Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Egysenki: Hiába szidjuk a cseheket hogy egy semmi nep -met nekik jobb gazdaságuk van nemzet tudat reálisabb ... (2020.01.29. 15:21) A csehek
  • kaldijozef: @aku99: Sajnos magyar. A szemetek közül emlkedett ki...megérdemelten akasztották föl. (2019.12.01. 19:37) Az örmények
  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt

A norvégok

2011.02.21. 17:50 - Kurtz ezredes

Skandináv kirakójátékunk utolsó darabjaként végre méltó helyére kerül ez a velejéig beteg népség. Sötét, fagy, sziklák, köd, hal, szél, sötét, fagy, sötét, sarkkutatók és pulóverminta. A közhelyeken kívül semmit sem tudtunk erről a páratlanul csodálatos, gazdag, és gyönyörű kis északi paradicsomról, és ez nagyon jól volt így. Itt az ideje azonban, hogy felmérjük a két nép közti civilizációs szakadékot. Ismét megdöbbentő tények következnek.

 

A skandinávok szlovákjaival hazánkban már évek óta az ugye tudjuk kiket írják körül. Ennek a dühítő és rossz szokásnak véget kell vetni, hiszen a Magyar Embert ugyanúgy megilleti a cigány szó kimondásának joga, mint szabad pálinkafőzés. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt a bosszantó tévhitet, hogy ez a fedőnév valószínűleg túlzó ellentétpárként ragadt rá – csak a Metapedia kedvéért – roma honfitársainkra. A Magyar Ember ösztönösen kerített valakit, aki – szerinte – a cigányokhoz társított egyetlen negatív tulajdonsággal sem bír. Csakhogy a Magyar Ember legrosszabb tulajdonsága, hogy azt hiszi, ha pénz van, minden van. Érdekes módon a norvég a napsütésről gondolja ugyanezt. Ezeknél az északgermánoknál kulturális érdem megverni/megölni valakit, és kulturális hagyomány elvenni mástól a javait rablógyilkosság keretében – mindez ismerős lehet a magyaroknak valahonnan... A kurucinfós nyelvújítók akaratlanul is ráhibáztak a lényegre, az viszont érthetetlen, hogyan voltak képesek pont ebben a múlttalan, fénytelen, melegtelen, élettelen, ételtelen, lélektelen, nyelvtelen, talajtalan, boldogtalan, kiegyensúlyozatlan, izgalomtalan, széptelen, jótlan női kézilabda-nagyhatalomban megtalálni a hibátlanságot. Komolyan kérdezzük, hogy miért! Mert kurva sok pénzük van?

 

Szép fjord funkció nélkül

 

Norvégia híres lélegzetelállító természeti szépségeiről, mint például a fjordokról, a fjordokról, a fjordokról, a fjordokról, a fjordokról és a fjordokról. A fjordok keresztül-kasul át meg átszövik ezt a szenzációsan unalmas országot, és annyira izgalmasak, hogy egyes – rendkívül jólelkű – hölgyek akár napokig is annak tudják találni ezeket. Mi férfiak sajnos nem vagyunk ennyire rendesek. Ezeket a szép és vadregényes tájakat látva hümmentünk egyet, hogy valóban szép és vadregényes, majd nagyjából 40 másodperc utána elkezdünk tétován a civilizáció, emberekkel teli városok, finom ételek és a napsütés felől érdeklődni. Illetve csak tennénk ezt, ugyanis amint kérdésre nyitjuk a szánkat, azonnal belerepülnek Norvégia egyetlen szúnyograjának egyes példányai. Ez a szúnyograj Kristiansandtól Hammerfestig lakik, és évszázadok óta ácsingózik rendesen táplált emberek vérére. Bizony nem mindennapi bravúr, hogy a joggal megszólt holland és dán lapály után egy erdős-hegyes táj is el bírja érni az ott kiváltott hatást. Azt már csak mellékgondolatként említjük meg, hogy itt még annyi sem terem, mint azokon az alföldeken. Se tulipán, se zöld búza, se áfonya, semmi, de tényleg semmi. A fjord arra jó, hogy megüljön benne a köd, és ki lehessen rajta hajózni a tengerre; Norvégia ezer éves története során pedig abban a négy évben volt jelentősége, amikor német csatahajókat dugdostak bennük.

 

Szép fjord funkcióban

 

Svájccal ellentétben a norvégok rengeteg mindenről ismertek. Például arról, hogy nemrég még dánok voltak. Takarékos, kuporgató alaptermészetük ellenére mértéktelen harácsolásra képesek, ha a tenger élővilágáról van szó, valamint hatalmas olaj- és gázbevételeiket a takarékba teszik a jövő generációi számára. Egyes elemek ezt a Magyar Embertől tökéletesen idegen mentalitást igyekeznek követendő, helyes, modern és menő dolognak beállítani. Ebben az országban az ember a gyerekeit megöleli, megsimogatja, kézen fogja, megpuszilja, nyakába veszi, míg Norvégiában – a kép tanúsága szerint – megelégszik az anyagi alapok biztosításával. A Magyar Ember fagyit vesz a gyereknek a pénzből, a norvég ember elrakja a pénzt szűkebb időkre – bár felfoghatatlan, mi lehet még szűkebb a jelenlegi norvég állapotoknál –, a gyereket amúgy is csak kiverné a víz attől a pár gombóctól. Persze azért nem szabad általánosítani, hiszen a norvégok közül sem bánik mindenki befagyott fjordként a gyerekekkel. Élénken élnek még itt a dán hagyományok.

 

Szép fjord funkció nélkül

 

Az ezer évnél is vaskosabb norvég léttörténet ugyanolyan keretes szerkezetű, akár a görög – legalább ebben verik a szlovákokat – hiszen a közép- és újnorvég időkben a közép- és újnorvégok főleg észak-dánként illetve nyugat-svédként funkcionáltak. Köztudott továbbá, hogy a norvégok imádnak pusztítani. Kizárólag halál, szenvedés, könnyek és szétmarcangolt tetemek maradnak utánuk. Sejtésünk szerint ez egyfajta genetikai késztetés, hiszen ösztönösen meg akarnak semmisíteni minden olyan lényt, akit több napsugár ér, így a sarkokon és Izlandon – a norvégok csángóin – kívül valamennyi ország félthette/féltheti tőlük polgárait. A jellegzetes hajóikon trópusi ír és angol gyilokszafarira induló hosszúhajú vadállatok senkinek nem kegyelmeztek. Ezeknél még a cápa is különb teremtmény, hiszen az csak korlátozhatatlan, önuralom nélküli falánkságból öl, nem pedig azért, mert egy hideg és sötét óceán mélyén kényszerül élni.

A második világháború idején az osztrákok megpróbálták elnémetesíteni a norvégokat, de ők nem kértek a déliek erőszakos civilizációs kísérleteiből. Közismert történet, hogy a megszállónak kikiáltott német hadsereg úgy próbált jó kapcsolatokra törekedni a megszállt ország lakosságával, így annak polgárait rendszeresen meghívta azon katonái kivégzésére, akik elcsentek egy-egy üveg lekvárt a civil lakosságtól. Ez az egyedülállóan liberális kapcsolatteremtési mód rávilágít arra, hogy a norvég néplélek és a Wehrmacht szellemisége teljesen egy hullámhosszon mozgott. Ráadásul az az üveg lekvár bizonyára áfonya lehetett, nem barack. A kivégzett katona holttestéből pedig sok kis aprócska húsgombóc készülhetett, amelyeket a visszaszolgáltatott üveg áfonyalekvárral nyakon öntve jóízűen fogyaszthatott el a környék népe.

