Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

A vidékiek

2009.07.08. 01:02 - Kurtz ezredes

Mielőtt kedves olvasóink azt képzelnék, hogy blogunk munkatársai kizárólag begyepesedett vidékiek, akik a fővárosba vágynak, lerántjuk a leplet az ország másik feléről. Hogy Budapest milyen a Gyűlölt Ellenségeink szemével, azt már tudjuk, de vajon mi a helyzet az ország többi részével? Nézzük kik élnek az M0-áson túl!

     Sok vidéki sajnos képtelen feldolgozni, de az a helyzet, hogy mi budapestiek egyszerűen okosabbak, szebbek és gazdagabbak vagyunk náluk. Drágább, jobb kocsikban ülünk, gyorsabban megyünk, szebb nőkkel az oldalunkon. Jobb egyetemeken tanulunk. Jobban és több idegen nyelvet beszélünk. Dallamosabban szól a kapucsengőnk, ízlésesebb az otthonunk, hosszabb az utcánk, pezsgőbb a kerületünk, a kontinens térképén is megtalálható a városunk. Sajnos ez a hatvan éve erőltetett mesterséges egyenlősdi különösen a magyar vidék esetében okozott komoly önértékelési zavarokat, így mára gyakorlatilag kihalóban van az a paraszti réteg, amelyik ezer évig bőven megelégedett azzal, hogy egész életében szánthat-vethet kedvére. Ezek egyszerűen a fejükbe vették, hogy olyan menő arcok lesznek, mint mi budapestiek. Az a tény, hogy tíz év alatt sem kapnak annyi normatív állami támogatást, mint amennyit mi egy év alatt elcsalunk az adónkból, egyáltalán nem zavarja őket, és lelkesen szerelik fel a motoros ablakemelőt a Zetorok ajtajára.


A BKV szakértelme nélkül nincs korszerű tömegközlekedés!

     A vidéki magyar népesség tiszteli ősei hagyományait, így II. József óta a legélesebb malacvisítás is balzsamos koraesti altatódal ahhoz képest, amit ezek adnak ki magukból, ha valaki felveti nekik, hogy a piacgazdaság korában élünk. Girbegurba vasúti szárnyvonalaikon kizárólag a szerelvény, a kalauz és a masiniszta közlekedik rendületlenül, mégis egyetlen politikai erő nem volt elég bátor, hogy ezeket a nevetséges kerekes skanzeneket egyszer és mindenkorra bezárja. Amióta kitalálták, hogy a falu lelke az iskola, már abból is óriási botrányt kerekítenek, ha a félig sem kihasznált intézményeiket a csökkenő gyerekszám miatt összevonnák a szomszéd településekkel. Furcsa, de amikor mi fővárosiak akármelyik vidéki településen kénytelenek vagyunk kiszállni valami miatt, akkor sosem az iskolában van teltház. Mindig akad ellenben egy épület, ahol még véletlenül sem látni üres széket – persze ha egyáltalán látni lehet a helyiségben terjengő füsttől. A vidéki hagyományőrzés még egy fontos dolgot tartogat számunkra, vasárnap az egész falu kollektív bűnbocsánatra indul az Úr házába. Ilyenkor rendszerint beszámolnak a hét többi napján elkövetett szörnyű bűnökről, de ez minket különösebben ne érdekeljen, hiszen mi ilyenkor még hazafelé tartunk a szombati buliból. Azt a tényt, hogy ilyen alkalmakkor jó eséllyel élményeket garantáló szereket fogyasztunk, vagy szexuális aktust tudunk lefolytatni más fővárosi polgártársunkkal, vidéken fékevesztett dühvel fogadják, Szodomát és Gomorrát óbégatva. Persze az ilyen emberek életének legszebb pillanata valószínűleg az elektromos áram behúzása volt, és G-pontra maximum disznófelezésnél akadtak.

 Pezsgés, műemlékek, modern villamosok. Minden, amit a vidék irigyel.

     Ne feledjük, hogy minden magyarokra húzott sztereotípia az valójában nem ránk, budapestiekre vonatkozik, hiszen a folyó két partján elterülő városok példásan együttműködve hozták létre ezt a közel 140 éves csodát. Pest, Buda és Óbuda lakossága rajong egymásért, előszeretettel jár át a másik városba enni, inni, tanulni, szórakozni, kirándulni. Mi toleráns, felvilágosult, européer polgárok vagyunk. Ugye nem kell külön bemutatni, mi folyik ez ügyben olyan késdobálókban, mint a Debrecen – Nyíregyháza – Miskolc háromszög, vagy a Szombathely – Zalaegerszeg tengely – hogy csak a nagyobbakat említsem – de hallottam én már soproni diákról Pécsen, akit például női kosárcsapat – igen nem tévedés! – miatt voltak  képesek kiutálni maguk közül a helyiek. Még rosszabb a helyzet, ha magában a faluban nézünk körül. Egy ötven évvel ezelőtti, kerítésen átlógó barackfaág, vagy egy huszonöt évvel ezelőtt a téeszbe egy nap késéssel visszavitt boronáló itt még fájdalmas sérelemként tud a lelkekből újra és újra előtörni. Miért nem lehet megfogni a másik kezét és befogadni a sokszínű rengetegbe?

     A vidékiek egyetlen esetben tudnak összefogni akár az örök ellenség szomszédvárral is, ha Budapest kerül szóba. Ez különösen augusztus 20-án tud előfordulni, amikor valahogy minden budapesti vidékre és minden vidéki Budapestre utazik. A sok irigy dög ilyenkor eltorzult arccal követeli a legképtelenebb baromságokat is jelentéktelen kis porfészkébe, csak mert mi már építettünk magunknak ilyet. Az ilyennek hiába is magyarázza az ember, hogy miért nem való vidékre metró, olimpia, nemzetközi repülőtér meg rendőrpalota, mert érvekkel úgysem lehet rá hatni. Simán el lehet hallgattatni azzal, ha a helyi buszpályaudvar meg termálfürdő felújításának szükségességét kezdjük hangoztatni, nekik az úgyis mindennél többet ér.

