Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok

Népek nagy sakkhatározója - 2. rész

2009.12.25. 12:00 - Gudea enszi

Folytatódik karácsonyi sakkhatározónk. A második rész teszi teljessé a választékot, és olyan népek sakkjára is sor kerül, amelyeket már nagyon vártatok. További kellemes játékot kívánunk mindenkinek!

 

 

 

 
 
 

Kínai sakk:
Ebben a változatban a királyon kívül csak egy vezér van, és induláskor 14 paraszt. Tisztek itt nem szerepelnek. A királlyal nem szabad lépni a játék során, őt a többi bábu nem is látja. Amennyiben az ellenfél leüt egy kínai parasztot, az azonnal pótolható az asztal lábához támasztott, további parasztokat tartalmazó zsákok valamelyikéből. Ezenkívül a kínai játékos minden körben felhelyezhet a pálya általa birtokolt soraiba két újabb parasztot. Ha az ellenfél vezére belép egy kínai parasztok által birtokolt sorba, akkor azok a kínaiak tibetiekké változnak, és a királyuk ellen fordulnak. A király viszont ilyenkor további két parasztot mozgósíthat a lázadók leverésére. A várható tumultus áthidalására a játék ezen típusában egy mezőre két kínai paraszt is felhelyezhető.

Svéd sakk:
A király és a vezér kijelenti, hogy nem játszik, s egyúttal eladásra kínálja fel a tiszteket és a parasztokat is. A végén kiszemelnek egy parasztot, akit a sakkság hősének neveznek ki, mert sakkot próbált adni a német Vezérnek.

Német sakk:
Az egyik legagresszívebb változat. Különlegessége, hogy a Vezér értékesebb a királynál, amelyet az első lépésben a táblán kívülre helyez. A parti megnyeréséhez nem elég mattolni az ellenfél királyát. Minden bábut le kell ütni! Ennek érdekében még a tisztek sem léphetnek hátrafelé, csakis előre. Miután az ellenfél eltüntetése sikerült, a játékos közli, hogy mindez hazugság, nem is történt meg. Ha egy német paraszt belép az ellenfél hátsó sorába, akkor nem cserélheti be azonnal tisztre, mert előbb deportálnia kell. Ez két lépésen át tart, és csak ezután teheti be az új tisztet. A Vezér a tábla alatt dekkolja végig az egész partit, miközben minden ütés nélküli lépést árulásként él meg. Meggyőződése, hogy a tartalékban álló bástyák egy hatalmas ellencsapással átgázolnak az ellenfél parasztjainak tengerén, s ezután az asztal lábának támasztott tíz zsáknyi paraszttal harapófogóba szorítja az ellenfelet. Mivel ezek a bábuk legfeljebb a sakkgyárban vannak meg, időnként előfordul, hogy a német sakkot játszó fél veszít. A német sakkot susztermattal is el lehet veszíteni, mert a Vezér mást akar lépni. Amikor már reménytelen a helyzet, a Vezér fűrészporrá változtatja magát. A tisztek megígérik neki, hogy követik a példáját, de inkább áthajóznak az amerikai vagy az argentin táblára.

Osztrák sakk:
A király dadog, és biceg, a vezért pedig királynőnek hívják, és a király testvére. Sőt, tulajdonképpen az összes tiszt rokonságban áll a királlyal és egymással is. A parasztok próbálnak háborúzni, de mindig veszítenek. A tiszteket ugyanis nem érdekli a harc, csak azzal vannak elfoglalva, hogy még szorosabbra fűzzék az őket összekötő rokoni szálakat, de a parti közben leüti őket a vérbaj. A király és az összes tiszt szemöldöke össze van nőve.

Mongol sakk:
Mindig ez a fél kezdi a játszmát. Rögtön az elején mindegyik bábujával bármennyit léphet egészen addig, amíg az ellenfélnek már csak a királya áll a tábla szélén. Ezután visszatér a kezdősorába, ahol a parasztok helyett tiszteket tesz be, de többször nem támadhat. A játék döntetlennel ér véget.