A kiegyensúlyozott, boldog, elégedett és lelkileg teljesen egészséges norvégoknak köszönhetjük a black metal fülbemászó dallamú zenei irányzatát. Ennek a sötétben vért fröcskölő hörgésnek a zenei alapjait a Tirpitz rakta le, amikor harmadgőzzel hajózott el a fjordok függőleges sziklái előtt. Az ezekről visszhangzó jellegzetes motorhang annyira megragadt a zenére fogékony, abszolút hallású norvég tehetségek fejében, hogy azon nyomban lekottázták volna, feltéve ha ismerik a papírt. A szolidabb zenekarok természetesen beérik néhány fatemplom felgyújtásával, így ők csak börtönbe kerülnek.  Nem úgy a hardcore black metalos körök, akik sütve fogyasztják el egymás agyát. Most mindenki képzelje el szépen, ahogy Lukács megeszi Cseresznyét.

Az emberevés mellett a norvégok imádnak sportolni. Sajnos ezt nem láthatjuk, mert a téli olimpia unalmas, az a része, ami meg nem, abban a norvégok nem szerepelnek. A finneknél már felmerült, hogy mennyire gáz, ha egy nemzet legnagyobb focistája még aktív. A norvégok helyzete viszont még cikibb, hiszen történelmük valamennyi számottevő játékosa játszik még. T. A. Flo és John Carew is Puskás-szintű játékosok, a norvég focit mégis Ole Gunnar Solksjaer, a „babaarcú gyilkos” jellemezte igazán. A norvég jégkorong olyan helyen tud szar lenni, ahol lényegében ez az egyetlen szórakozási és kitörési lehetőség a sötétből. Még mi is jó eséllyel verjük őket. A hokijuk legemlékezetesebb pillanata után pedig szenvedés, könnyek, és egy norvégoknál napsütöttebb lény halála maradt. Legfontosabb sportjuk a női kézilabda. Nekünk pedig a férfi RSG.

A norvég hírességek sorában elmaradhatatlan Vidkun Quisling, akinek neve összeforrott az elvtelen kollaborációval. A győztesek által írt történelem igazságtalanságát mutatja, hogy egy cseh vezető helyett ez a szegény norvég katonatiszt volt kénytelen így megalázkodni. Világlátott, olvasott, jó műszaki készséggel rendelkező férfiként volt benne annyi bátorság, hogy kimondja: a sikkerhetslinje és a maskingevær valójában Sicherheitslinie és Maschinengewehr. Nem különösebben meglepő, hogy a frusztrált sötét gyilkos norvégok az első adandó alkalommal elpusztították szerencsétlent. Közismert még, hogy Norvégiából származik a világ legtöbb sarkkutatója. Ezek a félelmetes kalandorok a bolygó két olyan helyére igyekeztek eljutni, ahonnan még az Oslo-fjordba is jóleső érzés hazaérkezni.

Ide megérkezve egyébként valóban jó érzés kell, hogy eltöltse a magyar fővárosból kitántorgott szerencsétlent, hiszen a kutyaszaros Demszkygrád után végre tökéletes helyre kerültünk. Oslo, ez a szinte semmiből odavarázsolt modern, lüktető, vízparti csodaváros világszerte ismert szimbóluma egy boldogabb, békésebb, nyugalmasabb, szebb és gazdagabb jövőt ígérő világrendnek. Ez a metropolis minden olyan tulajdonsággal bír, amivel Sztálinváros 1950-ben. Ráadásul olyan nevezetességeket talál itt az értő utazó, mint a legendás Holmenkollen síugrósánc. Bezzeg a lüke magyaroknak Budapesten eszébe sem jut a dunavarsányi kajak-kenu pálya hihetetlen turistavonzó képessége. A páratlan pezsgést és lüktetést csak tovább fokozza a különféle bárkákat és Roald Amundsen alsóruházatait bemutató múzeumok csoportja. Ezeknek számát egyébként csak a fjordok, és az egy főre eső sötét négyzetméterek múlják felül az országban.


Vármegyeházának kicsit igénytelen.
Külcsínje alapján közepes múzeumnak vélhetnénk, de annak meg túl nagy
.

Az ezertornyú norvég királyi palota impozáns, meseszép, lenyűgöző és grandiózus. Szinte uralja egész Oslo látképét. Színe szürke, előtte pedig csak egy egészen picit szokott kevesebb turista tolongani, mint ahányan azt a budai palota előtt tették 1945-ben egy kora februári hajnalon, közepesen erős aknatűzben. Természetesen nem tudjuk azt állítani, hogy Oslo a világ legunalmasabb városa lenne, viszont norvégosan öldöklő küzdelemben, háromszori hosszabbítás után volt csak kénytelen beérni a szépen csillogó – természetesen csak tréfáltunk, a sötétben semmi sem csillog szépen – ezüsttel. Blogunk ismét komoly mélyponthoz érkezik, ugyanis a cseh hadviselési szokások, és a legális dán gyerekpornó után most következzék az a pillanat, amikor a svédek találnak valakit annyira unalmasnak, hogy kötelességüknek érzik felvidítani egy kicsit szegényt.

Szánalomból ide helyezték hát a Nobel-békedíj átadásának ceremóniáját. Már magáról a Nobel-díjról is köztudott, hogy ezt egyfajta frusztráció-kompenzációként hozta létre egy svéd robbanószer-billgates, a világ legnívósabb tudományos elismeréseként. Érdekes mellékzöngeként a tudósok mellett két különleges fajtáját bárki megkaphatja, ha skandináv, vagy elég szellemesen ábrázolja a latin-amerikai naplopást, illetve elég embert ölt már meg ahhoz, hogy hirtelen felhagyjon az egésszel. Ezt a fantasztikusan értékes, valamennyi magára kicsit is adó közel-keleti terroristavezér által elnyert kitüntetést egyébként ebben a páratlanul szép épületben nyújtják át (balra).  Észak Sztálinvárosának büszke tanácsháza már messziről vöröslik a ködben is. Erről az impozáns épületről nehéz eldönteni, hogy 1934-ben épült Nürnbergben, vagy 1952-ben Petropavlovszkban, mi nem is vállalkoznánk erre a lehetetlen feladatra. Érjük be annyival, hogy ez minden bizonnyal a város legeslegszebb épülete.

A norvég irodalom messze földön híres. Szerzőik többször élik át a metamorfózist, mint a hernyók vagy  az ebihalak. A hagyományos norvég író dánként születik, majd ezután norvégba vált, így a svédek díját elnyerve könnyedén német, vagy angol lesz belőle, hogy életét ismét norvégként fejezze be. Ki ne ismerné Henrik Ibsent, aki páratlanul éles szemmel írta meg fajtája gusztustalan természetét. Magyar Ember azonban szükségtelennek érzi elolvasni ezt a mételyt, így inkább a norvég király által „Norvégia lelkének” nevezett Knut Hamsunt mutatnánk be. Knut Hamsun nem volt mindig Knut Hamsun, sőt nem volt mindig norvég sem, hiszen Knut Pedersenként született Dániában, ami ekkor még a későbbi Norvégia volt. Knut Pedersen már Knut Hamsunként kapott irodalmi Nobel-díjat egy svédtől, az „Anyaföld áldása” című regényéért, aminél ismételten a Nobel-békedíjhoz hasonló szánalomfaktor állhat a háttérben. Amint azt már értő olvasóink tudják, Svédország déli nyúlványain nyáron néha van egy kis tavasz is, ilyenkor az egyébként tömbbe fagyott talajréteg néha rögössé válik.

