Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok

Népek nagy sakkhatározója - 1. rész

2009.12.24. 12:00 - Gudea enszi

Elérkezett a Karácsony, mi pedig rendhagyó poszttal szeretnénk hozzájárulni az ünnep teljességéhez. Valljuk be, ilyenkor kicsit gondban van a gyűlölködő! Úrrá lesz rajtunk a tanácstalanság, és nem tudjuk mit is kéne tenni, hogyan kéne érezni a szeretet ünnepén. Mindazonáltal a mi gyűlölködő közösségünk van olyan magabiztos és jólnevelt, hogy a gyűlölködés 362 napja mellett nyugodt lélekkel engedjük át ezt a 3 napot az ömlengős és teljesen hiteltelen, mammonimádó, vadkapitalista szeretetrohamnak.

 

 


     Az emberek vásárolják az ízléstelen műanyagmikulásokat, és elhalmozzák egymást olyan ajándékokkal, amelyeket ugyan nem szívesen vesznek meg a másiknak, de a szokásjog megköveteli! A felvilágosult gyűlölködők ezalatt megpihenhetnek, és tudásuk magabiztos fölényével szemlélhetik az őrületet. Mi pedig kitaláltuk, hogy mi illenék leginkább a Karácsony szellemiségéhez, miközben a blog arculatától sem üt el élesen. Jártasabb olvasóink már nyilván tisztában vannak vele, hogy egy népről azzal szerezzük a legvelősebb ismereteket, ha megnézzük a háborús magatartását. Ezt ötvöztük azzal, hogy a nagy karácsonyi ráérésben gyakrabban kerül elő a sakktábla. De, mint tudjuk, a sakk maga a háború, így szinte adja magát a karácsonyi gyűlölködőtéma.

Tartsatok hát velünk a fekete-fehér birodalomba, íme a népek nagy sakkhatározója!
(A poszt megértéséhez nem szükségeltetik különösebb szakértelem a hagyományos sakk terén, elég ismerni a kezdőállást és a bábuk lépéseit.)

Francia sakk:
A játékos csak tisztekkel nyerheti meg a játékot, és minden ütési helyzetben ütnie kell. A saját parasztjait igyekszik beáldozni az ellenfélnek. Ha ezt nem teszi meg 10 lépésen belül, akkor elfogy a pénze, kastélyépítésre. A parasztjai ellene fordulnak, és a legrövidebb úton megindulnak a királyuk felé, hogy leüssék. A fejét. Természetesen az útjukba kerülő összes tiszttel szemben hasonlóan járnak el. Amennyiben a parasztok megelőzik az ellenfelet a királyuk kiiktatásában, akkor a játék végén fel kell gyújtani az egész táblát.

Szovjet-orosz sakk:
A szovjet sakk kellékei a szokásos felállás, továbbá tartalékban még négy zsák paraszt. Ebben a játéktípusban csak a parasztok dobhatják ki az ellenfelet, a parasztokat viszont ütési helyzetben a saját tisztek is kötelezően ütik, akárcsak a saját tiszteket a saját vezér. A saját vezér ellen a tisztek elfogyása után koncepciós pert indít a király. Ilyenkor az eljárás idejére a vezér a pálya mellé kerül, de a ledobott bábuktól jól láthatóan elkülönített helyre. A per 3 lépésen át tart, s ezalatt a játék zavartalanul folyik tovább. Az eljárási idő leteltével a vezért át kell tenni a ledobott bábuk közé! Ha az ellenfél ledob egy szovjet parasztot, a parasztok kis harcértéke miatt leveheti annak egy tetszőleges szomszédos parasztját is a tábláról. A szovjet fél viszont a ledobott két paraszt helyére feltehet hármat. A tisztek elfogyása után az egyik tartalék zsák parasztból tiszteket lehet csinálni.

Román sakk:
A sakk egyik legegyszerűbb szabályrendszerrel rendelkező változata. A játék a megszokott felállással indul, a különbség mindössze annyi, hogy a tisztek franciák. A parti menete is ugyanolyan, mint a hagyományos sakkban egészen addig, amíg valamely román bábu nem találkozik egy nála értékesebbel. Ilyenkor ugyanis azonnal átáll. Ha a román vezér vagy a király kerül ütési állásba az ellenség vezérével vagy királyával, akkor azon nyomban átáll a teljes román bábuállomány. Az összes román bábu átállása után a másik fél győz, de a románt vele szövetségben szintén győztesnek kell kihirdetni. Némileg bonyolultabb a helyzet, hogyha a román sakkot a magyar sakk ellenében alkalmazzák. A román paraszt nem átáll, hanem elmenekül a tábláról, ha úgy találkozik magyar bábuval, hogy nem támogatja saját tisztje. A játék végén a magyar térfél fele mindenképpen a románoké lesz.

