Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok
  • 11110000: @virágelvtárs: Nem minna, minnä. Nem mindegy. @El Topo (Sgt. Elias): Valójában egy finnország... (2018.01.12. 21:18) A finnek
  • Vitárius Gyuszi: @iTeM23: Egyetértek önnel. (2018.01.07. 14:19) A szlovákok

Az államalapítás ünnepére

2011.08.20. 10:45 - Kurtz ezredes

Államunk alapításának évfordulója alkalmából kötelességünknek érezzük ismételten kontextusba helyezni a magyar felsőbbség vitathatatlan tényét. Ilyen célból pedig ki mást vehetünk igénybe, mint a százezer sebből vérző Szlovákiát, amely az év 363 alkalmas napja helyett azon kettő közül választott, amely biztos nem alkalmas ilyen jellegű ünnepségsorozat lebonyolítására. A szlovák tisztavatás pont azokban a boldog órákban zajlana, amikor az újévet ünneplő tömeg nyugovóra tér. Természetesen ez csak abban az esetben állna fenn, ha létezne szlovák hadsereg. Az ország gyönyörű fővárosa teljesen alkalmatlan légiparádé lebonyolítására, ugyanis nem lehet harci repülőgépekkel úgy elrepülni felette, hogy a Szlovák Légierő ne sértené meg egyszerre Ausztria és Magyarország légterét. Természetesen itt ismét feltételes módban beszélünk, hiszen a Szlovák Légierő ugyanolyan feltételes módban értendő, mint a szlovák bármi. A kies januári mínuszok és a köd szintén olyan tényezők, amelyek csak emelni tudják a esti tűzijáték látványos eseményét. A nap fénypontjaként pedig következhet a szlovák nemzeti eledel - sőt annál lényegesen több, valóságos életfilozófia - az új krumpli ünnepe, amelyet a különleges nap alkalmából orosz nemzeti szalaggal tálalnak északi "szomszédaink".
Mindenkinek kellemes államalapítást kíván a Gyűlölt Ellenségeink szerkesztősége!

Címkék: pina szlovákia augusztus 20 szánalom államalapítás

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr873166492

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kozmetikázzák Államunk korát 2011.08.20. 15:18:40

A kormány szerint az Államunk olyan jó állapotban van, hogy legalább száz évet simán le lehet tagadni a korából. A kedvezőbb hitelbesorolás érdekében ez mindannyiunk érdeke. Az FMPSZ-KDNP szerint az ilyen kegyes hazugság megbocsátható bűn. I. István ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csomborblog · http://csombor.blog.hu 2011.08.26. 14:25:14

@Gudea enszi: Ó, ez igazán kedves:) Bár meglepődtem, hogy honnan tudod, hogy nő vagyok. Zavaromban már-már az örményekre gyanakodtam, de hamar rájöttem, a Magyar Ember van olyan találékony, hogy önállóan, az Ararát bölcseinek titkosszolgálata nélkül is fényt derítsen kilétemre.

bohocmasni 2011.08.26. 15:30:34

@Csehszlovák Kém: „Aztán újabb hülyeséged: "A román, horvát és szerb öntudat már réges-régen létezett a "brutális" magyar elnyomás ellenére is." - mert ezeknek a népeknek volt Hungárián/Uhorskon kívül is "anyarszáguk", a szlovákoknak meg nem, abban a közegben, ahol nem volt magyarosítás a nemzet "felébresztésének" folyamata is könnyebben végigmehetett, csóri szlovákék meg szájkaratézhattak naponta a buta nacionalista alispánnal mondjuk Myjavában, ahol ott tettek keresztbe nekik, ahol tudtak az állami tisztviselők."

Annyira nem vagyok penge töriből, de úgy hiszem Románia valahogy Bulgáriából és Uhorosko(?)ból lett összeollózva 100 éve, (sírnak a bolgárok is, rendesen), a horvátok meg a magyar tengerpart, nem igazán volt nekik országuk 1300 után. Szerbeknek tényleg lehetett hátországuk.

lapi 2.1 2011.08.26. 15:40:07

@csomborblog:

szerintem ebben az esetben nincs szükség a magyar ember legendás találékonyságára.

elég a nicked melletti linkre kattintani, s bárki levágja a design és a tartalom alapján, hogy vagy nő vagy, vagy egy meleg szakács.

mivel a női populáció aránya a lakosság 50%-a felé konvergál, míg a meleg szakácsoké ezrelékben sem mérhető, gudea enszi nem vállalt túl nagy kockázatot.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.26. 17:12:14

@Gudea enszi: “A kultúra minőségét tételesen végigvevő fejtegetést beteg, nacionalista gondolatoknak minősíteni gyávaság részedről. A világon mindent lehet jól, ill. szarul csinálni. Attól, hogy Hviezdoslav szlovák, mint te, még szar verseket írt. Ez nem nacionalizmus, és nem személyeskedés. Ez igényesség kérdése. A lenézést jól érzed a soraimból, ugyanis egy 1100 éve a helyszínen levő, a történelmet alakító, "1100 év óta nemzetként fellépő nép tagjaként ne várd tőlem, hogy az 60 éve letező, még mindig rendkívül képlékeny valamit a sajátommal egyenrangúnak fogom nézni. Majd ha elbeszélgetsz egy 3 éves óvodással mondjuk a magyar-szlovák etnikai ellentétekről, és értelmi, tapasztalati, műveltségi, és minden más szempontból is magaddal egyenrangúként fogod kezelni a kisgyereket, akkor én is megfontolom az álláspontom átértékelését. Hadd ne kelljen magyaráznom, hogy egy nép parányit több tudásra tesz szert 1100 év alatt, mint 60 év alatt! Ennyire nem vagy hülye, érted te ezt, legfeljebb nem mered elfogadni.”

Első alapvető hibás kijelentésed, hogy itt vmiféle 1100 éves nemzet létezik. Ez az a színtiszta magyar nacionalizmus, ami megjelent a dualizmusban, aminek oka Trianon és Párizs, amiatt akár itt is abbahagyhatnám a választ, de többször jelezted, ráadásul a hsz-ben is írod, hogy itt majd “tudásalapú érvekkel” fogok találkozni, haladok tovább. Bár te magad bevallod, érveid lenézőek – na, érdekes lesz..

A szlovák és magyar modern nacionalizmus maximum 150-200 éve létezik. Se egyik, se másik nem öregebb vagy idősebb a másiktól. Természetesen azt senki nem vitatja, hogy a szlovákok nemzetállami kerete (bár nem volt az, de erről majd lejjebb) később jött létre, mint a magyar nemzetállami keret (bár nem volt az, de erről majd lejjebb), de ezzel a közismert ténnyel visszafelé lövöldözni nem “érv”. Belemehetnék, hogy ennek mik a nacionalizmus – nemzetállam összefüggéseibe, tárgyi, szellemi, filozófiai, kulturális látható attributumaiba, de total feleslegesnek érzem, ne haragudj. Na, haladjunk.

"Ez a beszéd, amit most „megengedtem”, tények sora volt. Valaha frusztrált voltam, hőzöngtem, aztán rájöttem, hogy sokkal termékenyebb és magasztosabb megismerni az ellenséget, a veséjébe látni, és kőkemény érvek mentén, megfontoltan, kizárólag azt (de azt kíméletlenül) felróni neki, ami valóban a lelkén szárad. Az, hogy Slotához hasonlítgatsz, régi módszer, ám esetemben meddő próbálkozás arra, hogy a vitaellenfelet partvonalra szorítsd. A dolog ott bukik meg, hogy én tisztában lévén az ún. szlovákság történelmi értékeivel (hiszen soha semmit nem alkottak, és semmire nem voltak hatással – ennyi erővel a szlovákságnak nem kéne ezt a nemzet dolgot erőltetnie, lehetne szocialista szakszervezet is), teljes joggal lenézem a szlovákokat. Slota ezzel szemben nem lenézi a magyarokat, hanem üres gyűlölettel fröcsög rájuk, és retteg tőlük, mert tisztában van ugyanazzal, amivel én."

Második, alapvető hibás kijelentésed, hogy kőkemény érvek sokaságáról beszélsz, de feljebb vallod, hogy lenézed a másik felet, semmibe veszed. Oké, ez a te dolgod, csak ne feledd, hogy így értelmes vitában soha nem fogsz részt venni. A lenézés és a rettegés (félelem) egyébként egymáshoz két nagyon közel álló fogalom. Szokták mondani, hogy a lefelé néző gyűlölet a megvetés, a felfelé néző gyűlölet a félelem. Írod magadról, hogy “frusztrált” voltál, igen, most is az vagy, csak most nem “félsz”, hanem “lenézel”, de a gyűlölet megmaradt benned. Ez tesz téged és gondolataidat egyenlővé Szlota Jancsival. Ezt az alaplelkiállapotot pedig szintén nem tekintem egy értelmes vita alapjának. De menjünk tovább.

"Most pedig lássuk a tévedéseidet, amelyek között sajnos nem egy tudatos csúsztatást és hazugságot is felfedeztem! Nagyon rá vagy cuppanva erre a hungarus tudatra, csak egyet előszeretettel elhallgatsz: a hungarus tudat csak a nemességnél zárja ki a népi tudatot. A nemesség ugyanis minden ízében egyenlő az országgal az irányító szerep miatt. A magyar parasztnak azonban már a középkorban is megvolt a magyar népi tudata (ha nem hiszed, ez egyszer te fogj meg egy idevágó könyvet, és olvass!), ahogy a rác parasztnak, katonának is volt népi tudata, sőt, az erre a szintre valamivel később eljutó oláh pásztornak is volt már oláh népi tudata a kora újkorban. A szlováknak sajnos nem volt, mivel még szlovákok sem voltak. A szlovákok ugyan szeretik hangoztatni, hogy a „szlovák” kifejezés már a 15. században megjelent, azonban a szóban forgó latin „sclavi” kifejezést – te is beláthatod – a szlávokra értették. Ennyi erővel a szintén 18. századi mesenéven futó románok is mondhatnák, hogy a román népnév első megjelenése az i.e. 8. századi Itáliában történt. Azt, hogy a szlovák nemzettudat legfeljebb 60 éve terjedt el a nép körében, Miroslav Kusý, elismert szlovák politológus írta le, bár ezt nyilván te is tudod. Egy szó mint száz, a 19. századig a magyarországi embereknek volt hungarus tudatuk, ami az országhoz kötődést jelentette, és emellett volt népi tudatuk is. Ez utóbbi magától, természetes úton alakult ki. A nép ugyanis ha azt látta, hogy az a másik ember más nyelven beszél, másképp viselkedik, mások a szokásai, esetleg kicsit különböznek a dalai, táncai, meséi, akkor bizony arra a másik emberre idegenként, más néphez tartozóként tekintett. Így tett a magyar paraszt a némettel, oláhval, ráccal, tóttal, orosszal, zsidóval, besenyővel, kunnal, kálizzal, örménnyel. És bizony, a tót is így tett mindenkivel, akinek nem értette a nyelvét (a csehen, morván és a lengyelen kívül mindenki). Ezzel a hungarus tudattal origamizhatsz még egy darabig, de most olyan emberekre akadtál itt, akik tudják, hogy ez mit jelent, és mi volt pontosan."

És akkor lássuk azt, hogy mi az amit te az elejétől fogva félrértelmezel, “tévedésemnek” tudod be, holott pusztán csak arról van szó, hogy nacionalista logikádba nem illenek bele kijelentéseim.

