Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

Az angolok

2009.11.08. 21:56 - Kurtz ezredes

Legújabb posztunk egy méltán híres és tehetséges nép gyermekeivel foglalkozik. Nem bírtunk magunkkal, és a szokásoktól eltérően vaskos megaposzttal kedveskedünk nektek. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy van nép, amely a magától értetődő oláh-rác-tót hármashoz közelíthet, mégis van. Igen, az angolok! Nyilván sok olvasó hökkent meg a bevezető láttán, de megállapításainkat a már unalomig ismételt hosszas és alapos kutatómunkára alapozzuk.

Ez a nép a magyarok reciproka. Tökéletesen tehetségtelen, agresszív, buta és semmire sem jó egyének alkotják, mégis valami hallatlan malaccal mindig a fasz jó oldalán találja magát évszázadok óta. Arról már nem is beszélve, hogy ezen értéktelen idióták közül a világ sokakat úgy könyvelt el, mint az emberiség legcsodálatosabb, legtehetségesebb és legokosabb ikonjait. Minden együtt van tehát, hogy kiéljük jogos és mélyreható gyűlöletünket!

Az angol viszonyok megértéséhez egy igen érzékletes példát hozunk fel. Majd minden európai nép külhonból szerzi be csőcselékét, Svédországtól Spanyolországig, Oroszországtól Görögországig így van ez. A Brit szigetek is élen járnak a különféle egzotikus nációk letelepítésében. Van itt jamaikai bicskás drogdíler, pakisztáni öngyilkos merénylő, ír katolikus terrorista, lengyel mosogatófiú, ciprusi kecskemészáros és indiai programozó. Nem állítjuk, hogy valamennyien szentéletet élnek, viszont azt mindenképpen megerősítjük, nem ők teszik ki Anglia csőcselékét. Ezeket ugyanis az angolok házon belül oldják meg. Néhány korsó sör és egy-két feleskör elfogyasztása után gátlás nélkül hugyozik bele a koronaékszerekbe itt helyi munkás, paraszt, értelmiség, a babzsákon rizsparókában ücsörgő gyagyás politikusaikat meg sem említve.  Anglia cigányai az angolok. Ilyen fokú lezüllésre még a Zsolna környéki falvacskákban sincs példa.

 

Angol főnemesi lakoma

 

Jellemző alapérték még a különleges státuszt igénylő álságos távolságtartás. Mi magyarok egy felfuvalkodott, öntelt, beképzelt pöcsnek tartjuk azt, aki kivonja magát egy normális közösség szabályai alól, náluk viszont semmi sem lehet olyan, amilyennek a többi országban megszokták. Az SI mértékegységekről hallani sem akarnak, pedig mi is hajlandóak voltuk lemondani a rőfről. Eurójuk akkor lesz, amikor nekünk, és hiába EU tagok már több mint 30 éve, minden más EU-s állampolgártól útlevelet követelnek. Ehhez a trendhez kapcsolható, hogy a világ többi részétől eltérően betegesen idegenkednek attól, hogy ízletes, sőt egyáltalán ehető ételeket tegyenek le a családi asztalra. Hiába a MILFkirálynő Nigella, a baszmegozó Gordon meg a pösze hülyegyerek, nyilván mindenki számára egyértelmű, hogy az angolt kivéve minden náció ételét megfőzték már. Szép is lenne, ha a fűrészpor és enyv keverékéből készült nemes angol kenyereket, és olajban tocsogó, íztelen sült krumplit meg sült halat csomagolnának újságpapírba. Ahol egyébként a curry-s csirkét képesek saját nemzeti ételnek választani, ott nem kell különösebb magyarázat. Lesújtóak ilyen téren is, na!

Az angol ember roppant büszke lélek. Büszke hagyományaira, szokásaira, egyházára és legfőképpen a királyi családra. Mi magunk őszintén értékelnénk ezeket a nemes tradíciókat, az egyetlen probléma pusztán az, hogy amióta szegény II. Haroldot a Hastings-i csatában szemen találta egy nyílvessző, az angol trónon alig ült angol. Normann, skót, francia, vagy teljesen hülye német viszont annál inkább. Különösen fájó lehet az angol lelkeknek, hogy mindent, ami egy kultúrnépet kultúrnéppé tesz – ne értsük félre, az angol természetesen nem ilyen – azt az egyébként joggal gyűlölt francia körökből vették át. Nincs olyan két szótagnál hosszabb szavuk, ami ne francia vagy latin eredettel bírna – az átlagangol az ilyet amúgy is két szótagosra rövidíti – sőt még az arisztokráciájuk is párizsi szokások szerint élt évszázadokon keresztül. Mi talán a halicsi fejedelemségbe jártunk át udvari etikettet tanulni?

Legendás nyelvük igaz világnyelv, de ezt azzal a bravúrral érte el, hogy Anglia egykori gyarmata tette azzá. Óhatatlanul meg kell védjük azonban ezt a gyarmatot, hiszen ott létrehoztak egy viszonylag egyszerű és érthető kiejtést hozzá, az óhazában viszont elég három sarkot menni London bármelyik utcáján, hogy máris egy teljesen más nyelvjárásba érjünk. Minden második szavuk a „zéggen”, ami a „Say again!” akarna lenni, persze igazán nem nehéz megérteni, hogy a pösze, affektáló, a végét mindig elharapó kiejtésüket maguk sem igazán értik. A dolog csak súlyosbodik, amikor Anglia valamelyik közeli telepéről idekerült delikvenssel állunk szemben. Az együgyű skótokat kivéve gyakorlatilag minden törzs külön versenyt vív azért, hogy ne lehessen érteni mondanivalóját.

A királyi család tagja az El-alamein-i veteránok tiszteletére rendezett fogadáson

 

Nevezetes uralkodóik is megérnek némi elemzést. Oroszlánszívű Richárd, aki úgy volt francia, ahogy Thierry Henry sosem lesz. Egyetlen jelentős tette, hogy fogságba bírt esni valami elcseszett keresztes háborúban, és a világon senki sem ismerné a nevét, ha nem őt várnák folyton a Robin Hoodban. III. Richárd legalább bevallotta, amit a többi honfitárs kollégája nem mert. Aztán ott van VIII. Henrik, a XVI. század Benkő Dánielje, aki rögtön egy ún. vallást is gründölt az intézményesített bigámia köré. A baszatlan picsa mintapéldánya, Viktória királynő, aki uralkodásának értelmét abban látta, hogy a birodalom allatvalóit saját képére formálja, de a közelmúltról sem feledkeztünk meg! Ott van a csúnya és öreg amerikai trampliért mindent eldobó nácibarát, vagy a trón jelenlegi várományosa. Károly élete legnagyobb igazságtalanságának tartja, hogy két örökösét egy csinos, kedves és okos hercegnőnek nemzette, nem pedig egy rút, visszataszító és buta közönséges alattvalónak, aki messze öregebb minden olyan szerencsésnél, akivel Wales Hercege megosztotta ágyát.

Természetesen nem lenne fair minden gúnyunkat a királyi famílián levezetni, hiszen szegény angolok készen kapták őket, nézzük hát milyen, amikor választanak! A teljesség igénye nélkül itt is meglehetősen erős a mezőny. Ha csak a huszadik századot nézzük, ott van például a legendás Stanley Baldwin – Ramsay MacDonald páros, amely Dumb és Dumber korai megfelelőjeként világította be a sötét, háború utáni brit közéletet. Winston Churchillt kiemelt helyen kezeljük, így legendájával külön foglalkozunk, ott van viszont legjobb tanítványa, Anthony Eden, aki tudta, mi segít a nehéz időkben, így hivatali idejének valamennyi nagyobb krízisét kellemesen belőve pörögte át. A hivatal tekintélyét pedig a kiöregedett, ám a napközit még örömmel vállaló, a szigorú matematika-fizika szakos tanító néni szerepét tökélyre fejlesztő Margaret Thatcher emelte még magasabbra. A „Falklandi Győző”-ként emlegetett kontyos vaslady valójában annyit tett hozzá a győzelemhez, amennyit Sven Göran Erikson: Go! Hírnevét csak tovább öregbítette, amikor nem engedett a 20 éve már csak veszteséget termelő bányák dolgozóinak sztrájkjakor.

Ha már a fair fogalmánál tartunk, kénytelenek vagyunk azon melegében szertefoszlatni azt a népszerű tévhitet, hogy a fair play ehhez a satnya és ködös szigetországhoz a legcsekélyebb mértékben is köthető. Több mint 90 éve képtelenek bevallani, mi volt azon a kurva Luzitánián, amiért elég volt periszkóppal ránézni, hogy szanaszét robbanjon. Gyarmataikat kizárólag ármánykodással és a helyi erők egymásnak uszításával szerezték és tartották fenn évszázadokon keresztül. Nem mintha fájna a szívünk azért a sok lándzsás vadért meg sátorlakó kelta barbárért, így elég, ha csak arra emlékeztetjük a kedves olvasóinkat, hogy Trianonban is velünk szemben ültek. Ezek után nem lehet olyan elvakult anglomán, aki ezeket az udvariaskodó seggfejeket rendesnek tarthatná.

Sir Francis Drake admirális sisakja (a British Museum gyűjteményéből

 

Az egész angol társadalom úgy épül fel, mintha Drake kapitány rablásra szakosodott hajóján élnének. A 90%-ot kitevő reménytelenül részeg, fogatlan, vörhenyes, és bármiféle civilizációra alkalmatlan matrózt a 10%-nyi reménytelenül szesz-és bagószagú, önmagát az emberi nem csúcsának érző, mihaszna seggfej tiszt egészíti ki. A közös a két csoportban, hogy bármiféle nemes eszméért, vagy emberért való rajongás, „Hurrá!”, „Éljen!” helyett őket csak a „Rum!” ütemes ismételgetése tudja lázba hozni. Továbbá a kalózhajós hasonlat az ügyben is megállja a helyét, hogy a rablásból kinőtt vezetőiket kritikátlanul emelik a magasba. Mintha nálunk valami régi diktatúrából érkező korrupt slepp gyakorolná a hatalmat. Ráadásul ezek a vezetők kibírhatatlanul modorosak, amit az egész népre rányomnak. Egy kibaszott sárgalapot sem lehet kapni náluk a percekig tartó unalmas, semmitmondó körmondatok nélkül, ahol pedig urinálásnak nevezik a hugyozást, ott automatikusan kijár az Arany Farmermellény, mindenféle szavazósdi nélkül. Bizonyára feltűnt az olvasónak, hogy a nők kimaradtak a százalékos leosztásból. Ez azért van, mert a nők aranyosak, kedvesek, csinosak és mi, férfiak imádjuk őket. Na most, Angliában pont ilyenek nincsenek. Vagy ha mégis, azok pár év után hazamennek a saját országukba. Az angolok nőnek hívott egyedei a lehető legkurvásabb öltözékkel próbálják elfedni azt, amit a természet szépség helyett adományozott nekik. Ez nyilván nem sikerülhet nekik, s így a férfiakhoz hasonlóan állandóan részegek – ez az állapot arrafelé két sör benyalása után már megtörténik –, hogy aztán hányjanak az utcán, a házak belterében, vagy bárhol. Az angolvécé az egyik legkiemelkedőbb kultúrvívmány lenne, ha nem arra találták volna ki, hogy legyen mit körülokádniuk. Majd miután kialudták magukat a budi körüli rókatócsában, mehetnek kezet mosni a két csapos mosdójukhoz. Egy hideg- és egy melegvizes. A keverőcsapot nem ismerik, kézzel lötyögtetik a vizet. Igen, pontosan úgy, ahogy az olvasó most a lelki szemeivel látja. Ha ez a világ közepe, akkor mi a széle?

