Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok

A belső-ázsiai törökök

2009.10.22. 03:32 - Gudea enszi

A hosszas hallgatásért egy szép hosszú írással szeretnénk most kárpótolni a gyűlölködő közösséget. A végtelen sztyeppék napsütötte és szélfútta vidékére látogatunk el. Arra a legendás tájra, ahol a dicső lovasíjász ősök szelleme még ma is elevenen élő valóság, a nép híven és büszkén őrzi a hagyományait, s tisztán érezhető a múlt lehelete. És ahol mindezt még a világ valaha volt legratyibb nagyhatalma, a genetikai zsákutcájukból a reménytelen alkoholizmusba menekülni próbáló oroszok is képesek voltak mindmáig elnyomni.

     Először is tisztázzuk le, hogy kikről szól pontosan ez az írás! A kazahok, kirgizek, üzbégek, türkmének és ujgurok alkotják így együtt a belső ázsiai törökséget. Felmerülhet a kérdés, hogy egy ilyen hatalmas terület ennyiféle népét miért egy posztban tárgyaljuk. Nos, mert elsősorban ez a hatalmas terület értékében az egykori Francia-Nyugat-Afrikával vetekszik, másrészt itt még túlcsorduló demokratikus jóindulattal sem beszélhetünk több népről. Már a szlovák sem fogja érteni a csehet, amikor egy üzbég még mindig simán meg tudja majd beszélni ujgur cimborájával az előző napi solymászat hihetetlen kalandjait. (Az előző mondat első felében szereplő állítás természetesen csak hipotetikus, hiszen amikorra a szlovák nyelv annyira elkülönülne a csehtől, hogy már nem értenék egymást, addigra úgyis minden tót csak angolul fog tudni.) Mi sem szemléltethetné ezt jobban, minthogy egykor a kazahok és a kirgizek is kirgiz néven csatlakoztak a nagy Szovjetunióhoz. Mint Hunyadi János, akinek az öccsét is így nevezték el, hátha egyikük – a korszellemhez igazodva – nem élné túl a gyerekkort. Lehet, hogy a kazahok is úgy gondolkoztak, hogy ha ők, netán a kirgizek a korszellemhez igazodva nem élnék túl a kolhozosítást, hát akkor is maradjon talpon legalább egy kirgiz nép. És így ráadásul nyertek pár évet, ami alatt eldönthették, hogy milyen identitást fognak felvenni. Végül ők lettek a kazahok.

     Ez a több államra osztódósdi kísértetiesen hasonlít az Európában néhány általunk is ecsetelt példára. Mondjuk sejthető, hogy a határok mennyire töltik be az európai értelemben vett funkciójukat egy olyan helyen, ahol a törzsi tagolódásnál csak a korrupció rendelkezik erősebb hagyománnyal. Ráadásul elég sokáig kell utaznia az embernek, mire határfalut talál; gyakorlatilag egyenes vonalakat húztak a sivatagba, amivel felosztották a kurva nagy semmit, és az olaj- és gázmezőket. Az is régóta köztudott, hogy nincs nemesebb érzés a tulajdon testvérünk gyűlölésénél és megölésénél. Ki vitatná, hogy ez viszi előre a világot?! Belső-Ázsiában is bevált a régi recept, ezek az ostoba türkök mindig egymást ölték, a mai határok pedig úgy alakultak ki, hogy az oroszok befészkelődése nyomán konzerválódott a homoklegelők korabeli felosztása. Csakhogy ami akkor törzsi játszótér volt, abból később szovjet szövetségi köztársasági, még pontosabban szólva főtitkári játszótér lett. És maradt is mindmáig.