1. Hungarus-tudatról.

A középkori “nemzet-eszmét” a “natio Hungarica” néven fogadjuk el. Ezt a magyar törikönyvekben úgy találod, hogy: magyar rendi nemzet. (Látod, mennyire becsapós ebben a terminus technicusban a “magyar” szó?) Lényege, h a “natio Hungarica” tagja lehet minden nemes, tekintet nélkül annak (anya)nyelvére, amely szempont abban a korban sokadrangú volt. A “natio Hungarica” tagja ugyanúgy lehetett szláv/szlovák nyelvű, mint roman vagy magyar. A mai Szlovákia területén élt kis-, és közép-nemesi réteg a 16. sz. elején már elszlovákosodik (idevonatkozó szakirodalom: Kubinyi András). Amikor egy “Sclavus” magát “Uhornak” vallotta attól ő bizony még szlávul írt és nem lett a mai értelemben vett “magyar”. A probléma akkor keletkezett, amikor ezt a nem magyar etnikumok által is használt identitástudatot az etnikai magyar elit szépen “kisajátította” és “hungarus” helyett (a szó mai értelmében) “magyarrá” próbálta formálni: azaz modern nemzetállamot akart létrehozni, ott, ahol a lakosság több, mint a fele nem volt etnikai magyar. Még durvábbat mondok: a korabeli szlovákok ugyanúgy hazájuknak tekintették ezt az Uhorszkót, Hungáriát, függetlenül attól, hogy más nyelven beszéltek, nem rajtuk múlt – ti. Stúrtól Hodzán át kérték a soviniszta Kossuthot, h nem kéne a magyarosítást ennyire erőltetni, mert akkor ennek az lesz a következménye, hogy elidegenednek a magyaroktól a nem magyar népek, de nem fogták fel magyar eleink - hogy ez a szimbiózis megtört. A magyar nacionalista elit meghirdette az egységes magyar nemzetállam eszméjét (tényleges eszközök persze majd csak a Kiegyezés után állnak rendelkezésére) a nem magyar etnikumok pedig megkezdték kidolgozni első autonomista törekvéseiket.

2. Uhorszkó

Ez a kettősség ott volt a hungarus tudatú, nem magyar etnikum tagjaiban, ezt nem szabad letagadni. Ennek a kettősségnek a hangsúlyozása azért baromi fontos, mert így lehet megérteni a “magyarosítást”, így lehetne feldolgozni “Trianon” negatív hullámait és így lehetne felfogni, miért erőltetem a “Hungária” elnevezést. Hungaria ugyanis a Regnum Hungariae, a nem mai értelemben vett Magyar Királyság volt (plane nem a mai értelemben vett Magyarország), és ez a keret adta a szlovákok fejlődésének (is) elsődleges mezőjét. Szlovákok és magyarok, ha tetszik neked, ha nem, szoros szimbiózisban éltek egymással, egy ugyanazon sors “verte” és “áldotta” őket, köztük az első fegyveres összecsapás a modern nacionalizmusok megjelenésével 1848/49-ben történt meg.

3. Alapvető szemléletbeli hiba: a nacionalizmus

Minden gondolatod téves kiindulópontja, mivel nacionalista gondolkodású vagy, hogy számodra a nemzet az egyenlő az állammal (óó, megint milyen közel járunk a már emlegetett Szlota János barátunk gondolkodásmódjhoz, ugye?). Az összes állításod ebből indul ki, hiszen a fejedben a “magyarság” úgy létezik, mint vmi időn és téren keresztül létező önálló, tárgyiasult szubsztantum, természetesen, örök időktől fogva, de legalábbis 1100 éve. Na, most szólok, ha még nem lenne meg a párhuzam, hogy nacionalista szlovák elvbarátaid ugyanígy gondolkodnak Nagy-Moráviáról, “Szlovákiáról”, mint egy öröktől létező, emberi tulajdonságokkal felvértezett jelenségről. Na, ez az a gondolkodás, amivel a dotoho-n leszámolunk, legalábbis megpróbáljuk, mivel tudjuk, hogy a butaságot és a nacionalizmus legyőzni persze sohasem lehet, de legalább harcolhatunk ellene.

4. A szlovákokról (“voltak nem voltak?”)

Alapvető tény, hogy Hungáriában/Uhorszkóban a szlovák etnikum nem különült el a magyartól sem közigazgatásilag, sem egyházszervezetileg, sem politikailag, sőt az első államhatárt 1918-ban húzták meg magyarok és szlovákok között – nem etnikai alapon. A 200 éve kialakuló szlovák modern nacionalizmus alapvető célja – miután kiderült, hogy itt közös országban a magyar etnikummal együttélni nem lehet - korban és jelentősebb eseményben kimutassa a szlovákok aktív jelenlétét Hungáriában/Uhorszkóban. Ezt két irányban indították el: valamiféle területi különállás hangsúlyozásával, illetve az etnikai, nyelvi határok hangsúlyozásával.

Szóljunk itt a buta szlovák nacionalizmusról és jegyeiről is: engem is zavar, mint történészt, ha egy szlovák kolléga “Szlovákiázik” a középkorba tekintve. De legalább annyira zavar, ha magyar társa meg “Felvidékezik” szintén mondjuk a középkorra visszanézve. A “Felvidék” szót először Kossuth használta 1848-ban, ez egy modern nacionalista poltikai termins technicus, így ha minket bánt, hogy a szlovákok “Szlovákiát” mondanak a török ellenes küzdelmek során, legalább annyira bántson téged az is, ha vkit “felvidékezni” hallasz. (Az, h a szlovmagyarok így nevezik szülőföldjüket, az a szó egy újabb jelentéstöbblete, természetesen én most a szakmai jellegű vitákra gondolok). Visszatérve: a területi különállás tradíciója a modern szlovák nacionalista gondolkodásban úgy 200 éve ott van Samuel Timon, Ludovit Stúr, Franko Vitazoslav Sasinek és ezekre támaszkodva a maiak közül Milan Durica műve, pl. Sőt, még az általam haladónak vélt Dusan Kovác alapművében is a nyitrai fejedelemség tradícióját hangoztatja, persze összességében sokkal visszafogottabb, mint Durica és tsai.
Csák Máté: modern szlovák nacionalista legenda. Bullshit. Természetesen a nemzetállamok úgy működnek, h szükségük van korabeli visszavetítésre, ezt a szlovák romantikusok “Matej Cak” alakjában találták meg., de így működik a modern magyar nacionalizmus is, ami a középkort a mai értelemben vett magyarok csatájának tartja a törökkel, labanccal, vagy bárkivel. Ez is bullshit. “Matej Cak” alakját azért is szánalmasnak érzem rugdosni, mert a szlovák történtírás (és a társadalom józanabb rész) túllépett már ezen a nacionalista toposzon. Utánlövés, csak buta magyar nacionalizmusodat igazolod. Kár. Mind1, nem megyek tovább, így is kurvahosszú leszek szerintem, de a területi különállás motivumát végig lehetne teljesen zongorázni. Majd talán egy posztban a dotohon. Aztán a másik fontos pont a nyelvi különállás hangsúlyozása. A középkori garamszentbenedeki oklevél meglétén kívül ez is 200 éve jelenik meg a modern szlovák nacionalizmus keletkezése idején.

Összességében a szlovák eredet három sajátosságát érdemes hangsúlyozni. Az egyik fontos tényező a nagy kelet-közép-európai szláv tömbön belüli differenciálódás értelmezése. Tisztán látszik, hogy a szlávság bizonyos értelemben egészen a XVIII-XIX. századig nyelvjárási, regionális kapcsolatai révén összetartozó, politikailag csak részben differenciált világot alkotott. Nem véletlen, hogy a XVIII-XIX. századi pánszláv koncepciók is ezt az össz-szlávságot tekintik kiindulópontnak. A másik, ami megkülönbözteti az egyes szláv nyelvcsoportokat, regionális közösségeket, az elsősorban a kialakult államok területe: pl, Hungaria/Uhorszkó illetve a balkáni szláv fejedelemségek, királyságok keretében az állam és a nemzet viszonya a szláv népek nemzetfejlődésének meghatározó tényezőjévé vált. És konkrétabban: ha nincs Hungaria/Uhorszkó, nincs szlovák nemzet sem.

5. Különbségtétel a modern nacionalizmusok megjelenése előtti és utáni nemzetfogalmak, népi identitástudat között

A “magyar” népelnevezés mellett a “magyar “nyelv is fennmaradt, ez nehézzé teszi a különbségtételt a modern magyar nemzet és a középkori hungarusok/magyarok között. Másik példa: a szlovákok esete. Nálunk a szláv nyelv megvolt (Sclavus) a mai értelemben vett népelnevezés hiányzott. Ellenpélda: a bolgárok – náluk a népelnevezés fennmaradt, de eredeti nyelvüket bukták. Így megy ez, de ezeket a különbségeket fontos látni. Ha így nézed láthatjuk, h ez a fenntartás ez egy magyar “sikersztori”, nem is mindenkinek sikerült (kár, h a vége csúnyára sikeredett, most a magyarosításra gondolok). De ez semmiben nem befolyásolhatja – ki az “über alles” és ki nem - mai értelemben vett nemzetek közötti értékítéleted, mert ha ez alapján teszed, az már megint nacionalizmus ami ugye a második vhb-ban tudjuk hova vezetett.

Ugyanis te tagadod a mai szlovákok létezését, én pedig, logikádat elfogadva, tagadom a mai magyarok létezését a középkorban. Elfogadod, hogy létezett a Sclavus forma, de azt már tagadod, hogy ezek a mai szlovák nemzet ősei lettek volna. E logika mentén létezett a középkori hungarus elnevezés, de nem elődeik a mai magyaroknak. Természetesen úgy egyetértek, ha pontosan fogalmazol, és azt mondod: a mai modern szlovák fogalom nem létezett a XV. században, de akkor el kell fogadnod azt is, hogy a mai modern magyar fogalma sem létezhetett ugyanabban az időben. A korabeli sclavus nem volt szlovák a korabeli hungarus nem volt magyar. Az egyik nemzetnél elfogadom a mai modern nacionalizmus világmagyarázatát, a másiknál pedig ezt nem ismerem el? Sajnos ez a nacionalista gondolkodás rákfenéje, de talán egyszer átlátod ezt és ezen majd továbblendülsz. Csalafinta vagy amikor népi tudatról beszélsz, mert felsorolod a szerbeket, románokat, stb, majd a mondatod végén megjelölöd az időpontot: a koraújkor végén. Na, akkor a tótnak is volt már az a népi tudata, ami egy oláhnak vagy egy rácnak.

6. Nyelvek

Senki nem vitatja, h a magyar nyelvet sikerült megtartani a későbbi magyaroknak, erről írtam feljebb. Ráadásul nagyon jól ismerem a szlovák nyelv fejlődését, nyelvjárásait, a különböző korok, különböző hatásait, a konfessziók szerinti megoszlásokat, de ennek bővebb kifejtése ide már nem fér el. Lényeg, h rosszhiszeműen kiforgattad szavaim, nem arra gondoltam a két dátummal, amit te most belemagyaráztál. Bullshit. A párhuzamom nem arról szólt, hogy mikor lett hivatalos nyelv a magyar és a szlovák, hanem arról, hogy mikor lett hivatalos a nyelv, mint olyan, a modern “nemzetnek”. Ugye ismerős: “Nyelvében él a nemzet”. – Talán legtömörebb és legszebb kifejezése a modern nacionalizmusok eszenciájának. De menjünk le dedósba: ez a magyar esetben abban nyilvánult meg – mivel az államban vezető pozícióban voltak a szlovákokhoz képest – hogy államnyelvvé tették a magyart: nemzetállam. A szlovák modern nacionalizmus esetében pedig ez a hivatalos kodifikálást jelentette. Értelemszerűen ők nem tudták nyelvüket államnyelvvé tenni, mert a szlovákok számára hiányzott a nemzetállami keretük. Remélem ez belátható.