Délszláv sakk:
A délszláv sakkban sem király, sem vezér, sem tisztek nem szerepelnek, kizárólag parasztok, diszkrét vérpöttyel a szájuk sarkában. A 14 paraszt nem a hagyományos helyre áll fel, hanem a saját térfele szélére körben – ezt nevezzük hegynek. Addig nem lépnek, amíg az ellenfél be nem hatol a térfelükre. Ez alól csak akkor van kivétel, ha az ellenfél a magyar sakkot játssza, mert ilyenkor a délszláv parasztok áttelepülnek a magyar térfélre is, és a birtokba vett részt onnantól fogva sajátjukként kezelik. A délszláv sakk ellenében az ellenfél bábuinak egy kört várkozniuk kell a szomszédos mezőn, mielőtt belépnének ütni a szélső mezőre. A délszláv parasztok viszont kiléphetnek a szélső sávból, hogy üssenek, majd még abban a körben vissza is térhetnek oda. A játék végén az összes megmaradt paraszt külön csapatot alakít, és egymásra támadnak. Az utolsó életben maradt szerb parasztot az ellenfél lebombázza, és le kell venni a tábláról, de a délszlávok kezdőtérfele senkinek se kell.

Angol sakk:
A parasztok a megszokott módon játszanak, a tisztek azonban csak szabálytalanokat léphetnek, és nem igazán tudják, hogy hol vannak a parasztjaik. A király azt sem érti, hogy mi ez a játék, a vezér pedig el van foglalva a királlyal. A vezér végül kitalálja, hogy az összes parasztot le kell dobni desszantba az ellenfél hátsó sorához, mert nem látja, hogy annak vezére éppen ott áll a bástyák kíséretében. A parasztok desszantba ledobása úgy történik, hogy még a levegőben leüssék őket. Az angol vezér erről nem tehet, hiszen a terv zseniális volt. Önmagát is beleértve mindenki elhiszi, hogy az angol vezér páratlan lángelme. A végén az angolok nyernek, de a miértet és a hogyant senki se érti.

Vietnámi sakk:
A bábukat a 3307. sz. Játékgyárban faragták a Szovjetunióban. A partit a kettéhajtott táblán kell játszani, a reguláris és az irreguláris térfél között úgy lehet átjárni, hogy a parasztok kifűrészelnek egy-egy mezőt, és a pálya alatt közlekednek. Ezt nevezi a szaknyelv Ho-Si-Minh védelemnek. Az egyetlen elsöprő támadást a patthelyzet kihirdetése után indítják. Ennek egyik alfaja a koreai sakk, ahol nincs folyosó, ezért az ellenfelek nem tudják ütni egymást, és végig ott maradnak ahonnan indultak.

Vörös Khmer sakk:
A játék a hagyományos felállásból indul. Itt minden bábu ellenség a parasztoknak, amelyik értékesebb. Aztán már az is, amelyik nem. Az ellenfélnek meg sem kell mozdulnia, mert a parasztok a királlyal karöltve azonnal leütnek minden tisztet. Miután ezzel végeztek, elkezdik egymást ütni, egészen addig, amíg lefeleződik a számuk. Ezután a király nyugdíjba vonul. Senki sem nyer.

Olasz sakk:
A sakk olasz változatában a bábuk nem a tábla két hátsó sorában, hanem a térfelük határán állnak fel két vonalban. Amint az ellenfél leüti az első olasz parasztot, az összes többi menekülni próbál, és szembefordul a tisztjeivel. A tisztek megpróbálhatják feltartani a visszafelé menekülő parasztokat, de miután a parasztok vagy az ellenség leveszi közülük az elsőt, a király és az összes maradék tiszt is menekülni kezd. Menekülés közben minden bábu legfeljebb egy mezőt léphet egy körben, és csak hátrábbi sorba. Ha a király és még legalább három másik bábu eléri a tábla hátsó sorát, akkor utána fogságba ejtik az ellenfél teljes állományát, és az olaszok győznek. Ha nem, akkor az igazság.

