Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

A kubaiak

2009.11.02. 20:21 - Kurtz ezredes

Mai posztunk szintén egy igazán elcseszett helyet dolgoz fel. Egy latin szigetország, ami meleg, lucskos, és a világ egyik utolsó kommunista(?) diktatúrájának otthona. Lakóiban egyesül minden rossz, ami megtalálható a karibi szigetvilágban. Mégsem emiatt a legröhejesebb hely a világon, hanem mert a sok rossz ellenére arany élete lehetne, ha a floridai partok közelében vergődő hajótöröttként végre nem utasítaná el makacsul a luxus-óceánjáróból folyton felé hajított traktorbelsőt.

     Aki sokat bújta gyerekként az atlaszokat, az bizonyára hisz benne, hogy néhány népet remekül jellemez országa alakja. Svédország faszformájú, csonka Magyarország rántott hús, a Nagy pedig egy gyanútlan bamba ponty, amit gátlástalanul bekap a szemből jövő, gerinchúrtalan, sunyi rája – a jellemzésből alighanem nyilvánvaló, hogy melyik népről is van szó. A trendbe remekül illeszkedik Kuba, ami egy rohadó, 1947-es Chevrolet Coupe körvonalaira emlékeztet minket. Na persze az a maroknyi kubai, aki kellően szorgalmas és ideológiailag megbízható, még egy vadonatúj 20-25 éves kockaladát is kiérdemelhet a Párttól. Apropó Párt, ezt ugye honfitársaink közül senki sem veszi be?

 Kuba szándékosen leselejtezte a régi amerikai autóit,
mert kapott helyettük modern szovjet járgányokat

    Nos, kezdjük a legelején! A világ nyugatabbik felén bizonyára előszeretettel gondolják még ma, 2009-ben is, hogy Kuba egy elviselhetetlen, kommunista rabigában sínylődő ország, amelynek bátor, szabadságszerető népe sokkal jobb sorsot érdemelne. Szép és jó is ez az ábránd, de sajnos a világ nyugatabbik fele teljesen ostoba, és semmit sem ért a történelem tanulságaiból. Mi magyarok tudjuk, hogy néz ki egy valódi kommunista diktatúra. Láttuk a szálfaegyenes sorokban hurrázó, szuronyukat az előttük menetelő vállára támasztó kiskatonákat, aztán a felpuhult diktatúrában láttuk a davajgitárjukat pufajkájukhoz szorító, fogatlan, riadt tekintetű alkoholista prolikat, de valahogy nem emlékeztetnek a kubai május elsejei karneválokon fiesztázó Kubai Népi Miliciára. Kommunista rémuralomban nincs ritmikus csípőmozgás a felvonulás alatt, úgyhogy ne is akarják beadni nekünk ezt a mesét.

     A másik igen jellemző alapvetés, hogy egy országban a kommunisták sokféleképpen átvehetik a hatalmat, de olyanra még nem volt példa, hogy két hülye, unatkozó úrigyerek szülőbosszantó játékából egy rendes, magára valamit is adó szocialista állam keletkezik. Esetünkben sem ez történt. A magyar munkásmozgalom legalább kitermelt néhány nem teljesen osztályidegen vezetőt is, mint például Kádár János, Marosán György, Biszku Béla vagy Komócsin Zoltán. Egyikük apja sem volt cukornád-ültetvényes, egyikük sem járt a jezsuitákhoz, nem voltak ügyvédek vagy orvosok. Sőt még szakadt hippinek sem nézte őket senki, ismerték a borotvát és a fésűt. Ugyan miféle kommunista ország az, amelynek vezetőit 1962-ben a béketábor valamennyi országában fülön fogva vezette volna a rend őre az első borbélyüzletig?

 

A forradalom katonái, a nép gyermekei győzelmük után valamennyi úri huncutságot száműzték a szigetről

 

     Természetesen nem lenne korrekt dolog Kubát csupán egy álságos, látszatkommunista, az egyenlőségből a „senki sem dolgozik” részt megvalósító cigánytelepnek lefesteni, így bemutatjuk az ország történelmének 1959. január 2-a előtti részét is. Méltatlanul kevesen emlékeznek a legendás amerikai-spanyol háborúra, ami a világ első, tisztán a média által gerjesztett fegyveres konfliktusa volt, és itt robbant ki 1898-ban. Nem tisztünk védeni az amerikai imperialista politikát, de ők már 50 évvel korábban is felajánlották, hogy az értelmetlen modoroskodás helyett ők inkább fizetnének, és Kuba tokkal-vonóval csatlakozzék az Egyesült Államokhoz. Még egy olyan hajózási fantomvállalkozás is, mint Panama, azonnal boldogan igent mondott volna erre a visszautasíthatatlan ajánlatra, csak Kubában éltek olyan nyakas és makacs idióták, akik jobban szerették a nyomort és az önámítást a gringóknál, így minden megkeresésre nemmel válaszoltak.