Japán sakk:
A királyt még sosem látta senki. A tisztek tudják, hogy semmi esélyük sincs az ellenféllel szemben, de azért elküldik a parasztokat, hogy nekifutásból pusztítsanak el legalább egy ellenséges tisztet. A japán parasztok nagyrészt üres mezőkbe csapódva ütődnek le, és nem értik, hogy miért nem sikerül több kárt okozniuk. Az ellenfél, ha már nyerésre áll, két villanással leveheti mindkét bástyát. A maradék parasztok ezután inkább gyantát kennek a parasztlányok fejére, hogy eltereljék a gondolataikat a sakkról.

Dél-afrikai sakk:
Tizennégy fekete paraszt és egy fehér vezér. A parasztok sokáig elégedetlenkednek, ezért a fehér vezér szabadon engedi a fekete királyt. A fekete parasztok örülnek. És egymást ütik.

Cseh sakk:
Sem a tisztek, sem a parasztok nem emlékeznek rá, hogy hogyan kell megfogni a fegyvert, és harcolni vele. Ráadásul a játszmában minden bábu számára benne rejlik a veszély, hogy leütik, aminek ugyebár a fele sem tréfa. A király disszidál, és mindenkivel elhiteti, hogy hősiesen harcoltak. Ez alatt a maradék 15 bábu behívja a hátsó sorába az ellenfél Vezérét, és szimpátiatüntetést rendez mellette. A csehek vesztenek, de igazából nyernek.

Szlovák sakk:
A játékban csak két futó és a parasztok szerepelnek. Saját királyuk nincs, nem volt, és nem is lesz soha. A futók elhiszik a cseh királynak, hogy a csehek tényleg harcolnak, és erre próbálják meggyőzni a saját parasztjaikat is. A parasztokat ez viszont egyáltalán nem érdekli. Oda se bagóznak a futóknak, amelyek meg nem mernek harcolni. Az egyik futót vadászbaleset éri, és leütődik. A végén a szlovákok megkapnak néhány mezőt, de semmire se mennek vele.

Fekete-afrikai sakk:
A táblán nincsenek fehér mezők, a játékot csak sötét parasztok játsszák. A parti legelején van egy fehér vezér, de ő azonnal távozik. Több paraszt is tisztnek kiáltja ki magát. A játéknak nincs célja, csupán következménye a saját parasztok megerőszakolása és kiirtása, akiknek 70%-a szúfertőzött, 30%-a pedig rothad. A parti véget nem érő, mert a parasztok gyors fogyása miatt a még ki nem faragott – szintén szúfertőzött – bábukat is táblára állítják.

Lengyel sakk:
Nincsenek parasztok, mindenki tiszt. Ők szívesen harcolnának, de sokkal fontosabb dolguk is van, hiszen meg kell vitatni az eltérő elképzeléseiket aziránt, hogy az ellenfél háromfelé akarja osztani a térfelüket. Ez annyira leköti az erejüket, hogy a tábla lengyel felét végül háromfelé osztják.

Arab sakk:
A tisztek a sötét mezőkön helyezkednek el, hiszen ebből pénzelik a világos mezőkről induló parasztokat. A tisztek sosem harcolnak, ők inkább eljátsszák, hogy jóban vannak az ellenféllel, a parasztok viszont elhiszik, hogy 99, éppenhogy csak kifaragott parasztlány várja őket. A parasztok láthatatlanul léphetnek egészen addig, amíg oda nem érnek az ellenfél egy bábujához. Ezután – bumm felkiáltással – az ellenfél bábujával együtt leütődnek. Az arab sakkot játszó fél minden leütődött bábuja helyett feltehet egy másikat. A parti sosem ér véget.

