Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

Az angolok

2009.11.08. 21:56 - Kurtz ezredes

Legújabb posztunk egy méltán híres és tehetséges nép gyermekeivel foglalkozik. Nem bírtunk magunkkal, és a szokásoktól eltérően vaskos megaposzttal kedveskedünk nektek. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy van nép, amely a magától értetődő oláh-rác-tót hármashoz közelíthet, mégis van. Igen, az angolok! Nyilván sok olvasó hökkent meg a bevezető láttán, de megállapításainkat a már unalomig ismételt hosszas és alapos kutatómunkára alapozzuk.

Ez a nép a magyarok reciproka. Tökéletesen tehetségtelen, agresszív, buta és semmire sem jó egyének alkotják, mégis valami hallatlan malaccal mindig a fasz jó oldalán találja magát évszázadok óta. Arról már nem is beszélve, hogy ezen értéktelen idióták közül a világ sokakat úgy könyvelt el, mint az emberiség legcsodálatosabb, legtehetségesebb és legokosabb ikonjait. Minden együtt van tehát, hogy kiéljük jogos és mélyreható gyűlöletünket!

Az angol viszonyok megértéséhez egy igen érzékletes példát hozunk fel. Majd minden európai nép külhonból szerzi be csőcselékét, Svédországtól Spanyolországig, Oroszországtól Görögországig így van ez. A Brit szigetek is élen járnak a különféle egzotikus nációk letelepítésében. Van itt jamaikai bicskás drogdíler, pakisztáni öngyilkos merénylő, ír katolikus terrorista, lengyel mosogatófiú, ciprusi kecskemészáros és indiai programozó. Nem állítjuk, hogy valamennyien szentéletet élnek, viszont azt mindenképpen megerősítjük, nem ők teszik ki Anglia csőcselékét. Ezeket ugyanis az angolok házon belül oldják meg. Néhány korsó sör és egy-két feleskör elfogyasztása után gátlás nélkül hugyozik bele a koronaékszerekbe itt helyi munkás, paraszt, értelmiség, a babzsákon rizsparókában ücsörgő gyagyás politikusaikat meg sem említve.  Anglia cigányai az angolok. Ilyen fokú lezüllésre még a Zsolna környéki falvacskákban sincs példa.

 

Angol főnemesi lakoma

 

Jellemző alapérték még a különleges státuszt igénylő álságos távolságtartás. Mi magyarok egy felfuvalkodott, öntelt, beképzelt pöcsnek tartjuk azt, aki kivonja magát egy normális közösség szabályai alól, náluk viszont semmi sem lehet olyan, amilyennek a többi országban megszokták. Az SI mértékegységekről hallani sem akarnak, pedig mi is hajlandóak voltuk lemondani a rőfről. Eurójuk akkor lesz, amikor nekünk, és hiába EU tagok már több mint 30 éve, minden más EU-s állampolgártól útlevelet követelnek. Ehhez a trendhez kapcsolható, hogy a világ többi részétől eltérően betegesen idegenkednek attól, hogy ízletes, sőt egyáltalán ehető ételeket tegyenek le a családi asztalra. Hiába a MILFkirálynő Nigella, a baszmegozó Gordon meg a pösze hülyegyerek, nyilván mindenki számára egyértelmű, hogy az angolt kivéve minden náció ételét megfőzték már. Szép is lenne, ha a fűrészpor és enyv keverékéből készült nemes angol kenyereket, és olajban tocsogó, íztelen sült krumplit meg sült halat csomagolnának újságpapírba. Ahol egyébként a curry-s csirkét képesek saját nemzeti ételnek választani, ott nem kell különösebb magyarázat. Lesújtóak ilyen téren is, na!

Az angol ember roppant büszke lélek. Büszke hagyományaira, szokásaira, egyházára és legfőképpen a királyi családra. Mi magunk őszintén értékelnénk ezeket a nemes tradíciókat, az egyetlen probléma pusztán az, hogy amióta szegény II. Haroldot a Hastings-i csatában szemen találta egy nyílvessző, az angol trónon alig ült angol. Normann, skót, francia, vagy teljesen hülye német viszont annál inkább. Különösen fájó lehet az angol lelkeknek, hogy mindent, ami egy kultúrnépet kultúrnéppé tesz – ne értsük félre, az angol természetesen nem ilyen – azt az egyébként joggal gyűlölt francia körökből vették át. Nincs olyan két szótagnál hosszabb szavuk, ami ne francia vagy latin eredettel bírna – az átlagangol az ilyet amúgy is két szótagosra rövidíti – sőt még az arisztokráciájuk is párizsi szokások szerint élt évszázadokon keresztül. Mi talán a halicsi fejedelemségbe jártunk át udvari etikettet tanulni?

Legendás nyelvük igaz világnyelv, de ezt azzal a bravúrral érte el, hogy Anglia egykori gyarmata tette azzá. Óhatatlanul meg kell védjük azonban ezt a gyarmatot, hiszen ott létrehoztak egy viszonylag egyszerű és érthető kiejtést hozzá, az óhazában viszont elég három sarkot menni London bármelyik utcáján, hogy máris egy teljesen más nyelvjárásba érjünk. Minden második szavuk a „zéggen”, ami a „Say again!” akarna lenni, persze igazán nem nehéz megérteni, hogy a pösze, affektáló, a végét mindig elharapó kiejtésüket maguk sem igazán értik. A dolog csak súlyosbodik, amikor Anglia valamelyik közeli telepéről idekerült delikvenssel állunk szemben. Az együgyű skótokat kivéve gyakorlatilag minden törzs külön versenyt vív azért, hogy ne lehessen érteni mondanivalóját.

A királyi család tagja az El-alamein-i veteránok tiszteletére rendezett fogadáson

 

Nevezetes uralkodóik is megérnek némi elemzést. Oroszlánszívű Richárd, aki úgy volt francia, ahogy Thierry Henry sosem lesz. Egyetlen jelentős tette, hogy fogságba bírt esni valami elcseszett keresztes háborúban, és a világon senki sem ismerné a nevét, ha nem őt várnák folyton a Robin Hoodban. III. Richárd legalább bevallotta, amit a többi honfitárs kollégája nem mert. Aztán ott van VIII. Henrik, a XVI. század Benkő Dánielje, aki rögtön egy ún. vallást is gründölt az intézményesített bigámia köré. A baszatlan picsa mintapéldánya, Viktória királynő, aki uralkodásának értelmét abban látta, hogy a birodalom allatvalóit saját képére formálja, de a közelmúltról sem feledkeztünk meg! Ott van a csúnya és öreg amerikai trampliért mindent eldobó nácibarát, vagy a trón jelenlegi várományosa. Károly élete legnagyobb igazságtalanságának tartja, hogy két örökösét egy csinos, kedves és okos hercegnőnek nemzette, nem pedig egy rút, visszataszító és buta közönséges alattvalónak, aki messze öregebb minden olyan szerencsésnél, akivel Wales Hercege megosztotta ágyát.

Természetesen nem lenne fair minden gúnyunkat a királyi famílián levezetni, hiszen szegény angolok készen kapták őket, nézzük hát milyen, amikor választanak! A teljesség igénye nélkül itt is meglehetősen erős a mezőny. Ha csak a huszadik századot nézzük, ott van például a legendás Stanley Baldwin – Ramsay MacDonald páros, amely Dumb és Dumber korai megfelelőjeként világította be a sötét, háború utáni brit közéletet. Winston Churchillt kiemelt helyen kezeljük, így legendájával külön foglalkozunk, ott van viszont legjobb tanítványa, Anthony Eden, aki tudta, mi segít a nehéz időkben, így hivatali idejének valamennyi nagyobb krízisét kellemesen belőve pörögte át. A hivatal tekintélyét pedig a kiöregedett, ám a napközit még örömmel vállaló, a szigorú matematika-fizika szakos tanító néni szerepét tökélyre fejlesztő Margaret Thatcher emelte még magasabbra. A „Falklandi Győző”-ként emlegetett kontyos vaslady valójában annyit tett hozzá a győzelemhez, amennyit Sven Göran Erikson: Go! Hírnevét csak tovább öregbítette, amikor nem engedett a 20 éve már csak veszteséget termelő bányák dolgozóinak sztrájkjakor.

Ha már a fair fogalmánál tartunk, kénytelenek vagyunk azon melegében szertefoszlatni azt a népszerű tévhitet, hogy a fair play ehhez a satnya és ködös szigetországhoz a legcsekélyebb mértékben is köthető. Több mint 90 éve képtelenek bevallani, mi volt azon a kurva Luzitánián, amiért elég volt periszkóppal ránézni, hogy szanaszét robbanjon. Gyarmataikat kizárólag ármánykodással és a helyi erők egymásnak uszításával szerezték és tartották fenn évszázadokon keresztül. Nem mintha fájna a szívünk azért a sok lándzsás vadért meg sátorlakó kelta barbárért, így elég, ha csak arra emlékeztetjük a kedves olvasóinkat, hogy Trianonban is velünk szemben ültek. Ezek után nem lehet olyan elvakult anglomán, aki ezeket az udvariaskodó seggfejeket rendesnek tarthatná.

Sir Francis Drake admirális sisakja (a British Museum gyűjteményéből

 

Az egész angol társadalom úgy épül fel, mintha Drake kapitány rablásra szakosodott hajóján élnének. A 90%-ot kitevő reménytelenül részeg, fogatlan, vörhenyes, és bármiféle civilizációra alkalmatlan matrózt a 10%-nyi reménytelenül szesz-és bagószagú, önmagát az emberi nem csúcsának érző, mihaszna seggfej tiszt egészíti ki. A közös a két csoportban, hogy bármiféle nemes eszméért, vagy emberért való rajongás, „Hurrá!”, „Éljen!” helyett őket csak a „Rum!” ütemes ismételgetése tudja lázba hozni. Továbbá a kalózhajós hasonlat az ügyben is megállja a helyét, hogy a rablásból kinőtt vezetőiket kritikátlanul emelik a magasba. Mintha nálunk valami régi diktatúrából érkező korrupt slepp gyakorolná a hatalmat. Ráadásul ezek a vezetők kibírhatatlanul modorosak, amit az egész népre rányomnak. Egy kibaszott sárgalapot sem lehet kapni náluk a percekig tartó unalmas, semmitmondó körmondatok nélkül, ahol pedig urinálásnak nevezik a hugyozást, ott automatikusan kijár az Arany Farmermellény, mindenféle szavazósdi nélkül. Bizonyára feltűnt az olvasónak, hogy a nők kimaradtak a százalékos leosztásból. Ez azért van, mert a nők aranyosak, kedvesek, csinosak és mi, férfiak imádjuk őket. Na most, Angliában pont ilyenek nincsenek. Vagy ha mégis, azok pár év után hazamennek a saját országukba. Az angolok nőnek hívott egyedei a lehető legkurvásabb öltözékkel próbálják elfedni azt, amit a természet szépség helyett adományozott nekik. Ez nyilván nem sikerülhet nekik, s így a férfiakhoz hasonlóan állandóan részegek – ez az állapot arrafelé két sör benyalása után már megtörténik –, hogy aztán hányjanak az utcán, a házak belterében, vagy bárhol. Az angolvécé az egyik legkiemelkedőbb kultúrvívmány lenne, ha nem arra találták volna ki, hogy legyen mit körülokádniuk. Majd miután kialudták magukat a budi körüli rókatócsában, mehetnek kezet mosni a két csapos mosdójukhoz. Egy hideg- és egy melegvizes. A keverőcsapot nem ismerik, kézzel lötyögtetik a vizet. Igen, pontosan úgy, ahogy az olvasó most a lelki szemeivel látja. Ha ez a világ közepe, akkor mi a széle?

A neves angol kultúra fantasztikus sokszínűségének érzékeltetéseként mi a csodálatos irodalmat, páratlan oktatási csúcsintézményeket, a modern zene alapjait lerakó együtteseket említenénk. Neves íróik vagy bevándorlók, vagy írek. Kivéve persze William Shakespeare-t, akinek művei alapján kikristályosodik szörnyű sejtésünk, hogy az angol ember élete erőszakos halállal kell véget érjen. Egy szerelmespárnak esélye sincs a békés, nyugodt öregkor, és egymás kölcsönös tiszteletén alapuló harmonikus kapcsolat elérésére. Ha máshogy alakultak volna történetei, Rómeót néhány év rövid – a családon belüli erőszak majd minden szegmensét felvonultató – házasság után, húszas évei elején elragadja a májzsugor. Júliának ezek után már csak a kövér és szétvert arcú angol özvegyek sorsa jut, így temérdek koszos porontyát kénytelen a kikötőben őgyelgő matrózok vágyainak kielégítésével eltartani. A nevezetes angol iskolák és elitegyetemek messze földön híresek, aki latint, evezést és fiatal fiúszerelmet szeretne tanulni, annak melegen ajánljuk. Amit pedig Anglia a zenében adott a világnak az egész egyszerűen felbecsülhetetlen. Ott van például a Beatles – a hatvanas évek beksztrít bojsza – amely egy az egyben felelős a békés társadalmi viszonyok légkalapáccsal való szétveréséért, a drogok és a hippizmus elterjesztéséért. Ez a csapat gombafejű lázadó még azt a kínt is hajlandó volt vállalni, hogy a nagy rebellió végeztével békés öreg napjaikat már fontmilliárdosként kénytelenek tengetni. Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng a Sex Pistols név. Ők arról híresek, hogy egyáltalán nem tudnak zenélni, eredeti basszusgitárosukat pedig – aki valamelyest tudott – kirúgták, hogy helyét egy koncerten felcibált rajongó vegye át, naná, hogy mára rocklegenda lett belőle. Igen, ez Anglia!

Hogy megértsük az angol lét esszenciáját most egy különös háborús történettel ismertetjük meg blogunk olvasótáborát. Szerencsére a brit történelem – különösen a modern korokban – bővelkedett ilyenekből, így kedvünkre mazsolázhattunk. Választásunk nem a Krími háborúban sziklafalak ellen vezetett rezesbandákra vagy a zulukafferoktól és búr mesterlövészektől kiszopó vöröskabátos féleszűekre, még csak nem is a szociopata Haig tábornok Somme-menti dzsemborijaira esett, hanem arra a hatalmas haditettre, amit 1941 tavaszán vitt véghez néhány igencsak vakmerőnek nevezhető haditengerészeti pilóta. Abban az évben, amikor a brit haderő már valamennyi lehetséges helyen és módon meghasalt a néhány fokkal jobban menedzselt német gépezet előtt, a vezetés megmakacsolta magát, és eldöntötte, hogy legalább a tízszeres erőfölényben lévő haditengerészet megpróbálhatna produkálni valami sikerfélét. Meglepő módon a németek ezen a téren is kizárólag villámgyors és bivalyerős gépekben bírtak gondolkodni, így a Bismarck német szupercsatahajó ellen ők is hasonlóan szép, nagy és gyors hajót küldtek, az egyetlen apró problémája csak a meglehetősen hiányos páncélzat volt. A brit admiralitást roppant módon meglepte, hogy a két kolosszus csatája nagyjából annyi idő alatt dőlt el, mint az emlékezetes irapuatói magyar-szovjet csoportmeccs.

