Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

A gyűlölködés szakmódszertana 2. – Röviditalok

2010.09.28. 15:30 - Kurtz ezredes

Kedves olvasók! Ritkán húzunk újra elő régi posztokat érintés nélkül, de blogunk úgy érezte, hogy az alábbi versenyben egy tökéletes írást indíthatna korábban már elkészült elemzéseink közül. Természetesen nem pusztán a dicsőség a fontos, hiszen végre komoly anyagi haszonra is szert tehetnénk a blog révén, mivel a Magyar Pálinkánál értékesebb kincs nem létezik, Magyar Emberként pedig hogy fejezhetnénk ki ezt érzékletesebben annál, minthogy az összes hamis prófétát kipöcköljük a mezőnyből? Számítunk a lájkjaitokra!

 

 

Kedves gyengébb idegzetű internacionalista olvasók – különösen azok, akik már a szlovákoknál is úgy éreztétek, muszáj megvédeni a Magyar Királyság örökös utánfutóját! Nagyon szépen megkérünk titeket, hogy a jelenlegi poszt tanulmányozásával hagyjatok fel. A benetton-életérzésnek csírája sem lesz benne, ezért úgyis csak felhúznátok magatokat. A többieknek viszont felhívjuk a figyelmét egy tényre, rövidital témakörben bizony mi magyarok fingtuk a passzátszelet, a világ pedig még a szélárnyékunkba való bebújástól is fényévekre van.

 

Nos kezdjük ott, hogy jó sör vagy bor máshol is megtalálható, így ezekkel most szándékosan nem foglalkozunk, mai dolgozatunk tárgya szigorúan az erősebb szeszek világa. Természetesen nem vállalkoznánk hasonló, tudományos alaposságot kívánó elemzésekre, ha a bemutatásra kerülő nedűk legnagyobb részét ne ízleltük volna. Ugyan vannak olyan italok, amelyeket pusztán hírből ismerünk, viszont ezeket a legnagyobb magabiztossággal fogjuk bezavarni a susnyásba, és aki most azzal jön, hogy nem is tudjuk milyen, amíg nem kóstoltunk, annak szívből kívánunk valami kumiszos lószart a laposüvegébe.

Külön kihangsúlyozzuk! Problémánk nem a felsorolt italok alkalomszerű fogyasztásával van, sokkal inkább azzal, hogy vannak kis hazánkban nem is kevesen, akik magyar létükre képesek ilyenekkel születésnapot, keresztelőt, egyetemi éveket végiginni. Mi az oka annak, hogy a világ ezeket a silány mosogatóvizeket fogyasztja a mi nemes italunk helyett? Egy újabb magyar sorstragédia, vagy azok szokásos ármánykodása, akik elérték Izrael EB-selejtezőn való indulását? Nézzük hát mit iszik a világ Hawaiitól Acapulcoig, vegyük sorra azokat a híres nevezetes piákat, amik a Kárpát-medencét is dömpingszerűen árasztották el az utóbbi néhány évtizedben.

Whiskey/Whisky/Bourbon: Nem állítjuk, hogy pont a viszkit kéne eltünteti valamennyi magyar vendéglátó-ipari egység leltárából, kifejezetten kellemes elszopogatni póker közben például, ami viszont problémás, az a hatalmas hírneve. Komolyan azt akarja beadni a világnak ez a sok, érthetetlen angolsággal motyogó skót meg ír, hogy kedvencük attól lesz kuriózum, mert fahordókban érlelik? Persze a búza tényleg nélkülözhetetlen dolog, mi magyarok ebből sütjük kiváló kenyerünket. A kukorica is, ezt vesszük a gyereknek, hogy 10 percre legalább nyugtunk legyen a Margitszigeten. A zab, árpa, rozs meg a többi lóeledel viszont nem ébreszt túl sok bizalmat egy rendes magyarban. Ha el is kortyolgatjuk néha, azért valljuk be, ízleltünk már a füstnél kellemesebb aromákat.

Az angolszász javíthatatlan népség, fél tucat dobozos sörtől is képes belefulladni saját hányásába. Amennyiben olvasóink nem ilyenek, fogyasszák jó szívvel VII. Edward kedvenc aperitifjét, az ízes magyar barackpálinkát, de az angol koronás fővel ellentétben lehetőleg ne szódával.

Konyak: Na végre valami, ami joggal tört a világhírnévre. Még a viszkinél is kellemesebb szopogatnivaló tud lenni, és különösen ebéd utáni hatása kellemes. Mi magyarok mégis joggal neheztelünk az olyan idióta sznobokra, akik euróezreket képesek kiadni egy ilyenért, csak mert pókhálóval vastagon benőtt üvegben pihent 200 évig, és annak idején Napóleon ezt kortyolgatta. Persze Deák Ferenc meg Kossuth Lajos nem hagyott maga után félig üres pálinkásüveget, úgyhogy már ebből a tényből is tudhatjuk mi az igazság. Mivel már láttunk franciát, aki őszinte csodálattal adózott a pálinka oltárán, ezért túlságosan nem bántjuk őket. A konyak is nagyon jól tud esni, csak a pálesz jobb, ennyi.

Ennek bizonyítására egy csúcsminőségű kedvencünket, a szeder vagy málnapálinkát ajánljuk. Utána nyugodtabb légkörben lehet megvitatni, mi a francért eszik el ezek a gólyák elől a csigát meg a békát.

 

Rum: Egy igazi érdekesség a sorban. A rum bizonyára nélkülözhetetlen, kivéve ha az ember nem melós, kalóz vagy süteményes nagymama, mert ez esetben simán megvan nélküle egy életen át. Amúgy is túl sokáig traktáltak minket az aromából készült európai vackokkal, amik az agysejt-romboláson kívül semmi másra nem alkalmasak (érdekes, hogy a nyugati szlávok körében hatalmas népszerűségnek örvendtek). Az eredeti verziót szinte kizárólag koktélalapanyagként fogyasztják ma már, úgyhogy nem kell nekünk a csegevarázó hamis kubai életérzés. Egy magyar ne akarjon olyan országot majmolni, ahol ölni tudnak egy harminc éves Volga visszapillantóért.