 

Kedves olvasók!
Nézett már rátok apukátok ilyen "gyere most megbaszlak" pillantással?
(Oslói szoborpark)

 

Ilyen bőség Norvégiában nem létezik, ott az anyafjord, anyahegy, anyaszikla kifejezés használatos. Knut Hamsunra visszakanyarodva, norvég hősünk teljessé tette a germán kört, hiszen oly szerencsés korba született, amikor Dánia és Norvégia néhány évre németté is vált. A német kultúra nagy tisztelőjeként kötelességének érezte a kollaboráció szinonimájává vált Vidkun Quislinget támogatni, ami érhető is, hiszen valószínű egy tolna megyei író is tisztelné annyira a magyar kultúrát, hogy ezért törvényes hatalomgyakorlónak ismerje el a helyi közgyűlés elnökét. Sajnos a történelem viharai Norvégiát sem kímélték, így a háború elvesztése után Knut kénytelen volt haláláig norvégként élni. Ráadásul a norvég norvégok a lehető legkegyetlenebb büntetést mérték rá, amit egy protestáns norvégra lehet. Börtön helyett több százezer korona büntetést kapott, amiért norvég helyett németnek képzelte magát.

A norvég konyhaművészet kevéssé ismert, pedig hasonlóan ötletes, kifinomult és zseniális fogásokkal teli, mint mondjuk magyar, vagy a francia. A norvég rafinériát nem a Knorr jelenti – ami neve ellenére német – hanem a legendás norvég iskola, ahol a farkaséhes vadember már az étel feldolgozása közben annyira elveszíti étvágyát, hogy a konyhakész alapanyagot inkább a piacon értékesíti, az érte szerzett pénzen pedig alkoholt vásárol. Mi sem lehet ideálisabb erre a célra, mint a mindenféle józan mértéket többszörösen felülmúló kvótában kifogott hal, amit Skandináviában a hagyomány szerint rohasztva fogyasztanak. Pompás alternatívaként a norvég nemzeti ételek közt is felbukkan az IKEA-ból már jól ismert áfonyás húsgombóc, valamint az egyetlen itt megélő négylábú, a norvégok – és a tótok – marhája és a Balkán arany denariusa, a kecske. Ez az igénytelen jószág köztudottan büdös tejet ad, húsban pedig oly gazdag, mint SP bal bicepsze.

Ennyi megkérdőjelezhetetlen tény után levonhatjuk a következtetést, hogy a norvégok nem emberek. Könny, szenvedés, pusztítás és holtak csontjai maradnak utánuk. A török miniszterelnököt is előbb szeretnénk látni az Európa Parlament folyosóján marokkói kollégájával diskurálni, mint ezeket.

Modor Tibinek ezúton is köszönjük a cikkhez nyújtott nélkülözhetetlen szóbeli és tárgyi segítséget.

Címkék: pina halál náci pedofil unalmas sötét sátánista black metal norvég aberrált germán fénytelen fjord quisling ételtelen nyelvtelen

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr712657170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noanoa 2011.02.21. 21:03:13

Néhány elborzasztó fotó Norvégiáról, fülrepesztő zenei aláfestéssel. :))))

www.youtube.com/watch?v=eewh_Z_igBI

kerdesek05 2011.02.21. 21:04:33

@MTi: biztos csórók, és inkább féltek attól, még jobban eladósodnak ha belépnek a világ legjobb integrációs szervezetébe:)

szeme közé, laposan! 2011.02.21. 21:08:35

Ez az a hely, ahol a szép női név a Gro.

kerdezoe 2011.02.21. 21:13:42

Gusztustalan rás, és hazug is.
Csak két dolog:

-az agyvelőevés csak "legenda", a valóságban ilyen nem volt.

-Volt szerencsém járni Oslóban, hangulatos város, és tisztább a levegő, mint bárhol másutt.

A Vigeland szobrok pedig fantasztikusak, még akkor is, ha a keleti kultúra dicsőségét hitdetők mindig gúnyolják. A kétségtelenül merev és szikár formák hihetetlen gazdag érzelemvilágot, és megdöbbentő gondolati gazdaság van mögötte.

BZ1975 2011.02.21. 21:17:40

azért Röyksopp jó zene, ill. két c64 volt demócsapat: a Panoramic Design és a Megastyle. : )

Geza16V 2011.02.21. 21:19:56

@noanoa: Flaam és a környéke nagyon szép hely, voltunk itt kirándulni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.21. 21:20:59

Papírzsebkendő-használatukról -jobban mondva- NEM használatról volt szó? Fincsi a folyamatos szipogás egy olyan csodaszép éghajlaton, mint a norvég.

luis5 2011.02.21. 21:28:44

@Resuahblog: ÉS A MACSKÁBÓL MIT FŐZNEK?

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.21. 21:44:32

@luis5: Húsgombócot feketeribizli dzsemmel.

másenyka 2011.02.21. 21:48:35

a nógrádi gyerekeknek szánt, eltűnt norvég támogatásról szóló cikk miatt most nem bírok felszabadultan röhögni, ahogy a poszt egyébként megérdemelné...
tetves magyar kurva élet.

EddyViola 2011.02.21. 22:03:23

És akvavitet ki ivott már? Tonsbergből hoztam 2 üveggel 2 éve. Dede barátom hűtőjében még megvan az egyik....
Még akkor sem megy rá senki, ha elfogyott minden pia

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.21. 22:03:57

@Resuahblog:
A világ legjobb székeivel mi a világ legjobb pálinkáját tudjuk szembeállítani. A legjobb fűtésrendszer nem versenyezhet hasznosságban a világ legjobb, legpontosabb, legkifinomultabb nyelvrendszerével. Az egyik legszebb macskáért pedig nem adnánk oda cserébe a világ legszebb nőit. És a lista még közel sem teljes. Mármint magyar részről.

@baliquez:
Köszönjük a megszokott minőségű, tartalmas hozzászólást!

@kerdezoe:
Aztakurva! :D

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.02.21. 22:10:11

az volt a názik aranya, és nem a nógrádiaké

Mr Neanderthal 2011.02.21. 22:14:45

van egy norveg haverom, Tromsobol, aki azzal szokott hencegni, hogy van otthon a kertben egy almafajuk, ami neha meg be is terem...

laverdasfc 2011.02.21. 22:20:29

@Intizar: Akkor minden világos!
A kőolaj nem csak a leendő hősies magyar utódaink egészségét veszélyeztető benzinfajták, hanem minden valamirevaló pedofil legfontosabb segédeszköze, a vazelin alapanyaga is.
Most már tudjuk ki látta el eme nélkülözhetetlen szerrel a dán filmipart. Persze ez korábban is eszembe juthatott volna, de hibáztam, megtévesztett a norvég halászok nojtrogénás kezecskéje.

laverdasfc 2011.02.21. 22:24:30

Akinek pedig tetszik a hideg, zord sziklás norvég táj, az biztosan szépnek találta volna '45 után a távoli Szibériát is. Lássuk be, hogy magyar ember ezt nem szeretheti.