Mi magyarok a kudarcok láttán lezuhanunk abból a magasból, ahova addig képzeltük magunkat és ezt követi a teljes letargia. Az angol viszont buta és agresszív nép, így ha valami váratlan kudarc éri, azonnal az üveg után nyúl és törni-zúzni kezd. Az admiralitás ugyanezt tette, és minden mozgósítható erejével igyekezett bosszút állni. Cekkernek becézett torpedóvetői – a kép senkit ne zavarjon össze, Nagy Britannia ezekkel a második, és nem az első világháborút tervezte végigharcolni – rá is leltek a gonosz náci ellenségre, meg is támadták, de sajnos nem találták el. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az általuk Bismarckként azonosított német acélszörnyeteg valójában egy brit könnyűcirkáló volt, amely nem rendelkezett a Bismarck néhány fontos tulajdonságával. Nem volt például nagy, nem voltak ráfestve háztömb-méretű horogkeresztek és nem lőtt a támadó gépekre. Az apró közjáték után végre csak sikerült megtalálni a valódi ellenséget, amelynek légvédelmi tüzérei egyszerűen képtelenek voltak lelőni a támadó angolokat. Az egyébként rendkívül felkészült és alapos német hadvezetés elkövette azt az apró bakit, hogy nem gondolt az angol repülőgépipar csúcsmodellének számító Fairey Swordfish legcsalafintább oldalára. Nevezetesen, hogy a levegőben tartózkodó fércmű csak egy hajszállal gyorsabb, mint a tengerben úszó csatahajó, így egyszerűen felesleges elé célozni a gépfegyverekkel. Ennek a szánalmas fogócskának pedig mi más lehetett volna a vége, minthogy angol barátaink egy torpedóval eltrafálták a német bárka egyetlenegy gyenge pontját. Ekkora mázlija nemzetközi vizeken azóta csak Johnny Firpónak volt.

 

A brit lósportot évszázados, nemes hagyományai emelték a magyart majdnem elérő szintre

 

Anglia egy újabb jellemző oldalát a sporton keresztül vizsgálhatjuk meg. Roppant büszkék rá, hogy a modern labdajátékok közül sokat ők alkottak meg. Ezzel nem is lenne semmi baj, de a nagy önteltségükben elfelejtették, hogy ezeket az egyébként valóban remek játékokat elkezdte űzni a világ azon része is, amelyik távol áll a tehetségtelen, izomagyú brit erőkultúrától. Mivel a második világháború után ők is belátták, hogy gyáva megfutamodásukat a focivébékről nem lehet többé az ötven évvel korábban létező nagysággal magyarázni, ezért beadták a derekukat és rögtön az első világtornán olyan orbitálisat égtek, amihez képest a franciák 2002-es (no és persze 1940-es) szereplése könnyed, lágy, orgonaillatú tavaszi szellő csupán. 1953-ban végre eljutott hozzájuk egy olyan csapat, amelyik méltó módon megünnepelte a 90 éves brit aggastyán születésnapját. Minden rendes országban gyászkeretes főcímmel jelent volna meg a helyi Nemzeti Sport heteken keresztül, de ezeknek a szerencsétleneknek nem esett le, hogy a vendég csúnyán belefosott a szülinapi tortába, és csupán annyit fogtak fel az egészből, hogy felállva kell tapsoljanak a MI fiainknak. Ezzel egyébként teljesen egyetértünk, a két nép között nagyjából annyi a különbség tehetségben, fifikában, rámenősségben, mint amennyi Puskás és Wright között volt a harmadik gólnál. Valódi angol oroszlán módjára természetesen egy épkézláb támadás vezetése nélkül sikerült beszenvedni három gólt nekünk, cserébe pedig megúszni egy laza 10-es otthoni beszopását. Az angol nép makacsságát mi sem szimbolizálja jobban, minthogy nem voltak hajlandóak tudomásul venni, ennyi! Végre jött egy nép, aki visszazavarta őket méltán kiérdemelt helyükre, tökmindegy mekkora mázlijuk van. Vérben forgó szemekkel készültek hát a budapesti visszavágóra, ahol sikerült asszisztálni futballtörténelmük legmegalázóbb vereségéhez. Az angol válogatott innentől már sínen volt, és bármelyik nagy világversenyre is jutott ki, garantálta a torna jó hangulatát a kárörömre fogékony közönség sorai között. Azóta hál' Istennek csak egyszer fagyott ajkunkra a gúnyos mosoly, amikor a FIFA úgy vélte, hogy egy angliai rendezésű sporteseményen illendő végre egy világbajnoki címmel megköszönni a házigazdának a száz ével korábbi sportágalapítást. Sajnos egy szerencsétlen félreértés miatt a Rimet-kupát már a gól nélkül végződött Anglia-Uruguay nyitómeccsen átadta II. Erzsébet királynő, a FIFA azonban ragaszkodott ahhoz a formasághoz, hogy a torna maradék meccseit is le kell játszani – mentségükre szóljon, hogy ekkor is MI magyarok voltunk a legjobbak.

Az angol sportolók példás sportszerűségükkel, alázatukkal és a sportnak alárendelt életmódjukkal tűnnek ki a többi nemzet válogatottjai közül.

 

 

Nem feledkeztünk meg Anglia többi híres sportjáról, ott van például a lovaspóló, ami a kegyes halál méltó alternatíváját kínálta – az alkoholizmus végstádiuma előtt – bármelyik gyarmati szolgálatot teljesítő tisztnek. Aztán ott van a krikett, amit a briteken – valamint volt szolgáikon és fegyenceiken – kívül senki sem ismer, sőt élünk a gyanúval, hogy a több napig tartó hihetetlenül izgalmas meccsek állását maguk a játékosok is nehezen tudják fejben tartani. Végül de nem utolsósorban ott a rögbi, amelyik látszatra egy remek, kemény de sportszerű összecsapás, sajnos azonban angolszász barátaink azért kedvelik, mert itt alkohol fogyasztása nélkül tudnak eljutni a részegen pusztítás állapotába.

Mint az köztudott, London nemsokára olimpiának ad otthont, így szükségét érezzük megemlíteni a brit olimpiai mozgalom kiemelkedő eredményeit. Megemlítenénk tehát néhány korábbi olimpiát brit szemszögből. Ugye a legfontosabb mutató mindig az aranyérmek száma – és ununk mindig visszautalni, de ne feledjük: Fair Play!

1908, London, 56 arany (kötélhúzás, evezés, vitorlázás, színárnyalatok kikeverése)

1952, Helsinki, 1 arany

1960, Róma, 2 arany

1996, Atlanta, 1 arany

Gondolom mindenki számára világos, hogy mire számíthatunk, és ne jöjjön senki azzal, hogy 1948-ban csak 3 aranyat kapartak össze, mert ez csak a brit tökelütöttség mértékét mutatja meg.

Szólnánk még néhány szót az angolok által elpöttyintett zabigyerekekről is. Ha szegény Montenegrót Szerbia Ausztriájának neveztük, akkor az angolok majd féltucat ilyen Ausztriával rendelkeznek széles e világon. Ausztráliáról és pár amerikai tagállamról már volt szó, de a sorba remekül passzol Új-Zéland, Kanada, valamint a Hollandiával közösen felépített Dél-Afrika is. Bár valamennyi felsorolt állam polgára vérig sértődne, ha meghallaná, hogy britnek nevezzük, minket ez különösebben nem hat meg. Pusztán annyi az eltérés anyaország és kisgyermekei között, hogy az Európához közelebb eső britek hamarabb felhagytak az írek sanyargatásával, mint gyarmati testvéreik a különféle bennszülöttek válogatott és módszeres csesztetésével. Mi teljesen megértjük, hogy ciki angolnak, britnek vagy tökömtudja minek lenni, de akkor ne tessék brit zászlóval feszíteni, ne tessék ezt az együgyű nyelvet beszélni, nem kéne továbbá brahiból az út másik oldalán vezetni és nem kéne fontban, incsben meg ilyen hülyeségekben méricskélni a nevetséges zoknikba rejtett (na ezt meg pláne nem kéne) karácsonyi meglepetéseket.

Végezetül összegezve az eddig felsoroltakat, kaptok tőlünk egy kis bónuszt ehhez a már magában is tekintélyes méretű poszthoz. Tekintsünk most rá a valaha élt három legnagyobb, legismertebb angolra. Ők azok, kiket a világ minden pontján ismernek, és tehetségükkel, teljesítményükkel, zsenialitásukkal öregbítették Britannia hírnevét.

Az államférfi

Sir Winston Leonard Spencer Churchill

Nem könnyű egy brit főnemesi sarj élete, különösen nem lehetett az a XIX. század utolsó éveiben. Ifjú Winstonunkon viszont igazán nem múlott semmi, ő mindent megtett azért, hogy felnőtt éveiben ne legyen belőle híresség. Az angol viszonyok azonban garantálták (ez ügyben lásd a fair playről szóló bekezdést), hogy egy ilyen tunya, tehetségtelen és értetlen idióta arisztokrata diákból is mindenképpen lesz valaki. Természetesen a polgári iskolában bukdácsoló barátunkat tárt karokkal várta az angol népesség válogatott tökfejeit felszívó hadsereg, így kadétként végre megcsillanthatta valódi képességeit és az évfolyam legjobb hallgatói között végzett. Dicséretes érdemjegyet szerzett többek közt szivarozás, tömény alkoholok fogyasztása és buta, agresszív makacsság tantárgyakból – egy gyarmatokon állomásozó tisztnél ezek élet vagy halál kérdésében dönthettek.

Fiatal tisztként unalmas és kényelmetlen büntetőexpedíciókat volt kénytelen vezetni a Brit Birodalom különféle pontjain. Winston azonban hamar megunta ezt, hiszen sokkal kényelmesebb egy évben három hónapig haditudósítani, a maradékban pedig úri szalonok bőrfoteljeiben konyakot szopogatni meg biliárdozni – az vesse rá az első követ, aki inkább maradt volna a turbános bennszülöttek ágyú elé kötözésénél. Az országos ismertséget sem ez a mészárosinaskodás, hanem egy példátlan haditett hozta meg. A búr hadifogolytáborból való megszökés, majd hébe-hóba harcolgatás ténye – itt ismételten visszautalnánk a fair play részlegre, nálunk a számháborúban leolvasottnak nem illendő újra visszaszállni a játszmába – hatalmas népszerűséget hozott.

Politikai pályafutásának első tíz évében Horn Gábort megszégyenítő módon cikázott a különféle tárcák között, sok apró bukdácsolását pedig egy igazán naggyal sikerült megfejelnie Gallipolinál. A kudarcok nem szegték kedvét, és a húszas évek végére betöltötte már majdnem mindegyik miniszteri posztot, amikor a bebetonozott és megbuktathatatlan magyar politikusokat ostorozzuk, gondoljunk néhány pillanatra ezekre a szép évekre. Végre eljött az a pillanat Anglia életében is, amikor úgy látszott, megszabadul az ilyen pöffeszkedő, begyepesedett ballasztoktól. Churchill megkapta azt, amire minden hasonló képességű politikus vágyik, kivűlről bírálhatta azokat, akik az ő hülyeségeit próbálták rendbe tenni.

Érhetetlen, hogy ki és mit látott ebben a korlátolt baromban, de valamilyen csoda folytán mégis a végveszély szélén álló ország válságmenedzsere lehetett öt egész éven át. Ő és kormánya tevékenysége még az erős brit mezőnyben is kimagaslott. Csapatai kizárólag akkor bírtak valami kevésbé kínos kudarcba belefutni, ha a túloldalon személyesen a még nagyobb barom Hitler kotyogott bele a dolgok menetébe. Annak ellenére, hogy minden kicsit is hozzáértő szövetséges katona és politikus számára nyilvánvaló volt a britek totális alkalmatlansága a háborúzás bármelyik szegmensében, ő és emberei napóleoni magasságokban érezték magukat. Desszertként irodalmi Nobel-díjjal és egy második kormányfői ciklussal is megajándékozták. Egyiket sem értjük.

 

A hadvezér

Sir Bernard Law Montgomery

Választhattuk volna például Sir Francis Drake-t is, de még hozzánk képest is végtelenül aljas dolog lenne a legnagyobb brit stratégának nevezni egy egyszerű kalózt, aki még a nagy armadával vívott hősies küzdelmében – ne feledjük, egy kurva spanyol hajót nem süllyesztettek el! – is szakított időt az ellenfél kincsesbárkájának kifosztására. Hosszas töprengés után azonban úgy véltük, hogy Monty a mi emberünk. Sir Winstonhoz megdöbbentően hasonlóan ő is bennszülött sorállományt vesszőzött, majd a ranglétrán felfelé kúszva unalmas kivégzési parancsokat firkantott alá. Ezt a békés idillt foszlatta szét a kegyetlen első világháború, ahol Monty kis híján leíratta magát az állományból. Nagy szerencsénkre azonban megúszta, és pályafutását ott folytatta, ahol a boldog békeidőkben abbamaradt.

Monty ügyesen látta meg az új világégésben rejlő példátlan lehetőségeket, de sajnos az expedíciós sereg egyik hadosztályának parancsnokaként egyetlen sikerét a Dunkerque-i mólón aratta, amikor határozott és agresszív fellépésével elérte, hogy az ő csapatait pakolják fel először az evakuációra kirendelt bárkákra. Afrikai kalandjai előtt a roppant fontos Home Guard-ot felügyeli, majd egy merész húzással a fent már említett Sir Winston kinevezi az észak-afrikai hadsereg parancsnokává. Pechjére a túloldalon a világtörténelem egyik legjobb tábornoka táborozik. Talán tudat alatt ő is érezte, hogy nem nagyon kéne keresni a pofonokat, így a diszkáveri csenelen ilyenkor hallhatjuk azt a részt, mely szerint zseniális húzással megvárta, míg a teljes amerikai hadiipar 3 hónapos termelése megérkezik kikötőibe.

Az El-alamein-i csata legendáját megérné kicsit jobban kibontani. Mi magyarok csatának azt hívjuk, amikor oroszlánként küzdünk meg a nálunk erősebb ellenfelekkel is. Angliában abból lett háromnapos harangzúgás, hogy egy hétig ágyúzták az aknamezőket meg műszaki mentesítettek. Legalább sikerült fogságba ejteni a roppant harcértékű olasz kontingenst, mindezt alig 500 tank árán. Azt már mi is csak félve tesszük hozzá, hogy ha Rommelnek a túloldalon 500 működőképes páncélosa van, ekkor már rég az indiai-burmai határon fogadja a japánok udvariassági látogatását. Montyt azonban annyira elragadta a hév, hogy egyből Scipionak képzelte magát. Sajnos elcseszett üldözési kísérleteinek hála a németek a legnagyobb nyugalommal autóztak végig a tengerparton és még vagy fél évig kitartottak Tunéziában.

