal nem tolakodhat majd oda az összes fényképre amin a  kupa van, mert az ünneplő kék-pirosak valószínűleg nem fogják odaengedni. Maradnak a szokásos krokodilkönnyek. Szakadni fog a szív... Már Beckhamnél is céloztunk rá, és itt az ideje, hogy jobban megnézzük a jelenséget. Rendre a MU-ban bukkannak fel ugyanis a legbutább, és egyúttal legönteltebb és legdivatcézárabb gyökerek. Azt még csak-csak megértjük, hogy a nőket el tudja kápráztatni a teljes és reménytelen sötétségbe bevillanó divatos ragyogás. Na de, hogy férfiak ezt hogyan képesek komolyan venni, az több mint rejtély.

     Aki azt szereti, hogy nyers erőn kívül semmi sincs a pályán, és folyton áll a játék, az nyugodtan drukkoljon csak az angol focinak, holnap pedig a Manchester Unitednek. De aztán ne legyen sírás, amikor végleg eljár felettük az idő! Én előre szóltam.

Címkék: pina foci bajnokok ligája manchester united bl döntő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr291145775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Empty 2009.05.27. 03:58:08

Eszembe se jutna egy angolnak drukkolni. Semilyen esetben. [Erre most alszom azért egyet, de sportban szinte kizárt.]

2009.05.27. 12:15:48

„ráadásul oda húznak ahol van esély a győzelemre is. Divatdrukker ennek a neve.ráadásul oda húznak ahol van esély a győzelemre is. Divatdrukker ennek a neve.”

na erről a magyar brazílofilek jutnak eszembe a VB-alkalmakkor... csak azért szurkolnak nekik, mert úgy gondolják, hogy ők lesznek a tuti nyerők.

Czelder Orbán 2009.05.27. 12:55:20

Telitalálat! :-)

http://matula.hu/index.php?section=article&rel=46&id=557

Az lesz még kegyetlen, amikor a dél-afrikai niggerek csápolnak majd a lelátón az egykori gyarmatosítóiknak...

szomszédsrác 2009.05.27. 13:42:43

nekem a meccsnézés már régóta abból áll , h előtrok vmi archiv felvételt egy 50es évek beli meccsről , mostaniak közül nem sok nézhető van . de azért EBn spanyolokra tett pénzem szépen kamatozott :D

haromttt 2009.05.27. 14:37:24

Enszi uram!
A sport = háború
Persze mivel tót vagy ezt nem érted :P

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.27. 15:19:36

@haromttt:
Igazán nem szeretnék antiszemitának tűnni, de megkérném bekecses-bundás kollégámat, hogy ne itt szítsa a feszültséget! Ez nem az ATV.

haromttt 2009.05.27. 15:43:18

Sumer barátom!
Kérlek tartózkodj az antiarmenita megjegyzésektől, különben ombudsmanhoz fogok fordulni, mivel elnyomod a kisebbségemet!!

Szakmai megjegyzés. Azért szereted a Barcát, mert ott játszik egy példaképed Krkic személyében. Nyugati ország által honosított szláv. :P

Az igazi soccer skóciában van :P

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.27. 15:50:57

@haromttt:
Én itt sehol sem látok örményt, csak erőszakos zsidót, akinek elgurult a gyógyszere, s ezért képtelen elviselni, ha nem neki van igaza.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.27. 16:05:31

@Gudea enszi:
Ő - ellentétben veled - az igazi férfias dolgokért rajong. Nem 170 centis labdabűvülő kreolokért.

