Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

A csehek – kiegészítés

2011.02.06. 15:00 - Kurtz ezredes

Ritkán érezzük úgy, hogy egy alapos, tudományos igényességgel megírt posztunkat komolyabb bővítményekkel szükséges ellátni, most mégis úgy gondoltuk, kötelességünk megtenni. Egyszerre szakadt ránk több dolog is, és egyszerűen nem tudtuk eldönteni, hogy őszinte, átható kacajjal, vagy ökölbe szorított kezekkel és tehetetlen dühvel reagáljunk e rájuk.

Karakán kis nép ez a cseh. Gondolkodás nélkül fegyvert ragad, ha sosem volt ütközeteket lehet „újra”játszani. A világban úgyis egyre népszerűbb ez a műfaj, és ugyan mi mást csinálhatna ez a pincérnép (igen, ez egy indokolatlanul hízelgő jelző rájuk) azon kívül, hogy ösztönösen lesi a fogyasztó vendégek minden apró rezdülését? Szerencsére nálunk, itt Magyarországon nagyjából 500 különböző csata érdemes arra, hogy precízen újra és újra felépítsék és kivitelezzék az arra érdemes FÉRFIak. Csehországban mégis mit játsszanak újra? Austerlitzet? Valószínűleg Dél-Afrikában sem fogják minden év július 11-én újralőni Iniesta gólját.

A cseh vezetés helyében igencsak tartanánk ettől az ártatlannak tűnő hagyományőrző mulatságtól, mert a csehek lelkületében olyannyira élnek még a hagyományok, hogy egy ilyen lövöldözésből könnyen ismét Protektorátus lehet a nap végére. Szintén égető kérdés, hogy rövidítettek-e már hadsereget S.O.S. betűkkel a világtörténelem folyamán. Egyébként a csehek minősíthetetlen gyávasága és végtelen alávalósága mára láthatóan lelkiismeret-furdalásba csapott át, pedig az arrafelé nem egy felkapott dolog.

A fantasy műfajának kedvelői bizonyára elismerően nézték ezeket a hihetetlen trükköket és ezt az elképesztően kreatív képzeletvilágot. Bizony nem lehet könnyű egy cseh kezébe puskát álmodni, de hogy azzal még lőjön, sőt rohamozzon is…

1938

Nem veheti le szemét az útról
Ujja a ravaszon, figyeli a határt
Pontosan, ahogy a parancsnok mondta
kivárjuk amíg jön az ellenség.
A fegyver jobban hűti a kezet, mint a jég
aztán jött a parancs: nem lőni
Alaposan megváltoztatja a fiút
amikor elhagyja az erődítményt.

Amikor a híres lobogót szomorúan levonják a rúdról
Tedd le a fegyvert! Menj el
A fejed védd! Add le a kulcsot
A gerinc romlik
ezt a férfi nem bocsátja meg magának

Düh és összeszorított ajkak,
talált egy doboz cigarettát
Először és mindenkorra megadta magát
Ma állt utoljára egyenesen.

Mint egy kirúgott focilabda
olyan zavarban hagyja el a határt
A könnyektől szinte már nem lát
Az abesszineket hiába irigyli
Nem próbálhatja meg, csak csendben állhat
a védelem jele nélkül hagynia kell, hogy pofozzák.

A vasból iszap lett
a szívtipró szifiliszt kapott
A hős a tükör előtt szorong
tegnap a szomszédjára mondott valamit...

Gudea nyersfordítása után nem mennénk bele hosszabb elemzésbe. Ízlelgesse mindenki a sorokat, majd keressen egy olyan magyar dalt, amely arról szól, hogy az előadója nagyon szeretett volna harcolni, de sajnos nem lehetett, bezzeg az abesszinok… A Ryan közlegény megmentését viszont tényleg nem értjük. Abból harcoló férfiakra emlékszünk, nem pedig kivert, szűkölő, girhes, sovány és behódoló kutyákra.