Latin-amerikai sakk:
A térfél mindegyik sarkában áll egy-egy király és vezér, akiket parasztok állnak körül. Ezek egymást ütik, mert mindegyik a fehér mezőket akarja uralni. A vezérek bármikor megpuccsolhatják a királyukat, aki átkerül az ellenfélhez. Ezután a parasztok megpuccsolják a vezért, és visszateszik a táblára a királyt. Játék közben bármelyik bábu bárhová léphet a térfelén belül, és bárkit leüthet. A leütött parasztokat azonnal újakkal kell pótolni. Az ellenfél nem akarja elfoglalni a latin-amerikai térfelet.

Amerikai sakk:
A játszmát a tisztek kezdik. A vezér az első lépéssel távolról kiüti az ellenfél királyát. Játék közben két alkalommal – „gomba” felkiáltással – távolról is letarolhatja négy ellenséges mező összes bábuját. Amikor elérte a szükséges erőfölényt, elindulnak a parasztok is, és bekerítik a maradék ellenfelet. A végén a vezért mattolja, de nem „sakk-matt”, hanem „demokrácia” felkiáltással.

Konföderációs sakk:
Minden bábu más színű, és csak a saját mezőjüket hajlandók védeni. Csak kékek ellen hajlandók játszani, sötétek kizárva. Vereség esetén minden bábu világos csuklyát ölt, és nem látszik, hogy ki a király, kik a tisztek és kik a parasztok.

Ír sakk:
A parasztok bátran harcolnak az ellenfél ellen. A tisztek hasonlóan cselekszenek, viszont eközben elkezdik az ellenfél nyelvét beszélni. Az ellenfélnek elég blokádot hirdetnie az ír térfél ellen, mire az ír parasztok éhen halnak, a tisztek pedig disszidálnak az amerikai táblára. Az ír táblán csak néhány, alkoholba pácolt, reménytelen paraszt marad, és ezek elkezdik egymást ütni.

Folytatása következik!

Szerzők: Gudea enszi, Kurtz ezredes, Papi83

Címkék: pina háború sakk paraszt frusztráció komplexus népek

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr71620285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.24. 13:15:55

Gyűlölöm a beszűkült tudatú embereket!
Hát mi a francért dolgozunk mi itt Kurtz kollégámmal hónapok óta?! Tessék mindenkit gyűlölni!

Noked-Lee 2009.12.24. 14:28:26

hehe, jó... :)
a tót sakknak valószínűleg még nem volt ideje kialakulni szerintem.
azért az olasz sakkra is kíváncsi lennék. bár ott valószínűleg a játszma 3. percében félbe kell szakítani a meccset, mert a tábla használhatatlanná válik a sok rácsöpögő hajzsírtól.

Czelder Orbán 2009.12.24. 14:34:38

Afrikai sakk:
Csak fekete bábuval játszák, ahol az egyik fél csak a sötét, a másik pedig csak a világos mezőkön lépkedhet. A tisztekre természetesen ez nem vonatkozik, így lényegében a minőség küzd a mennyiséggel. Fontos, hogy ha leütik a vezért, akkor újabb paraszttömeget lehet mozgósítani a táblán.
Ha pénzben játszák ezt a sakktípust, akkor a király minden elesett tisztért újabbat bérelhet fel!
Hátránya a játéknak, hogy gyakorlatilag végtelen ideig játszható és 3 lépés után teljesen átláthatatlan káoszba fullad.

Czelder Orbán 2009.12.24. 14:44:26

Kínai sakk:
Nincsenek tisztek, csak parasztok és egy vezér (kínai nyelvben pártfőtitkár). A vezér rendelkezik nemcsak a király, hanem az összes tiszt minden tulajdonságával. A játékos minden egyes leütött ellenséges bábu után feltehet egy újabb parasztot a táblára, hogy a végére kialakuló mennyiségi fölényt felhasználhassa a végső, elsöprő rohamhoz. Rendkívül lassan beinduló játékmenet jellemzi, amely aztán gyorsan átvált agresszív támadásba. Ezt a taktikát nevezik a Nagy Menetelés Időszakának.