Izraeli sakk:
Csak egyéb táblákról hazaérkező tisztek játsszák. A játék azzal kezdődik, hogy elfoglalják a palesztin táblát, valamint egyéb táblák tetszőleges mezőit. Az indokuk, hogy korábban eltüzelték a különböző sakktáblákon szétszórodott 6-150 millió parasztjukat, noha a tisztek egytől egyig átmentek más táblákra. További alapszabály, hogy az ellenfél nem léphet, sőt, nem is védekezhet: már a nullánál több kombináció pusztán kigondolása is fenyegető antiszemitizmusnak számít. Az alap taktika szerint a tisztek az ellenfél mezői körül diaszpórákat alkotnak, majd a védekezés legapróbb jelére bábuholokausztot kiáltanak, amivel elérik, hogy erősítést kapjanak külső táblákról. A játék végcélja kivételesen nem az ellenfél királyának mattolása, hanem a sakkban tartása, a világ összes tábláján zajló partik irányítása, és a haszon lefölözése.

Örmény sakk:
Csak egy kicsi, szőrös, szakállas király van, aki ráveszi az ellenfél tisztjeit, hogy vegyék meg neki a saját parasztjaikat. Ezután meggyőzi az ellenfél vezérét, hogy önként zálogosítsa el neki királya jogcímét. Így háború nélkül kerít a kezére mindent. Végül pedig bérbe adja az egészet látra szóló kamatos kamatra.

Buddhista sakk: A vadkendertől fetrengő parasztok egyetlen célja, hogy világbékét hirdetve a saját soraikba csábítsák az ellenfél deviáns parasztjait. A királyukat a nem létező táblájukról is száműzték, ő azonban megfeszítve dolgozik a különböző táblák hibás bábuinak beszervezésén. Ez sajnos sikerül is neki. Végcélja, hogy a világ egyik tábláján se legyen semmi.

Cigány sakk: A fémtáblát ellopták, és leadták a MÉH-be, a fabábukat pedig felaprították tüzifának. A sötét parasztok ezután a világos tiszteknél könyörögnek segílyér’, mondván, íhen há’nak.

Magyar sakk: A bástya gazdagabb a huszárnál és a futónál, a vezér pedig mindannyiuknál módosabb, ez pedig végzetes ellentéteket szül. Annyira el vannak foglalva az irigykedéssel és a sikkasztással, hogy csak a parasztok harcolnak. A partit a király kezdi, aki a sakk ezen vállfajában leüthető, hiszen a magyaroknak már nagy gyakorlatuk van a király nélküli sakktábla kormányzásában. A király egy felesleges, ám annál hősiesebb rohammal – az előtte álló parasztot átugorva – ötöt lép, majd az ellenfél következik. A király nyilván meghal, ettől a parasztok megzavarodnak, és egészen addig kóvályognak céltalanul a táblán, amíg leütik őket. Ezután a tisztek egyik fele megválasztja királynak az ellenfél királyát, a másik fél pedig az egyik bástyát kiáltja ki uralkodónak. A vezér nem tudja, hogy melyik lenne a helyes megoldás, ezért minden körben más jelöltet támogat. A parti végén a magyarok térfelét a lehető legtöbb ellenfél között osztják fel.

Szerzők: Gudea enszi, Kurtz ezredes, Papi83

Címkék: pina háború sakk paraszt frusztráció komplexus népek

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr221620422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czelder Orbán 2009.12.25. 12:35:05

Tót sakk nem létezik, és még igény se nagyon van rá! Pár magyar vezetéknevű, tájszólást beszélő cseh próbál országot létrehozni, de ez éppúgy értékelhetetlenül semmi, mint a tót sakk.

Annak viszont borzasztóan örülök, hogy majdnem telibe találtam a kínai sakkot. :DDDD
Az örmény sakk pedig király lett.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.12.25. 15:24:24

"..parasztok viszont elhiszik, hogy 99, éppenhogy csak kifaragott parasztlány várja őket."