 

Kuba a világ szeme láttára jut
napról-napra magasabbra

 

 

    A spanyol uralom megszűnése után Kuba független ország lett. A dolognak csak egy szépséghibája volt, hogy Kubát ekkoriban nagyrészt spanyolok, kisebb-részt pedig az ő néger rabszolgáik lakták. A csehszlovákok is így szabadították fel a Csallóköz szigetét a magyar uralom alól… A párhuzam csak azért nem áll meg, mert az amerikaiak becsületesen kihozták azt, ami egy ilyen posványból kihozható. A kubai kivitel cukorfüggőségét kaszinók építésével ellensúlyozták, kétpólusúvá téve végre a gazdaságot. A kubai fiúk végre választhattak a cukoripari-szakmunkás mellett krupié, illetve bármixer szakirányt is. A leányoknak sem kellett végre háztartásbeliként megrohadni, hiszen a szigetre látogató rengeteg amerikai férfi olyat akart, amit Arkansasban vagy Montana-ban nem néztek jó szemmel: dugni végre egy egészségeset.

     Kuba töretlen fejlődésnek indult, amire a szesztilalom csak ráerősített. A súlytalan kis diktátorok és a folytonos katonai puccsok nem különösebben zavarták a partit, sőt eljött az a pillanat, amit a latin-amerikai államberendezkedés csúcsaként jellemezhetünk. A folyamatos jövés-menés lezárásaként végre egy permanens diktatúra uralkodik, nem pedig 3-4 váltogatja egymást. Hogy a világ is röhögjön egy jót, megtalálták az ideális államvezetőt. Kuba diktátora – Fulgencio Batista (igen, tényleg így hívták, nem valami szappanopera-szereplő nevét írtuk be poénból) – az őrmesteri rangig jutott a hadseregben. Becsületére legyen mondva, hogy remekül tette a dolgát, és páratlan demokrataként egyszer még a hatalmat is átadta egy hosszabb időszakra. Mondjon valaki még egy karibi országot amely többet remélhet ennél! Fidel és egy csapat hülye haverja azonban tényleg úgy gondolta, hogy ők többet érnek annál, minthogy az USA Siófokja legyenek, irány hát minden rebellis latin igazi élettere, a hegy!


 

Mikó István a Szeszélyes évszakok szilveszteri adásában, 1977

 

   A sarokba szorított felkelők – akiknek már a szivarjuk és talán a rumjuk is fogytán volt – összeszedték minden bátorságukat, és a Santiago-i karnevál napján lemerészkedtek a hegyekből, hogy az utolsó 5 karton petárdájukkal megrohamozzák a Moncada-laktanyát. A körülmények miatt ez az ott állomásozó haderőnek különösebben nem szúrt szemet, és a mulatság végén szépen mindenkit kitessékeltek. Fidelék nem adták fel, és a kudarcból tanulva 5 év múlva már a szilveszterre időzítették az akciót. Szegény Batista és vezérkara a könyékig érő konfetti és szerpentintengerben nem találta meg a telefonokat, így vezetés híján a főváros Castroék kezére került.

     Az ország azóta egy merő öröm. Dolgozni nem kell, aki kivárja a sorát, beleszarhat a kaszinók még el nem lopott márvány vécécsészéjébe, és minden megvan, ami egy kubainak kell. Volt ugyan néhány meleg pillanat, ami veszélyeztette a fiesztát, de a Disznó-öbölben szerencsére kubai emigránsok szálltak partra, nem pedig az Amerikai Tengerészgyalogság. Castro ennek ürügyén talált magának partnert, aki végre hajlandó volt finanszírozni a kubai ramazurit. Így a KGST teljes jogú tagságát kiérdemelve, az ország elérte, hogy szocialista csúcs-iparcikkeket (Ikarus, Videoton Color Star) kaphatott, némi déligyümölcs ellenében. Itt emlékeznénk meg a világtörténelem egyetlen olyan pillanatára, amikor az amerikai, de különösen a szovjet vezetés egyszerre szart be attól, hogy egy meggondolatlan kubai vezérkari tiszt szombat este véletlenül ráfütyül a színes anyósnyelvvel a piros gombra. Ezért megállapodtak, hogy csőcselékhez soha többet nem telepítenek atomfegyvereket, akármennyire előnyös is földrajzi fekvésük.