Cseh nyelvi kölcsönhatásról röviden: az exulánsok miatt (Fehérhegy) a XV-XVIII. sz-ban a szlovákok a cseh irodalmi nyelvet használták (kralicei biblia fordítása alapján), 1843: hivatalosan a középszlovák nyelv lesz a szlovák irodalmi nyelv. Utána már csak az irodalmi nyelv modifikációiról lehet beszélni, a szlovák nyelvtudomány különböző korszakokat különböztet meg. Sztem amire te gondolsz (1870-es évek??) az a “maticné obdobie”, amikor elég sok cseh (de orosz) jövevényszót is kidobáltak a szókészletből.

7. Gyors javítások, röviden:

“Tévedés ne essék, a magyar nemzeti öntudatot a középkor évszázadai alapozták meg. A modern öntudat ennek a középkorinak a kisarkítása, kiélezése volt, jobban kihegyezve a nemzetek harcára. Ha nem így lenne, akkor a magyarok nem utálták volna kollektíven a németeket nemesi, vagy akár polgári és paraszti szinten is a középkor vége felé.”

- ilyen nem volt soha, ez egy kitalált “nemzetkép” az ország, nemzet ideológusainak műhelyéből. Mégegyszer, utoljára: a szó mai, modern értelmében nemzeti öntudat 200 éve létezik. Amire te gondolsz az a “nemesi nemzettudat” a fent említett “natio Hungarica” és a hungarus tudat, de ez a társadalom néhány százalékára vonatkozott, főleg nem a parasztságra.

“A modern magyar nacionalizmus valóban csak mintegy 30-40 évvel öregebb a modern szlováknál, mégis van köztük két jelentős különbség. A magyarnak a középkorban is volt nemzettudata, köszönhetően a teljes, nem csonka társadalmának, amelyben a magyar paraszt pontosan felmérte, és levonta a következtetéseket abból, hogy a nemesura pontosan olyan nyelven beszél, mint ő. Ezzel szemben a szlovákoknak ilyenjük nem volt.”

- ugyanez a baromság, mint előbb. Semmiféle modern nemzettudatata nem volt a modern nacionalizmus megjelenése előtt a “magyaroknak” ezt te szépen visszavetíted most válogatott olvasmányélményeid alapján. Középkori értelemben vett nemesi nacionalizmusról, nemzettudatról beszélgethetünk, de az volt a korabeli, magyar és szlovák embernek is: “natio Hungarica”. Előző és mostani állítsoddal a sima cáfolaton kívül akkor tudtam volna érdemben kezdeni valamit, ha példákat hozol fel, de ez így kevés és üres nacionalista bla-bla.

“A másik jelentős különbség, hogy a modern, immár nacionalista magyar nemzeti öntudat magyarok tömegeit szólította fegyverbe a nemzet harcában 1848-ban, míg a szlovákok ezt sem tudták véghezvinni. Az ok, amint már idéztem Kusý professzort, a papíron már létező nemzettudatukról csak 100 évvel később értesültek a széles tömegek.”

- fabula, mesekönyv. A hungarus-tudat jegyében és a közös haza javára álltak be tömegesen, nemcsak magyarok, de szlovákok (zsidók, románok, etc), a 48-49-s szabadságharcba. A szlovák tömegek és az elit története itt még kettévált. Ez még annak a 7-800 éves békés együttélésnek az eredménye, amelyre korábban céloztam. És az a tragikus pillanat, amikor szlovák és magyar ezt a több évszázados közös múltat feladva egymás ellen fordult fegyveresen is. Értelemszerűn az elitek között ez a szembeállás gyorsabban, a buta, tudatlan parasztok között ez lassabban történt meg.

Összességében rengeteg lábjegyzet, kiegészítőt kellettt volna írnom, így is nagyjából kurvahosszú lett a hsz. Másrészt nem látom értelmét, h Ádám/Évától Radicováig ilyen hosszú hsz-ekben úgy összességében a szlovák történelemről értekezzünk. Neked láthatóan megvannak a jól bevált és jelenségeket leegyszerűsítő nacionalista világképed, ez alaján próbálsz megérteni és magmagyarázni mindent. Részemről a párbeszédet lezártnak tekintem, mert hsz-edből egy totálisan másik világértelmezés képe bontakozik ki, amely alapján az érdemi vita kétséges. Ráadásul van jobb dolgom is, a dotohon megtalálsz majd az adott téma alatt. Kommentedre nem akartam reagálni, de mivel naponta kétszer legalább felhívást kaptam az elmúlt napokban, vagy tőled vagy másoktól, a felfokozott érdeklődésre való tekintettel, mgteszem. Ugyanakkor fontos, h tudd: betonfejű nacionalistákkal nem vitatkozom, mert értelmetlen.

Mivel alapfetően értesz félre engem és az írásaimat is azt gyorsan elárulom még, hogy számomra minden egyes bötű leütéskor, poszt megakotásakor, a vezérvonal, hogy rámutassak: szlovák és magyar cca. 800 éveig békésen, “egy hazában”, “egy katolikus anyaszentegyházban”, “egy királyban”, stb, hitt. A 200 évvel ezelőtt modern nacionalizmusok miatt ez a szimbiózis megszakadt és ennek egyik legfőbb oka sajnos az állami keretek között vezető pozícióban lévő etnikai magyarság által beindított türelmetlen magyarorosítás volt. Amíg ezzel nem vagyunk tisztában, nem ismerjük el – nincs miről beszélni. (erről szólt a mandinereseknek is írt posztom, és ahogy láthatod a 702 komment azt mutatja, ez a topic még nagyon nincs kibeszélve Magyarországon).

Hozzáteszem: azzal, h ezt te elismered nem leszel se “kevesebb”, se behódolóbb”, de realistább annál inkább. Kossuth alapvetően csak az emigrációban ismerte fel a nemzetiségi kérdés jelentőségét, téged az itt termelt soraidért max csak sajnálni foglak, de a belátás képessége alapvetően rajtad áll. Ehhez kívánok neked sok erőt, kitartást üdv, CSK.

Rich.mond 2011.08.26. 17:51:17

@Csehszlovák Kém: ezt mégis ki a faszom fogja végigolvasni?

Szerinted melyiknek volt inkább én tudata? Egy olyan népnek, amelynek a nyelve nagyjából-körülbelül semmire sem hasonlít, vagy egy olyan népnek, amely a magyart leszámítva az összes körülötte élő népére hasonlít?

lapi 2.1 2011.08.26. 18:04:57

a magam részéről jobban örülnék, ha akár árpád apáink, akár kazinczyék az angolt honosítják meg. mennyivel több világhírű írónk, énekeseink lennének. lásd az íreket, akik csak kidobtak egy joyce-t, yeats-t. mi meg itt izgulunk, vajon sikerült-e japánra fordítani petőfit.

nem beszélve arról, hogy a világ tanulná a nyelvünket, s nem mi. ez azért méretes különbség.

hhh. 2011.08.26. 19:06:56

@Csehszlovák Kém: "az már megint nacionalizmus ami ugye a második vhb-ban tudjuk hova vezetett. "
ettől a mondattól hányok. hogy mi hova vezetett, azt lehetne sorolni a katolicizmustól a liberalizmusig.
mellesleg nagyon furcsa nekem a történelem és nemzetfelfogásod. lakik itt egy nép, több, mint 1100 éves történelemmel, saját nyelvvel, aki jól elvolt Hungariában, aztán 200 évvel ezelőtt nemzet lett.
akkor csak azon gondolkozz el, miért is hívták ezt Hungariának, a magyarokat pedig miért hívják mind a mai napig hungarian-nak például angolul.
majd ha erre rájössz, lehet, hogy fejlődni is fogsz.

Letifer 2011.08.26. 19:09:40

@lapi 2.1: Fogja még a világ a magyart tanulni! ;)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.08.27. 04:32:21

@lapi 2.1:
Sajnos amikor Árpádék "nyelvet honosítottak", az angolt még éppen nem szegecselték össze a latinból, a franciából és a szászból. Egyébként kurvára nem izgulunk azon, hogy sikerült-e Petőfit bármilyen nyelvre lefordítani. Egyrészt ők lesznek szegényebbek, ha nem, másrészt pedig nyilvánvaló, hogy nem sikerülhet. Az, hogy a magyar irodalom remekeit nem lehet teljes értékűen visszaadni idegen nyelveken, főleg nem a primitív, előtagokkal kínlódó indoeurópai nyelveken, bizony nem a magyar nyelv bűne. Ez előbbieket minősíti.
Ha idegen nyelven akarsz tudni, akkor tanulj, ne az angolokat irigyeld, akiknek a szájukba pottyant a sült galamb. Ne legyél már ilyen búvalbaszott, tehetetlen gyászmagyar!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.08.27. 04:48:40

@Csehszlovák Kém:
Az 1100 éves nemzet alatt az egy helyben létező nemzeti létre gondoltam. De igen, valóban hosszabb időről van szó, hiszen politikai értelemben a vérszerződéstől számítható a magyar nemzet létezése. Akkor jött létre a hét törzs szabadjait vezető hét nemzetségfő politikai szövetsége. A magyar népi nemzet léte természetesen ennél is régebbi, hiszen a hét törzs népét alkotó emberek már korábban is a ma magyarnak nevezett nyelv egy korábbi változatát beszélték, volt saját műveltségük, művészetük. És persze nyilvánvalóan öntudatuk is volt, hiszen annyira tulkok nem lehettek, hogy ne vették volna észre a nyelvi-műveltségi különbséget maguk és a más nyelven beszélők között. Az meg ugyebár régi pszichológiai közhely, hogy az ember és a csoport másokhoz viszonyítva határozza meg önmagát. Egyszerűbben szólva a saját szememben önmagam elsődleges meghatározása, hogy „én” nem „te” vagyok, illetve „mi” nem „ők” vagyunk. Tehát politikai értelemben a 9. században létrejött a magyar nemzet, a Magyar törzset vezető Magyar nemzetség irányításával. Ez a politikai nemzet a 11. században átalakult ugyan, de már csak a hatalom birtokosai révén is folytonosságot mutat a 9. századival, és mindmáig folytonossága van. Ezen az sem változtat, hogy annakidején lóhátról művelték a dolgot, ma pedig gombokat nyomogatnak az Országházban. A magyar politikai nemzet több mint 1100 éves, a magyar népi nemzet kora pedig igazából csak becsülhető.

Ez nem nacionalizmus. A nacionalizmus az, amikor a nemzettudat kizáró jellegűvé válik, és a többi nép ellen fordul, méghozzá vallásosságra emlékeztető fanatikus meggyőződésből. Ezek a nacionalizmusok valóban egyaránt a 19. század elején bukkantak fel, köszönhetően Napóleon ténykedésének a germán és itáliai latin (német és olasz ekkoriban a szlovákhoz hasonlóan még nem létezett tudati szinten), valamint a testvéri orosz csapatok felbukkanásának a szlávlakta vidékeken. Akiknél volt létező nemzettudat, azok ráépítették arra a nacionalizmusukat, akiknél pedig ez hiányzott, azok bármibe kapaszkodtak, amire ráépíthették. Utóbbiaknál ebből voltak és vannak érdekes gubancok. A németeknél pl. máig elsősorban bajor, szász, pfalzi az ember, és csak azután német, az olaszoknál északon tök komolyan gondolják, hogy a déliek nem olyan olaszok. A szlovákok pedig egyéb híján belekapaszkodtak a rokoni nagy medvébe. Ugye emlékszel, amikor a közelmúltban Fico és Gašparovič nyelve szinte összeért a cár atyuska végbélrózsájában a duklai emlékműnél? Az ilyen behízelgő, tartás nélküli rajongás egyértelműen az öntudat hiányából fakad. Persze a magyar is körbenyalja a német seggeket a Balatonnál, ami szintén frusztrációkból fakad, de azért a magyar miniszterelnök nem nyal versenyt az elnökkel egyik nemzetnél sem.