BékaRóka 2009.05.27. 16:18:55

Szívemből szól a cikk - csak egészítsük ki azzal, hogy a Barca NEM spanyol (Szerencsére.) Így még azt is megbocsátom nekik, hogy a Bayernt elkalapálták, pedig ezt nehezen teszem.

füligjimmy77 2009.05.27. 16:34:22

"amerikai focit, ausztrál focit, rögbit, hokit vagy vízilabdát;" Mindegyik játékot rühellem, a vízilabda mellett annyi szól, hogy abban jók a magyarok, de azt meg magas szinten játssza 6 ország, szóval az se nagy dicsőség. Ausztrál foci a birkapásztoroké, amcsi foci, négy másodperc játék, aztán két percet álnak, jöjön areklám, a hokiban aki azt mondja, látja a korongot, az hazudik, rögbi meg...
Az MU meg egy összevásárolt csapat, semmi egyéniség, remélem kikapnak vagy három góllal. Méghogy angolok, talán lesz egy a kezdőben, jó esetben kettő. Ebből is látszik, hogy az angolok mennyire jók fociban.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.27. 16:47:47

@füligjimmy77:
Na azért ne essünk túlzásokba! A sportok alapvetően jó dolgok, csak a művelőikkel adódnak néha gondok. Mi itt embercsoportokat gyűlölünk, sportágakat nem. Azt meghagyjuk a nőknek.
Ja és egyébként tényleg lehet látni a korongot, ha kellőképpen ráhangolódsz. És tudod, hogy mi sosem hazudunk.

rozushka 2009.05.27. 17:16:42

@Kurtz ezredes: Khm...es hol is maradt az a fennen hirdetett barca fikazas? Na ja, a cockney angol munkamoral...

füligjimmy77 2009.05.27. 17:51:23

@Gudea enszi: Kellene egy "mindentgyűlölök" blog. Most vajúdtam végig az NHL konferencia döntő utolsó két harmadát. Amerika Dunaújvárosa kisöpörte a színtelen-szagtalan Carolinát, az ő döntőbe jutásuk nagyobb csoda, mint a napéjegyenlőség, hazai pályán még megszorítani se nagyon tudták a bírók által egyébként pofátlanul nyomott pingvineket. Barsza poszt? Már azokat is elküldeném abánatba.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.27. 17:53:28

@füligjimmy77:
Itt és most leteszem a nagyesküt, hogy ha az a hihetetlenül gyökér köcsög ditroitredvingsz ismét megnyeri azt a szart, akkor ők nagyondenagyon le lesznek oltva.

Czelder Orbán 2009.05.27. 17:55:16

@Gudea enszi: Sportágakat nem gyűlölünk??? Hogyhogy?

Ja, már értem, a Forma-1, a Dakar... oppardon... Bamako ralli, a műkorcsolya, a műugrás meg a többi mű-izé nem sport. Minden világos.

Czelder Orbán 2009.05.27. 17:56:35

@Czelder Orbán: A Túr de Flanc meg a Dzsíró lemaradt. Bár ez utóbbiról senki sem hallott még szerencsére.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.27. 17:57:01

@Czelder Orbán:
Volt nekem régen egy nagyon szimpatikus kézilabda-edzőm. Ő tájékoztatott minket, hogy sportnak azt hívjuk, amiben van kiállítás.

CSL 2009.05.27. 18:24:42

@füligjimmy77:
"a hokiban aki azt mondja, látja a korongot, az hazudik,"
Vegyé szemüveget Vazze!:) Vagy dobd ki a szaros junoszt tv-det és vegyé egy használható méretűt..:)

füligjimmy77 2009.05.27. 18:27:43

@CSL: A szememet másfél éve műtötték, azóta úgy látok, mint sas. A tv-m pedig elég nagy. Node nem dicsekedek.

@Kurtz ezredes: Bölcs ember, frappáns megfogalmazás.

