Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok

A kommunista ólsztár

2010.11.24. 13:53 - Kurtz ezredes

Nemsokára ismét új gyűlölnivalóval jelentkezünk, addig érjétek be néhány régi, de kevésbé ismert dolgozatunkkal. Elsőként a Vörös Ördögök legendás válogatottjával, sokaknak lesz 11 igazi gyűlöletes ellenség.

 

 

 

Medgyessy Péter: A baloldal barátai itt bizonyára felszisszenek majd, nyugalom! Péter nem üres kommunistázásképpen került az egyik legfontosabb posztra. „Szociáldemokrata” napjai ellenére aki a 80-as években ilyen elhárító volt, az képes minden bravúrra. Ne feledjünk, – ha csak barátságos meccsen is – kifogta a legveszélyesebb szovjet ékek sunyi fű alatti bombáit, az egyetlen klasszis kapus vöröséknél.

 

Nyers Rezső: Érdekes, hogy akár az aranycsapatnál is, itt is a kapus és a jobbhátvéd van még mindig közöttünk, a Jóisten tartsa meg őket nekünk sokáig. Rezső bácsi erényei közé írandó a gyors helyzetértékelés és a jó helyezkedése. Hátránya, hogy a szakmai stáb elképzelése ellenére is sokszor elcsászkált már posztjáról. Innen jobbra már csak a lelátó van, balra pedig mindig van hely egy olyan vén balosnak, mint ő.

 

Révai József: A Mozgalom Materazzija bizonyára kamatoztathatja majd tenyérbe mászó stílusát a védelem tengelyében. Nála nagyobb pofával már csak Marosánt áldotta meg az ég, de Jóska összeszedettebb és ravaszabb, mint az a fertelmesen rikoltozó pék. Ütemérzéke is zseniális, az ellenfelek csatárai retteghetnek tőle. Külön kedvencünk, amiért valami kényes úri dáma összekeverte lexikonos névrokonával.

 

Rajk László: Egy tragikus eset ugyan hamar kettétörte az ígéretes fiatal játékos pályáját, de hisszük, hogy helye van itt. Mi még emlékszünk rá, hogy a KALOTot milyen zseniálisan vette le a pályáról. Miután kétségessé vált, hogy tényleg leadta-e a drótot a taktikai variációinkról a Crvena Zvezdának, már a többiek sem neheztelhetnek rá. Az se legyen probléma, hogy a csapat fele már megszivatta, egy jó kommunista azonnal békül, de sosem felejt...

 

Farkas Mihály: A válogatott egy nagyágyúja fontos posztot kapott. Egyrészt neki kell majd felvenni a párharcot a szélsőjobbal, másrészt fantasztikus bal lábával komoly támogatást jelenthet támadásban is. A „Bástyát“ ismerve nem szeretnénk elé keveredni ha begurul, mert nem válogat az eszközökben. Fia pedig a legnagyobb ígéretek egyike, ez nem mondható el a válogatott egyik más tagjáról sem.

 

Szakasits Árpád: Az öreg Szaki, bár a csapat leidősebb tagja, azért hasznos lehet még. Szinte minden kulcsjátékossal összecsiszolt partnerek – különösen azzal a bohóc Rákosival – és senki sem tudta olyan szépen kiszolgálni őket, mint ez vén szocdem. A zongoracipelés azonban még nem tett senkit sztárrá. A moszkovita múlt hiánya és a szocdemkedés miatt nincs helye ettől balra.

 

Aczél György: Az olykor rettegett, olykor kinevetett szűrő középpályás nagy erénye a sokoldalúság. Hármas filoziófiája már-már beckenbaueri nagyságot sejtet. Igen, nem csak a rombolásban, de a támogatásban is észre lehet majd venni páratlan technikáját. A csapat egyik üde színfoltja lehet, ha végre képes felnőni a feladathoz és nem szenved már az angyalföldi proli kishítűségében.

 

Kádár János: A Párt pléjméköre nyugodt orgánuma ellenére hatalmas zsugákat tud osztani, és higgadtságából még egy-egy keményebb belépő se nagyon tudja kibillenteni. Sőt, ő is előszeretettel osztja a medvepuszikat, ha felbosszantják. Csapatkapitányként nagy a felelősség rajta, hogy helyre tudja-e rakni a vehemensebb játékosokat, de mi nem féltjük, kemény gyerek volt mindig is.

 

Péter Gábor: A védelem elkél a középpályán is. Gabesz mesterien tapad mindenkire, akit fognia kell. A szabálytalan eszközöktől sem riad vissza, és a bíróknál is jó kapcsolatai vannak. Kis termete egyáltalán nem jelentett neki soha hátrányt, és attól sem riad vissza, ha dolgozni kell, munkabírása legendás. Kicsit féltem ugyan, hogy a sors összehozza majd egy Heydrichhel vagy egy Aminnal a pályán, és akkor gondban lehet, de eddig még nem okozott csalódást egyetlen párharcában sem.