Valóban többé-kevésbé lenézek idegen népeket, ugyanakkor elismerem bennük az elismerésre méltó dolgokat. A szlovákokban és a morvákban pl. kifejezetten tiszteletreméltó, hogy a szinte azonos származás ellenére nem olyan hitvány, gyáva véglényként viselkednek a történelmi sorsfordulók alkalmával, mint a csehek. Ugyancsak rokonszenves a zsigeri jámborság és jóindulat, ami ott van a szlovák átlagemberek lelke mélyén, még ha fölé is kenik mesterségesen a sovinizmust. Mindemellett a szlovákot nem lehet a magyarral azonos szintű nemzetnek elismerni, legfeljebb azonos jogúnak. Úgy, ahogy a nálad műveletlenebb ember sem azonos szintű veled, csak azonos jogú. Ők kitalálták, hogy szlovákok lesznek, csak ehhez nincs meg a különálló nyelvük és a különálló kultúrájuk. Ha én kitalálom, hogy bíborszínű tehervagon vagyok, attól még nem leszek az, hiába szeretném. Sőt, ha ezt mindenki el is hiszi nekem, még attól sem válok azzá.

Hungarus-tudat, „Uhorszkó” – Amit leírsz, az mind igaz, csak egyoldalúan közlöd. Szlovákok nem léteztek a 19-20. század előtt, csak tótok. Hogy tudott volna elszlovákosodni bárki a 16. században? Ennyi erővel az etruszkok elolaszosodtak az i.sz. 1. századra. Egyébként a hungarus-tudattal pontosan tisztában vagyok én is. Hasonló lojalitás és államhoz tartozási érzés, mint ami a szlovákiai magyarok egy részében is megvan ma. Magyarországot nem csak magyarok lakták, nem csak etnikai magyarok „használták” a hungarus-tudatot, ám az állam az önmagát magyarként meghatározó etnikum szervezése, és ez az etnikum is működteti 1116 éve. Ezért joggal nevezhetjük mindenkor Magyarországnak, amelynek a latin megfelelője a középkorban keletkezett Hungaria szó. Az „Uhorsko” ezzel szemben egy újkori szóalkotás, jelentése így nem lehet azonos a Hungariával. A magyarok nem kisajátították a hungarus-tudatot, hanem etnikailag is teljes uralkodóvá akartak válni az általuk létrehozott és működtetett államban, miközben a szemük előtt a török idők előtti, döntően magyar többségű állam képe lebegett. Ez nem kisajátítás, hanem a korban minden népre egyaránt jellemző erőszakos nacionalizmus.

A toposzokról – Ha már Csák Mátét hoztad, honfoglaláskori magyar nemzetségből származó etnikai magyar volt, őt leszlovákozni nettó hazugság. Ugyanakkor a középkorban a mai magyarok egyenes ági felmenői háborúztak a törökkel. Attól, hogy nem erőszakos nacionalisták voltak a szó 19-20. századi értelmében, magyarnak érezték magukat (erről számos korabeli forrás, vers, magánlevél, stb. tanúskodik), magyarként harcoltak a magyarok országáért, és bizony igencsak tudták gyűlölni az ellenük forduló idegeneket. A középkori magyarokat a mai magyaroktól mindenben elkülönítés klasszikus kártékony, rosszindulatú öntudatrombolási kísérlet, amely sajnos nagyon népszerű bizonyos körökben. A mítoszkritikában is érdemes meghúzni a határt, hogy ne váljon öncélúvá. Sajnos sokaknak, köztük neked sem sikerül.

„Természetesen úgy egyetértek, ha pontosan fogalmazol, és azt mondod: a mai modern szlovák fogalom nem létezett a XV. században, de akkor el kell fogadnod azt is, hogy a mai modern magyar fogalma sem létezhetett ugyanabban az időben.”
Már megint ez az üzletelés… Akkor én most kitalálom, hogy már Marcus Aurelius is magyar származású volt, és neked el kell fogadnod, ha én is elfogadom, hogy a szlovákok 800 éve léteznek. Jó lesz így? Ez nem üzlet baszki! A sclavus kb. a „tót” latin megfelelője. Egyszerűen nem tettek különbséget a magyarországi szlávok között, mivel még ők maguk sem tettek különbséget egymás közt. A korabeli magyar (paraszt) nagyon pontosan tisztában volt önnön magyarságával, ahogy valószínűleg a korabeli szláv (paraszt) is tisztában volt önnön szlávságával. Igen, szláv, mivel a közigazgatási hagyománnyal és szervezeti előképpel rendelkező horvátokat és szerbeket kivéve még nem differenciálódtak. Ők lettek később a szlovákok és a ruszinok. A magyarnak ugyanakkor nem volt honnan hova differenciálódnia, mivel már a honfoglalás idején is kialakult, elkülönült etnikum volt. A nacionalizmusok legfőbb mítosza a nemzetegyesítés; egyesíteni a különböző dialektusokat, dialektuskontinuumokat azzal érvelve, hogy azok mind XY nemzet részei. Így lett francia az okszitán és a provánszi, spanyol a leóni és az aragón, lengyel a poláb, stb. A magyarokon viszont nem volt mit egyesíteni, ugyanis kurvára egyértelmű volt a helyzet a nemzeti és az államhatár szempontjából is. És a magyarok nem mohóságból eltúlzott nemzetegyesítés, országygyarapítás miatt kerültek kisebbségbe az országukban, ezt te is jól tudod. Megint a húslevest akarod összehasonlítani a rákóczi túróssal. Ez a kényszeres egyenlőségjel-tevés a nacionalizmusellenesként hirdetett, kollektív öngyűlölő retorika jellemző, álságos fegyvere. A szlovák nacionalizmus egyenlő a magyar nacionalizmussal, Slota Durayval, a tököm meg a középső ujjammal. Hát persze! Elismerem, hogy jóképű vagy, ha te is elismered, hogy én az vagyok. Ahogy te mondanád hibátlan szlováksággal: bullshit. Az, hogy jóképű vagyok-e, az nem azon múlik, hogy te elismered, hanem azon, hogy valóban az vagyok-e. Erről a szövegről, hogy te nem ismered el a magyarok folytonosságát a középkorból, ha én sem ismerem el a szlovákokét, egyébként szintén az alapvető szlovák frusztráció jut eszembe. A szlovákok egyszerűen nem bírnak lekattanni a magyarokról, tudatilag függenek tőlünk, általunk léteznek, és háromszor annyit emlegetik trianont, mint mi. Ha eltűnnénk, a szlovákok abban a szent pillanatban csehvé változnának, mert eltűnne az egyetlen dolog, ami szlovákká teszi őket.

Megnyugtatlak, az olvasmányélményeimet nem most válogattam, hanem éveken át, és végül egy kiváló szakdolgozatban összesítettem őket a szlovák nemzettudatról. Csak azért mondom, hogy ne érezd magad magányosnak a vitában történészként, mert ügyesen felhívtad közben a figyelmünket, hogy te bizony az vagy.

Modern nemzettudatuk valóban nem volt a középkorban az embereknek, azonban gyakorlati nemzettudatuk mindenkor volt. Nem csak a középkorban, de már az ókori Mezopotámiában és Egyiptomban is. Ne nézd már növénynek a régmúlt emberét, aki azt sem tudja, hogy ő kiféle, miféle! Tessék, újra a példa: a késő középkori budai magyar rühellte a budai németet a más viselkedése, értékrendje, mentalitása miatt. És nem a más értékrendű embert rühellte, hanem a >>németet<<.

A logikámat nevezheted nacionalistának, csakhogy ez a történelmi folyamatok és ok-okozati viszonyok ismeretén nyugvó logika. Az a helyzet, hogy az általad említett pusztító háborúkat a germán harácsolás és a fanatikus sovinizmus robbantotta ki. Ki lehet kelni a nacionalizmus ellen, ám az emberek egyik fő mozgatórugója legalább 4500 éve az idegen nyelvű és műveltségű csoportok legyőzése. Az, hogy ez miért van, egy érdekes filozófiai kérdés, de ez túlmutatna a témánkon. Azt viszont beláthatod, hogy a jelenség jócskán túlhaladja a modern nacionalizmus kereteit. A nacionalizmus és a nemzetközpontúság teljes tagadása ezért tündérmese, álságos parasztvakítás.

Kattar 2011.08.27. 10:29:03

@Csehszlovák Kém:
nagyon érdekes hozzá szólás. Ha az emberek ilyen lelkesedéssel dolgoznának az országért akkor úgy élnénk mint Japánban. De most nem is ezért írok, hanem csak lenne egy kérdésem. Ha tisztán értelek azt állítod, hogy a középkorban az átlag embereknek nem volt semmilyen népi/nemzeti öntudata, és ez csak 200 éve találták ki, korábban csak a nemességnek volt valami ilyesmi.
Ha tisztán emlékszem a történelem órákra, akkor mintha másra emlékeznék, pl a 100 éves háború vége felé "Szent"(Skizofrén) Johanna mint ha egész jól fellázította volna az országot az angolok ellen, és az irántuk érzett gyűlöletet még jó pár száz évig érezték volna. Nos ha nincs semmilyen nemzeti öntudatuk akkor egy másik nép utálata eléggé nehézkes, mert ha nem egy másik népet utáltak akkor mit, az arany oroszlán szabását, vagy az hosszúíjak faanyagát?
-Hé Jean, én utálok minden arany oroszlános zászlót, mert rondák. Menjünk harcolni ellenük....
Mindenesetre nagyon érdekes.
És ha az emlékezetem nem csal a huszita mozgalom és némi nemzeti elemmel vegyült ha másért nem a csehre lefordított Biblia miatt, vagy az, hogy be akarták vezetni az idegenek cseho-i birtok- és állásszerzési tilalmát. És ugye tudjuk, hogy a mozgalom NEM csak a nemeseket érintették, hanem a köznépet is.(mint ha egyfajta nemzeti mozgalomról duruzsolna néhány történész... persze ez is csak súlyos és nacionalista történelem ferdítés lehet)
Dehát neked mint diplomás zseninek biztosan nem jelent gondot egy ilyen apró talány megfejtése
@Gudea enszi: Hozzászólásod igazán kimerítő és alapos ezért is szeretnék köszönetet mondani, valamint azért, hogy neked hála nekem se kellett hosszú oldalakon helyreráznom közös barátunk hsz-t

lapi 2.1 2011.08.27. 16:36:08

@Gudea enszi:

teljes mértékben meggyőztél, s egyben bizonyos mértékig fellelkesítettél a magyar nyelv kapcsán. mától simán leszarom, hogy a japókhoz miként jut el petőfi.

mostantól megmosolygom az angol nyelv használóit, akiket szánalmas nyelvi korlátaik megfosztanak az igazi magyar káromkodás gyönyöreitől. az a nép, amelyik dühét verbálisan kizárólag a fuck és a shit szavak variálásával képes levezetni, előbb utóbb vagy lefrusztrálódik, vagy bepunnyad. mindkét eset számtalan tragédiához vezetett a történelemben.

www.youtube.com/watch?v=C7lE6mXN2tA

Melchi Zadok 2011.08.28. 16:12:03

@Gudea enszi: "Ha eltűnnénk, a szlovákok abban a szent pillanatban csehvé változnának, mert eltűnne az egyetlen dolog, ami szlovákká teszi őket."

bölcs vagy bazmeg.