Czelder Orbán 2009.12.24. 14:54:02

Afgán sakk:
Lényegében random sakk. Minden játékos olyan bábukat választ a keretlétszámába, amilyeneket akar. Fontos, hogy a parasztok, amint egy tetszőleges ellenséges bábu mellé érnek, úgymond "felrobbannak", vagyis minden olyan bábut le kell venni a tábláról, amely az adott paraszt mellett volt. Amennyiben vezér találkozik vezérrel, úgy a játék döntetlennek minősül és újra kell kezdeni. A tisztek képesek a tábla szélére érve a tábla másik szélén felbukkanni.

Czelder Orbán 2009.12.24. 15:02:07

Izraeli sakk:
Olyan mint a normál sakk, de kapásból sáncolással kezdődik. A tábla szélén létrehoznak egy bombabiztos elkerített területet (Ezt nevezik ghetto-nak) és azt növelik egyre nagyobbra. A játék akkor ér véget, amikor az egész tábla egy nagy ghettóvá válik. Szokás a bábukat kóser alakra faragni, úgymint:
bástya=Merkava
futó=F-16-os
lovas=rabbi
paraszt=kibuc-lakó
vezér=Moshe Dayan

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.24. 15:15:38

Kerüljük a spoilerezést, mert így kénytelenek leszünk a továbbiakban mellőzni a hosszú posztok két részben feltevését.
Aztán jöhet ám a sírás, hogy túl hosszúak a posztok...

Czelder Orbán 2009.12.24. 15:43:28

@Gudea enszi:
Elnézést, csak megfogott a téma és rámjött az ötperc tízpercenként.

Én speciel nem szoktam sírni a posztok hosszán, mivel GYŰLÖLETBŐL SOSEM ELÉG!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.12.24. 15:46:03

Remélem, hogy lesz azeri, örmény, cigány és ősmagyar/hun/sumér sakk is.

Amúgy meg - mint az tudvalevő - gyűlölöm a többrészes posztokat és azok szerzőit!

Czelder Orbán 2009.12.24. 15:51:06

Tényleg, örmény sakk feltétlenül legyen. Azt már nem írom meg én. ;)

ViKtOr 2009.12.24. 16:25:37

Ki nem állhatom a törpöket.

Rókatojás (törölt) 2009.12.24. 16:33:24

és a megúnhatatlan roma-sakk:
ütöm a parasztot és lépek a lóval...

dr. Dolan 2009.12.24. 16:38:39

Rohad jo lett. Viszont kimaradt az ork sakk vagy norvég halászok.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.12.24. 17:17:51

Ez az írás valószínűleg lánclevélben fog terjedni, és még évek után is kapunk majd belőle valamely ismerőstől, kollegától, aki szintén kapta valakitől. Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy jelen voltam a genezisnél.

3.14159265 2009.12.24. 17:40:37

Magyar sakk:
A magyar gyalogok egymást ütik, miközben a tisztek eladnak minden általuk ellenőrzött mezőt az ellenfélnek.

phaidros 2009.12.24. 17:46:43

Utállak benneteket. Mind.

Illés Béla 2009.12.24. 17:51:32

Német sakk:
A parasztok és tisztjeik egy úgymond "blitz"lépéssel egyből az ellenfél térfelén teremnek és leütik az ellenfél felét.
Bástyáik legyőzhetetlenek de a játékmenetben kötelezően meg kell állniuk hogy stratégiailag értéktelen mezőkért harcoljanak.
A győzelem kizárt,mivel a "blitz"lépés alkalmazása után egyszerre kell az orosz,angol és amerikai bábuk ellen küzdeniük.
A játék csak mazohistáknak ajánlott.

Elnézést de nem tudtam megállni. :)
A írás ismét *5-ös.
Várom a folytatást.

Rókakígyó 2009.12.24. 17:54:23

a magyar sakk: miközben már semmink nincs hangosan üvöltjük, hogy mi találtuk fel a sakkot. egyetlen mező és egyetlen figura sem a miénk.

Joaquin 2009.12.24. 18:48:39

Szlovák sakk: az ellenfél pár játékosa a egyből ütésben kezd a szlovák térfélen. Őket első körben leütik és a harc folytatódik gyalogelőnnyel.