Tálib foglyok a Guantanámo-i tengerészeti támaszponton

    Áttérve az egyéb jellemzőkre, Kuba egy valódi sportnagyhatalom, amely 10 milliós lélekszámát meghazudtolva zsákszámra hordja haza a különféle érmeket az olimpiákról. Ezt a tényt mi magyarok igazán nagyra értékelhetnénk, hiszen mintha magunkat látnánk. Pusztán annyi a probléma, hogy nálunk Biros és Szécsi gyerekei nyugodtan szurkolhatnak a helyszínen apucinak, nem fokhagymaszagú, olivazöld bácsik napi parancsaiból kell értesülniük az eredményről. Ráadásul azon sem kell izgulniuk, hogy apuci szereti-e annyira anyucit és őket, hogy a pénz és a karrier helyett inkább hazajöjjön hozzájuk. Tulajdonképpen azt is megértjük, hogy még egy ilyen lusta és kilátástalan nép is kitermel néhány tucat olyan fiatalt, aki 4 évig inkább napi 18 órát ugrókötelezik, hiszen ha nem kerül be az olimpiai utazókeretbe, akkor a világ egyik legsodróbb áramlata és még az örményeknél is mohóbb cápák várnak rá. Igencsak igyekeznie kell, hiszen ha nem Florida partjainál evickél ki a Zetorbelsőből, akkor erre legközelebb Norvégia, vagy rosszabb esetben Murmanszk környékén lesz esélye.

     A kubai nép önértékelési zavarai láthatóan nem ismernek határokat. Ha tartják a 80-20 spanyol-néger arányt és 2053-ban végre hajlandóak lesznek elhinni, hogy a Szovjetunió és a KGST is megszűnt, akkor semmiféle racionális érvet nem tudnak majd felhozni az ellen, hogy végre pontot tegyenek egy kétszáz éve húzódó ügy végére, és elfogadják Hector Jamal Fernández amerikai elnök ajánlatát az unióba való felvételre. Persze fontosabb lesz nekik, hogy „Viva Cuba Libre!”

Címkék: pina hotel spanyol forradalom boksz fidel castro kuba szivar lusta kommunista che guevara latin amerika osztályharc szovjetunió egyesült államok fiesta batista rum disznó öböl óbégatás

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr361494055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kubai hadsereg 2010.02.22. 09:33:39

Amióta 2008 februárjában a 82 éves Lider Maximo átadta politikai hatalma döntő hányadát öccsének, a hadseregtábornoki rendfokozatot viselő Raúlnak („csak” a pártvezetői és a katonai főparancsnoki beosztását tartotta meg), s amióta az akkor ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2009.11.03. 09:57:04

Az Ezredes visszatért???

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.03. 11:45:12

@Jamal_Fraser: vissza, hacsak nem Gueda görgette lejjebb az adminprofilban a szerző nevét, és próbál úgy tenni, mintha ő lenne Kurtz :-))

Kolonel, üdv újra köreinkben!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.03. 12:30:38

@Jamal_Fraser:
Gudeával holnap fogunk hivatalosan is megállapodni, de ki merem jelenteni, hogy igen, visszatértem. Köszönöm a felém áradó végtelen szeretetet, Tibinek meg modoros jónagyot!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.03. 16:23:00

Á, a Magyarok Istene hozta, ezredes, hacsak nem vált idegenszívűvé közben.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.03. 16:38:57

Még szeretnék annyit hozzászólni, hogy Tony Montana, minden idők legnagyobb gengsztere kubai volt, szóval idővel tényleg vihetik valamire a srácok.

Jablaka 2009.11.03. 21:47:40

Na és a salsára nyáladzó hazai rajongóik, mint a gyűlöletre igen kiváló szempont? HEHHHH

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.04. 11:54:01

nagyon-nagyon jó, főleg Mikó István meg a gerinchúrtalan sunyi rája :D:D:D

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.11.04. 12:45:00

Nagyon jó.

Mikor lesz poszt a kolumbiaiakról, meg a többi hulladék tág orrlyukú indiánfattyú népről?

