Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Egysenki: Hiába szidjuk a cseheket hogy egy semmi nep -met nekik jobb gazdaságuk van nemzet tudat reálisabb ... (2020.01.29. 15:21) A csehek
  • kaldijozef: @aku99: Sajnos magyar. A szemetek közül emlkedett ki...megérdemelten akasztották föl. (2019.12.01. 19:37) Az örmények
  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt

A velsziek

2009.08.03. 14:57 - Gudea enszi

Szerző: Lasombra

Újra hangsúlyozzuk, hogy tévedés lenne kizárólag az olyan balkáni putrikat gyűlölni tiszta szívből, mint a szerbek vagy a szlovákok, vessük ismét lesajnáló tekintetünket a fejlett nyugatra. Egy olyan országot hegyet (ezt persze nem kell szó szerint érteni, hiszen a rozzant Brit-sziget hegyből is annyit kapott, mint napsütésből) veszünk górcső alá, amiről ha még sosem hallott a nyájas olvasó, cseppet se érezze magát zavarban, az angolokon kívül nagyjából minden ember ebben a cipőben jár.

     Ha az ország neve hallatán Arany János és a gyűlöletes irodalomórák jutnak eszetekbe, akkor már az átlag fölött jártok tájékozottságban. Akinek pedig ostoba, prémes állatokkal történő pajzán játékok is beugranak, az már-már bennfentesnek számít. Aki igazán peches, talán még járt is arrafelé. A többi olvasó, ne kövesse el ezt a buta hibát, a következő bekezdésből úgyis mindent megtudhat, amit tudni érdemes erről a legelőről.

     Akkor ezzel meg is volnánk.

     Most lássuk az érdektelen, nyomasztó és egyben visszataszító tényeket. Ha már a facsúsztatóknál is körberöhögtük, hogy az alsóbbrendű öntudatuk kimerül a magyarokkal szembeni önazonosításban, akkor próbáljuk meg elhelyezni a lúzerskálán a velszi nemzetet, akik olyan elfuserált beltenyészettel szemben teszik ugyanezt, mint az angol. Zavarba ejtő. Tovább súlyosbítja a jelentéktelenségüket, hogy az angolok erről nagyjából tudomást sem vesznek. (Hisz’ ők meg a csigazabálókkal szemben látják létezésük értelmét.) A legmegalázóbb, hogy még a Union Jackből is kihagyták ezeket a szerencsétleneket. „Ugyan, kik azok a velsziek?” – kérdezi az átlagos vörhenyes-fogatlan, alkoholista angol a söre mellett. És kivételesen igaza van.

Velszi munkások a reggeli csúcsforgalomban

 

 

 

 

     Kezdjük a történelmükkel. Vannak országok, melyeknek nincs történelmük (pl. USA, Szlovákia, exjugó mókusőrsök), és vannak országok, akiknek van, de azt kívánják, bár ne lenne. Wales az utóbbi kategóriába esik. Ha Bódy Sylwy korábban születik és kicsit nyugatabbra, akár névadója is lehetett volna ennek a csöppnyi félszigetnek, annyian átmentek már rajta. De az ottaniak annyira nyomorultak, hogy még örültek is ennek. Akárcsak a korábban említett művésznőnél, itt is szinte lehetetlen vállalkozás lenne felsorolni a partnereket, de egy hevenyészett listát azért felvázolnánk a röhögés kedvéért. Ócska poén lenne elsütni, hogy az eredeti őslakosok a birkák. Csak azért nem sütjük el, mert ez nem poén. A tények makacs dolgok, márpedig blogunk nyíltan vállalt célja a világ népeinek elfogulatlan, objektív bemutatása. A birkák embereket tartottak, akik vadásztak, gyűjtögettek meg nagy köveket tettek egymásra. Megközelítőleg ekkorra tehető a velszi civilizáció virágkora. Majd valahol a bronzkor hajnalán megindult a hanyatlás, ami azóta is tart. Megjöttek a szilurok, az ordovicesek meg egyéb kelta népek – a birkák persze tárt karokkal fogadták őket, akikről később angol emberek földtörténeti korokat neveztek el.