D. Gábor vidéki lakos gyermekének óvodai jelével.

 

     Választás idején a vidék is szavazni indul. Pókhálós világnézetük azonban eleve garantálja, hogy nem a józan eszükkel választják ki a legjobbat Magyarország számára, sokkal inkább zsigeri alapon voksolnak. Kedvencük az a hamis, népies mákonyt  árasztó Fidesz, ami hála a vidékiek mérsékelt részvételi arányának, örökös ellenzéki szerepre van kárhoztatva. Mi fővárosiak racionális döntéssel választunk, így igazán nem tehetünk a borzalmas közállapotokról. Vidéki honfitársaink azonban képesek rendre egy olyan pártot pajzsra emelni, amelyik még ellenzékből is képes anakondaként megfojtani a haladó liberális eszmék magyarországi képviselőinek minden grandiózus elképzelését. Mintha ez még nem lenne elég, a vidék elorozta Budapest főpolgármesterét is, aki pár éve nyíltan vidékre költözött, és láthatóan minden lépésével igyekszik megbénítani világvárosunk életét. Itt az ideje megfontolni, hogyan rázzuk le ezt a vidéki rabigát! Szingapúr, Hong-Kong, Macao virágzó városállamok, mi is megfontolhatnánk elszakadásunkat erről a szipolyozó parazitáról.

     Ki más lehetne ennek az irigy és örök második szerepkörére kárhoztatott népségnek a zászlóvivője, mint maga Gudea enszi, aki 7 éve él szép fővárosunkban, és mást sem tud, mint köpködni ezt a csodát. A világért se vallaná be, de minden fröcsögése mögött az a sokk áll, amit akkor érzett, amikor vidéki kisvárosából érkezve meglátta élete első háromemeletes lakóingatlanát.

     Kedves vidékiek! Nem utálnánk mi titeket, ha visszatalálnátok végre a helyes útra. Ott van például a vidéki Amerika, ami egyáltalán nem akar olyan pezsgő metropolisznak mutatkozni, mint New York, Dallas vagy akár Detroit. Ne percenként közlekedő buszokról álmodjatok – elvégre az nekünk van fenntartva - inkább keressetek magatoknak olyan városi ember számára megmosolyogtató szenvedélyeket mint a pankráció meg a Nascar! A világ többi dolgát pedig nyugodtan bízzátok a nálatok méltóbbakra, azaz Ránk!

Címkék: pina fidesz vallás antiszemitizmus disznó rasszizmus vidék magyar gárda irigy kirekesztés idegengyűlölet obstrukció bigott holokauszttagadás elmaradott

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr651233372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Empty 2009.07.08. 01:20:36

GYönYörû volt, az elôzô, aljas posztnál az öklöm összeszorult a torkomban, s gyomron vágott a döbbenettôl. Éljen Budapest, amit a budös vidékiek,s agglomerációban lakó, de ide dolgozni járó, gyerekeiket ide iskolába járató aljanép próbál tönkretenni!

Beautiful Budapest (1938)
www.youtube.com/watch?v=Utyt8u6Oa8Q

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 01:24:18

@Empty:
Az előző poszt kirekesztő volt, én igyekeztem betemetni az árkokat!

Empty 2009.07.08. 01:26:52

@Kurtz ezredes:

Rendkívül aljas poszt volt, az idegenszívûek mûvelnek ilyet. Helyesen gyûlölni csak ésszel és szívvel lehet. A másik poszthoz természetesen nem szólok hozzá, s gyûlölöm magam, hogy elolvastam.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 02:21:31

A vidék nem az ország másik fele, hanem a 3/4-e!
Az ólmos kéngőz ölte ki a fejetekből a számokat, vagy már a matekon is csak szipuztatok a liberális városotokban?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 02:24:17

@Gudea enszi:
Menjél szépen a sajátjaid közé. Úgyis tudjuk, h a kocsi fáj nektek igazán. Hiába a miénk gyorsabb és drágább, mint a te francia csotrogányod.

Empty 2009.07.08. 03:02:08

@Gudea enszi:

A jó levegô, mi? Szerencsétlen megtévesztettek. Az emberek városokban laknak. Vidéki levegôtôl megbolondul mindenki.Sok Ooxigén káros, s betegségeket okoz.

www.youtube.com/watch?v=Rns0ZooFzjk&feature=related

cd-r 2009.07.08. 11:10:04

jó hely budapest, oda járok lopni, megkárosítani azt a férges csürhét, elvenni a javaitokat, kifosztani benneteket hahah
másra úgysem vagytok jók, minthogy átadjátok nekem az értékeiteket és visszatakarodjatok a retkes panel lyukatokba ábrándozni meg blogolni.

rozushka 2009.07.08. 14:29:58

@cd-r: retkes panel minden megyeszekhelyen van...vagy azok sem tartoznak a videkhez?...

rozushka 2009.07.08. 14:30:45

@Kurtz ezredes: nem az a lenyeg, hogy milyen, hanem hogy hogyan tudod vezetni.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 14:34:55

@rozushka:
Elég lesz ebből a pacifista dumából, itt gyűlölködni kell!

rozushka 2009.07.08. 14:39:12

@Gudea enszi: semmi pacifista nem volt ebben, csak a videkiek megtanulhatnak vegre, hogy leteznek olyan gyakorlatba is atultetheto fogalmak, mint pl. index, lehuzodas (terkepnezegeteshez), gazpedal...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 14:45:32

@rozushka:
Szívem egyetlen királynője, hát te pesti vagy legalább te kuncoghatnál egy jót gudea francia teknőjén, a hűtőjéből csak úgy kandikálnak ki a búzakalászok, ha feljön vele.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 14:50:25

@rozushka:
Az indexhasználatból inkább a helyiek számára kéne órákat adni. A türelemről, és a suttyózás elhagyásáról nem is beszélve. Az ember kicsit nyugodtabb tempóban teszi be a 3-ast, és máris szól mögötte a koncert, mert a Mercis taxis, meg a Ford Tranzitos melós nem tud olyan tempóban haladni, ahogy elképzelte.
A nagyvárosi lét legalapvetőbb feltételét, a toleráns együttélést sem képesek elsajátítani.