 

Kun Béla: A klasszikus balos vonalszélső az ifiválogatottbeli sikerekkel tűnt ki már nagyon fiatalon. Akkor remekül állt helyt az általa vezetett csapat a francia légiósokkal teletűzdelt csehek és románok ellen, a magyaritis azonban itt is utolérte a csapatot. A szovjet bajnokságban nem tudta kamatoztatni képességeit, sőt még az edzővel összerúgta a port, ami odakint végzetes hiba. Ha képes végre abbahagyni a hisztit és a játékra koncentrál sokra viheti, mi nagyon drukkolunk neki.

 

Rákosi Mátyás: Egyetlen csatárként neki kell veszélyt keltenie elől, az orgánuma megvan hozzá. Egyesek Töftinghez hasonlítják, mégis inkább egy Collinába oltott Rooney. Ugyanaz a képlet mint Kunnál. Ha végre képes a játékkal törődni, képességei alapján sztár lehet. Nem kell állandóan basztatni az ellenfelet, a saját csapattársakat és nem kell Cantona módjára lerúgni a stadiont az első füttyszóra. Az, hogy majdnem az egész csapattal kicseszett már korábban érdekes lehet majd, de őszintén; bánná valaki ha közösen hugyoznák le az edzőtáborban a zuhany alatt ezt a kopasz köcsögöt?

 

Edző

Horn Gyula: Meglepő lehet ez a választás is, hiszen felmerülhet sok név még. Komoly ellenfele volt Felix Magath magyar kommunista klónja Gerő Ernő, de Gyula bá sokoldalúságával nyert. Bankártól a Lenin fiúig sok fajta játékost kell itt csapattá kovácsolni, amihez széles látókör és bölcsesség szükségeltetik. Kevés olyan kéz van, amely fogott már éles bevetésen PPS dobtárat és NATO csúcsértekezleten ásványvizes kupakot, márpedig ő már túl van ezeken. Ha beválik, egy magyar Fergusont tisztelhetünk majd benne, legalábbis az alkoholt tekintve biztosan.

 

 

Wave your flag, Comrades! 

Címkék: sport pina farkas foci kádár medgyessy kun péter horn kommunisták nyers rákosi aczél révai szakasits

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr862470209

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.09.24. 23:17:41

Budapest Cruise Silverline - silverlinebudapestrivercruise

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KariKa 2010.11.24. 15:28:44

Áldja meg a Jóisten kijeteket!

virágelvtárs 2010.11.24. 15:30:38

Kurtz ezredes, egyáltalán nem haragszunk az ilyen pofás intermezzókért meg. Jó a csapat, kár, hogy annyi volt a bundabotrány, meg a szurkolótáborok összecsapása, hogy már felejtenénk el az egészet. Na jó, az utánpótlás-válogatott meccseit azért még mindenki megnézi.

KariKa 2010.11.24. 15:38:21

Pióker Ignác csak kispados?

Thürmer meg még az se...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.11.24. 16:55:19

"Kevés olyan kéz van, amely fogott már éles bevetésen PPS dobtárat és NATO csúcsértekezleten ásványvizes kupakot, márpedig ő már túl van ezeken. "

Morbid, de ez akár a sírfelirata is lehetne majd, ha távozik az árnyékvilágból. :)

Noked-Lee 2010.11.24. 20:05:10

ó, remek poszt, de azért adózzunk annyival e nemes államférfiak előtt, hogy megemlítünk néhány beszédes eredeti vezetéknevet is: lederer, lőwy, appel, eisenberger, rosenfeld, kohn....

Toeck Filkow 2010.11.25. 01:20:44

A „Kádár-koponya” mellé miért nincs odaírva, hogy „képünk illusztráció”? Mindenki tudja, hogy – miként a valaha élt legnagyobb, legzseniálisabb zeneszerzőéjét is, úgy – Jani bátyánk koponyáját is kölcsönvették ismeretlenek.

Ha valaki nem tudná, melyik zeneszerzőre gondolok, legismertebb művéért kattintson: www.youtube.com/watch?v=pEdoLKknCi0

KariKa 2010.11.26. 23:46:55

@tiboru:
Nem lehetett vodkásat írni, mert az nem píszí.
Ez az oldal pedig píszí.
Híszí a píszí.

Toeck Filkow 2010.11.27. 00:15:26

@tiboru: Az értekezleten csak ásványvizes játszott. Hogy később, a szállodában mi történt, az már más kérdés.

Papp Sanyi 2010.11.28. 08:11:04

H-a-t-a-l-m-a-s!!! Nagyon odab@sz, gratula :D:D

gabesz7004 2010.11.28. 09:03:22

Igazi Gabeszként tiltakozom és legmélyebb felháborodásomnak adok hangot, hogy egy eisenberger benjámint Gabesznek neveztek! Tiltakozásom akkor is fenntartom, ha a moszadot külditek rám ti ....mtk szurkolók! :)
Cserék: szamuely (sámuel), gerő (singer), czinege, münnich, szabó e.(schlesinger). Szerintem ha horn az edző, akkor lehetne a szövetségi kapitány Scharenpeck Gusztáv! (aki a moszadnak jelentette a válogatott helyzetét!)