Spiritmonger 2011.02.21. 22:28:43

bakker, a poszt nem kicsiz ment mellé
valóban lehet a norvégokat szánni, mert olyan áron van a pia náluk, hogy az irgumburgum!

amiért viszont utálni kell őket, az a következő:

a született echte norvég nők 95 %-nak komoly esélye van arra, hogy kora tinédzserkorátók egészen klimaxig sokkal jobban nézzen ki, mint bármelyik sztárolt topmodell/színésznő/szépségkirálynő

lehet őket azért utálni, mert nem tudnak mi ellen lázadni, ugyanis a kormány minden civil mozgalmat támogat

lehet őket azért utálni, mert qrva jó dolguk van alapvetően

ami viszont tuti, az az, hogy 3 kontinens qrva sok éttermét bejárva Stavernben ettem a kikötőben a világ legjobb hallevesét, annyira friss halból, amit ott pakolt le az étterem privát halászhajója az orrunk előtt, na, én ezért tudnám utálni a norvégokat, de nem utálom őket
ott jó élni, ott, aki dolgozik, annak jó

benibubu18 2011.02.21. 22:32:05

Vicces... süt a tudatlanság és tájékozatlanság rólatok...DE gyűlölni azt tudtok szararcok!

Spiritmonger 2011.02.21. 22:33:19

@EddyViola: az akvavit borzalmas, azt nem lehet leírni, de az a nemzeti piájuk
ihatatlan szar, ők sem tudják meginni, de büszkék rá

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.21. 22:34:43

@benibubu18: Kurvajóarc vagy, hogy a kedvükért regisztráltál.

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.02.21. 22:36:20

én azt hallottam a német kollégáktól a teherhajón, hogy norvégiában végre megtapasztalták milyen volt a komenizmusban élni, én csak nevettem

laverdasfc 2011.02.21. 22:57:54

"a született echte norvég nők 95 %-nak komoly esélye van arra, hogy kora tinédzserkorátók egészen klimaxig sokkal jobban nézzen ki, mint bármelyik sztárolt topmodell/színésznő/szépségkirálynő"

Ez igaz, ha valakinek a 180 feletti, atléta csontozatú, szeplős nők jönnek be. Nekem is megvannak a magam perverziói, ezért nem ítélem el senki ízlését.

"lehet őket azért utálni, mert nem tudnak mi ellen lázadni, ugyanis a kormány minden civil mozgalmat támogat"

Úgy le van lassulva az agyuk a hidegtől, hogy még azt sem veszik észre, hogy lehet jobb hely is a fagyos vidéküknél.

"lehet őket azért utálni, mert qrva jó dolguk van alapvetően"

pont mint a svájciaknak... de mire tudják költeni a kurva sok pénzt?

A halászlé fájt. Mindenki tudja, hogy melyik országban lehet enni a legjobbat. Baja, Szeged, Tokaj neve mond-e valamit? Két olyan folyónk is van, mely a legjobb alapanyagot termeli ki ehhez az ételhez. Vajon Osloban le tudod-e öblíteni egy pohár jófajta helyi borral az enyhén csípős halászlé és a mennyeien finom, ropogós kenyér ízét? Persze, tudom. Jófajta szőlő és búza minden norvég fjord szikláin megterem...

soniq 2011.02.21. 23:04:34

Kimaradt egy pár dolog, pl a norvég munkamorál. Bemennek 9-re, ebéd szigorúan fél óra, 17:00-kor felállnak, eldobnak mindent ami a kezük ügyében van és hazamennek. Munkaidőn kívül elérhetetlenek és nem is érdekli őket semmi ami a melóval kapcsolatos. Nekem amikor kinn melóztam volt olyan, hogy 17:15-kor szólt az emeletet előttem utolsóként elhagyó kolléga, hogy ne felejtsem majd el bekapcsolni a riasztót amikor lépek (kb 35 ember dolgozott azon az emeleten, én még a közepén tartottam valaminek és eszembe nem jutott volna hogy hazamenjek).

Viszont a norvég nők nagyon szépek, bár egy idő után elég unalmas, hogy kétféle típus van belőlük, az egyik az echte északi sztereotípus (szőke, kék vagy zöld szem, magas, babaarc), valamint van egy sötét hajú verzió is.

A kajájuk nekem bejött, a rohasztott hal kifejeztetten ízlett. De amúgyis ott a legjobbak a halból készült ételek, ehhez az egy dologhoz értenek.

Pár szót egyébként megérdemeltek volna rokonaink a számik is :)

MTi 2011.02.21. 23:09:27

@laverdasfc: szánalmas, ahogy bepróbálkoznak tőkehalból, meg heringből halászlét főzni - ehetetlen lötty az egész! bezzeg a szegedi batyus halászlé!
nem tudom, sörük van-e? esetleg ha az angolok megszánják őket és gurítanak pár hordóval...
hát a nők meg kritikán aluliak, már nem magasságra nézve - most tényleg sámlit hurcoljon magával a Magyar Ember, hogy elérje a szájukat? phööjjj lehet hogy azt is neutrogénával kenik? meg vajon mit még??

MTi 2011.02.21. 23:11:31

@soniq: no tessék: BE KELL kapcsolni a riasztót! hát még lopnak is??? Döbbenet...

Geza16V 2011.02.21. 23:55:34

@soniq: A norvég munkamorál az egyik legjobb bennük. Pont emiatt. Plusz náluk éppen ezért program a pénteki és a szombati masszív ivás.

Kedvenc mondataim a munkahelyröl:
- Maybe after luch.
- (pénteken) Very urgent? Ok, I have time on next Tuesday.
- Sorry, I have to go, I play football at 3pm.

mbenedek 2011.02.22. 00:04:21

@nyílméregbéka: amikor a kommentedhez értem már röhögtem. Azóta vinnyogok. Respect
@MTi: kész vagyok :)
@Ghery88: az is vicces, hogy a csehszlovákok skodának hívnak minden autót,
Egyébként még mindig jobb mint a svédek, ott a palaicsinta pannKAKA, a norvég megalkuvóknál ez: pannekake

Feca 2011.02.22. 00:44:15

Bionyítani tudom, hogy a szenyó norvég nép képes volt etnikai tisztogatás végezni. A trolljaikat t Mo-ra deportálták. Ott egy sem maradt, nálunk pedig szaporodnak

Feca 2011.02.22. 00:50:07

@fejo:
Tromsø: Tényleg, totál nagyképűek. Tengerparti strandjuk is van. A sarkkörön túl. Aha! Persze...

Skeptical 2011.02.22. 00:51:58

aki 180 centis szokeknek kepzeli el a norvegokat az szimplan hulye..rengeteg bennuk a kelta ver, ezert sok a barna voros es kifejezetetten alacsony ferfi es no, sokkal kevertebb nep, mint a sved vagy a dan..egyebkent a norveg csajok kifejezetten szepek, rengeteget sportolnak, csinosak, mosolygosak es kiegyensulyozottak..

a tobbi faszsagot nem kommentalnam, a kommentekrol sut, hogy a 90%-uk sosem jart skandinaviaban..

aki meg az Ericssont hozza fel peldakepp az nagyon nincs kepben, azon a munkatempon mas magyar cegeket megjart mernokok ugyanugy rohognek ez nem nemzeti specialitas..

Geza16V 2011.02.22. 01:10:59

Nem is véletlenül zárják be a norvég Ericssont. Irreálisan magas bérek borzalmasan lassú emberekkel és hozzáállással.