rozushka 2009.07.08. 14:50:28

@Kurtz ezredes: hehe, en kacagok is, de hetvegen magahoz int a videk egy kis nagyi latogatasra, elore felek a helyi autosoktol... ja, amugy meg az milyen dolog, hogy Siofakkon dragabb a taxi, mint Pesten, hm?...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 14:53:44

@rozushka:
Siófok a vidék büszkesége, igazi kultikus központ, Magyarország legjobb helye, az örök nyár városa. Ha nem hiszed, kérdezd csak meg a 90es blog szerkesztőit!
Kapitalizmus van, a minőségért és a menőségért pedig fizetni kell.

rozushka 2009.07.08. 14:57:16

@Gudea enszi: Siofakkra a kellemetlen keletnemeteken kivul csak a bunko pestiek kepesek meg begerjedni, hiszen ott van a videki, plainair eclub/bank densz hol, aka palace/flort...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 15:00:20

@rozushka:
Úgy érzem, neked sürgős 90es átnevelésre van szükséged!
90es.blog.hu

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.08. 15:00:52

@Gudea enszi:
Asprovalta, Kerkira meg Iraklio is a Görögorszg büszkesége, az örök nyár városa meg kultikus központ a 90es évek szempontjából, de ez még nem azt jelenti h a görögöket nem gyűlöljük. Néha nem értelek téged.

rozushka 2009.07.08. 15:03:44

@Gudea enszi: ha szerinted jo hely somogy leggazabb telepulese, akkor igazan nem ertem mi bajod van a szekessel... amugy meg az ido (90es evek) sokmindent megszepit...

cd-r 2009.07.08. 16:01:47

@rozushka: "elore felek a helyi autosoktol... ja, amugy meg az milyen dolog, hogy Siofakkon dragabb a taxi, mint Pesten, hm?... "

az a helyzet, hogy a vidékiek nagyon jól és gyorsan vezetnek, ellenben egy pillanat alatt kiszúrják ha pesti jön előttük, mögöttük, mellettük és akkor keményen szívózni kezdenek. sajnos ezt a békát le kell nyelni.
a siófoki taxisok pedig igazi úriemberek, vidéki lévén ők is azonnal kiszúrják a pestieket és egyértelműen és nagyon helyesen dupla tarifát kérnek. az isten tartsa meg a jó szokásukat.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.08. 17:35:09

"meglátta élete első háromemeletes lakóingatlanát"

;D

Jó hely Budapest, van ott planetárium, meg állatkert. Meg a Budapest tévé, olyan ikonokkal mint Anettka.
Éppen ezért végtelenül bosszant, ha a összekeverik a hugyostalpú románok Bukarestjével.
Esetleg ha átneveznénk Pestbudára, úgy el lehetne kerülni.

Mäjer 2009.07.08. 20:10:17

Zseniális, végre valaki kimondta mi az igazság, én mint budai polgár, csak szkafanderben megyek át Pestre is azért. Sok seggfej "megyek fel Pestre", mintha nem tudnának az úri Budáról...

cd-r 2009.07.08. 22:05:54

@Mäjer: ez pont olyan vicces, mint mikor egy bukaresti arra arcoskodik, hogy ő márpedig buka-i és nem rest-i hahah

Noked-Lee 2009.07.09. 10:43:13

ugyan májer, ferencvárosi proli vagy, mit rázod a rongyot...

daneeka 2009.07.09. 21:33:26

hol van ebben a pina? :D

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.09. 21:49:20

@daneeka:
Pina mindenhol van, csak ügyesen be kell cserkészni.

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.07.10. 01:25:09

/OFF/: Sajnos a büdösben élek, egész nap harákolok és köpködök, kénytelen voltam egy kurva drága zajszűrős fejhallgatót venni, hogy ne halljam a rengeteg bunkó zsivaját a BKV-n, féltem a gyerekemet az utcára menéstől...
Utoljára 2 éve sikerült 3 hétre vidékre mennem és két nap után észrevettem, hogy levegőt kapok és szóba merek állni idegenekkel...
Bp-en születtem és itt élek kisebb-nagyobb megszakításokkal 37 éve, de nálam jobban kevesen utálják ezt a várost.
/ON/

SCHMIDT (törölt) 2009.07.10. 02:09:01

JUDAPEST, köszönjük az SZDSZ-t! 150 évre sikeresen aláaknázták Magyarország jövőjét.

Papp Sanyi 2009.07.10. 10:44:41

A vidékiek védelmében idézném egy barátom szavait: ha mi(vidékiek) nem szarunk, ti(pestiek) nem esztek! Ezt tartsuk észbe! A poszt qrva jó! :D

One China 2009.07.10. 14:37:53

@Eltiron72:

El lehet menni innen. Csak ne a közelbe költözz, hogy aztán idejárjál dolgozni meg idehozd a gyereked. Zemplén vagy Baranya. Természetesen gyűlöllek.

Lodogi Pascal (törölt) 2009.07.12. 14:54:02

Osztrákok még nem voltak.
Osztrákokat akarok.
Lehetne róluk írni pár dolgot.
Pl. Mondjon valaki egy olyan villannyal működő találmányt amit osztrák fedezett fel???

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.12. 17:27:11

@Lodogi Pascal:
Elektromos gyerekbénító, elektromos pinceszámzár, elektromos gyerekvégbéltágító, ezek csak így első körben, de biztos van még egy pár.

Lodogi Pascal (törölt) 2009.07.13. 17:04:52

@Kurtz ezredes:
Ugye leszel olyan jó és a sógorkról írsz majd valami szépet.
Végülis annyiszor csesztek ki velünk hogy ha össze akarnánk számolni akkor a NASA-tól kellene kérnünk egy szuperszámítógépet.

Ne feledkezzünk meg a magyarországra látogató kurjongató burerlandi parasztokról sem.
Sőt emlékezzünk arra hogy a derék sógorék rendőrsége hogyan szivatta a honfitársainkat az eu sőt a schengeni csatlakozás után is hogy csak útlevelet volt hajlandó elfogadni mint útiokmányt.
Sőt a legjobb az volt amikor az osztrák rendőr csak németül volt hajlandó beszélni a magyar meg csak angolul tudott, szóval külön megbüntette a magyar delikvenst mivel nem működött együtt.