     A belső-ázsiai pártfőtitkár a homo communisticus egy különálló – meglehetősen egzotikus – alfaja. Latin-amerikai elvtársához hasonlóan nem lehet elmondani róla, hogy sikerült volna teljesen magáévá tennie a mozgalom alapértékeit, ám a foximaxin tanultakat remekül ötvözte a helyi hagyományokkal, létrehozva így egy teljesen autentikus és ugyanannyira haszontalan kultúrát. Ennek díszpéldánya sokunk kedvence, Türkmenisztán egykori hűbérura, Szaparmurat Nyijazov Türkmenbasi akinek főtitkárhoz méltatlanul kevés ideig titkolták a halálát. Ő volt az, aki legjobban értette az ázsiai uralkodási forma és a kommunista hatalmi defekt közös nevezőjét, s még ma sem könnyű eldöntenünk, hogy Sztálinból vagy Timur Lenkből volt-e benne több. Ez a kettősség bizony munkássága más területein is tetten érhető. Az teljesen rendben van, hogy saját aranyszobraival pakolta tele az egész nyomorult felségterületét, hiszen e nélkül nincs népi demokrácia. Aki nem csinál ilyet, azt nem tudja tisztelni és szeretni a nép. Szegény jó Rákosi elvtárs is belebukott a félénkségébe, mivel Joszif papa helyett nem merte saját magát felállítani a Felvonulási téren. Türkmenbasi viszont igazán tökös elnök volt, aki nem is elégedett meg csak saját magával, mivel a hagyományos ázsiai családközpontú szemlélet is vezérelte őt. Így telenyomta az országot az anyukája szobraival is, és még az egyik napot is róla nevezte el, noha sok emléke nem lehetett a jóasszonyról. Az ugyanis egy földrengés alkalmával árván hagyta az akkor 8 éves későbbi nagy államférfit. Ki hinné, hogy a derék Szaparmurat egyébként az azonos múlt ellenére teljesen az MSZP ellentéte. Sőt, az MSZP pontosan ilyen Fideszről álmodozik. Ő ugyanis nem 19 ezer Ft-ot vett el a nyugdíjasoktól, hanem nagyjából az egész nyugdíjukat. Két évre visszamenőleg. Akár egy ilyen is több cikluson át kompenzálhatná Ildikóék számára Nyers Rezső szívását!

 Belső-Ázsián egyszerűen nem fog az idő: a Selyemút ugyanúgy lüktet, mint egykor

     Most, hogy áttekintettük a terület politikai működését, vessünk egy szempillantást a többi szegmensre is, hiszen van a térségnek gazdasága és társadalma is. Jó, ez költői túlzás volt, de azért valami mégiscsak akad, legalább azért, hogy nevethessünk egyet. A gazdaság természetesen semmi másból nem állt, mint lóháton szerencsétlenkedő vademberekből, akik a homokban haldokló fűszálak felé terelgették a jószágaikat. Aztán megjelentek az oroszok, és elhozták magukkal a civilizációt. Igen, oroszok és civilizáció egy mondatban. Na, de gyakorlott olvasóink már rájöhettek, hogy minden viszonylagos. Ugyanazokról az oroszokról van itt szó, akik a Bugot és a Kárpátokat átlépve hasonló érzéssel szembesültek, mint Aladdin a Csodák barlangjában. Az oroszokról már mindent tudunk, a belső-ázsiai törökökről pedig szinte mindent megtudunk azzal, ha elmondjuk, hogy ők azokba az oroszokba kapaszkodnak még ma is vakon, akik nálunk, a frontátvonuláskor könyökig megpakolták magukat karórákkal.


 Hé, jóemberek, melyik félkegyelmű hülyegyerek húzta ki a dugót!

     Hát igazán van miért hálásnak lenniük az oroszok felé, hiszen azok itt rendezték be az űrállomásukat, és megismertették őket az ipar szépségeivel, amelynek Greenpeace-borzoló módszereit ügyesen sajátították el. A környezetvédelem egyébként sem erősségük ezeknek a lóháton szocializálódott fajankóknak. Képesek voltak szegény Aral-tót is eltüntetni a térképről csak azért, hogy öntözhessék a kánikulában szilánkosra repedezett, teljesen reménytelen földecskéjüket. A Balaton részleges bebetonozása ehhez képest Al Gore oktatófilmjében szerepelhetne. Majd akkor görbüljön a szánk, ha a Tihanyi-szorosban az éves úszóverseny helyett rendezett homokvárépítő versenyhez a Dunáról kell vizet hozni!