Melchi Zadok 2011.08.28. 16:15:23

@lapi 2.1: szerintem előbb próbáld megérteni, hogy mit írt, aztán hőzöngj.
persze tudom, a dotoho blogon könnyebb, hippinek lenni, mint itt.

Melchi Zadok 2011.08.28. 16:16:34

minusz egy vessző.
"persze tudom, a dotoho blogon könnyebb hippinek lenni, mint itt."

lapi 2.1 2011.08.28. 19:33:12

@melchi zadok:

nem hőzöngtem, sem itt, sem más blogokon, baromarcú!

Nem Máté 2011.08.29. 03:18:28

A szatíra műfaját azok teszik még szórakoztatóbbá, akik nem ismerik fel azt. Ez egy szórakoztató blog, basszátok meg, méltatlan hozzá, hogy a szerkesztők belemenjenek ilyen humortalan történészek közötti faszméricskélésbe. Ha még egyszer ilyet látok, levágott fanszőrzetet helyezek az illető papucsába, mikor alszik.

A népek arra valók, hogy röhögjünk rajtuk. Én nem akarok semmilyen más nyelven beszélő csoportot legyőzni, hiába 4500 éves hagyomány. Őszintén szarva, mindig is magasról szóltam a hagyományokra.

Ha tudom, hogy itt halál komoly vita fog zajlani arról, hogy a szlovák vagy a magyar a faszább népség, elő se fizetek a gyülielire. Amíg csak a kommentelők olyan sötétek, hogy komolyan vegyék magukat, meg a szerzőket, addig vicces. De ha erre a szintre a szerkesztők is lesüllyednek, az már milyen kiábrándító. Mint mikor megláttam a valóságsójában az Ozzy házát. Egy rocklegenda nem élhet egy ízléstelen, fantáziátlan szépházak-készházakos villában, vagy jobb, ha nem tudok róla.

Megyek kicsit protestánsokat gyűlölni, mert ez kicsit most megfeküdte a gyomrom. Rátok szavaztam a szakértői blogok között, ez felelősséggel jár ám!:)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.08.29. 15:36:12

@Nem Máté:
A szavazatot köszönjük szépen, de felhívnám a figyelmedet, hogy ez nem csak szatíra, és végképp nem szórakoztató blog. Éppen a szavazás nyomán tudhatod, hogy melyik kategóriában szavaztál ránk. Tényeket közlünk, tehát ez szakértői megnyilvánulás, és amellett szórakoztató is, hogy olvassátok. A vicces tény is tény.
Ajánlom figyelmedbe a kezdőszöveget a bal felső sarokban.

Melchi Zadok 2011.08.29. 16:29:05

@lapi 2.1 lehet hogy pontatlanul foglamaztam, elnézést kérek.
nem hőzöngtél, csak buta vagy, mint a föld.
faszfej.

Nem Máté 2011.08.29. 20:43:48

@Gudea enszi: Na jófej vagy, hogy az intrót ajánlod, hosszú évek óta itt rohadok, az egyetlen blog, aminek még a kommentjeit is végig szoktam olvasni, tudom hol járok. Állati jó dolog havonta 2x tudományosan a sárga földig gyűlölni mindenféle hordákat, sőt az Uhorszkós témát is roppant izgalmasnak találom, csak szerintem Te nem teheted meg, hogy felülsz a provokációnak és kilépsz a megszokott stílusból. Az olyan, mint ha a Bëlga a Nemzeti hip-hop után gyengébbek kedvéért elmagyarázná, hogy hogy kell azt érteni, és egyébként ők kire szavaznak legközelebb. Ahogy Sickratman utána szólóban túl komolyan is vette magát, és úgy már szar. Kell az a kis feszültség, hogy a gyengébbek hadd küszködjenek a szövegértelmezéssel, és harcoljanak itt reménytelenül.

Persze lehet, hogy én is elbasztam most ezzel, de én megtehetem, mert 186 centi vagyok, meg 100 komment felett már senki nem olvas úgyse, úgyhogy kurva mindegy. Kicsit sajnálom, hogy beleugattam, általában rájövök idejében, hogy semmi értelme, de most nagyon éjjel volt.

Kattar 2011.08.30. 12:41:12

Nem azért mondom, de kifogytunk a szánalmas vallásokból?
Gyűlölök várni az új postra!!!!!!

bohocmasni 2011.08.30. 18:16:41

igazából 100 komment alatt se olvas senki

lapi 2.1 2011.08.30. 20:41:46

@melchi zadok:

az van baromarcú, hogy a föld több okból sem lehet buta. hogy csak a legnyilvánvalóbbra hívjam fel figyelmed, - tele van mindenféle kis bisz-basz állatkával. akiket hiba lenne lebecsülni, hiszen egyetlen giliszta is jóval bonyolultabb szerkezet, mint pl a legújabb lopakodó vadászgép. nem is beszélve arról a szomorú tényről, hogy nélkülük te sem élhetnél és írhatnál méretes baromságokat a különféle fórumokra. nélküled így sokkal sivárabb lenne a világ, s mert te is egy bonyolult szerkezet vagy, erre fókuszálj, amikor szar a kedved.

Maisie MacKenzie 2011.08.31. 10:43:34

@Csehszlovák Kém:

"a magyar nemzeti öntudatot is néhány lelkes értelmiségi alapozta meg, a modern magyar nacionalizmus semmivel sem idősebb/fiatalabb, mint a szlovák, lásd fenti példáim."

Pl. a magyar nemzeti zászló is csak a 19. sz. közepén kezdett elterjedni.

Az ország címeréről, a nemzeti színekről az újságban beszámoló Arany János joggal panaszkodik hát a nép tudatlansága miatt, akikkel a nemzeti színeket ekkor kellett megismertetni, azt is meg kellett magyarázni sok esetben, melyek azok és mit jelent a nemzeti zászló.

Amúgy várom az új posztot! :-)

Maisie MacKenzie 2011.08.31. 10:48:54

@BZ1975:

Az első három szerinted magyar név? :-)

A Horváth az horvát (igaz az írás magyaros) a Kováč az smith, mert szlávul a fém: kov, a Tóth meg tót (szláv).

Persze első blikre tényleg érdekes! :-)

Maisie MacKenzie 2011.08.31. 11:08:29

@hhh.:

"ahonnan szépen rá lehetett látni a székesegyház tornyának tetején lévő magyar koronára."

Ugyan mitől vérmagyar, fajmagyar az a korona?
Nem a pápától van?

A turulmadár a vérmagyar, fajmagyar jelkép nem a korona!

(A briteknek milyen érzés felnézni a német uralkodó házukra?
Semmilyen, mert nekik brit uralkodó házuk van.)

A Szentkorona meg egy közös történelmi jelkép.

Pontosabban: Sacra Corona Regni Hungariae, mert ez a tök hivatalos neve. Persze a magyar nép nyelvén lehet magyar korona, de ez egyszerűsítés.

Melchi Zadok 2011.08.31. 16:10:56

@lapi 2.1: a "föld nem lehet buta okfejtésért" egy nagy piros pont, végül is ritkán találkozik az ember egy ilyen igazi műmájer seggfejjel, egy ilyen ph7-es, se íze se bűze, tökéletesen felesleges emberrel.
ami pedig a fókuszálást illeti, köszönöm a tippet! majd ha szar kedvem lesz, akkor próbálok rád gondolni. tudom, gyarló emberi tulajdonság, de a gondolat hogy nem juthatok olyan helyzetbe, hogy nálad nyomorultabb legyek, bizony még akár vigasztaló is lehet.

hhh. 2011.08.31. 18:40:27

@Maisie MacKenzie: amit írsz, az egyszerűen szánalmas.
Az SCRH ugyan milyen korona, ha nem magyar? csehszlovákhorvártrománzsidó?
melyik ország koronája? magyarországé. hol van az eredetije? Budapesten. ebből nem tudom, mi mást tudsz levezetni, minthogy az a magyar korona. faj meg vérmagyaroknak ehhez semmi köze.

nakara 2011.08.31. 21:46:46

A Szent Korona nem a pápától van hanem a koronát
megvizsgáló ötvösök szerint 6-8.századi és pusztai eredetű. a cseszlovák kémhez hasonló öngyülöknek meg a mihez tartás végett: Magyaro. a hun és avar birodalmak jogutódja, azaz mi nem azért vagyunk eu-ban hogy beilleszkedjünk, hanem hogy adózztassunk.

Αphelion 2011.09.01. 02:42:45

@Maisie MacKenzie: A horvát az szlovákul chrovátsky lenne, a tót meg slovensky... szóval ezek bizony eléggé magyar nevek! (A kovács mondjuk tényleg kováč szlovákul is.)

Maisie MacKenzie 2011.09.01. 10:14:46

@hhh.:

"Az SCRH ugyan milyen korona, ha nem magyar? csehszlovákhorvártrománzsidó?"

vatikánizsidó! :-)

hhh. 2011.09.02. 09:12:49

@Maisie MacKenzie: a vatikánhoz nincs sok köze. csak hogy tudd ;) a zsidókhoz is csak annyiban, amennyiben a zománcképek egy része zsidó származású prófétát ábrázol.

KariKa 2011.09.03. 11:02:29

MIKÓ

LESZVALAMI????!!!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.04. 09:51:48

@Csehszlovák Kém:
Akkor betenném ide is, amit nem tűrsz meg a saját kurva liberális, haladó, és magyarokat egyáltalán nem trollként provokáló blogodban
"Komolyan kurva szánalmas vagy, hogy nyitsz egy trollblogot amiben moderálással fenyegetőzöl, mi is egyből ki akartunk ám baszni, ahogy a kommentelőket szoktuk. :)
Biztos gecire nem értek a hokihoz, csak hét éve követem, meg ismerem az nhles játékoskeretek 80%át. Úgy rémlik a három legutóbbi magyar-szlovák eredménye 4-2, 2-4, 3-4, úgyhogy a magyar győzelem esélye valóban a szlovák vízilabda vb-döntőhöz hasonló, teljesen igazad van, most sem csúsztatsz, hazudsz, meg fantáziálsz. Tényleg fejezzük be itt, ha van merszed és eszed válaszolni gudea tételes pontjaira, akkor a gyülielin szeretettel várunk, biztos rögtön ki fogunk moderálni, ha beírod még huszonhétszer a tótok fantazmagóriáit meg a libsi lózungokat."
Továbbra is szeretettel várjuk a válaszodat.

lombardo 2011.09.05. 19:59:16

@BZ1975: Hozzátartozik még ahhoz az is, hogy a legnagyobb előfordulási gyakorisággal rendelkező helységről (táblázat utolsó oszlopa) ezt írja a Wikipedia:

"A II. világháború után hivatalosan is Pozsonyhoz csatolták, német lakóit kitelepítették Németországba, a magyarok nagy részét pedig Magyarországra. Helyükre is csehek és szlovákok költöztek. 1946-ban itt működött a szlovákiai németek és magyarok legnagyobb internálótábora. "

andras1980 2011.09.09. 12:43:48

Sajnos nem találtam meg a blogban a szerzők e-mail címét, ezért itt üzenek. Ezt az e-mailt akartam küldeni a blog szerzőinek:

Kedves Győztesek!