A velszi parlament épülete

 

     Majd következtek a rómaiak. Az itteni törzsek kétféleképpen reagáltak. A bölcsebb, előrelátóbb népelemek keresztülhúzták a rómaiak számítását, és taktikusan kihaltak. A bátrabbak megütköztek a rómaiakkal, így ezeket jobbára kiirtották. Végül a sunyi, gerinctelen, szervilis maradék – amelyik túlélte a kort, és akikre a kelta öntudat építkezik – megadta magát. A rómaiak nem sokkal később érdeklődés hiányában hazamentek. A birkák már-már fellélegeztek, ám ekkor germán törzsek érkeztek, és „az újszülöttnek minden vicc új” elvet követve letelepedtek a kelták tetemei közt. Nagyjából ekkoriban húzódtak fel a megmaradt kelták a fejlődést már vagy kétezer éve nem produkált Walesbe, és innét kezdve lehet velszinek nevezni ennek a birka-kelta-latin katyvasznak a fattyait. Természetesen ezek a szedett-vedett kelták kitaláltak egy Arthur-mondakört is, hogy csillapítsák magukban a szolgalelkűség és a gyávaság fájdalmasan visszhangzó érzetét. A legendát azonban középosztálybeli, és ehhez méltóan ostoba amerikai családokon kívül persze senki sem hiszi el. De a bulinak még korántsem volt vége. Amikor a vikingek nevét halljuk, általában pusztulás, halál, hanyatlás és káosz jut eszébe a civilizált népeknek, ám a számító velsziek a lehetőséget látták bennük. Számukra a vikingek isten áldásai voltak, hisz a hagyományaiknak megfelelően tövig becsókolva nekik az angolszászok ellen uszították őket. Ha nincsenek a vikingek, akkor fix, hogy eggyel kevesebben indulnak a focivébén az Egyesült Királyság nevében. Az idegen uralom annyira meghatározóvá vált az ország tudatában, hogy még a környéket is róluk nevezték el. (Wales – Walha – ógermánul „idegen, kívülálló”) Ezeknek a szerencsétleneknek utoljára valamikor a 13. században volt eredeti velszi uralkodójuk egy hercegecske személyében, aki azóta is nagyobb nemzeti hős, mint Ryan Giggs.


Önkéntes velszi szabadságharcos

     Nézzük a pótcselekvéseket, amiket fejlettebb országokban kultúra szóval illetnek. A velszi emberek kétnyelvűek, ami azt jelenti, hogy sem angolul, sem velsül nem beszélnek. Utóbbit könnyű megérteni, hisz ki akar úgy parizert kérni az ábécében, hogy csurig összeslájmozza az eladót? Aki szerint a holland krákogós, undorító nyelv, annak egyrészt igaza van, másrészt képzelje el, hogy milyen lett volna, ha Anakin Skywalker Fecske cigarettán nő fel, majd ezt követően kapja meg a Darth Vader mezt! Na, kábé így hangzik a vels. Egy magára valamit is adó nyelv eleve soha nem kezd szót két L betűvel. Plusz a latin ábécéből sem csak az utolsó 6 betűt használja. Szerencsére csak a közneveknél használják ezt a szörnyűséges hablatyot, a tulajdonneveknél gondoltak a nemzetközi megítélésre, és megegyeztek, hogy mindenkit Jonesnak neveznek el az országnak vélt erdejükben.


Átlagos velszi városnév, ahol az egy lakosra jutó betűk száma 4

      A velszi államigazgatásban ilyen hagyományos főméltóságok vannak, mint varázsló, boszorkány, druida. (Igazán nem lenne fair azon merengeni, hogy mi lett volna, ha a birkák is megtanulnak írni.) Ezek a szakmák azóta egyszer már majdnem kihaltak, de a sunyi kelták nem bírtak belenyugodni a jól megérdemelt történelmi süllyesztőbe. A kelta horoszkóp, a wicca mágia meg az egyéb anyakomplexusos vajákosságok már a maguk idejében is lejárt lemezek voltak. Igazán gyűlöletes dolog volt újra elővenni, és terjeszteni. Az utóbbi évtizedekben szinte mindig volt valamilyen szánalmas irányzat a góttól kezdve az emóig, ami jó táptalajt adott ezeknek a szaroknak. Ma ott tartunk, hogy a fekete hajfesték jobban fogy, mint a szőke, az újszülötteket különböző zárvatermőkről nevezik el, és aki véletlenül tükörbe néz gyertyával a kezében, az belül készen áll, hogy bármikor megjelenhet a patás. Ne is mondjátok, a halloween is utálatos, van arra normális magyar hagyomány. A másik nagy találmányuk a kobzos. Azaz hülyegyerek gitárral. Ilyen minden népnél volt, csak azért, mert ők egy vágófegyverről nevezték el őket, igazán nem lesznek különlegesek. Legalább annyira nem, mint a hosszúíjászaik. Tipikus gyáva harcmodor, a meghunyászkodó, semmirekellő népek sajátja.

