Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

A gyűlölködés szakmódszertana 4. – Himnusz

2010.06.25. 08:45 - Kurtz ezredes

Szakmódszertani elemzősorozatunk ma rendhagyó témában jelentkezik, hiszen az eddigiekkel ellentétben bizony van olyan lényeges dolog is, amiben mi magyarok tökutolsók vagyunk. Nem voltunk képesek összeeszkábálni egy épkézláb Nemzeti Indulót. Ez tarthatatlan állapot!

Nincs a világon még egy népség, amelyik képes a saját szennyesét kiteregetni egy létfontosságú focimeccs előtt. Képzeljük el, ahogy a dánok átszellemülve hallgatják az „Isten áldd meg a dánt, nyelvvel és napfénnyel” sorokat, Rooney és csökött cimborái sem a „God save our gracious Queen, ’coz she’s our hottest chick” hátborzongatóan hamis dalolászása után bénáznak el ismét egy tizenegyespárbajt. Ez a fajta magyar önsiratás sok országban teljesen ismeretlen, és úgy véljük, ha valamit átvehetnénk ezektől a kultúráktól, az pont ez a felesleges, öncélú nyavalygás mellőzése.

Magyarnak lenni egyáltalán nem olyan borzasztó, ahogy a Himnusz írója gondolta. Isten ments, hogy Kölcsey Ferencet kezdjük csesztetni, hiszen rendkívül hányatatott sorsa miatt megértjük keserűségét. Ráadásul kellően fel nem világosult európaiként nem tudhatta, mennyivel rosszabb dolog románnak lenni, meg szlovénnek, meg szlováknak, macedónnak, olasznak, norvégnek, finnek, ukránnak, fehérorosznak, észtnek, lettnek, albánnak, bosnyáknak, moldovainak, montenegróinak, luxemburginak és végül, de nem utolsó sorban koszovóinak.

Külön figyelemre méltó, hogy a magyar Himnusz szövegét és zenéjét is magyar írta, ami nekünk evidensnek tűnhet, pedig egyáltalán nincs ez így a világ minden szegletében. Itt van például az amúgy gyönyörű és méltóságteljes német himnusz, aminek világszerte ismert dallamát az amúgy német Joseph Haydn írta. Ő ugyan német volt, de nem úgy német, ahogy egy igazi német, viszont nagyon szeretett volna igazi német lenni, de tudta, hogy sosem lehet igazi német. Képzett olvasóink már kívülről fújják, miféle „nemzet” fia lehetett ő, a kevésbé művelt olvasóinknak pedig ezt az írást ajánljuk.

Csak csendben tesszük hozzá, hogy szintén egy osztrák személy fokozatos szellemi leépüléséből kifolyólag ma a német himnusz eléneklése Németországban kettőtől hat évig terjed. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy August Heinrich Hoffmann von Fallersleben – Kölcseyhez hasonlóan – nem érte be néhány gondolattal, így az egész német nép tiszta lelkiismerettel énekelheti minden egyes olimpiai arany után az „Értünk Kunság mezein” versszak germán megfelelőjét. Vannak pillanatok, amikor nagyon sajnáljuk a németek világháborús vereségét, ez azonban biztosan nem az a pillanat…

Bizonyára mindenki sejti, hogy messze nem a német himnusz a legégőbb Európában. Előráncigálhatnánk a franciák forradalmi indulóját is, de az ezredes rigorózusan rendpárti, így nem fogja elemezni a legocsmányabb lázító csőcselék hőbörgését. Ráadásul itt van mindjárt a svájciak nemzeti indulója, amit becses szerzője 1841-ben írt meg, viszont a türelmes svájciak egészen 1981-ig vártak himnusszá nyilvánításával. Zenét nem nagyon írtak alá, hiszen ezt az angolok már megtették helyettük. Érdekes apróság, hogy a svájci válogatott németjei németül, franciái franciául, olaszai olaszul, rétorománjai rétorománul, négerei és törökjei pedig sehogy sem éneklik.

Kevéssé ismert közkincs a csehek nemzeti indulója, aminek kezdő sorai – „Hol van hazám, hol van hazám?” – még a búvalbaszott magyar vérzivatarnál is szebben fejezi ki egy nép lelkületét. Ez a velejéig sunyi és gyáva banda természetesen szót sem ejt arról a továbbiakban, hogy a románokhoz hasonlóan nemcsak kapható volt egy kiadós ass-to-mouth-ra, ha egy kicsit erősebb nép jött szembe, hanem egyenesen maga ajánlkozott rá. Ha már a románok is szóba kerültek, himnuszukban egyformán románként jelenik meg a római császártól a magyar királyig bezárólag mindenki. Nyilván Drakulát azért mégse merték beleírni, más román pedig nem maradt meg az emlékezetben az évszázadok során. Az osztrák sramlialapokon nyugvó szlovén nemzeti indulóban egy szó sem esik Szlovéniáról, viszont annak ellenére éneklik a forradalmi költőjük egy versének hetedik versszakát, hogy ők nem háborús bűnösök. Nem is tudunk róla semmilyen pozitívumot elmondani azon kívül, hogy nem sírnak benne, pedig nekik lenne miért.

 

Pálffy Zsigmond, a szlovák jégkorong kiemelkedő alakja, a szlovák bajokcsapat mezében a szlovák himnuszt hallgatja

 

Köztudott, hogy az amerikai himnuszt egy brit kocsmadalból csinosítgatták jelenlegi állapotára, ez teljesen rendben van, hiszen egyik nemzetből születik a másik. Szlovákia remekül érzett rá erre a nemzetközi trendre, és nemzeti himnuszának egy zempléni népdalt választott. Még az a szerencsétlen tökkelütött Belgium is képes volt lelopni valami kardozós-baszós film végefőcímének zenéjét, ezek után igazán ciki ez a siratóének, amit mi adunk elő minden iskolai ünnepély elején.

Némi örömmel tölti el a Magyar Embert, hogy ennél is van lejjebb. Létezik egy himnusz, amelynek meghallgatása, ne adj Isten eléneklése után kedvünk lenne még apróbb ponttá összetzsugorodni, mintha a magyart adtuk volna elő. Bizonyára mindenki kitalálta, hogy a székelyek himnuszáról van szó, akik ugyan székelynek mondják, mégis magyarnak gondolják magukat. Hogy mik is ők valójában, azzal majd egy másik alkalommal foglalkozunk. A nemzeti indulójukról szólva legyen elég, hogy az általunk egyébként kevésre tartott, ballib seggekből ritkán kilátszó Dessewffy Tibor ezúttal rendkívül árnyaltan fogalmazott. A székely himnusz maga az abszolút nulla. Ráadásul két zsidó írta. Budapesten.

Itt az ideje, hogy lecseréljük ezt a szerencsétlen gyászindulót valami rendes, pozitív magyarságjellemzésre.  Olyan dolgok vannak itt, amelyekről a Magyar Ember hajlamos azt gondolni, hogy mindenhol evidensek. Pedig nem. Annyit tudnánk mondani magunkról, hogy van saját történelmünk, nyelvünk, zászlónk, címerünk, kajáink, kultúránk, van egy gyönyörű fővárosunk, aminek utcáin csak úgy nyüzsögnek a jó csajok. Nem igaz, hogy ilyen adottságokból – amikkel egyetlen környékbeli ország sem rendelkezik – nem lehet kihozni valamit.

Címkék: pina magyar német angol szlovén szlovák világbajnokság himnusz román foci vb székely dán szakmódszertan

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr122105065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2010.06.25. 09:44:37

Ezredes úrnak jelentem, lefordultam a székről a röhögés közben.

attila.1969 2010.06.25. 09:59:51

"Itt az ideje, hogy lecseréljük ezt a szerencsétlen gyászindulót valami rendes, pozitív magyarságjellemzésre."Nem tudom,hogy viccnek szántad-e az írást,de szerintem is gyalázatos gyászinduló a himnuszunk.Régen megérett már,hogy kukába dobjuk és lecseréljük valami pozitív tartalmat sugárzó indulóra!