Alexi Borzovan 2010.11.28. 19:44:59

De jó lett! :D Gyűlölöm a komcsikat, ezek mind egytől-egyig mocskos férgek voltak. Talán még Biszku balhátvédet kellett volna pályára vinni a második félidőben, na így lett volna legendásan all (red)star a kics csapat (bocsánat: örs)!

Noked-Lee 2010.11.30. 14:27:58

azért karácsonyra mindenképp kérünk valami friss gyűlölnivalót, hogy kicsit ellensúlyozzuk a szeretet ünnepét!
így is szörnyen elnézőek és toleránsak vagyunk szerintem (ajjaj, ez már a romlás jele!)

Ironfist 2010.11.30. 15:21:07

Hol van a cimkék közül a PINA?

Alexi Borzovan 2010.12.01. 15:54:27

@Ironfist:
Ehhez a poszthoz a címkék közé én inkább a "FASZ" taget tenném...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.12.01. 20:26:14

@Ironfist:
én finomabb, bár valójában nincs alapom összehasonlítani a kettőt, mert még csak az egyiket kóstoltam
@insert random:
igen, kétségtelenül a Matula inspirált minket

gabesz7004 2010.12.01. 20:35:47

Halkan megjegyezném, hogy állítólag ma kezdődik valami hanukka nevű szarság! Csak hogy lehessen kicsit a kampósorrú, metélt, pajeszos, kipás, undorító népséget gyűlölni még jobban!

Toeck Filkow 2010.12.02. 00:36:18

@gabesz7004: Igyekszem, de a mostaninál jobban gyűlölnöm őket már-már lehetetlen. Én azonban megpróbálom.

Ironfist 2010.12.02. 02:43:12

@Kurtz ezredes:
Nyugtass meg, hogy melyiket :D

gabesz7004 2010.12.02. 08:33:46

@Streil ezredes: Mein kamerad, neked nem kell bizonyítani, tudjuk!

KariKa 2010.12.02. 14:25:27

@Kurtz ezredes:
Úgy látom, pótoltátok, nagyon helyesen.

KariKa 2010.12.02. 14:35:15

Amúgy pedig Jézus a szeretetre tanított.
Ne gyűlöljétek a zsidókat.
Nem tehetnek arról, hogy párezer évvel ezelőtt pont őket választották az ufók hordozni az adóvevőt.

A szeretetre méltó tündibündi kiskutyát könnyű szeretni. Akit amúgy gyűlölnél, na őt szeretni, az a nehéz feladat.

Ezredes, Gudea, egyenes választ várok: lesz-e még az idén zsidók/cigányok/buzik poszt bármelyike?

Milyen gyönyörű Karácsony lenne!
Minden fa alá egy gyuloltellensegink.blog.hu poszt.
Minden fára felhúzva egy gyuloltellenseg. :)

GÜNTI 2010.12.02. 15:06:19

Na végre, új poszt! Már majdnem kitöröltelek Titeket a kedvencek közül! (na jó ez azért túlzás volt)
Azért még karácsonyra, vagy Mikulásra kaphatnánk még egy posztot!

Farkas Mihály (szül. Lőwy Hermann)
Rákosi Mátyás (szül. Rosenfeld Mátyás)
Révai József (eredeti neve: Lederer)
Apró Antal (szül. Klein Antal)
Hidas István (eredetileg Háder István)
Lukács György (szül. Löwinger György Bernát)

ennél többet nem is kell mondani a kommunista vezetőkről.

Ironfist 2010.12.04. 00:24:55

@gabesz7004:
De az nem ugyanaz, lehet, hogy ugyanaz a rassz, de mégsem ugyanaz a .... hát, ide kultúrát akartam írni, de mondjuk az, ami nekik kultúra helyett van :D

olduser 2010.12.07. 13:57:02

Tyű, ennyi zsidó lett volna köztük? És hány magyar tapsolt nekik, éltette őket?
A magyarokról volt már poszt? Vagy igazándiból a hozzászólók mondanak el mindent a magyarokról?:-))

charlie-to 2010.12.08. 19:21:45

@olduser:

Brilliáns a kérdésbe bújtatott állításod.
Szellemes, ütős, szokatlan és váratlan gondolat.
Gratulálok!

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.11. 23:06:40

Rájöttem, hogy ti is ahhoz a gyűlöletes blogcsoporthoz tartoztok, ahova tudok kommentelni, úgyhogy ezentúl nem csak gondolatban járhatok ide gyűlölködni, hanem verbálisan is.
Gratulálok előre is meg utólag is.
Gyűlölettel:

TH

Rothstein 2010.12.17. 17:24:32

Kis kieg.:

Péter Gábor (szül. Eisenberger Benjámin)

Rothstein 2010.12.17. 17:25:24

@Kurtz ezredes:

Münnich Ferit a kispadra száműzni nagy ÖNGÓL volt ezredesem.

gale44 2015.05.31. 16:53:34

Ha az egyes korszakokat értékelni akarjuk, tegyük fel a kérdést:
egy Árpád-házi uralkodóház mit hagyott maga után?
és egy Anjou?
és egy ilyen banditákból álló, kőművessegédnek is alkalmatlan csürhe?