Na, itt eléggé röhögtem, be kell hogy ismerjem

FritzBarbarossa 2009.12.25. 17:20:03

grat, qrva jo mindket rész!
a vadászbalesetet szenvedett szlovak futorol /Stúr Lajcsi/ meg lehet jegyezni, h. halála előtt még egyesíteni akarja az orosz, lengyel, cseh, jugo táblát. ja es a magyar tabla minnel nagyobb részét.

Asidotus 2009.12.25. 18:22:15

Ez nagyon komolyan jó volt...
Szerintem a Wikipédián minden népség leírásánál simán be lehetne illeszteni a vonatkozó sorokat, mindennél többet mond.
A mongol sakktól konkrétan majdnem meghaltam...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.12.26. 02:27:10

Most nézem, hogy a Slota arca van a paraszton. Vajon véletlen?

Rich.mond 2009.12.26. 12:05:54

Az izraeli sakkon is igen jót röhögtem, de igazából mindegyik telitalálat.Egyedül a svéd sakkot nem értettem, de a cseh és szlovák sakkparti bőven kárpótolt.

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.12.26. 16:49:35

Francia sakk: az első sor középső mezőire csupa bástya kerül - amit a német futók a szélső, bástyákkal nem levédett, úgynevezett belga mezőkön keresztül kikerülnek.

Ha a németek ezután minden, a bástyák mögött felsorakozó francia parasztot és tisztet "blitz" felkiáltással leütnek, a francia vezér az angol táblára menekül, majd az amerikaiakkal visszatér és kihirdeti a győzelmet és a 2152. köztársaságot.

Ha a németeknek nem sikerül az áttörés után kiirtaniuk minden francia gyalogot és tisztet, akkor a francia vezér jelentős vérveszteségeket okozó sikertelen ellentámadások után amerikai tiszteket hív és kihirdeti a győzelmet és a 2154. köztársaságot.

wertzui1987 · http://elmetomfa.blog.hu 2009.12.26. 20:16:25

150 millió? Csak ennyi? Hát ha ilyen fantáziaszülte, alacsony számokkal dolgoztok, akkor hamar felfigyelnek rátok, hogy talán nem vagytok a judeizmus felkent protektorai.

Mitya Ivanov 2009.12.26. 20:50:16

@Nűnű: én pl a mongol sakkot nem értem

Illés Béla 2009.12.27. 10:29:33

irónia,humor,történelem sakklépésben.
Ismét remek lett,gratulálok. :)

mizrolist 2009.12.27. 11:08:21

Gyűlölöm az ilyen tökéletesen sikerült postokat...

r92i12 (törölt) 2009.12.27. 14:54:25

ez fasza vót.
most pedig hogy már előkerült az izraeli sakk, jöhet az "ország"szintű bemutatásuk :P

Crouch 2009.12.28. 11:09:33

Király lett eléggé.

Spanyol sakk: a tisztek átmennek a dél-amerikai mezőre, leütik az ottani parasztokat, majd visszatérnek és két részre osztják fel a táblát, az egyik oldalra szovjet tisztek, a másikra németek érkeznek, végül a parasztok kölcsönös leütés után a vezér nyer.

madbalee 2009.12.28. 19:48:18

Ez is ütött, mint ahogy a többi post szokott:)))

Rich.mond 2009.12.29. 13:44:15

Eh, hihetetetlen, hogy csak ennyi komment született.Bezzeg a vízfejű labancoknál mindenki itt téblábolt -mondjuk lehet jobb is ez így:)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.29. 19:55:51

@Rorschach:
Reméltem, hogy azért valaki majdcsak felismeri. Talán nem véletlen, hogy éppen egy tótnak szúrt szemet Jankó a sötét paraszt szerepében. :)

Köszönjük a dicsérő szavakat, örülünk, hogy jól sikerült a karácsonyi ajándék!

KariKa 2009.12.30. 09:57:33

Gyűlölöm a rágózó ötvenes nőket.