A szicíliai partraszállásnak dagadó, büszke keblekkel és túlzott önbizalommal nekiveselkedő tábornagynak leggyűlöltebb amerikai kollégája mutatott fityiszt Messinánál. A franciaországi partraszállásnál rendkívül előrelátó módon már a megfelelő szerepkörben, golyófogóként alkalmazzák, de még ezt a feladatot is csak kínkeservesen sikerül megoldania. Néhány kevésbé fontos normandiai mellékzönge után, pályafutása megkoronázásaként végrehajtják zseniális tervét, amelyben komplett ejtőernyős zászlóaljakat sikerül méterre pontosan az SS páncéloshadosztályok pihenőhelye felett leoldani. A kudarc nem szegi kedvét, saját elméjében a legnagyobb brit hadászati zseni marad.

A gladiátor

David Beckham

David Beckham mentségére legyen szólva, hogy két társával ellentétben sokáig úgy nézett ki, hogy belőle akár még lehet valaki. Bravúros rúgótechnikája mögött még átható gyűlöletünk fátylán is megláttuk a szorgalmas, edzések után gyakorló fiatalt. Wimbledonnak lőtt bombagóljára fanatikus utálói is csettinthettek. Ha igazán szemetek lennénk, betehettük volna ide mondjuk az 58 szoros válogatott Phil Neville-t, vagy a legkacagtatóbb potyákat beszopó David Seaman/David James páros valamelyikét. Választásunk azonban arra a nagyságra esett, aki szépreményű ifjonti évei, és a roppant angolosan megnyert BL-cím után sikerrel dolgozta le magát a legmélyebb labdarúgó-bugyor aljára. Neve mára Ázsiában hisztériás lelkesedést, az amerikai gimnazista lánykákban rapid nedvesedést, ezt a hajdan nemes és szép játékot értő és szerető országokban pedig őszinte, szánakozó kacajokat vált ki. Visszataszító, anorexiás, a hajdani Spice Girls alsó ötödét kitevő felesége parfümtől a bulvárpletykáig őt használja fel, hogy a legsötétebb Los Angeles-i társasági élet középpontjába kerüljön. A leszálló ágú Manchester-Real Madrid-L.A. Galaxy vonal helyett, inkább a nagy nemzeti tornákon bemutatott szerencsétlenkedéseire emlékszünk szívesen. 1998-tól 2006-ig valamennyi Világ- és Európa Bajnokságon aktív szerepet játszott az angol huligánok döntő előtti hazautaztatásában. Hol egy feleslegesen beszedett piros, hol bemutatás a saját szurkolótábornak, hol egy döntő pillanatban a stadionból is kibikázott büntető jelezte a szűk szókincsű zseni roppant tehetségét és koncentrációkészségét. Tegye fel a kezét ezek után, aki sajnálja, hogy Fukuokában ennek a hatalmas nullának a teraposzterével burkolják a lakótelepi toronyházakat. Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás és Czibor legalább megmarad nekünk.

Címkék: buta angol alkoholizmus churchill angolszász bunkó beckham sznob gyilkos kalóz homoszexuális agresszivitás röfögés söpredék tehetségtelen vörhenyes modoros ánusz agyonhypeolt együgyű

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr111510212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smacika 2009.11.09. 09:39:26

Ismét egy remekbeszabott poszt.
"Baszatlan picsa mintapéldánya, Viktória."
Ezen beszartam.

Kuszmák 2009.11.09. 10:06:12

A sport részhez még annyit, hogy a krikett, rögbi terén a saját volt gyarmataik is szarrá verik őket.
És a legviccesebb, hogy 4-szeres olimpiai bajnokok vizilabdában, csak más még nem játszotta világon.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.09. 10:19:09

Ez igen, ennél több gyűlöletet nehezen lehetett volna belesűríteni ebbe a posztba, orjási.

Az angoloknak ettől függetlenül nagyon JÓ, mert ők tényleg elhiszik, hogy náluk feljebbvalóbb és nemesebb nemzet nem létezik. Képesek megszállni nyáron az összes mediterrán országot, hogy azt is a saját képükre formálják, és ugyanazokat a zsíros-ecetes szarokat egyék, ugyanazokat a bulizenéket hallgassák, amit otthon egész évben. És haza is mennek ezek a szerencsétlenek.

A franciákkal ellentétben nincs normális konyhájuk, a németekkel ellentétben nincs normális sörük, normális tengerpartjuk, szép városaik, semmi, egy sor vöröstégla az egész ország, ami ráadásul esővízben úszik.

Ennél lejjebb már tényleg csak a kelták lehetnek, ahogy Renton is pompásan kimondta: mindennek a legalja, hogy a skótokat is ők igázhatták le, még normális hódítót se tudtak találni maguknak.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.09. 10:57:28

@Modor Tibi: "nincs normális sörük"

????????????

midnight coder 2009.11.09. 10:59:23

Nagyon jó, különösen a II világháborús rész :-))

Unbiased 2009.11.09. 11:04:15

Kicsit hosszú, de érdekes. És mi van a tudománnyal? Pl. Newtont miért kellene utálnunk?

TBG 2009.11.09. 11:09:33

Nagyon rá tetszett hibázni :D

"Pechjére a túloldalon a világtörténelem egyik legjobb tábornoka táborozik. Talán tudat alatt ő is érezte, hogy nem nagyon kéne keresni a pofonokat, így a diszkáveri csenelen ilyenkor hallhatjuk azt a részt, mely szerint zseniális húzással megvárta, míg a teljes amerikai hadiipar 3 hónapos termelése megérkezik kikötőibe. "

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.11.09. 11:11:09

Hejjjj, ez parádés volt!

Ezredes, az az igazság, hogy fontolgatom a dandártábornoki kinevezésed.

2009.11.09. 11:13:58

vannak normális angolok is, de azok vagy bevándorlók, vagy rég elhúztak otthonról =D

2009.11.09. 11:18:46

Ez kurvanagy, sírok a röhögéstől... :-)))

krakkói vonat 2009.11.09. 11:18:48

Nagyon jó! Egy klasszikus: "Rossz idő, délutáni tea, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins... London!"

Aston Kanál 2009.11.09. 11:23:44

@Unbiased: Mer' biztosan miatta zuhannak le a repülők :).

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.09. 11:25:20

@Krajcs: a legjobb sört Angliában ittam.
Ausztrál import Foster's volt.

:)

Illetve nem is, basszameg, tavaly októberben, Kaiserslauternben, a HB fogadóban, a "HB Oktoberfest Spezialbier" szűretlen volt a legfinomabb.

statez 2009.11.09. 11:27:07

@Modor Tibi: Ezt melyik Renton mondta, mert több is volt...

Czelder Orbán 2009.11.09. 11:27:46

"Ez a nép a magyarok reciproka." - híjjnye, erős felütéssel indul.

Aggie 2009.11.09. 11:27:51

@Smacika: Na ez egy oltari nagy marhasag, Victoria szerelmi hazassagot kotott es igen csak hiresek voltak a ferjevel arrol, hogy szerettek bazarkozni kettesben...

Mokele-Mbembe 2009.11.09. 11:30:38

"Ott van például a Beatles – a hatvanas évek beksztrít bojsza" - istenem, végre valaki tisztán lát...

dzsefi 2009.11.09. 11:35:56

hát ez valami fenomenális, grat a posthoz :D

Trackback: 2009.11.09. 11:37:04

@disab: ez egy gagyi magyar fordítás.

Eredetiben sokkal jobb:

"Bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON. "

Vélemény Pécs 2009.11.09. 11:38:02

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ kedves blogíró, ugyanezt mondogatom én is már jópár éve! Pont ezekre a következtetésekre jutottam. Különösen a nyelv tekintetében. Az angol mint világnyelv valóban csak agresszívitásuk és kivagyiságuk eredménye. Amúgy meg nagyobb joggal lehetne besorolni őket az újlatin nyelvek közé, mint a románt.

Cyrano 2009.11.09. 11:44:18

Azért az Iron Maident és a Monty Pythont köszönöm nekik. És a sörük se rossz.

heraklész 2009.11.09. 11:46:06

Ennek a cikknek a fényében mi magyarok akkor milyenek vagyunk?

torwald 2009.11.09. 11:50:33

sracok, egyszeruen hihetetlen, hogy mennyire el vagytok foglalva a masok fikazasaval, foleg otthonrol, ahol az ertelmi szegenyseg abban merul ki, hogy masokat fikazni konnyebb, mint felnoni...
csak egy par dolog. etel? ennyit tudtok, mint a fish&chips? azt kerem elfelejti, hogy great britain szigetorszag, s az osszes tapas, seafood, etc itt ugyanugy megvolt az idok kezdete ota, mint a mediterranon, s itt a tengerparton eszel osztrigat, amirol te csak otthon almodhatsz...
foci? tudod mit, maradj meg puskasnal 50 evvel ezelott, s legy buszke lipcseire, meg a fradistaidra, a magyarsag hirdetoire...
sor? ha lettel volna kulfoldon, s beszeltel volna ausztrallal, akkor tudnad, hogy a fosters sort ausztraliaban senki nem issza, mert fos, s csak export, te meg azt iszod ideki, mi? tobb ezer kulonfele sor van itt, tamogatott csaladi vallalkozasban, de ha te az arany aszokat szereted, a lidl sorrel 69ft per doboz, hat legyen...
penz? minek euro, ha kiraly fonttal fizetni? te maradj a ft-nal, fizess 52% adot minden honapban, s etesd a te penzedbol a taplokat, munkanelkulieket, s nem kivanok etkinai megjegyzeseket tenni...
zene? maradj csonka picinel, s ne hallgass prodigyt, faithlesst, massive attack-et, rolling stones-t, s meg sorolhatnam...
kiralysag? bulizik a royal family? ha semmi dolgom nem lenne, en is csak koltenem a penzt, de azert megiscsak elment afganisztanba a kis prince, s nem csak otthon irogatja a masok fikazasat...
otthonrol konnyu ugatni, ez teny, foleg, ha az ottani "parlamentariazmusos" demokraciaban elhetsz, ez a konnyebb, nem a megoldasok keresese, ezt megertem.
4 ev utan, 2 szenvedessel s szar meloval, de aztan tobb nyelv megtanulasaval, s sajat erombol karrier felepitesevel allitom, sosem megyek haza elni.
ha olyan konnyu szerinted ez, gyere ki, s csinald utanam!
na sziasztok

dzsefi 2009.11.09. 11:55:35

ajjaj, kikerült a post az Index címoldalra, jönni fognak az idióta kommentek, akik nem értik a blog lényegét :)

dzsefi 2009.11.09. 11:56:07

@torwald: megértem a dühöd, de ezért szerintem nem volt érdemes regisztrálni.

sárkányfő 2009.11.09. 11:57:53

@torwald: relax haver. nem érdemes komolyabban venni a posztot, mint ahogy az veszi önmagát.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.11.09. 11:59:00

Szerintem azt a Viktóriát megbaszták. Eléggé sokan, csak titokba. Kertész, inas, ijesmik. Állitóllag.

Hertelendi Boldizsár 2009.11.09. 12:00:00

@torwald: azt elhiszem hogy jobb az élet Angliában (ami tudom hogy hivatalosan Nagy-Britannia és Észak Írország Egyesült Királysága) azt is elhiszem hogy könnyebb talán az élet, ha normális melód van, de itt nem erről volt szó... és tényleg Te kedveled az angolokat?

A poszt király a végén úgy nevettem rajt hogy leestem a székről... ;-)

Sör témában azért nem értek egyet, vannak Angliában jó sörök, de ezekért a sörökért nem mennék ki mert annyira nem jók. Tessék cseh söröket megkóstolni nem azt az import szart amit idehoznak nem-nem, valahogy tessék behozni ott árult Bud-ot aztán azt inni, mert az SÖR!

öntelt radírpók 2009.11.09. 12:02:16

@torwald: nagyon büszkék vagyunk rád, csak így tovább

srácok, szerintem kérjétek, hogy Index-címlapra ne kerüljetek, mert ez lesz a vége

mr.guargumi 2009.11.09. 12:05:14

@torwald: kint élsz, és nem sajátítottad el még az abszurd humort? kár:P

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.09. 12:10:36

@Krajcs: hát az a vörös John Smith's meg Newcastle Lager olyan jó 15 fokosan nem egy nagy élmény, bár még másnap is garantáltan emlékezni fogsz rá. Amúgy a német sörökhöz hasonlítottam, aki mondjuk egy Radeberger helyett inkább London's Pride-ot iszik, az megérdemli :))

@statez: Mark Renton asszem, Trainspotting.

@torwald: nagyon-nagyon jól nyomod!!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.09. 12:18:48

Ismételtek köszönjünk, h tetszik. Viktóriához annyit, h a trónörökcsinálás miatti 3 perceket szeretkezésnek elég nehéz lenne beállítani. Ez jobb helyeken egész estés válogatott malackodást jelent, na ilyenben láthatóan angol királynőnek még sosem volt része. A MP-t mi is imádjuk, de remélem mindenki tisztában van vele, h eredetileg tényfeltáró dokumentumsorozatnak készítették, szó sem volt abszurd humorról.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.11.09. 12:19:12

@torwald:

Öröm látni, hogy vannak nyitott szemű olvasók is, akiket nem lehet az orruknál fogva vezetni.

Önkritika, szerző elvtárs, önkritika!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.11.09. 12:20:02

@Aggie:

Na végre, hogy valaki megcsípi a poszt lényegét!

torwald 2009.11.09. 12:20:49

bocsi gyerekek, csak mar annyiszor lattam otthoni lapokon angliai fikazast, hogy ez kicsit sok volt, mert hidd el, nem en ertem felre, hanem baromi sokan masok...
a turo rudi, sult kolbasz mustarral a balcsin, s a karacsonyi kocsonya meg mindig baromira hianyzik am...
amitol jott ez az egesz, az egy ismerosom faszija, aki munkanelkuli, delutan 2ig alszik, az anyjanal el, s azt tolja, hogy anglia mennyire szar, amerika manias szemely szerint...
na menjem mar a...
ettol kezdtem falra maszni.
bocsi, ha valaki felreertett volna, s ertem az abszurd humort, khm, ami ugyebar nem bajor imre...
na tsa

cambridge.on 2009.11.09. 12:23:46

@torwald: Akkor te már angolnak érzed magad? Rendesen megsértődsz ha mások kifigurázzák az angol viselkedést?
Próbálj meg néhány irodalmi művet is elolvasni,talán maradt időd a karrierépítés után.
Esetleg rájössz majd a humor mibenlétére.Ha már magadtól nem sikerült.