A neves angol kultúra fantasztikus sokszínűségének érzékeltetéseként mi a csodálatos irodalmat, páratlan oktatási csúcsintézményeket, a modern zene alapjait lerakó együtteseket említenénk. Neves íróik vagy bevándorlók, vagy írek. Kivéve persze William Shakespeare-t, akinek művei alapján kikristályosodik szörnyű sejtésünk, hogy az angol ember élete erőszakos halállal kell véget érjen. Egy szerelmespárnak esélye sincs a békés, nyugodt öregkor, és egymás kölcsönös tiszteletén alapuló harmonikus kapcsolat elérésére. Ha máshogy alakultak volna történetei, Rómeót néhány év rövid – a családon belüli erőszak majd minden szegmensét felvonultató – házasság után, húszas évei elején elragadja a májzsugor. Júliának ezek után már csak a kövér és szétvert arcú angol özvegyek sorsa jut, így temérdek koszos porontyát kénytelen a kikötőben őgyelgő matrózok vágyainak kielégítésével eltartani. A nevezetes angol iskolák és elitegyetemek messze földön híresek, aki latint, evezést és fiatal fiúszerelmet szeretne tanulni, annak melegen ajánljuk. Amit pedig Anglia a zenében adott a világnak az egész egyszerűen felbecsülhetetlen. Ott van például a Beatles – a hatvanas évek beksztrít bojsza – amely egy az egyben felelős a békés társadalmi viszonyok légkalapáccsal való szétveréséért, a drogok és a hippizmus elterjesztéséért. Ez a csapat gombafejű lázadó még azt a kínt is hajlandó volt vállalni, hogy a nagy rebellió végeztével békés öreg napjaikat már fontmilliárdosként kénytelenek tengetni. Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng a Sex Pistols név. Ők arról híresek, hogy egyáltalán nem tudnak zenélni, eredeti basszusgitárosukat pedig – aki valamelyest tudott – kirúgták, hogy helyét egy koncerten felcibált rajongó vegye át, naná, hogy mára rocklegenda lett belőle. Igen, ez Anglia!

Hogy megértsük az angol lét esszenciáját most egy különös háborús történettel ismertetjük meg blogunk olvasótáborát. Szerencsére a brit történelem – különösen a modern korokban – bővelkedett ilyenekből, így kedvünkre mazsolázhattunk. Választásunk nem a Krími háborúban sziklafalak ellen vezetett rezesbandákra vagy a zulukafferoktól és búr mesterlövészektől kiszopó vöröskabátos féleszűekre, még csak nem is a szociopata Haig tábornok Somme-menti dzsemborijaira esett, hanem arra a hatalmas haditettre, amit 1941 tavaszán vitt véghez néhány igencsak vakmerőnek nevezhető haditengerészeti pilóta. Abban az évben, amikor a brit haderő már valamennyi lehetséges helyen és módon meghasalt a néhány fokkal jobban menedzselt német gépezet előtt, a vezetés megmakacsolta magát, és eldöntötte, hogy legalább a tízszeres erőfölényben lévő haditengerészet megpróbálhatna produkálni valami sikerfélét. Meglepő módon a németek ezen a téren is kizárólag villámgyors és bivalyerős gépekben bírtak gondolkodni, így a Bismarck német szupercsatahajó ellen ők is hasonlóan szép, nagy és gyors hajót küldtek, az egyetlen apró problémája csak a meglehetősen hiányos páncélzat volt. A brit admiralitást roppant módon meglepte, hogy a két kolosszus csatája nagyjából annyi idő alatt dőlt el, mint az emlékezetes irapuatói magyar-szovjet csoportmeccs.

Mi magyarok a kudarcok láttán lezuhanunk abból a magasból, ahova addig képzeltük magunkat és ezt követi a teljes letargia. Az angol viszont buta és agresszív nép, így ha valami váratlan kudarc éri, azonnal az üveg után nyúl és törni-zúzni kezd. Az admiralitás ugyanezt tette, és minden mozgósítható erejével igyekezett bosszút állni. Cekkernek becézett torpedóvetői – a kép senkit ne zavarjon össze, Nagy Britannia ezekkel a második, és nem az első világháborút tervezte végigharcolni – rá is leltek a gonosz náci ellenségre, meg is támadták, de sajnos nem találták el. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az általuk Bismarckként azonosított német acélszörnyeteg valójában egy brit könnyűcirkáló volt, amely nem rendelkezett a Bismarck néhány fontos tulajdonságával. Nem volt például nagy, nem voltak ráfestve háztömb-méretű horogkeresztek és nem lőtt a támadó gépekre. Az apró közjáték után végre csak sikerült megtalálni a valódi ellenséget, amelynek légvédelmi tüzérei egyszerűen képtelenek voltak lelőni a támadó angolokat. Az egyébként rendkívül felkészült és alapos német hadvezetés elkövette azt az apró bakit, hogy nem gondolt az angol repülőgépipar csúcsmodellének számító Fairey Swordfish legcsalafintább oldalára. Nevezetesen, hogy a levegőben tartózkodó fércmű csak egy hajszállal gyorsabb, mint a tengerben úszó csatahajó, így egyszerűen felesleges elé célozni a gépfegyverekkel. Ennek a szánalmas fogócskának pedig mi más lehetett volna a vége, minthogy angol barátaink egy torpedóval eltrafálták a német bárka egyetlenegy gyenge pontját. Ekkora mázlija nemzetközi vizeken azóta csak Johnny Firpónak volt.

 

A brit lósportot évszázados, nemes hagyományai emelték a magyart majdnem elérő szintre

 

Anglia egy újabb jellemző oldalát a sporton keresztül vizsgálhatjuk meg. Roppant büszkék rá, hogy a modern labdajátékok közül sokat ők alkottak meg. Ezzel nem is lenne semmi baj, de a nagy önteltségükben elfelejtették, hogy ezeket az egyébként valóban remek játékokat elkezdte űzni a világ azon része is, amelyik távol áll a tehetségtelen, izomagyú brit erőkultúrától. Mivel a második világháború után ők is belátták, hogy gyáva megfutamodásukat a focivébékről nem lehet többé az ötven évvel korábban létező nagysággal magyarázni, ezért beadták a derekukat és rögtön az első világtornán olyan orbitálisat égtek, amihez képest a franciák 2002-es (no és persze 1940-es) szereplése könnyed, lágy, orgonaillatú tavaszi szellő csupán. 1953-ban végre eljutott hozzájuk egy olyan csapat, amelyik méltó módon megünnepelte a 90 éves brit aggastyán születésnapját. Minden rendes országban gyászkeretes főcímmel jelent volna meg a helyi Nemzeti Sport heteken keresztül, de ezeknek a szerencsétleneknek nem esett le, hogy a vendég csúnyán belefosott a szülinapi tortába, és csupán annyit fogtak fel az egészből, hogy felállva kell tapsoljanak a MI fiainknak. Ezzel egyébként teljesen egyetértünk, a két nép között nagyjából annyi a különbség tehetségben, fifikában, rámenősségben, mint amennyi Puskás és Wright között volt a harmadik gólnál. Valódi angol oroszlán módjára természetesen egy épkézláb támadás vezetése nélkül sikerült beszenvedni három gólt nekünk, cserébe pedig megúszni egy laza 10-es otthoni beszopását. Az angol nép makacsságát mi sem szimbolizálja jobban, minthogy nem voltak hajlandóak tudomásul venni, ennyi! Végre jött egy nép, aki visszazavarta őket méltán kiérdemelt helyükre, tökmindegy mekkora mázlijuk van. Vérben forgó szemekkel készültek hát a budapesti visszavágóra, ahol sikerült asszisztálni futballtörténelmük legmegalázóbb vereségéhez. Az angol válogatott innentől már sínen volt, és bármelyik nagy világversenyre is jutott ki, garantálta a torna jó hangulatát a kárörömre fogékony közönség sorai között. Azóta hál' Istennek csak egyszer fagyott ajkunkra a gúnyos mosoly, amikor a FIFA úgy vélte, hogy egy angliai rendezésű sporteseményen illendő végre egy világbajnoki címmel megköszönni a házigazdának a száz ével korábbi sportágalapítást. Sajnos egy szerencsétlen félreértés miatt a Rimet-kupát már a gól nélkül végződött Anglia-Uruguay nyitómeccsen átadta II. Erzsébet királynő, a FIFA azonban ragaszkodott ahhoz a formasághoz, hogy a torna maradék meccseit is le kell játszani – mentségükre szóljon, hogy ekkor is MI magyarok voltunk a legjobbak.

Az angol sportolók példás sportszerűségükkel, alázatukkal és a sportnak alárendelt életmódjukkal tűnnek ki a többi nemzet válogatottjai közül.

 

 

Nem feledkeztünk meg Anglia többi híres sportjáról, ott van például a lovaspóló, ami a kegyes halál méltó alternatíváját kínálta – az alkoholizmus végstádiuma előtt – bármelyik gyarmati szolgálatot teljesítő tisztnek. Aztán ott van a krikett, amit a briteken – valamint volt szolgáikon és fegyenceiken – kívül senki sem ismer, sőt élünk a gyanúval, hogy a több napig tartó hihetetlenül izgalmas meccsek állását maguk a játékosok is nehezen tudják fejben tartani. Végül de nem utolsósorban ott a rögbi, amelyik látszatra egy remek, kemény de sportszerű összecsapás, sajnos azonban angolszász barátaink azért kedvelik, mert itt alkohol fogyasztása nélkül tudnak eljutni a részegen pusztítás állapotába.