Az utolsó velszi bárd

 

     Nemzeti ételük a hínár (Bara Lafwr, ahogy ők hívják), a birka valamint a kettő kombinációja. Nemzeti sportjuk a rögbi és a foci. Nehéz megállapítani, melyikben sikertelenebbek. Ezen kívül csak olyan sportokat űznek intézményesített keretek között, amiket egy magát félig komolyan vevő országban legfeljebbs kocsmázás közben művelnek két korsó rizling között. Darts, snooker, bridzs. Ja, volt két híres autóversenyzőjük is még valamikor a Beatles korszakban, de miután a technika lehetővé tette, hogy a versenyautók elérjék a háromjegyű sebességet, eltűntek. A krikett ugyan nem sport, de megemlítjük, mert viccesnek találjuk, hogy az angolokkal közös csapatuk van a nemzetközi mezőnyben.

 


 

Az írásért köszönet vendégposztolónknak, Lasombrának! Mivel a szerkesztőség egyik fele ízig-vérig magyar, ezért felmerült, hogy saját néven közöljük Lasombra cikkét, a nevét pedig hallgassuk el. A szerkesztőség másik felének ereiben jelentékeny mennyiségű német vér csörgedezik, így az a lehetőség is felsejlett, hogy álságos ígéretekkel további írásokat is kicsaljunk a vendégposztolónkból, és csak ezután közöljük a több írást sajátunkként. Később be is zártuk volna egy szögesdróttal körülkerített helyre, hogy további írásra kényszerítsük. A bejárat fölé kiírtuk volna, hogy SCHREIBEN MACHT FREI. Végül azonban blogunk tulajdonosának, az Ugocsa Press becsületes zsidó vezérigazgatójának az álláspontja győzött, és elárultuk nektek, hogy a velszieket Lasombra tollából gyűlöljük.

 

Címkék: pina wales birka erdő kelta gyáva angolok hegy rómaiak bárd germánok velsziek szolgalelkű latinok wygndywwnychildydgh

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr21286150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.08.03. 15:54:35

Úrisisten! Sejtettem, hogy nem valami nagyágyúk, de ez tényleg kemény...

És a wales-i herceg? A birkakirály? :DDD

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.03. 15:58:02

Ideje lenne végre azt is belátni, hogy habár rendkívül fafejű, makacs idióta mind, az Éljen Eduárdot nem büszkeségből nem mondták ki, hanem mert nincs benne se w, se y.

Redcap 2009.08.03. 15:58:40

@Omár: a Prince of Wales egy angol cím amit a mindenkori trónörökös kap meg.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.08.03. 16:01:06

Jó tolla van a fiatalembernek, konkrétan kis nyál is ráfröccsent a monitorra mikor röhögtem, most törlöm.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.03. 16:02:35

@Redcap:
El ne felejtsük az e nevet viselő csodás csatahajót, amit a modern hadviselésre rendkívül fogékony brit admiralitás, annak az idióta Csörcsillnek a legnagyobb örömére Délkelet-Ázsiába küldött, a japók megrendszabályozása céljából. Remek úszó gyakorlópálya volt a japán zuhanóbombázóknak.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.03. 16:05:24

"Nemzeti ételük a hínár" - ezért külön köszönet a szerzőnek! És ráhibázott, mert hamarosan egy olyan nép következik, amely szintén előszeretettel fogyaszt hínárt.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.03. 17:20:41

én nem tudlak titeket gyűlölni, a velszieket annál inkább, bár vmi csudafikázós melgibbon bekezdést vártam voln',

de zseniális ez is, mint mindig minden poszt!

Czelder Orbán 2009.08.03. 17:23:24

Érdekes írás. :-)
Azt hittem, csak az új-zélandiaiaknak (nehéz szó...) van birkakomplexusuk. Ma is tanultam valamit.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.03. 17:38:57

Sheepshaggers. Ja, és a W ott magánhangzónak számít, a képen látható rekordhosszúságú városnév meg kamu, csak elvelsziesítették a település nevét.

Nem tudom, beugrik-e nektek hasonló nyelvferdítési-nyelvújítási hajlandóság bármelyik környékbeli országból! Ugye nem? :-))

Czelder Orbán 2009.08.03. 18:08:51

@Modor Tibi:
Kelet-Nyugat-Észak-Dél? Melyik irányra gondoltál?
Mindegyik szomszédunk a MI múltunkból él.

