Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

Kiből lehet olimpikon?

2012.08.30. 07:00 - Gudea enszi

Olimpia - Jacques Rogge.jpgA Nemzetközi Olimpiai Bizottság közismerten elkötelezett a tiszta, emberközeli, élménygazdag sportélet, valamint a hagyományok iránt. Ennek szellemében állítja össze az olimpiai versenyszámok sorát, mi meg csak nézünk értetlenül, mint Joseph Fritzl a rendőrökre. Nem maradhatunk le azonban a kortól. Megpróbáljuk felvenni az ütemet, és a trendekhez illeszkedően hozzátenni a magunkét az olimpiai mozgalom előmeneteléhez.

Észre kell vennünk, hogy a régi olimpiák felett eljárt az idő, és nyitni kell a modern sportok iránt, hiszen ezekre van kereslet. Számításba kell venni, hogy a nézőt mi érdekli, hiszen a NOB – csakúgy, mint az őt támogató multicég óriások – sem él meg a sportszerűségből, szükségük van a dollármilliárdokra. Az vesse rájuk az első követ, aki nem csinálna hülyét a saját hitvallásából és az életművéből még több pénzért!

Fő áldozatként a vívás kívánkozik az első helyre. A sportág 12 versenyszáma sajnos túl soknak bizonyult ahhoz, hogy mind beférjen a 302-be. Ezt még valahol megértenénk, hiszen nem olimpia az olimpia trambulin és BMX nélkül, de a vívás kálváriája aggasztó. Az utóbbi három olimpián úgy dobálták ki-be a versenyszámokat az olimpiai műsorban, mint Draskovics Tibort a Gyurcsány-kormányok minisztériumai között. Rendkívül okos és elkötelezett sportdiplomaták kitalálták, hogy csereberélni fognak, és mindig kimarad kettő. Igen, amíg úszásban kiosztanak 34 aranyérmet, atlétikában 47-et, de még szinkron műugrásban is négyet, képesek két darab vívószámon gecizni. Előbb Athénban a női tőr csapatversenyt iktatták ki négy évre, majd Pekingben a férfi tőr csapat- és a női párbajtőr csapatverseny tűnt el. Eközben beemelték előbb a női kard egyénit, majd a női kard csapatversenyt is, hogy utóbbi aztán Londonban rögtön ki is maradhasson a férfi párbajtőr csapatverseny társaságában. A sportolók nyilván legalább annyira lelkesednek az ötletért, mint annakidején a higgadt Moszkva-Los Angeles sportdiplomáciai magasiskoláért. Az ötlet csúcsaként már érik a férfi kard csapatverseny kihagyása Rióban, ami után a következő lépés A diszkoszvető szobrának ledarálása, majd az anyagából egy jamaikai rövidtávfutó szobrának meggyúrása és a történelem iránt fogékony NOB székháza előtti felállítása lehetne. Olimpia - lézervívás.jpegEz az unalmas, érthetetlen és közvetíthetetlen sportág, persze joggal szenved kóros népszerűtlenségben az amerikai tévénézők körében. Ők szívesebben néznének St. Louis után ismét botvívást, hiszen azt még Ryan Lochte is értené. Szintén megoldás lehetne, ha lézerkardokkal vívnának a versenyzők, de az is drámaian emelné a Szent Nézettséget, ha csak amerikaiakat engednének a versenyre.

Gerevich Aladár már senkit sem érdekel,
ez kell a modern sportrajongónak.

 