Joaquin 2009.12.24. 18:52:20

Magyar sakk: egyik térfélen narancssárga, másikon piros színű bábuk lennének, ezek 4 lépésenként felcserélődnek. Ha a parasztok 2/3ada a tiéd nyertél.

thunderstorm88 2009.12.24. 18:52:27

zsido sakk v2.0:

zsidók mindig fehér bábukkal vannak, a parasztok más táblákról vándoroltak oda egy kitalált bábuirtás ürügyén, tisztek egytöl egyig az amerikai sakkból vannak kölcsönadva. az esélyek már az elején sem egyenlőek, az ellenfél, a feketék kizárólag parittyás parasztok, a játék végére be lesznek szorítva saját területük kis sarkába, nyomorban tarva, minden kiutat lezárva a többi sakktábla sunyi, cinkos hallgatásával, s beleegyezésével. ebben segít a többi sakktáblán már fölvásárolt média és bankszektor. kellemes karácsonyt mindenkinek.

Antifaszok Réme 2009.12.24. 18:56:11

Zsidó sakk:

Minden gójt leütni. 365 napból 365 nap gójgyűlőlet simán belefér...

Joaquin 2009.12.24. 18:58:13

Anti-szemita sakk:
Minden játékos fehérként kezd, de a játékos önkényesen kijelöl pár "zsidót", akiket igyekeznek leütni. Ha nincs több zsidó kineveznek újakat. A játéknak akkor van vége ha csak 1 bábu maradt a táblán.

Antifaszok Réme 2009.12.24. 19:09:14

Egy kis vicc Mózessel:

Miért neheztelnek a zsidók Mózesre?

Mert ha a Vörös-tengeren való átkelés után jobbra fordult volna, most az övék lenne az összes olaj.

changebug (törölt) 2009.12.24. 19:18:30

Kurva jó! :) Még!
Magyar sakk: fekete és fehér parasztok lesnek ki a fejükből, mert a táblát privatizálták. nincs hova lépni.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.12.24. 19:20:40

Magyar sakk:

A játékosok kiválasztanak 386 parasztot. A választás után az összes paraszt automatikusan király lesz, szarik a játékos fejére, meglopja őt, eladja a táblát. A játék véget ér, miután a játékosnak nem marad egy kanyi ellopni való buznyákja se, illetve nem marad egyetlen mező se a táblán, ami nincs szétkúrva/eladva/felújítva, nem épül rajta: metró/autópálya/völgyhíd

r92i12 (törölt) 2009.12.24. 19:38:20

ehh, gyerekek. gyűlölöm az ilyen jó cikkeket. a szovjet négy zsák paraszt mindent üt :)

baliquez 2009.12.24. 21:28:30

Harciliberális-jogvédős sakk:

Fehérrel nem szabad leütni a feketét, ha nem lehet mást lépni és mégis muszáj (a fekete sereg elsődleges feladata ennek kiprovokálása, más szabályok rájuk nem vonatkoznak, csak jogaik vannak, képlékenyen alakítottak) akkor körbe kell állni a leütött fekete bábut a fehér királlyal és vezérrel, miközben a fehér bástyák a fekete parasztokat távol tartják a tett színhelyétől.

Fehér bástyák ennek érdekében simán levehetik az útjukba kerülő fehér bábukat (vö. "cigányútra ment" avagy "a cigány út elé feküdt"). Minden leütött fekete bábu a helyén marad hogy ujjal lehessen rá mutogatni.

Ha fehér bábut üt le fekete az nem számít, ha fekete üt le fehéret azt meg nem vesszük tudomásul, mert kizárt dolog tehát nem tudjuk, pedig közben nagyon is. A fehér futó bármerre cikázhat, átmehet fekete területre is, feltéve ha ezzel (jog)védi a bármely fekete bábut.

Fehér bástyák a párjukat ritkítják. Fehér királynak kötelessége legalább minden ötödik körben látványosan felkínálnia magát és megalázkodni a fekete futók előtt, amik csak azért nem ütik le mert akkor vége lenne e szívüknek oly kedves játéknak.

Fehér sereg ebben a játékban szabályosan nem győzhet, csakis akkor ha borítja a táblát mielőbb, nevesen felemeli busa fejét, összeráncolja bozontos szemöldökét és bevágja a komódba a patópálos birkamodort.