Ha már mindenáron bebaszni akarunk, van törköly vagy seprő. Tessék szépen ezektől árokba borulni!

Vodka: Hát igen. Elvileg ez lenne az a pont, ahol mi, rendes, minőségi röviditalok iránt elkötelezett magyarok nyugodtan hátradőlhetünk. Ki szeretné egyik leggyűlöltebb ellenségünk folyékony brikettjét, amely minden bizonnyal egyszerre volt hivatott orosz barátaink számára elviselhetőbbé tenni a -40 fokot és a sztyeppe kilátástalanul nyomasztó méreteit. Sajnos azonban rengeteg honfitársunk képes ezzel a technokol rapid illatú sebbenzinnel felturbózni a sörét, ami bennünk komoly értetlenséget és dühöt vált ki. Céklától a széklábig bármiből készülhet – ne feledjük, háborús időkben felszedett parkettából is főzték! – és garantáltan semmi íze. Ezt aranydaraboktól kezdve a sárgadinnyearomáig mindennel igyekeztek már kivédeni, de teljesen értelmetlen, mert a világban hígított verzióinak hála érthetetlen népszerűségnek örvend.

Mi normális magyarok uborkával a krumplis tésztát kísérjük. Egy jó kupica szatmári szilva után jelentsük ki szépen együtt! Kalinka! Kezdődjön a te estéd a dátumválasztó vonalnál!

Tequila: A műmájer italok zászlóshajója. Talán mind közül ezt tudjuk a legjobban gyűlölni. Ha egy csepp igazság lenne ezen a világon, ez a szar nem szabadult volna ki a bajszos/sombrero-s suttyók ivójából, valami megfejthetetlen okból kifolyólag azonban szétterjedt az egész világon. Már ezért az egy tényért gyűlölnünk kéne Mexikót, de kukac helyett díszíthették volna csörgőkígyóval is ezt a borzalmas lőrét. Sajnos olyan világot élünk, amelyben egy csapat ügyes stylist még egy ilyen szart is pillanatok alatt el tud adni arany meg ezüst pecsétek ráaggatásával. Mint minden rendes magyar embert, minket is rendkívül irritál, hogy nincs ma Magyarországon olyan szórakozóhely, ahol az ember ne botlana kezüket nyalogató, magukat kurvára menőknek képzelő picsákba, meg a még náluk is szánalmasabb pasijaikba, akik halál komolyan azt képzelik, hogy ez a csak sóval és citrommal fogyasztható formalin jó lehet. Nem, nem az. A tequilával is az a baj, hogy ami a 40. szélességi foktól délre születik, eleve elbaszott dolog.

Kedves feminin embertársaink! Megértjük, hogy nem sokan bírjátok az alkoholt, de akkor nem kell próbálkozni. Mi mindenestre jóízűen koccintunk majd a ti egészségetekre is egy hamisítatlan, 52 fokos körtepálinkával. Nektek még mindig ott a bonbonmeggy.

Borovicska/Gin: Mivel ilyet ugye legfőképpen tóték isznak, nekünk már eleve tilos lenne szeretnünk. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy bármelyik honfitársunk, aki egy csöppnyi ízléssel rendelkezik, könnyen betarthatja ezt a tilalmat. Sajnos vannak helyek ezen a bolygón, ahol a nap sugara egyszerűen képtelen áttörni az örökös felhőrétegen, így gyümölcsök sem tudnak érni a fák ágain. Az ilyen térségben élők egyszerűen rá vannak kényszerítve az összes fellelhető növény, rügy, ág, gally, bogyó, tűlevél begyűjtésére. Klassz dolog a fenyő nem mondom, na de meginni? Tisztességes országokban ez nem haszonnövény, megelégszünk az évenkénti egyszeri feldíszítésével.

Biztos vannak, akik együttérzéssel viseltetnek most Ján Slota és a szavazótábora iránt. Ha esetleg mégsem, akkor ingereljük őket a lehető legjobban! Tessék elővenni egy jó ízes eperpálinkát és akkorát koccintani vele, hogy egészen Alsólipnicáig csengjen az összes wunderbaumos alkoholista kónya füle!

Szaké: Nem akarunk itt elmenni semmiféle fajelméleti irányba hiszen a sárgák remek stoppereket meg mütyüröket gyártanak –, de a mongoloid nagyrassz egyszerűen képtelen fogyasztható italneműt kirakni az asztalra – csak vicceltünk, asztaluk sincs. Ez az ínycsiklandó rizsalapú ital is érthetetlen ismertségnek örvend, pedig legtöbb fajtáját előírás szerint langyosan kéne fogyasztani. Egyáltalán kiderült akkor, hogy ez most bor vagy pálinka? Ebben jobb helyeken már az alapanyag szürete előtt biztosak. Szegény kamikázék. A Császárnak nem volt elég nemes áldozatuk, az aktus előtt még jól be is kellett igyanak ebből a borzalomból. Mennyivel jobban járunk majd, ha Sólyom Lászlóval kettesben rittyentünk be valami kerítésszaggatóval a Sándor Palotában, mielőtt a tökig tankolt gépünket valami Dunán veszteglő román uszálynak vezetjük.

Csak hogy tudatosítsuk örökös felsőbbségünket kedves ázsiai barátainkkal szemben, igyuk meg szent virágukat! Egy férfias adag cseresznyepálinkát ajánlunk elfogyasztani pontosan a randa sárga pofájuk előtt. Az se baj, ha videóra veszik, ilyen jelentőségteljes eseménynek úgyse lehettek tanúi a két atomvillanás óta.