Ja meg a bőrgyárat se felejtsük amitől olyan frankón habzik a Rába.
Most csak úgy séróból ennyi jutott az eszembe, de majd te biztos tudsz még okosságokat.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.13. 17:18:14

@Lodogi Pascal:
Természetesen minden ellenségünk ér majd egy posztot, jönnek szépen sorban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.14. 00:01:46

@Lodogi Pascal: ezek csak a szokásos magyar kisebbségi komplexus tünetei. A "magyar, ne lopj" táblákat nem akarod még ide sorolni? :-))

Az osztrákokat ne saját sérelmeink miatt gyűlöljük! Sokkal jobban bántja őket, ha rávilágítunk önnön németségükre, kollaboráns mivoltukra, amit a csehekhez hasonlóan aztán a "schwamm drüber" (spongya rá) politikájával és a németek utálatával próbálnak semmissé tenni.

Akinek nincs saját anyanyelve és országmegnevezése, annak szerintem elég szar lehet.

MakoG 2009.07.15. 11:18:54

Borsod, Heves, többi keves.

Lasombra 2009.07.15. 16:09:43

gecijó a blog, mélyeket bólogatva olvastam végig minden postot. (szerintem Szlovákiáról lehetne még egy. az igazán váratlan fordulat volna.)

ami idevág: én egyaránt utálom a fővárost is meg a vidéket is, de ezt a Siófok-romantikát igazán nem értem. lehetséges, hogy csak mi Veszprém megyeiek ismerjük fel a Balaton=víz párhuzamot?? strandot oda épít az ember, ahol víz is van. nem húgy meg sár meg sároshúgy. Siófokon fürdeni olyan, mint a Várhegyen síelni. egyetlen mentsége, hogy közel van Pesthez, és elszívja a sok prolit, aki spórol a benyával.

más: nincs kedvetek egy kis kihíváshoz, vmi igazán elbaszott országot kivesézni, amiről az egyszerű olvasó ma még nem tudja, hogy miért érdemes gyűlölni? mint pl Zambia vagy Guyana. Hisz egy belgát majdnem olyan könnyű gyűlölni mint egy tetszőleges hónapot egy Donatella-naptárból.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.15. 16:56:03

Ez igen, gyerekek! Minden elismerésem az ötödik helyért - a legkisebb királyfi mindent visz.

Remélhetőleg most már az Indextől is "kicsit" több odafigyelést kaptok :-))

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.15. 17:05:37

@Modor Tibi:
Az egész oldal nevében köszönjük a Modoros támogatását. Egyúttal értetlenségüknek is szeretnénk hangot adni, hogy ti hol a fenébe voltatok a Top10ből???

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.15. 18:52:47

@Kurtz ezredes: csak a jót támogatom, vagy azt, amihez személyes érdekem is fűződik. A GYE jó, és még érdekemben is áll a gyűlölet, főleg a régióközi gyűlölet szítása :D

Minket valamiért a Kult kategóriába tettek, a Szórakozásban meg nem indítottak újra, bármennyire is oda szántam volna a blogot.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.15. 19:36:04

@Modor Tibi:
Hát... Mi ritkán gurulunk a röhögéstől, de az az alfagyerek a végén az nagyon megütött minket. Igen vizuális típusok vagyunk Gudeával, úgyhogy azóta is kísért minket, amint Cartman homokvárakba fekszik meg beszorul felfelé mászva a csúszdán... Én mindenképpen hiányoltam innen a Modorost, de ők tudják.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.07.24. 11:22:45

Szerintem akkor is BP az ország szégyene, és hatalmas hiba volt ilyen szép épületekkel megáldani, mert a lakóinak a 4/5-e nem érdemli meg. Még egy ilyen putrisodó várost nem találsz az ország fejlettebb részein, pl. a Dunántúlon. És, csak hogy tisztába tegyük: modern, gazdag város: pl. Sopron. Az utak, a buszok, minden olyan, amilyen Pest sosem lesz.
Hálát adok a Jóistennek, hogy nem panelpatkánynak születtem!
Amúgy gratulálok, fantasztikusan ráléptél, Herr Kurtz és Gudea enszi a magyarok tyúkszemére! :)
Ugyanakkor: Kurtz majornak üzenném, hogy ez a poszt szemmel láthatóan egy elkeseredett vagdalkozás a pestieket ért 99%-ban teljesen igaz támadásra. Bezony. Ez csak vörös város marad, a liberalizmus fertőjében, az egyik olyan fantasztikus eszme zászlóvivőjeként (liberalizmus) ami jót még nem hozott az emberiségnek, csak pusztulást, társadalmi feszültségeket, na meg seggbekukit... Én erre nem lennék büszke...

Eh... Ez most jól esett! :) Thx! Have a nice day!

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.07.28. 14:09:25

Hihetetlen, hogy ennyi ember a szívére veszi ezt és az előző posztot. Szerintem inkább elgondolkodni lenne érdemes, hogy melyikből mi lehet az igaz.

Ugyanakkor a kommentek között akad pár számomra érthetetlen

@rozushka: Ha már az indexelést hoztad szóba, azt Pesten kevésbé használják. 50 000 km-t vezettem le az elmúlt két évben vidéken és BP-n. Teljesen másként vezetek, mert más a tempó. Vidéki városokban sokkal nyugodtabb, kevésbé adrenalinpumpáló.

@Mäjer: Nem azért mondják, hogy megyek fel Pestre, mert Buda (meg Óbuda) le van szarva. hanem azért, mert így egyszerűbb. Lásd még. Kanizsa, Egerszeg, Fehérvár, Halas, Félegyháza stb.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.28. 18:27:00

@Bajnok:
Természetesen mindkettő igaz az utolsó szóig!
A GYE stábja csakis leellenőrzött információkkal dolgozik.

Redcap 2009.08.01. 14:58:19

hahaaha, oh wow... modern villamosok, besírtam:D Csak szerintem csöpög iróniától ez a post? Mert ezt azért épeszű ember nem gondolhatja komolyan:D Racionális gondolkodás a választásoknál, toleráns, felvilágosult européer polgárok :,D Nagyon jót kacagtam:D

One China 2009.08.01. 15:32:04

@Redcap:

Nagyon szomorú, hogy nem veszed komolyan a leírtakat. Dehát mit is várhatna az ember egy Kádár nosztalgiában élô egyedtôl. Cuki a sapkád, de hozzászólások helyett inkább igyál.