1968

Az eredeti szándék néhány versszak volt
a lelkiismeretet hangoztató felkiáltójelek
Beperelném az átkozott évet
amikor a csehek nem lőttek

Gunyorosan akartam szólni a tömegek elhallgattatásáról
a régi sebre akartam rákérdezn
Tény, hogy elborzasztottál azokban az őrült időkben
a '68-as évben.

Az ablaknál állsz, és sírsz, Daniel
Az álmaidnak egy mukkanásuk sincs ehhez
Abban az évben állítólag nem lőttek
Az a mukkanás most dalba kerül.

Több mint hatezer tank fojtotta belénk a szót
És nyolcszáz repülőgép, mint egy varjúra
a hősöket elhajtották az első fenyő mög
megragadtak minket minden oldalról

Tankok dübörögtek az utcákon
A Nemzeti Múzeumot szétlőtték
Félmillió férfi öt országból
Paradicsom a rajzó méheknek.

Pár órát tartott a tavaszi vágyak kivégzése.
Nem akarom elhinni, amit a rádió mond
A zászlóaljak szomorú, véres foltokat hagynak
A szabad nemzetet egy pillanat alatt keresztre feszítették.

Az ablaknál állsz, és sírsz Daniel
Ne félj, és hidd, hogy egyszer még jobb lesz
Akkor még senki sem tudhatta
hogy az isten visszatér a Rip hegyre.

A férfiak szemében megalázottság maguktól elmozdult jelzőtáblák
a kemény veréstől sérült emberek és károk
És a tócsánkban olyanokat találtunk, akik idehívták az idegen tankokat
Jól szolgálnak és megtérül nekik - a kitaposott ösvény kurtizánjainak.

Talán mondanunk sem kell, de a Gyűlölt Ellenségeink alkotógárdája meglehetősen toleráns és érvekkel meggyőzhető emberekből áll. Most mégis kijelentjük, hogy a továbbiakban egyszerűen nem áll módunkban eltűrni a csehek legkisebb fokú mentegetését sem. Kurvára beteg lélek az, aki magyarként ezekben a szóra sem érdemes hitvány férgekben látja meg a bezzeget. Csehország a bolygó legmélyebb pontja.

Innen már tényleg nincs lejjebb.

Címkék: pina gyáva féreg hitvány alávaló

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr522641910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2011.02.06. 15:23:52

"Kurvára beteg lélek az, aki magyarként ezekben a szóra sem érdemes hitvány férgekben látja meg a bezzeget." Én csak a bazmeget látom bennük! Fulladjanak bele a szar söreikbe!

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.02.06. 15:25:00

Már sokszor ki lett itt fejtve, hogy a szláv = rabszolga. Kulturálisan is, etimológiailag is. A csehek a teljes "nemzeti" (haha) potenciáljukat a sörfőzésre fordították, ebben a minőségben kiválóak is lettek - ugyanúgy, mint pl. egy juhászkutya is kiválóan ugat, vagy egy papagáj remekül utánoz hangokat. De ehhez mink egy teljes nép?
Tehát a cseh nép kb arra jó, hogy közép-Európa egyetlen valóban létező nemzetének (kitaláltátok, grat) a sörfőző szolgája legyen. Erre bőven elég néhány tízezer fő, a többi meg tanuljon meg magyarul, vagy lengyelül, aztán ezt az országosdit felejtsék el a picsába.

gabesz7004 2011.02.06. 15:29:17

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron):
Sajnos vitatkoznom kell! A sörfőzést a németektől(létező nép), tanulták el, tehát még arra sem kellenek! Én javaslok nekik egy tömeges suicidumot!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.06. 15:36:26