Ouzo és a világ más pontjain felbukkanó ikertestvérei: Alig húsz évvel ezelőtt voltak olyan gyerekek, akik kartonszámra ették tubusból a gabifogkrémet – ennek borzalmas íze a kevert nevű emberiség-ellenes bűncselekménnyel mutat meglepő hasonlóságot – így bizonyára lesz olyan kedves olvasónk is, aki gyerekkorában élvezettel nyelte a kanalas orvosságot.  Ők nagyon fogják szeretni. Mi normális emberek sajnos nem. Ugyan semmi bajunk ezekkel az ánizsos löttyökkel – amíg nem nekünk kell meginni –  de az ízük tényleg a köptetőre emlékeztet. Aki pedig véletlenül vizezett már fel tejet, az tudja milyen érdekesen néz ki ez a mediterrán hőséget állítólag remekül ellensúlyozó izé. (Mert tisztán persze még ezt sem képesek meginni.)

Mindenki találjon egy kedves családtagot vagy ismerőst, aki feltétlen szükségét érzi, hogy pont görögbe’ pihenje ki fáradalmait. Egy finom meggypálinka után könnyebb azon képzelegni, miket ihat össze ez a szerencsétlen egy fél napos, életveszélyes kompút melléktermékeként.

Indián/Mongol/Hottentotta helyi italok: Kedves honfitársaim! Én aztán igazán híve vagyok, a „’Rómában élj úgy, mint a rómaiak” mondásnak, de ugye senki nem próbálkozik helyi búfelejtőkkel, ha a harmadik világba kénytelen utazni? Aligha feltételezhető ezekről a kedves mamutvadászokról, hogy képesek lennének akárcsak a tótok lekörözésére is ilyen téren. Gyanúsan bugyborékoló italaik alapja jó eséllyel a tudomány előtt még ismeretlen növényekből, bogyókból áll, amit elejtett zsákmányaikból, vagy akár saját magukból származó testnedvekkel erjesztenek meg. Komolyan él olyan ember Magyarországon, aki ezt az egészet hajlandó lenne a szájába venni?

Ha az SZDSZ még egyszer az életben kormányra kerül, igyunk áldomást egy stampedli hamisítatlan diópálinkával arra, hogy Horn Gábor külügyminiszterségének legkacagtatóbb pillanata a bolíviai hivatalos látogatáson illendőségből lehúzott kecsua anyókanyál legyen, amivel a liberális fáklyaláng végre felmelegítheti a fagyos kétoldalú kapcsolatokat.

Koktélok: Jó dolog lenne a koktél, ha nem az a sajnálatos tény állna mögötte, hogy egyetlen amerikai sem képes elfogyasztani 30%-osnál töményebb italt. Ez ünneplésre méltó adat, nyilván egy jó vegyespálinkát kíván, amelynek összetevői – amerikai kollégájával ellentétben – még véletlenül sem hígítási célból lettek keverve.

Grappa/Raki/Snapsz: Na ezek járnak a legközelebb az igazsághoz, de mégis… Szőlőpálinkánk van nekünk is, akkor minek igyuk a másét? A krumplit meg fogyasszák egészséggel a tótok.

Isten Isten!

Címkék: pina pálinka vodka koktél szesz konyak whiskey gin ouzo tequila rum szakmódszertan szaké borovicska

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr221133963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czelder Orbán 2009.05.20. 21:20:34

Totally accepted! :-)

A vermuth és a sherry kimaradtak, bár azt hiszem, teljességgel rászolgáltak erre.

Ja, és vannak jó whiskey-k, pl. egy Highland Park 12 éves single malt igencsak jó tud lenni (az ára mellett is).

Szatmári szilva rúlz!

Neked meg egészségedre, Kurtz! :-)

(abszint külön lesz?)

One China 2009.05.20. 21:22:56

Nameg a másik görög vacak is kimaradt a szokás szerint remek posztból.

www.deluxe.hu/cikk/20081211/120_eves_a_metaxa/

Empty 2009.05.20. 21:26:19

Azért a pálinkával is óvatosan.

Nagy Feró és a délvidéki pálinka
www.youtube.com/watch?v=apAL7aPYEl8

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.20. 21:41:50

Ráadásul a mexikóiak sose tettek kukacot a tequilába, ezt a 40-es években találták ki amerikai (ki más) marketingesek, mert így a sok köcsög műmájer jobban megveszi. Hát így.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.05.21. 00:15:43

Basszátok meg, és igen. A cujkát meg igyák a szőröstalpúak, mi többször párlunk.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.21. 01:35:58

Nem vettünk bele minden röviditalt természetesen. Akvarit meg ilyenek alapból nem is játszanak. A vermut meg a sherry köztes átmenetek a bor irányába, rájuk így nem is gondoltunk. A metaxa nálunk simán csak konyak, ezek a szabályok vonatkoznak rá. A szőrősök meg viaskodjanak a medvékkel, ne tőlünk akarják ellesni szakmai titkokat!

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.com/ 2009.05.21. 06:03:30

- Új autót vett a szomszédja?
- Elege van az eseménytelenségből, a humanizmusból?
- Véleménye szerint mások szemét módon sokkal teljesebb, kiegyensúlyozottabb életet élnek?
- Ráadásul megint pattanás nőtt a seggén?

SZOPJON MÁS IS!

Hosszas kutatómunka, Angol tudósok ezrei és elfecsérelt milliárdok után végre itt a

.::Baszódj Meg 2000™::.!

- Eddig megbaszódást elősegítő termékek csak politikusok és gazdagok számára voltak elérhetőek. Emberek milliárdjai csak vágyakozhattak olyan megbaszódást elősegítő találmányok után, mellyel egyszer és mindenkorra lesöpörhetik sajátjukénál szemtelenül jobb életet élő ellenségeiket.