Jossarian 2011.02.22. 01:34:13

Na jol van te onjelolt ezredes, irogatod itt posztjaidat, ami okes, de mikor irsz a zsidokrol? vagy oket nem gyuloli senki? :D vagy te is az vagy? ( ezt sertesnek szantam, most mar gyulolhetsz engem is :D )

Hintz ezredes 2011.02.22. 03:13:30

@Jossarian: Ne hőbörögj, te örmény gazember!

Hintz ezredes 2011.02.22. 03:16:47

A norvég nőket amúgy csak a norvég, esetenként a dán nők érdeklik. Innentől kezdve nem mindegy, mekkorára nőnek?

2011.02.22. 04:02:57

@hornos:
miert van az, hogy ha egy nemetet hallok dumalni nagyobb mennyisegu vizzel a hata mogott, egybol ez jut eszembe:)
www.youtube.com/watch?v=8vBn2_ia8zM

Nuada 2011.02.22. 05:37:59

@Skeptical: Légyszi oszd meg velünk gondolataidat a többi faszságról is, mert a (hozzád hasonló) kommentek képezik e blog 2. legjobb részét.
Norvég csaj-e vagy?

gabesz7004 2011.02.22. 06:10:59

@Resuahblog: A világ legjobb széke, míg gyerek az ember az Anyai öl, felnőttként pedig egy lónyerge! Avilág legjobb fűtésrendszere a Nap, mely bearanyozzal az Alföld búzamezöit! A macska szép? Te olasz vagy? Pfújj!

Lucius Flavius Arrianus 2011.02.22. 07:26:46

Hmm, öreg viking éneke:

"Dalomban összecsengnek a sorvégek, / leszünk mi még dánok is meg norvégek."

Bocs :/

Ringlósztár 2011.02.22. 09:08:51

Ami meglepett, hogy ezt az objektív, színvonalas cikket nem volt képes értelmezni néhány olyan ember, aki rendelkezik interneteléréssel.
És hörög itt a korrektségről.
Miért kellene ősi ellenségeinkről korrekt cikket írni?

brownie58 2011.02.22. 09:14:38

Sztem az a baj, hogy qva irigyek vagyunk rájuk.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.22. 09:29:11

@brownie58:
Meg még arra a másik 60-ra is kurva irigyek vagyunk, akit már megírtunk, ugye?
Nem lehetséges, hogy esetleg valóban jobb sorsunk van mindannyiuknál?

gabesz7004 2011.02.22. 10:26:11

@Gudea enszi: Igen, mi mindenkire irgyek vagyuk, a Magyar a legirigyebb nép a világon! Mocskos szemetek vagyunk akik lenézik a másik nép nyomorát(román, szlovák), illetve a gazdagabb nemzetek ügyességét(angol, német, stb)! Fújj, szégyelljük magunkat de nagyon! És ez az oldal is csak azért van, hogy Magyarkodjon, pedig igenis meg kell tanulnunk, hogy "Merjünk kicsik lenni!" :)
Hát a nagy LÓF@SZT! A sok buzi bibsi-libsi húzzon innen a halál náthás faszára, ott ossza az észt! ÉLJEN A MAGYAR NEMZET!

G_P 2011.02.22. 10:52:49

Említette már valaki Bergent, a világ legszánalmasabb időjárású városát, ahol a felhők még a szupermarketbe is betörnek? Csak Európa Seattle-jeként emlegetik a beavatottak, és ötször annyi csapadék esik le egy évben, mint Londonban! :)

Noked-Lee 2011.02.22. 11:00:44

pfejj, index-címlap szag van.
remek poszt amúgy, mégiscsak európából lehet a legszívbemarkolóbb gusztustalanságokat kihalászni. norvégiáról meg még annyit, hogy még egy tisztességes nácit (egy igaz embert) sem találtak ott, tekintve, hogy quisling 19ben még vörös gárdát akart létrehozni...

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2011.02.22. 12:19:51

egy jó ideje ez a legjobb poszt! k*rva jól sikerült!
a black metalos rész különösen ül :)

na, most pedig a kommentek.

és a norvég királyiházról semmi?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.22. 12:37:53

:
németek, és nájloncekkerrel járnak bevásárolni, de ezt kb az összes monarchiánál megemlíthetjük

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2011.02.22. 13:27:45

@gabesz7004: a kirekesztőnácikat is gyűlöljük ám, úgyhogy csak vigyázz :)
Mi Magyarok akkor is a legkirályabbak lennénk, ha a többi szánalmas nép/csoport/stb. nem lenne olyan hitvány, mint amilyen.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.22. 13:39:48

@tiboru: A csehekre különlegesekre. Gondolom attól különlegesek, hogy harcolnak is. Na jó ez nagyon morbid volt még tőlem is....

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2011.02.22. 15:01:35

@Kurtz ezredes:

www.kongehuset.no/

csak arra lennék kíváncsi, hogy a kitüntetéseket mire kapták...
:)

tengelykezű félember 2011.02.22. 15:07:25

Spiritmonger 2011.02.21. 22:28:43

'a született echte norvég nők 95 %-nak komoly esélye van arra, hogy kora tinédzserkorátók egészen klimaxig sokkal jobban nézzen ki, mint bármelyik sztárolt topmodell/színésznő/szépségkirálynő'

Kételem, cáfolom. Ha még 5%-ot mondtál vona...A norvég lányoknak rövidebb a lábuk a normálisnál genetikailag (valszeg, hogy ne dőljenek fel a hajófedélzeten viharban, vagy kisebbet essenek, ha bebasznak), így állhat elő az a helyzet, hogy ülve nagyobbak, mint állva. Amúgy meg 'kékszeműek', ami azt jelenti, hogy mindent elhisznek, és egy kis alkoholért a csillagot is lehozzák az égről...
-10 fokban is köldöktől csípőcsontig szabadon van a derekuk, úgyhogy a születésszabályozás is megoldott.
Királyt Dániából, királynőt meg Svédországból importáltak a kékvér megtartása végett, Magyarországon az ilyeneket egy egészséges parasztlázadás elűzött annak idején.

nyílméregbéka 2011.02.22. 18:20:56

@Resuahblog: "És a norvég erdei macska az egyik legszebb macskafaj. "
Ne fárasszál már minket evvel az erdei macskával, hát milyen ország az, aminek az állatvilága a legszebb része?!
Képzeld el, hogy Magyarországot azzal próbálnánk hívogatóvá tenni, hogy szép a tükörponty, meg kedvesek a kecskék.

the sandwich maker 2011.02.22. 20:14:45

És a norvégok képesek hétköznap este 11-kor kimenni síelni az erdőbe. Mert ők olyan kiegyensúlyozottak és burzsujok, hogy ezt is megtehetik.
A havat, pedig éjszaka takarítják el az utakról, hogy véletlenül se zavarják meg a forgalmat.

Egyik norvég ismerősöm pedig kijelentette, hogy félévente el kell mennie Grúziába, hogy megtapasztalja a káoszt, mert a norvég állam jól szervezettsége igen fárasztó.

(A poszt pedig nagyon tetszik, imádtam.)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.22. 21:40:26

Kis kiegészítés a norvég zenéhez:
John Norum
meg az az Abbás nőci

Na ők is svédnek hazudják magukat. Ennyire képtelenség érvényesülni a fjordok jegestengeri oldalán. Nekünk van egy Rúzsamagdik, meg egy Tolvairenink. Innentől no comment. :)))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.22. 22:00:12

@Kurtz ezredes:
De mivel Svédországban magasabb az életszínvonal, mint germánéknál vagy norvégéknél, ezekről mélyen hallgat. A kis nyomi hármasállampolgár! Aztán majd csak lesnek svédék, ha fordul a kocka, nőce meg nekiáll költözködni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.02.22. 22:39:20

Kicsit bő lére lett eresztve, nem annyira üt így.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 09:57:11

a zene terén komoly tárgyi tévedések vannak: a legelső black metal a Venom volt, ami angol. De ha úgy nézzük, h a legelső "károgós, harácsolós" black metal, akkor a svéd Bathory!