Mint az köztudott, London nemsokára olimpiának ad otthont, így szükségét érezzük megemlíteni a brit olimpiai mozgalom kiemelkedő eredményeit. Megemlítenénk tehát néhány korábbi olimpiát brit szemszögből. Ugye a legfontosabb mutató mindig az aranyérmek száma – és ununk mindig visszautalni, de ne feledjük: Fair Play!

1908, London, 56 arany (kötélhúzás, evezés, vitorlázás, színárnyalatok kikeverése)

1952, Helsinki, 1 arany

1960, Róma, 2 arany

1996, Atlanta, 1 arany

Gondolom mindenki számára világos, hogy mire számíthatunk, és ne jöjjön senki azzal, hogy 1948-ban csak 3 aranyat kapartak össze, mert ez csak a brit tökelütöttség mértékét mutatja meg.

Szólnánk még néhány szót az angolok által elpöttyintett zabigyerekekről is. Ha szegény Montenegrót Szerbia Ausztriájának neveztük, akkor az angolok majd féltucat ilyen Ausztriával rendelkeznek széles e világon. Ausztráliáról és pár amerikai tagállamról már volt szó, de a sorba remekül passzol Új-Zéland, Kanada, valamint a Hollandiával közösen felépített Dél-Afrika is. Bár valamennyi felsorolt állam polgára vérig sértődne, ha meghallaná, hogy britnek nevezzük, minket ez különösebben nem hat meg. Pusztán annyi az eltérés anyaország és kisgyermekei között, hogy az Európához közelebb eső britek hamarabb felhagytak az írek sanyargatásával, mint gyarmati testvéreik a különféle bennszülöttek válogatott és módszeres csesztetésével. Mi teljesen megértjük, hogy ciki angolnak, britnek vagy tökömtudja minek lenni, de akkor ne tessék brit zászlóval feszíteni, ne tessék ezt az együgyű nyelvet beszélni, nem kéne továbbá brahiból az út másik oldalán vezetni és nem kéne fontban, incsben meg ilyen hülyeségekben méricskélni a nevetséges zoknikba rejtett (na ezt meg pláne nem kéne) karácsonyi meglepetéseket.

Végezetül összegezve az eddig felsoroltakat, kaptok tőlünk egy kis bónuszt ehhez a már magában is tekintélyes méretű poszthoz. Tekintsünk most rá a valaha élt három legnagyobb, legismertebb angolra. Ők azok, kiket a világ minden pontján ismernek, és tehetségükkel, teljesítményükkel, zsenialitásukkal öregbítették Britannia hírnevét.

Az államférfi

Sir Winston Leonard Spencer Churchill

Nem könnyű egy brit főnemesi sarj élete, különösen nem lehetett az a XIX. század utolsó éveiben. Ifjú Winstonunkon viszont igazán nem múlott semmi, ő mindent megtett azért, hogy felnőtt éveiben ne legyen belőle híresség. Az angol viszonyok azonban garantálták (ez ügyben lásd a fair playről szóló bekezdést), hogy egy ilyen tunya, tehetségtelen és értetlen idióta arisztokrata diákból is mindenképpen lesz valaki. Természetesen a polgári iskolában bukdácsoló barátunkat tárt karokkal várta az angol népesség válogatott tökfejeit felszívó hadsereg, így kadétként végre megcsillanthatta valódi képességeit és az évfolyam legjobb hallgatói között végzett. Dicséretes érdemjegyet szerzett többek közt szivarozás, tömény alkoholok fogyasztása és buta, agresszív makacsság tantárgyakból – egy gyarmatokon állomásozó tisztnél ezek élet vagy halál kérdésében dönthettek.

Fiatal tisztként unalmas és kényelmetlen büntetőexpedíciókat volt kénytelen vezetni a Brit Birodalom különféle pontjain. Winston azonban hamar megunta ezt, hiszen sokkal kényelmesebb egy évben három hónapig haditudósítani, a maradékban pedig úri szalonok bőrfoteljeiben konyakot szopogatni meg biliárdozni – az vesse rá az első követ, aki inkább maradt volna a turbános bennszülöttek ágyú elé kötözésénél. Az országos ismertséget sem ez a mészárosinaskodás, hanem egy példátlan haditett hozta meg. A búr hadifogolytáborból való megszökés, majd hébe-hóba harcolgatás ténye – itt ismételten visszautalnánk a fair play részlegre, nálunk a számháborúban leolvasottnak nem illendő újra visszaszállni a játszmába – hatalmas népszerűséget hozott.

Politikai pályafutásának első tíz évében Horn Gábort megszégyenítő módon cikázott a különféle tárcák között, sok apró bukdácsolását pedig egy igazán naggyal sikerült megfejelnie Gallipolinál. A kudarcok nem szegték kedvét, és a húszas évek végére betöltötte már majdnem mindegyik miniszteri posztot, amikor a bebetonozott és megbuktathatatlan magyar politikusokat ostorozzuk, gondoljunk néhány pillanatra ezekre a szép évekre. Végre eljött az a pillanat Anglia életében is, amikor úgy látszott, megszabadul az ilyen pöffeszkedő, begyepesedett ballasztoktól. Churchill megkapta azt, amire minden hasonló képességű politikus vágyik, kivűlről bírálhatta azokat, akik az ő hülyeségeit próbálták rendbe tenni.

Érhetetlen, hogy ki és mit látott ebben a korlátolt baromban, de valamilyen csoda folytán mégis a végveszély szélén álló ország válságmenedzsere lehetett öt egész éven át. Ő és kormánya tevékenysége még az erős brit mezőnyben is kimagaslott. Csapatai kizárólag akkor bírtak valami kevésbé kínos kudarcba belefutni, ha a túloldalon személyesen a még nagyobb barom Hitler kotyogott bele a dolgok menetébe. Annak ellenére, hogy minden kicsit is hozzáértő szövetséges katona és politikus számára nyilvánvaló volt a britek totális alkalmatlansága a háborúzás bármelyik szegmensében, ő és emberei napóleoni magasságokban érezték magukat. Desszertként irodalmi Nobel-díjjal és egy második kormányfői ciklussal is megajándékozták. Egyiket sem értjük.

 

A hadvezér

Sir Bernard Law Montgomery

Választhattuk volna például Sir Francis Drake-t is, de még hozzánk képest is végtelenül aljas dolog lenne a legnagyobb brit stratégának nevezni egy egyszerű kalózt, aki még a nagy armadával vívott hősies küzdelmében – ne feledjük, egy kurva spanyol hajót nem süllyesztettek el! – is szakított időt az ellenfél kincsesbárkájának kifosztására. Hosszas töprengés után azonban úgy véltük, hogy Monty a mi emberünk. Sir Winstonhoz megdöbbentően hasonlóan ő is bennszülött sorállományt vesszőzött, majd a ranglétrán felfelé kúszva unalmas kivégzési parancsokat firkantott alá. Ezt a békés idillt foszlatta szét a kegyetlen első világháború, ahol Monty kis híján leíratta magát az állományból. Nagy szerencsénkre azonban megúszta, és pályafutását ott folytatta, ahol a boldog békeidőkben abbamaradt.

Monty ügyesen látta meg az új világégésben rejlő példátlan lehetőségeket, de sajnos az expedíciós sereg egyik hadosztályának parancsnokaként egyetlen sikerét a Dunkerque-i mólón aratta, amikor határozott és agresszív fellépésével elérte, hogy az ő csapatait pakolják fel először az evakuációra kirendelt bárkákra. Afrikai kalandjai előtt a roppant fontos Home Guard-ot felügyeli, majd egy merész húzással a fent már említett Sir Winston kinevezi az észak-afrikai hadsereg parancsnokává. Pechjére a túloldalon a világtörténelem egyik legjobb tábornoka táborozik. Talán tudat alatt ő is érezte, hogy nem nagyon kéne keresni a pofonokat, így a diszkáveri csenelen ilyenkor hallhatjuk azt a részt, mely szerint zseniális húzással megvárta, míg a teljes amerikai hadiipar 3 hónapos termelése megérkezik kikötőibe.

Az El-alamein-i csata legendáját megérné kicsit jobban kibontani. Mi magyarok csatának azt hívjuk, amikor oroszlánként küzdünk meg a nálunk erősebb ellenfelekkel is. Angliában abból lett háromnapos harangzúgás, hogy egy hétig ágyúzták az aknamezőket meg műszaki mentesítettek. Legalább sikerült fogságba ejteni a roppant harcértékű olasz kontingenst, mindezt alig 500 tank árán. Azt már mi is csak félve tesszük hozzá, hogy ha Rommelnek a túloldalon 500 működőképes páncélosa van, ekkor már rég az indiai-burmai határon fogadja a japánok udvariassági látogatását. Montyt azonban annyira elragadta a hév, hogy egyből Scipionak képzelte magát. Sajnos elcseszett üldözési kísérleteinek hála a németek a legnagyobb nyugalommal autóztak végig a tengerparton és még vagy fél évig kitartottak Tunéziában.

A szicíliai partraszállásnak dagadó, büszke keblekkel és túlzott önbizalommal nekiveselkedő tábornagynak leggyűlöltebb amerikai kollégája mutatott fityiszt Messinánál. A franciaországi partraszállásnál rendkívül előrelátó módon már a megfelelő szerepkörben, golyófogóként alkalmazzák, de még ezt a feladatot is csak kínkeservesen sikerül megoldania. Néhány kevésbé fontos normandiai mellékzönge után, pályafutása megkoronázásaként végrehajtják zseniális tervét, amelyben komplett ejtőernyős zászlóaljakat sikerül méterre pontosan az SS páncéloshadosztályok pihenőhelye felett leoldani. A kudarc nem szegi kedvét, saját elméjében a legnagyobb brit hadászati zseni marad.