Bergamol 2010.06.25. 10:10:37

Hello
Öröm nézni ahogy az idei VB-n a régebbi nagyon helyes elemzések eredményei megjelennek... (franciák, olaszok) :D

Asidotus 2010.06.25. 10:12:30

És akkor még nem is beszéltünk a "spanyolokról". Az ő himnuszuknak még szövege sincs.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.25. 10:18:52

Természetesen teljesen komolyan gondolom, hogy itt az ideje végre normális Himnuszt csinálni. Ez nem vicc.

greybull 2010.06.25. 10:50:52

Hát szerintem is egy sportmérkőzés előtt a mostani Himnusz igencsak deprimáló tud lenni a sportolóinkra - a győzelem után persze más, node előtte?... Esetleg milyen lenne a "Föl föl vitézek a csatára!" c. dal?

Lenry 2010.06.25. 11:14:58

én a Szózatra szavazok. sokkal jobb. a zenéje is, meg a szövege is.

Baloggie 2010.06.25. 13:28:00

@Lenry: Énekelhetetlen, a mostani is szétcsúszik nagyobb tömegrendezvényeken pl. válogatott meccseken, hát még a szózattal mi lenne, aminek még cifrább a dallama. Valami olyan kéne, ami pörgős, gyors és a szövegvilága kihangsúlyozza MAGYAR fajunk felsőbbrendűségét.

greybull 2010.06.25. 13:37:28

@Baloggie: Mondom: ott van a "Föl, föl vitézek..." az aztán pattogós és jól is énekelhető! És kifejezi magyar fajunk felsőbbrendűségét, abszolúte, naná, mi az hogy? nagyonis!

Maisie MacKenzie 2010.06.25. 14:21:34

Érdekes poszt.

Ma a magyar és a székely himnuszt fikázni egyenlő a minősített hazaárulással. Szóval nem is érdemes tovább gondolkodni a dolgon.

Ebben benne van minden nyomorunk.

Amúgy nekem tetszik az osztrák himnusz szövege.

hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria_himnusza#A_himnusz_sz.C3.B6vege_magyarul

A magyar himnusz, nemzeti (etnikai) himnusz, nemzeti ima.

Amire meg szükségünk lenne szerintem, hogy inkább az országról, a közös hazáról szóljon, a közös akaratról amely ezt müködteti.
A hazájukat megtaláló különböző származású emberekről.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.25. 14:30:29

@Maisie MacKenzie:
Pedig az osztrákoknak nincs saját nyelvük, és Bécs sincs tele jó bulákkal. És akkor még nagyon jó arcok voltunk, mert a többit elfogadjuk nekik, valamint fel sem hozzuk Hitlert meg a szánalmas kispolgári létüket.

Maisie MacKenzie 2010.06.25. 14:47:05

"„Hol van hazám, hol van hazám?” – még a búvalbaszott magyar vérzivatarnál is szebben fejezi ki egy nép lelkületét."

Csehek között, (mezi Čechy domov můj!)
Amikor ezt a szöveget írták inkább németek között volt sanszos Csehországban létezni.

Amúgy azt a színpadi művet, ahol először elhangzott a "Kde domov můj?" ma már nem nagyon értenék, mert rengeteg cseh-német szójátékot tartalmaz.

attila.1969 2010.06.25. 14:53:27

Legyen a himnusz a Magyarország című dal.(amit Oláh Ibolya énekelt anno)Én megszavaznám.

Serio (törölt) 2010.06.25. 15:15:48

@greybull: IGEN! A Fel, fel vitézek, illetve becsületes nevén Klapka induló legyen a magyar himnusz! Kevés ilyen harcias és pozitív dalunk van.

Javaslom egy népszavazás kiírását.

ui. A szózatot viszont hanyagolnám. Ugyanannak a betegesen frusztrált kornak, illetve ugyanannak a betegesen frusztrált értelmiségi rétegnek a neurózisát tükrözi, ami a Himnuszt is megszülte.
Egyrész zeneakadémiai diploma nélkül nincs ember aki el tudná énekelni, másrészt meg a szövege is végzetesen félreértelmezi a hazaszeretet fogalmát.

Fradi-Mate 2010.06.25. 16:24:49

Egyetértek abban, hogy a Magyarság tele van nagyszerűbbnél nagyszerűbb dolgokkal,amiket megemlíthetnénk a Himnuszunkban, és szinte mindenben alázzuk a geci szomszédainkat,amiben csak lehet: tudomány,kultúra,történelem. De nem szarozhatjuk le a Himnuszunkat. Én szeretem nagyon és minden Magyar Embernek így kell éreznie. Tudjátok sokszor sírni tudnék, amikor hallgatom ,de mindig ez a fájdalom ad erőt nekem ahhoz,hogy tovább,keményebben, nagyobb elánnal küzdjek a Hazámért legyen az bármi. Mindig ez motivál engem. Szerintem szégyen,hogy így gondolkodtok páran a Himnuszunkról. A környező népek dalocskái kalapszart sem érnek, a Mi fantasztikus Himnuszunkhoz képest. Lehet,hogy lelombozó,teli van fájdalommal és az ember néha elfelejti őseink nagyságát,de szerintem inkább ösztönöznie kell az embereket. Én így érzek,bocs.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.25. 17:31:56

@Serio:
A harciasság nem minden, katonai indulót bármelyik nép himnusszá tud avatni. A mi Himnuszunk zenéje szerintem kifogástalan, bár lehetne ugyanilyen emelkedetten, mégis kicsit gyorsabban, és kevesebb bánattal játszani. Ez sokkal több egy egyszerű katonai indulónál. Ne elégedjünk meg annyival, mint a csigaevők!
Amivel az igazi baj van, az a szöveg. Jöhetne egy olyan elhivatott, tehetséges mai költő, aki nem Parti Nagy Lajos, és aki megírná az új szöveget a magyarok egyedülálló műveltségi és életmódbeli felsőbbségéről!

greybull 2010.06.25. 18:38:03

@Gudea enszi: a magyar Himnusz zenéjét a Gotterhaltéból alakították ki. Ez nem baj, mert igen eredetire sikerült. Sajnos a szövege és a dallama igen deprimáló, helyesebben emelkedett alkalmakhoz abszolút megfelelő, de sporteseményhez - a kezdetéhez - semmiképpen sem, Szózat dettó, és ez utóbbi tényleg énekelhetetlen a rengeteg hajlítás miatt, de iskolai ünnepség végén még elmegy, hadd kínlódjanak a kisdiákok, ami azt jelenti, hogy már most is helyből van 2 himnuszunk. Akkor mért nem lehet egy harmadik is? Pld.Berlioz Rákóczi indulója is jó lehet.
Szöveg javaslatom:
Menjen minden más nép, aki nem magyar, a kurva anyjába!
Le van szarva az EU, a NATO, az ENSZ és az összes mocsok szabadkőműves banda.
Köpünk a politikai korrektségre, mi vagyunk a legfelsőbbrendű faj.
Minden, ami valaha magyar volt: magyar legyen újra, aki oda engedélyünk nélkül beköltözött takarodjon a kurva anyjába!
Aki a magyart bántja annak szét lesz rúgva a segge, aki csak csúnyán mer egy magyarra nézni, annak dettó!
Éljen, éljen, éljen a magyar!
Haljon, haljon, haljon mindenki, aki nem magyar!
Na most ez egyelőre egy szabadvers, de tartalmilag szerintem jó (nekem tetszik).

greybull 2010.06.25. 18:41:36

@Fradi-Mate: megbocsájtunk Neked hívő magyar testvér. Esetleg még a 'Halál 50 órája' c. film elején van egy jelenet, amikor a nagyszerű Hessler ezredes (nem tudom kapott már posthumusz egy magyar katonai kitüntetést? megérdemelné, ha már Izaurának volt itt gyűjtés)összekovácsolja a tank-parancsnokokat, és együtt elénekelnek egy kitűnő dalt,na az igen, az egy igazi harci himnusz, az kell nekünk!!!

KariKa 2010.06.25. 18:49:35

Nem lehet fokozni, amit érzek.
Korszakos zsenik vagytok.
Ez pedig itt a magyar internet legteteje, a csúcsok csúcsa, ha geológiai hasonlatot akarnék mondani, úgy fogalmaznék, hogy Holdig érő Kékestető.

Amikor még az előző rablóbanda volt kormányon, gondolkodtunk, hogy mit lehetne tenni. Sör mellett kitaláltuk, hogy új 12 pontot írunk, amely végére 13. pontként felvettük:

Magyar nemzeti hip-hoppot!