Persze lehetnénk gonoszok, és felvethetnénk, hogy mi a szart keres az olimpián gyereknapi játék, extrém sport, matiné, továbbá hogy kerülnek a férfias férfitestek és a nőies női testek közé 120 kilós anyadisznók. Nem vagyunk szexisták, egyáltalán nem zavar minket, ha edzett nők, ügyes versengés keretein belül verik meg egymást valamilyen küzdősportban. A cselgáncsot kifejezetten magas szinten művelik, még a férfiakkal való összehasonlításban is, sőt legnagyobb meglepetésünkre még a női birkózókon és ökölvívókon sem nevettünk, s így az előzetes ítéletünket is megváltoztattuk. A női tekvandó teknőspáncélba rejtett amazonjai azonban azzal igyekeztek ellenfelük fölé kerekedni, hogy nagyobbat sikoltanak az öldöklő lökdösődés közben. Ez az egész bohóckodás csak arra volt jó, hogy a bronzérmes Vanja Udovičić még kisebbre szégyenkezze össze magát az aranyérmes Milica Mandić mellett a szerb sportolók fogadásakor. Ami még szörnyűbb, az a női súlyemelés. Agata Wróbel borzalmas megjelenése óta be kellett látnunk, hogy ez nem egyszeri lidércnyomás volt, hanem egy teljes iparág épült fel a vízilóra emlékeztető hölgyekre. A 75 kilogrammosokig még csak férfiasan rövid hajak, szúrós tekintetek és a mind nagyobb testsúllyal egyenes arányban megjelenő, hetyke bajuszkák kísérik a dagadó izmokat. Ezután jön azonban a világ egyik legálságosabb dolga: a +75 kg-os súlycsoport. Olimpia - Agata Wróbel.pngA 74 kiló, 96 dekás, erős nők után a 120 kilós szalonnahegyek lépnek dobogóra, akik nem sok esélyt hagynak az esetlegesen még nőkülsejű, 75 kilót meghaladó olimpikonoknak. Élmény nézni azokat a kisportolt, eszményi női testeket. Minden alkalom, ahányszor csak előlibbennek a függöny mögül, az emberi test, a tökéletesség és a harmónia ünnepe.

 

 

Az athéni olimpia legvonzóbb nője, fülében a "dugj meg!" üzenetet hordozó karikával

 

 

A golf riói megjelenését külön üdvözöljük. A média által tolt, pénzgyártó, kapitalista kirakatsportágak közül, a milliomosok tenisze és az amerikai kosárlabda után így már tényleg csak a Forma-1-et kéne valahogy beszuszakolni az amatőr sport ünnepének megálmodott rendezvény versenynaptárába. Olimpia - négerkorbácsolás.jpgA 19. századi, atlétika-központú megálmodók mondjuk nem értenék, hogy ha ilyen úri passzió, mint a golf helyet kap, akkor miért marad ki a lovaspóló és a négerkorbácsolás. Ez még akkor is igaz, ha – eltérően a mai sportvezetőktől – a sportot ők még majdnem annyira szerették, mint a pénzt. A modern NOB viszont legalább olyan szeretettel és alázattal sáfárkodik az olimpiai eszmével, mint az IMF Magyarországgal.

Eddig csupa olyan versenyszámról volt szó, amelyeknek olimpiai létjogosultságán komolyan el lehetett gondolkodni, most viszont jöjjenek könnyed, különösebb agyalást nem igénylő percek. Ha az abszolút politikamentes és békét hirdető olimpiát megfertőző ideológiai mételyt említjük, mindenkinek az 1936-os berlini, esetleg az 1980-as moszkvai olimpia jut eszébe, pedig sem vadlégi zuhanóbombázás, sem feszített víztükrű marxizmus nem lett a programba kényszerítve. Ezzel a két totalitárius diktatúrával ellentétben a mindenhova elérő és mindent behálózó genderizmus sikerrel söpörve félre minden józan ellenérvet, 16 éve akasztat. Mármint női nyakakba Grosics, Bozsik, Kocsis, Puskás, Bene, Varga Zoltán és Dunai Antal aranyérmeivel elvileg egyenértékű aranyérmeket. Mielőtt felmerülne a szexizmus és hímsovinizmus teljesen váratlan vádja, adjunk némi esélyt, és vizsgáljuk meg mi fán terem a női, futballnak nevezett sport!

I. Végy egy jó kapust!
Na, ezt gyorsan felejtsd el! Ha jó kapust veszel, az meg fog bukni a szexvizsgálaton, téged meg kizárnak. Inkább végy egy kapust, akiről azt érzed, hogy az ellenfél kapusa még nála is nagyobbakat fog bakizni!

II. A játék alapja a védekezés
Mivel a védekezést az I. pontban szereplő személynek kéne irányítania, és védők kellenének hozzá, erről is igyekezz lemondani! Persze a kapusmezbe öltözött nő igyekszik majd instruálni a mezbe öltözött nőket, de ennek annál több eredménye nem lesz, hogy a teltházas, 40 ezres stadiont is csirkekeltetőnek fogod érezni. Egyébként az ötpercenként elkövetett kisebb, és a húszpercenként elkövetett hatalmas helyezkedési hibáknak nem lesz komolyabb következménye, mert a teljes mezőnyben nincs olyan csatár, aki erősen, csípőből meg tudna fejelni egy labdát, 5 méterre a kaputól. Egy nagy tekebábut fog belefejelni, szépen ki a lelátóra.