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.11.04. 21:07:24

Grat, megint nagyon jó lett. :D
Mikó Istvánon visítottam, nagyon tetszett, hehe.
(Már percek óta a spanyol-néger szókombináción gondolkodom, mit is mondott az a néger csajszi a Por-ban? Feka-latin? Már nem emlékszem, de felsorolt pár ilyen kombót) :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.04. 22:21:56

Drágák vagytok, még egyszer köszönet a dicséretekért. Megpróbáljuk felvenni ismét a heti egy poszt ritmust, úgyhogy Dél-Amerika ennél egy kicsit sem értelmesebb porfészkei is jönnek majd szép sorjában.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.05. 00:35:15

@Armida:
Latin nyelvterületen espanegro lehetne. Ugyanez az USA-ban, kiváltképp a déli vidéken hispanigger formában remélhetné a legnagyobb népszerűséget.

Panther V. · http://kigondoltam.blog.hu 2009.11.05. 05:12:37

Az első poszt amivel nem értek egyet, bár ez lehet cska az elfogyasztott rum hatása miatt van, tehát ide még visszatérek. Most csak ilyesmi jár a fejemben.

Booty shaking Cuban girls in a bar at South Beach, Miami
www.youtube.com/watch?v=EOHajfG4ubM

haromt · http://90es.blog.hu 2009.11.05. 11:39:32

@Panther V.: A Rum az a dolog, ami miatt igazán lehet gyűlölni a kubaiakat :P

raoul_duke 2009.11.05. 14:33:47

Kurtzra azért érdemes lesz figyelni, hátha valami örmény agymosó táborban járt, aztán mire észbe kapunk, I love Jerevan pólóban csápolunk itt.

Nem túlzott bizalmatlanság ez, ezredes, érted, de azért 1-2 hónapra eltűnni és boldog, mosolygós arccal visszatérni, kicsit nekem gyanús.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.05. 14:42:29

@raoul_duke:
Semmi ilyesmi nem volt, pusztán végre sikerült megállapodni kedves kollégáimmal, hogy végre szánjunk időt közösen erre a két remek blogra. Az örményeket pedig nem múló hévvel gyűlölöm továbbra is!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.05. 14:46:44

@raoul_duke:
Őszintén szólva kicsit még én is gyanakodva szemlélem a fejleményeket.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2009.11.05. 22:12:25

Basszátok meg, kurvajó lett, csak az idegesít, hogy lelőttétek jó pár poénomat, amit én akartam megírni a kubai élményeim kapcsán...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.05. 22:54:27

@csurtus: Köszönjük mester, és egyben szíves elnézésedet is kérjük.

árcsimenning · http://mindenkihazudik.wordpress.com/ 2009.11.05. 23:30:41

@Panther V.: Kurvák mindenhol vannak...

Én ezen szartam be: "Tálib foglyok a Guantanámo-i tengerészeti támaszponton"

raoul_duke 2009.11.06. 12:09:06

@Kurtz ezredes: @Gudea enszi: és akkor most sikerült megállapodnotok Bettie Pageről, vagy mi?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.06. 13:42:44

@raoul_duke:
Természetesen finom úriemberként a blogokkal való foglalatoskodás mértékéről tárgyaltunk, nem pedig hölgyekről.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.11.06. 14:37:18

@csurtus: Ó, maradt még poén elég :P
Nem féltelek. :)

Redcap 2009.11.08. 16:41:48

"Hector Jamal Fernández amerikai elnök"
XD Beszartam.

Kotasz 2009.11.10. 11:56:29

2005-ben 3 egesz hetet toltottem Kubaban, egy rakas fos az az orszag, csak trogerekkel es faszfejekkel talalkoztam. Egyaltalan nem tudom ajanlani. Minden mas hely, ahol jartam, klasszisokkal jobb, eddig Thaiföld viszi a primet, ott a legkedvesebbek az emberek, olcso, finom a kaja, es azonnal dugnak a lanyok.