A gladiátor

David Beckham

David Beckham mentségére legyen szólva, hogy két társával ellentétben sokáig úgy nézett ki, hogy belőle akár még lehet valaki. Bravúros rúgótechnikája mögött még átható gyűlöletünk fátylán is megláttuk a szorgalmas, edzések után gyakorló fiatalt. Wimbledonnak lőtt bombagóljára fanatikus utálói is csettinthettek. Ha igazán szemetek lennénk, betehettük volna ide mondjuk az 58 szoros válogatott Phil Neville-t, vagy a legkacagtatóbb potyákat beszopó David Seaman/David James páros valamelyikét. Választásunk azonban arra a nagyságra esett, aki szépreményű ifjonti évei, és a roppant angolosan megnyert BL-cím után sikerrel dolgozta le magát a legmélyebb labdarúgó-bugyor aljára. Neve mára Ázsiában hisztériás lelkesedést, az amerikai gimnazista lánykákban rapid nedvesedést, ezt a hajdan nemes és szép játékot értő és szerető országokban pedig őszinte, szánakozó kacajokat vált ki. Visszataszító, anorexiás, a hajdani Spice Girls alsó ötödét kitevő felesége parfümtől a bulvárpletykáig őt használja fel, hogy a legsötétebb Los Angeles-i társasági élet középpontjába kerüljön. A leszálló ágú Manchester-Real Madrid-L.A. Galaxy vonal helyett, inkább a nagy nemzeti tornákon bemutatott szerencsétlenkedéseire emlékszünk szívesen. 1998-tól 2006-ig valamennyi Világ- és Európa Bajnokságon aktív szerepet játszott az angol huligánok döntő előtti hazautaztatásában. Hol egy feleslegesen beszedett piros, hol bemutatás a saját szurkolótábornak, hol egy döntő pillanatban a stadionból is kibikázott büntető jelezte a szűk szókincsű zseni roppant tehetségét és koncentrációkészségét. Tegye fel a kezét ezek után, aki sajnálja, hogy Fukuokában ennek a hatalmas nullának a teraposzterével burkolják a lakótelepi toronyházakat. Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás és Czibor legalább megmarad nekünk.

Címkék: buta angol alkoholizmus churchill angolszász bunkó beckham sznob gyilkos kalóz homoszexuális agresszivitás röfögés söpredék tehetségtelen vörhenyes modoros ánusz agyonhypeolt együgyű

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr211510212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 06:55:01

@baliquez:
Te baszdmeg nem akarsz hozzánk írni egy angolok 2.0át?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 08:03:45

@Armida:
Nem szeretnék felelőtlen ígéreteket tenni, de a héten még kinéz egy hasonló visítás.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 08:04:40

@zsanka:
Ők pénzelnek minket? Sztem inkább a mi verítékünkből tollasodnak.

Smacika 2009.11.10. 08:59:34

Asszem szegény torwald barátunk találva vagyon.
Ja majd elfeledtem, az angoloknak nicsenek ilyen gyönyörű nyelvi megoldásaik.
Nem is lehet olyan szépen, ízesen beszélni az inglist mint a magyart.

baliquez 2009.11.10. 10:48:13

@Kurtz ezredes: Közel sem tudok én annyira, gyűlöletem naiv és tapasztalati, nem mérhető fel a blog kidolgozott és elementáris gyűlöletének színvonalához.

Rich.mond 2009.11.10. 11:00:47

Én speciel jól éreztem magam Angolban' egy fél éven át, meg alapvetően bírom az angolokat is, a filmjeiket és valamilyen szinten a zenéjüket is.

De ez a post tényleg telitalálat, jót röhögtem rajta. A francnak kell minden angliai magyarnak mindig öntudatosan védenie Angliát, nem értem. Ha valami balkáni város, akkor az London és Birmingham.

Rich.mond 2009.11.10. 11:07:11

@baliquez: áááá, telitalálat!
Egyedül Whitbyben ettem jó fish&chipset -állítólag ott a legjobb az egész szigeten, bár cirka 15 település pályázik ugyanerre a címre.
Kivételesen igen jó fűszerezték (megsózták), a krumplit nem főzték szarrá, mielőtt a tocsogós olajba tették. Sőt, nem emésztettem fel minden energiámat azzal, hogy a betonkemény bundát megpróbálom átvágni.

Angliában csakis olasz, paki, vagy portugál étterembe érdemes menni, különös tekintettel utóbbira -Nandos.

Jah, és a volt kollégáimnak volt pofájuk azt mondani, hogy a Túró Rudi biztosan szar, mert nem tudják elképzelni, mi lehet a túró -szerintük csak cottage cheese létezik, édes túró csak szintetikus lehet, vagy ami még rosszabb: német.

Jah, a reggelire zabált paradicsomos bab láttán még Piedone is elbőgné magát.

irdesmond 2009.11.10. 12:41:22

Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy a Miért utáljuk a .... és itt egy nép neve jön , sorozatot olvasnám, jó ez is, de azért az jobban meg volt írva.

Az angol témát Mikes György megírta, szerintem jól, de még az angolok szerint is, nincs mit hozzá tenni.

silverlaci 2009.11.10. 13:23:16

Sajat tapasztalataim alapjan, azert ellent kell hogy mondjak a nagyjanak, amit le irt (bar nem hiszem, hogy valamit is komolyan gondolt ebbol, ez a cikk inkabb polgarpukkasztas). Szerintem egy angol (muveltebb, nem Wayne Rooney szintu) rohogne a legjobban a cikken.

Ha valaki elt Angliaban huzamosabb idejig (en 6 eve) az egyetertene velem, hogy az angoloknal toleransabb, befogadobb es politikaliag korrektebb nep nem sok van a vilagon (mar Benny Hill-t se jatszak :(, mert a noket, mint szexualis targyakat alitotta be) .

Nem akarom oket tuldicserni, meg mi elott egy Jobbikos "magyar" angol buzinak titulalna jogosan. Egy szo mint szaz lenne mit tanulnunk toluk, csak tul draga az egyetemi oktatas itt :(

Sok feligazsag is volt a blog-ban (pl. reszegedesre valo hajlam, lanyok kurvas viselete stb.), ezert nem is lennek meglepve, ha a cikk iroja Jobbikos, de legalabb Fidesz szimpatizans lenne, mivel ok szeretnek feligazsagokat, megdonthetelen tenyekkent felvazolni es azokat messzemeno igazsagokkent feltuntetni.

Egyebkent nincs olyan orszag tudtommal amit ne lehetne meg ennel is jobban kifigurazni. Nem is kellene olyan messzire tekintenunk, a mi kis hazank erre meg alkalmasabb alany is lehetne. Ha nem ereznem idopocsekolasnak, akkor en is tudnek meg ennel is elfogultabb vagy humorosabb cikket irni, de azt nem hiszem, hogy a helyi kifinomult Jobbik szimpatizansok jo neven vennek az "angol humoromat".

Mas szempontbol is idopocseklas lenne irnom egy ilyen cikket, mivel mar alkottak egy ilyen indittatasu konyvet (E. Kovács Péter: Hétköznapi élet Mátyás király korában, index.hu/kultur/klassz/korvin1204), amit batran merek ajanlani. Ez a konyv sajnos meg a jelen korra is tartalmaz sok igazsag elemet, sokan nem valtoztak, ahogy az angolok sem a cikk iroja szerint az evszazadok alatt.

Rich.mond 2009.11.10. 14:27:24

@silverlaci: Szerintem meg teljes igazságokat írt le. Maximum pár dolgot elfelejtett hozzátenni, de mivel ez nem Anglia útikönyv, vagy történelemkönyv, ezért érd be ennyivel.

Ha már általánosítás:baloldaliként kérdem, hogy szerinted kizáról a jobboldal sajátja a féligazságok mantrázása?

Tényleg, szerinted nem szar egy kicsit az angol konyha?Amúgy ha nem láttál elég részeg angolt, akkor gyere vissza egy kicsit Budapestre szétnézni!
Inni és dugni jönnek ide, de mivel általában este tízre saturészegek, utóbbi keveseknek sikerül (nem vicc, több ánglus panaszkodott már nekem, hogy kicsit lúzernek érzni magát, mert a három napos vedelés miatt egyetlen, híresen könnyűvérű magyar lányt sem tudott megdönteni).

Az angolok toleránsak? Muhhahahaha! :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 15:50:55

@silverlaci:
Az egész gyülielis blogközösség nevében mondhatom, hogy nekünk pontosan ilyen elkötelezett emberek kellenek, akiket egy cikk elolvasása után egyből elfog a regisztálhatnék. Mi nagyon szívesen biztosítunk neked lehetőséget, ha elég bátorságot érzel a magyarok feldolgozására. Arra azonban megkérünk, hogy politikailag korrekt legyen, mert ennek ellentéte nagyon csúnya dolog.

Crouch 2009.11.10. 16:46:02

A poént nem vágó kommentelők elég priceless hozzászólásokat nyomtak. Már ezért megérte az index címlapra nyomni, bár a pl. a franciás v olaszos írás jobb volt.

silverlaci 2009.11.10. 16:49:58

En nem vagyok kimondottan bal oldali, mert sok tekintetben jobb oldali nezeteim vannak, foleg a gazdasagi es adozasi szempontbol stb. Az MSZP-vel nem szimpatizalok ok is mondtak sok feligazsagot, azert is tartanak ott ahol. Habar mostanaban voltak ertelmes megmozdulasai (Gyurcsany utan, eltolodott egy kicsit jobbra), remelem Orban jobb lesz mint 98-02 kozott volt.

De viszont nagyon zavar a jobb oldalunk mentalitasa, utalkodas, acsarkodas, a kisebbsegekhez valo viszonyulas (melegek, romak). Ezt egy valamit magara ado orszagban nem toleralja a politikai kultura.

Itt kinnt elve lattam en magyarokat nem is keveset (neha beleertve magamat is) ugy viselkedni mint az allatok, meg egy angol is buszke lehetett volna ra. Errol tudnek irni egy jo par oldalt.

Egyebkent nem vedem az angolokat, amint leirtam szeretnek reszegen randalirozni. Egyebkent is a legtobb angol legenybucsura megy Budapestre, mert az a hir jarja, hogy olcso a pia, meg van Easyjet.

Egyebkent a vilagon mi az elokelo 6-ikok vagyunk alkohol fogyasztasban fejenkent, a brittek 18-ikok.
Jo lenne, ha nem kritizalnank olyan orszagokat akik sokkal kevesebbet isznak mint mi (3 liter tiszta szesz a kulonbseg. en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption

A kulonbseg meg annyi, hogy mi letargiaban otthon isszuk, ok meg boldogsagukban, mulatva, jokedvuen.