Amúgy valóban Norvégiát jól jellemzi, hogy miután Varg Vikernes (Burzum - black metal) kb. 20 késszúrással, előre megfontolt szándékkal, megölte a Mayhem gitárosát, olyan "kemény" börtönbe került, h bentről kiadhatott még 1-2 lemezt, ja meg még gyereket is nemzett a feleségének:) Ma meg már szabadlábon van és már 2 új albumot kiadott.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 09:58:55

@Kurtz ezredes: úgy német, h a náci genetikai program eredménye lett, vagyis az apuka SS tiszt volt, ezért minden ilyen gyereket üldöztek és élből retardáltak nyilvánítottak. Az illető hölgyet is sikerült elűzniük hazájából tudtommal.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.23. 11:33:06

@purga:
www.szazadunk.hu/Hisztori/hisztori_0001.htm
Hihetetlenül romantikus történet... "egy kosár krumplival"
Megértem, hogy a norvégok elűzik a Wehrmacht őrmesterek lányait, mivel azok hozzájuk képest emberek, például nem eszik a saját sült agyvelejüket.
Amúgy hogy a picsába bírjátok ilyen könnyen megkülönböztetni a norvégot az angoltól és a svédtől?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 11:38:41

@Kurtz ezredes: könnyű: egy tipikus "angol" mára már olajos barna bőrű és 160-170 centi magas:D a svédtöl pedig meg kell kérdezni a nevét: ha valami "-hanszon" végződésű, akkor az az. Ha ki se tudod ejteni, akkor norvég:D

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2011.02.23. 13:43:09

@Kurtz ezredes:
az egyiknek birkás hal szaga van, a másiknak csak simán hal (egy kis rénszarvas bukéval).
az angol ha "férfi", akkor rókázik; ha ronda, akkor angol nő.

Zigi 2011.02.23. 15:41:25

"Gyermekeik sorsa is hasonlóan, rémmesébe illően alakult. A háború után egy bizottság szemrevételezte a „szégyen gyermekeit”, s nagy többségüket árvaházakba, nevelőszülőkhöz vagy pszichiátriai intézetbe utalta, mert senki nem akarta örökbe fogadni őket.

Ezeket a gyerekeket mindenhol fattyúként, idiótaként, szörnyszülöttként emlegették, akik nem érdemlik meg az életet. Ha a németek megnyerik a háborút, valószínűleg ők lettek volna az új felsőbbrendű faj mintapéldányai. A vesztes háborút követően viszont a kormányhivatalokban is csak „patkányként” emlegették őket, mondván anyjuk csakis aszociális pszichopata, alacsony intelligenciájú, fejlődésben visszamaradott véglény lehetett. Az a tény, hogy a gyermek apja német volt, azonban már önmagában is elegendőnek bizonyult, hogy az apróságokat megalázzák, verjék, kínozzák, kiközösítsék, vagy sok esetben pszichiátriai osztályra küldjék, ahol őket is kínzásoknak, kísérleteknek vetették alá. „Náci génjeik” miatt ugyanis veszélyesnek ítélték őket a társadalomra, s úgy vélték, hogy felnőve, ők alkothatják majd a fasizmus ötödik hadoszlopát.

Ezeket a veszélyes „elemeket”, Norvégiában 128 gyermekotthonban gyűjtötték össze. Sorsukról Harriet von Nickel Német gyerek című könyvéből értesülhetünk, a közvélemény az ő élményei alapján kaphatott először érzékletes képet ezeknek a gyerekeknek a tragédiájáról. Harriet nevelőszülökhöz került, akik gyakran a kutya mellé láncolva tartották az udvarban. Hat éves korában egy falubeli férfi azért dobta a folyóba, mert látni akarta, hogy a boszorkányfattyak elsüllyednek-e vagy sem? Kilenc éves korában részeg falusiak tűvel rajzoltak horogkeresztet a homlokára, és megpróbálták megerőszakolni. Példája nem egyedi. Másokat a nevelőszülők az állatok mellé zártak be az istállóba, majd forró vízzel és szalmiákkal próbálták meg a szagot eltávolítani róluk. Paul Hansent a Lebensborn otthonból egy pszichiátriai intézetbe vitték át, ahol elmebetegekkel volt összezárva. Német nevét elvették, belőle pedig veréssel próbálták meg kiűzni a Gonoszt, a német örökséget. Amikor iskolába került, őt csak egy számmal jelölték a naplóban. Gerd Syböve Andersen két éves korában egy állami gyerekotthonba került, ahol egyetlen német gyerekként szabad préda volt a többiek számára. Később, amikor egy játékboltban dolgozott, a vevők úgyszintén kiközösítették, mondván, német fattyútól nem vásárolnak. Amikor 1963-ban férjhez akart menni, a pap megtagadta tőle a szükséges okmányokat.”Te nem házasodhatsz, téged sterilizálni kellene, mert az olyanok, mint te, semmire sem valók.”- hangzott a papi verdikt. Karl Otto Zinkelt öt éves korában egy kórház pszichiátriai osztályon próbálták megszabadítani az átkos német múltjától. „Öt vagy hat orvos volt ott fehér köpenyben. Azt mondták, hogy azért teszik ezt velem, mert egy német disznó vagyok, az anyám pedig kurva volt.”

A „német gyerekek” a háborút követően még nagyon sokáig tapasztalhatták az ellenük áradó, megmagyarázhatatlan gyűlöletet, kegyetlenséget. Az ötvenes években számos esetben előfordult az is, hogy anyát és gyermekét kísérleti nyúlnak használták, s titkos eljárásokat próbáltak ki rajtuk. Dokumentumok bizonyítják, hogy felhasználták őket az LSD-vel, meszkalinnal és más tudatformáló drogokkal folytatott katonai kísérletekhez, amelyek során többen is életüket vesztették."
Képzelje el valaki, hogy mondjuk mi lett volna a zseniális Varga Zoliból, ha ugyanígy bánnak vele gyermekkorában. Na ezek inkább ne küldözgessenek pénzt a nógrádi gyerekeknek, mert utána még gyereknevelési tanácsokat is fognak osztogatni. Köszönjük, nem kell

Feca 2011.02.23. 20:59:25

Hú, egy téma kimaradt. Ezek a népek még mindig bálnára vadásznak.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.02.24. 00:26:25

A "norvég" "sport": Megindulni egy pár sítalppal lefelé egy meredek lejtőn, majd a végén ugrani egyet és röptünkben imádkozni, h a végén túléljük. Avagy: hosszasan síelni egy kibaszott unalmas, hófehér pusztában, majd néha megállni, hogy belelőjünk mozdulatlan célpontokba.
Ez a két őőő, izé, sport tömören összefoglalja a norvég néplélek mélységeit: kb ugyanezt a két dolgot csinálták teljes történelmük alatt, bár néha a sít behelyettesítették hajóval.
Amit a norvég "nők" csinálnak, azt már leírtam a dánoknál.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.02.24. 00:35:58

Faszom, nem is olvasom tovább a kommenteket. Az egyik egybites indexhuszár itt faszázta a rökksopp vagy mi együttesüket (együttes: ketten vannak, ritka nagy együttműködés), egyik legnagyobb slágerük szövege:

"úúúáááúúú, pádábááámmm, úááúúú, pádábádábáámm"

A NOX-hoz jöhetnének sírva könyörögni szövegekért, bazmeg.