Csak azt akartam írni:nagyon jó!
Néhányan már találkoztunk a brit szigeteken kívül is velük,szerintem pont ilyenek.

galit 2009.11.09. 12:29:24

Én örülök, hogy kikerült az Index címlapra, mert egyébként nem jutottam volna ide. Igazán tetszik ez a kifinomult humor, majd visszajövök elolvasni a többit is. :)

torwald 2009.11.09. 12:33:44

@cambridge.on:
nem, nem erzem magam angolnak, csak furanak talalom, hogy pont otthonrol fikazzak nyugat europat...
humorerzekemet pont a monthy python-on valo nevelkedes erositette, s magyar szakos apamtol eleg irodalmi muvet kaptam olvasasra.
irodalmi nobel dijunk nemzetkozi szinten olyanban merul ki, amit senki nem olvas el...
mondj egy olyan magyar irodalmi alkotast, ami hatalmas nemzetkozi sikernek orvend. ami megha magyar is, s siker, azt sajna senki nem tudja, hogy magyar...
sajna meg a rubik kockat sem tudjak, hogy magyar, sem a dinamot, sem a golyostollat.
hidd el, en itt terjesztem az iget, s magyar vaok, s maradok. az egymas fikazasanak nincs ertelme, inkabb az egymastol tanulast favorizalom, ennyi.
na tsa

AmonShi 2009.11.09. 12:37:25

hát, rég mosolyogtam ennyit, mint ezt a postot olvasva! jópár dologgal természetesen egyetértek, bár egy saját gondolatot is leírnék ide: szerintem az angol nem csak azért világnyelv, mert a gyarmatbirodalmuk az egész világra kiterjedt, hanem azért is, mert nagyon primitív, könnyen tanulható, valamint azért is, mert az USA az angol nyelvet tette hivatalossá, s nem a németet (ha jól tudom, elég kiélezett volt a szavazás). uff.

Jamal_Fraser 2009.11.09. 12:37:56

Talán először van kint a blog az indexen, nem? Mindenesetre a szeretett családias, hozzáértő komment-hangulatnak könnyen vége lehet emiatt.. szar zsin... izé..hiánypótló poszt volt, már ez is nagyon kellett..

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.09. 12:41:34

@Jamal_Fraser:
Másodszor tisztelnek meg vele, de a lengyelesnél több lengyelbarát volt. Valahogy az angolokat szinte mindenki utálja itt.

Maestro 2009.11.09. 12:53:04

@Unbiased: ha nem lenne newton, akkor hawkingék nem tökölnének annyit a nagy egyesített elmélet megalkotásával, egyedül a n-betűs úriember munkássága által megénekelt gravitáció a bűnös.

az pedig hogy fordított közlekedés van, röhej.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.09. 12:55:40

Hehe. Ez a post nem lett volna teljes "torwald" első kommentje nélkül. Priceless! :)

Maestro 2009.11.09. 12:56:26

@torwald: "Semmit sem kell magyarázni, a cím önmagáért beszél. Ízig-vérig demokrata szellemiség. Realizmus előítéletek nélkül. Természetesen teljesen komolyan."

ajánlom figyelmedbe, ott van a lap tetején jobb oldalt.

torwald 2009.11.09. 12:59:58

@Maestro:
koszi a figyelmesseget. en meg ezt ajanlom figyelmedbe:
szimpla wikipedia:
Körülbelül a világ lakosságának 34% vezet a bal oldalon, 66% a jobb oldalon. Az utak hosszának arányában 28% a bal oldali, 72% a jobb oldali közlekedésre épült, annak ellenére, hogy eredetileg szinte az egész világon az 1700-as évekig baloldali közlekedés volt, mivel ez az ésszerűbb a jobbkezesek számára.

ismetlem, nem egymas fikazasa lenne a cel, hanem a tanulas masoktol. na sziasztok

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.09. 13:01:33

Köszönet az index-címoldalnak, hogy idedobott, rég nyerítettem ennyit egyhuzmaban!(a mu-barca korábbi cikkekért pirospont, könnyesre röhögtem magam rajta!)

Doubledeceker 2009.11.09. 13:03:55

Én azt hittem ez az egész ironikus.

Ja milyen könnyen fikázunk másokat a nagy agyarországi szarkupac tetejlről.

Gyerekek itt szar sincs magyar honban, s ha rajtunk múlik, már az ami nincs sem lesz sokáig...

Angolok furák, de kicsit többre vitték....

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.09. 13:06:27

az első poszt, ahol nem került a címkék közé a "pina" :D:D:D:D:D:D

HunVanHungary? 2009.11.09. 13:07:46

a szívemből szólt a posztoló....bár egy kissé felületes ,de a lényeg benne van
amugy nem minden angol ilyen csak a 90%

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.09. 13:14:23

"minden hasonló képessű politikus"

itt asszem "képességű"-ről lehet szó.

nagyon-nagyon jó egyébként, a blog újra a régi fényében tündököl!

korlat 2009.11.09. 13:22:25

ó mennem kell, nem tudom végigolvasni sajna, de pótolom. nem tudom kommentben írta-e valaki, de a brahiból az út másik oldalán történő közlekedésről Csikós Zsolt írt nem is olyan rég egy bejegyzést a Belsőségre és ott kiderül, hogy mi vagyunk a faszok:)
Mármint, hogy előbb volt a baloldalt közlekedés és logikusabb is valamiért. Na mind1, majd átfutom mégegyszer, mert nem emlékszem pontosan.
Viszont tetszik a blog, így tovább!:)

korlat 2009.11.09. 13:23:24

@torwald: igen a jobbkezesek miatt, igaz!:)

2009.11.09. 13:27:27

Alapvetően tetszett az írás. De nem kéne segget csinálni megint a szánkból és a mi csodálatos Aranycsapatunkkal példálózni, ami a játékosai nagyképűsége és a menedzselésének az amatőrsége miatt, mégse tudott egy világbajnokságot se nyerni. VAN ABBAN VALAMI MÉRHETETLENÜL SZÁNALMAS, HOGY MINDENKIT LEUGATUNK, AKI MOST IS EREDMÉNYEKET PRODUKÁL, EGY 60 ÉVVEL EZELŐTTI CSAPATUNKRA HIVATKOZVA. Na meg ott van a mi csodálatos vizilabdánk, ami kb olyan mint a krikett, amiről a világ 95%-a azt se tudja, hogy a világon van.

sutyerák 2009.11.09. 13:36:37

Jó!Tetszett.
Mentettem a kedvencek közé.
Egyébként én csípem az angolokat és az angol humor a legjobb a világon.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.11.09. 13:41:58

Bazmeg, ez geci jó. Annyira szép. Az egész poszt. Nagyon meghatott :)))

yorkie 2009.11.09. 13:49:55

Mert ma éppen angolgyalázos napom van. Megint.
Éppen sétában voltam, mikor megláttam egy érdekes sakkészletet. A neve 'Wellington Chess Set', mindössze GBP 69.00. (York, Piccadilly, Dave Dee's Removals)
Ohhh. Jobb sarokban kékkabátosok, bal sarokban vereskabátosok. Eredeti kinai kézzelfestett minőség. Hanem a második sor közepe felé el lettem gondolkozva. Hasát vakargató zöldmellényes, köpcös, keresztbe csákos alak a veresek második vonában, mint vezénylő? Nézem, szembe szomszédban kék köpenyes, magas s szikár, csákó menetirány szerint, arisztokratikus fröccsentésű profil. Hmmm. Valaki össze talált keverni valamit? Vagy megint én vagyok a hülye, a bevándorló (bloody immigrant)?
Szóval Napoleon átállt. Vagy átállították. Duplagondol.
Szóval Magyarországra vissza nem mennék, de itt élni sem felhőtlen. Mert itt mi vagyunk a 'cigányok'. Nem, nem vagyok ráczpista. Csak nem angolnak lenni angoliában ... nem könnyű. Az angolokat innen nehéz szeretni. Minél 'angolabbak' annál nehezebb.
Ja a sör dolog. Más a sörkészítési technológiájuk. 'ale' és nem 'lager' ami itt szokásban van. (Black Sheep Riggwelter - na ez nem finom)
Befogtam. Ennyi.

statez 2009.11.09. 13:49:56

Jó a poszt, jók a poénok, a túlzások, és a történelmi események kissé egyoldalú csoportosítása. Néhány megjegyzés a teljesség igénye nélkül. Ők a döntő ütközeteiket megnyerték, leverték az Armadát, megnyerték Trafalgárt, Waterloot, az angliai csatát, ellentétben például velünk, akik mindent elvesztettünk, és képesek voltunk még arra is, hogy őszirózsásforradalmasdit játsszunk, amikor a románok már javában gyilkolásztak Erdélyben. Az angol nyelv nem azért lett az, ami, mert a gyarmatok azzá tették, hanem, mert a Mayflower utasai nem aranyat ment keresni Amerikába, mint például a spanyolok tették, hanem élni és meghalni. Ami pedig a fish and chipset illeti, azt jóvá tették Monty Pithonnal és a Faulty Towerrel...

statez 2009.11.09. 14:05:25

Jó a poszt, jók a poénok, jók a túlzások, jó a történelmi események kissé egyoldalú csoportosítása. Néhány megjegyzés a teljesség igénye nélkül. Ők a döntő ütközeteiket megnyerték, leverték az Armadát, megnyerték Trafalgárt, Waterloot, az angliai csatát, ellentétben például velünk, akik mindet elvesztettük, és még arra is képesek voltunk, hogy őszirózsásforradalmasdit játsszunk akkor, amikor a románok már javában gyilkolásztak Erdélyben. Az angol nyelv pedig nem azért lett az, ami, mert a gyarmatok azzá tették, hanem, mert a Mayflower utasai nem aranyat mentek keresni Amerikába, mint azt a spanyolok tették, hanem élni és meghalni. A fish and chipset pedig jóvá tették a Monty Pythonnal és a Faulty Towerrel...

statez 2009.11.09. 14:07:10

Bocs ez a számítógép ördöge, hogy 2x ment át, előtte meg 1x se...

LionOfZion 2009.11.09. 14:18:03

@Modor Tibi: Ez a torwald nevű fiatalember szerintem teljes mértékben kimeríti a modoros külföldi fogalmát:D Sztem ajáljuk neki a modoros blogot ide vonatkozó bejegyzéseit:D

Czelder Orbán 2009.11.09. 15:06:00

Te Kurtz, nem gondoltál még arra, hogy kereskedni kezdj a felhalmozódott e-mail címekkel?
Persze szigorúan nevelő célzattal a blog elit jellegét megőrzendő. Gyűlölöm, hogy meg kell osztanom a kedvenc homokozómat az indexes plebsszel.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.09. 15:12:52

@Czelder Orbán:
Ha gondolnék is, sztem az örmény admin már mindet eladta.

baliquez 2009.11.09. 16:02:46

Éltem Londonban, meg más országban is külföldön, és van jópár olyan elborzsasztó jelenség ami tényleg csak az angolokra jellemző. Az egyik például a végletekig fantáziátlan, anakronisztikus dolgokhoz való ostobán csökönyös ragaszkodás, amit ráadásul lekezelő gőggel még hagyománynak is állítanak be, ahelyett hogy szemlesütve elfogadnák retardáltságukat:

valamikor az ipari forradalom táján rájöttek hogyan lehet szép vörös téglákat sütni, na azóta mindent abból építenek, egyfajta méretből persze. Ha esetleg egy épületük nem ebből készült akkor biztosak lehetünk benne hogy nem britek építették.

Ebből pedig látható hogy az utóbbi jó pár évben kizárólag lengyelek és egyéb kelet-európaiak építettek náluk bármit is, abból a pénzből megfizetve amit az angolok a pakisztáni és indiai szolgáik hasán megspóroltak.

Kétségtelen hogy ha nem lenne külföldi munkás Angliában aki kitörölje az angolok seggét akkor szaros seggel mászkálnának és megmagyaráznák hogy ez nemes hagyományuk.

A jóravaló ám súlyosan depressziós alkoholista finnektől eltérően - akik a hetedik sör után csendben lehányják a cipődet - az angol részegek kötelességüknek érzik az ordibálást és az azonos nemű jelenlévőkkel való taszító, esetenként durva, legjobb esetben is látens homoszexualitásra utaló testi kontaktust. Gátlásaik feloldásával mintha felébrednének és rádöbbennének gyáva nyomorúságukra, ezért kompenzálásként elkezdenek kakaskodni és melldöngetni. Megfejelik mindezt még egy nagy kosár géjséggel.

Gondolom abból indulnak ki hogy férfias lényük az ordítozásból és az alfahím-wannabe viselkedésből teljességgel nyilvánvaló, tehát megtehetik hogy - szerintük nyilván viccesen - ultragáz, überratyi dolgokat csináljanak, a színes szalagok és csatok hajba illesztésétől kezdve a bárki azonos nemű kéretlen szájoncsókolásáig.

Hasadni készülő selyemhernyóra emlékeztető nőik minderre még igyekeznek duplán rátromfolni: még mocskosabb szájjal ordibálnak sekélyes baromságokat, méginkább buzulnak, és miközben hullafehér szeplős hájredőikkel egymásra kenik izzadságukat még büszkék is, hiszen ők egyenrangúak, nem csak hogy megtehetik, hanem egyenesen kötelezőnek érzik hogy meg is tegyék mindazt ami undorkeltő, a szent emancipáció és polkorrektség jegyében.

Ezek együtt kiadják a rendkívül taszító, "angol fiatal szórakozik" jelenséget, amitől tisztességes ember az országból is elhúz ha teheti. Hihetetlenül degenerált társaság.

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.11.09. 16:16:29

Erre szokás volt mondani; "savanyú a szőlő"?
Lehet, hogy nem a legokosabb nemzet, de ettől még nem kell ennyire lehúzni őket, főleg annak tükrében, hogy fényévekkel előrébb járnak mint, mi!

baliquez 2009.11.09. 16:30:42

@boogieee: Miben járnak előrébb? Beltenyésztettségben?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.09. 16:38:15

"Trianonban is velünk szemben ültek"

Ez egy a bloghoz igazán méltó megjegyzés volt! :-)

Amúgy Trianonban ők voltak a legkorrektebbek meg a szintén angolszász (angol hülye?) amik.

Szerintem szigorúan, kizárólagos alapon nem utálatra méltók az angolok. Bár isteníteni sem kell őket.
A polgári átalakulás századaiban adtak sokat a civilizációnknak, azóta tök hanyatlóban vannak, kétségtelen.

Lófejűzés meg hogy hogy nem volt? Az pedig alap lenne egy ilyen blogon!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.09. 16:49:05

@baliquez:
Felemelő, amikor kiegészítik az ember munkáját. Volt pár ilyen komment most, de a tiédet, és Tibi egy sor vöröstégláját érzem eddig a legsikerültebbnek. Sztem a briteket egyébként még a britek sem szeretik.

