Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok
  • Bicepsz Elek: Ennek a posztnak minden szava igaz!! vilagterkep.atlatszo.hu/2017/08/25/viszlat-visegrad-most-vez... (2017.08.25. 18:50) Már megváltoztak…

Az európai törpeállamok, 2. rész

2009.06.18. 15:35 - Gudea enszi

Íme, teljessé tesszük az európai miniállamokat tárgyaló írásunkat. Most, hogy végigjártuk Európa leggusztustalanabb panamaállamait, kicsit lejjebb adjuk. Jöjjenek hát a kevésbé prosperáló törpék, amelyek talán nem véletlenül a földrész délebbi szegletein helyezkednek el.

 

 

     Andorra következik, amely némi fáziskéséssel jött rá ugyanarra, amire az előbbiek. Nevesül, hogy a turizmusból legfeljebb Horvátország szintjén lehet megélni, viszont kifogásnak nagyon jó, hogy úgy tűnjön, nem bűnözésből el az ország. Az igazi üzlet viszont a turizmussal közeli rokon adóparadicsom-kialakítás. Mindkettő az idegen országok lakóinak kifinomultan ravasz lehúzását jelenti, kicsit más módszerrel.

 

Andorra parlamentje. Mi elsőre oszmán török lőporraktárnak néztük.

 

Andorra rendkívüli jelentősége továbbá, hogy az FC Barcelona mellett a katalán nemzeti büszkeség legfőbb pillére. Mégha kicsi és szánalmas is, legalább papíron létezik egy önálló ország, amelyben a katalán a hivatalos nyelv. Mi viszont semmi okát nem látjuk, hogy Andorra – akárcsak minden valamirevaló katalán terület – miért ne tartozhatna spanyol uralom alá.

     Mihelyst megpillantja San Marino nevét, nyilván azonnal olyan benyomása támad az olvasónak, hogy – gonosz módon – az egyre kiábrándítóbb törpék felé vettük az irányt. És valóban! Ha San Marino-t próbáljuk közelebb hozni a magyar olvasóhoz, elemi erővel kínálja magát a Soroksárral történő összehasonlítás. És itt bizony már beszivárog a nagyon poshadt, nagyon mediterrán szagú klerikális elem is, amely a francia-német térségből délkelet felé haladva egyre erősebb és egyre kiábrándítóbb lesz. Ha ugyan nem mondtuk volna, az ország termeléséből természetesen döntő szerepet vállalnak a bankok és a turizmus. Ez a mikroszutyok egy egyszerű kolostorból nőtt ki, és vélhetően csak annak köszönheti fennmaradását, hogy az olasz szerzetesek egy fokkal jobban viselték a munkát, mint a környékbeli átlagolaszok. Utóbbiak állítólag időnként megpróbálkoztak San Marino elfoglalásával, de az átlagolasz a harcot is pont annyira viseli, mint a munkát. Sajnos nem tudjuk máshogy elképzelni ezeket az összecsapásokat, mint hogy a szomszédos főúr a kíséretével együtt San Marino falai alá vonult, majd többórás vaffankúlózás és tellegetés után abban maradtak, hogy mégsem lesz határkiigazítás.

Kibújt a szög a zsákból, hogy mi értelme van San Marinonak!

 

A híresen független San Marino egyébként néhány napos késéssel mindig szolgaian küldözgette a hadüzeneteket Olaszország friss ellenségeinek, vélhetően óriási rettegést kiváltva ezzel. Vérlázító, hogy ennek ellenére területveszteség nélkül jött ki a II. világháborúból, így megmaradt mind a 61 km2-e. Mi biztosan Jugoszláviához csatoltuk volna a 2/3-át. Hogy az olaszul beszélő san marino-i nacionalisták pártjának mik lehetnek a céljai, arról csak találgatni tudnánk, mindenesetre az egész kócerájt erődöstül, kolostorostul, domboldalastul csapnánk Olaszországhoz. Az olasz alapból nem az a fajta akit fenntartások nélkül sorolunk az államalkotó népek közé, viszont ha már van neki, akkor éppen elég belőle egy is. Gyorsan meg kéne hát szabadulni a San Marino-féle illúzióktól. Ráadásul Senna balesetét sem tudjuk nekik megbocsátani.

 

 

 

 

 

Málta büszke erődje, amelyet többen foglaltak már el, mint Paris Hilton ölét.