Szerintem tökéletes himnusz lenne.

Illés Béla 2010.06.25. 19:01:54

Az írás ismét remek lett.
Én ezt javasolnám himnusznak:

www.youtube.com/watch?v=1YDeUzzV3ZA

No persze nem lenne követelmény hogy mindenki ilyen színvonalon énekelje. :)
Meg persze kicsit felgyorsítani a ritmikát,és nem kéne a dallamot ennyire túlspillázni. :)
A szövege szerintem teljes megfelel az említett követelményeknek.

Czelder Orbán 2010.06.25. 19:45:39

Érdemes lett volna felhozni elrettentő példának az olasz himnusz(okat). A tipikus cigánykodó kivagyiság vegyül némi szabadkőműves beütéssel.
Vagy ott van mondjuk a hallgathatatlan japán himnusz, amit megcsonkítottak '45 után. Azóta is bünti és csúnyánnézés jár azért, ha a csonkítatlan verziót gajdolja valaki.
Vagy mondjuk a spanyol bagázs himnuszai is rettenetesen szórakoztatóak a Fülöp-szigetektől Uruguay-ig.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.25. 21:46:48

@KariKa:
Mivel felsőbbrendű, önbecsüléssel kellőképpen ellátott Magyar Emberek vagyunk, ezért megszavaztuk, hogy a tied a hónap kommentje. :)

negeev 2010.06.25. 21:59:19

Szép is az, amikor a Himnuszt akarják "kidobni" egyesek.
Ezek után ajánlom, hogy köpjétek le magatokat a tükörben is.

Jó kis társaság!

S3r4ph · http://moeland.hungarianforum.net/ 2010.06.25. 23:02:25

Valóban régen le kellett volna cserélni ezt a szánalmas siránkozást egy tisztességes himnuszra.

Az általa is tükrözött mentalitás miatt és nyakig a szar kis hazánkban többek között.

buckoka 2010.06.25. 23:27:45

@Illés Béla: Ha egy Erkelt lecserélsz egy Erkelre, attól még ugyanolyan szar marad. (Na jó, nem mindig...) Szerintem minden normális zenész max. 2 hét alatt össze tudna dobni egy normális zenét a Himnuszhoz, vagy akár a Szózathoz. Az orgonatanárom szokta ezeket játszani, a Himnuszt rendesen meggyorsítva. Szerintem úgy semmi baj vele.

Bánk áriája meg semmilyen körülmények közt nem állja meg a helyét, mert nem lehet elénekelni, el lehet, de rondán (úgy meg minek...) meg alapból túltesz egy átlagember hangterjedelmén. Ellenben ez!
www.youtube.com/watch?v=dXSt9IWBmXI&feature=related
Vagy ez
www.youtube.com/watch?v=PvOH0JR0P-g&feature=related

Na jó, ennyire azért nem vagyok hazafi! :)

KariKa 2010.06.26. 00:34:45

@Gudea enszi:

Köszönöm. A kitüntető címet is.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2010.06.26. 02:41:44

Pusztuljon a korcs gyülevény!
Isten, Te jóságos Atyaúristen,
A Magyarok Istene ne bántsd a magyart!
Ámde írtsad, pusztítsad el aki rátör,
A karvalyorrú, krumplitolvaj ellenséget,
Pusztítsad, írtsad aki nem magyar,
Hulljon az idegenszívű, a vallástalan
A Szörnyszülött szingli horda
És aki a saját nemével közösül!

Tisztísd meg a magyar vért,
Szerető Jóisten,
Hogy a magyar nép újra egy lehessen
És az Magyar Jézussal a harcban
A világ ura lehessen!

Ámen.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.26. 10:09:46

@Bölcs Lázadó:
Ez a himnusz remekül menne Szaudarábiához vagy vmi hasonló szörnyűséges helyhez, de itt egyelőre nem a Hit Gyülekezetének teokráciájában élünk. Mi egy fasza kis himnuszra gondoltunk, amiben minden értékünk említésre kerül és néhány apró tót és oláholtás is belefér.

Rich.mond 2010.06.26. 10:49:25

www.youtube.com/watch?v=VeBYqL8nuSw&feature=related

Hm, ez alapján az eredeti német himnusz harmadik versszaka a jelenlegi.

Rich.mond 2010.06.26. 10:51:27

Jah, egy kis gyűlölet (komment a német himnusz alatt)

I'm Scottish my friend NOT English (The clue is in my name) so I want Deutschland to beat England.
I shall be cheering every German goal on Sunday.
The best team will win - GERMANY

Hihi:) Amikor Manchesterben voltam az angol-magyar válogatott meccsen, skót járókelők minket is biztosítottak, hogy nekünk szurkolnak.

Illés Béla 2010.06.26. 12:39:25

@negeev: Isten hozott. :)
Mindenre nyitott gondolkodásmódod,színt hozott kedvenc oldalunkra. :)

3LVW 2010.06.26. 16:28:00

@Lenry: A Szózat köztudottan egy szabadkőműves által íródott.

A "búvalbaszott" Himnuszunk meg egyedülálló a világon pont emiatt a búvalbaszottsága miatt. És ez szerintem így jó ahogy van.

A "Fel fel vitézek..." nem rossz ötlet, kedves Oláh Ibolyát viszont hanyagolnám.
Magyar Hiszekegy frappánsan megzenésítve?

kopaszállat 2010.06.26. 17:37:45

@greybull: A szavazatomat megkaptad. Sztem ez egy irodalmi Nobel díjas dalszöveg.
Egyébként gratula a szerzőknek - fasza lett megint :)
Köszi

gabesz7004 2010.06.26. 20:44:19

Remek kis poszt, tovább tudtátok bennem növelni az irányotokba áradó mélységes és tisztelettteljes gyűlöletet! Azt azonban nem hiszem el, hogy Ti akik a hiteles Magyar tudás nonplus ultrái vagytok, nem tudtátok, hogy a Himnusz eredetileg kb kétszer gyorsabb volt a mostaninál! Csak a dualizmus korában amikor faszán fejlődött kis, akarom mondani NAGY országunk, akkor lassult be! Gondolom némi osztrák baszogatás (már akkor is!) hatására, hogy: "Ne hogy már jól érezzétek magatokat!" A Székely Himnusz a Kárpátia feldolgozásával elég tempós lett, talán a Magyart is rájuk kellene bízni! :)
Egyébként talán a német minta alapján nekünk is a harmadik versszakot kellene énekelnünk, azt talán a legjobb.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.06.26. 22:27:41

@gabesz7004:
Dehogynem tudjuk, pont ezért kardoskodok a zene megtartása mellett. Kicsit felpörgetve remek dal ez, kellőképpen magasztos és erőtől duzzadó. De kéne egy olyan szöveg, aminek a végigéneklése után felbuzog bennünk a tettvágy, erőnk megkétszereződik, ellenségeink pedig egyszerre megfélemülnek és elszégyellik magukat.

szerjóska 2010.06.26. 23:02:01

Nagy nemzet a magyar. Áldd meg, Isten.
Ily dics. Ez emelkedett nagyság nincsen,
Gondolja a szabdaló, országára törő
Dróttal üzletelő, kecskepásztor horda,
Aki urának a a kútról a vizet hordta.
Most meg Atyja orra alá borsot tör ő.

szerjóska 2010.06.26. 23:06:50

De a magyar nagy marad, csonka országa -
Is erősebb bárminél. Bitang gazok tépkednék,
Bitang labancok szétszednék - azt hiszik idejüket
Kitérdelték. De nem használ puskát a magyar,
csak ha muszáj, hisz ökle Csontagyar.
Ellenségei kiérdemelték. Hisz
Vérrel öntözte a Nagy Nemzet útját az Isten,
Hogy benne Küzdőt, Nagyságot megerősítsen.
vezesse Szent Cél felé a hőst bátran.
Hiszen az uralkodó faj magyar.
Hidd el, testvér ott voltam és láttam.

szerjóska 2010.06.26. 23:11:35

visszaolvasva talán annyira mégsem...

szerjóska 2010.06.26. 23:13:03

mármint nem a magyar nem uralkodó faj, hanem a versike talán annyira mégsem, félreértések elkerülése végett.