Lasombra 2009.08.03. 18:25:58

eddig ez a leggyengébb poszt blogon, de sokat röhögtem. :D

melgibbon egy másik akolból való. Richard Burtonről azonban volt egy leleplező bekezdésem, de Baló Júlia rámtelefonált és - egy szerény összeg átutalása után - lebeszélt a publikálásról.

köszönöm a lehetőséget.
(vagy Diolch yn fawr, ahogy ezek a nyomik mondják)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.03. 18:36:27

@Lasombra:
Szívesen! Próbálkozz bátran, hátha előbb-utóbb felülkerekedik bennünk a német! :)

One China 2009.08.03. 20:00:30

@Kurtz ezredes:

Persze, egy pillanatra összekeveredtem. :-)

Akkor ugye híres welszi az elmebeteg pszichopata színész aki terrorizálja az anyját. Meg a másik aki élô ember agyvelejét ette. Meg a 3 nevû csaj aki hozzáment a vén fasz, összeomlott sharonbaszóhoz..

derekreese 2009.08.03. 20:10:50

nekem volt szerencsém a birkák közé eljutni, de ma már inkább csak a michaeldouglasné jut eszembe róluk. nagyon király a blog. grat.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.03. 21:57:15

@Lasombra: basszus, télleg, az biza büdös kót! mindegy, szigeti ál-európaiak! dylan thomas-t tudom szeretni onnan, az viszont tuti velszi.:)

Lasombra 2009.08.03. 23:35:21

@Bastille: bár nem érdemel ennyi betűt a jobb sorsra érdemes Melünk, de hogy mégse vaktában gyűlölködjünk, dióhéjban róla: Amerikában született, apa amcsi, anya ír, nagymami ausztrál. a család egy gyengébb pillanatában kiköltözött Fegyenciába. gondolom, a brévhárt miatt gondolják annyian skótnak, pedig annyira skót, mint amennyire velszi.

de sejtem, kivel kevered. van egy másik ausztrál, aki kicsit skót, kicsit velszi és kicsit ír is, viszont Új-Zélandon született, és egy filmben hispán származású római hadvezért alakított, akit később előléptettek gladiátorrá. :) kár, hogy nem néger...

One China 2009.08.03. 23:51:21

@Lasombra:

Akire gondolsz abban még valami skandináv meg bennszülött vér is van állítólag. :-)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.04. 10:31:56

@Lasombra: nyílván a vilienválászra gondoltam. hahaha. szabadság.

Ottlaki Kababám 2009.08.04. 13:51:13

Eléggé el nem ítélhető módon kimaradtak a velszi "nők". Láttatok már olyat?! Valami elképesztő! Akkorák, mint egy viking hegy, barna zsákruhában, gonosz méretükkel próbálják leigázni az alávaló, iszákos férjeiket, de még erre sem képesek. Csak arra jó, hogy azt a pár szerencsétlen turistát halálra lehessen ijeszteni velük.

Caius Romanus Neto (törölt) 2009.08.08. 22:48:19

Degenerált népek lakják azt a kurva szigetet.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.08.11. 23:01:25

@Redcap: Thanks, ezt én is tudtam. Ez amolyan költői kérdés volt. Attól még elég megszégyenítő egy ilyen helynek a hercegének lenni, hát még a királyának!
:-D

raoul_duke 2009.08.13. 15:12:34

Nekem csak az nem derült ki, hogy akkor tulajdonképp ez egy ország, vagy nem az.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 13:46:08

Kimaradt Szent Patrik és a normann lovagok, akik hoztak némi kultúrát, aztán elfoglalták Írországot is :)

Czelder Orbán 2009.08.14. 14:36:45

@raoul_duke:
Természetesen ez egy ország. Pont annyira, mint Belgiumban Vallónia, ahol állandóan hisztiznek a múlton meg a függetlenségen, de a múltjuk kimerül néhány helyi grófság vegetálásában, a függetlenségük pedig addig tartana, amíg össze nem számlálják a Franciaországhoz való csatlakozásra kiírt népszavazás céduláit.

@donnelly:
A normannok alatt a vikingekre gondolsz? Igen kulturált nép volt valóban.

raoul_duke 2009.08.14. 14:48:35

@Czelder Orbán: kiváló példa, most már azt hiszem értem, köszönöm.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 15:23:21

@Czelder Orbán: Normannok alatt normannokat értek. Azt a dán származású észak-franciaországi (lovagi) kultúrát hordozó népséget, amelyik meghódította Angliát (1066, Hódító Vili), Wales-t és Skóciát (I. Edvárd), valamint Írországot (1169-). Azok az arcok, akik bevitték Írországba a vörös hajat, vágod. Vikingekről volt szó, BTW vikingek: Izlandról (elsősorban mennyiségét tekintve) egyedülálló középkori irodalom maradt ránk (pl. saga-irodalom), nem latin nyelven, és ők is skandináv származékok, annyira nem becsülném le őket se kulturális szempontból. Persze a viking szó általában a hunnal egyértelmű (Ny-Európában), de hát ez a tájékozatlanságnak és a sztereotipizálásnak tudható be.

