Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok

Az európai törpeállamok, 1. rész

2009.06.16. 23:13 - Gudea enszi

Egészen kisgyermekkorom óta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon hány állam van Európában. Sokszor próbáltam megszámolni, de mire a végére értem volna, mindig alakult egy új, és kezdhettem elölről. Azt hiszem, abban mindenki egyetért, hogy Európa térképe az I. világháború előtt volt a legszebb, legjobb, legészszerűbb. Mindössze néhány nagy birodalom, átláthatóság, rend (a koszos Balkánt most felejtsük el, ott akkor lesz rend, amikor a Fidesz igényes választási kampányt csinál). Most mégsem a Moldova és Koszovó-féle szemölcsökről lesz szó, hanem azokról, amelyek még ezeknél is feleslegesebbek és idegesítőbbek. Amelyeket néha ki is felejtettem a számolásból, és milyen jól tettem.

     Jobb helyeken legfeljebb megyéket neveznek el egy-egy várról, országot viszont semmiképpen. A felvilágosodás kora után élő modern ember egyszerűen fel nem foghatja, hogy mi értelme ezeknek a kis szarságoknak. Az Európa-térképen be kell őket karikázni, hogy egyáltalán láthatók legyenek. San Marinonak semennyivel sincs több indoka az állami létre, mint Mecseknádasdnak. Földrészünk a 19. századtól kezdett igazán progresszív útra lépni, hiszen felfedezte az etnikai gyűlölködés örömeit, és elsajátította annak minden csínját-bínját. Végre elvált a szar a májtól, ősellenséggé váltak bizonyos országok, és elkezdett lepattogni a megtévesztően szép, színes festék a genetikai zsákutcában fetrengő arisztokrácia játszóteréről, hiszen ez már nem róluk szólt. A dinasztiák kénytelenek voltak beállni a népük elé, a szétdarabolt kis feudális uradalmak óvodás gyerekek házasítása révén történő adásvétele véget ért. A még meglévő családokat önmagukon kívül ma már senki sem veszi komolyan, ők viszont továbbra is játsszák a Nobilipoly-t, és erőltetik a semmi újjal nem kecsegtető nemesi beltenyészetet. A nemzeti elrendeződés közben valahol por került a gépezetbe, és néhány eldugott kertalja is megmaradt valahogy. Többször emlegettük már Európa beteges vonzódását mindenhez, ami régi, s amit ebből kifolyólag előkelőnek vél. Csakhogy a kor nem érdem, hanem állapot. Attól, hogy valami öreg még nyugodtan lehet visszataszító, sőt, annál nagyobb esély van arra, hogy bőven megérett a pusztulásra. A bajuszát a homlokán hordó Habsburg család is elég régi már, mégsincs ebben az országban egészséges ember, aki komolyan gondolná, hogy akár egy szem szaloncukrot is rájuk lehetne bízni, mert még azt is elrontanák. Az ominózus törpeállamok valahogy mégis beleesnek ebbe az európai múltmániába. A döntéshozók azt hitték, hogy remek dolog meghagyni néhány még mindig zsakettben és csíkos biciklinadrágban bohóckodó famíliát, mitöbb országnak nevezni azt a picsányi területet amit birtokolnak. Ennél is rosszabb, amikor még ennyi indok sincs az ország létezésére. Európában, ahol embereket öltek halomba minden négyzetméterért, olyan országok léteznek, amelyek senkinek sem kellenek, csak úgy megmaradtak. Így a trianoni évforduló körül joggal önti hát el véres gőz a Magyar Ember agyát, ha Andorráról hall. És mire jó Monaco? Kinek hiányozna Liechtenstein? Miről mintázták Aprajafalvát? Most kiderül.