és elnézést kérek a kommentdömpingért.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.26. 23:14:49

Képzettársítással nem lehetne megoldani? Mondjuk belenevelni a népekbe, hogy a Himnusz minden egyes eléneklése után beugorjon az emberek agyába, hogy a sankt galleni kolostorban a harcias svájciak ősei anno egyfolytában a kereszt előtt csúsztak, mikor meglátták a magyarik lovai által felvert port a horizonton.

Meghát azért az Emesés sztori is helyből üti Zeusz bármely random zoofilos légyottját.

Intizar 2010.06.27. 01:01:55

Én már kezdettől jobban csíptem a Szózatot, persze sokkal dögösebb volna nyálas-nyúlós zenéje helyett arra a nótára, amelynek ihletésére rossz nyelvek szerint született, t. i. a Gyertyafénykeringő!

GÜNTI 2010.06.27. 13:28:15

ÁÁÁÁÁ,, kurva jó írás!! Van benne evidencia is, de mikor ide kerülök, és elolvasom a posztot, mindig tanulok valami újat. Úgy látom, hogy most a tipikus Magyar mentalitás példáját látom ebben a posztban, egy kis önsajnálat csöpögős akácmézbe burkolva. :)) Jó, ez is kell.

-Eddig azért nem írtam, mert meg kellett emésztenem az előző posztot. Rágtam, rágtam, csócsáltam.

Ehhez mit szóltok?
www.youtube.com/watch?v=9QrcBRcJO18

Kicsit nyálas, de egy-két dobszólóval fel lehetne turbózni, gyorsítani, de az alap szerintem jó.
Van benne sólyom, álomhegy, égig érő fák. --> (Wass Albert: Mire a fák megnőnek- érdemes elolvasni) Honfoglalás, ugye egy enyhe utalás a visszavételre.

www.youtube.com/watch?v=-U1F3O7_gMg&feature=related
Na hát ez, ez Isteni. Felfokozott hangulat.

A bolgár himnusznak például elég jó a szövege.
A szlovák "himnuszra" tényleg nincs mit mondani, egyszerűen szánalmas. Szerintem jobbat össze tudnának hozni az albán kecskepásztorok.
Az olaszoké természetesen tipizáható, hiszen egyértelműen a faszverésre, a semmittevésre, és a seggnyalásra buzdít. 1847-ben valami fiatal költő írta, biztos a forradalom hevében.

Az olá ibolyásat meg hagyjuk szerintem, mert ha azt a dalt már egy ilyen elénekelheti, akkor nem is érdemes hozzányúlni.

Ja van egy jó viccem!!!

-Tudjátok, melyik az a virág, amelyik még a fekete tulipánnál is sötétebb?
- Hát az olá ibolya!!!

Na ennyi voltam!

Azasöndör 2010.06.27. 20:00:42

szerintem egyáltalán nem deprimáló a szövege, most azért, mert benne van, hogy balsors? én úgy látom, teljesen pozitív az üzenete.
a tempó tényleg mehetne az eredeti verbunkosban, meg talán gyakrabban kéne az énekelhető hangfekvésbe transzponált változatot adni a tömegrendezvényeken, és nem a vegyeskarit, mert ha negyven emberből egy ki is tudja énekelni a szopránszólamot, ami a fő dallamot viszi, nem fogja úgy magában.
a székely himnusz tényleg fura.
egyébként mikor írtok már végre a zsidókról?

greybull 2010.06.28. 14:18:37

@kopaszállat: köszönöm Testvérem! Kitartás, dolgos népünk győzni fog! Ungarn über Alles!

petrov144 2010.06.28. 19:21:46

szbszig.atw.hu/

itt fenn van az összes himnusz mp3 + eredeti szöveg, google translation-el kb ki is lehet találni mi a jelentés

Asidotus 2010.06.28. 20:22:19

A Bátrakért

Néhanap velük álmodok,
Hangjukat hallom, szólnak: "Itt vagyok."
Hómezõk, a sár alatt,
Völgyekben, dombokon nyugszanak.
Testüket, vérüket, könnyeiket,
õrzi föld, végtelen tengerek.
Izzik fenn a láthatár,
A tiszta szél, lelkükért sóhajt már.

Refrén:
Kelet felõl, hegyek felett,
Bíborszínû, szép szörnyeteg,
Felkel a Nap, aranyat ad,
Széppé teszi álmaikat.

Néhanap velük álmodok,
Lelkükkel szállnak sasok és angyalok.
Elhamvadt a Tûzvihar.
Csend van már, semmi zaj nem zavar.

Refrén:
Kelet felõl...

Mondhatod: a semmiért,
én azt mondom: a Holnapért.
Mondhatod: száz rossz ügyért,
én azt mondom: a Bátrakért... szól a dal.

Virágból vér fakadt,
A Sors-vonal megszakadt.
Megvívták a harcot, álmodják az álmot.
A semmiben csendesen,
Pihennek jeltelen.
Lenn a földben, benn, legmélyen a szívemben.
Ossian

gabesz7004 2010.06.28. 20:38:49

Átszáguldottuk egész Európát,
Feldúltunk sok várost és tartomány.
Kifosztottuk St. Gallen-t és Burgundiát,
A Loire völgyén át elértük az Atlanti-óceánt.

Óóólé! Óóólé! Óóólé! Óóólé! Óóólé!
Magyarország, Magyarország, Magyarország éÓlé! 2x

Ha az íjunk feszült, elsötétült az ég,
Behódolt Bréma és a Dán határvidék.
Felgyújtottuk Bázelt és Galliát,
Szétzúztunk mindenkit, aki az utunkba állt.

Óóólé! Óóólé! Óóólé! Óóólé! Óóólé!
Magyarország, Magyarország, Magyarország éÓlé! 2x

Lerohantuk Nápolyt és Hispániát,
Végig pusztítottuk Lotaringiát.
Pár száz évvel később, már mind keresztesek,
Megostromoltuk Jeruzsálemet.

Óóólé! Óóólé! Óóólé! Óóólé! Óóólé!
Magyarország, Magyarország, Magyarország éÓlé! 2x

(RomEr-Óóólé!)
Főleg a megostromoltuk tetszik! Kicsit odabasz a zsidóknak, hamár a gyűlölt posztolók nem!

gabesz7004 2010.06.28. 20:41:26

Tényleg az Photoshop, hogy a Pállfy Zsiga mezén zöld a hármashalom? Vagy már a színeinket is lopják a goatfuckerek?

Zigi 2010.06.29. 10:53:51

@gabesz7004: A szakolcai hokicsapat mezében van Pállfy, az pedig a mezen Szakolca város címere. Szakolcát mindig jobbára tótok lakták, de úgy látszik ennek ellenére nem kínos nekik a magyar örökség vállalása.

Noked-Lee 2010.06.30. 09:34:56

jó cikk, de sajnálom, hogy az olasz himnusz kimaradt, szerintem nagyon szép, érdemes végighallgatni:
www.youtube.com/watch?v=V8vINCq_IAI

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.06.30. 10:40:44

Ezredes, ez megint tök jó lett! :)

Illés Béla 2010.06.30. 20:38:32

Tudom hogy ez nem himnusz,viszont remek :)

www.youtube.com/watch?v=pToEaI9TkJI

:)

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.07.01. 12:37:25

én az oroszokat irigylem egy kicsit a himnuszuk miatt. azt jól megírták.
a hülye vodkaisszák! :)

anonimus123 2010.07.04. 21:43:30

szerintem jó a mostani himnusz is
bár a Soproni sörreklám rímes és zenés változata jobb lenne :)

Kurt S. Earp 2010.07.05. 07:34:36

Idekattintok és mi fogad?! Önök aztán Törvénytisztelő állampolgárok, Hölgyeim és Uraim! NER Gigaposzter! DDDDDDDD!!!