     Az orosz jelenlét a társadalmuk lényegét is megmutatja. Semmi önállóság, semmi innovatív gondolat, semmi olyasmi, ami felnőtt emberekre vallana. Mi 45 év alatt nemhogy lekoptattuk az oroszokat, de az egész rendszerüket mi lékeltük meg. A magyarokkal nem lehet packázni, egy idióta kazah vagy üzbég viszont egyenesen megköszöni, ha a szájába szarnak. Ráadásul nagy szó, de ezek képesek voltak alulmúlni a Föld leggyatrább helyeit is. Még akkor is az íjban látták a megoldást, amikor már a legutolsó balkáni koszfészek útonállói is puskával lőtték agyon a gyanútlan átutazókat. Persze a türköknek így esélyük sem volt egyetlen szomszédjuk ellen sem, ezért maradtak az ősi módszernél – saját magukat gyilkolták egészen addig, mígnem arra lettek figyelmesek, hogy egyik felüket az oroszok, a másikat pedig a kínaiak igyekeznek betiltani. Ezt csak tetézte, hogy valamivel később mindkét említett nagyhatalom elkezdte náluk építeni a kommunizmust.

A világ sikeresebbik fele már évszázadokkal ezelőtt sem volt rászorulva holmi madarakra, mert négereket tartott a vad aportírozására.

 

 

 

     Valóban minden arra vall, hogy ezek a szerencsétlenek megrekedtek valahol a kőkorszak és Dél-Itália szintje között. A menyasszonyrablás mifelénk már jó ideje kikopott a népszokások közül, a Turáni-alföldön viszont még ma sem kell fárasztó udvarlással és leánykéréssel strapálnia magát a vőlegénynek. Elég elhoznia otthonról a lányt, és esetleg lenyilaznia a kedves papát, ha az túlságosan nehezményezné a leendő frigyet. Ne higgyük ám, hogy az önszerveződésük magasabb fokon áll a családalapítási módszereiknél! A bölcsek tanácsa által irányított közösségeik a lehető legmesszebb állnak a demokráciától. A fejlett világban, és kiváltképp nálunk becsületesen megválasztott, hiteles és szakképzett politikusok hozzák a szigorúan szakmai döntéseket a közösség érdekében. Ezt nem is lehet egy lapon említeni azzal, amikor a sólyommal vadászásba belehülyült vénemberek a kiszikkadt sivatag repedéseiből jósolják a szomorú jövendőt. Azt hihetnénk, hogy legalább az élénk színeiről és elegáns formáiról ismert szőnyegszövésük jelent valami halvány reménysugárt arra nézvést, hogy mégiscsak van értelme a létüknek. Az igazság viszont az, hogy ezek szép színes szőnyegeket szőttek, amikor az európai emberek még kőbaltákkal hajkurászták egymást, és szőnyeget szőttek kézzel, amikor mi már gőzerővel hajtottuk a szépséges gépeinket. És akkor is szőnyeget szőttek, amikor az első űrhajós megcsodálta a távolból a Földet. Talán szükségtelen folytatnunk. Ne várjunk csodákat attól a néptől, amelynek a legbölcsebb mondása szerint egy valódi férfinek három dologra van szüksége: egy gyors lóra, egy kutyára és egy sólyomra! Sörről, focilabdáról és TV-távirányítóról szót sem ejtenek. Kiábrándító! A maradék cseppnyi illúziónk pedig akkor veszik el, amikor megismerkedünk a zenéjükkel, a baksival. Na, az ilyen óbégatással fűszerezett vinnyogás nélkül igazán ellenne az emberiség, ráadásul a dutarral (az elcseszett kéthúros „hangszerük”) sose lehetne igazi menő deathmetált vagy technót játszani.


 

     Egy kultúra legfőbb mércéje a háborúi után (e téren láttuk a lesújtó helyzetet) a gyógyítási képessége. Talán nem okozunk feldolgozhatatlan meglepetést azzal, hogy ebben is elég messze vannak tőlünk. Náluk még nem vált el egymástól a varázsló és a gyógyító szerepköre, és mindenféle gyógynövényes bohóckodástól várják az egészséget. Sőt, a rossz nyelvek szerint ide tehető az akupunktúra őshazája is. Bezzeg nálunk már egy évezrede külön kapja a hálapénzt a pap és az orvos, és mi tudjuk mi az a progresszió. Ha fáj, beveszünk egy tabit, amitől elmúlik. Mi lehetne ennél jobb? Nem iszunk meg mindenféle gyanús zöld főzeteket, és nem szurkáljuk össze magunkat kötőtűkkel.