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.12.25. 00:57:01

Szeretném gyűlölni az Ausztrálokat. Plz segítsetek!

dzsefi 2009.12.25. 01:34:51

nagyon állat poszt, karácsonyhoz méltó utálatmennyiséggel :)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.12.25. 08:27:48

Lengyel sakk:

A piros-fehér lengyel figurák a tábla közepén állnak, kétoldalt az ellenséges világos és sötét figurák. A lengyeleknek csak könnyűtisztjeik vannak: a huszárok hősiesen megtámadják a világos csapatot, de leütik őket a világos bástyák. A többi lengyel tisztet a sötétek foglyul ejtik, lelövik és elássák az erdőben (majd a világosakat vádolják ezzel). A néhány elmenekült lengyel figurát hozzáadják az magyar, angol és amerikai sakkészlethez, ezek lesznek azoknak a készleteknek a legjobb tisztjei, de a végén mindegyiket leütik.

Rich.mond 2009.12.26. 09:50:35

Istenem, ez valami gyönyörű:)))

Zigi 2009.12.26. 10:35:58

@baliquez: Megelégelvén a fehér parasztok a saját fehér főtisztjeik és a feketék általi együttes sanyargatást maguk közül egy csapatot választanak, rájuk fekete ruházatot adnak, ezek aztán egyre gyakrabban és egyre bátrabban ruccannak át a feketék térfelére. Azt ugyan még az egész sakktábla szerte senki nem látta, hogy akár egy feketét is leütöttek volna, mégis rendszeresen ki vannak téve a fehér főtisztek által a butább fehér parasztokból (akik közé egyre több feketét is felvesznek) toborzott, jellegzetesen egymásnak háttal, körben álló egységek zaklatásainak. Ugyanezen egységek mozdulatlanok maradnak, ha egyszerre több fekete támad meg és üt le egy a többi fehér paraszttól kissé távolabb álló, magányos, védtelen fehér parasztot. Ja, és természetesen az egész játék költségeit (feketék fenntartása és szaporítása, fehérek rendfenntartó erőinek felszerelése, fehér és fekete főtisztek luxuskiadásai) a fehér parasztok viselik.
Az egészet persze kárörvendve és ugrásra készen figyelik a szomszédos sakktáblák vezérei. Ezen sakktáblák jelentős része egyébként valamikor szintén a magyar sakktáblához tartozott.

Amade (törölt) 2009.12.26. 10:47:49

GYŰLÖLÖM AZT, AKI NAGY KEZDŐBETŰVEL ÍRJA A KARÁCSONYT, A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAIT NEM ISMERVE!!!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.26. 10:52:16

@Amadé:
Gudea igazi helyesírásnáci, úgy sejtem nem véletlenül nagy ká az.

twilight zone 2009.12.27. 14:48:24

ausztrál sakk:
az ausztrál területre csak 6 hónap karantén és tbc-vizsgálat után lehet belépni. Belépés után minden bábu (idióta européer) parasztnak minősül, egy lépésben csak fél kockát haladhat. Amennyiben ilyen feltételek mellett is győzne az ellenfél, úgy haladéktalanul kiutasítják a szi.. tábláról és akkor is az ausztrálok győztek.
(de azért az ac/dc nagyon ott van...)

LEN 2009.12.27. 18:28:43

@Amadé: Te is nagy kezdőbetűvel írtad.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2009.12.27. 21:43:07

@Amadé: Hát Szentkarácsony valóban jobb lenne.

raoul_duke 2009.12.28. 15:07:17

Óriási, basszátok meg! :D
"saját térfele szélére körben – ezt nevezzük hegynek"

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.29. 19:51:34

@Rorschach:
Legyen igazad, és akkor mi is büszkék leszünk! :)

@Amadé: A Magyar Embernek tudnia kell, hogy mi igazán Fontos számára.

@Kurtz ezredes:
Köszönöm kedves kolléga!

Páneurópai Harci Kos 2009.12.30. 10:31:14

Erre tényleg jó volt:)
mek.oszk.hu/01500/01547/01547.pdf
145, 147
:)

Páneurópai Harci Kos 2009.12.30. 10:45:39

@Gudea enszi:
Ajánlom neked akkor a 147 es pontot, miszerint:
"Kisbetűvel kezdjük a népek, népelemek népcsoportok és nyelvcsaládok nevét: észt, kínai, magyar , orosz.." stb stb

vén betyár 2010.03.01. 07:49:52

@3.14159265: Nagyon szellemes, nagyon időszerű, nagyon jó - meg az egész poszt is!