Mivel azonban a röhögéstől leöntöttem magam a reggeli kévémmal, tudni szeretném, hová küldhetem a tiszitószámlát, együttműködésüket Köszönöm. :-)

Kurt S. Earp 2010.07.05. 07:36:13

tisztitószámla bazmeg, a könnyeimtől már írni sem tudok...:-)

Valandil 2010.07.05. 11:31:42

@Gudea enszi: Igen, egy kicsit gyorsabb tempóval a mai Himnusz is teljesen más lenne: jó kis pattogós, "akaratos" szám válhatna belőle. Egy másik szöveggel pedig még jobb is lehetne.

dr. emmett brown 2010.07.05. 11:36:17

Újjongó szívvel nézem, hogy Igaz Magyar Emberekhez méltó módon kiraktátok a Nyilatkozatot, fáklyaként mutatva utat Minden Igaz Magyarnak és eltévelyedetteknek egyaránt. Javaslom és támogatom a GYEM létrehozását. (Gyűlölt Elleneségeink Minisztériuma)

Maisie MacKenzie 2010.07.05. 13:22:41

@Valandil:

"Egy másik szöveggel pedig még jobb is lehetne."

Mondjuk ezzel:
:-)

Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virul
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hő szeméből!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.07.05. 21:25:37

@Kurt S. Earp:
Rögtön küldheted a tisztítószámlát, a pornóadóval együtt fogjuk befizetni.

3LVW 2010.07.06. 15:55:42

@dr. emmett brown: Erről van szó, GYEM-et a Magyar Népnek!!!

KariKa 2010.07.06. 18:46:38

sikeresforradalom, mi?
szerintem tót kutyapina

nyílméregbéka 2010.07.06. 19:44:55

Azért van kint a poszter, hogy még jobban gyűlöljünk benneteket?

lomposfarkas 2010.07.07. 00:59:39

Ááá, nem lehetett volna a Szent Bárgyúságot 25 megapixelbe kirakni?? Így csak 3 képernyőnyi és alig nyitja ki a bicskát a zsebemben...
Na most pedig elolvasom a napi adagot :-))

vallatas 2010.07.07. 15:57:06

mekkora kép...
ügyes.

_UnderCover_ 2010.07.08. 21:51:59

"jó cikk, de sajnálom, hogy az olasz himnusz kimaradt, szerintem nagyon szép, érdemes végighallgatni:"
www.youtube.com/watch?v=V8vINCq_IAI

@Noked-Lee: ZSENIÁLIS! Én bedőltem és kattintottam! :D

19opposta85 2010.07.09. 19:36:36

@ati41: Oláh Ibolya? Meg a Geszti, nem?! Na, tolj fel magadnak valamit, mert seggrepacsi lesz, kisk5csög.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.07.14. 14:04:08

"Rooney és csökött cimborái sem a „God save our gracious Queen, ’coz she’s our hottest chick” hátborzongatóan hamis dalolászása után bénáznak el ismét egy tizenegyespárbajt"

Arról ne is beszéljünk, hogy a porosz himnuszt nyúlták le. Mekkora ratyi dolog már nemzeti himnuszt lopni? :DD

Maisie MacKenzie 2010.07.14. 15:04:34

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Miért lenne gond, hisz az uralkodóház is német származású. :-)

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.07.15. 13:02:38

@Kurtz ezredes: teljesen jo himnuszunk van. Fennkolt fohasz. Meltosagteljes. Hala istennek, hogy nem az a majalison jatszott csinnadratta. Csak nem kell annyira emosan hozzaalni;P

ambbay 2010.07.15. 17:38:55

"nemcsak kapható volt egy kiadós ass-to-mouth-ra"

LOOOL
Egyre erôsebb a gyanúm, hogy anno a zseniális Dugnám blogot ugyanaz a szerzô írta, mint ezt a blogot :DD

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.07.15. 19:19:00

@ambbay:
Nem is, bár nagyon bírtuk a dugnámot. Mondjuk én Gombos Edinát például gecire nem dugnám.

Bal 2010.07.16. 02:33:12

A Szózatot? Megőrültetek? "S a sírt, hol nemzet süllyed el/népek veszik körül/S az ember millióinak/Szemében gyászkönny ül"? Picsogós kamasz nyafog, hogy majd jól megdöglök, és akkor szeretni fogtok. Durván ciki.

Maradhat a Himnusz/Szózat dallama, mert szép. De a szöveget, azt nagyon sürgősen át kellene írni valami összefogunk és szétrúgjuk a világ seggét-szerűre.

KariKa 2010.07.18. 19:34:08

nyaralgatunk, nyaralgatunk?

FritzBarbarossa 2010.07.19. 10:43:02

rúgjuk szét a jenkik seggét!!! télleg ők mikor jönnek? www.youtube.com/watch?v=XNID02byVV4&feature=related

Chiro2 2010.07.19. 15:42:02

@Illés Béla: Kedves földim (amúgy Legnagyobb Király)! Ötleted megfontolásra méltó, nekünk lenne az első négy oktávot igénylő himnuszunk. Attól tartok, abba nemcsak Gyulánk sülne bele.

Chiro2 2010.07.19. 15:48:25

@KariKa: Kezedben a bölcsek köve. Túlzott énektudást (egyáltalán) nem igényel.

Felvezetés (jelenlévők csendben hallgatják):

Yo! Jobbágy Feri!
Trianon Tagadó Tibi alias 3T!
Népi Jóska, Bakonyi Betyár Sanyi,
Jobbos Tibi,Táltos Bandi!
Zsíros-deszkások - Szevasztok!
Kempingbringások - Szevasztok!
Meg a lemezlovász...(Helló!)a házban!

Szevasztok! Szevasztok!
Várjá', várjá', várjá', várjá'...

Ezt énekelni:

Yo, mit kíván a magyar nemzet?
Magyar nemzeti hip-hop rappet!
Mit kíván a magyar nemzet?
Hungaro-pannon-népi-nemzeti magyar rappet! -pet, -pet...
Szevasztok!
(Várjá',várjá',várjá', várjá')

Ezt énekelni:

Fülünket sérti, és szívünk nem érti
Hogy rádiónk éjjel mért van tele nyugati zenével,
Nem pedig nyugtató szép magyar rappel?
Javarészt külföldi folyik a médiából
Nem ezért jöttünk ide Levédiából!
Magyaros zenét! Magyar szavakat!
Hazafias rappereket,hip-hop-fiakat!
Szép szöveget, erkölcsi témát!
Ezeréves múlthoz hű magatartást!
Mert pornós, kábítós hip-hop nekünk nem kell,
Neveljünk etikus, hazafias rappel!
Aki erkölcstelent kiad ,és dörzsöli a tenyerét,
nem érdemli meg a magyar rap kenyerét!
Húzd ki magad, mutass példát!
Igazat szólj, és egy ország büszke Rád!
Sapkát ne vond le szemöldökig,
Bő gatyát ne húzd be szeméremig!
Magyar rapper nyílt tekintettel,
Pödört bajusszal, nem szőrzettel!
Magyar rapper bajsza, mint a magyar bika szarva:
Fölfelé áll, nem lekonyul,
körszakállhoz nem hasonul!

Illés Béla 2010.07.19. 22:12:34

@Chiro2: Földim!
Keblemre! :)
Én,áttranszponálva gondoltam egy jóval mélyebb,ugyanakkor még mindig rendkívül dallamos lágéban/hangfekvésbe. :)

Illés Béla 2010.07.19. 22:14:44

@Illés Béla: javítás:"hangfekvésben" (pirul)

Amade (törölt) 2010.07.20. 11:44:08

Nekem semmi bajom a Himnusszal, örülök, ha ezt hallom és nem a tót himnusznak csúfolt Szomorú disznószart.
De ha már, akkor a Nemzeti dal senkinek nem jutott eszébe?
"Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!
A magyarok istenére
Esküszünk, Esküszünk,
hogy rabok tovább Nem leszünk!"

Mokele-Mbembe 2010.07.22. 19:18:07

"A székely himnusz maga az abszolút nulla. Ráadásul két zsidó írta. Budapesten."

Tényleg a kíváncsiság beszél belőlem, amikor arra kérlek, ezt dokumentáld valahogy. Tényleg Pesten írták, tényleg szirupgiccs az egész, valahol a titanik főcímdalával versenyben, de eddig úgy tudtam, mindkét gyerek székely volt, nem héber...

De tanulni sosem késő, főleg innen, úgyhogy plíz...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.07.22. 22:17:47

@Mokele-Mbembe:
Semmi ilyen dolog nincs mögötte, egyszerűen csak Magyar Emberként néha kurva jól esik egy teljesen szövegideges zsidózás. Ne keressetek mögötte rációt!