     Sajnos humorral sem állnak jól. A fejlett nép ismérve az önirónia. Jellemző, hogy Boratból is világraszóló palávert csaptak, holott az még nagyon finoman ábrázolta Kazahsztánt. Ezt mi magyarok igazán átlátjuk, hiszen felvilágosult, européer nemzetként értjük és értékeljük a humort, továbbá van öniróniánk. Eszünkbe sem jutna sértődött hangnemet megütni, ha például egy sajtóorgánum egyszerre hordaná le a budapestieket és a vidékieket. Már csak azért sem tennénk ezt, mert azonnal felismernénk, hogy ezzel le is fedte a teljes népességet, s ezért – önironikus, jó humorú nemzet tagjaiként – inkább együtt kacagnánk mindezen. A belső-ázsiai törököktől azonban hiába is várnánk hasonlót. Ők ostobák.

     Nekünk magyaroknak különösen vigyáznunk kell ezekkel a sivatagi naplopókkal, hiszen bizonyos hazai náci körök minden tarsolyt és Nagymagyarországos matricát megmozgatnak azért, hogy a rokonainknak állítsák be őket. A madjar törzs is csak a szélsőséges náci erők kitalálmánya, akik így próbálnak minket elterelni a dicsőséges finn rokonság felől. De nem, kedves török népek, nálunk hiába is kopogtattok alamizsnáért. Hogyisne! Aztán még azért csökkenjenek a magyarországi nyugdíjak, mert holmi sztyeppei hordák képtelenek az öngondoskodásra! Nekünk nem kell az ilyen szégyellnivaló, lecsúszott rokon. Van nekünk modern és gazdag rokonunk, aki ugyanúgy ragaszkodik a rokoni szálhoz, mint mi: a finnek. És vannak modern, de legfőképp gazdag barátaink. Olyanok, akik évszázadok óta megbecsülnek és tisztelnek minket, hátsó szándék nélkül közelednek hozzánk, jó szívvel és önzetlenül adnak. Mint az osztrákok és a németek.

Címkék: bajkonur pina orosz török korrupció kommunizmus borat aral tó ujgur kazah szolgalelkűség kirgiz türkmén üzbég testvérháború lovasíjász sólyomvadászat önállótlanság türkmenbasi

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr301466869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raoul_duke 2009.10.22. 10:25:43

Megérte várni, igazán szakszerű összefoglaló!

Elég jellemző a kazahokra, hogy a több mint 2.5 millió (!) km^2 területű országukból az egyetlen valamire való részt, Bajkonurt bérbe adják.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.10.22. 12:32:32

azt azért furcsálom, hogy az almat - asztana ziccert kihagytad... :)

de a tenge, még mindig jobb, mint a forint :D

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.22. 12:36:00

:
Az egész cikk az oroszok vállára borulásról szól. Már így is elég hosszú lett, na meg kell hagyni pár koncot a gyűlölködő közösségnek is! A kommentekből ítélve rengeteg indulat halmozódott fel az elmúlt bő hónapban, a csatorna pedig most ismét kinyílt...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.22. 12:37:26

:
Ja, és a szlovák korona is jobb volt, mint a forint, mégse lettek a tótok ettől se menők, se igazi nemzet.

raoul_duke 2009.10.22. 12:52:02

@Gudea enszi: arról nem is beszélve, hogy mit értünk azon, hogy "jobb" az egyik pénz, mint a másik. Deák Ferenc vs. Milan Rastislav Štefánik? Azt hiszem, ez méltánytalan.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.22. 13:28:09

@raoul_duke:
Hát igen... Attól, hogy a japán jen értéktelenebb az angol fontnál, még sokkal inkább biztonságban érezzük magunkat, ha jenben fekszik a vagyonkánk.

Mokele-Mbembe 2009.10.22. 14:54:28

: És ha holnaptól két nullával kevesebbet nyomtatnánk a kis fecnire, jobb lenne a forint, mint az ojró?

Egyébként minek nekik egyáltalán pénz? Kecskét szőnyegre cserélni közvetlen árucserével is lehet

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.22. 14:57:08

@Mokele-Mbembe:
Nem, még akkor se lenne jobb. :P

A kecskés kitétellel teljesen egyetértek.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.10.22. 14:59:59

jaj, hát nem tudtátok? a tenge mögött nem aranyfedezet van, hanem szőnyeg... ezért jobb a tenge :)

és sokkal királyabbak, mert ott van a fővárosuk, ahol akarják, csak máshol kell felverni a jurtát. ld: asztana.