CSL 2009.11.10. 17:07:37

Drezda bombázását azért még felróttam volna Winstonnak. De amúgy jó a cikk

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 17:12:55

"A kulonbseg meg annyi, hogy mi letargiaban otthon isszuk, ok meg boldogsagukban, mulatva, jokedvuen."
Ezzel nem értek egyet. A boldogság egy bonyolult érzelmi megnyilvánulás. Kutyánál, macskáknál már teljesen helyénvaló, de egy angol esetében - aki vagy totálisan közömbös, vagy felheccelt darázsraj formájában pusztít el mindent, ami útjába került - ilyenről még nem beszélhetünk.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 17:15:47

@silverlaci:
Te nem tudnál humoros cikket írni. Annak ugyanis egyik legfontosabb követelménye a humorérzék, amiből te láthatóan szűkölködsz. Az angol pedig addig toleráns, amíg flegmáskodhat, hagyják inni, és van mit széttörnie. Ha nincs, akkor elhagyja a toleranciája, és elkezd flegmáskodni, inni, meg törni-zúzni.

Elárulok egy titkot a szeszlistával kapcsolatban. A magyarok fogyasztásának jelentős részét a bor teszi ki. Az angoloknál viszont a méregerős sörök mellett a sok buta tömény. Továbbá az angol nem azért iszik ennyivel kevesebbet, mert kulturált és visszafogott, hanem mert nem bír. A harmadik sörnél már alig tudja felemelni a korsót, és ha mégis sikerül neki, akkor nem iszik belőle, hanem inkább széttör vele valamit.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 17:33:21

@silverlaci:
"mi letargiaban otthon isszuk, ok meg boldogsagukban"

"nem is lennek meglepve, ha a cikk iroja Jobbikos, de legalabb Fidesz szimpatizans lenne, mivel ok szeretnek feligazsagokat, megdonthetelen tenyekkent felvazolni"

Ez mindkettő te voltál. Nem is lennék meglepve, ha a kommented egy politikailag korrekt műfasz irománya lenne. Igazi fasznak lenni ugyanis már egy szint, te viszont olyan műanyag vagy, mint a húsleveskocka.

Kimentél az angolok közé, és villámgyorsan meg is váltál a magyar öntudattól, mert az ugye lenézendő. Angol akarsz lenni, a magyaros öniróniamentességet és külföldbuziságot viszont nem olyan könnyű levetkőzni. Az része a kultúrádnak. Már kétpofára zabálod a fűrészport és a gumicsirkét, az öniróniát viszont még nem sikerült elsajátítanod a Monty Python hazájában. Ahhoz túlságosan magyar vagy. Az álságosabbik fajtából.

silverlaci 2009.11.10. 17:46:58

Vannak olyanok is akik velem ertenek egyet, vagy csak azok valaszolnak akik reakciobol utalkoznak, mert mertem kritizalni szep hazankat?

Mi magyarok olyan jok vagyunk masok kritizalasaban, de ha magunkat kell nagyito ala vennunk mar nem vagyunk olyan jok.

Egyebkent ertettem a cikkben a humort, nehanyszor fel is nevettem. Foleg Romeo es Julias megvaltoztatott jovokep volt vicces.

Jo lenne egy olyan cikket lehozni ami arrol szolna miben jobbak mas nemzetek nalunk, mert tartanak sokkal elorebb mint mi. De a realitas talajan maradva nem sok embert erdekelne sajnos, mert nem lehetne senkibol gunyt uzni viccesen.

Tovabba remelem lesz egy olyan rovat is a szerzotol, amely gyulolt ellensegeink Magyarorszag (onmagunk)cimmel jelenik meg es kritizalna sajat magunkat, amiert csak vergodunk Europa peremen tele szelsosegesekkel es mar ez se erdekel minket, mivel vannak butyutabb nemzetek is mint az angol:), akihez hasonlithatjuk magunkat. Jol kigunyolhatjuk oket, de itt all minden utcaban luxus BMW, Range Rover amivel reszegen majd belehajthatnak az "orjongo, reszeg" tomegbe.

Egyebkent masok szerint van humor erzekem csak nagyon fanyar amolyan magyaros-angolos.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 18:03:35

hülye angolok, angol hülyék!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 18:07:43

Ritkán járok pesten ( gyűlölöm a fővárost) de a múltkor arra volt dolgom, és a metróm pont beleszaladtam egy ilyen angol úrigyerek csapatba, az egyik, egy 160 cm-es gyerek rohadt hangosan beszélt, rá volt írva az arcára, hogy élvezi, hogy itt a sok csóró között a metrón ő a külföldi, és húzódzkodott pofázás közben a sörnyitókon, majdnem megkérdeztem től, hogy "Where is the ring, Frodo?"

silverlaci 2009.11.10. 18:14:42

@Gudea enszi:

En egyebkent nem a cikk miatt irtam be, hanem a kommentelok miatt. A cikkben ertettem az osszes ironiat, szerintem jo cikk volt. Egy angol is jot rohogne rajta valoszinuleg.

Csak az fajt, hogy sok kommentelo keszpenznek vette a leirtakat, mert az hitte a szerzo komolyan gondolta es komoly igazsagokat fogalmazott meg benne, mivel hianyos a tudasuk. Ezert ragadtattam el magamat egy kicsiket, hogy a masik oldalrol is adjak egy velemenyt.

Az igaz, hogy egy "politikailag korrekt műfasz es öniróniamentes külföldbuzikent zabálom a fűrészport és a gumicsirkét es meg csak igazi fasz se vagyok, aki legalabb olyan műanyag lenne, mint a húsleveskocka", de azert Hajra Magyarorszag, hajra magyarok!

Nekem van onironiam es neked?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 18:36:49

@Kurtz ezredes:

Dehogy, ezredes, kommentelem kedvenc blogjaimat, amíg élek. Sziklastabil bázis vagyok, mert értelmeset nem tudok hozzászólni. De gyűlölni! Az nagyon megy. Ha elgondolkodtak már pártalapításon, egy szavazójuk már van.

aribeth 2009.11.10. 18:49:43

Zseniális lett, szétröhögtem a varrataimat. Örülök, hogy belehúztatok.

@silverlaci:
Talán csak belemagyarázom, de nekem eddig az jött le az összes cikkből, hogy mi - mellesleg - legalább akkora f*szok vagyunk, mint a kifigurázott népek.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.10. 19:17:32

@silverlaci:
Nem te vagy itt az első, akinek külhonba szakadva hamarosan szövegértési problémái jelentkeztek.
Ha értetted a cikkben az összes iróniát, akkor mi a francért kötekedsz itt velünk?!

@aribeth:
Nyilván tévedsz, silverlaci látja itt legkirályabbul a dolgokat.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.11.10. 20:19:05

"Anglia cigányai az angolok" - ezen felnyerítettem

raoul_duke 2009.11.10. 20:40:08

Lehet, hogy tényleg nem mosták át az ezredes agyát, nem látná ennyire tisztán az igazságot.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 20:42:53

"a világon senki sem ismerné a nevét, ha nem őt várnák folyton a Robin Hoodban" és tényleg. Ki a fasz volt ez a Richárd? Mintha Walter Scottol olvastam volna valami idevágó baromságot, de amikor a regényben az Oroszlánszívű eldobja a kötekedő magyar(!) lovagot egy érdekes dzsúdófogással - megemeli az övénél, és úgy repítí el - ott rájöttem, hogy Scott hülye.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.10. 21:24:08

Ráadásul, ha jól emlékszem, a magyar lovagnak rohadtul nem magyar neve volt. Legalább utánanézhetett volna, bazmeg.
Csak egy dologért érdemelnek elismerést a hülye angolok, hogy Crécy-nél olyan szépen elkenték a köcsög franciák száját. De azt is csak azért, mert hiába erőszakosak, beszariak is, és a távolsági hadviselést részesítik előnyben a hosszúíjakkal. A nemkülönben beszari, hülye franciák is próbálkoztak ilyesmivel, de már akkor is olyan számszeríjakat gyártottak, mint amilyen autókat később, nem tudtak ellőni odáig. Ráadásul a pajzsok, amik védték volna a számszereseket, amikor felhúzzák a puskát, azok meg eladkadtak valahol útközben az megbízható francia logisztikának köszönhetően, ezért történt meg, hogy a gyökér angolok összesen 30 embert, a lábszagú, életképtelen franciák viszont ezerszer annyit, 30 0000 főt vesztettek.

ibafaipap 2009.11.10. 21:51:48

Aki látott már angol turistát, az nem tudja őket nem gyűlölni, különösen a fiatalokat. De az öregebbje is akkora tajparaszt, hogy az alkarja tele van tetoválva és már délben masszívan acetonszagú a lehellete. De mit várjunk egy olyan néptől, ami a szászok, kelták és vikingek keveredéséből jött létre. Megmondom: nem sokat. Ide valóban Tarkin admirális kell, hogy rendet tartson a sok cro-magnonid barbár között.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.11.11. 01:08:49

@Rich.mond:

A legjobb fish & chipset Dublinban ettem; igaz, Murphy's-t ittam hozzá, lehet, azért ízlett annyira.

Azasöndör 2009.11.11. 08:53:03

helló!

iszonyatosan örülök, hogy működik a blog, és ilyen jó új cikkek vannak megint!
múltkor egy holland világutazó barátomnak fordítgattam belőle, értékelte ő is. pedig angolul a felét sem lehet visszaadni a hangulatnak. ritka kombináció, hogy egyszerre primitív és lepusztult (a lepusztultság valami régebbi épületességet feltételez általában). fél óra angol beszéd után az ember elkerülhetetlenül fasizálódik, olyan kő egyszerű az észjárása a nyelvnek. talán ennek az ellensúlyozása akar lenni az, hogy az emelkedett hangvételű angol tkp. a francia egy randa tájszólása, az udvarias fogalmazás pedig arra törekszik, hogy ne mondjon semmit.

@silverlaci: azért arról, hogy hazánk mennyire tele van szélsőségesekkel, lehet, nem pontosak az információid. az, hogy a média mit közvetít, egy dolog. de nálunk 94 óta nem volt a parlamentben szélsőjobbnak nevezhető párt (a miép se volt szélsőjobb, csak annak nevezhető, érted), a szomszédoknál viszont mindig viszik a stabil 20%-ot a radikálisok, ha épp nem kormányoznak. ha a gárdára meg ezekre gondolsz, szerintem egy makó méretű szerb kisvárosból több radikálist össze lehetne szedni, mint itt országszerte.