Redcap 2009.08.02. 18:41:01

@One China: nem mi élünk Kádár nosztalgiában (én főleg nem, mivel három éves voltam a rendszerváltás idején), elvégre nem mi szavazzuk be azt a régi bandát minden évben a parlamentbe.

One China 2009.08.02. 18:55:52

@Redcap:

Három éves ovis voltál, s oda vágysz vissza a dadusnénihez. Erre utal a sapkád is, s a sörösdobozba mint csecsbe való kényszeres kapaszkodásod.
Amúgy merre laksz, felétek tényleg évente van választás?

Redcap 2009.08.03. 10:12:51

@One China: Debrecenben, tudod, abban a városban ahol minden jobban megy mint Pesten, komám. És még a villamosaink is jobbak. Egyébként nézz szépen utána a Wikipedián, hogy mi az a Redcap.

One China 2009.08.03. 11:52:23

@Redcap:

Debrecen? Hortobágyi poros, hatalmas forró hodály egykori hajdúknak, s betyároknak. Mondanál egy híres debreceni terméket? A söröd látom soproni. A Kósa elleni lázadásodat kifejezô sapkád meg vietnami termék.

U.i.: 1. Mi az a Wikipedia? 2. A villamosaitok tényleg jók:

www.langlovagok.hu/html/galeria/2467.shtml

Czelder Orbán 2009.08.03. 14:04:26

@Redcap:
Elárulok egy titkot: vagy akklimatizálódsz vagy céltábla leszel. Nincs mese, ez a gyülieli farkastörvénye!

Egyébként miért szimpatikus számodra egy elmebeteg skót kobold? A skót koboldok is mind sopronit isznak és diszkót hallgatnak?

Mokele-Mbembe 2009.08.03. 14:24:19

@One China: Te ezt nem értheted. A büszke debreceni villamosnak van akarata és saját céljai, nem úgy, mint a szolgalelkű pesti rokonnak. A fa pedig puszta irigységből vetette magát elé, mert ő nem mehet világgá.

Redcap 2009.08.03. 14:25:15

@Czelder Orbán: :D Mi juttatott arra a következtetésre, hogy diszkót hallgatok? Aranyos, de szerintem keményebb zenéket hallgatok mint Te, habár nem értem ez mióta is fokmérője bárminek.

@One China: Grat, megtaláltad a három darab régi villamos egyikét:) (nálatok azért arányaiban jóval több hasonló régi szekér van)

www.eszaon.hu/kepek/Kepek%20a%20cikkek%20tartalmabol/image/tomegkozlekedes/villamos.JPG
Ezt mellesleg itthon gyártották, ellenben a combinokkal, olcsóbb is volt, és jobban is működik.

Fejtsd ki, hogy mi a gond a piros színnel. Megnyugtathatlak, hogy nem vagyok kommunista, sem pedig baloldali. Azon kívül, hogy a nickemen és az avataromon fened a nyelved, nem sok mindent mondtál. Amúgy a sapka sajna nincs már meg, úgyhogy nem tudom neked megnézni, hogy milyen gyártmány. De, hogy válaszoljak is: debreceni termék pl a magyar gyógyszeripar jelentős része. De azt hiszem fontosabb exportcikkünk a kultúra, aminek sajna felétek nincs nagy piaca. (a miheztartás végett: www.modemart.hu)

One China 2009.08.03. 15:09:46

@Redcap:

Kôbányát és Nagytétényt, Debrecenhez csatolták? Na nem mintha Kôbányát sajnálnám, a Duna bal partjára nem szívesen teszem a lábam.

A kultúrátokról ennyit:

www.modemart.hu/programok/aktualis

Ja, s debreceni az a zsíros, porcos kolbász is. Tudod a nickeden meg az avatarodon kívül nem sok mindent tudok rólad. Az már kiderült, hogy kisebbrendûségi és dadakomplexussal küzdô kommunista skót kobold vagy. (Minél inkább tagadod, hogy komcsi vagy annál egyértelmûbb.)

One China 2009.08.03. 15:11:41

@Mokele-Mbembe:

Hoppá. Ebben igazad lehet. Ez amolyan betyáros virtus.

Redcap 2009.08.03. 15:47:03

@One China: :D:D És mi lenne ha nem azzal foglalkoznál, hogy én milyen vagyok, hanem, hogy mit mondok, hm? Ahogy Vágási Feri, én is bizonyára kommunista vagyok, köszönöm, hogy ezt tőled tudhattam meg, igazán hálás vagyok (hogy miért nem szavaztam rájuk, magam sem értem... biztos kimosták az agyam, elvégre egy jobboldali városban élek, ugyebár veled ellentétben). De azért, hogy azt sem tudod mi az a Wikipedia sok mindent elmond rólad komám;)

A kedvedért azért elmondanám, hogy a Modem nem egy rendes múzeum, nincsenek állandó kiállítások, keresd a Déri Múzeumot ha ilyesmit akarsz. Mivel félő, hogy a Google-t sem ismered inkább linkelem: www.derimuz.hu/deri/deri_nyito.html A kattintás még megy?

One China 2009.08.03. 17:36:55

@Redcap:

Folyamatosan az általad leírtakkal foglalkozom.

Nem rendes múzeum. Értem. Bezzeg a Déri. Amit egy botanikus kert helyén csináltak egy bécsi kapitalista pénzébôl. Meg az élményfürdôtök. Egy olyan helyen ahol 50 kilométeres körzetben nincsen pocsolyánál nagyobb természetes víz.

Egy tisztességes város ismérve, hogy van hegye vagy legalább dombja, s folyója vagy tava. A legjobbak mindkettôvel rendelkeznek.

Óvodás vagy. [,,keményebb zenéket hallgatok mint Te!" Bibibí! Idézet tôled.]