De végre itt .::Baszódj Meg 2000™::., minek segítségével garantáltan a saját életszínvonalunk alá teremhetjük gyűlölt szomszédjainkat, szembejövő senkiházi szemétládáinkat, nekünk nem tetsző embertársainkat. (Akik nagy része nyilván a közvetlen közelünkben élőkből tevődik ki.)

Telefonáljon most! Legyen végre Ön a Geci!

Ha most telefonál garantálunk, hogy a világban millióknak lesz rosszabb sorsa, számos környező országban fognak emberek ezrei Önnel ellentétben éhen dögleni.

Csomagjaink:

- Baszódj Meg 2000™ Light: A csomag garantálja politikailag megkülönböző közeli szomszédainak non-stop szopását. Tartalma: 1db Tetszőleges gyűlölt ellenségén teljes körű Apeh ellenőrzés, 5 évre visszamenőleg. Kisebb betegségek, megnövekedő hitelrészletek.

- Baszódj Meg 2000™ Medium: (Easy csomag tartalma) +3 Apeh ellenőrzés, Opcionálisan rák vagy hepatitisz betegségek, Több stressz, kevesebb bevétel, akár régió szintű kiterjedéssel.

- Baszódj Meg 2000™ Elite Pro: (Előző csomagok) + Tömegszerencsétlenség, 30%+-os GDP esés, éhezés, járványok, tömeges eladósodások. Akár kontinentálisan!

Ha most telefonál műsorújságot is kap, aminek segítségével elégedetten a fotelből követheti nyomon gyűlölt ellenségei sínylődését.

Ne feledje, ha szomszédja korábban telefonál, akkor Önnek lesz rossz! Ezért rendelje meg AZONNAL!

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.21. 07:23:56

A nagy részével egyetértek, csak az Ouzo-t védeném egy mondat erejéig: én szeretem és bár az orvosságokat utálom, szerintem inkább olyan egy jó minőségű Ouzo, mint a folyékony negro alkohollal. :)
Amúgy egy madeirai különlegességet a figyelmetekbe ajánlanék: ánizspálinka. Sajnos csak ott lehet kapni Madeirán, máshol nem. Mézédes, sűrű és valami eszméletlen finom! Persze kár, hogy pálinkának fordítják a legtöbben, meg kb. hivatalosan, holott szerintem ezt le kéne védeni a magyar pálinkákra... Mert az igaz, hogy lehet jó, vagy elviselhető lötty innen-onnan, de aki szerint bármelyik is jobb, mint a magyar pálesz, az húzza le magát, és egyen szart, ha ennyire mindegy..

Egy kérdés: széklábból vodka?? Értem, tudom én, hogy ez egy iszonyatosan szar folyadék, de hogy lehetett széklábból piát csinálni??

rozushka 2009.05.21. 09:59:15

Na, eloszor is, a kerdesrol, miszerint, hogyan lehet szekbol vodkat csinalni, nekem egy Bloffbol vett idezet ugrott be, amikor Boris The Blade egy hasonszoru kerdesre csak annyit mondott: I know something most don`t...

Amugy meg ki szeretnek allni egy szamomra nagyon kedves es igenis finom pia, a fransziak hon szeretett Pastis-a avagy Ricard-ja mellett (a ketto vegsosoron egy es uaz).

Es a skot whiskey-t is bevedenem: amikor kint voltam megfaztam, mint az ordog (nyar kozepen 15 fok es eso...), belem ontottek 4 poharral, masnapra mintha kicsereltek volna (no nem azert mert eldeformalodtam, mint a jo oreg Jelcin ba).

Na, itt kb elfogyott minden ihato kulfodi, ami sem nem sor es se nem bor... Az egyik legfelhaboritobb dolog szerintem igenis a Cherry, neeeem, nem a jo szaraz sherry (hopp, akadt meg egy ihato dolog), hanem az olvasztott majd tisztaszesszel felhigitott gumicukorra hajazo gejl szar...Annal mar csak egy szarabbat sikerult kifognom, na annak tenyleg koptetovel mixelt altalanos kanalas orvossag ize van, ezt pedig a spanyolok rettenete, eme jelzo pedig legfokeppen azert all, mert a jo kis borukat b*sszak szet erte...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.21. 09:59:28

@Omár:

Ja, ez a felszedett parkettából vodka dolog engem is elgondolkodtatott. A gombaölő pác, netán a lakkréteg a nemes nedű alapanyaga ilyenkor? Vagy a fa?

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.05.21. 10:03:31

@Omár: A vodkára mondják hogy faszesz. Bármilyen fából készülhet...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.21. 10:17:07

Olyat is hallottam, hogy a rovarirtót főzték le. Az oroszok emberarcú állatok. Legalább normális irodalmuk lenne, de a fospisztoly Anyeginen kívül soha senki nem olvasott tőlük semmit, azt is csak azért, mert kötelező.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.21. 10:47:06

@Omár:
A fekete abszint tényleg cseppfolyósított negró, csak vigyázz vele mert szintén agysejtölő hatású. Vodkát pedig gyakorlatilag bármilyen szerves anyagból lehet készíteni.