 

 

 

     A törpeállamok mezőnyéből mindenképpen kirí Málta, hiszen EU-tag, s ezáltal ritkábban is használják gyanús vagyon átmosására. Az eddig tárgyalt fertőkkel szemben ráadásul Máltának nem lehet a szemére vetni a méretét sem, hiszen sziget lévén a kiterjedését csak elmehibbant emírek tudnák megnövelni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy minden szaros kikötő önálló állami létet érdemelne, pedig megérzéseink szerint Rotterdam sokkal életképesebb lenne. A mindig is erődszigetként számontartott Máltának azonban vannak egyéb dolgai, amelyek bőven kivívták a megvetésünket. A föníciaiak erősítették meg egykor, majd sorban elfoglalták a rómaiak, vandálok, arabok, normannok, franciák, britek; mondhatni az összes nép, amelyik katonákkal valaha erre járt. Erődbéli minőségében tehát Párizs is konkurálhat a szigettel, ráadásul mindkét helyen nagyon ostoba nyelvet beszélnek. A franciák titkait már feltártuk, Máltán viszont alapvetően arab-olasz keveréknyelven tudó emberek próbálnak angolul beszélni, ami úgy hangzik, mint egy náthás birka szenvedése. Kissé tanácstalanok voltunk az EU legkisebb tagjával, de végül rájöttünk, hogy Magyarországnak kéne adni. Így nemes bosszút állhatnánk a 2:1-ért, ráadásul Európa ezzel jóvátehetné, hogy az ármánykodásaik miatt nekünk sosem jutott olyan gyarmat, amely nincs befagyva 12 hónapon át.

 

 

Vatikán nem hivatalos lobogója, belső használatra

 

    A miniállamok csúcsa minden szempontból Vatikán. Idegenforgalma az összes többinél jelentősebb, a pénzt pedig olyan szinten mossák itt, hogy még a Wiesenthal-központ sem mert kötözködni vele az ideszivárgott zsidóvagyon és  annak új tulajdonosai miatt. Amit a Pápai Állam 1860 és 1870 között területileg elszenvedett, ahhoz képest Trianon vidámpark volt a magyaroknak, az a tény viszont mindent elmond, hogy Cittá del Vaticano a világ egyetlen „fővárosa”, amelyről csak külföldről lehet normális panorámaképet készíteni. Ha valaki, hát mi hiszünk a vallásszabadságban, sőt még a szabad bohóckodásban is, de ezt azért mégis túlzásnak érezzük. Elvégre Luther sem kapta meg Württemberget. És az hogy nézne ki, ha a Blaha Lujza téri Dianetika-központot kihasítanák a Fővárosból, hogy a területén megszervezzék az önálló Xenuváros egyházi államot, benne az L. Ron Hubbard bazilikával?!

     Ennél lejjebb már csak egyvalami van, és talán senkit sem lep meg, hogy ez a buta görögöknél található. Az Athos-hegyi Köztársaság San Marinohoz hasonlóan néhány kolostorból nőtt ki, és mit ad ég, pont néhány évvel a nagy egyházszakadás után kapott alkotmányt a bizánci császártól. A görögökre nézve épp elég kínos, hogy irigységük és menőzésük alapjául nem találtak jobb mintát az olaszoknál. Ezek a papok viszont még a Magyar Történelmi Családok Egyesületénél is súlyosabban leragadtak a középkornál, és nem tudjuk, hogy sajnáljuk, vagy önfeledten körberöhögjük-e ezt a csapat varjúnak öltözött vallási fanatikust. Nincsenek kétségeink afelől, hogy bármelyikük gondolkodás nélkül felrobbantaná magát a hitéért a Szent Péter téren, ha már ismernék a puskaport.

 

Athos maga a fejlődés

 

     Talán feltűnt az olvasónak, hogy az angolok amennyire beképzelt seggfejek, annyira kimaradtak a miniállamosdiból. Nos, ez nekik is feltűnt, és természetesen nem hagyhatták annyiban a dolgot. Van nekik egy Man sziget nevű birtokuk az Ír-tenger közepén, amely évszázadok óta az övék, mégsem szervezik be a közigazgatásba. Természetesen ez a minicsalás sem része az EU-nak, hiszen az angolok attól, hogy gnómok és erőszakosak, még ugyanúgy szeretnek lopni, mint mások, és egyébként sem viselnék el, hogy a franciáknak van offshore kirakatállamuk, nekik meg nincs. Manon egyébként a sok bejegyzett kamucégen és lerobbant keltákon kívül semmi sincs. Ha nem innen származna a Bee Gees, a világ el sem hinné az angoloknak, hogy egyáltalán létezik.

 

Man jelképe. Szerintük ez egy olyan valami, ami lábra esik, bárhogy dobjuk el. Mi viszont úgy látjuk, hogy ez a dolog kizárólag térdre tud esni, akárcsak a sziget kelta őslakói az angolok előtt.