KariKa 2010.07.23. 03:54:45

Na pina mostmár pina kezdek pina ideges pina lenni pina hogy pina meddig pina késik pina már pina az új tótkutyapinaposzt!

KariKa 2010.07.23. 03:55:25

Na pina mostmár pina kezdek pina ideges pina lenni pina hogy pina meddig pina késik pina már pina az új tótkutyapinaposzt!

KariKa 2010.07.23. 04:00:40

Na pina mostmár pina kezdek pina ideges pina lenni pina hogy pina meddig pina késik pina már pina az új tótkutyapinaposzt!

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.07.23. 20:43:29

Magyar Himnusz

Ősidők óta mélyen a szívekben,
A magyar lelke vágyakozva néz,
És előre vágy a kelet felé,
Még Budára tekint a szem.

A mi reményünk soha el nem fogy,
Hatvanhat év ősi reménye,
Szabad nemzetként lenni a hazában,
Buda és Alcsútdoboz földjén.

Intizar 2010.07.23. 21:02:21

@Bokortalan Lajtalan: Fordíthattad volna rímelősre is. Bár úgy még ennyire sem poenos... A hatvanhatot meg sehova nem tudom tenni. Talán a Sátán számának magyarított (kicsiny) változata? Vagy a snapszlira utal?

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.07.24. 08:22:12

@Intizar: "A hatvanhatot meg sehova nem tudom tenni." A burkolt tagadás is tagadás, vigyázz.

KariKa 2010.07.25. 12:08:47

hatvanhat, seggem a szádra pattanhat

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:34:08

Tisztán zenei szempontból: a magyar himnusz messze meghaladja az átlagember hangterjedelmét.
Senkinek nem jut eszébe, hogy mélyen kezdje, és fent elfogy, vagy fordítva. Ezért általában az van, hogy az énektanárnő meg pár stréber énekkaros (meg idős, hamis hangú reszelős férfitanárok) bömbölnek, a többiek meg tátognak, miközben Ibolyka a céből kiájul a sorból, hogy az ünnepség többi részét ellóghassa.

KariKa 2010.07.27. 02:08:43

Felháborító, már ne is haragudjon, kisasszony, de súlyos tárgyi tévedést tartalmaz az elmélete, Ibolya ugyanis bés volt.

Baloggie 2010.07.27. 11:03:46

@Bokortalan Lajtalan: Ez kurvanagy :D
Bár akkor már harmadik-negyedik versszakként csattanhatna villám-nagy mennydörgés a mátra fölött is.

Intizar 2010.07.27. 12:00:32

@Bokortalan Lajtalan: Frankón nem tudom, mi történ 1954-ben, amire emlékezni kéne. Akkor született Jimmy, a király?

Intizar 2010.07.27. 12:01:49

@Intizar: Ja, negyvennégy. Hát, most már NAGYON tréfás.

Alexi Borzovan 2010.07.28. 09:54:35

@Mokele-Mbembe:
Nem, igaza van a kommentelőnek, a székely himnusz (?) ultragáz. Hogy két zsidó írta-e és hogy hol, az tökmindegy. Akkor is nagy szar az egész. Atomrészeg, trianonozó mélymagyarok dajdajoztatására való, nem ér többet.

GÜNTI 2010.07.28. 12:24:35

Új bejegyzést és kenyeret a népnek!!

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.07.28. 18:23:16

Magyar Himnusz

Alcsútdobozon szebben süt a Nap
Az igazságban hívők szemének fénye
Viktor hitünk tetőpontja.
Üzeneted, ó, Vezér, a függetlenség, a szabadság életünk célja
beleivódott lelkünkbe
Ó, forradalmárok! Kiáltásaitok visszhangzanak az idő fülében:
Légy tartós, örökké fennálló,
Magyar Keresztény Köztársaság!

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.07.28. 18:30:55

Székely himnusz

Ébredj székely, ébredj halotti álmodból,
Melybe sűlyesztettek barbár zsarnokok!
Most, vagy soha, teremts magadnak eljövendő sorsot,
Melynek kegyetlen ellenséged is meghajolni fog!

Most vagy soha, bizonyítsd be a világnak
Hogy még folyik a iráni vér ereidben
És hogy szívünkben még őrzünk büszkén egy nevet
Csaták győztesét, egy nevet: Vlad Tepes.

Nézzétek ti kísértetek: Emese, Izabella, Dancs Annamari
Székely nemzet, a ti dédunokáitok,
Felfegyverkezve, a ti tüzetekkel ereinkben
Mind azt kiáltjuk "Élet szabadon, vagy halál!"

Papok kereszttel az élen! Hisz a had keresztény,
A mottó a szabadság, a cél szent,
Inkább meghalunk csatában, teljes glóriában,
Mint hogy újból rabszolgák legyünk régi földünkön.

nyílméregbéka 2010.07.28. 18:58:37

@GÜNTI: igazad van! Legyen már új poszt, fiúk, vagy megtudjátok, milyen rettenetes tud lenni, amikor egy béka igazán gyűlöl.

Noked-Lee 2010.08.03. 08:59:26

valami gyűlöletmorzsát dobjatok már srácok! ma reggel azzal keltem, hogy toleránsabb vagyok, mint gusztos péter! ez nem mehet tovább!

Elanor_ 2010.08.03. 22:07:46

ja, a Himnusz az szívás. emlékszem, gimiben kötelező volt megtanulni, és sorban mindenki lefelelt belőle. én vagy ötször. sosem voltam nagy lázadó alkat, de azt a szart nem voltam hajlandó megtanulni. szóval a negyedik egyesnél a tanár szépen megkért, h tanuljam már meg, mert nem akar pont engem megbuktatni év végén. :)

@Noked-Lee: ha azt mondom, utálom a nokedlit, segítek vagy csak megalázkodok, mert te úgyis felsőbb körökből vársz segítséget? :D

gabesz7004 2010.08.05. 22:26:26

Kedves elenor, szerintem az a szívás, ha valaki nem tudja a Himnuszt, szóval szerintem ezzel járatod le magad, nem a megalázkodással!

ebedli 2010.08.06. 11:32:19

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb megoldás a fent is olvasható NENYI rímekbe szedése és megzenésítése lenne. Új alkotmány, új himnusz, már csak egy új zászló kell, na meg persze államformaváltás és uralkodóház.

KariKa 2010.08.09. 23:32:11

@Elanor_:
@gabesz7004:

Hát mi a fenét képzeltek, hol vagytok? Ezzel a stílussal, mi? He? HE?

Kuss legyen és szeretet, vagy szétcsapok!

gabesz7004 2010.08.10. 02:20:59

@Elanor_: Jé, te elvégezted a gimit?

Jamal_Fraser 2010.08.16. 17:07:06

@KariKa: enszi és az ezredes olaszok, nincs mese, rühellenek dolgozni. A munkás magyarok által épül addig a blogélet a kommentekben.

Viszont himnuszokról jut eszembe minap egy kis családi rendezvényen leültem beszélgetni egy újonnan bemutatott német rokonnal, mer ne unatkozzon szegény, és mikor kellő pia volt már bennem elénekeltettem vele az über alles-t, és még a család tetszését is elnyerte. Szépen hangzott eredeti nyelven, na.

Még több pia után meg bevallottam, hogy 1 német mondatot tudok rendesen, méghozzá a Cartman-féle 'vir müsszen di júden auszrotten'-t. Na, ott már csak pislogott, hehe!

Rich.mond 2010.08.16. 21:23:17

két hónapja nem volt új bejegyzés. Tisztára befordultam.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.08.18. 10:44:00

Én erre szavaznék: www.youtube.com/watch?v=lZhrUNJ0Gys

(Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország) Lehet hogy ezt is zsidó írta, és Budapesten, de ettől még szép. Persze nem túl harcias ez sem, de arra van Erdélyi induló, stb...

Illés Béla 2010.08.22. 02:14:47

Kezdek aggódni.
Nem lehet,hogy "Azok"-keze van dologban?
Ha így van,nem kell válaszolnotok...értünk mindent.
Egy kis lelkesítő dal...ezt még "Ők"-sem tilthatják.

www.youtube.com/watch?v=8qm7A34P528

:)

nyugtalan 2010.08.22. 18:54:12

A következő poszt legyen a "Megasztár" :D

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.08.25. 10:25:01

lusta portugál banda! mikor lesz új bejegyzés?!