és még romlot tejet is szeretik, szörnyű.

raoul_duke 2009.10.22. 15:07:03

Türkmenisztán nyugati tartományát úgy hívják, hogy Balkán, fővárosa Balkanabat.

Toportyánféreg 2009.10.22. 23:32:17

www.turkmenistan.gov.tm/ruhnama/ruhnama-ven.html
Szaparmurat Nyijazov könyve a Ruhnama, minden türkmén kötelező olvasmánya. Sokminden kiderül belőle, többek közt, hogy ők találták fel a kereket, sőt a kohászatot is, meg úgy általában véve mindent és eszetlen nagy királyok. Kész szerencse, hogy madzsarra is lefordították.

Balfake 2009.10.23. 00:04:37

Na végre, kezdtem már rohadtul rühellni az összes tetű szerzőt!

Андрей Кириленко 2009.10.23. 06:18:36

Sok mindent elmond ezekről a hordákról, hogy a ruszkik még az alkoholizmust sem tudták meghonosítani köreikben.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.23. 11:20:13

@Prinkmann Ferenc:
Ó dehogynem! Az alkoholizmus a világ összes lúzer népét sújtja. Itt viszont még az oroszok aktív közreműködése sem kellett. Elég volt meglátniuk a vodkát, és máris kevésbé találták vonzónak a kumiszt.

Prophet 2009.10.24. 18:34:59

@Gudea enszi: De az asszonyaikat annál inkább! Mintha valamerre arra praktizálna a baltásember is, akihez elvitték a náthás, jobb esetben tüdőgyuladásos gyereket, az levetkőztette derékig, kezelte egy kisbalta lapjával, és küldte is haza. Kicsit elöl is, hátul is..

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.10.26. 19:09:40

:D ááá én csak röhögni tudok, de azt nagyon :D

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.26. 23:13:57

:
"ott van a fővárosuk, ahol akarják, csak máshol kell felverni a jurtát"
:))))))))
fetrengve röhögős szmájli :))

nyugtalan 2009.10.27. 17:12:03

Heheheee... - tartalmas hozzászólások egyike... :D

nyugtalan 2009.10.27. 17:13:49

@Gudea enszi: "Már így is elég hosszú lett..."

Soha, olyan nincs, hogy elég hosszú cikk :D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.10.27. 17:44:00

Pár éve és a Magyar Nemzeti Jurtagyár fogja gyártani, és exportálni oda a jurtákat, meg a Turul teszkó fogja árulni az erjesztett kancatejet Kazahsztánban, és akkor végre függetleníthetjük magunkat a klincsorrú EU-s zsidóktól.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.27. 22:09:17

@Rorschach:
Az a baj, hogy az örmények a földrajzi előny nélkül is simán beelőznének minket a turáni piac meghódításában. Így viszont, hogy ők vannak közelebb, végképp semmi esélyünk.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.10.28. 10:40:34

@Gudea enszi:
de mi összebeszélünk a törökkel, és lehet, hogy miénk lesz a turáni piac, az átokkal együtt. :)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.28. 10:58:34

:
És mi lenne, ha pont az átkot sóznánk rá az örményekre? :)

nyugtalan 2009.10.28. 12:06:07

Nem jönnének többet Kurultájra :D

szöszkehölgy 2009.10.28. 13:02:52

A környezet védelem tényleg nem erősségük. :( Sajnos.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.28. 17:06:56

@szöszkehölgy:
Hát igen... Nekem, mint térképeken felnőtt embernek is gombóc van a torkomban, ha az Aral-tóra nézek. Ez csak fokozza a bennem izzó gyűlöletet.

2009.10.28. 17:56:50

európa legrondább nyelvű és legjellegtelenebb népe, a holland mikor jön már? : )

nyugtalan 2009.10.29. 21:15:02

A vadkender meg türelmet...

kétfarkúkutya 2009.11.02. 05:21:01

Hát bazzeg, aki a sivatag közepén arra használja a tavát, h rizst termesszen egy kicsit arrébb..áhh

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.02. 11:59:36

@kétfarkúkutya:
Nem egészen a tavát. Csak a folyót, amelyik a tóba igyekszik. És a tó az azt tápláló folyó nélkül olyan félkarú óriás, mint Csehország és Szlovákia a Beneš-dekrétumok nélkül.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.03. 08:20:35