Michael Collins 2009.11.11. 09:22:49

@Krajcs: Van normális sörük, de azt a szomszéd szigeten csinálják és egy ír találta ki :)!

2009.11.11. 14:59:41

@torwald: cserbenhagyott a humorérzéked. : DDD

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.11. 15:12:59

@Bölcs Ész:
Nem silverlacira gondolsz? Torwaldnak karrierje van, nem humorérzéke.

BékaRóka 2009.11.11. 20:50:53

Imádom ezeket az értetek haragszom, nem ellenetek szövegű seggfejeket, mint torwald.

BékaRóka 2009.11.11. 20:52:42

Jó, hogy hogy újra itt vagy, ezredes, gyűlöltünk, hogy leléptél, de majd találunk így is okat, hogy tovább gyűlölhessünk :-) (BTW: III. Richard az egyetlen rendes angol, akinek magunk közt helyet szoríthatunk.)

ibafaipap 2009.11.12. 11:50:09

@torwald: Nem szeretjük a népeket, akik nem szeretnek minket. Igenis a mi seggünkből kel föl a nap, aki ezt nem látja, az pirosszemű!

Da Real Knee Grow 2009.11.12. 13:06:17

HÁHÁHÁHÁ, kurva jókat röhögtem, köszi a postot!!!

Da Real Knee Grow 2009.11.12. 13:07:45

@Michael Collins: FÚJ!!! aki a guiness-re azt mondja jó, azt GY-Ű-L-Ö-L-Ö-M!!!!

kacce 2009.11.12. 13:44:32

Marha jo poszt, tokjot nevettem.

Es meg jobban nevetek a humort nem ertokon, akik itt erolkodnek meg jobbikoznak. LOL

statez 2009.11.12. 13:55:01

@grizliewok: Már ne haragudj, de ez egy marhaság, ugyanezek a népek alkotják egészében vagy részben egész Nyugat-Európát, Skandináviától Francia- és Németországig. Nézzük például a franciákat: kelták, frankok/germánok, akár a szászok/, normannok/vikingek/, latinok keveredéséből alakultak ki...

Michael Collins 2009.11.12. 17:52:13

@hadada: Tiocfaidh ar la! Vigyázz az IRA megtalál!

Lasombra 2009.11.13. 10:13:36

@Michael Collins: egy igazán önérzetes ír használ ékezeteket! még a suttyó ulsteriek is. az "eljön a napunk"-ból a "napunk" rész "ár lá".
amúgy igazad van, a Guinness jó. :)

ibafaipap 2009.11.13. 10:40:25

@statez: Azokról is van itt egy csomó cikk, a svédek ugye középszerűek, a franciák elvesztenek minden háborút, az osztrákok beltenyésznek, a németek pedig elfeljtettek tankot tervezni. Ezek a szomorú tények. Én is jobban szeretném, ha máshogy lenne...

lárvalányhaj 2009.11.15. 04:12:54

Na ne már, az angolok igenis jóarcok. Anglia az egyetlen ország, ahol a filozófusok (Russell) kiváló, fanyar humort csempésznek a szövegeikbe. El tudjátok ezt képzelni mondjuk a dagályos, megalomán Hegelről, vagy a hatásvadász Sartre-ról? Ha a három igazi kultúrnemzet közül kell választani, a merev, nyárspolgár németekkel és a nyálas, békazabáló köcsögökkel szemben egyértelműen az angolszászok mellett dönt minden normális ember.
És igen, a humor is komoly érv. Nem csak a Monty Python. Magyar adón mikor fognak olyan vígjátékok megjelenni, mint a Csengetett, Mylord? Vagy a Halló, halló? Nekünk maradnak a humor nagyágyúi.
A fish and chips is, finom ecettel megöntözve. Vagy az ecetes chips (crisps). Vagy a karácsonyi puding. A futballhuliganizmusról nem is beszélve, ami nemes, férfias szórakozás.

A gyarmatosítás meg külön tök jó, szerintem a világ hálás lehet az angoloknak, hogy nekik is átadta csodálatos kulturális vívmányaikat.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.15. 11:04:54

@lárvalányhaj:
Szerencsére egyik "kultúrnemzet" közül sem kell választani, úgyhogy nyugodtan utáljuk csak ezeket a kreténeket.

LeonToulet 2009.11.16. 15:15:07

Kösz a posztot, már vártam. Azoknak, akik nem értik a "Gyűlölt ellenségeink" szókapcsolat lényegét, itt egy javaslat: gyűlölt ellenségeink az óvatos cápák, mi magyarok pedig Piszkos Fred vagyunk. Ahogy róla is évekig beszéltek a kikötőkben, nekünk is imákba foglalják még ma is a nevünket(lásd: A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket)Ez csak elég ok arra, hogy a győztes pozícióból szabadon gyűlölködhessünk?:)

Bocs hogy semmi köze az angolokhoz, de már szétdurran az agyam a sok retardálttól.

Gabibácsi 2009.11.17. 12:27:13

Tetszik az írás :) Amit viszont már másik kommentelő is észrevett, hagyni kellene az Aranycsapatot. Elég nagy szégyen nekünk az, hogy fél évszázaddal ezelőtti ezüstérmünket polírozzuk újra és újra, hogy az azutáni hitvány teljesítményünkről kicsit elfeledkezhessünk.

Akiknek meg semmi humorérzéke azok a f.sznak kommentelnek?

Intizar 2009.12.11. 19:47:05

Mi Halics helyett legdicsőbb korszakainkban a macskazabáló cigány olaszoktól tanultunk udvari modort és kultúrát. Bocsilein.

Intizar 2009.12.11. 19:51:41

Viktóriát meg lehet utálni, na de éppen őt lebaszatlanozni, aki Európa minden trónját teleszülte... ha csak Szűz Máriával nem keverjük össze, mégis, hogy csinálta???

Intizar 2009.12.11. 19:55:47

Ezenfölül Diana valóban szép és bájos volt, még szíve is volt neki, Camilla pedig eleve ronda vén tevének született, s ezen a múló idő sem segített sokat, na de bármennyire visszataszító személy is ő a degenerált Károlyával együtt, mindez talán mégsem elég ahhoz, hogy Diánácskát okosnak léptessük elő.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.13. 00:13:01

@Intizar:
Tudod a nőknél elfordul olyasmi, hogy élnek ugyan szexuális életet, de a kielégüléssel sosem találkoznak. Szemmel láthatóan itt is ez történt, különben nem lett volna élete egyetlen célja, hogy a Brit Birodalom egyetlen polgára se kúrhasson lelkiismeretfurdalás nélkül.

Intizar 2009.12.13. 11:16:56

Uppszi! Hát akkor mégsem a szent Phallos mindennek az orvossága? Ajvé.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.16. 12:09:01

@Intizar:
Angliában a szent Butaság és a szent Hagyomány az, amit orvosságként írnak ki mindenre.

Intizar 2009.12.17. 22:50:49

Nohát, és?
Nem gyógyítanak ki mindenből, ami csak zavarja őket?

eszterhorvath8105 2009.12.18. 17:07:06

igazan irhatnatok az irekrol is... (:

Gloucester 2010.02.20. 21:09:58

A gyarmatok említése mellé még hiányolom: a rabszolgakereskedelemből vett hasznaikat és előnyeiket, az összerabolt kincsek mutogatásából szert tett bevételeiket, a várfalaik illúzióromboló vékonyságát. Továbbá a turmixgépbe bedobott főzelékek levesként történő tálalását, illetve egy nagydarab héjába főtt krumpli felnégyelt közepébe pár szem kagylót szórnak és főfogásként történő szervírozását. A karácsonyi zoknikról eszembe jutott a fenyőfák zászlórudakba való dugdosása, amivel ormótlan ferde módon a kapuk felett ágaskodnak ki karácsonyfa gyanánt...
Kyra34: Köszi, hogy belinkelted írásaid. Kellemes volt olvasni, egyidőben voltunk kint, de hasonlókat éltem én is meg, mégha próbál is az ember a pozitív dolgokra koncentrálni a túlélésért.

pozsi83 2010.03.17. 21:23:34

Sajnalom... ez egy nagy szar. Eleinte szorakoztato, de aztan a sok baromsag miatt inkabb ideges lesz az ember. En a Beatles-nel adtam fel az olvasast. Sajnalom, aki nem tudja a helyen ertekelni az angolok hozzajarulasat a konnyuzenehez, az inkabb ne nagyon irjon. Vicces egy darabig, utana viszont kiabranditoan szomoru.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.03.17. 21:57:01

@pozsi83:
Igazad van, belátjuk, hogy tényleg hanyagok voltunk. A hippi narkós rendbontásnál nem említettük meg a Rolling Stonest és a Led Zeppelint.

atlbilbaoo 2010.03.17. 22:30:00

Nem kell különösebben minősiteni at angolokat, elég a pénzrendszerüket megnézni 1971 ig-
"1971 előtt a font a 12-es számrendszeren alapult, mely gyakorlatilag a Római Birodalom öröksége volt. A decimalizálás előtt a font sok alegységre volt osztható. Alapvetően a kulcsfontosságú alegységek a shilling és a penny (pence) voltak. £1 = 20 shilling (jele „s”, népneve „bob”, a latin „solidus” szóból), 1 shilling = 12 pence (jele „d”, a latin „denarius” szóból). A penny további egységekre volt osztható, mégpedig a farthing-ra, 1d=4 farthing. A shillinget a „s”-en kívül jelölték még „/”-rel is, mégpedig úgy, hogy a penny értéket a shillinghez csapva egy áltörtként tüntették fel. Például: 2 font 5 shilling és 3 penny-t leírhattak úgy, hogy £2 5s 3d, de úgy is, hogy £2 5/3, ahol már az „s” és „d” lemaradhatott. Magát az 5 shillinget jelölhették egy „/-” kombinációval, azaz kerek 10 shillinget úgy, hogy 10s, illetve 10/-.

A decimalizálás előtt tehát a font 240 penny-t ért. A shilling jele "s" volt, melynek eredete nem a szó első betűjében, hanem a latin solidusban keresendő. A penny "d" jelének eredete a francia denier-ben, a latin denariusból kialakult szóban keresendő (a solidus és denarius is római fémpénz volt.). A shillinget és pennyt is tartalmazó árat – mint amilyen a 3 shilling 6 penny –"3/6" vagy "3s 6d" alakban írták le, s kiejtéskor "three and six"ként (három és hatként) mondták. Az öt shillinget "5s", vagy még gyakrabban "5/-" formában írták le.