BékaRóka 2009.12.30. 11:45:28

Gyűlölöm a forradalmakat! Régimódi ország-posztokat akarok!!!

Acsarkodó új esztendőt minden posztosnak, kommentelőnek!

bundás kenyér 2009.12.30. 12:55:31

Végre rájöttetek,hogy a karácsony a gyűlölet ünnepe.
A cigány sakk a legjobb:)
Főleg a sötét paraszt...

Noked-Lee 2010.01.05. 18:22:57

jó volt jó volt, de ideje írni valami újat, srácok. ma már majdnem megsajnáltam egy tolószékes román cigány koldust az aluljáróban, szóval sürgősen kell egy adag fröcsögő gyűlölet!

Stoney Hill Billy 2010.01.06. 12:46:29

Jamaicai sakk:
Egy fekete paraszt meggyújt egy jointot, körbeadja, a feketék betépnek, nem harcolnak.
Odaérnek a fehérek, ők is megkapják a jointot, békét kötnek, de a fehér vezér ezt illegálisnak nyilvánítja, és lecsukat néhányat.
A béke azért megmarad.

Mr. Bibliofil 2010.01.06. 14:09:02

Mindkét rész zseniális! :D
Kedvencem a német sakk, a nagy kezdőbetűs Vezérrel! :D:D:D

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.01.07. 07:53:28

Többedik olvasásra is remek.
Probléma azonban, hogy nem készülnek új posztok. Ez ugye bizonyos fajta érzelmeket vált ki belőlem. Nem, nem a szeretet.

KariKa 2010.01.07. 19:16:10

Tökön bököm csütörtökön.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.01.09. 10:21:36

@peetmaster:
Én most még bő egy hétig meglehetősen elfoglalt vagyok egy vizsgával, szóval részemről addig nem lesz új poszt. Ugyanakkor már jelentős gyűlölettel fordulok ismét Ázsia felé, szóval ne számítsatok semmi toleranciára és felebaráti szeretetre!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.01.09. 10:25:47

@Gudea enszi: a vizsgaidőszakot is gyűlöljük, de elfogadható indok.
Kitartó gyűlöletet kívánva maradok üdvözlettel.

KariKa 2010.01.09. 20:54:18

@Gudea enszi:
A vizsgaidőszak nem ad felmentést.
Gyűlöllek.
Basszál egyedül.

Noked-Lee 2010.01.11. 09:35:13

enszi, lustább vagy, mint egy olasz cigány szieszta idején!

gabesz7004 2010.01.14. 11:33:08

Gyűlölök várni! És gyűlölöm a lusta bloggereket! Ezredes!!!! Ébredjen fel a téli álomból és adja meg nekünk a következő gyűlölhető népet! Mi van például az auszi bűnbandával?

KariKa 2010.01.14. 11:49:28

Egy ilyen fantasztikus közösség-öszekovácsoló semmit!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.01.14. 13:38:56

@gabesz7004:
Sajnos el vagyunk foglalva, úgyhogy 20-a előtt ne várjatok posztot, az auszikat pedig már feldolgoztuk korábban.

gabesz7004 2010.01.14. 22:59:07

@Kurtz ezredes: Hú ezt most benéztem! Gyűlöllek, hogy rávilágítottál a felületes olvasásomra! Miért pont huszadika? Áfát könyvelsz vagy mi? :)

RoFä 2010.01.26. 06:49:50

Gyűlölöm azokat, akik hat nap késéssel sem posztolnak, egyszerűen gyűlölöm.

nyílméregbéka 2010.01.26. 12:42:33

Megálljatok, Gudea, Kurtz, egyszer egy sötét utcán utánatok lopakodunk és... csúnyán rátok nézünk!!!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.01.26. 17:46:32

Részemről poszt a jövő héten lesz, a kolléga nevében nem tudok nyilatkozni.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.01.26. 18:05:56

Gyűlölöm magam, amiért nem bírok visszaérkezni Délkelet-Ázsiából, de már tényleg csak az utolsó simításokat végzem legújabb kedvenceinken.