Kyra34 2009.11.09. 18:38:09

Én maximálisan egyetértek a cikkel, mivel én Angliában élek másfél éve (de már nem sokáig, ittlétem egyetlen oka a pénzkereset).
Szívesen ajánlom rövidke angol portrémat, nekem is sok írásom született a témáról, és bizony kábé ugyanez a hangvétel... Mindenki egyetért ezzel, aki élt már itt huzamosabb ideig, kivéve persze a liberálisokat, ill. azokat, Angliát csak a Spektrum tévében és a földrajzkönyvekben látták, ill. azokat, akik szerencsés helyre kerültek, és igazi angollal pont soha nem akadtak össze.
Egy írást mellékelek, de még sok van:
kortefa.x-web.hu/sajat_irasok/Portre2.pdf

Kyra34 2009.11.09. 18:51:07

Még egyet küldök, nem tudom megállni, aztán többet csak akkor, ha kéritek :)
Téma: az angol konyha
kortefa.x-web.hu/sajat_irasok/utazasi_elmenyek/angol_konyha.pdf

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.09. 18:59:07

@Kyra34:
Egészen megkívántam ezeket, tőlem jöhet még.

Kyra34 2009.11.09. 19:10:42

Autóvezetés Angliában:
kortefa.x-web.hu/sajat_irasok/utazasi_elmenyek/Autovezetes_Angliaban.pdf

És itt beszélek a legcsúnyábban:
kortefa.x-web.hu/sajat_irasok/utazasi_elmenyek/Del_angliai_naplo.pdf

Na, ennyi most már elég belőlem, szerintem :) De aki nem élt itt, és nem élte meg, milyen az angolok kapcarongyának lenni, úgyis túlzásnak érzi ezeket, pedig szó szerint igaz, amiket írok, sőt, még szépítek is, mert nem tudom elég jól visszaadni, amik történtek.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.09. 19:54:39

@torwald:
Az angolok nem csatlakoztak az eurózánához, amikor még megtehették volna kb. másfélszeres átváltási értékkel. Ők inkább megvárják, hogy az országuk és a király pénzük is az euró alá süllyedjen. Ez nem csak neked, hanem nekem is tetszik.

Akinek pedig 4 év kintlét után már az írásán is tisztán érezni az angolos "r" betűket, annak ne hiányozzon a túrórudi! Az csak építgesse odakinn a mellénygyáros karrierjét!

Visszataszítóan modoros vagy bazdmeg!

Veér Farkas 2009.11.09. 22:03:01

@torwald:
Emberek, ide nézzetek, mekkora seggfejet fogtam!

Veér Farkas 2009.11.09. 22:14:53

@baliquez:
Hát a csendes részeg finn csak legenda bizony.
Részegen olyan agresszívek, mint kevés más nemzet.
(Éltem kint, onnan tudom.)

baliquez 2009.11.09. 22:49:18

Mivel Kyra nem tért ki rá külön és módfelett jellemző infomráció, álljon itt pár sor az angol disznóról. Nem a britekről általában, hanem konkrétan a négylábú röfiről. Valami homályos ls minden bizonnyal sötétzöld és állatbarát okból kifolyólag a gyesznyókat későn herélik.

Emiatt - mivel ellesték hogy a lánycocákat érdemesebb megtartani fialni - cirka 80% az esélyed arra hogy a gyönyörű halványpink malachús amit tenger pénzért megvásároltál hogy valami ehető ételt készíts magadnak ehetetlenül húgyízű lesz. Nem kicsit, nagyon húgyízű, amit kiegészít egy könnyed reggeli másnapos smegmaszag. A briteket persze ez nem zavarja, étkezési szokásaikat közelebbről megvizsgálva esélyesen azért nem mert egyszerűen nincs összeköttetés az évszázadok rokonházasságaitól degenerált agyuk és gabonaszesztől deformált ízlelőbimbóik között.

Míg az ország valódi urai - és nagyjából az egyetlen nép amelyik van annyira békés hogy huzamosabb ideig elviselje ezeket a pajorokat -, szóval a pakisztániak boldogan tömik magukba a dús füvű zöld legelőkön nevelkedett báránykákat és azok minden alkatrészét, egyszerűen megsütve és némi lepénykenyérrel kitunkolva zsírt, addig a britek vannak olyan kretének hogy a pempővé párolt bárányhúst még mentazselével is összemaszatolják, nehogy épeszű ember számára eledelül szolgáljon.

A fish&chips elegáns - ezalatt a tányér és evőeszközhasználatot értik - változata amikor zöldborsóval tálalják. Ezt nem úgy kell ám elképzelni hogy fogják a frissen lefagyasztott, roppanós és édes cukorborsót és kevés vajon óvatosan megpárolják. Nem, ehelyett beáztatják fél napra szódabikarbónás forraltvízbe, majd addig főzik amíg legalább a fele szét nem trutymósodik, ami óhatatlanul magával vonja azt hogy le is ég.

A kozmáltság különösen kedves az angol ínynek, a gravy nevű gyilkos szósz, változó és obskúrus állaga (leginkább órákon keresztül péppé főzött és enyhén leégetett hagymás liszt, amibe sűrűn tesznek ízfokozókkal telepumpált műfűszer-kockákat) példaképpen projektálja a külvilág konyhái irányában érzett mély megvetésüket. Ezeknél még a krizantémzabáló japán császári család is normálisabb, azok legalább nem teszik tönkre az egész kertet ha épp viráglegelésre támad gusztusuk.

Kedvelt ünnepi édességük a pöttyös kuki, ami a túró rudival ellentétben csak igen kis részben áll emberi fogyasztásra alkalmas hozzávalókból: leginkább mazsolával meghintett marhafaggyúról van szó, bár az utóbbi időkben áttértek a Heinz által gyártott "spotted dick"-re, aminek összetevőit jótékony homály fedi. Süteményre emlékeztető édességeiket általában puddingnak nevezik, bár a yorkshire pudding egy könnyed, felfújtszerű, tökéletesen ízetlen köret, amit ízletesre rothasztott kellemesen véres marhaszeleteik mellé tálalnak, aljasmód csökkentve ezzel a hús élvezeti értékét.

Étterembe térve kizárólag franciául rendelik meg a pincértől a legolcsóbb bort, majd hosszas allűrködés és arcoskodás közben visszaküldik. Szokásuk még hogy - épp aznapi születésnapjukra hivatkozva - a legelegánsabb vendéglőkben is megpróbálják meghívatni magukat lehetőleg egy üveg de minimum egy pohár pezsgőre, mert nekik az jár.

Szerencsétlen személyzet e fölött a mérhetetlen tahóság miatt érzett verítékező homlokráncolását persze reflexből leköveti a brit étteremtulajdonos, és teátrális mozdulattal pezsgővödörbe tesz egy üveg ritka gyenge pezsgőt. Az angol vendég most boldog, érzi hogy ő a vendég akiért a világ forog, hájas pillái közt nyugtalanul forgolódó nyomorult kis disznószemében öröm csillog. Ez az öröme pont addig tart ameddig meg nem kapja a számlát, akkor elkezd csörömpölni mint valami sárgavillamos amikor aggodalomtól remegő ujjakkal apró tornyokat épít a nála levő Iceland-es szatyorból kiborított öt- és tízpennisekből. Érezteti hogy elrontották az estéjét, amiért angol létére fizetni kényszerül - úgy tartja normálisnak hogy táplálásának már a puszta lehetőségéért is megtisztelve kell éreznie magát mindenkinek, és csak a rohadék külföld miatt kurvult el annyira a világ hogy neki a zsebébe kell nyúlnia.

baliquez 2009.11.09. 23:08:52

@Veér Farkas: Ez igaz, de hét közben legalább megpróbálnak hősiesen megküzdeni az alkoholmegvonás káros tüneteivel hogy aztán hétvégén gyorsan bepótolják azt is ami kiesett. Legalábbis én ezt tapasztaltam amíg ott éltem. Ahhoz is túl hamar berúgtak - afölött érzett örömük miatt hogy végre piálhatnak - hogy idejük lett volna aggresszívvá válni. Persze lehet hogy csak szerencsém volt amiért nem kaptam kést a bordáim közé merő heccből, igaz hogy ebben a szerencsében közrejátszott az ihatatlan sörük és általában a kocsmai alkoholárak.

Az angolok ezzel szemben a hét bármely munkanapján is képesek olyan pofátlan módon másnaposak lenni hogy totál használhatatlanok bármiféle tevékenység végzésére az önsajnáltató ómájgádozáson és vathevájdanos fakkmízésen kívül. Briganti népség, mint a vadak, csak még önáltatóak is.

zsanka · http://csombor.blog.hu 2009.11.09. 23:16:01

@Kurtz ezredes: Á, szóval örmény admin. Épp ma vettem észre, hogy az Erzsébet hídon a magyar mellett örmény zászlók lobognak. Ha jól ismertem fel. a tévedés minimális kockázatát fenntartom. Mindenesetre nagyon nevettem rajta, és rögtön tudtam, hogy meg kell néznem a blogot. S lám. Friss poszt. Gyanús. Gondoltam, hogy ők pénzelnek titeket is. Az indexet is, azért tették ki a posztot. És torwaldot is, hogy hozzászólásokat generáljon. Az éles magyar elme átlát ezen a birkalegeltető-harácsoló hordán.

zsanka · http://csombor.blog.hu 2009.11.09. 23:17:54

@baliquez: A gravy szószos rész mestermunka!!

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.11.09. 23:52:36

Kurtz ezredes, nagyon profi munka, végig visítottam, grat. :D

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.11.10. 01:34:18

Mégis, mi a f*szt vártok egy nemzettől, amelyik lefelé kapcsolja fel a villanyt és érthetetlenek a pénzérméi?
A világon mindenhol (de tényleg mindenhol) úgy van, hogy minél nagyobb egy érme értéke, annál nagyobb az érme maga is. Az angoloknál a kétpennys nagyobb, mint a tízpennys, a tízpennis nagyobb, mint a húszpennys és az egy fontra nincs ráírva számmal, hogy mennyit ér, csak hogy "one pound".

zetina 2009.11.10. 03:36:35

Mindez igaz! Az angolok egyszerűen töketlen idiótak!
De ha ciki, ha nem, meg kell jegyeznem, hogy szeretek itt élni ebben a töketlen országban!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 06:55:01

@baliquez:
Te baszdmeg nem akarsz hozzánk írni egy angolok 2.0át?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 08:03:45

@Armida:
Nem szeretnék felelőtlen ígéreteket tenni, de a héten még kinéz egy hasonló visítás.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 08:04:40

@zsanka:
Ők pénzelnek minket? Sztem inkább a mi verítékünkből tollasodnak.

Smacika 2009.11.10. 08:59:34

Asszem szegény torwald barátunk találva vagyon.
Ja majd elfeledtem, az angoloknak nicsenek ilyen gyönyörű nyelvi megoldásaik.
Nem is lehet olyan szépen, ízesen beszélni az inglist mint a magyart.

baliquez 2009.11.10. 10:48:13

@Kurtz ezredes: Közel sem tudok én annyira, gyűlöletem naiv és tapasztalati, nem mérhető fel a blog kidolgozott és elementáris gyűlöletének színvonalához.

Rich.mond 2009.11.10. 11:00:47

Én speciel jól éreztem magam Angolban' egy fél éven át, meg alapvetően bírom az angolokat is, a filmjeiket és valamilyen szinten a zenéjüket is.

De ez a post tényleg telitalálat, jót röhögtem rajta. A francnak kell minden angliai magyarnak mindig öntudatosan védenie Angliát, nem értem. Ha valami balkáni város, akkor az London és Birmingham.

Rich.mond 2009.11.10. 11:07:11

@baliquez: áááá, telitalálat!
Egyedül Whitbyben ettem jó fish&chipset -állítólag ott a legjobb az egész szigeten, bár cirka 15 település pályázik ugyanerre a címre.
Kivételesen igen jó fűszerezték (megsózták), a krumplit nem főzték szarrá, mielőtt a tocsogós olajba tették. Sőt, nem emésztettem fel minden energiámat azzal, hogy a betonkemény bundát megpróbálom átvágni.

Angliában csakis olasz, paki, vagy portugál étterembe érdemes menni, különös tekintettel utóbbira -Nandos.

Jah, és a volt kollégáimnak volt pofájuk azt mondani, hogy a Túró Rudi biztosan szar, mert nem tudják elképzelni, mi lehet a túró -szerintük csak cottage cheese létezik, édes túró csak szintetikus lehet, vagy ami még rosszabb: német.

Jah, a reggelire zabált paradicsomos bab láttán még Piedone is elbőgné magát.

irdesmond 2009.11.10. 12:41:22

Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy a Miért utáljuk a .... és itt egy nép neve jön , sorozatot olvasnám, jó ez is, de azért az jobban meg volt írva.

Az angol témát Mikes György megírta, szerintem jól, de még az angolok szerint is, nincs mit hozzá tenni.

silverlaci 2009.11.10. 13:23:16

Sajat tapasztalataim alapjan, azert ellent kell hogy mondjak a nagyjanak, amit le irt (bar nem hiszem, hogy valamit is komolyan gondolt ebbol, ez a cikk inkabb polgarpukkasztas). Szerintem egy angol (muveltebb, nem Wayne Rooney szintu) rohogne a legjobban a cikken.

Ha valaki elt Angliaban huzamosabb idejig (en 6 eve) az egyetertene velem, hogy az angoloknal toleransabb, befogadobb es politikaliag korrektebb nep nem sok van a vilagon (mar Benny Hill-t se jatszak :(, mert a noket, mint szexualis targyakat alitotta be) .

Nem akarom oket tuldicserni, meg mi elott egy Jobbikos "magyar" angol buzinak titulalna jogosan. Egy szo mint szaz lenne mit tanulnunk toluk, csak tul draga az egyetemi oktatas itt :(

Sok feligazsag is volt a blog-ban (pl. reszegedesre valo hajlam, lanyok kurvas viselete stb.), ezert nem is lennek meglepve, ha a cikk iroja Jobbikos, de legalabb Fidesz szimpatizans lenne, mivel ok szeretnek feligazsagokat, megdonthetelen tenyekkent felvazolni es azokat messzemeno igazsagokkent feltuntetni.

Egyebkent nincs olyan orszag tudtommal amit ne lehetne meg ennel is jobban kifigurazni. Nem is kellene olyan messzire tekintenunk, a mi kis hazank erre meg alkalmasabb alany is lehetne. Ha nem ereznem idopocsekolasnak, akkor en is tudnek meg ennel is elfogultabb vagy humorosabb cikket irni, de azt nem hiszem, hogy a helyi kifinomult Jobbik szimpatizansok jo neven vennek az "angol humoromat".

Mas szempontbol is idopocseklas lenne irnom egy ilyen cikket, mivel mar alkottak egy ilyen indittatasu konyvet (E. Kovács Péter: Hétköznapi élet Mátyás király korában, index.hu/kultur/klassz/korvin1204), amit batran merek ajanlani. Ez a konyv sajnos meg a jelen korra is tartalmaz sok igazsag elemet, sokan nem valtoztak, ahogy az angolok sem a cikk iroja szerint az evszazadok alatt.