Számos érmének volt, és mind a mai napig speciális neve van. Ezek közé tartozik a "crown" (korona), a "farthing", (krajcár) a "sovereign" (uralkodó) és a "guinea".

A címletek közötti átváltás nem kevés fejtörést okozott az embereknek, bár elég jól tudták használni a rendszert. Az alábbiakban következik a teljes címletek közötti átváltási táblázat:

* 1d = 4 farthing
* 1d = 2 ha'penny (halfpenny, azaz fél penny)
* 1s = 12 d (=48 farthing)
* £1 = 20s vagy 20/- (= 240d = 960 farthing)

További különleges pénznevek [szerkesztés]

* 1 guinea (ejtsd: „gini”) = £1 1/- = 21/-
* 1 crown (korona) = 5/- = £1 negyede
* half crown (fél korona) = 2/6 = £1 nyolcada
* florin = 2/- = £1 tizede

A decimalizálás során próbálták az emberek dolgát annyival megkönnyíteni, hogy a decimalizálás előtt és után azonos értékű érméket ugyanakkora méretűre verték. Így az 1971-es 5 penny-s érme a decimalizálás előtti 1 shillinges érmével volt azonos méretű, hiszen mindkettő £1 egyhuszad részét tette ki. Hasonló okok miatt volt megegyező méretű a 10 penny-s és a 2 shillinges érme, a florin is. Bár a shillingek verését a Királyi Pénzverde 1966-ban beszüntette, shillingek még egészen az 1990-es évekig voltak forgalomban, hiszen az 5 és 10 penny-st csak 1990-ben illetve 1992-ben cserélték ki kisebb méretű érmékre."
Na ezen igazodjon el valaki, ez még rosszab mint a távolság és a súlymértékegységeik!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.18. 09:27:06

@pozsi83: teljes hülyeséget beszélsz, ez egy kurva jó poszt. Tipikus fanatizált hozzáállás, és ez lehet politikai vagy művészeti fanatizmus (rajongás), hogy minden jó addig, amíg az érinthetetlen témához hozzá nem nyúl valaki, ez részedről a Beatles, ami tényleg minden idők 5 legnagyobb sikersztorija és világmegváltoztató zenéje, de attól még, hogy az angolokka legyütt találóan kifigurázásra kerülnek, NEM lesz szar egy írás. Pláne nem lesz szar egy írás attól, hogy a fejedben közhely pszichológiai jelenségek uralkodnak, és egyik véleményedből automatikusan következik egy másik, gondolkodás nélkül.

Ez ahhoz hasonló, mint amikor Fábry Sándor rengeteg ember számára egyik percről a másikra "szerintem nem vicces" besorolást kapott, csak mert fideszes. Én az ilyenen megőrülök. Ez még nem a kóros pszichológiára tartozó jelenség, mert ez az önvédelem mindenkinél beindul, akinek bántják a kedvencét, csak kurvára nem objektív megnyilvánulás, mert te se tudod azt mondani a(z érthető) fanatizáltságod miatt, amit gondolsz, csak azt, amit érzel. Ebből a pozícióból elég nevetséges azt gondolni, hogy megmondhatod, hogy ki írjon, és ki ne.

Ilyenkor az adekvát komment az, hogy "a kurva anyátokat, hogy szidjátok a Beatlest! semmire nem viszitek az életben, ha nem ismeritek el, hogy ez a legjobb zenekar a világegyetemben!" - és akkor a saját szempontodból tényleg helyesen nyilatkozol. De érzelmi alapon elkezdeni okoskodni, teljesen üti egymást a kettő. Én ezek miatt gondolom, hogy egy fasz vagy, ha a Beatlesre terelődik a szó.

JReb 2010.03.21. 21:21:22

Ez a legerősebb poszt szvsz.

Arc vagy Kurtz.

Mugli 2010.06.08. 22:42:24

Kedvetlen posztíró:
Valótlanságot állítasz, tapasztalatból mondom, hogy elég a személyi igazolvány a határátlépéshez, legalábbis nekem 4x elég volt. Ez az útlevélt kérnek dolog úgy hülyeség tehát ahogy van...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.08. 23:02:01

@Mugli:
A legbiztosabb forrásból tudom állítani, hogy próbálkoztak ilyesmivel. Nem kell velük udvariaskodni ilyenkor, az használ.

burma!! 2010.06.09. 20:44:35

Nem tudom, melyik rosszabb: azok, akik megsértődnek ezen (anglomán ember, aki nem veszi észre a szatírát? fail.), vagy azok, akik ezzel komolyan úgy értenek egyet, hogy "igen, ezek az angolok egy nagy halom szar, és mi mennyivel jobbak vagyunnk náluk!!!" LOLZ.
Tetszett a poszt, sok hülyeségre világított rá. Arról nem esett szó, hogy milyen elképesztően rémálomszerű a customer service-nek nevezett basztatás, amit rutinszerűen küldenek. Ha elromlik valamid, jaj neked. Meg a szigetelés nélküli ablakok.
De minden faszsággal együtt is imádom az idiótákat :D Más nagyvárosban nem éltem még hosszabb ideig, de London bizony köröket ver Budapestre gyakorlatilag minden tekintetben.

Lolieee 2010.06.29. 17:13:51

Hello.
"mióta szegény II. Haroldot a Hastings-i csatában szemen találta egy nyílvessző, az angol trónon alig ült angol."
Ehhez egy kis szösszenet : a magyar trónon az Árpád-háziakat kivéve nem igazán ült magyar.
Magyarország 2. királya Orseolo Péter... Ő már kapásból nem magyar. Még a ti Hunyadi Mátyásotok se volt teljes mértékben magyar. Rajtuk kívül még Szapolyai János volt magyar. És lássukcsak kik uralkodtak Magyarországon rajtuk kívül? hmmm.
Habsburgok, Jagellók, Anjouk stb...
Lehet fikázni más országokat ilyenek miatt. De mise vagyunk sokkal jobbak mert nálunkis hasonló a helyzet...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.29. 19:23:49

@Lolieee:
Kösz hogy szóltok, gecire nem szoktunk ám ilyenekre gondolni

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:53:27

És az angol komolyzene? Ne tessék röhögni, van ilyen! Votl nekik egy Purcell még a barokk idején, meg egy honosított Händel, aztán úgy 300 évig semmi. De azóta aztán!

A nemzeti operájuk egy antiszociális halászról szól, aki még egy külföldi királynét se bírna ám leszúrni, csak az inasait (gyermekmunka! fúj!) dolgoztatja halálra és teljesen érzéketlen a helyi tanítónő iránt. Végezetül kap egy hosszú őrülési jelenetet, mint Melinda (pedig tenor), és vízbe öli magát, mint szintén Melinda.

És akkor még mi vagyunk a pesszimisták?

(Jó opera ám, csak gonoszkodom.)

ibn_battuta 2010.09.28. 22:36:42

Ez az egész blog egyetlen olyan bejegyzése, ahol a címkék között nem szerepel a "pina".

Blossom 2010.09.29. 04:34:08

Koszi a blogajanlot az indexnek. Nagyon tetszik,de magamtol sosem akadtam volna ra. Ezentul rendszeres olvaso leszek.

Nagyon koszonom Kyra34-nek a belinkelt irasokat,nagyon elveztem olvasni oket. Jo lett volna meg tobbet is,ha tudnam,hogy hol ir/irt blogot Kyra,meg tobbet is szivesen olvasnek.
(bar majd' egy evvel le vagyok maradva,amit sajnalok :(

Es leginkabb koszi ezt az irast az angolokrol.
6 eve angliaban elek, abbol 5-ot szinte kizarolag csak angol emberek kozott toltottem le. (angol a parom, angol a csaladja, angol emberek kozott dolgozom es az angol barataim barataival "baratkozom") es Kyra irasa dobbentett ra, hogy nem is ertem, hogy hogy a fenebe birom?! (most es azota is sajnalom magam)

Az irasra visszaterve, a legjobban ez tetszett:
"A világon senki sem ismerné Oroszlánszívű Richárd, a nevét, ha nem őt várnák folyton a Robin Hoodban."

Ez mennyire vicces egy mondat!

Amit nem olvastam el,az a ket elso hires ember leirasa a harombol. En csak egy munkasosztalybeli csaj vagyok. Engem a haboru meg a politika-tortenelem nem erdekel,meg vicces formaba burkolva is untat.

Ami viszont erdekel,az a fozes.
Es (na most kovezzetek meg, vallalom!) en szeretem az angol konyhat. Tan meg jobban is,mint a magyart.
Szamomra (mar igy utolag felismerve) akkor tarult ki a gasztronomia vilaga,amikor kikoltoztem angliaba es az angol parommal randizni kezdtem,az angol csalad asztalanal vendegsegben etkeztem.

Igy visszanezve mar sajnalom a regi magamat,aki elotte igencsak beszukult formaban ismertem a fozes tudomanyt,aki elotte a legtobb etelhez kotelezo hozzavalokent leginkabb csak a pirospaprikat es a tejfolt ismertem.

storm · http://napirokk.blog.hu 2010.10.06. 14:09:13

egyetlen jó dolgot azért köszönhetünk az angoloknak, ez pedig az iron maiden:)

egyébként rendben van a poszt, az előző néhány kicsit laposabb volt, de hát nem lehet minden nép tót. lassan haladok, de nemsoká végigérek, pedig csak két napja kezdtem... :)

gabesz7004 2013.02.07. 13:31:58

Íme egy "szép angol" nő!

velvet.hu/sztori/2013/02/06/gyuloli_a_szexet_de_parkapcsolatot_szeretne/

Ki tud nyilatkozni olyan témáról amit még soha sem próbált?

omron 2013.02.09. 11:39:14

Üdv Ezredes!

Már nem emlékszem pontosan, melyik évben képviselte Hazánkat az €urós Feszten a néhai Nox, és főképp PSzSz. Nem vagyok Nox fan, de akkor is! Mi keresnivalójuk volt egy ilyen szutykon? OK, Biznisz!
De a lényeg.
Ugyan én nem követtem az eseményeket, egyik kollégám kapott egy emilt Britanniában élő haverjától, amiben elmesélte, hogy az angol szpíker hogyan kommentálta a szavazást.
...Még egy pont a cigányoknak...
Mármint nekünk!
Majd ezután idézett (mármint a haver) egy publikációt, amiben a szerző elmagyarázza a sápadt, girhes, szeplős, vereshajú angolkórosoknak, mi a különbség a magyar és a cigány közt.
Angol és zulu közt, pálinka és viszki, Szilvia és Spájz Girls, Horthy és Drake, hatezer normann és hatvanezer mongol.
A stílus Rád emlékeztet! :)
Kár, hogy a kolléga nem találja sehol a mailt!
Pedig milyen jót röhögtünk...!