:)

KariKa 2010.08.25. 13:48:43

Vegyetek jó példát a konteóról, DE VILLÁMGYORSAN!

nyugtalan 2010.08.26. 22:20:27

Tűrhetetlen ez a hanyagság!

Jamal_Fraser 2010.08.27. 00:26:38

@nyugtalan: semmi gond, valami nagy dolog készül, én már ebben bízok. Talán a TUDJUK KIKRŐL? Egyébként megérdemelnénk már, ennyi böjt után, azzal talán ki lehetne engesztelni.

gabesz7004 2010.08.29. 12:34:14

@Jamal_Fraser: Vagy elfogytak a gyűlölnivaló népek?! :) Persze tudom nem! cigó és zsidóvért akarok!!!! :)))

Jamal_Fraser 2010.08.29. 13:54:00

@gabesz7004: nono, szívemnek kedves ez a komment, csak ne ilyen hangosan, még meghallják ŐK is!...:)

KariKa 2010.08.29. 15:19:35

éva colner gábor baji gyula véber

gabesz7004 2010.08.29. 19:56:36

@Jamal_Fraser: Hát hallják! A MI hangunk legyen erősebb, ne az ÖVÉK!

gabesz7004 2010.08.29. 19:57:19

Tényleg tudunk valamit erről a két gyűlölnivalóan lusta posztolóról? Világkörüli útra mentek?

GÜNTI 2010.08.29. 20:26:15

@gabesz7004:

Én Kurtzban bízok, (persze Gudeában is, csak) egy ezredes nem hagyja bajban kamerad-jait.
-Ezt szép magyar-németséggel mondtam-

KariKa 2010.08.30. 11:10:56

@GÜNTI:

ezt most nem értem

tényleg nem értem.

a haverod elvette a fényképezőgépedet, és most nem adja vissza, hanem eldugta a spejzodba?

he?

A balatoni hiéna 2010.08.30. 20:04:38

www.youtube.com/watch?v=4ApacyBwN8w

himnusznak teljesen tökéletes lesz ez is.
Azt a részt hogy "Evilágon" lecserélni "Magyarhonba'", - aztán jóóóság van.
Sirituálisos is, meg menő is, nemzet-az-egyénben közösségi individualizmus szócsere után meg akkor már pláne, történelmi szintű maszturbáció nincs benne, de arról úgyis mindenki tanul az isibe', a külföldi figyelmeket meg sokkal jobban fölkelti ez... de a Hobó mindenképp le lesz róla tiltva - loncsos hegyigólemek csak felizgatnák a versenyek/ünnepek népét.

gabesz7004 2010.08.31. 16:54:22

@KariKa: Á, ezért kell nyelveket tanulni! :)
kamerad=bajtárs

KariKa 2010.08.31. 21:03:17

@gabesz7004:

vitzeltem

a haverod elvette a fényképezőgépedet, és most nem adja vissza, hanem eldugta a spejzodba?

=

a kamerád a kamerád a kamrádba rejtette

tudom, hogy gyenge :)

gabesz7004 2010.09.01. 11:06:36

@KariKa: ok, ott volt a smile, de tényleg gyenge volt! :))))

Jamal_Fraser 2010.09.01. 17:05:07

basszus ma azt álmodtam, hogy volt új poszt... ilyet!

Noked-Lee 2010.09.02. 19:09:57

fene a kétszínű haszid mindeneteket!
modoros blogra bezzeg van időtök, pföjj!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.03. 02:28:09

@Noked-Lee
lesz pont hamarosan, ismét nagyon berágtunk egy klasszikus álnépre

gabesz7004 2010.09.03. 20:24:51

Merre jártatok, csak nem izraelben?

Illés Béla 2010.09.04. 01:22:23

Ennyi várakozás után,szerintem ez most ide illik(a kívánt részek,kívánalom illetve helyszín szerint,behelyesítendők):

www.youtube.com/watch?v=ZUPULaUTHHM

:)

Rich.mond 2010.09.05. 21:17:14

Bezzeg a modorosra tudnak írni! Jó poszt lett, nem is erről van szó, de én népeket akarok gyűlölni, nem leszbi kurvákat!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.05. 21:24:19

@Rich.mond:
ha figyelmesen elolvastad abban nem volt szó semmiféle kurvákról, és ha még figyelmesebben akkor leszbikről sem
a népek gyűlölése a jövő héten végre folytatódik

GÜNTI 2010.09.07. 12:02:49

@KariKa:
Nem volt az olyan rossz!!

:))

Mokele-Mbembe 2010.09.08. 14:48:38

Most tényleg nincsen új poszt, vagy csak eltakarja a Forradalmi Kiáltvány?

KariKa 2010.09.08. 20:35:35

@Kurtz ezredes:

Rafinált, mondhatom, nagyon rafinált.

Mert ugye azt nem mondod, hogy melyik héten!

Nem mellesleg pénteken van a 33. születésnapom...
Ha kérhetek ajándékot...

Rich.mond 2010.09.08. 20:56:36

@Kurtz ezredes: Elnézését kérem Ezredes Elvtárs, csak a várakozás izgalma ragadtatott a fenti sorokra.
Egyébként tényleg nincsenek igazi leszbikusok. Aki meg tényleg az, az úgy néz ki, mint egy görög nő.

gabesz7004 2010.09.12. 18:24:41

@Kurtz ezredes: Húzzon bele Ezredes úr, mert fogy az idő,a múniciónk is fogytán, de kitartunk az utolsó gyűlöletig!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.12. 18:30:39

@gabesz7004:
Dolgozunk a poszton, holnap reggelre élesítve.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.13. 11:15:21

@Kurtz ezredes:
Mielőtt reklamálnátok, a poszt készül, még finomítgatjuk.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.09.13. 11:39:27

késő. már mindjárt dél, jó magyar szokás szerint megkondulnak a harangok, de poszt még sehol.

Noked-Lee 2010.09.13. 11:42:05

én nem bírom tovább a várakozást, kivettem a blogot a könyvjelzők közül. lehet gyűlölni érte.

szmrmszrzt 2010.09.13. 15:17:02

én már főbelőttem magam.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.09.13. 15:28:59

ennyi. trabantok vagytok (nagy hang, kis teljesítmény).

:)

Kemencés Szittya Buci 2010.09.13. 16:13:02

Gyűlölnivaló, lusta népség vagytok. :)
Ennyit váratni az embert... Biztos magatokról írjátok a posztot. :D
Tegyétek már feeel!!!

insert random 2010.09.13. 18:17:22

@Öreg Trafford: Már régóta fennt van a "poszt", nem látjátok? Címe lehetne: Gyűlölt Ellenségeink: A Gyűlölt Ellenségeink blog. :)

Huntroll 2010.09.13. 19:56:31

Mivel a szerkesztők nem hajlandóak ápolni a blog szellemiségét javasolnám, hogy mi, olvasók írjuk le hogy melyik népben mit - figyelem, nem gyűlölünk, hanem - szeretünk. Kezdeném is a sort.

A románokban azt szeretem, hogy az átlagéletkoruk 0,8 évvel rövidebb, mint a miénk (ami természetesen csak más, meg nem nevezett népek machinációi miatt nem világelső).

Illés Béla 2010.09.13. 20:36:54

Én azt szeretem a roma kisességben,hogy találékony. :)
Engem sikerült egy kocsi adásvételivel(16 éves szamarám "adtam"el,vizsga nélkül) úgy átqrniuk...hogy szinte már kalaplengetést érdemel.
Remélem jó egészségben tartja meg őket az isten...

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.09.14. 00:05:31

Mivel a himnuszos a legrosszabb cikketek (az egyetlen igazán pocsék), jó lenne, ha írnátok egy jót. A nemzeti együttműködés pedig nem ide való.

gabesz7004 2010.09.14. 11:19:30

@Kurtz ezredes: Gyűlölöm, hogy még a finomítás lehetőségét is elveszitek tőlünk!? Legelább a reklamálást hagyjátok meg! Önző disznók!

GÜNTI 2010.09.14. 14:24:10

Nemrég kaptam kézbe, (küldték ímélben) hogy honnan származtatták OV-ék ezt a politikai nyilatkozatot.
Állítólag egy 1952-es Szabad Nép-ből lopták.
Egy történész szerint nyílvánvalóan kamu az egész.