 

Ékes bizonyíték, hogy Luxemburg valóban Róma utódja

 

      Kezdjük kis körutunkat rögtön a legnagyobb és legjelentősebb miniállammal, Luxemburggal! Valóban roppant jelentős, hiszem majdnem akkora, mint Nógrád megye, régen pedig mégnagyobb volt. A 17. században a csigaevőkhöz került Thionville és környéke ugyanis Luxemburg Erdélye. Az európai hagyománybuziság ékes példája, hogy Luxemburg a Római Birodalom hivatalos utódállama. Vannak tehát olyan emberek, akik szükségét érzik a másfél évezrede megérdemelten kimúlt Róma jogfolytonosságának fenntartását. Ennyi erővel a törökök és az örmények összeveszhetnének azon (is), hogy melyikük a hettita jogutód. Mindent elmond az európai identitás magabiztosságáról, hogy egy olyan régmúlt országba kapaszkodik kétségbeesve, amely annyira volt európai, amennyire Isaura néger. Luxemburg azonban nem a rabszolgákkal eljátszatott emlékcsaták és a fekve zabálás hazája. Acélkohászaton, offshore cégeken és hülyén beszélő németeken kívül ugyanis semmi sincs itt. Ezek a németek egyébként északnémetül beszélnek, ami gyakorlatilag megegyezik a flamanddal. Ők persze luxemburgi nyelvként élik meg mindezt, de hadd ne jöjjünk elő megint a szlovák analógiával. Luxemburg legnagyobb vonzereje, hogy nem kérdezi, honnan van a pénz. Legfőbb haszna pedig az, hogy a béke és a megbocsátás paradicsomi szigete: itt a saját országát szétlopó politikus és az antiszemita körök által zsidónak tartott (valójában már régen kikeresztelkedett) bankár jól megfér a zsidóaranyból jól élő náciutóddal. Hiszen a zsidó és a náci egymásnál csak az adót gyűlöli jobban. A luxemburgi ember pedig a németet, mert az gonoszul elvitatja a luxemburgiak etnikai létezését. Pedig léteznek. De tényleg! Ott vannak a lexikonban a szlovákok és a moldávok előtt.

     Következő állomásunk Liechtenstein, amely igazából Luxemburg kicsiben – azaz még kisebb-ben. Az egész gyakorlatilag egy nyomorult völgy és egy hegy, meg sok-sok offshore cég. Ha nem lennénk hímsoviniszták, jelentéktelenségükön kívül azért is gyűlölnénk őket, mert az esélyegyenlőségi miniszterük nem szavazhat az önkormányzati választásokon. Ugyanis a nők ott ilyet nem tehetnek. Mi magyarok mégis végtelen gyűlölettel tekintünk erre a pöttömre, amelynek a GDP-jét is más országok szorgalmas dolgozói gürcölik össze. Mi magyarok ugyanis szeretünk hinni a magyar foci feltámadásában, és még a 0:0 után is hittünk. Meg is kaptuk érte a büntetésünket, amikor az FC Vaduz idehaza tömte ki egy négyessel az Újpestet. Liechtenstein legmókásabb vonása, hogy a hegyen svájcibarát, a völgyben viszont osztrákbarát lakosság él. Már ebből is látszik, hogy ők maguk sem veszik komolyan ezt az egész önálló államosdit, hiszen liechtensteinbarát népelemről nem tudunk. Egyszerűen nincs mentség arra, hogy az ezidáig adódott számos alkalom egyikével sem csatolták Ausztriához vagy Svájchoz ezt a faluközösséget.

 

Liechtenstein nagycímere a birodalom összes
tartományának a címerét tartalmazza

 

     A miniállamok közül egyértelműen Monaco a legundorítóbb. Luxemburg acéliparral, Liechtenstein pedig műfogsorgyártással próbálja legalább fenntartani a normális ország látszatát. Európa Szingapúrja viszont vállaltan adóparadicsom és pénzmosoda. Ennél a pontnál kezdtünk el kételkedni Európa tényleges történelem-mániájában, és frissiben támadt gyanúnk szerint a földrész vezetői már legalább 200 éve felismerték, hogy az ilyen mini-pénzelvezetők nagyon hasznosak lehetnek számukra, miközben éppen hazájukat képviselik forró honszeretettel.