Redcap 2009.08.03. 23:10:41

@One China: ahogy elnézem téged mintha zavarna, hogy habár Debrecen a szélfútta puszta közepén épült, mégis sokszorta élhetőbb város mint Budapest. Az meg kit is érdekel, hogy a Déri Múzeum botanikus kert volt, ha egyszer szép? A Lánchidat meg két amcsi tervezte, OMG. New York pedig régen mocsár volt... úristen, én már le is nézem őket. Nem túl erősek az érveid, valljuk be. Egyébként csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy van tó, a Vekeri, a fürdőket pedig nem a tavak függvényében nyitják meg, hanem ott, ahol van termálvíz. A Hajdúságban pedig van, csak, hogy Hajdúszoboszlót említsem példának.

Az óvodásos témához meg annyit, hogy talán elolvasnám azt is, hogy azt mire írtam, és, hogy mi a mondat vége, a kedvedért idézem: "Aranyos, de szerintem keményebb zenéket hallgatok mint Te, habár nem értem ez mióta is fokmérője bárminek."

Nem úgy tűnik, hogy az általam leírtakkal foglalkozol, hiszem az avataromon látható sapka színéből állapítottad meg pl, hogy kommunista vagyok (ezen még most is röhögök, főleg azon a részen, hogy minél inkább tagadom annál biztosabb, hogy az vagyok... ha az lennék miért tagadnám?:D Ha még azzal gyanúsítanál meg, hogy buzi vagyok, de itt ideológiákról van szó, amiket ugye magunknak választunk és általában büszkék vagyunk rá...)

One China 2009.08.04. 00:02:26

@Redcap:

A Lánchidat egy angol tervezte, s egy skót kivitelezte.

Debrecennel semmi bajom, klasszikus élhetetlen pusztai mezôváros, ami túl nagyra nôtt. Nem Debrecen kilátástalan világvége, hanem a Budától. K-DK irányban elhelyezkedô minden. Egészen Erdélyig, onnan meg újra.

Ha nem vagy komcsi hát nem vagy. Azt hittem minden fideszes az. A szexuális preferenciáidhoz szerintem semmi közöm, ha akarsz errôl beszélni fordulj a lelkészedhez/párttitkárodhoz/pszichológusodhoz/ügyvédedhez tetszés szerint.

[Mostmár azért kezdelek gyûlölni.]

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.04. 00:19:08

Ha gondoljátok csinálunk egy "Gyűlöllek te köcsög!" vitaposztot, és akkor ott ki lehet gyűlölni mindent magatokból.

One China 2009.08.04. 00:21:49

@Kurtz ezredes:

Bocsánat, de ez tulajdonképpen nem offolás ezen a poszton. Klasszikus fôváros(Buda)-vidék ellentét bontakozott ki.

Ettôl függetlenül a vitaposzt létrehozása jó ötlet. :-)

One China 2009.08.04. 00:33:30

@Kurtz ezredes:

Bocsánat, de ez tulajdonképpen nem offolás ezen a poszton. Klasszikus fôváros(Buda)-vidék ellentét bontakozott ki.

Ettôl függetlenül a vitaposzt létrehozása jó ötlet. :-)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.04. 00:34:37

@One China:
Jaj bocsánat, egyáltalán nem beszólni akartam, ez nagyon is szervesen a poszthoz kapcsolódik, csak gondoltam, hátha lenne igény az ilyesmire. Mondtuk már sokszor, hogy itt amúgy sincs moderáció. Mi kiéltük magunkat általánosban folyosóőrködésből.

One China 2009.08.04. 00:41:34

@Kurtz ezredes:

Szerintem kitûnô ötlet. Én általánosban nem lehettem folyosóôr, gimnáziumban még kapus is lehettem 1 hétig. Aztán eltávolítottak állítólagos elfogultság miatt, pedig elfogulatlan voltam. Egyetlen késôt sem írtam fel, pláne nem vettem el a 7 óra 50 perc után érkezettek ellenôrzôjét. [Az enyémet persze annál inkább elvették a rohadt D-sek akik a helyembe kerültek, de ez tényleg off elnézést.]

Redcap 2009.08.04. 01:35:21

@One China: Érdekes világlátás, nem mondom, főleg, hogy Demszky fellegvárában élsz;) Élhetetlen város vagyunk elvégre nálunk nem megy a tisztítatlan szennyvíz a Dunába, habár mivel nincsen Duna, ugyebár rendes város sem vagyunk. Lehet, hogy minden fideszes kommunista, majd megkérdezek egyet, én mindenesetre fideszes sem vagyok. Ha elkezdtél gyűlölni, akkor már jó úton járok, de tudod, az alkoholizmusból való kigyógyulásnak is megvannak így a kis fázisai. Először a harag, aztán a tagadás, stb... a végén szépen felköltözöl Debrecenbe és boldog vidéki leszel. Nyugi, majd megszokod, hogy reggel nem állsz két órát a dugóban és, hogy kapsz levegőt, nem vészes.

@Kurtz ezredes: vitaposzt, imádnám, kérdéses miként lehetne kivitelezni. Esetleg felsorolni pár klasszikus ellentétet az országban mint a pest-vidék, balos-jobber, fradi-újpest, mónika show-joshi bharat, stb és hagyni hadd durrogjanak a petárdák? Vagy valami egészen más? Felőlem jöhet:)

One China 2009.08.04. 01:44:51

@Redcap:

Az alkoholizmusból nem lehet kigyógyulni, ezért meg se próbálom. Debrecenbe soha nem költöznék, s most megemlítem neked, hogy bár jelenleg Budán tartózkodom, s itt is születtem, évek óta nem itt élek. Levegôt egyébként itt is rendesen kapok, s mivel tudom mikor van dugó, igen ritkán kerülök bele.

[;-) Megelôlegeztem.]

U.i.: Debrecen település, nem város. Füvészkert helyére múzeumot építeni éppoly tirpákság mint ahogy a nyolckerben Klinikákat tettek a nagyrésze helyére.

Redcap 2009.08.04. 12:27:00

@One China: nem ismerem olyan univerzális (írott vagy íratlan)törvényt, amely ezt kimondaná, elvégre az építési telek az építési telek. Főleg, hogy van egy kurvanagy erdő és egy másik kurvanagy botanikus kert is, szóval nem vett el a várostól túl sok zöldet. Tirpákság az minden sarokra plázát építeni, a régi épületeket meg elhanyagolni, ahogy nálatok teszik.