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.com/ 2009.05.21. 12:56:27

"Olyat is hallottam, hogy a rovarirtót főzték le." Van egy ilyen sztori, zsidóból és szappant. Szégyenletes.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.21. 20:29:10

@Dr. Kocsis László:

Ez a téma azért túlmutat egy gyűlölködőblog keretein szerintem.

füligjimmy77 2009.05.22. 10:54:07

Abszintról annyit, én egyszer piros abszintot ittam, azt lefolytottam egy kis zöld abszinttal. Ezt eljátszottam, vagy négyzser, azaz kb. 4 decit ittam meg abból a francia patkányméregből. Először semmi bajom se volt, aztán 24 órán keresztül nem bírtam felkelni. A vodka nem rossz, csak jó minőségűt kell inni, azt úgy 17 éves koromig favorizáltam, de inkább a skandinávokét, akiket méltánytalanul elhanyagoltok (csak úgy mondom). A whiskey, tequila nem túl jó, de azért be lehet tőle rúgni, de a gin/borovicska/beherovka egyenesen szar. A barna rum kicsit a sport szeletre emlékeztet, főlg kólával, a fehér rum tényleg csak valami koktélba, és csakis Bacardi, ha villogni akarsz vaalmi partikurva előtt.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.22. 12:07:42

@füligjimmy77:

Én Brnoban egyszer igy vertem meg egy palesztin gyereket, mert fejberugott. Meg akartam hivni abszintra, de nem ivott, mert azt mondta hogy tiltja a vallasa. Jo, ittam en. Kozben a noje meg szemezett velem, vagy valami ilyesmire tudok gondolni, mert amikor nem sokkal kesobb, mikor immaron az abszinttol tokreszeg voltam, kimentunk az ajto ele, es akkor fejberugott, mire en kikaptam a labat es pofan vertem parszor, mondjuk nem ertettem, hogy mi van. De azota nem szeretem a palesztineket, meg az abszintot se annyira.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.22. 18:09:30

@rozushka: Azért egy-két kupica, jó erős házipálesz is kigyógyított volna, hidd el! Nekem mindig használ! :D

(A vodkás sztorin még mindig nem tudok túljutni... Hogy lehet a fából alkohol???? De utálom a kémiát...)

corporal clegg 2009.05.22. 21:54:20

Nem rossz maga a tequila, csak minek, ha van szilvapálinka...

Empty 2009.05.23. 01:05:58

@Omár:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Metanol

:-)

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.23. 05:27:19

@Eltiron72: Na végre egy olvasott művelt, ember! :) Tanaka, húzzon vissza Rezümére 2 millió dragonyosért megy 1 millió B-rémért! ;DDDD

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.23. 05:30:09

@Empty: Köszi!

Úristen... mondjuk meg se lep. Csak a ruszkik képesek mérget itatni a sajátjaikkal... Várom, hogy ők is terítékre kerüljenek, na, őket aztán igazán gyűlölöm!!

Empty 2009.05.23. 08:02:41

@Omár:

Küldöm a gömsoklábúakat.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.23. 20:16:21

@Empty: Már Thoeméknek vagy nekem? Nem mindegy! ;) A végén úgyis tudod ki fog nyerni, érdemes jól oldalt választani! :) (Startégiánk a túlerő lesz! :))

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.24. 20:42:18

A Tequiláról jut eszembe, a homokosokról mikor születik már egy markáns gyűlöletesszé?

És mi a helyzet a Jégerrel és a (p)Unicummal?

Tisztelet az alkotóknak Baranyából.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.24. 21:33:45

@Buddy Stern:
Köszönjük szépen
Gyógyszereket és mérgeket nem elemzünk. Buzielemzést konkrétan nem tervezünk - otthon tőlünk mindenki úgy homokozhat ahogy akar - sokkal inkább a különféle, liberálisnak hazudott ideológiai katyvaszokkal találkozhattok majd legközelebb.

Rajna 2009.06.25. 22:59:59

Azért a tót piák közül most találkoztam a Fernettel, és azon kívül, hogy rémcsöves ital, nagy mennyiséget tudtam belőle fogyasztani, nem érződik benne az alkohol csak utólag, amúgy meg műanyagcitrom íze van, abszolút tűrhető.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.26. 00:27:55

@Rajna:
Semmin sem érezhető az alkohol, ha kellő mennyiségű répacukorral nyomják el. Ugye nem kell magyaráznunk, hogy a pálinkában mi van?
Ha a Fernet találkozna az Unicummal, akkor pont olyan kisebbségi komplexusa lenne, mint egy szlováknak amikor magyarral találkozik.

RoFä 2009.07.11. 04:45:52

Az igazi Fernet digo, es a Branca csaladnevre hallgat.

Tevedesbol biztos, de jo. Unicummal valtva is!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.11. 15:46:10

@RoFä:
A szlovákok is sokmindent megtanultak tőlünk, helyenként jól el is vannak velünk, de a komplexusuk mégsem bír szűnni.

Toportyánféreg 2009.07.23. 15:42:25

@spamdog: Nem a vodkára mondják, hogy faszesz, hanem a metanolra. Bár az oroszok szerintem azt is meginnák...és túlélnék.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.23. 16:16:19

@Krawiec:
A metil és az etil együtt jár. csak jobb helyeken különválasztják főzés közben. Az oroszok nem adnak ilyen apróságra. Ha 10-ből 6 túléli, az már teljesen korrekt arány.

Sátán meg a Jocó 2009.12.22. 13:32:28

@Rorschach: hol ittál te?! Én Brünnről hallottam eddig csak. Te kis szekértologató!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.12.22. 14:53:07

@Sátán meg a Jocó:

Magának igaza van, természetesen Brünn lesz az. Megkövetem magát.

Albu 2010.02.03. 17:20:08

Másodszorra olvastam, király írás. Tényleg meghatározó egy szempont, miket meg nem isznak az emberek. A szakmódszertani sorozatot folytatni kellene. (Van is egy ötletem, amit megírhatnék tavaszra.)

Főleg a többi cikk alapján, de már kezdek gyanakodni, hogy a szerzők földrajz szakosok, hihetetlen szellemi sziporkázással az irónia… akarom mondani, a tényfeltárás területén.

Kisantantos barátainkat pedig érdemes elővenni további cikkekben (második részekre gondolok).

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.02.03. 19:25:22

@Albu:
Vendégposztra természetesen van lehetőség és erősen gondolkozunk az említett második részeken is. A szakunk viszont egyáltalán nem földrajz.