Magyarnaba 2011.02.24. 08:58:20

Fiatalabb és naívabb éveimben tanulgattam svédül és bepillantást nyertem a skandináv kultúrkörbe is (már amennyiben értelmezhető ez a szókapcsolat), így talán érdemes kiegészítenem a posztot még néhány érdekességgel.

A skandináv népek egymás között különféle - félig-meddig vicces - sztereotípiák alapján ítélik meg egymást. Ezek szerint a dánok lusták, léhák, nemtörődömek, alkoholfüggők (észak franciái, dán értelmezésben, höhö), a svédek tudálékos, okoskodó, szertartásosan merev köcsogök, míg a norvégeknek jutott a tanulatlan, bunkó és buta vidéki tahó szerepe. Ez azzal is jár, hogy Dániában és Svédországban a norvégviccek töltik be a magyar rendőrviccek szerepét. Valószínűleg nem minden alap nélkül.

Amit még hallottam róluk, hogy ők észak szlovákjai abban az értelemben, hogy az újkori skandináv államok közül övék a legfiatalabb, így ők a leghevesebb nacionalisták.

A másik dolog, amin el lehet csámcsogni, az a nyelv. Van ugyanis kettő(!) hivatalos nyelvük, amiket azonban senki sem beszél anyanyelvként, ugyanis fjordonként eltérő nyelvjárások vannak. A két hivatalos nyelv egyike egyébként a svédre hasonlít jobban, míg a másik a dán nyelvre épül...

tengelykezű félember 2011.02.24. 10:07:08

@Zigi: A történet felszínét kapirgálva írta meg Jostein Gaarder 'A kártya titka' című regényét, amelyben Hans Thomas (micsoda echte norvég név!) keresi gyökereit. Meg is találja egy biciklis német katona személyében...
@Magyarnaba: Simán előfordul, hogy nem értik egymás hablatyolását, viszont a kisebbségi problémát megoldották azzal, hogy a sámiknak létrehoztak egy saját parlamentet jó messze fenn északon, aztán vitakozzanak ott egymással, őket meg hagyják békén. Még egy csomó zsetont is kiosztottak neki, hogy maradjanak a seggükön, nehogy megjelenjenek Oslo utcáin a rénszarvasaikkal, ezt nevezik a 'kultúra és tradíció megtartásának'...

gabesz7004 2011.02.24. 11:39:24

@Magyarnaba: Akkor nyelvi szempontból is "szlovákok", hisz nekik is van 3 olyan nyelvjárásuk, ami nem kompatibilis egymással! :) Erre kitalálták a szlovák irodalmi (NEM RÖHÖGNI!!!) nyelvet!

Magyarnaba 2011.02.24. 11:55:57

@tengelykezű félember: Én úgy gondoltam, hogy ezek ott északon értik is egymást (egyszer egy ismerős azt mondta, hogy a dán-norvég-svéd nyelvcsoportok közelebb állnak egymáshoz, mint pl. a torinoi és a bolognai olasz nyelvjárások), de ezek szerint van itt eltérés. Érdekes, hogy én megértettem annak idején egy norvég cserediákot (legalábbis elboldogultunk valahogy), bár lehet, hogy rám tekintettel svédesebben beszélt.

Hülyén kezelték a sami problémát, ez nem vitás Elegánsabb lett volna kitenni néhány "rénszarvassal behajtani tilos" táblát Oslo befelé menő útjaira.

@gabesz7004: Ja, de a szlovákoknak csak egy hivatalos nyelvük van, ez a pármilliónyi északdán meg mindjárt kettővel operál.

MTi 2011.02.24. 12:11:10

Ha ezek a bunkók így útálják a németeket, akkok el tudom képzelni, mennyire gyűlölnek bennünket Magyar Embereket (Örökös Német-szövetségeseket)! De megnyugtatom őket: az érzés kölcsönös.

Jossarian 2011.02.25. 02:04:54

@Hintz ezredes: Ormeny volt neked az osszes osod, akitol a szep bajuszodat es a fekete hajadat orokolted! :D De szerintem korul vagy metelve, es a macesz volt a jeled az ovodaban. Szoval? Zsido poszt? Mikor lesz?
A skandinavokat meg hanyagolhatod, ebben a blogban nem naon van helyuk... :D

Jossarian 2011.02.25. 02:05:29

Max savanyu a szolo alapon

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.25. 12:38:07

@Jossarian:
Ebben a történetben egyetlen dolog savanyú, mégpedig a skandinávok éjsötét színű, rendkívül egészséges "kenyere".

Rich.mond 2011.02.27. 21:52:43

@szs.: Nem hogy nem fotoshop, hanem még ettől sokkal durvább dolgok vannak benne. Egyébként Vigeland szoborparknak hívják.

A cikk hozta a szokott színvonalat, nem is nagyon tudok mit hozzáfűzni. Max annyit, hogy ott is sok a román koldus, és egyes utcákon csak fekete, vagy barna bőrű egyének bámultak meg.
A nőik egész szépek egyébként, és valahol sajnálom őket, hogy a tökkelütött norvég faszik között kell leélniük az életüket.

Egyébként milyen ország az, ahol egy zsömle akár 360 (!!!) forintba is kerülhet?

Rich.mond 2011.02.27. 22:02:37

@brownie58: Tényleg nem tudom elhinni, hogy nem csak az angoloknak, hanem a norvégoknak és az uruguayiaknak is vannak rajongóik...

Tényleg nem bírjátok megérteni, hogy minden cikk a "bezzegnyugaton" típusú, kurva okos, kurva világot látott és mindenre a száját huzogató pöcsöket figurázza ki?

Jól éreztem magam Osloban, mint ahogy Angliában is. És mégsem érzem úgy, hogy annyi minden jobb lenne ott, mint itt. Sőt! Ez egy kurva jó ország, jó fej emberekkel.Jó borral, pálinkával és szép nőkkel. Miért ne nézhetnénk le másokat, amikor egyszerűen különbek vagyunk mindenkinél?

BékaRóka 2011.02.27. 22:28:35

Mivel van kőolajuk dögivel, a melléktermékből példátlanul fejlett autópálya-hálózatot hoztak létre. Közel 150 km-en át száguldozhatnak rajta, ami bőven elég is, hiszen pl. az ország É-D-i kiterjedése alig haladja meg a 2000 km-t. Ahova pedig e bőkezű fejlesztésből véletlenül nem jutott autópálya, ott is akár 80 km/h-val lehet döngetni. Élmény lehet monnyuk norvég olajbáróként Ferrari-tulajdonosnak tudni magad...

Dick The Nick 2011.02.28. 13:21:52

És ugye itt élnek a trollok, meg a náci zombik a hegyekben.

Illés Béla 2011.02.28. 17:46:27

Köszönöm a vidám perceket. :)
Az poszt ismét hibátlan lett.
"A szolidabb zenekarok természetesen beérik néhány fatemplom felgyújtásával, így ők csak börtönbe kerülnek. Nem úgy a hardcore black metalos körök, akik sütve fogyasztják el egymás agyát. Most mindenki képzelje el szépen, ahogy Lukács megeszi Cseresznyét."