One China 2009.08.04. 19:56:02

@Redcap:

Egy botanikus kert vagy egy erdô az kultúrhelyeken nem építési telek. Ebbôl következôen Debrecen (sem) kultúrhely. Az utolsó mondatoddal egyetértek, de jelzem sem lakósem tartózkodási helyemnek az 5 km-es körzetében nincsen pláza.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.08.24. 09:13:23

Szerintem egy magára valamit adó budapesti elég lagymatagon gyűlüli a vidékieket. Mert ott van pl. a szomszédja, az sokkal inkább kéznél van. vagy a szomszéd kerület, netán a Duna túlpartja. Vagy Francstatt. Vagy Újpest. Vagy PestSzentBorzasztó. Szóval a támában vannak még lehetőségek, amit kibontásra ajánlanék.

Mint valószínűleg érezhető, nem vagyok vidéki, de katonaságbeli emlékeim Zeg városából élénken élnek bennem: az oda behívott tirpák különítmény és a halyi strasszerek példaadó módon demonstrálták az egyes Budapesten kívüli jelentéktelen országrészek közti ideális (v)iszonyt. Szóval a támában vannak még lehetőségek, amit kibontásra ajánlanék.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2009.09.15. 18:11:09

@One China:
Milyen ellenét ?
Egész egyszerűen nem él olyan ember aki szereti ezt a büdös romhalmazt.
A post is inkább hasonlít egy iróniával tűzdelt pszichológiai tesztre mintsem komoly véleményre.

Abban igazad van, hogy néhány büdös Pesti megbukott ezen. De őket meg minek utálni !?

AmonShi 2009.11.11. 15:44:54

nemrég jártam Debrecenben, és nekem hatalmas csalódás volt a város... ilyen csúnya városban már régen jártam. viszont első osztályú a nőnemű felhozatal, s korábban is hallottam, hogy a nők nincsenek nagyon elkényeztetve arrafelé... oda is költöznék, csak ne lenne olyan ronda, meg lapos az a város... inkább a csajokat kellene onnan kiexportálni! :)

Intizar 2009.12.11. 17:17:54

Nagy francnak kellett vidékfikázás helyett még egyszer Pestet fikázni. Ez gyönge volt.

Intizar 2009.12.11. 17:21:33

Gy. k. a pestfikázás helyénvaló. Gyönge az, hogy egy kis ízes vidékfikázásra nem futotta, még gyöngébb, hogy ezen címszó alatt demszkyztek még egy sort.

Humberto (törölt) 2010.01.11. 13:36:58

Ez a poszt most poén, vagy a kedves blogoló tényleg így gondolja?
Én sem rajongok a vidékiekért, de azért ez a cikk túlzás... pláne a politikai sztereotipizálás.
És még inkább nem kéne idekeverni a vidéki nagyvárosokat, pláne nem összemosni őket a falvakkal! Pl. Győrben vagy Debrecenben teljesen normális emberek élnek, semmi közük a BAZ megyeri kocsmákban züllő eltorzult orkokhoz...

Ami Budapestet illeti, bunkót itt is találni eleget, persze a bunkó/normális arány vidéken sokkal rosszabb, de nem kell itt sem messzire menni parasztokért (pl. Nyugati aluljáró, Hős utca..stb.).

WestSide 2010.01.12. 10:09:30

Nevetségesek és egyben szánalmasak vagytok. Gondolkodtam, hogy egyáltalán ér - e annyit az egész, hogy reagáljak, de tekintettel arra, hogy munkaidőben vagyok, belefér.
Hát akkor nézzük:
Zala megyében élek, egy gyönyörű családi házban az erdő szélén. A kerti grilltől 10 méterre van az úszómedence. Nálatok mi van 10 méterre a lifttől, ami felvisz titeket a nyolcadikra? Az 50 nm - es kuckótok, aminek az ablaka például a Kőbányai retekre néz? A dupla garázsomban áll a zsír új Mercedes ML, és a feleségem C Mercije. Van mit irigyelnem nem? Én nem járhatok 7 - es busszal, engem nem kóstolnak be csicska bűnözők a nyugati aluljáróban, a Blahán, vagy az Őrsön... Én nem kutyaszart és hajléktalanokat átugrálva jutok el reggel a munkahelyemre, hanem beülök az autómba, ami elég komfortos belül. Azért kell autóba ülnöm, mert mint említettem volt, az erdő szélén lakom (ahova te nyaralni mész maximum). A belváros 7 perc autóval (nem 2 óra a dugóban), kétségtelen, hogy nincs Nemzeti Színház, vagy Művészetek Palotája, de ha kedvem van, elmegyek. És nem gondolom, hogy az átlag judenpesti többször járna színházba, vagy kiállításra, mint öreganyám. Nem kell buzikat nézegetnem az utcán, ahogy vonaglanak rendőri védelem alatt, nem kell kínaiakat, arabokat, cigókat, drogosokat kerülgetnem és nem kell különböző lezárások miatt megkerülnöm a fél várost. Azt hiszitek magatokról, hogy multikultik vagytok. Attól még nem vagytok multikultik, mert a buzik felvonulnak, a júdeák azt csinálnak, amit akarnak, és 3 drogos homár mutatja nektek a divatot. Nemrég jöttem meg Los Angelesből, na az multikulti. Ti ettől olyan messze vagytok, mint ide a patak. (Még szerencse, hogy nem otthonról írom ezt a kommentet, mert akkor nem állná a helyét ez a hasonlat, hiszen a házamtól 30 méterre csörgedezik egy kis patak.) Sorolhatnám az okokat, amiért visítok a röhögéstől rajtatok, de felesleges, hiszen pontosan tisztában vagytok ezzel ti is. Veregessétek egymás vállát Fradi meccs előtt, vagy után és álmodozzatok arról, hogy valaha is úgy élhettek, mint mi vidékiek, esetleg én. Segítek, nem fog menni...

U.i.: milyen érzés, hogy a koszos városotok zászlaját összekeverik a román zászlóval?