HaKohen 2010.02.08. 23:01:02

@Kurtz ezredes:

Csak azé' nem mondom, hogy te rohadék, mert a szabájaitok szerint egyént nem illik gyűlölni.

Szóval, ti rohadékok valamennyien. Egyrészt azé', mer' mi mindent tudtok, jelen esetben pölö a töményekrő'. Esz a sárga irigység, hogy mindeszt én nem tom.

Másrészt azé' mer' ojan hüjék vagytok, hogy még asz sem nem tuggyátok, amit én. Pedig az télleg nagyon kevés.

Na térgyünk a tárgyra. Kettő lesz.

Az egyik a konyak. Nahát honnan a bermuda-háromszögből vettétek ezt az elnevezést?
Konyaknak csak ojan brandyt (igen, brandyt, tán nem hallottátok eszt a nevet?) szabad hívni, amely Francország két konkrét megyéjéből származ. Az egyik Cognac megye, a másikat elfelejtettem. Minden egyéb csak simán brandy, akár 5 csillaggal, akár VSOP. Akár francija, akár lánchíd vagy kasztriótagyörgy (szkenderbég).

A másik a borovicska. Olvastassátok el a szövegeteket egy növényekhez értő politológussal vagy kivel (én nem az vagyok, és nem is értek a növényekhez - az a botanikus). Harsány röhelyben fog kitörni. Ugyanis a borovicska NEM fenyőből van. Hanem borókabogyóból, ezér' híjják magyarul ősrégi hagyományok alapján borókapájinkának. Mármost a boróka botanikai neve: Juniperus. A fenyőféléké penig: pinea, pinus, picea (sic!), abies sattöbb, sattöbb. Igaz, hogy örökzöld (naná, a tölgyfa is örökzöld), de az egyik cserje, a másik fa - hogy más különbségekről ne is szóljak. Az meg, hogy esetleg egyéb hulladékot is betesznek a borovicskába, az olyan, mint amikor a bort kukoricaszárból erjesztik.

Szóval, fulladjatok meg valamennyien végtelen nagy tudatlanságotok óceánnyában. És éljenek a francosok meg a tótok. (Remélem náluk is van egy ilyen blog, amin minket gyűlölnek.)

És drFlash legyen veletek. Ti köcsögök.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.02.09. 18:16:47

@HaKohen:
Köszönjük, hogy ilyen nagylelkűen megosztottad velünk a konyak ismeretét. Most már azt is elárulhatnád, hogy miért álltál le veszekedni önmagaddal. Mi ugyanis semmi olyasmit nem írtunk, ami ellentmondana a konyak-brandy tételnek. Vagy nem tudsz olvasni? Így máris világos lenne minden.

Most pedig térjünk át a borovicskára! Az, hogy fa, vagy bokor ez a tűlevelű izé, amiből ezt a borzalmat főzik, eléggé érdektelen. Elméletileg a bogyóból főzik, csakhogy díszítésként fenyőágat tesznek bele, nem bogyókat. Majd amikor az ágyas törkölyben szőlőinda lesz mazsola helyett, akkor lesz miről beszélgetnünk, te pöcs.

Noked-Lee 2010.02.09. 19:29:11

muhhahaa.
(én egy növényekhez értő politológus vagyok, és az imént harsány röhelyben törtem ki)

HaKohen 2010.02.09. 19:36:38

@Gudea enszi:

Nem tom, hogyan szólítsalak meg a "te pöcs" után?

Olyan vagy, mint a mocskolódó kommentelők többsége a többi blogon: be nem ismernéd a világ minden kincséért sem, hogy tévedtél. Ugyanis újra elolvastam a konyakról írottakat, és a "brandy" szó sehol sem szerepel benne. Vagyis te nem tucc olvasni, sőt lehet, hogy írni sem. (Mint Petőfi magyar nemese.)

Szóval a legtöbb, amit a köznyelv cognacnak nevez, bizony jó esetben brandy, rossz esetben valamilyen jelzős "szeszesital". Btw. habár csak utalsz Napoleon alkoholizmusára, arról azért mindenkit fölvilágosítanék, aki szereti a cognacnak nevezett brandyt, hogy a Napoleon nevű üvegeket nagy ívben kerülje el - pláne ha van is benne valami.

Na most akkor borovicska. A fai vagy bokori jelleg valóban érdektelen - lenne, ha nem arra próbáltam volna utalni ezzel, hogy a boróka és a fenyő távoli rokonságban sincs egymással.

Olyan borovicskát/gint/ouzót/borókapálinkát inni, amiben fenyőág van - nahát ezzel nagyon beégetted magadat. Az bizony snassz, pfuj és shocking. Ja, és nem elméletileg főzik borókabogyóból, hanem gyakorlatilag - ha érted, mire gondolok.

Próbálj egyszer egy lucfenyő tűleveléből vagy tobozából pálinkát főzni. Ha megkísérled és meg is iszod, egészségedre kívánom.

Az ilyen ágyas szarok (mint például a körtepálinkás üvegbe a körtefán hónapok során belenövesztett körtére öntött körteízű szeszesital és borzalmas társai) pedig csak a hülye turistáknak valók - ide értve a hülye balek helyi vásárlókat is.

Én maradok a csiszta pájinkánál. És ha rá akarnál beszélni az ilyen ágyasságokra, akkor csak azt mondhatom, amit anno dacumál Hacsek a pincérnek, amikor az csodálkozott, hogy az előbbi tiszta vizet rendelt: tőlem bepiszkolhatod, úgysem iszom meg.

És egyedileg azért sem gyűlöllek, de az a szemét társaság, aminek tagja vagy, eltakarodhatna a búsba.

HaKohen 2010.02.09. 19:42:23

@Noked-Lee:

Természetesen egyénileg nem gyűlöllek. De a politológusokat, akik mindenhez értenek és osszák az észtet...