Omron

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.02.21. 01:10:42

@omron:
Mikor írnék én olyat ennek a mocskos beltenyész perverz pedofil protestáns buzeráns disznónak, hogy sajnos mi nem vagyunk szigetország? Anglia tényleg az a hely, ahonnan SEMMI nem kéne, legfőképpen a gusztustalan időjárásuk. Nagyon jó helyen vagyunk mi.

omron 2013.02.21. 07:28:35

@Szeszkó Lackó: Erre, valóban! :):) Köszi!
Olvassátok el, megéri!

omron 2013.02.21. 07:41:01

@Kurtz ezredes: Leborul, elnézést kér! :)
Homályosan emlékeztem a tartalomra, csak hallgattam, nem olvastam, így meg nem marad meg.
Most belenézve tényleg nem a gyülieli terméke.
Jó, ok, Te nem írnál, de azért nem baj, hogy valaki reflektált a nyavalyás beszólására!

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2013.03.25. 22:00:38

"Júliának ezek után már csak a kövér és szétvert arcú angol özvegyek sorsa jut, így temérdek koszos porontyát kénytelen a kikötőben őgyelgő matrózok vágyainak kielégítésével eltartani."
Az ős-veronai angol Júlia? Fail...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.25. 23:25:01

@_Colos:
Segítünk szívesen. Értelmezd a különbséget az alábbi magyar mondatok között!
1: Júliának ezek után már csak a kövér és szétvert arcú angol özvegyek sorsa jut.
2: Júlia angol.

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2013.03.27. 18:38:01

@Kurtz ezredes: Jogos, a "fail"-t visszavonom. De a megfogalmazás logikailag akkor is hagy kívánni valót maga után (az én érzésem szerint) ez a párhuzam. Mintha Rómeó és Júlia tipikus angol pár lenne, ahol a családon belüli erőszak tényleg teljesen menő dolog. Mármint hogy jönnek ők ide egyáltalán? A gondolatmenet onnan indul, hogy az angol ember élete erőszakos halállal kell véget érjen. Mi köze Júliának a szétvert arcú angol özvegyekhez, és mégis miért várna rá az ő sorsuk? Bocsi a szőrszálhasogatásért, csak ha valami szöget üt a fejembe...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.28. 16:15:28

@_Colos:
Feltételezzük, hogy az itáliai helyszín ellenére ez nagyonis angol mű. Te érzed benne a termékeny Pó-völgy aranysárga gabonaszárait? Az Appenninek érett gyümölcseit? A nyugodtságot, emelkedettséget, higgadtságot, békét? Ez a harácsoló, hideg, fogatlan, protestáns, minden szereplőt legyilkoló pusztításvágy egyértelműen az eső áztatta fakéregből kenyérutánzatot sütni próbáló, majd azt disznó módjára elfogyasztó nyakas angol puritánok gondolatvilágát tükrözi.

mayorlacko 2013.06.17. 09:10:52

Biztosan mindenki látta már az egyébként nem hibátlan Richard Attenborough filmet arról a bizonyos hídról, ami kissé messze volt.
A nagy Monty egy másodpercig sem szerepel benne, ám zseniális haditervének végrehajtói és érintettjei a germán oldalon számtalan újranézés után is elképesztő dolgokat produkálnak.
A szellemesen és szakértő alapossággal jellemzett géniusz portréja telitalálat.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.06.18. 14:03:31

@mayorlacko:
Köszi, zavarba hozol...
Háborús filmből nagyon tudom ajánlani még ezt:

www.youtube.com/watch?v=yXf1bhEEXd0

Az ostoba begyepesedett brit vadászirányító légiriadó alatt vezet rá egy gyakorlórepülésen levő századot az ellenségre. Majd amikor rájön, mekkora baromságot csinált, pont abban a pillanatban szól bele, amikor már tilos lenne neki. A hasonlóan barom brit kötelékparancsnoknak nem különösebben tűnik fel az ellenség, de még a műveltsége vagy kreativitása se ér el addig, hogy vajon mit jelenthet a nála picikét szemfülesebb kötelékének "NIEMCY, NIEMCY" kiabálása. Persze értsük meg picit őt is, hiszen az elkövetkezendő 5 másodpercben, amikor is egy jó kötelékparancsnoknak döntenie kell azt illetően, hogy támad vagy azonnal eltűnik a helyszínről, neki épp rádióznia kell.
Ez a folyamat egyébként annyira lefoglalja, hogy még a mögüle leborító teljes százada se tűnik fel neki. Egyébként ne legyen semmiféle kétségünk, ha a briteken és nem a szerencsén múlik, ezekből a kiváló lengyel pilótákból sose lett volna brit repülőszázad, pedig helyből jobbak voltak a brit pilótáknál.
Ja és a végén természetesen mégis a britek nyernek. Hozzátenném továbbá, hogy ezt a britek gondolják magukról, tehát nekik is hasonlóan lesújtó a véleményük.

mayorlacko 2013.06.19. 07:18:15

@Kurtz ezredes: "Ja és a végén természetesen mégis a britek nyernek. Hozzátenném továbbá, hogy ezt a britek gondolják magukról, tehát nekik is hasonlóan lesújtó a véleményük. "
Mint megannyi ezt megelőző és ezt követő militáris szánalmasságai a legyőzhetetlen, már nem annyira vöröskabátoséknak, ismét piszok szerencsével ért véget.
Ha a teutonok még egy retkes napig pazarolták volna rendesen megfogyatkozott légierejüket, amit már csodák-csodája, vadászokkal is biztosítottak, az angliai csata más véget ér, mivel a hulló szörű oroszlán királyi repülöcirkusza már csak minimális bevethető darázzsal bírt.
A gyűlölt jenkik kölcsönbérleti szállításai még várattak magukra.
A film egyébként szintén nem rossz, na nem is túl jó, lévén a rendezőcske becsületes(?) neve Guy Hamilton, aki ebben a szösszenetben inkább Gay keresztségben illethető.
Az már csak cherry on top a Nagy Honvédő Brit Háborúban, hogy az ellenfél vezénylője épp egy narkós műgyüjtő volt a lehető legpazarabb felhozatalú "resistance" garnizonban.
Sose értettem, hogy egy vegetariánus, antialkoholista ostmarker miként bírta ki egész a buktáig pufiendlösung nélkül.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.06. 04:10:50

@Kurtz ezredes: csak most olvastam eme gyongyszemet!!! Eltem 5 evet Angliaban ( '95-'99) VISITOTTAM olvasas kozben !!! :D

most at kell nezzem cikkrol cikkre minden irasod hatha lapul meg valahol egy elottem ismeretlen iras!!!!! :)))

omron 2013.11.29. 09:55:57

(órigó): Pokoli helynek tartja Magyarországot a Daily Mail. A cikk nem kommentelhető!

gonna 2013.12.08. 14:14:33

Milyen irónia!? Minden szó igaz. Túl finoman fogalmaztatok. Enni úgy lehet jót, hogy elmegyek egy fine dinning étterembe, vagy valamilyen náció étkezdéjébe. Legtöbbször Kensington valamelyik hoteljében szállok meg és rendszeresen azzal bosszantom őket, hogy a Lahore-ból, a Gay Hussar-ból, vagy a Nikita's-ból hozatok vacsorát. Van néhány hely ahol ehető a fish and chips is. És a piacok környéke sem rossz. Háznál eddig még minden ehetetlen volt, néhány süteményt leszámítva. (Később kiderült, hohy bolti) A nyugati régióból az egyetlen hely volt – ahova ha utaztam – a feleségem sosem volt féltékeny... Mint ahogy a franciáknál jellemző az, hogy amit kérdeznek az sem igaz, itt pedig az együgyű, agresszív és modoros a fő jellemző...

mayorlacko 2014.02.05. 15:33:47

Kedves colonel Kurtz!
Csodálkozom, hogy "GB" renegátjai, a szoknyások, akik pedzegetik felismerni a differenciát a beefeater öltözék és a sajátjuk közt, valamint újra rebelliskednek mostanság, miért nem kerültek még terítékre?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.02.05. 17:47:45

@mayorlacko:
Évek óta várjuk, hogy végre létezzenek, és megírhassuk őket.
Sajnos pl a délszudáni nemzet is megelőzte őket a létezésben, annyit tökölnek.

That'sMyBike 2014.02.05. 20:59:37

Tisztelt Eezredes!
Ugye, te is tudod, hogy ezt az ugyet is Brusszelbol mattoljak. Ma mar a skotoknak nem sok kozuk van a sajat fuggetlensegukhoz. Azok az idok mar elmultak!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.02.05. 21:10:55

@That'sMyBike:
Sajnos igen. Pedig nagyon hiányozna egy a britektől teljesen független, kizárólag saját kultúrával rendelkező állam arrafelé. Mint pl az ír.

mayorlacko 2014.02.06. 07:55:11

@Kurtz ezredes:
Teljesen összezavarodtam Mel C., akarom mondani Mel G. nagyívű és patrióta alkotása miatt. Újranézve kétségeim támadtak önálló nemzetek létezését illetően a szigeteken. Hiába na, ez már csak ilyen elmaradott, tengerentúli szemlélet. Türelmesen várakozunk, talán kikel a kígyótojásból valami.

yooli 2015.07.09. 16:32:54

Abszolút,teljes mértékben,100%-ig egyetértek minden leírott szóval! És örülök,hogy az angolok ajnározásán kívül(amit az identitászavaros magyar honfitársak) csinálnak,akik soha nem laktak együtt angollal,csak a mézesmázos,undorító,képmutató oldalukat látták,szóval ezen kívül valaki még ismeri és le is írja az IGAZSÁGOT! Tiszteletem nektek!

yooli 2015.07.09. 16:36:13

Még annyi,hogy a britek az élő példa arra,hogy "boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyeknek országa.." Hogy hogy lehet egy ennyire ostoba nép mindig a f.sz jó oldalán,az egy egymillió forintos kérdés...