III. Lövésből lesz a gól
Ez az egy végre nem változik, legfeljebb csak kiegészül. Lövésből, passzból, löbbölésből, pöttyentésből, kidobásból, bedobásból, meg bármiből, ami kicsit is a kapu felé tart. Nyugodtan rúgd rá, akármilyen szar, gyenge, pontatlan, helyezetlen is a lövésed, mert az ellenfél kapujában a lövésednél is gyengébb kapus fogadja majd! Ugyanígy nyugodtan íveld fel, ha csapattársad veled egy vonalban lohol a kapu felé! Az ellenfél hátvédjei nyolc esetből hatszor ez elé, a messze lemaradt csapattársad elé fogják kifejelni.

IV. Ütemérzéket és magabiztosságot igénylő megoldások
Igazából ez a legmókásabb rész. A női Beckenbauernek nevezett játékos is gond nélkül szögletre szabadít fel 50 centivel az oldal- és 5 méterre az alapvonaltól. A becsúszások pedig tanítanivalóak. Most kivételesen nem akarunk senkit lefikázni, mert nagyon átérezzük a becsúszó női futballisták helyzetét. Az pont ugyanolyan, mint a miénk 10-12 évesen. Rettentően szerettünk volna rendesen és jól becsúszni, mert az irtózatosan menő dolog. Néha meg is próbáltuk, de egyúttal rettenetesen féltünk is tőle.

Lássuk az akkor uralkodó világbajnok és a bronzérmes rangadójának egy tetszőleges 9 percét 2009-ből! Figyeljünk a magabiztos helyezkedésre, a határozott passzokra, a fejelni készülő csatárt hatástalanítani igyekvő védőkre és a letisztult összjátékra! Nyoma sincs ugyebár ideges, görcsös kapkodásnak és csapkodásnak.

Minden ellenérv előtt meghajolva teljesen nyilvánvaló, hogy a puszta valóság helyett a barátnőtlenül, anyánkkal élés felelős a női labdarúgásról összehordott rágalmainkért. Mi mégis kitartunk amellett, hogy Egerszegi Krisztina nem azért ötszörös olimpiai bajnok, mert egyedül ő nem fulladt bele a medencébe 200 méteres kutyaúszásban. Nagy Tímeának sem okozna gondot egy kiló sertéscomb nyársra tűzése, a női kézilabda-válogatott is egészen sokat tud saját sportjáról. A női labdarúgók ellenben keveset, és a nagyhangú vagyunkmiolyanjók pofázáson kívül azt is rosszul. Persze mi mégis vagyunk olyan jóságosak, hogy még ennek a nagyrakás szerencsétlenségnek is adunk egy csöppnyi esélyt. Ha az aranyérmes női labdarúgók képesek feljutni a BLASZ I. osztályából az NB III-ba, akkor helyük van az olimpián. Bár erre nyilván minimális az esély. Még akkor is, ha az előttük álló két csapat a hét közben dolgozó játékosai miatt csak 8 emberrel tud kiállni. Sebaj, négy év múlva itt lesz nekünk női hetes-rögbi. A női foci melletti egyetlen hathatós érv a nemek egyenrangúsítása lehet. Mi viszont köztudottan nem kedveljük a kettős mércét, úgyhogy szeretnénk a férfi RSG-t és férfi szinkronúszást az olimpiai műsorba. Olyan szép kecses és egyenlő lehetne, hogy még Jackdit Halberstam férfiasan kemény lelkét is meghatná.

Javaslatunk szerint ilyen helyezkedő-, passzoló- és lövőképességű mezőnybe kéne magát felverekednie bizonyításképpen a női foci világelitjének:

Vajon a Győri Audi KC női csapata hogy szerepelne a férfi kézilabda NB III-ban?