Aki meg ért közülük a növényekhez is - nos annak valszeg a leheletét meg lehet gyújtani a kiáramló boróka(nem fenyő-)pálinka mián.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.02.09. 20:16:14

@HaKohen:
Leeshetne már, hogy a cikkben nincs szó brandyről, csak konyakról. Napoleon alkoholizmusának pedig vélhetően semmi köze sem volt a konyaknak nevezett Napoleon brandyhez. Elmondom mégegyszer, hogy biztos eljusson hozzád: a cikkben nincs szó brandyről, csak konyakról!

Nem égettem be magam, mert semmilyen borovicskát nem iszom. Kóstoltam, és ezzel vége is a kapcsolatunknak. Elsősorban erről szól a cikk. Biztos, h tudsz olvasni?!
Abban viszont egyet kell veled értenem, h valóban snassz, pfuj és shocking. De ez a világ összes borovicskájára igaz, szarra és mégszarabbra egyaránt. Az ágat pedig a legdrágábbakba biggyesztik bele. És, h miből főzik? Úgy látom nem vagy tisztában a tót szeszfőzési viszonyokkal (pl. lavórovica), ha érted mire gondolok.

Arról pedig sajnos nem tehetek, ha nem éred fel ésszel a valódi ágyaspálinkát, és leragadtál a körtés szeszesitalnál. Ezen csak te változtathatsz, ez a te harcod.

HaKohen 2010.02.09. 20:51:52

@Gudea enszi:

"Biztos, h tudsz olvasni?!"

Nem.

"semmilyen borovicskát nem iszom."

Hát ez az!

Akko' mé' szósz beja nagyok dógába, te rusnya férgek gyülekezetének halványzöld kikristályosodott bevételoldali centrális kelkáposztaleveleire kártyavárszerűen épített durbincsszerű mindenmuzikalitástnélkülöző hatereszes mintapéldánya!

Csak igyátok a rohadt hordószagú konyakotokat. Mit tuggyátok ti, mijaz a zélet? Így leszólni egy apátlan-anyátlan árvát! Hát szívetek van-é néktek?
Vagy má' asztat is elittátok? Beleöltétek bánatotototokat valami fütyülős szemkiszúrós ágyaspájinkába? Úgy kell nektek.

Én most akkor szakítottam veletek. Hijába, a zseniket egyetlen korba' sem értették meg. Nem-e?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.09.28. 18:38:47

sörök-borok? modoroskodó sör- és borsznobok?

Alexi Borzovan 2010.09.29. 12:12:28

Ez a régebbi poszt, Gudea, Ezredes, ez most hogy jött ide? Egyébként kurvajó, már negyedszer olvasom el!
Egyébként meg a normális magyar három rövidet iszik meg csak: házipálinka, házipálinka, házipálinka! (azt nem mondtam, hogy 3 félét :DDD )

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.29. 12:18:51

@Selkath, Bloemfontein díszpolgára:
Úgy jön ide, h lájkoljátok a megfelelő helyen, mert Gudeával szeretnénk jól bepálinkázni :)

Alexi Borzovan 2010.09.29. 12:23:01

Ja, bocs, már értem a posztot, lemaradt az eleje.
És hát mi is lehetne jobb, mint egy fasza vegyigyümi, Csoki módra! :DDD

www.youtube.com/watch?v=lVu3ix6ALG0

supernowa 2010.09.29. 13:25:39

Nagyon jó írás, a Jägermeistert és az Absinthe-ot hiányolom egy kicsit.

stuccer (törölt) 2010.09.29. 14:03:50

1. törköly, aszútörköly
2. esetleg grappa, ha nincs jófajta törköly.
3. vagy sűrűvé hűtött vodka, de abból is csak a legjobb és kizárólag bebaszási céllal, mert az olyan alkohol, aminek nincs íze, és csak akkor ha az 1-2-es pontok nem tudnak teljesülni.

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.09.29. 16:10:58

Nehéz megtalálni mit kell likeolni, ha lehet, hülyebiztos leírást, hol a facebook link.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.29. 18:20:02

@supernowa: A Jäger a legkevésbé sem tömény, mindamellett ha a Magyar Embernek gyógynövénylikőrre szottyan kedve, az Unicum alá nem adja.

Az abszinttal, ezzel az ipari szeszbe mártogatott mentolos nyalókával kérlek ne táncolj az idegeinken, ugyanis a pénzsóvár svájciak találták ki, most pedig a valóság elől gyáván menekülő csehek a legnagyobb rajongói! Utóbbit mondjuk nem csodáljuk, hiszen ez a 60-80 fokos borzalom igazi szemfényvesztés a szó mindkét értelmében. Ínycsiklandó birspálinkával érdemes kiváltanunk.

supernowa 2010.09.30. 14:13:59

@Gudea enszi: Köszi a kiegészítést, épp valami hasonlót szerettem volna "hallani"! :)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.10.01. 17:29:02

@supernowa:
Az abszintról azért nem írtunk a cikkben, mert ez vállaltan a röviditalokkal foglalkozik, mérgekkel nem.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.10.01. 22:44:16

Fokozott gyűlölettel hívjuk fel a figyelmeteket a tényre, hogy a pálinkaverseny rendkívül szoros, és minden lájkra szükségünk van.

Azt talán nem kell magyaráznunk, hogy a magyar pálinka fogyasztása serkentőleg hat a Magyar Lelkünkre, ez pedig táplálja a Magyar Öntudatunkat. A Magyar Öntudat ugyanakkor megalkuvást nem tűrően gyűlöl.