Czelder Orbán 2009.08.14. 15:28:16

@donnelly:
Ne nézz már madárnak!
Ez a gyülieliblog, nem az ELTE-BTK. :-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 15:32:10

@Czelder Orbán: Pedig fontos pl. az angoloknál is, hogy gyakorlatilag a skandinávok raktak a seggük alá először egy működő államot. :D

(ELTE-pfejj!!!, de még annyit, hogy a viking nem egy nép, hanem egy foglalkozás/életmód...:DDD)

raoul_duke 2009.08.14. 15:44:44

@donnelly: ezzel arra is célzol, hogy a "focista" egy foglalkozás, nem egy jellegzetes viselkedési mód?!?! ;)

Czelder Orbán 2009.08.14. 15:45:30

@donnelly:
Nem egészen, inkább ők verték szét nagy Alfréd kínkeservesen felállított államát. Hódító Vili lovagjai pedig annyira voltak már skandik, mint amennyire a későbbi orosz cárok oroszok. Kb. semennyire.

A viking sagákkal meg ne etess. Mennyivel szebb és kulturáltabb tett egy koponyapiramis, mint a pitiáner rablások krixkraxokkal való megörökítése egy istenhátamögötti luna-szaros, gejzíres szigeten? :-DDDD
Különben is, a Bombagyár már bebizonyította, hogy a rovásírást már Egyiptomban is ismerték.

No, de vissza a tényekhez! Britannia egy turmix, amit angolszászokból, keltákból, vikingekből meg franciákból kevertek ki. A velsziek láthatóan leragadtak a kelta szintnél, az angolságtudatuk kimerül abban, hogy mindenkit Jones-nak hívnak.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 15:54:11

@Czelder Orbán: "A viking sagákkal meg ne etess. Mennyivel szebb és kulturáltabb tett egy koponyapiramis, mint a pitiáner rablások krixkraxokkal való megörökítése egy istenhátamögötti luna-szaros, gejzíres szigeten?" - latin betűkkel írtak, nem rúnákkal, MUHAHA:DDD (Rúnaírásos lelet nagyon kevés van, az inkább ilyen rituális cucc, és pogány - ezek meg akkor már többnyire keresztények voltak, amikor lejegyezték)

"inkább ők verték szét nagy Alfréd kínkeservesen felállított államát." - ja és jöttek az olyan civilizálatlan baromságokkal, mint a Domesday Book, meg hasonlók. ;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 15:55:59

@raoul_duke: Ez inkább olyan, hogy"ha minden skandináv viking, akkor minden sportoló focista" :)

Czelder Orbán 2009.08.14. 15:58:39

@donnelly:
"Domesday Book" -> közel 200 év a difi Nagy Alfréd és a Domesday Book közt. :-)
Másrészt már mondtam, az akkori normannok inkább voltak franciák, mint skandik.

raoul_duke 2009.08.14. 16:17:30

@donnelly: miért, és egy kézilabdázó/vizilabdázó nem tud melegítőben kávézni délelőtt egy plázában vagy egy belvárosi sétálóutcán, egyik kezében a sport a másikban a telefon-kocsikulcs-brifkó-esetleg cigi szet? Na ugye! :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 16:26:40

@Czelder Orbán: Nagy Alfréd és a normann hódítás között is, tehát nem stimmel valahol az érvelésed...:)

Czelder Orbán 2009.08.14. 16:28:30

@donnelly:
Én nem érvelni akarok, csak gyűlölködni. Tudod, ez az a blog, ahol ez az elvárt! :-D

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 17:02:16

@Czelder Orbán: Nyilván, csak mivel most a velszieket gyűlöljük, azért hangsúlyoztam, hogy azt a kis kultúrát is egy "barbár" nép hozta el nekik...:)

RoFä 2009.08.28. 08:26:59

Rhys Ifansrol, a welsh ferfiszepseg egyszemelyes definiciojarol miert nincs szo?

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:58:14

Továbbá minden ll legyen kettőzött és mniden szóban legyen w és y.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.07.27. 12:46:24

@Czelder Orbán:
A gyűlölködés nem mentesít az érvelés alól. Miközben mindenféle gyűlölt népek országaiban nyaralgatunk a blogolásból eddig felhalmozott roppant vagyonból, mi is gyűjtjük az új érveket az új ellenségekkel kapcsolatban.