Nem nagyon rokonaink ezek a türkök:

HVG - Kik vogymuk?
Zavarba ejtő kérdéseket vetnek fel a honfoglalókkal kapcsolatos legutóbbi genetikai kutatások. Ezek szerint „ősapáink” olyan kevesen voltak, hogy nem hagytak genetikai nyomot a mai magyar népességben.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.03. 16:15:48

@Jobb híján MDF-es:

Ez azért van, mert nekünk nem is voltak ősapáink, a magyarok a szíriuszról jöttek.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.03. 16:31:14

@Rorschach:

ja, átadták a nyelvüket és nyom nélkül felszívodtak! :-)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.03. 16:41:01

@Jobb híján MDF-es:

Szó sincs erről, nem szívódtak fel, pusztán a mi ősapáinkat a Földtől pár parszekkel arrébb kell keresni, ez van.

árcsimenning · http://mindenkihazudik.wordpress.com/ 2009.11.05. 23:18:45

@Jobb híján MDF-es: "Zavarba ejtő kérdéseket vetnek fel a honfoglalókkal kapcsolatos legutóbbi genetikai kutatások. Ezek szerint „ősapáink” olyan kevesen voltak, hogy nem hagytak genetikai nyomot a mai magyar népességben."

Így van, összeverődtek egy társaságba a sztyeppei népek értelmes, szellemileg felsőbbrendű egyedei (ugor-iráni-türk-bolgár-urali-altaji-stb arcok), akik látták, hogy itt kurvára nem jó, inkább keressük meg a Kárpát-medencét!, út közben felszedték az összes jó nőt (exogámia), majd letelepedtek a világ legjobb és legbiztonságosabb zugába, ahol akkor is épp elegendő víz lesz, amikor az őshazában maradt szerencsétlen szomjan pusztult, a nyújorkba települt hazaáruló meg megfulladt. Ja, és persze egy halomnyi szlávot le kellett nyomni ezért a földért, akiket szépen maguk alá gyűrtek, szebb lányaikat meg pláne, de annyian voltak, hogy genetikailag, meg a tükörbe nézve már csak őket látjuk, viszont az eredeti, értelmes nyelven szólunk mindenféle halandzsa-karattyolás helyett.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.06. 07:59:56

"Ja, és persze egy halomnyi szlávot le kellett nyomni ezért a földért,"

Nem volt semmi lenyomás, az a halomnyi szláv gond nélkül tudomásul vette az együttélést, a rátermettjeikből vezetők lettek, a visszamaradottakból meg a plebs. Tehát ők is betagozodtak a segédnépek közé.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.06. 09:07:01

"a tükörbe nézve már csak őket látjuk, viszont az eredeti, értelmes nyelven szólunk mindenféle halandzsa-karattyolás helyett"

Ez szerintem eléggé stokholmszindrómásra sikeredett! :-)

pistaaron 2009.12.29. 20:53:01

azért én nem vagyok történész de az osztrákok nem nagyon vitézkedtek és harcoltak a török ellen amig a magyarok harcoltak inkább a saját pecsenyéjüket sütötték amásik szerény észrevételem h valszinüleg a kárpát medeébe már rokonnépeket találtak a honfoglalók (nem csak a székelyeket)menekülni egyébként nehéz 400ezer emberrel (naponta hány szülés stb)ügye ezt mondja atörikönyv egyébként mi ez a piros háttér?

andras1979 2010.03.25. 13:02:01

Én korábban egy nemzetközi iskolában tanultam a 90-es években, és ott volt néhány kazah meg orosz tanuló is. Az elején hallottam, hogy az egyik kazah milyen folyékonyan beszél oroszul az egyik orosszal. gondoltam is, hogy na, legalább megtanultak egy nagy nyelvet a SZU-ban.
Aztán fázzeg arra lettem figyelmes, hogy a kazahok egymás között is oroszul beszélnek... aztán egy idő után rákérdeztem, hogy ez miért van. mondják, hogy sokkal jobban tudnak oroszul, mint kazahul, az orosz a valódi anyanyelvük. Néhányuk mondta, hogy nem is használják a kazah nyelvet...
Lehet, hogy ma már más a helyzet, próbálkoznak feléleszteni az eredeti nyelvüket, de ezen nagyot lestem.