Lájkoljátok a posztunkat a további termékeny gyűlöletért!
rovidazelet.blog.hu/2010/09/28/a_gyulolkodes_szakmodszertana_2_resz_szempontelemzes_a_roviditalok#more2329805

Prem-blogger 2010.10.03. 17:03:07

Szoros lett a vége. Gratulálok a poszthoz. A fesztiválon találkozunk.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.10.03. 18:44:16

@Prem-blogger:
szó sem lehet róla, ahogy tanult kollégám mondta: A "Magyar Öntudat ugyanakkor megalkuvást nem tűrően gyűlöl."
- nem megyünk
- fellebbezünk
- névtelenül feljelentünk.
Habár lehet h mégis megyünk és akkor némi nyereménypálinka átcsurgatásával szemet tudunk hunyni.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.10.14. 14:32:20

Vajon minek kellett Solyom Laszlot meg a retek szdsz belekeverni.. egesz addig jo volt az iras.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.10.14. 16:08:15

@vazsmegyeigerdezsház:
Imádjuk a magyar politikai életet, ezért nem álljuk meg h bármelyik cikkből is kihagyjuk őket. Az szdszt különösen imádjuk, főleg mióta meghalt.

Alexi Borzovan 2010.11.11. 09:52:06

@Kurtz ezredes:
Meghalt a király, éljen a király! :DDD Csak vicceltem, Kóka és bűntársai kinyalhatják a foncsérozott picsámat és külön fejbebaszkodást érdemelnek, mert szétvertek több tucat vasúti mellékvonalat! De kiszenvedtek, hála az égnek, van isten! :)))
Ja, és továbbra is HP (nem az elektronikai márka és nem buta nő) - HáziPálesz!!! :D

Kurt S. Earp 2010.11.18. 08:04:56

@Kurtz ezredes: "Az szdszt különösen imádjuk, főleg mióta meghalt."
XD
Ez olyan jó volt, hogy mától kezdve én mondtam. Ezt meg azt hiszem Molnár Ferenc mondta. Bassza meg, nincs egy önálló gondolatom sem így reggel, azt hiszem iszom is egy pálinkát.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.01.28. 18:27:36

a jó sör nálunk nemigen található meg, ha a hazai mezőnyt vesszük

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.01.31. 11:37:34

@Mantlesorrow: Szerintem a Dreher simán megállja a helyét akárhol a világon.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.02.01. 12:56:33

@Szigi.: úgy gondolod?
www.ratebeer.com/beer/dreher-classic/12037/
akkor csak nézd meg a pontszámait
mivel pilsnernek van besorolva (bár szerintem csak egy sima lager), lássuk milyen értékekkel rendelkeznek a valóban nagyrabecsült pilsnerek
www.ratebeer.com/beerstyles/pilsener/4/
game over

Momina 2012.05.03. 08:23:52

Limonchello és egyéb likőrfélék, vagy mi is az? Amikre tisztességes magyar férfi azt mondja, hogy körömlakk? :) Azok is tömények... :)

O.Ádám · http://abszint.com 2013.01.31. 19:44:19

Több év után sem tudtam eldönteni, hogy ez az írás vicc vagy komoly. Elsőre azt mondanám, hogy komoly, de ahhoz sok benne a nyilvánvaló baromság (kb. mintha azt mondanám a pálinkáról, hogy a paraszt magyarok főzik rothadt zöldségekből, mert azoknak amúgyis mindegy). Viccnek meg valahogy nem elég nyilvánvaló.

Most már tényleg megmondhatná valaki.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.02.03. 15:18:08

@O.Ádám:
Ha már ennyi évet rászántál, akkor igazán tudsz várni még egy icipicit.

omron 2013.12.20. 12:31:02

Biológiában járatos gyűlöltkommentelők!
Segítsen valaki orvostudományilag, az alkohol agysejtpusztító hatásának vizsgálata témában!
A gimiben tanultuk bioszból, hogy egy pohár pálinka 150 000 agysejtünket tarolja le. Milyen módszerrel számolták meg? Létszámellenőrzés után kupica etil, másnap újabb agyműtét, megint számol?

O.Ádám · http://abszint.com 2013.12.26. 21:05:17

@omron: Az „alkoholtól véglegesen pusztuló agysejt” egy százéves antialkoholista baromság, mint ahogyan a legtöbb egyéb alkoholos mítosz is. Az ehhez hasonlókat („a tömény káros, a bor jó”, „az abszint méregző”, „a gyümölcspárlat egészségesebb az olcsóbb szeszeknél”, stb.) bizonyítékok nélkül terjesztették el annak idején, mert akkoriban (kora 20. század) sok országban átlagos dolog volt meginni napi 1 üveg olcsó töményet (igen), és a cél szentesítette az eszközt.

omron 2014.01.06. 08:54:45

@Kurtz ezredes: Azért a kitartást mindenképp méltányolni kell! Fog ez menni Ádámnak, csak be kell édesgetni a falkába. Finoman, kíméletesen!
Volt valami Hofi Géza poén, a hülyegyerek kérdezi a szexológustól valamelyik kiszújságban, hogy lehet-e nemi életet élni a kecskével? A doki meg ráförmed, hogy NEM!
Erre Hofi: Miért kell ilyen durván bánni szegény fiatallal?
Meg kell neki magyarázni, hogy a kecskével azért nem érdemes próbálkozni, mert folyton odébb ugrál...!
Ádám, köszi a választ, ezen a "fórumon" lehet értelmes dolgokat is tanulni, nem úgy, mint az iskolákban!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.01.10. 15:16:30

@omron:
Jaja, egyébként csak vicc meg irónia, hogy az abszint méreg. Én már ittam, és nem emlékszem mérgezésre.

Moshe Dayan 2015.10.09. 23:51:32

Na azért a Moskovskaya vodka nem rossz,bár a pálinka jobb ez igaz,a whiskey meg rémesen túlvan értékelve,a pálinkához képest egyenesen ihatatlan.

bandeeh 2016.05.31. 23:52:13

Ezek szerint nem csak nekem tűnt fel, hogy
Panadol=rózsaszín Vademecum fogkrém=Kevert.