Rich.mond 2009.11.10. 14:27:24

@silverlaci: Szerintem meg teljes igazságokat írt le. Maximum pár dolgot elfelejtett hozzátenni, de mivel ez nem Anglia útikönyv, vagy történelemkönyv, ezért érd be ennyivel.

Ha már általánosítás:baloldaliként kérdem, hogy szerinted kizáról a jobboldal sajátja a féligazságok mantrázása?

Tényleg, szerinted nem szar egy kicsit az angol konyha?Amúgy ha nem láttál elég részeg angolt, akkor gyere vissza egy kicsit Budapestre szétnézni!
Inni és dugni jönnek ide, de mivel általában este tízre saturészegek, utóbbi keveseknek sikerül (nem vicc, több ánglus panaszkodott már nekem, hogy kicsit lúzernek érzni magát, mert a három napos vedelés miatt egyetlen, híresen könnyűvérű magyar lányt sem tudott megdönteni).

Az angolok toleránsak? Muhhahahaha! :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 15:50:55

@silverlaci:
Az egész gyülielis blogközösség nevében mondhatom, hogy nekünk pontosan ilyen elkötelezett emberek kellenek, akiket egy cikk elolvasása után egyből elfog a regisztálhatnék. Mi nagyon szívesen biztosítunk neked lehetőséget, ha elég bátorságot érzel a magyarok feldolgozására. Arra azonban megkérünk, hogy politikailag korrekt legyen, mert ennek ellentéte nagyon csúnya dolog.

Crouch 2009.11.10. 16:46:02

A poént nem vágó kommentelők elég priceless hozzászólásokat nyomtak. Már ezért megérte az index címlapra nyomni, bár a pl. a franciás v olaszos írás jobb volt.

silverlaci 2009.11.10. 16:49:58

En nem vagyok kimondottan bal oldali, mert sok tekintetben jobb oldali nezeteim vannak, foleg a gazdasagi es adozasi szempontbol stb. Az MSZP-vel nem szimpatizalok ok is mondtak sok feligazsagot, azert is tartanak ott ahol. Habar mostanaban voltak ertelmes megmozdulasai (Gyurcsany utan, eltolodott egy kicsit jobbra), remelem Orban jobb lesz mint 98-02 kozott volt.

De viszont nagyon zavar a jobb oldalunk mentalitasa, utalkodas, acsarkodas, a kisebbsegekhez valo viszonyulas (melegek, romak). Ezt egy valamit magara ado orszagban nem toleralja a politikai kultura.

Itt kinnt elve lattam en magyarokat nem is keveset (neha beleertve magamat is) ugy viselkedni mint az allatok, meg egy angol is buszke lehetett volna ra. Errol tudnek irni egy jo par oldalt.

Egyebkent nem vedem az angolokat, amint leirtam szeretnek reszegen randalirozni. Egyebkent is a legtobb angol legenybucsura megy Budapestre, mert az a hir jarja, hogy olcso a pia, meg van Easyjet.

Egyebkent a vilagon mi az elokelo 6-ikok vagyunk alkohol fogyasztasban fejenkent, a brittek 18-ikok.
Jo lenne, ha nem kritizalnank olyan orszagokat akik sokkal kevesebbet isznak mint mi (3 liter tiszta szesz a kulonbseg. en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption

A kulonbseg meg annyi, hogy mi letargiaban otthon isszuk, ok meg boldogsagukban, mulatva, jokedvuen.

CSL 2009.11.10. 17:07:37

Drezda bombázását azért még felróttam volna Winstonnak. De amúgy jó a cikk

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 17:12:55

"A kulonbseg meg annyi, hogy mi letargiaban otthon isszuk, ok meg boldogsagukban, mulatva, jokedvuen."
Ezzel nem értek egyet. A boldogság egy bonyolult érzelmi megnyilvánulás. Kutyánál, macskáknál már teljesen helyénvaló, de egy angol esetében - aki vagy totálisan közömbös, vagy felheccelt darázsraj formájában pusztít el mindent, ami útjába került - ilyenről még nem beszélhetünk.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 17:15:47

@silverlaci:
Te nem tudnál humoros cikket írni. Annak ugyanis egyik legfontosabb követelménye a humorérzék, amiből te láthatóan szűkölködsz. Az angol pedig addig toleráns, amíg flegmáskodhat, hagyják inni, és van mit széttörnie. Ha nincs, akkor elhagyja a toleranciája, és elkezd flegmáskodni, inni, meg törni-zúzni.

Elárulok egy titkot a szeszlistával kapcsolatban. A magyarok fogyasztásának jelentős részét a bor teszi ki. Az angoloknál viszont a méregerős sörök mellett a sok buta tömény. Továbbá az angol nem azért iszik ennyivel kevesebbet, mert kulturált és visszafogott, hanem mert nem bír. A harmadik sörnél már alig tudja felemelni a korsót, és ha mégis sikerül neki, akkor nem iszik belőle, hanem inkább széttör vele valamit.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 17:33:21

@silverlaci:
"mi letargiaban otthon isszuk, ok meg boldogsagukban"

"nem is lennek meglepve, ha a cikk iroja Jobbikos, de legalabb Fidesz szimpatizans lenne, mivel ok szeretnek feligazsagokat, megdonthetelen tenyekkent felvazolni"

Ez mindkettő te voltál. Nem is lennék meglepve, ha a kommented egy politikailag korrekt műfasz irománya lenne. Igazi fasznak lenni ugyanis már egy szint, te viszont olyan műanyag vagy, mint a húsleveskocka.

Kimentél az angolok közé, és villámgyorsan meg is váltál a magyar öntudattól, mert az ugye lenézendő. Angol akarsz lenni, a magyaros öniróniamentességet és külföldbuziságot viszont nem olyan könnyű levetkőzni. Az része a kultúrádnak. Már kétpofára zabálod a fűrészport és a gumicsirkét, az öniróniát viszont még nem sikerült elsajátítanod a Monty Python hazájában. Ahhoz túlságosan magyar vagy. Az álságosabbik fajtából.

silverlaci 2009.11.10. 17:46:58

Vannak olyanok is akik velem ertenek egyet, vagy csak azok valaszolnak akik reakciobol utalkoznak, mert mertem kritizalni szep hazankat?

Mi magyarok olyan jok vagyunk masok kritizalasaban, de ha magunkat kell nagyito ala vennunk mar nem vagyunk olyan jok.

Egyebkent ertettem a cikkben a humort, nehanyszor fel is nevettem. Foleg Romeo es Julias megvaltoztatott jovokep volt vicces.

Jo lenne egy olyan cikket lehozni ami arrol szolna miben jobbak mas nemzetek nalunk, mert tartanak sokkal elorebb mint mi. De a realitas talajan maradva nem sok embert erdekelne sajnos, mert nem lehetne senkibol gunyt uzni viccesen.

Tovabba remelem lesz egy olyan rovat is a szerzotol, amely gyulolt ellensegeink Magyarorszag (onmagunk)cimmel jelenik meg es kritizalna sajat magunkat, amiert csak vergodunk Europa peremen tele szelsosegesekkel es mar ez se erdekel minket, mivel vannak butyutabb nemzetek is mint az angol:), akihez hasonlithatjuk magunkat. Jol kigunyolhatjuk oket, de itt all minden utcaban luxus BMW, Range Rover amivel reszegen majd belehajthatnak az "orjongo, reszeg" tomegbe.

Egyebkent masok szerint van humor erzekem csak nagyon fanyar amolyan magyaros-angolos.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 18:03:35

hülye angolok, angol hülyék!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 18:07:43

Ritkán járok pesten ( gyűlölöm a fővárost) de a múltkor arra volt dolgom, és a metróm pont beleszaladtam egy ilyen angol úrigyerek csapatba, az egyik, egy 160 cm-es gyerek rohadt hangosan beszélt, rá volt írva az arcára, hogy élvezi, hogy itt a sok csóró között a metrón ő a külföldi, és húzódzkodott pofázás közben a sörnyitókon, majdnem megkérdeztem től, hogy "Where is the ring, Frodo?"

silverlaci 2009.11.10. 18:14:42

@Gudea enszi:

En egyebkent nem a cikk miatt irtam be, hanem a kommentelok miatt. A cikkben ertettem az osszes ironiat, szerintem jo cikk volt. Egy angol is jot rohogne rajta valoszinuleg.

Csak az fajt, hogy sok kommentelo keszpenznek vette a leirtakat, mert az hitte a szerzo komolyan gondolta es komoly igazsagokat fogalmazott meg benne, mivel hianyos a tudasuk. Ezert ragadtattam el magamat egy kicsiket, hogy a masik oldalrol is adjak egy velemenyt.

Az igaz, hogy egy "politikailag korrekt műfasz es öniróniamentes külföldbuzikent zabálom a fűrészport és a gumicsirkét es meg csak igazi fasz se vagyok, aki legalabb olyan műanyag lenne, mint a húsleveskocka", de azert Hajra Magyarorszag, hajra magyarok!

Nekem van onironiam es neked?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 18:36:49

@Kurtz ezredes:

Dehogy, ezredes, kommentelem kedvenc blogjaimat, amíg élek. Sziklastabil bázis vagyok, mert értelmeset nem tudok hozzászólni. De gyűlölni! Az nagyon megy. Ha elgondolkodtak már pártalapításon, egy szavazójuk már van.

aribeth 2009.11.10. 18:49:43

Zseniális lett, szétröhögtem a varrataimat. Örülök, hogy belehúztatok.

@silverlaci:
Talán csak belemagyarázom, de nekem eddig az jött le az összes cikkből, hogy mi - mellesleg - legalább akkora f*szok vagyunk, mint a kifigurázott népek.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 19:17:32

@silverlaci:
Nem te vagy itt az első, akinek külhonba szakadva hamarosan szövegértési problémái jelentkeztek.
Ha értetted a cikkben az összes iróniát, akkor mi a francért kötekedsz itt velünk?!

@aribeth:
Nyilván tévedsz, silverlaci látja itt legkirályabbul a dolgokat.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.11.10. 20:19:05

"Anglia cigányai az angolok" - ezen felnyerítettem

raoul_duke 2009.11.10. 20:40:08

Lehet, hogy tényleg nem mosták át az ezredes agyát, nem látná ennyire tisztán az igazságot.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 20:42:53

"a világon senki sem ismerné a nevét, ha nem őt várnák folyton a Robin Hoodban" és tényleg. Ki a fasz volt ez a Richárd? Mintha Walter Scottol olvastam volna valami idevágó baromságot, de amikor a regényben az Oroszlánszívű eldobja a kötekedő magyar(!) lovagot egy érdekes dzsúdófogással - megemeli az övénél, és úgy repítí el - ott rájöttem, hogy Scott hülye.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 21:24:08

Ráadásul, ha jól emlékszem, a magyar lovagnak rohadtul nem magyar neve volt. Legalább utánanézhetett volna, bazmeg.
Csak egy dologért érdemelnek elismerést a hülye angolok, hogy Crécy-nél olyan szépen elkenték a köcsög franciák száját. De azt is csak azért, mert hiába erőszakosak, beszariak is, és a távolsági hadviselést részesítik előnyben a hosszúíjakkal. A nemkülönben beszari, hülye franciák is próbálkoztak ilyesmivel, de már akkor is olyan számszeríjakat gyártottak, mint amilyen autókat később, nem tudtak ellőni odáig. Ráadásul a pajzsok, amik védték volna a számszereseket, amikor felhúzzák a puskát, azok meg eladkadtak valahol útközben az megbízható francia logisztikának köszönhetően, ezért történt meg, hogy a gyökér angolok összesen 30 embert, a lábszagú, életképtelen franciák viszont ezerszer annyit, 30 0000 főt vesztettek.

ibafaipap 2009.11.10. 21:51:48

Aki látott már angol turistát, az nem tudja őket nem gyűlölni, különösen a fiatalokat. De az öregebbje is akkora tajparaszt, hogy az alkarja tele van tetoválva és már délben masszívan acetonszagú a lehellete. De mit várjunk egy olyan néptől, ami a szászok, kelták és vikingek keveredéséből jött létre. Megmondom: nem sokat. Ide valóban Tarkin admirális kell, hogy rendet tartson a sok cro-magnonid barbár között.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.11.11. 01:08:49

@Rich.mond:

A legjobb fish & chipset Dublinban ettem; igaz, Murphy's-t ittam hozzá, lehet, azért ízlett annyira.

Azasöndör 2009.11.11. 08:53:03

helló!

iszonyatosan örülök, hogy működik a blog, és ilyen jó új cikkek vannak megint!
múltkor egy holland világutazó barátomnak fordítgattam belőle, értékelte ő is. pedig angolul a felét sem lehet visszaadni a hangulatnak. ritka kombináció, hogy egyszerre primitív és lepusztult (a lepusztultság valami régebbi épületességet feltételez általában). fél óra angol beszéd után az ember elkerülhetetlenül fasizálódik, olyan kő egyszerű az észjárása a nyelvnek. talán ennek az ellensúlyozása akar lenni az, hogy az emelkedett hangvételű angol tkp. a francia egy randa tájszólása, az udvarias fogalmazás pedig arra törekszik, hogy ne mondjon semmit.

@silverlaci: azért arról, hogy hazánk mennyire tele van szélsőségesekkel, lehet, nem pontosak az információid. az, hogy a média mit közvetít, egy dolog. de nálunk 94 óta nem volt a parlamentben szélsőjobbnak nevezhető párt (a miép se volt szélsőjobb, csak annak nevezhető, érted), a szomszédoknál viszont mindig viszik a stabil 20%-ot a radikálisok, ha épp nem kormányoznak. ha a gárdára meg ezekre gondolsz, szerintem egy makó méretű szerb kisvárosból több radikálist össze lehetne szedni, mint itt országszerte.

Michael Collins 2009.11.11. 09:22:49

@Krajcs: Van normális sörük, de azt a szomszéd szigeten csinálják és egy ír találta ki :)!

2009.11.11. 14:59:41

@torwald: cserbenhagyott a humorérzéked. : DDD

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.11. 15:12:59

@Bölcs Ész:
Nem silverlacira gondolsz? Torwaldnak karrierje van, nem humorérzéke.

BékaRóka 2009.11.11. 20:50:53

Imádom ezeket az értetek haragszom, nem ellenetek szövegű seggfejeket, mint torwald.

BékaRóka 2009.11.11. 20:52:42

Jó, hogy hogy újra itt vagy, ezredes, gyűlöltünk, hogy leléptél, de majd találunk így is okat, hogy tovább gyűlölhessünk :-) (BTW: III. Richard az egyetlen rendes angol, akinek magunk közt helyet szoríthatunk.)

ibafaipap 2009.11.12. 11:50:09

@torwald: Nem szeretjük a népeket, akik nem szeretnek minket. Igenis a mi seggünkből kel föl a nap, aki ezt nem látja, az pirosszemű!