Gratulálok a Goldenblog helyezésekhez a Szakértői Blogok kategóriában. Ez az e-mail a közönségszavazás első 10 helyezettjének és a zsűri szerinti legjobb 10 blog szerzőjének szól. Ez kifejezetten reklám célú e-mail, de nem spam, mert csak egyszer küldöm el. Együttműködést ajánlok, amivel erősíthetjük egymás sikerét.

A Felsőfokon.hu Magyarország legnagyobb szakmai blogmagazinja. Többféle szakterületen lehet nálunk blogot írni, mindenki a saját szakmájában publikálhat. Szakágaink folyamatosan bővülő listája itt található: www.felsofokon.hu/szakagak.

A bloggereinknek semmilyen kötelezettsége nincs, a blogok számát, terjedelmét nem korlátozzuk, a bejegyzések gyakoriságát sem írjuk elő. Egy szakmai blogban egy szakmai terület bármely szakágában lehet publikálni. (Én is élek ezzel a lehetőséggel, saját szakmai blogjaimban pl. a környezetvédelem szakterület többféle szakágában publikálok. Saját szakmai blogjaim: www.felsofokon.hu/blog/meszaros-andras-blogja, Goldenblogra nevezve, 160. hely 2 szavazattal, és www.felsofokon.hu/blog/kornyezetvedelmi-blog.)

A szakmai bloggal pénzt is lehet keresni, érdemes minden bejegyzés végére kulcsszavakat írni, mert a kulcsszavak alapján lesznek hirdetések a blogban, és ha valaki rákattint egy hirdetésre, akkor a bloggernek jár kattintásonként 0,25 Ft. Távlati tervünk a blogmagazin akkreditációja, így néhány év múlva akár tudományos fokozatszerzéshez is elismerhetik publikációnak az itt megjelent blogbejegyzéseket.

A bloggerek hozzászólhatnak egymás blogjához, így értékes szakmai információkhoz juthatunk bloggertársainktól. Egymás blogjából is sokat tanulhatunk. Szeretném, ha minl több győztes, díjazott blogger csatlakozna hozzánk, és kölcsönösen növelnénk egymás színvonalát és hírnevét.

A kezdetekhez hasznos lehet ez a néhány oktatóvideó a regisztrációról és a blogindításról: www.felsofokon.hu/felsofokonhu-fejlesztesi-blog/2011/06/14/regisztracio-blog-inditas-es-csatlakozas-szakmai-terulethez, de a szerkesztőség tagjai is mindig szívesen segítenek. További részletek: info@felsofokon.hu. Remélem, hogy találkozunk a blogmagazinban és a szeptember 24-én 9-14 óra között, Székesfehérváron a Hotel Magyar Királyban megrendezendő Felsőfokon Kick-off Konferencián.

Üdvözlettel:
Mészáros András
szakmai blogger
andras1980@mailbox.hu

Intizar 2011.09.09. 12:46:39

@Gudea enszi: Hát ezt bizony már nem lehet iróniára magyarázni. Buta, buta Intizar.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.09. 23:40:50

@andras1980:
Köszönjük, ha tényleg alakalmunk lesz tudományok fokozatszerzésre ezzel a bloggal, akkor erre az országra és népre valóban szép idők köszöntöttek.

M. Bertalan 2011.09.13. 12:52:04

Tudtok róla, hogy a metapediára felkerültetek, mint nemzetellenes oldal?

"A blog különböző népeket és országokat mutat be, jellemző rá az álhazafias retorika. Azonban igazi célja nyilvánvalóan a hazafiság és a nacionalizmus lejáratása és nevetségessé tétele. A blog írása alapján "megtudhatjuk", hogy az Igaz Magyar gyűlöl mindenkit saját magán kívül, és hogy a hazafiasság egyenlő az értelmetlen gyűlölettel. Azzal, hogy ártatlanok (pl. a német vagy a lengyel nemzet) ellen uszít, szándékosan eltereli a figyelmet a magyarság valódi ellenségeiről. Természetesen Izrael még véletlenül sem szerepel a gyűlölt ellenségek listáján... "

hu.metapedia.org/wiki/Nemzetellenes_oldalak

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.15. 17:57:51

@M. Bertalan:
Természetesen tudtunk róla, nagyon büszkék vagyunk rá!

KariKa 2011.09.16. 20:50:33

@Kurtz ezredes:

Csak magamat tudom ismételni:
Mikó lesz má valami?

Még nem fogytak el, ugye?

Szintén Üldözöttecske 2011.09.22. 22:47:51

Javaslom a következő gyűlöleti tárgynak a magyart !
( Már a magyar-magyart , természetesen, és nem a nílusi székelyt, akit - eme építő jellegű napló olvastán nem is értem, hogy miért telik ki számukra igen hamar az esztendő..-.5771 éve folyton-folyvást üldöznek...Mindenütt, mindenhol a nácistarasszistafasiszta izék bonyolítják a dolgot, szegény kereskedőnépnek mindig arrébb kell cuccolnia ! Holott ez jó hely lenne a potyázásra... )
Benéztétek ezt a helyet, mint '905-ben Palesztínát...lássuk a medvét ! Szefárd Kegyedék méltán lenézik az őket körülvevőket spanyol-holland-orosz-amerikai-kínai-belga-egydisznó... mint " világpolgárok", és igazuk is van ! Gyűlölni kell őket !

Átlagban hetven évente jövel el a "soá".
Rendkívül pimasszá váltatok megint.

Szintén Üldözöttecske 2011.09.22. 23:01:05

Ahogy ti a gójt lenézitek, úgy ejtünk mi könnyeket értetek.

Intizar 2011.09.22. 23:48:11

@Szintén Üldözöttecske: Uram. "Jövel" annyit tesz mai magyarul, hogy "gyere". Ne használjon archaikus igealakokat, ha nem ért hozzá.

Intizar 2011.09.22. 23:59:44

@Szintén Üldözöttecske: Ein Antisemit muss bei mir Ungarisch können.

doszy 2011.09.23. 05:52:06

@Kurtz ezredes: Szóval akkor hazaáruló nacionalisták vagytok? :) (CsK + metapedia)

Tisztára, mint az Életvonatban:
- Papa lébel, szerelmes vagyok!
- Mazeltov, kislányom! Nem kell attól félni, csodálatos dolog! És ki az?
- Gazdag ember fia.
- Mazeltov! Mazeltov!
- Sami az, Mordechai, a fakereskedő fia!
- Egy náci fia?!
- Nem náci, a nagyapja rabbi volt! Ugyanolyan zsidó, mint te! És a Pártba is belépett!
- Tessék! Még kommunista is!
- Papa, kommunista náci zsidó nincsen!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.23. 10:29:05

@doszy:
Erre van az a mondás, hogy ""Ha jobbról ütnek, balról rúgnak, biztos, hogy a jó úton jársz"

Szintén Üldözöttecske 2011.09.23. 20:32:14

@Intizar: Jelentése :jöjj.
A gyere és a jöjj messze nem ugyanaz.
Tanácsolom, hogy máskor előbb gondolkozz.
Tanulni szeretek ugyan, de hsz-eddel nem adtál rá lehetóséget.

Szintén Üldözöttecske 2011.09.23. 21:06:26

@Intizar:
A sémikkel amúgy en bloc nincs bajom, sőt: sok arabról mondhatom el, hogy a barátom !
Valami azt súgja, hogy Te nem vagy arab :)))
( Te nem leszel már magyartanár, a jiddisch pedig a hollanddal együtt szintén nem német..)
Újfent tanácsolom: kisebb arc, több alázat , mert ez a Herrenvolk "kereskedő" buli csak bajt hoz a fejetekre !
Nagyot és joggal " Ein Antisemit muss bei mir Ungarisch können " Most ingyen tanítalak ÉN magyarul: az ügyeskedő és az ügyes sem ugyanaz !
Az "életrevaló és az élősködő közötti különbséget nem is említem.
Kármán Tódor ( műszaki) híveként tanácsolom: kisebb arc, több hozzáadott érték és nem lesz baj! Ezzel a romboló stílussal magatok alatt vágjátok a fát : két fűrésszel...
Nem bölcs dolog ! Javaslom, hogy olvass valamit a történelmetekből. Sok nyelven hozzáférhető, A jelen oldalon tapasztalható házigazdaellenesség jóra nem vezet.
Szerintem.

Szintén Üldözöttecske 2011.09.23. 21:36:58

@Intizar:
Ti ezt a blogot a hülye magyaroknak írjátok. Van olyan: nem is kevés.
"Noch dazu" :" Izraelben" járva sem csak zsenikkel körülbástyázva eszem a datolyát...
De hogy ti mindenkit hülyének néztek...aztán jön a sipák..de egyszer már sipák sem lesz, mert túl sok kárt okoztok...
Nem tudtok szerényebbek lenni ?

Intizar 2011.09.24. 11:13:21

@Szintén Üldözöttecske: Már miért ne lenne ugyanaz? A "gyere" éppúgy a "jön" igének a felszólító módja, mint a jöjj, jövel, jer. Nem leszek magyartanár, miért lennék? Ennyit lehet tudni magyarul akárkinek.
Az antiszemitás idézet klasszikus, ismerni illik. Németül van, pedig magyar ember mondta magyar embernek. Jiddisül nem tudok olyan jól, mint németül, de meg tudom különböztetni a kettőt. Egyébként lényegében középkori német.
És a magam részéről semmilyen blogot nem írok, pláne nem többesszámban. Ezenfölül magyar vagyok és római katolikus, mint például Radnóti (Glatter) Miklós vagy Szerb (?) Antal, ezek a közismert ügyeskedők, akik jól meg is kapták, amit érdemeltek. Ámde velük ellentétben nem zsidó származású.

Αphelion 2011.09.26. 10:19:32

@Intizar: "Ámde velük ellentétben nem zsidó származású." - Látod, még hazudozol is! Ez további bizonyítéka annak, hogy zsidó vagy! ;)

Van ugye az a mondás, hogy akinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek néz...

Szintén Üldözöttecske 2011.10.02. 22:28:03

@Intizar:
Hülye !
Lefordítom: itt arról van szó, hogy nagyon belebonyolódtatok önmagatok túlszeretetébe.
Túlbecsülitek önmagatokat, és ennek rácseszés lesz a vége.
Te meg nekem akarsz nyelvtanfolyamot nyitni?
Milyen nyelven, te mesüge ?
A pillanatnyi "siker" elvette az eszeteket.
"Láttál te már zsidó bányászt ? , viccelődik a kis zsidó, aki még semmi előremutatót nem tudott cselekedni, de mellbősége nagyobb, mint bármely valóban cselekvőképes embernek.
Te arra vagy büszke, hogy zsidó vagy.
Tenni viszont nem tudsz semmit. Képességed a téged környező népek gyalázásáig, a magyarok "fasisztarasszistanácista" gyalázásáig terjed.
Voltak zsidók, akik kiemelkedően hasznosak voltak Isten előtt.
Ti itt nem tartoztuk közéjük. Ti itt csak romboljátok a zsidó nevet. Nulla teljesítmény. 110 % önteltség.

Szintén Üldözöttecske 2011.10.02. 22:42:17

@Intizar:
Magyart aztán ne tanítson az, aki a jöjj és a gyere közötti különbséget nem érzi !
Weiss Manfredről biztosan hallottál már.
If you are in Rome, do as Romans do.
Mesüge: VISELKEDJ !
Elment az eszed, te barom, de annyira, hogy ez a veszteted is okozhatná !