Tilikov (törölt) 2010.01.12. 12:14:11

@WestSide: A gyönyörű természetközeli otthonod és a kiváltságos életkörülményeid átvilágítanak azon a harmónián és kiegyensúlyozottságon, amely a kommentedből árad. Bizonyára a csendesen zubogó patakod vagy az erdőd szélén fészkelő fülemüle ihletett meg, amikor elhatároztad, hogy habzó torokkal és fröcsögő nyállal kelj ki a megvetett és lesajnált lakótelepi, tömegközlekedő, kutyaszaros, hajléktalan, buzi, kínai, arab, cigány, drogos és zsidó városiak ellen. Bizonyára a luxuskörülményeid oltottak beléd annyi gyűlöletet, amellyel még a blog szerkesztői is nehezen versenyezhetnek, pedig ez nagy szó. Ők legalább poénból csinálják, de a te jóllakott, szupergazdag és szuperjól élő álarc mögé bújtatott gyűlölködésed teljesen komolynak hangzik.

Ez itt nem menő, és attól függetlenül, hogy egész nap arról ábrándozom, hogy valaha is úgy élhessek mint te, attól függetlenül még szerencsétlen sorsú, gyomorrángásos vidéki baleknak tartalak és azon túl, hogy gyűlöllek, egy cseppet azért szánlak is.

De te ezt úgy sem veszed fel. Csak kiülsz majd a rétedre a patakod mellé, bekapcsolod a C Mercidben a klasszikus muzsikát, és elégedetten bámulod a palotád monumentális körvonalait. És közben tombol a fekély a gyomrodban az idegtépő városi suttyók miatt. Nem irigyellek.

Huntroll 2010.01.12. 12:17:21

@WestSide: Gratulálok, a zsír új Mercedes ML mellé úgy tűnik, nem adtak annyi észt, hogy az iróniát is felfogd.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.12. 23:17:36

@WestSide:

Nincs arrafelé nyaranta kurvasok szúnyog?

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.01.13. 16:51:51

@Tilikov: "Ők legalább poénból csinálják"
Micsoda?! Ezt meg honnan veszed? Mi teljesen komolyan és kivétel nélkül gyűlölünk mindent és mindenkit a világon!

@WestSide:
Csak azért nem ajánlok neked további cikke(ke)t elolvasásra, mert a korlátolt vidéki agyad vélhetően nem bírná befogadni a többdimenziós információadagot. Az eredmény pedig csak további önértékelési zavar és fokozott frusztráció lenne részedről, az meg kinek lenne jó.

Mert frusztrált vagy, ez lerí rólad. Hiába van ugyanis zsír új Merciszetted, hiába vagy kőgazdag, és hiába vagy a magyaros adókerülés bajnoka, ha ez a lenézett koszfészek Budapest a te fővárosod is, és nem is tehetsz ellene semmit. Nehéz lehet neked. Próbálj lazítani!

Celtic 2010.01.27. 13:20:03

Subscribe :)

Westside nagyon jo, ahogy atsut a szavaibol az irigyseg, az nagyon meno dolog :)

Alexi Borzovan 2010.05.09. 12:33:12

"Girbegurba vasúti szárnyvonalaikon kizárólag a szerelvény, a kalauz és a masiniszta közlekedik rendületlenül, mégis egyetlen politikai erő nem volt elég bátor, hogy ezeket a nevetséges kerekes skanzeneket egyszer és mindenkorra bezárja."

NA, NA, NA!!! Óvatosan a vasúttal, az igen érzékeny terület! Autópályákat baszogatni, na az az igazi menő! :D És igen, vidék a királyság, főleg Székesfehérvár!

Jerky_Master 2010.12.21. 09:42:47

@Papp Sanyi: baromság. akkor majd importáljuk az élelmiszert, ahogy eddig is, csak majd nagyobb arányban. a vidéki mezőgazdit csak a kegyelem tartja életben, meg a nemzeti büszkeség.

@WestSide: ja, csak ha esti program van, te már otthon döglesz, és nem jössz vissza a városba a haverokhoz. jó mulatást az erdőben, Mr. Halloween!:-D

Andr1s 2013.04.04. 13:15:49

Szerintem elég vicces hogy képesek vagyunk mi összeveszni ilyen baromságon hogy Budapesti vs Vidéki.

Én egy vidéki 10 ezres városban nőttem fel az 53 as kilóméterkőnél.Itt az emberek egy pici része foglalkozik földműveléssel,de elmondhatom hogy az ittlakók elődjei azok voltak.
Okos józan eszű emberek.
Budapestre jártam középiskolába,Budapesten volt eddig az összes munkahelyem,és a mostani is,elég jól ismerem a Budapesten élő embereket,ezért van összehasonlítási alapom.

Nem gondolná az ember de az a tapasztalatom hogy a Budapesten élő emberek közvetlenebbek,barátságosabbak.
Vidéken mogorvábbak,nagyképűek.
Az indexelésről annyit hogy a nagyobb vidéki városokban van többsávos út,mondhatni a legtöbb vidéki városban 1 sávos utak vannak.itt az ember ha előzni akar kiteszi az indexet.inkább a biciklisek azok akik alulinformáltak ilyen téren.
Tehát ha egy vidéki autós feltéved a körútra,lehet hogy bizonytalanul vezet,hirtelen gyorsit aztán erősen fékez,persze mert nem ismeri a budapesti lámpákat.lehet hogy meggondolatlanul vált sávot,mert nem tudja melyik sávban kell haladnia.De indexel,és óvatos.
A pesti az index nélkül szlalomozik egyik sávból a másikba,vagy épp sárgánál beelőz majd hirtelen nyom féket.
erről ennyit.

N0rby21 2014.01.17. 08:31:40

Istenem :) Nem azzal van a baj, hogy ki hol lakik amíg ilyen genetikai hulladékok lakják az egész országot, mint a kommentelők 80%-a :)
"jó hely budapest, oda járok lopni, megkárosítani azt a férges csürhét, elvenni a javaitokat, kifosztani benneteket"'
"A jó levegô, mi? Szerencsétlen megtévesztettek. .Sok Ooxigén káros..."
Aljanép vagytok :)