Kár, pedig már lehetett volna szidni őket is!

Nagy_Cthulhu 2010.09.14. 15:07:35

Olyanok vagytok mit a politikusok. Azokat mindenki gyűlöli.
Felelőtlen ígérgetés, azt nem betartás, posztot finomítás ígérés, közben azt nagy ívben leszarás, mi fejünket is leszarás, "ha nincs kész nem mondás hogy nem sokára poszt jövés" gondolatmód abszolút mód nem magatokénak érezés. Nyomós okokat adás hogy titeket mi gyűlölés. Nem ásés gyerek vagyok, csak így jött ki.

Pocsék, felháborítóan felelőtlen, gusztustalan banda vagytok. Feltehetőleg örmény-piréz felmenőkkel büszkél(vagyszégynkez)kedhettek.

A minimum hogy a MAI!! poszt után jön egy csütörtökön, majd még egy pénteken, és akkor a vasárnapi posztot olvasva talán enyhülünk cseppet.

szmrmszrzt 2010.09.14. 20:29:03

remélem egyszer majd kiderül, hogy melyik ország titkosszolgálata szabotálja a poszt megjelenését. ki és hol vezetett ipari áramot kurtz ezredes tökeibe, milyen aljas módszerekkel mosták át gudea enszi agyát. rezisztens!

Illés Béla 2010.09.14. 21:06:19

A sok gyűlöletes várakozástól,kezdek megőrülni:

www.youtube.com/watch?v=RMWwOgeg2nA&feature=related

:)

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.09.16. 09:50:24

ultimátumot intéznek az olvasók:
minden nap, ameddig nem jelenik meg új poszt, valamelyik gyűlöletes nép himnuszával szennyezzük az oldalt.
10 nap múlva ez napi 2 himnuszra fog emelkedni.

azért, hogy megmutassuk, nem viccelünk, itt az első szennyes link:
www.youtube.com/watch?v=4K1q9Ntcr5g

:)

Nagy_Cthulhu 2010.09.16. 15:50:15

: Támogatom az ötletet!

dr. emmett brown 2010.09.16. 21:51:37

Ahh, version longue, ördögien gonosz!

dr. emmett brown 2010.09.16. 21:52:35

: mármint Önt dícsérem.

Nagy_Cthulhu 2010.09.17. 08:28:55

No, akkor a mai legyen a Felvidéken élő hegyi szlávoké:

www.youtube.com/watch?v=KTxJlUK7tWo

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.09.17. 09:41:29

helyes! ez felér egy virtuális tökön rugással :D

KariKa 2010.09.17. 22:07:15

Kurvajól elvagyunk, nademostmár szoruljon TÓTKUTYAPINÁBA a feje az illetékeseknek, őszintén kívánom!

Geza 2010.09.18. 22:51:11

Ezredes!
Az ellenségeinkről szóló beszámolójával való késlekedése komolyan veszélyezteti a következő offenzívánk sikerét, ezzel kockáztatva a hadművelet kivitelezhetőségét is, ami végső soron a Birodalom felemelkedését is kétségessé teheti. Remélem, nem kell ecsetelnem, hogy ez esetben az a legkevesebb, hogy tölgyfalombot legfeljebb a cellája előtti fán láthat.
ön eddig egy tehetséges tiszt benyomását keltette, hát most is tegye a kötelességét ahogy eddig: határozottan, pontosan, sikeresen!

Sturmwolkenführer Joachim von Schlafengehen

Nagy_Cthulhu 2010.09.19. 13:57:25

@Huntroll: Azért ez még úgy is erős volt, hogy a tisztelt blog-írók valóban megérdemlik. :)
00:42-kor belinkelni? Na ez az elhivatottság!

Rich.mond 2010.09.19. 15:16:56

Most már elég! Hát meddig nézik hülyének a magyart? Mit mondok majd a kislányomnak, amikor majd megkérdezi (mert megkérdezi!), hogy "Apuka, pár mondatban össze tudnád foglalni, hogy miért vagyunk jobb fejek a ....-nál?"

Akkor mit mondok majd neki? Mi? Miiii? A kutya Úristenit neki most már...

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.09.19. 22:14:27

a következő:
www.youtube.com/watch?v=f8k-es49Er0

kedves szerkesztők, még 7 nap, és napi 2 szutykos himnuszt teszünk fel.
ti tudjátok... de arra emlékeztetnélek titeket, hogy nagyon, nagyon sok gyűlöletes ország van...!

Illés Béla 2010.09.19. 22:51:04

Ezt nektek! :)

www.youtube.com/watch?v=kMZfXN1UOpw

Annak idején még az énekórán,tanulnunk kellet... :(

Huntroll 2010.09.20. 00:10:25

:
Egy frászt, nincs határidő. Ha nem tanulnak a szép szóból, jön a napi két himnusz. Következő alanyunk nem elég, hogy Dél Amerikában van és négerek lakják, de még a hivatalos nyelv is a francia:
www.youtube.com/watch?v=BfhlqRTEZKU&feature=related

Intizar 2010.09.20. 00:37:39

@Illés Béla: Nem ezt, butus. Ez már a szentoroszországos változat. Mi a szovjettot zengettük.

Illés Béla 2010.09.20. 16:59:25

@Intizar: Gyűlölöm belátni,de sajnos tévedtem.
Azt meg végkép gyűlölöm beismerni,hogy igazad van. :)

supernowa 2010.10.21. 11:49:49

Kedves Szerző Urak, továbbra is nagy tisztelőtök vagyok, nem véletlenül léptem be közétek; de ebből azért többet is ki lehetett volna hozni.
A szöveg nélküli spanyol félpercestől kezdve vagy a lovacskás körhinta alá kísérőzenének beillő olaszon át a szovjet (majd orosz) himnuszig még lehetne csemegézni bőségesen.
A magyar pedig szerintem szövegében egy fohász, zenéjében pedig inkább grandiózus, dicsőségteljes, mintsem sirató; a "megbűnhődte" résznél a nagyzenekari fortissimo és cintányérütés zenei orgazmusa sokkal inkább méltó és képes nemzeti emóciók kiváltására, mint valami bugyuta induló. A székelyeknek pedig van indulójuk is, az "Elhangzott a szó..." kezdetű, ha pörgősebb dalra vágytok Csíkszeredáról.
Ja, építő jellegűnek, és nem fikázásnak szántam e kritikát, további jó és sűrűbb írást kívánok!
üdv.

Circus 2010.11.12. 15:57:55

Gyűlölöm, hogy ilyen későn szólok hozzá, főleg, mert valószínűleg ezért utálni fogtok, de azt pont leszarom, így csak beböfögném, hogy Dél-Amerikában kettő himnuszhoz is van köze magyarnak (tán Urukhai meg Paraguay), ha véletlenül majd sorra kerül valamelyik, ki ne felejtsétek.

Bergamol 2010.12.14. 13:07:24

Igen, ez a post sokmindent kihagyott, de ez a mondat a legjobb időket idézi:
"Még az a szerencsétlen tökkelütött Belgium is képes volt lelopni valami kardozós-baszós film végefőcímének zenéjét"

ROTFL

gabesz7004 2011.06.12. 23:37:52

A hétvégén az Istriai félszigeten voltam egy focitornán. A Himnuszok alatti viselkedés is megér pár mondatot azt hiszem! Az hagyján, hogy a környező országok (már amelyik az!) gyermekei nem tudnak normálisan viselkedni és megadni a tiszteletet a másik csapatok Himnuszai alatt, de hogy felnőttek is úgy viselkednek az hihetetlen! Az olasz egy csürhe nép ezt tudtuk, de ezek a catfanek még a saját himnuszuk alatt is úgy tapsikoltak, mint ha cirkuszban lennének. Horvátok, osztrákok, csehek egy fokkal jobbak. Csak a németek és természetesen a magyarok tudnak rendesen viselkedni!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.06.14. 12:48:56

@gabesz7004:
Én megértem, hogy az olaszok úgy tapsikolnak a saját himnuszuk alatt, mintha cirkuszban lennének. Cirkuszi zenére mi mást tehetnének?

gabesz7004 2011.06.14. 21:53:46

@Gudea enszi: :) Jogos! Tényleg olyan mint egy lovasprodukció!