Da Real Knee Grow 2009.11.12. 13:06:17

HÁHÁHÁHÁ, kurva jókat röhögtem, köszi a postot!!!

Da Real Knee Grow 2009.11.12. 13:07:45

@Michael Collins: FÚJ!!! aki a guiness-re azt mondja jó, azt GY-Ű-L-Ö-L-Ö-M!!!!

kacce 2009.11.12. 13:44:32

Marha jo poszt, tokjot nevettem.

Es meg jobban nevetek a humort nem ertokon, akik itt erolkodnek meg jobbikoznak. LOL

statez 2009.11.12. 13:55:01

@grizliewok: Már ne haragudj, de ez egy marhaság, ugyanezek a népek alkotják egészében vagy részben egész Nyugat-Európát, Skandináviától Francia- és Németországig. Nézzük például a franciákat: kelták, frankok/germánok, akár a szászok/, normannok/vikingek/, latinok keveredéséből alakultak ki...

Michael Collins 2009.11.12. 17:52:13

@hadada: Tiocfaidh ar la! Vigyázz az IRA megtalál!

Lasombra 2009.11.13. 10:13:36

@Michael Collins: egy igazán önérzetes ír használ ékezeteket! még a suttyó ulsteriek is. az "eljön a napunk"-ból a "napunk" rész "ár lá".
amúgy igazad van, a Guinness jó. :)

ibafaipap 2009.11.13. 10:40:25

@statez: Azokról is van itt egy csomó cikk, a svédek ugye középszerűek, a franciák elvesztenek minden háborút, az osztrákok beltenyésznek, a németek pedig elfeljtettek tankot tervezni. Ezek a szomorú tények. Én is jobban szeretném, ha máshogy lenne...

lárvalányhaj 2009.11.15. 04:12:54

Na ne már, az angolok igenis jóarcok. Anglia az egyetlen ország, ahol a filozófusok (Russell) kiváló, fanyar humort csempésznek a szövegeikbe. El tudjátok ezt képzelni mondjuk a dagályos, megalomán Hegelről, vagy a hatásvadász Sartre-ról? Ha a három igazi kultúrnemzet közül kell választani, a merev, nyárspolgár németekkel és a nyálas, békazabáló köcsögökkel szemben egyértelműen az angolszászok mellett dönt minden normális ember.
És igen, a humor is komoly érv. Nem csak a Monty Python. Magyar adón mikor fognak olyan vígjátékok megjelenni, mint a Csengetett, Mylord? Vagy a Halló, halló? Nekünk maradnak a humor nagyágyúi.
A fish and chips is, finom ecettel megöntözve. Vagy az ecetes chips (crisps). Vagy a karácsonyi puding. A futballhuliganizmusról nem is beszélve, ami nemes, férfias szórakozás.

A gyarmatosítás meg külön tök jó, szerintem a világ hálás lehet az angoloknak, hogy nekik is átadta csodálatos kulturális vívmányaikat.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.15. 11:04:54

@lárvalányhaj:
Szerencsére egyik "kultúrnemzet" közül sem kell választani, úgyhogy nyugodtan utáljuk csak ezeket a kreténeket.

LeonToulet 2009.11.16. 15:15:07

Kösz a posztot, már vártam. Azoknak, akik nem értik a "Gyűlölt ellenségeink" szókapcsolat lényegét, itt egy javaslat: gyűlölt ellenségeink az óvatos cápák, mi magyarok pedig Piszkos Fred vagyunk. Ahogy róla is évekig beszéltek a kikötőkben, nekünk is imákba foglalják még ma is a nevünket(lásd: A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket)Ez csak elég ok arra, hogy a győztes pozícióból szabadon gyűlölködhessünk?:)

Bocs hogy semmi köze az angolokhoz, de már szétdurran az agyam a sok retardálttól.

Gabibácsi 2009.11.17. 12:27:13

Tetszik az írás :) Amit viszont már másik kommentelő is észrevett, hagyni kellene az Aranycsapatot. Elég nagy szégyen nekünk az, hogy fél évszázaddal ezelőtti ezüstérmünket polírozzuk újra és újra, hogy az azutáni hitvány teljesítményünkről kicsit elfeledkezhessünk.

Akiknek meg semmi humorérzéke azok a f.sznak kommentelnek?

Intizar 2009.12.11. 19:47:05

Mi Halics helyett legdicsőbb korszakainkban a macskazabáló cigány olaszoktól tanultunk udvari modort és kultúrát. Bocsilein.

Intizar 2009.12.11. 19:51:41

Viktóriát meg lehet utálni, na de éppen őt lebaszatlanozni, aki Európa minden trónját teleszülte... ha csak Szűz Máriával nem keverjük össze, mégis, hogy csinálta???

Intizar 2009.12.11. 19:55:47

Ezenfölül Diana valóban szép és bájos volt, még szíve is volt neki, Camilla pedig eleve ronda vén tevének született, s ezen a múló idő sem segített sokat, na de bármennyire visszataszító személy is ő a degenerált Károlyával együtt, mindez talán mégsem elég ahhoz, hogy Diánácskát okosnak léptessük elő.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.13. 00:13:01

@Intizar:
Tudod a nőknél elfordul olyasmi, hogy élnek ugyan szexuális életet, de a kielégüléssel sosem találkoznak. Szemmel láthatóan itt is ez történt, különben nem lett volna élete egyetlen célja, hogy a Brit Birodalom egyetlen polgára se kúrhasson lelkiismeretfurdalás nélkül.

Intizar 2009.12.13. 11:16:56

Uppszi! Hát akkor mégsem a szent Phallos mindennek az orvossága? Ajvé.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.16. 12:09:01

@Intizar:
Angliában a szent Butaság és a szent Hagyomány az, amit orvosságként írnak ki mindenre.

Intizar 2009.12.17. 22:50:49

Nohát, és?
Nem gyógyítanak ki mindenből, ami csak zavarja őket?

eszterhorvath8105 2009.12.18. 17:07:06

igazan irhatnatok az irekrol is... (:

Gloucester 2010.02.20. 21:09:58

A gyarmatok említése mellé még hiányolom: a rabszolgakereskedelemből vett hasznaikat és előnyeiket, az összerabolt kincsek mutogatásából szert tett bevételeiket, a várfalaik illúzióromboló vékonyságát. Továbbá a turmixgépbe bedobott főzelékek levesként történő tálalását, illetve egy nagydarab héjába főtt krumpli felnégyelt közepébe pár szem kagylót szórnak és főfogásként történő szervírozását. A karácsonyi zoknikról eszembe jutott a fenyőfák zászlórudakba való dugdosása, amivel ormótlan ferde módon a kapuk felett ágaskodnak ki karácsonyfa gyanánt...
Kyra34: Köszi, hogy belinkelted írásaid. Kellemes volt olvasni, egyidőben voltunk kint, de hasonlókat éltem én is meg, mégha próbál is az ember a pozitív dolgokra koncentrálni a túlélésért.

pozsi83 2010.03.17. 21:23:34

Sajnalom... ez egy nagy szar. Eleinte szorakoztato, de aztan a sok baromsag miatt inkabb ideges lesz az ember. En a Beatles-nel adtam fel az olvasast. Sajnalom, aki nem tudja a helyen ertekelni az angolok hozzajarulasat a konnyuzenehez, az inkabb ne nagyon irjon. Vicces egy darabig, utana viszont kiabranditoan szomoru.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.03.17. 21:57:01

@pozsi83:
Igazad van, belátjuk, hogy tényleg hanyagok voltunk. A hippi narkós rendbontásnál nem említettük meg a Rolling Stonest és a Led Zeppelint.

atlbilbaoo 2010.03.17. 22:30:00

Nem kell különösebben minősiteni at angolokat, elég a pénzrendszerüket megnézni 1971 ig-
"1971 előtt a font a 12-es számrendszeren alapult, mely gyakorlatilag a Római Birodalom öröksége volt. A decimalizálás előtt a font sok alegységre volt osztható. Alapvetően a kulcsfontosságú alegységek a shilling és a penny (pence) voltak. £1 = 20 shilling (jele „s”, népneve „bob”, a latin „solidus” szóból), 1 shilling = 12 pence (jele „d”, a latin „denarius” szóból). A penny további egységekre volt osztható, mégpedig a farthing-ra, 1d=4 farthing. A shillinget a „s”-en kívül jelölték még „/”-rel is, mégpedig úgy, hogy a penny értéket a shillinghez csapva egy áltörtként tüntették fel. Például: 2 font 5 shilling és 3 penny-t leírhattak úgy, hogy £2 5s 3d, de úgy is, hogy £2 5/3, ahol már az „s” és „d” lemaradhatott. Magát az 5 shillinget jelölhették egy „/-” kombinációval, azaz kerek 10 shillinget úgy, hogy 10s, illetve 10/-.

A decimalizálás előtt tehát a font 240 penny-t ért. A shilling jele "s" volt, melynek eredete nem a szó első betűjében, hanem a latin solidusban keresendő. A penny "d" jelének eredete a francia denier-ben, a latin denariusból kialakult szóban keresendő (a solidus és denarius is római fémpénz volt.). A shillinget és pennyt is tartalmazó árat – mint amilyen a 3 shilling 6 penny –"3/6" vagy "3s 6d" alakban írták le, s kiejtéskor "three and six"ként (három és hatként) mondták. Az öt shillinget "5s", vagy még gyakrabban "5/-" formában írták le.

Számos érmének volt, és mind a mai napig speciális neve van. Ezek közé tartozik a "crown" (korona), a "farthing", (krajcár) a "sovereign" (uralkodó) és a "guinea".

A címletek közötti átváltás nem kevés fejtörést okozott az embereknek, bár elég jól tudták használni a rendszert. Az alábbiakban következik a teljes címletek közötti átváltási táblázat:

* 1d = 4 farthing
* 1d = 2 ha'penny (halfpenny, azaz fél penny)
* 1s = 12 d (=48 farthing)
* £1 = 20s vagy 20/- (= 240d = 960 farthing)

További különleges pénznevek [szerkesztés]

* 1 guinea (ejtsd: „gini”) = £1 1/- = 21/-
* 1 crown (korona) = 5/- = £1 negyede
* half crown (fél korona) = 2/6 = £1 nyolcada
* florin = 2/- = £1 tizede

A decimalizálás során próbálták az emberek dolgát annyival megkönnyíteni, hogy a decimalizálás előtt és után azonos értékű érméket ugyanakkora méretűre verték. Így az 1971-es 5 penny-s érme a decimalizálás előtti 1 shillinges érmével volt azonos méretű, hiszen mindkettő £1 egyhuszad részét tette ki. Hasonló okok miatt volt megegyező méretű a 10 penny-s és a 2 shillinges érme, a florin is. Bár a shillingek verését a Királyi Pénzverde 1966-ban beszüntette, shillingek még egészen az 1990-es évekig voltak forgalomban, hiszen az 5 és 10 penny-st csak 1990-ben illetve 1992-ben cserélték ki kisebb méretű érmékre."
Na ezen igazodjon el valaki, ez még rosszab mint a távolság és a súlymértékegységeik!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.18. 09:27:06

@pozsi83: teljes hülyeséget beszélsz, ez egy kurva jó poszt. Tipikus fanatizált hozzáállás, és ez lehet politikai vagy művészeti fanatizmus (rajongás), hogy minden jó addig, amíg az érinthetetlen témához hozzá nem nyúl valaki, ez részedről a Beatles, ami tényleg minden idők 5 legnagyobb sikersztorija és világmegváltoztató zenéje, de attól még, hogy az angolokka legyütt találóan kifigurázásra kerülnek, NEM lesz szar egy írás. Pláne nem lesz szar egy írás attól, hogy a fejedben közhely pszichológiai jelenségek uralkodnak, és egyik véleményedből automatikusan következik egy másik, gondolkodás nélkül.

Ez ahhoz hasonló, mint amikor Fábry Sándor rengeteg ember számára egyik percről a másikra "szerintem nem vicces" besorolást kapott, csak mert fideszes. Én az ilyenen megőrülök. Ez még nem a kóros pszichológiára tartozó jelenség, mert ez az önvédelem mindenkinél beindul, akinek bántják a kedvencét, csak kurvára nem objektív megnyilvánulás, mert te se tudod azt mondani a(z érthető) fanatizáltságod miatt, amit gondolsz, csak azt, amit érzel. Ebből a pozícióból elég nevetséges azt gondolni, hogy megmondhatod, hogy ki írjon, és ki ne.

Ilyenkor az adekvát komment az, hogy "a kurva anyátokat, hogy szidjátok a Beatlest! semmire nem viszitek az életben, ha nem ismeritek el, hogy ez a legjobb zenekar a világegyetemben!" - és akkor a saját szempontodból tényleg helyesen nyilatkozol. De érzelmi alapon elkezdeni okoskodni, teljesen üti egymást a kettő. Én ezek miatt gondolom, hogy egy fasz vagy, ha a Beatlesre terelődik a szó.

JReb 2010.03.21. 21:21:22

Ez a legerősebb poszt szvsz.

Arc vagy Kurtz.

Mugli 2010.06.08. 22:42:24

Kedvetlen posztíró:
Valótlanságot állítasz, tapasztalatból mondom, hogy elég a személyi igazolvány a határátlépéshez, legalábbis nekem 4x elég volt. Ez az útlevélt kérnek dolog úgy hülyeség tehát ahogy van...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.08. 23:02:01

@Mugli:
A legbiztosabb forrásból tudom állítani, hogy próbálkoztak ilyesmivel. Nem kell velük udvariaskodni ilyenkor, az használ.

burma!! 2010.06.09. 20:44:35

Nem tudom, melyik rosszabb: azok, akik megsértődnek ezen (anglomán ember, aki nem veszi észre a szatírát? fail.), vagy azok, akik ezzel komolyan úgy értenek egyet, hogy "igen, ezek az angolok egy nagy halom szar, és mi mennyivel jobbak vagyunnk náluk!!!" LOLZ.
Tetszett a poszt, sok hülyeségre világított rá. Arról nem esett szó, hogy milyen elképesztően rémálomszerű a customer service-nek nevezett basztatás, amit rutinszerűen küldenek. Ha elromlik valamid, jaj neked. Meg a szigetelés nélküli ablakok.
De minden faszsággal együtt is imádom az idiótákat :D Más nagyvárosban nem éltem még hosszabb ideig, de London bizony köröket ver Budapestre gyakorlatilag minden tekintetben.