Monaco legfontosabb
ipari üzeme működés közben

 

     Monaco viszont annyira ország, mint Észak-Ciprus, az uralkodó Grimaldik pedig annyira elismerésre méltó nemesek, mint a Való Világ 2 lakói. Egy kurvapecér trónörökös, a ribanc húga és a nővérük, aki egy mindent lepisáló, idegbeteg Slotautánzat felesége. Egyébként – akárcsak Ján Slota – a Grimaldik is bűnözésből alapozták meg egykor a családi vagyont, csak ők nem ausztriai autókat, hanem földközi-tengeri hajókat fosztogattak. Azért azt ne felejtsük el, hogy Európa fő kifogása Hunyadi Mátyással szemben a középnemesi származása volt. A kalózruhából szmokingba átvedlő Grimaldik méltósága persze teljesen rendben van. Ha jönne végre egy tisztességes válság, ami tényleg elpucolja a pénzvilág rendszerét, akkor Monacóban is megváltozna az élet.  Hirtelen dolgozni kellene, ők pedig sírva rohannának a franciák keblére. Vesztükre.

Folyt. köv.!

Címkék: pina adó monaco pénzmosás herceg luxemburg liechtenstein törpeállam

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr301189968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wertzui1987 · http://elmetomfa.blog.hu 2009.06.17. 00:51:44

Jó kis cikk!

Egyébként én Svájcot sem tartom állam, sem föderáció, konföderációnak. Amiben jók az óragyártás, meg a náci pénzen megalapozott bankrendszer. A gyakorlatban atomórával mérik, mennyi pénz folyik be a "tisztes kamatra" adott kölcsönöneik törlesztőrészleteiből.
Svájcot tehát a közösségi kapzsiság tartja fenn, kb a 19 sz. óta nem viseltek háborút, polgárháborút közben meg várták, a nekik megfelelő időt, hogy egy ennél is nagyobb ütést bevigyenek, szétverve egész Kelet-Közép-Európát, gondoljunk csak hol seggelt Lenin, hol volt az az első Internaiocálé kongresszusa, az anarchisták fellegvára.
Európa törpeállamai a pénzmosás, korrupció szemérmetlen ráksejtjei, de Svájc egy
veszélyes tumor, európai Izrael. Jobb lesz rá odafigyelni. Nem nyílt agressziót alkalmaz a magyarság ellen, mint "Slotákia", Románia; ők inkább az alattomos gazdasági-politika bábjátékra kárhoztathatnak minket.

Szó ami szó tehát a cikk kiváló lett, méltó elődeihez, már várom a 2. részt!

UI: Még két kérdésem lenne:
1: Genetikailag öröklödik, hogy a burgonyát csak a tótok eszik?
2: Az absinthról nem irtatok semmit, pedig a cseh-szlovákok fejlesztették ki, a franci szürrealizmus, szecesszió alkoholgőzös árnyképeit köszönhetjük nekik. Meg lehet a részegen román kurvákkal hempergő Clemanceau is ezt itta amikor trianoni gondolat pattant ki fejéből s nem az agyveleje.

Sziszatok!

mostler 2009.06.17. 00:53:36

hopp közben lett hozzászólás, sorry.
azonban az első komment 5-ös, teljesen egyetértek!!!

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.06.17. 00:57:36

Az utolsó címke a legjobb.
Amit igazán várok az egy Vatikán önálló poszt.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.17. 01:05:45

Nem szeretnénk többször leírni, ami szerintünk evidens.
Rövidital = Igényességből, élvezeti céllal fogyasztott, minőségi szesznemű
Unicum = Orvosság
Abszint = Méreg
A három kategóriát mégcsak véletlenül sem keverjük, mi, normális emberek.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.17. 01:18:41

@wertzui1987:
Svájcról már minden lényegeset leírtunk itt:
gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/04/21/svajc_2013

1/ Genetikailag mindössze az öröklődik, hogy csak a burgonya viseli el a tótok borovicskagőzös leheletét. Na meg kizárólag a krumpli él meg a bányászaton és magyar urak vadászterepén kívül semmire sem alkalmas hegyek között.