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron):
Eszemben sincs kötekedni, de több pontatlanság is van az egyébként jó hozzászólásodban.
A csehek hagyományosan és eltökélten a németek rabszolgái. Ez már megszilárdult, ellene érdemben így 2011-ben már nem igazán tehetünk.
Ezenfelül K-Eu-ban két valóban létező nép van. A másik a lengyel, és itt javítanám a harmadik pontatlanságot, ugyanis a csehek eredendően tudnak lengyelül, nem kell tanulniuk.
A többivel messzemenően egyetértek.

gabesz7004 2011.02.06. 15:46:36

Na jó gyerekek eddig játszadoztatok, de most már elég legyen! Munkára fel és rittyentsetek egy új posztot egy új népről ne amerikázzatok itt hetekig! Irgum-burgum!

Letifer 2011.02.06. 17:46:42

Az első videón csak én látom úgy, hogy elfutnak a (bal oldali) csehek? Akarommondani "visszavonulnak". Vagy fordítva vannak az oldalak? Nem értem... 30 ember lövöldöz vaktölténnyel. Ez aztán a hagyományőrzés!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.06. 17:56:13

@Letifer:
Te magyar vagy, akkor van minden rendben ha nem érted a dolgot.

Czelder Orbán 2011.02.06. 18:27:55

Ez bazmeg, hihetetlen. Tisztességes, józan militarista férfiként eddig is megvetettem ezt a sunyi, dezertőr csürhét, pedig igencsak alacsonyan van nálam a megugrandó léc. Pl. az olaszok is képtelenek a tisztességes katonai helytállásra, de ők legalább nem hazudják be maguknak, hogy a Waffen-SS-nél is keményebbek. Ők legalább viccesek; a köcsög, dezertőr banda történetírása bezzeg arra büszke, hogy milyen kurva karakán módon álltak át kollektíve az oroszokhoz az I.vh. alatt.

Köszönöm az új gyűlöletmuníciót!

Bölcs Ész 2012 (törölt) 2011.02.06. 19:04:08

Ha már kiegészítés... a románok valós és pontos eredettörténete:

Valóban a Balkán legsötétebb bugyrából szarták ki őket, ez kb. valahol a mai Bosznia környéke volt az ókorban. A _vlachok_ eredetileg _íllir_ vándorló hegyipásztor néptörzs volt (semmi közük nincs a dákokhoz/trákokhoz...), akárcsak a legközelebbi rokonaik a dalmátok. Azt az ókorban a római hódítás alatt romanizálódtak, innen kapták a nyelvük egy jó részét (a dalmátok XX. elejére teljesen beolvadtak a horvátokba, de maradtak az Adriai-tenger partján).

Na most miután megtanultak vmifajta latinul beszélni a vlachok, kb. a VI. században a szláv terjeszkedés délre, a mostani Albána északi részére sodorta őket, itt szedték össze az albán jövevényszavaikat. Sokat mondó az is, hogy az újkorig a makedón-albán határon lévő Ohrid görögkeleti püspökséghez tartoztak... Tehát kb. VII-XI. sz. között kereszték meg őket, amiről pontos dátumunk sincsen. Magyarán semmi erdélyi eredetről, egyházmegyéről nincs nyom... : )

Azt később a XI. sz. bizánci északi expanziós politika sodorta őket a vaskapu felé amikor is a XII. sz. végén betették a szőrös-mocskos talpukat Erdély szent bérceire. Ekkor szedték össze szláv töltelékszavaikat a rácoktól.

Első, magyarországi, latin nyelvű említésük 1208-ban volt, fogarasi telepekről szólnak.

Bölcs Ész 2012 (törölt) 2011.02.06. 19:05:59

@Bölcs Ész: nem ekkor, hanem azelőtt szedték össze...