Szintén Üldözöttecske 2011.10.02. 22:55:05

@Szintén Üldözöttecske:
Nem tartalak annyira értelmesnek, hogy számodra magától értetődjék: WM hasznos ember volt, úgy is becsüljük
Azonban:.

Te csak a zsidó "keresekedőnép" hazug szövegét tudod mantrázni ( Hajó-tevekaraván-gyaloglás..usw.) Saját érdem nélkül.
Az élősködés és az életrevalóság távolról sem ugyanaz.
Tényleg volt már hasznos zsidó is.
Te az vagy ??

Intizar 2011.10.03. 12:07:28

@Aphelion: Milyen igaz. Ostobaság volt szóba állni olyannal, akit belülről üldöznek.

Αphelion 2011.10.03. 12:34:44

@Szintén Üldözöttecske: Nem árt ha tisztában vagy vele, hogy tudjuk ám a címedet. És nem az IP-re gondolok...

Szintén Üldözöttecske 2011.10.03. 21:05:34

@Aphelion:
Ejha !
Nemrég egy agresszívan vezető, nagy orrú, harmincöt kilós nő mutatta fel a középső ujját.
Nem te voltál ?
Tényleg mesüge vagy.

Αphelion 2011.10.03. 21:30:42

@Szintén Üldözöttecske: Asszem Sosána lehetett, mesélte hogy látott egy idiótát bénázni valami ősrégi tragacsban. De emiatt ne aggódj, minket az nem érdekel hogy hogyan szerezted a jogsidat. Egészen más dolgok miatt kéne aggódnod...

Szintén Üldözöttecske 2011.10.03. 21:52:30

Nu, te sem vagy egy Raj Főrabbi bölcsességével megáldva..
, te is csak amolyan mesüge kiszsidó lehetsz, mint a kunbéla, vagy az ÁVÓ pribékjei..
Holnap és holnapután nem, azután sem, de pénteken reggel 09. 50-kor ráérek veled foglalkozni.
Akkor találkozhatunk nálam( a címemet szerencsére már tudod) és megbeszélhetjük "veletek" azt, hogy miért is kellene aggódnom...bár aggódni csak 2012 április 32-én érek majd rá a terveim szerint, előbb semmiképpen, még akkor sem, ha rajtam a szemetek, ami félelemmel tölt el !
Huhhh ! Sőt:
Jajjjj!
Sosidnak üzenem, hogy pusszantom és bocsi.....

Mekkora egy állat a kiszsidó, mikor valakinek képzeli magát !
9.50, de ne késs el !

Szintén Üldözöttecske 2011.10.03. 22:10:39

@Intizar:
Sajnálattal láttam itt-ott, hogy mily beltenyészet lettetek..
Nem csak külsőleg !
Először csak gnómok lettetek,( akik hülye alkatuk ellenére eszes lények voltak), de most már eszelőssé, ön és közveszélyessé váltatok...
Nem vagytok hasznosak.

Szintén Üldözöttecske 2011.10.03. 22:32:28

Az antiszemitizmus nem az emberrel születik.
Azt a zsidók alakítják, fejlesztik ki a termelő, értéket előállító emberben.
Susanna, meg kiszsidó társai, akik tök hülyék ugyan, de kiválasztottnak vakerják magukat. Harmincöt kilóval, púppal, suzukiban.
Ti kerestétek a bajt, és szerintem meg is fogjátok találni...

Konkrétan te pedig szimplán egy hülye púpos zsidó lehetsz, aki "mi látunk téged" nyomorék gondolatával tartja fennt mesüge énképzetét.
Gumibotot, ólmosbotot szoktál-e álmodni a kezedbe ?
Korbácsot, amivel vered a neked nem tetszőket ?

Szerintem te beteg vagy, szerinted én egy gój paraszt.

Puszi.

Αphelion 2011.10.03. 23:27:29

@Szintén Üldözöttecske: Az eddigi tevékenységed nem tesz indokolttá személyes látogatást. De ha szorgalmasan folytatod, esetleg kiküldhetjük hozzád Sosánát vagy Debórát.

Szintén Üldözöttecske 2011.10.04. 00:14:03

/@Aphelion:

"Az eddigi tevékenységed nem tesz indokolttá személyes látogatást."
Lankadtpöcsű, hatalomról álmodozó , nemileg tehetetlen beteg bibsik őrjöngését adod elő.
Nincs kedvem kiszsidókkal foglalkozni.

"Az eddigi tevékenységed nem tesz indokolttá személyes látogatást...."

Igen röhejes egy élősködő zsidó, amikor az angol királynői duma böffen ki a száján...de most akkor hogyan is állunk a figyelünk téged dumával ?

Αphelion 2011.10.04. 00:56:36

@Szintén Üldözöttecske: A megfigyelési adatok nem publikusak. De annyit elárulhatok hogy téged egyelőre levettünk a listáról mert elég kezdőnek tűnsz.

Szintén Üldözöttecske 2011.10.05. 22:36:09

@Aphelion:
Elszontyolodtam, hogy nem jössz (illetve jöttök, hisz "tudjátok a címemet", ami egyébként sem titok: mindenki ismer itt. Az enyém a legcsinosabb vert falú kunyhó errefelé. Készültem pedig a jöveteletekre: időlegesen kiköltöztettem a kunyhóból a tyúkokat, de ez nem baj, mert a disznók amúgy is rendszeresen megtapostak közülük néhányat..De a disznók miatt nem kellett volna aggódnotok ( van rá egy szárított ürgebőröm, hogy miattuk nem jöttök !), semmi szagukat nem éreztétek volna, már a kecskék miatt, mert náluk most van párzás- egyik-másik nem is olyan ügyetlen ám, az áldóját, micsoda figurákat tudnak - , ezek meg elnyomják a disznó szagot, amit amúgy is ki szoktam hessegetni az ajtó helyén a bő gatyám szárával. Tehát ezek nem zavartak volna benneteket, emiatt kár volt visszautasítani a szíves invitálást! Hinye !
Titokban azt reméltem "hogyhamégsem " sikerülne elhessegetni ai kényes orrotokat zavaró ránk jellemző bűzt, úgy azt egy fütyülős barack jelentős mértékben elnyomhatná.

Majdnem képtelen voltam megírni válaszomat, mert billentyűzés közben szálka ment a kezembe ( nálunk bükkfából faragjuk a billentyűket, mert annak szép rajzolatja van, a képes ernyő pedig homok és mész apáról-fiúra szálló titkos receptje alapján van összekeverve és nyújtódeszkán megformázva....

Amúgy te egy igen nyomorult kis bibsi lehetsz
Púp, bőrgomba, vizelési panaszok, általános testi gyengeség.ilyesmik.
Valamikori konkurensed, AH szintén így kezdte, legfeljebb valamivel profibb volt.
"lista" "levettünk"

" Egészen más dolgok miatt kéne aggódnod."

Normális esetben pattanásos serdülőkben alakul ki a felnőttekkel szembeni megtorlás vágya, te mint nyomorék kis zsidó, megmaradtál ezen a szinten...

Αphelion 2011.10.06. 10:24:12

@Szintén Üldözöttecske: Miénk az ország, a hatalom és a pénz -- téged viszont nemcsak hogy nem üldözünk, hanem még csak nyilván sem tartunk. Népszámláláskor valld meg, hogy egy megalúzer vagy. A végén ellenőrizd a kitöltött adatlapot!

Szintén Üldözöttecske 2011.10.06. 20:17:20

@Aphelion:
Mesüge kiszsidó:
"Miénk az ország, a hatalom és a pénz.."
Az ország biztosan nem a tiéd, pénzed pedig hasonlóképpen biztosan nincs, csak pimaszkodsz és hergelsz, mint igazi csóró vesztes.
Ennyi a tehetséged. A" miénkben" te legfeljebb beszívott álmaidban szerepelsz., te nyomorék.
Vagy itt akarsz élni és magyarrá válsz, vagy fogd a kofferedet !

Ne szíts háborút te barom ! Abból volt elég.
Menj és dolgozz ! Mondjuk dolgozz bányászként. Kemény munka, embert formálhatna belőled, mert így csak egy kis takonypóc vagy, aki kiugat a felnőttek hóna alól....pont, mint a cigányoknál.
Üresfejű púpos vagy, valódi, őserővel bíró billentyűharcos.
"Tudjuk a címedet" : adrenalin szint a csúcson..., értelem a kocsma küszöbének szintje alatt.
Mindenekfelett megörvendeztetett, hogy ( hál Istennek) nem üldöztök...
Nem volt se éjjelem, se nappalom, te nyomorék, wc-ben mellépisilő, ingét leevő, púpos zsidó a rettenetesen megfélemlítő "figyelünk téged" beírásod óta. Aludni sem tudtam.

Nyomorult lelked van.

Újabban szájkaratésnak hívják a te -féle hülyegyerekeket.

Kártékony vagy, mindkét fél oldaláról.

Αphelion 2011.10.06. 21:06:29

@Szintén Üldözöttecske: Nem rossz, lassan kezdesz fejlődni! Csak így tovább! Motivációként itt van néhány munkatársunk, akivel közvetlen testi kapcsolatba kerülhetsz, ha kicsit magasabb szintre fejleszted a retorikádat:

www.youtube.com/watch?v=KMe1HfPNq7Y

Szintén Üldözöttecske 2011.10.07. 21:56:59

Nyomorék lelkületű ember lehetsz.
Minden megnyilatkozásod árt az itteni zsidóságnak.

Szexuálisan nem rendben lévő beteg elmékből születik ilyen írás, hogy " tudjuk ám a címedet"....
Mesüge.

Te arra vagy büszke, hogy nincs fitymád ?
Tettél valamit azért, hogy felnézhessenek rád ?

Vagy lélegeztetőgépre szoruló satnya ivadékként olyasmivel büszkélkedsz, aminek létrehozásából nem vetted ki a részed?

Te annyit tudsz, hogy más munkájára büszke vagy. Ócsárlod a magyarokat, és csodálkozol, ha nem szeretnek.

Az ilyen primitív , proli lelkű, tenyérbemászó zsidók miatt termelődhetett ki már ötezer éve is a zsidóüldözés.
Azóta is folyamatosan tart.

Bajt fog hozni rátok a viselkedésetek.

Illés Béla 2011.10.08. 01:12:07

Ez a blog kezd olyanná válni,mint egy színdarab
Mikor várhatjuk alapító szerkesztőinktől az igazi ellenségeink ellen indított VERBÁLIS támadást?

Αphelion 2011.10.08. 14:43:01

@Szintén Üldözöttecske: Ez az, ez az, kezdesz egészen belelendülni! Még a végén lesz belőled valaki. Itt van néhány link amiből további ötleteket meríthetsz:

www.archive.org/stream/Mein-Kampf2/HitlerAdolf-MeinKampf-Band1Und2855.Auflage1943818S._djvu.txt
www.youtube.com/watch?v=AIwL3YEwYgs
www.youtube.com/watch?v=JSeh9sq3bv4

YouTube-ról jut eszembe, te nem akarsz videót készíteni magadról? Ilyen összevissza hadonászós-ordibálós-magadbólkikelőset. Biztos naon ari lennél rajta :)

Αphelion 2011.10.10. 12:22:13

@Szintén Üldözöttecske: Na, készül a videó? A lányok már beszerezték a popcornt, remélem nem hagysz cserben minket!