Erről bővebben:

matula.hu/zine/pag/20020116norveg.html

Gyűlölöm magam amiért ismét dicsérnem kellet titeket. :)

Alcanis Ivennil 2011.03.01. 16:30:15

Hát a vikingek? :D Ők mikor kapják meg?

Ibsen egyébként borzalmas, amúgy... van ezeknek bárki más írójuk?

doyle_ 2011.03.01. 19:41:58

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a leendő királyné egy ex-drogos lányanya, aki pincérnőként dolgozott, amíg a herceg fel nem szedte egy fesztiválon.

Stoney Hill Billy 2011.03.04. 13:00:06

ahogy az ősi viking nóta tartja:

összecsengnek dalunkban a sorvégek,
leszünk mi mi még dánok is, meg norvégek...

Anteovin 2011.03.10. 00:07:08

@Resuahblog: :-) Ezt is tejföllel eszik? :-)

Anteovin 2011.03.10. 00:08:26

@Stoney Hill Billy: De király! Asterix!!! :-) Olvastam!! Megvolt az összes az I?M-ből!

fog-ász 2011.04.16. 11:01:33

És itt egy cikk arról h miert is utálják annyira a nemeteket, akik a norvegokkal ellentetben igazi katonák:

www.newsinenglish.no/2011/04/14/royal-guards-apologize-to-their-king/

A királyt "őrző elit alakulat" jo pár tagja az ágy alá bujt ijedtében egy gyakorlo riado keretein belul. Mi ez ha nem halált megvető bátorság.

teng-leng 2011.06.23. 06:49:13

Tehát ezek is olyanok, mint az összes többi skandináv. Tele vannak pénzzel, halat zabálnak és gyerekeket basznak.

Droid 2011.07.27. 02:00:17

A békés norvég mintapolgár alatt fortyogó vérnáci megnyilvánul.
www.origo.hu/nagyvilag/20110727-a-norveg-tomeggyilkost-meglepte-hogy-nem-allitottak-le.html

Persze sokan öngólnak nyilvánítják amit tett, de nem értik meg az északi lelkületet. Az ilyen hippitáborok, a kamutoleranciával csak növelik a feszültséget a náci-germán-skandinávban. És szumma szummárum minden gyülölhetősége ellenére elismeréssel kell adozni ennek a vadállatnak, amiért ""amatőr"" módszereivel sikerült majdnem kiirtani Norvégia felsővezetését és a munkáspárti ifjúság jelentős részét.

Barbár Norvég 2012.10.17. 11:20:50

Beteg emberekből nálunk sincs hiány. Jó példa erre ez a cikk.
Amit csináltok, az a barbárság kifinomultabb, gyávább, aljasabb megnyilvánulása.
A cikk kapcsán egészen megkedveltem a norvégokat. Ez így legalább őszinte.

De amit ez a cikk tükröz, az a legpusztítóbb fertőző ragály.
Pár évig gyűlölködtök, szellemesen, intelligensen, jópofán. Aztán jön a rák, és más alattomos nyavalyák. Akkor majd megtudjátok, hova vezet a gyűlölet...

Szép és hasznos életet kívánok Nektek! (Nem ilyet, ahová ez az út vezet!)

Északifény74 2013.05.04. 12:46:17

gusztustalan írás....

...nyugdtan kitehetnétek valami hányáscsillapító reklámját..az elkelne , mert nekem hánynom kell tőletek!

omron 2013.10.11. 14:43:00

@Északifény74:

Kedves Ionizáció 74!
Ne légy már ennyire szőkenő! Úgy olvastad a posztot, mint puritán protestáns a bibliát? Próbálj meg a pixelek mögött, a sorok között, alatt, fölött keresni jelentést! Vagy szkrollozz följebb pár hozzászólással, Richmond leírja a használati utasítást.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.10.21. 04:55:50

@Északifény74:
Ó, egy Hátárátkelő-rajongó Skandináciából! Külföldimádóként teljesen elfogulatlan lehetsz ott Norvégiában a norvégokkal szemben, akik valójában melegszívű, közvetlen, életvidám és legkevésbé sem anyagias emberek. Norvégia pedig egy kellemes éghajlatú, napsütéses hely, kiemelkedően finom ételekkel. Igazad van, le is vesszük ezt a csupa alaptalan hazugságot tartalmazó cikket.

Tamás Sajó 2013.11.27. 00:18:17

Ez az írás nem gusztustalan hanem nevetséges. :D

Gratulálok azoknak az embereknek, akik csak gyűlölködni bírnak és hobbiból elrontják a kedvüket olyan dolgokkal, amiknek egyébként semmi hatása nincs az életükre.
Nyáron három hétig bicikliztem Norvégiában, 20ezer forintot költve odakinn. A boltokban zárás előtt adtak mindig egy rakat élelmiszert (kenyér, zöldség, gyümölcs) ingyen... Az út szélén, ha a térképet bújtuk, az autósok önszántukból álltak meg és segítettek. Ritka nyitott és barátságos népség, előrelátó, tudatod lépésekkel.
Ezt mondom úgy, hogy családommal egész Magyarországot bejártuk két keréken és a későbbiekben nem célom elhagyni az országot.

További jó kedvrontást és egymásra hányást!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.12.09. 22:27:53

@Tamás Sajó:
Megtisztelő, hogy csakis ezért regisztráltál.
Köszönjük neked!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.12.09. 22:31:29

@Tamás Sajó:
"mindig egy rakat élelmiszert (kenyér, zöldség, gyümölcs) ingyen..."

Hazai termés, vagy import?

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.04.15. 07:58:52

@Gudea enszi: ha jobban feloltozott volna es nem egy rozsdas biciklivel van akkor embernek nezik es nem adjak oda neki a maradekot.

Nyilvan ez szokas arrafele, hogy zaras elott ingyen van a zoldseg - itt SanFranciscoban is odaadjak a homelesseknek a maradekot, en semmi penzert el nem fogadnam mert megalazo. Sajo Tamasnak meg nem - de nemcsak ez a kulonbseg kozottunk, neki peldaul ugy latszik nincs humora, ellenben en kivaloan szorakozok irasaitokon es ha mar itt tartunk kerdeznem: kovetkezo poszt mikor lesz?:)

2015.07.20. 21:54:57

@Tamás Sajó: te annnnnyira vicces vagy, h sztm miközben 3 hétig biciklizgettél, a rút Norvégok fölfalták az agyad.
Persze, hogy már előtte is vicces lehettél azt bizonyítja, hogy ez neked föl sem tűnt.

Spiritmonger 2015.10.18. 16:46:47

Két nagyon fontos dolog kimaradt a cikkből:
1, Norvégiában szinte kizárólag csak osztályon felüli jó nők vannak
2, A norvégokra igaz az a mondás, hogy jó dolgukban nem tudnak mit csinálni. A norvég fiatalok nem tudnak mi ellen lázadni, mert ha a környezetük deviáns magatartást vesz észre rajtuk, akkor kimegy a tanácsadó, elbeszélget velük, megtudja, mi a kínjuk, majd rövid idő elteltével szállítja állam bácsi a megoldást, és onnantól kezdve nincs deviancia.

hogyhíjják 2015.11.04. 20:19:47

Az oslói szoborpark is gyerekpornó propaganda? Ezek le se tagadhatják , hogy dánok. Eddig a képmutató, foghíjas, alkesz,agyontetovált, rabló angoloktól hánytam, meg az abortusz szökevény hollandoktól, meg a degenerált némettől/osztráktól...