    A felsoroltakból egyértelműen kitűnhet, hogy Magyarországnak minden szempontból egy vele vámunióban lévő, ám EU-n kívüli törpeállamra van szüksége. Egy olyanra, amelyben természetesen minimálisak az adóterhek, és nagyon liberálisak a pénzpiaci szabályozások. Ez jót tenne az önbecsülésünknek, hiszen bebizonyítaná, hogy mi is vagyunk olyan jók, mint a németek, franciák, angolok, olaszok. Ezenkívül Simor András, és a többi nagyvállalkozó az EU-tag Ciprus helyett egy valóban offshore államba vihetné a pénzét. Harmadik előnyként megjelennének az új adóparadicsomban a külföldi nagyvállalatok képviselői is, rövid időn belül óriási pénzeket odamozgatva, és ezzel nagy fejlődést kiváltva a miniállamban és környékén. A Gyűlölt Ellenségeink szerkesztősége már meg is tervezte az alapokat. A térképen látható a Pétervására központú új ország, a Mátrai Nagyhercegség elhelyezkedése, melynek területe kb. 320 km2, lakossága kezdetben 11.500 fő lenne. Már csak egy gótikus stílusú, kisebb palotára és egy kellőképpen divatos, kozmopolita nemesi családra van szükség, amelynek legidősebb tagja örökletesen ellátja az uralkodói teendőket. Kik is lehetnének jobb választás a feladatra az Eszterházyaknál?!

Címkék: pina pápa adó vatikán málta pénzmosás andorra san marino törpeállam athos hegyi köztársaság man sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr861193508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.06.18. 18:47:15

Pétervásárán egy nagyon egyedi neogótikus templom van!

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.06.18. 18:50:32

Idézet a Magyar Történelmi Családok Egyesületének a bemutatkozó oldaláról "Ezek a gyökerek!" :)

Mitya Ivanov 2009.06.18. 19:01:17

és feröer? van fociválogatottjuk, tehát itt lenne a helyük

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.18. 19:52:12

Fociválogatottja Katalóniának is van. Feröerrel nem foglalkozunk amíg el nem dönti végre, hogy az angolokkal a háta mögött kizsarolja-e Dániától a függetlenségét.
Ugyanakkor biztosra vehetitek, hogy amikor Dániát tárgyaljuk, nem fogunk szó nélkül elmenni a feröeriek mellett.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.18. 20:46:04

Nagyon szép volt, de szerencsére azért még lesz miről írni, ha egyszer újra kedvetek lesz.
A Brit Korona fennhatósága alá tartozó Csatorna-szigetek nagyon hálás téma lenne (saját nyomtatású pénz Jersey-n, Guernsey-n, de asszem, még Sarkon is) - az egyetlen brit föld, amit a németek meg tudtak szállni a II. világháború alatt :-))

És igen, a portugálok ott is a legnagyobb kisebbséget képzik.

A Man-szigeten van még valami autóverseny is, de persze kit érdekel.

Na meg Reunion, ami hivatalosan is Franciaország része, bár ott van valahol Madagaszkár partjainál, és elég csúnya emberek lakják.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.18. 21:29:10

Ez a Csatorna-szk., Feröer-szk. szerű szétszerveződés valami nyugat-európai perverzió, talán a széljobberektől lesték el. Mindenesetre ezek elég messze állnak az önállóságtól.
Na meg egy kis önkormányzati különállás még nem jelent semmit. Hiszen Erdély is Magyarország része.

Toymao 2009.06.18. 21:53:20

@Gudea enszi: az egyetlen probléma, hogy a dánok már rég megadták volna nekik a függetlenséget, mivel Dániának iszonyú sok pénzbe kerül, tekintve, hogy az Északi-tenger kellős közepén vidám bálnagyilkolászáson kívül semmit sem lehet csinálni, az meg nem túl rentábilis. Viszont ezt a sziget lakói is tudják, lófaszt akarnak azok, nem függetlenséget.

Man mentségére szóljon, (ami szerintem sokat javít az összeképen,) hogy nekik sok minden megbocsátható, tekintve, hogy az egyetlen hely Európában, ahol nincs sebesség korlátozás. Nem véletlen, hogy a Jeremy Clarkson típusú öntelt, arrogáns, viszont cserébe nagyon vicces és ezért abszolút élvezhető topgírernek is van itt egy háza. :)

haromttt 2009.06.19. 15:33:25

Vazze. A kecsketej elvette az eszed enszi uram?
A világ leghíresebb motorversenye, a Tourist Trophy már smafu, mint a Man-sziget "vonzereje"?

Hol van Grönland? Gibraltár?
Kevesebb borovicskát máskor :P

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.19. 19:48:06

@haromttt:
Eddig senkinél sem írtuk meg, hogy Forma1/MotoGP futamot rendez. Ez csak ott feltűnő, ahol nincs semmi más. Mi viszont a man-szigetiek és a te lelkivilágodért nem adjuk fel a következetességünket.