Noked-Lee 2011.02.07. 09:10:07

@Bölcs Ész: nem is tudom, én azt az elméletet tartom valószínűleg, hogy a románok indiából jöttek, akárcsak.... mások.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.02.07. 21:57:41

@Noked-Lee: Ne finomkodj, nyugodtan kimondhatod: Minden román cigány. Bár ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy az eső vizes.
@Bölcs Ész: Your argument is invalid. Ki nem szarja le. Cigányok.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.02.09. 18:47:45

Milyen ország az, ami még a Hetaliában sem szerepel? Mikor olyan semmi kis miniállok, mint Liechtenstein, Sealand (egy tengeri bázis) vagy a Principality of Wy (van ilyen egyáltalán?) benne lehetnek.

Albu 2011.02.12. 13:29:11

Ez tényleg szánalmas.
És ezek jártak jól azzal, amit aláirattak velünk 64 éve.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.02.13. 19:01:21

Csehnek lenni nem életforma, hanem foglalkozás... :)

Hintz ezredes 2011.02.15. 16:21:06

Biztosan nem véletlen, hogy a magyar arra, aki szarban van, azt mondja: csehül áll. A csehek vitézségével kapcsolatban pedig elég a Toldi nevet megemlíteni, és rögtön tudják, hol a helyük.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.15. 16:37:36

@Hintz ezredes:
Ez megint csak a magyar néplélek elképesztő nagyvonalúsága, hogy a "csehül áll" kifejezést nem a térdelő emberre mondja.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.21. 22:11:03

@- duplagondol:
Mintha a mi legnagyobb hadi eseményünk az lenne, h 1940 augusztusában mindenkit behívtak, és fenyegetőn felvonultunk a román határon. Habár ez se jó, mert ott is mi fenyegettünk, itt viszont nem a csehek. Hát akkor nem tudok alkalmas hasonlatot felhozni.

gabesz7004 2011.02.28. 14:26:21

@Gudea enszi: Aból az időszakból egy újabb adalék!

1937ben tárgyalások kezdődtek Mo. és a kisantant (román, jugó, sehszlovák) államok között a "békés" egymásmellett élés érdekében. Magyarul, beszartak a tolvajok! Megállapodott a 3 patkány, hogy együtt tárgyalnak, nem járnak külön utat. Na kik rúgták fel elsőnek? Nem a románok,hanem a benes vezette csehek! Nagyobb árulók mint a románok!

- duplagondol 2011.02.28. 18:57:54

Két éve lőttem ezt a képet, Prága belvárosának közelében. Nem tudom, mennyire cseh jellegzetesség, valószínűleg semennyire - a gyalogos jelzőlámpa a becsatlakozó forgalmas útvonallal inkább bűbájosan kelet-európai. Olyan poszthusákista jelzés: ütünk még elvtársak, hogyha kell...

img188.imageshack.us/img188/6351/dsc01208o.jpg

Asidotus 2011.04.25. 19:50:31

Egy példa a "bátor" csehekről:
www.nana.hu/szolgaltatasokslidegaleria/?gid=11273
Ebben a cikkben különböző országopk húsvéti szokásai közül csemegéznek. Nos, a csehek mit csinálnak? A lányokat verik vesszővel. Igazi, bátor, nemes, férfias cselekedet. (No, nem mintha a lányok nem érdemelnék meg, de akkor is, a cseh férfiasság idáig terjed.)

Noname Watanabe 2011.07.31. 18:08:14

Ezek a csehek nem férfiak. A golyóik helyén is két knédli lóg.

gale44 2016.05.07. 21:24:19

Ausztriában tanultam a 90'es évek elején, amikor cseh rendszámú autóból magyar szó hallatszott. Szüleimmel beszédbe elegyedtek, az ő elbeszélésük alapján tudom, hogy a bennt ülők magyarok voltak, akiket a "jóravaló" csesszlovákok telepítettek át évtizedekkel korábban a Szudétavidék környékére, a Felvidékről. A gyengébbek kedvéért NEM önkéntes alapon.
Egyenes, szemtől-szembe harcra tőlük soha ne számíts, ezek a szlávok osztrákai!