Utána pedig soha nem volt mélységekbe tekintünk le. Hamarosan meglátogatunk egy új kontinenst, ahol eddig még sosem jártunk!

Czelder Orbán 2010.01.27. 00:13:21

@Gudea enszi:
Mit keresel te az emberiség pöcegödrében?
Remélem, terepgyakorlaton vagy és nem egy csóró kelet-európaiaknak és ausztrál tahóknak fenntartott rezervátumban rombolod az ízlésedet!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.01.27. 15:32:57

@Czelder Orbán:
Azért nem kell egyből megijedni, csak szellemi síkon vagyok ott, hogy aztán sok hasznos információt tárhassak róluk a Magyar Emberek elé.

Rich.mond 2010.01.28. 21:26:39

most má' legyen valami, mert napról napra idegesebb vagyok

KariKa 2010.01.29. 02:29:31

@nyílméregbéka:
Szerintem ehhez már hozzászoktak.

Szeretettel kell rájuk nézni hirtelen, egyből tele menne a gatyájuk.

Eastbay1 2010.01.31. 00:47:04

@Gudea enszi: Bazz, most akkor vizsgázol vagy kiskorú thai kukis csajokat molesztálsz?

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.01.31. 17:05:31

@Eastbay1:
Vizsgáztam, és közben dolgoztam a legújabb gyűlölt ellenségeinken. Nemsokára érkeznek.

Rich.mond 2010.02.01. 10:12:03

@Gudea enszi: Wow, Ázsia, Ámerika és Kenguruföld már volt, netalántán Tarzan és az emberevők földjére terveztek látogatást?
Kár lenne...az ottani helyzet már önmagában olyan magas labdát eredményez, amit nem lenne illő leütni.

nyílméregbéka 2010.02.01. 11:25:58

@Gudea enszi: Na azért!
Már pont kezdtem dühbe jönni! És jobb ha nem tudod meg, milyen az! ;-D

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 15:10:02

"Az indokuk, hogy korábban eltüzelték a különböző sakktáblákon szétszórodott 6-150 millió parasztjukat, noha a tisztek egytől egyig átmentek más táblákra. További alapszabály, hogy az ellenfél nem léphet, sőt, nem is védekezhet: már a nullánál több kombináció pusztán kigondolása is fenyegető antiszemitizmusnak számít. Az alap taktika szerint a tisztek az ellenfél mezői körül diaszpórákat alkotnak, majd a védekezés legapróbb jelére bábuholokausztot kiáltanak, amivel elérik, hogy erősítést kapjanak külső táblákról. A játék végcélja kivételesen nem az ellenfél királyának mattolása, hanem a sakkban tartása, a világ összes tábláján zajló partik irányítása, és a haszon lefölözése."

Ezt nem meritek önálló poszttá fejleszteni?!

Pedig elég sztereotíp. Persze végetek lenne, mint a botnak.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.02.24. 17:11:41

@Jobb híján MDF-es:
Azon gondolkozunk, hogy bepereljük holokauszttagadásért a Wiesenthal központot. Ők 6 millióról beszélnek, holmi bizonyítékokra hivatkozva.
Mi viszont TUDJUK, hogy a valós szám a 150 millióhoz áll közelebb. Ráadásul ezt még azzal fejelték meg, hogy Auschwitzban csak 4 millió van kiírva az emléktáblára.
Így már kinéz nekik a halmozati letöltendő, hiszen a 6 millió a holokauszt elbagatellizálása, az eltérő adatokkal való szándékos zavarkeltés pedig egyenesen azt jelenti, hogy ezek az érzéketlenek viccet csinálnak az egészből.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.02.25. 01:07:45

@Gudea enszi:

Jaja; a Köves Slomó nem véletlenül jár a Morvai Krisztinával.

vén betyár 2010.03.01. 07:52:03

Gratula, nagy ötlet - meg jók a hozzászólások is!