Gibraltár nem törpeállam, hanem brit külbirtok, tehát az angolok alatt tárgyalandó. Tudnád ezt, ha olvasnád is a kommenteket, és nem csak erőszakosan nyomulnál, mint a faj- és kereskedőtársaid.

Tudjuk jól, hogy ti sémik már régen elvesztettétek a józan belátásotokat, de azért Grönlandot törpének, ill. államnak látni már majdnem olyan súlyos, mint szűzlányok vérét venni.

haromttt 2009.06.19. 19:59:45

Lacikám. A TT nem egy forma1-Moto GP szintű rendezvény. A TT egy mítosz. Mondom ezt én aki nem vagyok nagy motorsportbuzi.

Amit még kifelejtettem. Senna-nak annyi köze volt San Marinohoz, hogy a SM Gran Prixnek nevezett olasz versenyen halt meg. Mint tudjuk ahhoz sok köze nincs SM-nak.
Ettől persze ezeket az "országokat" még mind gyűlölni kell. Na jó a Man-szigetet annyira nem.

Grönland igen is törpeállam ha a lakosság számát nézzük :)

Gibraltár pedig igen is egy tisztességes pénzmosoda. Pontosan olyan mint Monaco vagy Liechtenstein. Így róla is eshetett volna szó.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.19. 20:47:17

@haromttt:
Hm, de tudják itt egyesek, hogy hol mossák a pénzt. Félek h Monaco is csak egy örmény kirakatállam. Lehet h az egész Szikla tele van aranyrudakkal?

Pistabá 2009.06.20. 06:52:24

Máltával kapcsolatban említést érdemel hogy nemzeti sport a madarak kínzása illetve kiirtása. Készségszinten lőnek mindenre ami átrepül a szigetük fölött, többek között a nálunk fészkelő fecskékre is amik arra vándorolnak tavasszal-ősszel (erről volt pár riport idén év elején a tv-ben, hogy hová tűnnek a fecskéink)
De a sörét legalább gyors halál nekik, ellentétben a tűző napra az ablakok alá kiakasztott mini kalitkákban szenvedőkkel. A magukra kicsit is adó máltaiak ugyanis kötelezően aszalnak valami madarat a ház oldalára kirakva.

Pistabá 2009.06.20. 06:58:14

A másik sztori róluk az álszent sznobság mintapéldája: büszkén hírdetik, minden turistának felhívják rá a figyelmét hogy náluk nincs abortusz. Mikor nekem adták elő én persze nem tudtam befogni a szám és rákérdeztem hogy mi van ha bűncselekmény/erőszak okozta a terhességet, vagy egészségügyi okoból szükséges a megszakítás. Erre némi sértődés és visszapofázás után elárulták hogy az a nő átmegy az olaszokhoz és ott megcsináltatja. De náluk NINCS abortusz, ezt akkor is vegyem tudomásul.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.20. 13:34:56

@Pistabá:
Igen, ez a vallási bigottságban megragadt népek nagy mániája...

Viktus 2009.08.27. 15:38:49

Man jelképe olyan, mint egy önkényuralmi jelkép ...

Intizar 2009.12.11. 16:49:50

Hátha nem tudtátok még e nagyszerű részletet az athosi szerzetesköztársaságról: Nem csak hogy nők, nőnemű állatok sem tehetik be oda a lábukat. Kíváncsi vagyok, mit kezdenek a madarakkal.

Alexi Borzovan 2010.05.08. 19:20:20

Gibraltárt lezúzhatnák már a gecibe a spanyolok...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.22. 14:11:37

@Intizar:
Az ezredessel már jó ideje azon az elképzelt (de attól tartunk, mégiscsak valóságos) képsoron kuncogunk, ahogy a varjúnak öltözött, rozoga szerzetes egy seprűvel csapkod sután a fal ormán megpihenő, riadt nősténysirály után.
A madár persze arrébb reppen, a vallási fanatikus pedig a meszes csontjai és az állat által elkövetett istenkáromlás okozta fájdalomtól eltorzult arccal nyögi ógörögül: "Takarodj, istentelen bestia!"

Lisztes Terc (törölt) 2012.05.05. 18:13:37

"Sajnos nem tudjuk máshogy elképzelni ezeket az összecsapásokat, mint hogy a szomszédos főúr a kíséretével együtt San Marino falai alá vonult, majd többórás vaffankúlózás és tellegetés után abban maradtak, hogy mégsem lesz határkiigazítás."
Hangulatfestés lvl: hihetetlen jó!