2/ Tanult kollégám már válaszolt, de én is tennék egy technikai megjegyzést. Felesleges a cseh-szlovák terminust használni. A cseh ugyanis egyúttal jelenti a szlovákot is, a szlovák viszont gyakorlatilag nem jelent semmit.

wertzui1987 · http://elmetomfa.blog.hu 2009.06.17. 01:22:02

Népek: luxemburgi (70%), portugál (10%), olasz (5%), német (3%), francia (3%) belga (3%). Vallás: római katolikus (95%). protestáns (1%), egyéb (4%)

Ezt az etnikai megoszlást a wikipedián találtam. Még az olasz csak-csak megértem (bizonyára képtelenek voltak rendes kelet-európai vándorló-ordibáló-bandázó maffiaelemet importálni, vagy az már nagyon egzotikus lett volna és maradt a dél-európai háziasított fajta), de hogy kerül oda a portugál??? A spanyol lenne a legésszerűbb, hiszen Németalföld V. Károly idejében (kénytelen-kelletlen) sokat befogadott közülük. Vkinek ésszerű magyarázat(tehát nem szeretetből, együttérzésből, a konyhájuk, nehezen tanulható nyelvük miatt)?

wertzui1987 · http://elmetomfa.blog.hu 2009.06.17. 01:30:22

@Gudea enszi: nos én csak a I. világháború utáni Benes-i ideára céloztam igy "cseh-szlovák" jelzővel. A fószer azt találta ki - egyébként teljesen helyesen - a cseh nyelv vulgáris, proli változata és gyakorlatilag egy népről van szó. Pedig akkortájt szinte minden szlovák akkora önértékelési problémával küzdött, mint a lábatlan távfutó a maraton előtti napokban. Ha hagyták volna Hodzát még tárgyalni 1918 őszének végén, akkor simán mellettünk álltak volna egy népszavazásnál és a Felvidék zászlórúdjain még mindig magyar lobogó lengene a kétnyelvű magyaroknak meg legalább a diplomához kötelező nyelvvizsgák száma miatt nem kellene aggódnia.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.17. 01:37:08

Ha fogékonyak lennénk a finom iróniára, azt mondanánk, a portugálok dolgozni mentek Luxemburgba.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.17. 23:42:25

Egy aprócska kiegészítés-kérdés: az észak-német nyelvezet a köztudatban (és a valóságban is) "Hochdeutsch" elnevezéssel bír. Ez a legtisztábban beszélt német nyelv, ez a hivatalosan etalonnak kikiáltott. Persze van 1-2 sajátos röfögésük, de tényleg csak 1-2... Hogyan beszélhetnek akkor a luxemburgiak észak-németül? Vagy ők kvázi dialektus nélkül beszélik a németet? Az észak-német (felnémet) nyelvről bőséges tapasztalataim vannak, ott éltem egy darabig, de Luxemburgban nem voltam, ezért nem tudom ott mi a dörgés, csak érdekes lenne...

Amúgy talán 1 dolgot hagytatok ki, amiből főleg az első frankón kaszál, teljesen érdemtelenül: a halom nemzetközi egyezmény meg konferencia. Valamilyen módon sikk ilyen térképen talált légypiszokban aláírni dolgokat... Rejtély.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.18. 00:22:19

@Omár: északnémet = Plattdeutsch, tehát alnémet. Németországban sajnos csaknem kihalt. Alnémet nyelvjárás a holland és a flamand is.

A határ a Benrath folyó vonala (Benrather Linie).

A cikk meg állat. Kedvenc államom Neutraal Moresnet.

Empty 2009.06.18. 02:08:27

Undorítóak ezek a törpeállamok. Akárcsak a magyarok, vagy a többi.

Ez itt valam Hungaryrôl a CIA Tények Könyvén:

Area:
Field info displayed for all countries in alpha order.
total: 93,030 sq km
country comparison to the world: 116
land: 92,340 sq km
water: 690 sq km
Area - comparative:
Field info displayed for all countries in alpha order.

slightly smaller than Indiana

Menjetek a levesbe hülye magyarok.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.18. 02:34:13

@Omár:
Azért írtam északnémetet, mert így tűnt a legérthetőbbnek. Ez gyakorlatilag a szász. A valódi neve alnémet (Plattdeutsch, ahogy Tibi is írta), hiszen mélyebben fekvő terület a hegyes Dél-Németországnál, ahol meg a felnémetet beszélik. Ebből az alnémetből "különült el" a luxemburgi és a holland is, de erről szerintem lesz még szó a blogon...