Ha esetleg a nyelvtudás hiánya jelent problémát, ez ne tartson vissza! Elég lesz, ha a következő szavakat ismételgeted random sorrendben: júden, párázíten, fűrer, fáterlánd, lébenszraum, der, di, dász. Kb. ugyanannyi értelme lesz, mint az eddigi kommentjeidnek!

Szintén Üldözöttecske 2011.10.17. 19:14:15

@Aphelion:
Random sorrendről még nem hallottam, ez új, az állandó fas-nácizás pedig legkevesebb, hogy uncsi.
Te mit tettél, alkottál már az életben, amire ilyen nagyon büszke vagnfh..jujjj! Melléütöttem !
Szálka ment a kezembe..ezek az átkozott fabillentyűk ! Közben ez a coca is rángatja a bő gatyámat, ő is akar ilyen popókórós izét.

Αphelion 2011.10.18. 09:41:35

@Szintén Üldözöttecske: Hát életben vaaagy! Már kezdtünk aggódni hogy valaki megelőzött minket... De akkor ezek szerint csak egy vírus támadott meg -- mert ezen a kommenten azért látszik, hogy nem vagy formában, még csak a zsidó szó sem fordul elő benne. A videóval szerintem várd meg, amíg teljesen meggyógyulsz, mert ahhoz energia kell ... meg beleélés ... meg sssssssschwwwuuuung!

Addig is jobbulást kívánunk, fogyassz sok folyadékot, és ne feledd: az aszpirin csodákra képes! Ha leesett a vérnyomásod, itt van egy kis olvasnivaló amitől majd jól fölmegy:

www.american.com/archive/2009/july/capitalism-jewish-achievement-and-the-israel-test

Szintén Üldözöttecske 2011.10.18. 21:39:41

@Aphelion:
Az a bajod, hogy nagyképűségeddel bajt hozol másokra is.

Szintén Üldözöttecske 2011.10.18. 21:52:36

@Aphelion:
" Már kezdtünk aggódni hogy valaki megelőzött minket"
Te nagyon súlyos beteg vagy.

Αphelion 2011.10.20. 11:53:13

@Szintén Üldözöttecske: Nocsak, új stílussal próbálkozunk? Rövid és velős? Meg kell hogy mondjam, tetszik. Innovatív. Nem terhelsz a szálkákról meg miegyebekről szóló übergáz kitérdeklő élménybeszámolóiddal, hanem pofás kis tweetszerű egysorosokban küldöd a tömény gyűlöletet. Nem is gondoltam volna, hogy faluhelyen is kigondolnak néha új dolgokat!

Látod ha rendszeresen használnád az eszedet, ahelyett hogy folyton csak a Hapszburgok seggéd nyalod meg a nálad sikeresebbeket cseszteted, akkor belőled is lehetne valaki. Felköltözhetnél a városba, lecserélhetnéd a Szuzacsot valami normálisabb verdára, és a nyafogók helyett te is a zsidók táborát gazdagíthatnád. Biztos nem akarod kipróbálni?

Szintén Üldözöttecske 2011.10.29. 21:34:04

@Aphelion:
Mesügének mesüge vagy, de az ártalmasabb fajtából: te csak bajt hozol a zsidók fejére !.
A magukat stratégáknak hívő kissenkik legnagyobb hibája mindig is az volt , hogy lenézték az ellenfelet...
A Suzukiról: ez a cég Magyarországon értéket állít elő, családoknak kenyeret biztosít, beszállítókat alkalmaz......
Neked nem kell " Szuzaccsal" közlekedned...., te valószínűleg Ferrariba képzeled magad, áber az élet valóban más fényt vethet a második emeleti lichthofod által bevilágított területedre.....( A bérházakban valóban nyomorék gondolatok születhetnek )
Te, kiszsidó mire vagy oly büszke ?
Először állíts elő valami értéket, aztán "Szuzacsolj"

Neked van ? Kitermelted az árát ?

Αphelion 2011.11.02. 13:08:02

@Szintén Üldözöttecske: Hát olyan hatalmas nagy értéknek nem nevezném a Suzukit, de végül is közlekedni úgy-ahogy lehet vele, szóval rendben, a Suzuki értéket állít elő, ebben egyetérthetünk. De mire akarsz ezzel kilyukadni? Hogy én meg nem állítok elő értéket? Szerinted pl. Bach meg Mozart sem állítottak elő értékeket? Mert ugye ők sem kapálással meg csavarozgatással-hegesztéssel töltötték az életüket...

Vagy konkrétan a pénzkölcsönzéssel van gondod? Te is biztos tettél már be pénzt a bankba, és lekötötted mondjuk 3 hónapra. Ezzel kölcsönadtad a banknak, ők pedig kölcsönadták valaki másnak, aki hasznát vette, és megérte neki kamatot fizetnie érte. És a végén te is kaptál kamatot. Akkor most ezzel te is csúnya gonosz kizsákmányoló lettél? Szerintem nem, hanem hozzájárultál a gazdaság működéséhez. Akármire is költötted azt a kamatot, elmondhatod, hogy kitermelted az árát. És ez a nagytőkések esetében is ugyanígy van.

Αphelion 2011.11.12. 07:07:15

@Szintén Üldözöttecske:

www.facebook.com/photo.php?fbid=288832264472984&set=a.250335824989295.62131.125249070831305&type=1&theater

Sosána (balra): Ti is érzitek a szagot? Valahol erre bújkálhat a mi kis Üldözöttecskénk...
Debóra (jobbra): Már alig várom hogy szétlőhessem a tökét!
Ráhel (középen): Szétlőheted de csak miután kirúgtam a fogait!

Szintén Üldözöttecske 2011.12.08. 21:00:37

@Aphelion:
" Ti is érzitek a szagot?"
"Már alig várom hogy szétlőhessem a tökét!"
Ezek vagytok ti .Közületek mára majd mindenki Rotschildnek képzeli magát....
A magyar pedig nem beszél nyelvet és suzzanccsal jár.
Mországot pedig megveszitek garasokért.....
Szerintetek.
Szerintem pedig ti keresitek a bajt az egész világon... Menetrend szerint el fog jönni, hibar volt keresni.

Szintén Üldözöttecske 2011.12.08. 21:07:44

@Aphelion:
"Sosána (balra): Ti is érzitek a szagot? Valahol erre bújkálhat a mi kis Üldözöttecskénk...
Debóra (jobbra): Már alig várom hogy szétlőhessem a tökét!
Ráhel (középen): Szétlőheted de csak miután kirúgtam a fogait!"

Nem értem, hogy miért nem szeretnek benneteket, élősködőket.
Nagyon nagy a pofátok, holott értéket soha sem állítottatok elő, mint " kereskedő nép"
Én pedig nyelvismeret nélküli szuzzancsos vagyok...
Hát te tudod...nem fogadnék rátok.

Αphelion 2011.12.08. 21:19:09

@Szintén Üldözöttecske: Na és áruld el, ki fog legyőzni minket? Te és a pár metapédiás haverod? Izrael atomfegyverekkel rendelkezik, nektek mitek van? Csúzlitok?

Szintén Üldözöttecske 2011.12.08. 21:24:27

@Szintén Üldözöttecske: "Sosána (balra): Ti is érzitek a szagot? Valahol erre bújkálhat a mi kis Üldözöttecskénk...
Debóra (jobbra): Már alig várom hogy szétlőhessem a tökét!
Ráhel (középen): Szétlőheted de csak miután kirúgtam a fogait!

El ne kezdjelek én keresni téged : "Szétlőheted de csak miután kirúgtam a fogait!"
És ti hadováltok Hitlerről..Nem fog ez sokáig üzemelni.
Sajnállak benneteket valahol, de megmenteni nem foglak benneteket. Ti kerestétek a bajt.

Iszonyú beteg vagy, de nem csak az én címem nyilvános, te mesüge.

Szintén Üldözöttecske 2011.12.08. 22:05:28

@Aphelion:
"Na és áruld el, ki fog legyőzni minket? Te és a pár metapédiás haverod? Izrael atomfegyverekkel rendelkezik, nektek mitek van? Csúzlitok?"
Szerencsétlen.

Αphelion 2011.12.08. 22:12:52

@Szintén Üldözöttecske: Most komolyan, szerinted ki képes ma vetekedni az izraeli hadsereggel?

Szintén Üldözöttecske 2011.12.09. 20:48:54

@Aphelion:
"Most komolyan, szerinted ki képes ma vetekedni az izraeli hadsereggel?"
Ha az USA megváltoztatja veletek szembeni politikáját, akkor néhányan..
Izrael addig él, míg az USA támogatja.
""Na és áruld el, ki fog legyőzni minket? Te és a pár metapédiás haverod? Izrael atomfegyverekkel rendelkezik, nektek mitek van? Csúzlitok?"
Szerencsétlen."
Ezt szeretjük a zsidókban,

Szintén Üldözöttecske 2011.12.09. 21:09:17

@Aphelion:
Az egész életetek arról szól, hogy addig szívjátok az értéket előállító ember vérét, míg az megelégeli.
Erre álltatok rá.
A többit tudnod kell a történelemből. Ha abból következtetést levonni nem tudsz, az a fajtád baja.
Más:
Tőled, mint uralkodó faj képviselőjétől kérdezem meg: ha a szuzzancsban elromlik a világítás, akkor mit tegyek ?
Szerintem ti rá fogtok baszni, de nagyon, és nem lesz aki megsajnálna titeket.
Uff, én beszéltem
Többet segíteni nem áll módomban.

Αphelion 2011.12.12. 13:04:07

@Szintén Üldözöttecske: Amerika nem fogja bántani Izraelt, ne légy buta. És akkor azzal hogy egyedül őket említetted el is ismerted hogy nincs más aki szembe tudna szállni velünk.

A történelemből meg neked kéne következtetést levonni, eddig mindkétszer ti vesztettetek, a harmadikat csak azért nem fogjátok elveszteni mert már akkora puhányok vagytok hogy ki se fogjátok robbantani.

Szintén Üldözöttecske 2012.01.10. 22:34:56

@Aphelion:
" Amerika nem fogja bántani Izraelt, ne légy buta. És akkor azzal hogy egyedül őket említetted el is ismerted hogy nincs más aki szembe tudna szállni velünk. "

Ez a gőg vezet a végveszélybe.
Egy harcostól még csak-csak elfogadható lenne, de egy judapesti bérház lakótól legkevesebb: nagyképűség !
Legkevesebb :
Az ilyen öntelt kiszsidók okozzák a legnagyobb bajt: a zsidóságnak..
Te mit tettél az Úrért?
Szítottad a gyűlöletet ?
Ilyen parancs nincs, te elmebeteg !
Más:
Ki ne merj oktatni helyesírásból !
Bocsánatkérésedet még nem láttam.
Tényleg kezdjem keresni, hogy Te mikor ütöttél mellé ?
Nagyon gőgös vagy a semmi teljesítményedre.
" Amerika nem fogja bántani Izraelt, ne légy buta....."
Most nem.De ez változhat.
Ne tegyél minden tojást egy kosárba: nem adta jól ki magát,!
Hogy Buda felszabadításakor a zsidók a törökökkel együtt harcoltak......
Nu ! Több mint száz éven keresztül zsidó nem lakhatott Budán....
"nincs más aki szembe tudna szállni velünk.
"De van.
Téboly amit csináltok itt, mesüge.

SvenH. (törölt) 2012.01.23. 00:57:50

kommenttarsak!
azt hittem itt a totocskakat fogjak szapulni ti meg attertetek a zsidokra?
mi van mar a totocskak nem is eleg jok meg erre sem?

Αphelion 2012.01.23. 16:17:10

@SvenH.: Nem sok vizet zavarnak, ez van... :P