Empty 2009.05.27. 19:07:16

@füligjimmy77:

Kiállítás az F1-ben is van. :-P

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.27. 19:22:40

Az angolok nem tudnak focizni, lásd angol válogatott szereplése nemzetközi versenyeken. A bajnokságuk nevetséges élén az „olajas” Cselzivel és a Vörös alkoholista ördögökkel a foci legalját képezik. Az importált külföldiek adják a technikát, a brit vörös hajú, szakállú, fanszőrű, szeplős fehér bőrű köcsögök pedig közben 10 kilométereket szántanak és lábakat törnek. Ez a barbár népcsoport maradjon a rögbinél és a szánalmas krikettjüknél…

Amit pedig a Cselzi művelt a Barca ellen az maga volt az antifutball, botrányos volt, és aki ezek után komálja a Cselzit az tényleg elvakult fanatikus, vagy csak nem szereti a focit. Az ex-rabszolga Drogba meccs végi kirohanása pedig megerősítette majomkenyérfáról való származását. Az ilyennek pályán helye nincs. Bár a Menkeszter valamelyest „színesebb” csapat a kékeknél, ma este Cselzihez hasonló sors vár rájuk is, remélhetőleg, ha a bírók is úgy akarják… Hajrá labdarúgás!

Rajna 2009.05.27. 21:44:58

Na, aki nem szereti a Girot meg a Tourt, az nem érti a taktika és az erőfeszítés fogalmát :P méghogy a hokit nem lehet látni, ahh... amúgy ha nem a Hawks nyeri a Kupát, mindenképp várok egy NHLes gyűlölködést. És már megint a Wingsnek fogok drukkolni a döntőben, pfujj. Az MU meg sajna ég egyelőre, mert a Barca beállt bunkerezni, a technikásság csúcsa, jajj. Majd Valdes mindjárt benyel egy félpályásat oszt kacaghatok.

Empty 2009.05.27. 22:17:25

Bunker, mi... 2-0 a buncerbarcának. ;-)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.27. 22:37:33

Sajnos ez a sport egyszerűen nem jó. Hiába van két normális csapat egy viszonylag elfogadható meccsel. Aki látott már NFL rájátszást vagy egy NHL 7. meccset annak ez már legfeljebb sakk. Én a MI válogatott meccseinken, meg esetleg a BLdöntőn kívül a tévé közelébe sem megyek ha ezt adják. Ja. És itt is az a helyzet, ami a pálinkáknál. Egyszerűen mi magyarok ebben már megalkottuk a tökéletességet, minek nézzük akkor ezeket?

nattydread88 2009.05.27. 22:42:21

Én is rühellem a mocskos VÖRÖS ördögöket. De azért általánosságban leszólni az angol libát nem kéne. Azért ott van az Arsenal, a legjobb focit játszó csapat 2003-2005 közt. Lesz még ágyús föltámadás!!!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.28. 01:44:11

Az vesztett aki megérdemelte.
Gyűlölöm a veszteseket!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.28. 02:34:22

@Gudea enszi:
Egy egészséges sportban ilyenkor a két fél férfias, becsületes, szembenézős kézfogása következik. Itt meg egy nyomoronc pszeudo-katalán örömködése. Na pontosan erről beszéltem...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.28. 02:41:07

A sport, mint tudjuk, a háború átalkalmazása kevésbé véres módszerekre. Háborút pedig nem vív az ember gyűlölet nélkül. Ez a sportszerűség szöveg csak a mézes-mázos felszín. Ha egy parányit is megkaparjuk, máris előjön az, amit egy klasszikussal tudnék legjobban kifejezni:
"Minden ami szép ebben a játékban, az a szomszéd iránt érzett elvakult gyűlöleten alapszik."

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.28. 02:44:21

@Gudea enszi:
Soha de tényleg soha nem fogod megérezni azt az édes érzést, amikor a nyakadban három 130 kilós benga állattal még negyed yardot tolod előre a labdát, majd kikászálódsz alóluk és a lehető legbarátibban lepacsiztok. Neked marad Totti öröme a vb trófeával... Szánlak!

brabham · http://mogyorod.blog.hu 2009.05.29. 01:16:24

Valóban gusztustalan egy társaság a MU, de az, hogy nézhető a spanyol, vagy a francia bajnokság, az elég erős túlzás. Manapság a sok szar között még a Bundi a legkellemesebb versenysorozat, de aki még most is az 50-es évekre, a cselekre és zsonglőrködésre veri, az valójában egy másik sportágnak hódol :)