@Modor Tibi:
Az én legjobb tudomásom szerint még bőven él az alnémet. A holland pedig egy és ugyanaz a flamanddal, ugyanolyan fantázianév, mint a szlovák vagy a román. Nevezzük végre igazi nevükön a népeket! Flamand, tót, oláh.

2009.06.18. 16:44:59

Az szinte már kihalt erdélyi szászok nyelve igen közel áll a luxemburgi némethez, mert arról a tájékról vándoroltak be.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.18. 17:25:47

@Bölcs Ész:
Az erdélyi szászok nem kihaltak, hanem nagyrészt Németországban élnek. Az éhező románok ugyanis eladták őket kenőmájaskonzervekért.

2009.06.18. 18:48:20

@Gudea enszi: : ) nagyrészük kivándorolt, a többi elöregedett.

2009.06.18. 18:49:19

@Bölcs Ész: egyébként jól megszívták, Trianonban a románok mellé áltak: azt kapták jutalmul, amit az ottani magyarok büntetésül. : |

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.18. 20:40:43

@Gudea enszi: ja, az alnémet Észak-Németországban "erősen" gyengül, csak falun használják sajnos, városban a 40-50-es generáció is inkább csak érti.

Flamand = alnémet, tehát német. Holland = alnémet, tehát német. Ha bántani szeretnénk őket (márpedig mi más állhatna szándékunkban), akkor németnek hívjuk őket.

Ebből is látszik, hogy mennyi koholt nemzet van: Niederlande = alföld, mélyföld; Österreich = keleti birodalom. Hehe :-))

A tótok már ravaszabbak voltak, hogy a Felvidék nevet azonnal megváltoztatták.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.18. 21:18:59

@Modor Tibi:
Az, hogy sok koholt nemzet van, az nem kifejezés. Ha nagyon tárgyszerűek akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy Európában nem él több 15 nemzetnél, de szerintem még így is túl megengedő voltam, mert inkább csak 10.

Empty 2009.06.18. 21:38:11

Latinszármazékok, szlávok, germánok, románok, albánok, Magyarok. 6.

BJ 2009.07.03. 09:34:57

Liechtenstein-nél ne felejtsük el hogy ott van a sokak által ismert Hilti nevű szerszámokat gyártó cég központja

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.03. 09:59:26

@Empty:
A latinszármazékokból különvenném az (észak)franciákat, a germánban meg joggal lehet külön nemzetként kezelni a németet, a skandinávot és az angolt. Na meg még néhány kelta is beszéli a gaelt, ráadásul az is külön nemzetté teszi őket, hogy gyűlölik az angolokat. Mi pedig ha mást nem is, ezt mindenképpen értékeljük bennük. Az viszont hibátlan meglátás, hogy a görögöket és a bolgárokat nem vetted európainak. Mi így vagyunk a többi délszlávval is, de nekik van akkora mázlijuk, hogy bizonyos szlávoktól már csak földrajzi alapon sem lehet elvitatni Európát. Ha nagyon megengedő vagyok, akkor a cseh és a lengyel is külön valami. Ez így még mindig csak 11. Több biztos, hogy nincs.

@BJ:
Igen, meg Liechtensteinben gyártanak még fogsorokat is, de kit érdekel? Hol van ez a Pick szalámitól és a Ganz-művektől?!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.06. 20:19:14

@Gudea enszi:

És mi van a kunokkal? Teszem azt Varga Mihállyal.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.22. 12:27:45

@Gudea enszi:
Nem titok olvasóink előtt, hogy éppen a toleráns és békés iszlám kultúrába ássuk bele magunkat. Kedves barátom, sajnos ki kell jelentenem, hogy súlyos tévedésben voltunk eddig, a törökök bizony Európa.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.22. 13:20:15

@Kurtz ezredes:
Vagypedig a másik irányból kell közelíteni a dologhoz, és a muszlimok még Ázsia sem.

Intizar 2011.02.16. 18:18:53

Kissé pirulva, de azért megkérdezem, ismerik-e a híres átiratot, miszerint Oben am jungen Rhein lehnet sich Liechtensten am Schwarzgeldhahn?

979122 2011.06.22. 14:36:12

@wertzui1987: nem a 19. sz óta nem viselt háborút, hanem amióta kiszakadt a Nr-birodalomból, vagy úgy 1300 (?) körül...