Kotasz 2009.11.10. 11:59:48

Ja meg valami: kurva szar a kajajuk, idegesito a zenejuk, es tele van sok hulye szoke JAP-picsaval, akik a szexturizmus kereteben erkeznek csokibrokit nyaldosni.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 15:51:24

@Redcap:
2053-ra eléggé átrendeződik az amerikai politikai élet. Megszűnik a demokrata-republikánus leosztás. A két párt a White Party keretein belül fog egyesülni, de így is csak harmadik erő lehet majd.
A kormánykoalíciót a "Parta Socialista de EEUU" és a baloldali-szélsőnacionalista "Da Nigga Pawa" alkotja majd. A kongresszus legkisebb pártja a négernáci "Yo Black Fo'ce" lesz. Őket nem veszik be a koalícióba, csak a fehérellenes kétharmados törvényeknél használják ki a naivitásukat.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 16:18:45

@Gudea enszi:
Remélem megvan a kép, ahogy a latino szoci és a fejkendőjét Tupac módjára felkötő mérsékelt néger frakcióvezető a kongresszus folyosóján egyezkednek crackszünetben, majd odahívják az afrikai törzsi ruhát viselő néger náci pártelnököt. Arról győzködik, hogy párttársai ne duzzogjanak a korábbi sok leszavazás miatt, inkább most nyomjanak igent arra a törvényre, amely kitiltaná az euroamerikaiakat a mozik, színházak, egyetemek és tömegközlekedési eszközök nagy részéről.

KariKa 2009.11.10. 19:31:46

Hát igen.
Tényleg nem szoktam hangosan röhögni a poénokon, de ez a Mikó Istvános ez valami fenomenális. :)
Most is nézem. :)
Kurva nagy. :)

Jelölném a "2009 legjobb poénja" díjra, ha lenne ilyen díj. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.12. 09:57:51

@KariKa:
Szilveszter előtt csinálunk szavazást több kategóriában is, ott jelölhetitek majd :)

Zöldy Áron 2009.11.16. 13:49:40

Egyébként említésre méltó a kubai Szabad Nép is, amely büszkén viseli a Granma címet. Angolul tudók, igazatok van, tényleg azt jelenti, hogy "Nagyi." Granma egy yacht, amit egy érzelmes lelkű texasi milliomos nevezett el az öreganyjáról (ez az oka a rossz helyesírásnak), és amit - miután megvált tőle - Castróék megvásároltak, hogy hősiesen és életüket kockáztatva (a hajó ugyanis nem ok nélkül lett leselejtezve) éjjel partra szálljanak Kubában, a mai Granma megyében. Jellemző az agyatlan személyi kultuszra, hogy a világ legröhejesebb nevű hajója is ilyen karriert futott be. Legalább texasi barátunknak jó befektetés volt - a kubaiak mindig emlékezni fognak a nagyanyjára. Ráadásul a népesség jó része valószínűleg még az anyját is gyakran emlegeti.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.17. 02:11:42

@musungu:
Köszönjük, ez tényleg építő hozzászólás. Tökéletesen megmutatja a kubai kommunista forradalom lényegét.

primadonna 2010.04.06. 16:46:58

A 70-es években nem volt elég, hogy Ikarus buszokat küldtünk Kubába, onnan jöttek 'jólképzett' vendégmunkások a termelékenységet javítani. Lányaink, asszonyaink az egzotikus, magyarul alig beszélő egzotikumoknak hamar széttették lábaikat, volt miről beszélgetni másnap a cigiszünetben. Gombos Edina elbújhatna mögöttük a celeblistáról a steward faszijával....

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.26. 20:04:55

Che Guevara jóképű volt, azt azért el kell ismerni. :D

A szilveszteri hatalomátvétel terén tessék Keresztapa II-t nézni, alap.

glorand 2010.10.28. 16:02:05

Ez az oldal egyszerűen szánalmas, de én főleg ezen a cikken akadtam ki.
Szerintem Kuba nem szar hely, és ahoz képest magyarország egy szakadt kis pöcegödör.(ezt magyar létemre állítom)

Rich.mond 2010.10.28. 21:30:04

@glorand: Szerintem meg szar hely.És nemcsak szerintem, hanem azok szerint is, akik nem a szálloda-tengerpart részét ismerik Kubának.
Ha Magyarország csak tizedannyi természeti adottságokkal rendelkezne, mint Kuba...

Éhező gyerekek, szegénység, totál lepusztultság...mitől jó hely? Mert süt a nap?Apám, húznál le ott pár évet...

Noked-Lee 2010.10.30. 12:59:37

@Rich.mond: kifelejtetted a kommunizmust, diktatúrát, járványokat, satöbbi, satöbbi...
túlsztárolt lepratelep, fújj.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.11.06. 00:52:32

@Rich.mond:
Magyarország természeti adottságai páratlanul jók, ráadásul a nap is szokott sütni nálunk.

Az örök napsütés birodalma valóban izgalmas és vonzó, de életfilozófia szintjén odavágyódni mifelénk többnyire csak a gatyarohasztók szoktak.