Lolieee 2010.06.29. 17:13:51

Hello.
"mióta szegény II. Haroldot a Hastings-i csatában szemen találta egy nyílvessző, az angol trónon alig ült angol."
Ehhez egy kis szösszenet : a magyar trónon az Árpád-háziakat kivéve nem igazán ült magyar.
Magyarország 2. királya Orseolo Péter... Ő már kapásból nem magyar. Még a ti Hunyadi Mátyásotok se volt teljes mértékben magyar. Rajtuk kívül még Szapolyai János volt magyar. És lássukcsak kik uralkodtak Magyarországon rajtuk kívül? hmmm.
Habsburgok, Jagellók, Anjouk stb...
Lehet fikázni más országokat ilyenek miatt. De mise vagyunk sokkal jobbak mert nálunkis hasonló a helyzet...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.29. 19:23:49

@Lolieee:
Kösz hogy szóltok, gecire nem szoktunk ám ilyenekre gondolni

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:53:27

És az angol komolyzene? Ne tessék röhögni, van ilyen! Votl nekik egy Purcell még a barokk idején, meg egy honosított Händel, aztán úgy 300 évig semmi. De azóta aztán!

A nemzeti operájuk egy antiszociális halászról szól, aki még egy külföldi királynét se bírna ám leszúrni, csak az inasait (gyermekmunka! fúj!) dolgoztatja halálra és teljesen érzéketlen a helyi tanítónő iránt. Végezetül kap egy hosszú őrülési jelenetet, mint Melinda (pedig tenor), és vízbe öli magát, mint szintén Melinda.

És akkor még mi vagyunk a pesszimisták?

(Jó opera ám, csak gonoszkodom.)

ibn_battuta 2010.09.28. 22:36:42

Ez az egész blog egyetlen olyan bejegyzése, ahol a címkék között nem szerepel a "pina".

Blossom 2010.09.29. 04:34:08

Koszi a blogajanlot az indexnek. Nagyon tetszik,de magamtol sosem akadtam volna ra. Ezentul rendszeres olvaso leszek.

Nagyon koszonom Kyra34-nek a belinkelt irasokat,nagyon elveztem olvasni oket. Jo lett volna meg tobbet is,ha tudnam,hogy hol ir/irt blogot Kyra,meg tobbet is szivesen olvasnek.
(bar majd' egy evvel le vagyok maradva,amit sajnalok :(

Es leginkabb koszi ezt az irast az angolokrol.
6 eve angliaban elek, abbol 5-ot szinte kizarolag csak angol emberek kozott toltottem le. (angol a parom, angol a csaladja, angol emberek kozott dolgozom es az angol barataim barataival "baratkozom") es Kyra irasa dobbentett ra, hogy nem is ertem, hogy hogy a fenebe birom?! (most es azota is sajnalom magam)

Az irasra visszaterve, a legjobban ez tetszett:
"A világon senki sem ismerné Oroszlánszívű Richárd, a nevét, ha nem őt várnák folyton a Robin Hoodban."

Ez mennyire vicces egy mondat!

Amit nem olvastam el,az a ket elso hires ember leirasa a harombol. En csak egy munkasosztalybeli csaj vagyok. Engem a haboru meg a politika-tortenelem nem erdekel,meg vicces formaba burkolva is untat.

Ami viszont erdekel,az a fozes.
Es (na most kovezzetek meg, vallalom!) en szeretem az angol konyhat. Tan meg jobban is,mint a magyart.
Szamomra (mar igy utolag felismerve) akkor tarult ki a gasztronomia vilaga,amikor kikoltoztem angliaba es az angol parommal randizni kezdtem,az angol csalad asztalanal vendegsegben etkeztem.

Igy visszanezve mar sajnalom a regi magamat,aki elotte igencsak beszukult formaban ismertem a fozes tudomanyt,aki elotte a legtobb etelhez kotelezo hozzavalokent leginkabb csak a pirospaprikat es a tejfolt ismertem.

storm · http://napirokk.blog.hu 2010.10.06. 14:09:13

egyetlen jó dolgot azért köszönhetünk az angoloknak, ez pedig az iron maiden:)

egyébként rendben van a poszt, az előző néhány kicsit laposabb volt, de hát nem lehet minden nép tót. lassan haladok, de nemsoká végigérek, pedig csak két napja kezdtem... :)

gabesz7004 2013.02.07. 13:31:58

Íme egy "szép angol" nő!

velvet.hu/sztori/2013/02/06/gyuloli_a_szexet_de_parkapcsolatot_szeretne/

Ki tud nyilatkozni olyan témáról amit még soha sem próbált?

omron 2013.02.09. 11:39:14

Üdv Ezredes!

Már nem emlékszem pontosan, melyik évben képviselte Hazánkat az €urós Feszten a néhai Nox, és főképp PSzSz. Nem vagyok Nox fan, de akkor is! Mi keresnivalójuk volt egy ilyen szutykon? OK, Biznisz!
De a lényeg.
Ugyan én nem követtem az eseményeket, egyik kollégám kapott egy emilt Britanniában élő haverjától, amiben elmesélte, hogy az angol szpíker hogyan kommentálta a szavazást.
...Még egy pont a cigányoknak...
Mármint nekünk!
Majd ezután idézett (mármint a haver) egy publikációt, amiben a szerző elmagyarázza a sápadt, girhes, szeplős, vereshajú angolkórosoknak, mi a különbség a magyar és a cigány közt.
Angol és zulu közt, pálinka és viszki, Szilvia és Spájz Girls, Horthy és Drake, hatezer normann és hatvanezer mongol.
A stílus Rád emlékeztet! :)
Kár, hogy a kolléga nem találja sehol a mailt!
Pedig milyen jót röhögtünk...!

Omron

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.02.21. 01:10:42

@omron:
Mikor írnék én olyat ennek a mocskos beltenyész perverz pedofil protestáns buzeráns disznónak, hogy sajnos mi nem vagyunk szigetország? Anglia tényleg az a hely, ahonnan SEMMI nem kéne, legfőképpen a gusztustalan időjárásuk. Nagyon jó helyen vagyunk mi.

omron 2013.02.21. 07:28:35

@Szeszkó Lackó: Erre, valóban! :):) Köszi!
Olvassátok el, megéri!

omron 2013.02.21. 07:41:01

@Kurtz ezredes: Leborul, elnézést kér! :)
Homályosan emlékeztem a tartalomra, csak hallgattam, nem olvastam, így meg nem marad meg.
Most belenézve tényleg nem a gyülieli terméke.
Jó, ok, Te nem írnál, de azért nem baj, hogy valaki reflektált a nyavalyás beszólására!

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2013.03.25. 22:00:38

"Júliának ezek után már csak a kövér és szétvert arcú angol özvegyek sorsa jut, így temérdek koszos porontyát kénytelen a kikötőben őgyelgő matrózok vágyainak kielégítésével eltartani."
Az ős-veronai angol Júlia? Fail...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.25. 23:25:01

@_Colos:
Segítünk szívesen. Értelmezd a különbséget az alábbi magyar mondatok között!
1: Júliának ezek után már csak a kövér és szétvert arcú angol özvegyek sorsa jut.
2: Júlia angol.

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2013.03.27. 18:38:01

@Kurtz ezredes: Jogos, a "fail"-t visszavonom. De a megfogalmazás logikailag akkor is hagy kívánni valót maga után (az én érzésem szerint) ez a párhuzam. Mintha Rómeó és Júlia tipikus angol pár lenne, ahol a családon belüli erőszak tényleg teljesen menő dolog. Mármint hogy jönnek ők ide egyáltalán? A gondolatmenet onnan indul, hogy az angol ember élete erőszakos halállal kell véget érjen. Mi köze Júliának a szétvert arcú angol özvegyekhez, és mégis miért várna rá az ő sorsuk? Bocsi a szőrszálhasogatásért, csak ha valami szöget üt a fejembe...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.28. 16:15:28

@_Colos:
Feltételezzük, hogy az itáliai helyszín ellenére ez nagyonis angol mű. Te érzed benne a termékeny Pó-völgy aranysárga gabonaszárait? Az Appenninek érett gyümölcseit? A nyugodtságot, emelkedettséget, higgadtságot, békét? Ez a harácsoló, hideg, fogatlan, protestáns, minden szereplőt legyilkoló pusztításvágy egyértelműen az eső áztatta fakéregből kenyérutánzatot sütni próbáló, majd azt disznó módjára elfogyasztó nyakas angol puritánok gondolatvilágát tükrözi.

mayorlacko 2013.06.17. 09:10:52

Biztosan mindenki látta már az egyébként nem hibátlan Richard Attenborough filmet arról a bizonyos hídról, ami kissé messze volt.
A nagy Monty egy másodpercig sem szerepel benne, ám zseniális haditervének végrehajtói és érintettjei a germán oldalon számtalan újranézés után is elképesztő dolgokat produkálnak.
A szellemesen és szakértő alapossággal jellemzett géniusz portréja telitalálat.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.06.18. 14:03:31

@mayorlacko:
Köszi, zavarba hozol...
Háborús filmből nagyon tudom ajánlani még ezt:

www.youtube.com/watch?v=yXf1bhEEXd0

Az ostoba begyepesedett brit vadászirányító légiriadó alatt vezet rá egy gyakorlórepülésen levő századot az ellenségre. Majd amikor rájön, mekkora baromságot csinált, pont abban a pillanatban szól bele, amikor már tilos lenne neki. A hasonlóan barom brit kötelékparancsnoknak nem különösebben tűnik fel az ellenség, de még a műveltsége vagy kreativitása se ér el addig, hogy vajon mit jelenthet a nála picikét szemfülesebb kötelékének "NIEMCY, NIEMCY" kiabálása. Persze értsük meg picit őt is, hiszen az elkövetkezendő 5 másodpercben, amikor is egy jó kötelékparancsnoknak döntenie kell azt illetően, hogy támad vagy azonnal eltűnik a helyszínről, neki épp rádióznia kell.
Ez a folyamat egyébként annyira lefoglalja, hogy még a mögüle leborító teljes százada se tűnik fel neki. Egyébként ne legyen semmiféle kétségünk, ha a briteken és nem a szerencsén múlik, ezekből a kiváló lengyel pilótákból sose lett volna brit repülőszázad, pedig helyből jobbak voltak a brit pilótáknál.
Ja és a végén természetesen mégis a britek nyernek. Hozzátenném továbbá, hogy ezt a britek gondolják magukról, tehát nekik is hasonlóan lesújtó a véleményük.

mayorlacko 2013.06.19. 07:18:15

@Kurtz ezredes: "Ja és a végén természetesen mégis a britek nyernek. Hozzátenném továbbá, hogy ezt a britek gondolják magukról, tehát nekik is hasonlóan lesújtó a véleményük. "
Mint megannyi ezt megelőző és ezt követő militáris szánalmasságai a legyőzhetetlen, már nem annyira vöröskabátoséknak, ismét piszok szerencsével ért véget.
Ha a teutonok még egy retkes napig pazarolták volna rendesen megfogyatkozott légierejüket, amit már csodák-csodája, vadászokkal is biztosítottak, az angliai csata más véget ér, mivel a hulló szörű oroszlán királyi repülöcirkusza már csak minimális bevethető darázzsal bírt.
A gyűlölt jenkik kölcsönbérleti szállításai még várattak magukra.
A film egyébként szintén nem rossz, na nem is túl jó, lévén a rendezőcske becsületes(?) neve Guy Hamilton, aki ebben a szösszenetben inkább Gay keresztségben illethető.
Az már csak cherry on top a Nagy Honvédő Brit Háborúban, hogy az ellenfél vezénylője épp egy narkós műgyüjtő volt a lehető legpazarabb felhozatalú "resistance" garnizonban.
Sose értettem, hogy egy vegetariánus, antialkoholista ostmarker miként bírta ki egész a buktáig pufiendlösung nélkül.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.06. 04:10:50

@Kurtz ezredes: csak most olvastam eme gyongyszemet!!! Eltem 5 evet Angliaban ( '95-'99) VISITOTTAM olvasas kozben !!! :D

most at kell nezzem cikkrol cikkre minden irasod hatha lapul meg valahol egy elottem ismeretlen iras!!!!! :)))

omron 2013.11.29. 09:55:57

(órigó): Pokoli helynek tartja Magyarországot a Daily Mail. A cikk nem kommentelhető!

gonna 2013.12.08. 14:14:33

Milyen irónia!? Minden szó igaz. Túl finoman fogalmaztatok. Enni úgy lehet jót, hogy elmegyek egy fine dinning étterembe, vagy valamilyen náció étkezdéjébe. Legtöbbször Kensington valamelyik hoteljében szállok meg és rendszeresen azzal bosszantom őket, hogy a Lahore-ból, a Gay Hussar-ból, vagy a Nikita's-ból hozatok vacsorát. Van néhány hely ahol ehető a fish and chips is. És a piacok környéke sem rossz. Háznál eddig még minden ehetetlen volt, néhány süteményt leszámítva. (Később kiderült, hohy bolti) A nyugati régióból az egyetlen hely volt – ahova ha utaztam – a feleségem sosem volt féltékeny... Mint ahogy a franciáknál jellemző az, hogy amit kérdeznek az sem igaz, itt pedig az együgyű, agresszív és modoros a fő jellemző...

mayorlacko 2014.02.05. 15:33:47

Kedves colonel Kurtz!
Csodálkozom, hogy "GB" renegátjai, a szoknyások, akik pedzegetik felismerni a differenciát a beefeater öltözék és a sajátjuk közt, valamint újra rebelliskednek mostanság, miért nem kerültek még terítékre?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.02.05. 17:47:45

@mayorlacko:
Évek óta várjuk, hogy végre létezzenek, és megírhassuk őket.
Sajnos pl a délszudáni nemzet is megelőzte őket a létezésben, annyit tökölnek.

That'sMyBike 2014.02.05. 20:59:37

Tisztelt Eezredes!
Ugye, te is tudod, hogy ezt az ugyet is Brusszelbol mattoljak. Ma mar a skotoknak nem sok kozuk van a sajat fuggetlensegukhoz. Azok az idok mar elmultak!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.02.05. 21:10:55

@That'sMyBike:
Sajnos igen. Pedig nagyon hiányozna egy a britektől teljesen független, kizárólag saját kultúrával rendelkező állam arrafelé. Mint pl az ír.

mayorlacko 2014.02.06. 07:55:11

@Kurtz ezredes:
Teljesen összezavarodtam Mel C., akarom mondani Mel G. nagyívű és patrióta alkotása miatt. Újranézve kétségeim támadtak önálló nemzetek létezését illetően a szigeteken. Hiába na, ez már csak ilyen elmaradott, tengerentúli szemlélet. Türelmesen várakozunk, talán kikel a kígyótojásból valami.

yooli 2015.07.09. 16:32:54

Abszolút,teljes mértékben,100%-ig egyetértek minden leírott szóval! És örülök,hogy az angolok ajnározásán kívül(amit az identitászavaros magyar honfitársak) csinálnak,akik soha nem laktak együtt angollal,csak a mézesmázos,undorító,képmutató oldalukat látták,szóval ezen kívül valaki még ismeri és le is írja az IGAZSÁGOT! Tiszteletem nektek!

yooli 2015.07.09. 16:36:13

Még annyi,hogy a britek az élő példa arra,hogy "boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyeknek országa.." Hogy hogy lehet egy ennyire ostoba nép mindig a f.sz jó oldalán,az egy egymillió forintos kérdés...