A női focival ellentétben a kerékpár nem értelmetlen és életképtelen sport, ám a 18 versenyszámot túlzásnak érezzük. A 4 országúti és a 2 hegyikerékpár versenyszámban nem látunk kivetnivalót, de nincs az a sportdiplomata, aki jól meg tudná indokolni, hogy a túlzsúfoltsággal küzdő olimpián – ahonnan az egyik legnemesebb számot, az öttusa csapatversenyt is száműzték – minek kell 10 pályakerékpár versenyszám. Az öttusát persze értjük, hiszen megpróbálták kicsinálni az egyéni versenyt is. Vélhetően sem a magyar, sem a szovjet győzelmek nem javítottak a nyugati demokratikus országok hangulatán, más meg képtelen volt odaférni. Pályakerékpárban ugyanakkor a britek, amerikaiak, németek, hollandok, dánok és ausztrálok nyerik az aranyakat, Demokrácia pedig boldog és elégedett. Sőt, ahogy a felsorolásból látjuk, valószínűleg Odin is. Érdemes hát elmerülni kicsit az olimpiai pályakerékpár-számokban. Az egyéni sprintversenyek és a pályakerékpározás öttusájának számító omnium teljesen rendben lenne, ám ott már rezeg a léc, hogy a csapatsprint és a csapat üldözőverseny is helyet kapott. Nem mintha nem lenne némi különbség a kettő között, de kajak-kenuban is tudnánk még választani néhány számot, hogy 7-8 aranyat hozzunk haza belőle.

Olimpia - graffiti.jpgÉs a pályakerékpár még mindig nem a BMX, ráadásul talán már Rióban érkezhet a gördeszka. Sosem hittük volna, hogy egyszer az Extreme tévécsatorna is az olimpia előszobája lesz. Innen már csak egy lépés a nyugati összetett verseny: 500 m crosspályás BMX után le kell ugorni a nyeregből, és rendőrsziréna vijjogása közepette, időre felfújni egy kötelező elemekből (áthúzott horogkereszt, peace-jel, anarchia-jel) és szabadon választott ábrából álló graffitit a rendelkezésre álló régi épületek valamelyikének falára. Ezután el kell gördeszkázni az 500 méterre lévő gyorsétterembe, és ott a wc-ben felmelegíteni és beadni egy adag heroint. Az ügyes vénapreparálás ugyanolyan kulcsfontosságú mozzanat, mint a vegyesúszásban a mell-gyors forduló, itt nagy előnyre lehet szert tenni. A frissen belőtt versenyzőnek minél előbb el kell botorkálnia a 100 méterre lévő szavazóhelyiségbe, és ott érvényes szavazatot kell leadnia az országának megfelelő liberális pártra. Az amerikai és a német versenyzők itt hatalmas előnyt élveznek, hiszen csak a lapot kell megtalálniuk, az X-et pedig már bárhová tehetik. Ezzel szemben a magyaroknak tág pupillával kell keresniük, hogy az ötből melyik hármat jelölhetik. Az érmeseknek természetesen itt is kötelező doppingvizsgálatra kell menniük, és ha valakinek nem találnak a vizeletében cannabist, azonnal kizárják.

Olimpia - lovasíjászat.jpgA nyugati összetett mellett nagy nézettségi lehetőségek rejlenek a pókerben, a snookerben és a dartsban. A küzdősportok szintén bőven tágíthatók még. A cselgáncs mellé felvették a lusta ember karatéját, a tekvandót, így javasolnánk még a barantát és a lovasíjászatot, ez két biztos arany nekünk. Na meg persze a kravmagát, nehogy Efraim Zuroff morcos arccal bekopogtasson Jacques Rogge ajtaján. Zuroff kedvéért beemelhetnénk a számháborút is, amelyben Elie Wiesel jó eséllyel vihetné haza az aranyat, mert senki sem tudná leolvasni a számát. Az ugróasztal is jó vicc, alig várjuk a kötélmászást, a fogócskát és a kő-papír-ollót. Ha pedig bárki kételkedne a kivitelezhetőségben, megnyugtatnánk, hogy mindez csak elegáns helyen megrendezett konferenciákra meghívott, sok kenőpénzzel, finom konyakkal, és minőségi tinikurvákkal ellátott öreg, és erkölcstelen sportdiplomaták kérdése. Természetesen nem olyan 17 éves ribancokra gondolunk, amilyen miatt Ribéryt meghurcolták, hanem a sportdiplomáciában felülreprezentált germánok köreiben oly népszerű, 10-14 éves lánykákra.

Olimpia - bringóhintó.jpgA mostani olimpia szintjét megütő sportágakban persze nincs hiány. Nagy szenzáció lehetne a farkasszemnézés, előbb csoportkörben, majd a továbbjutók egyenes kieséses rendszerben bonyolíthatnák le a küzdelmeket. A farkasszemnézés hóesésben a téli olimpia ékköve lehetne. A következő téli olimpia egyúttal lehetne Dubaiban, vagy Szingapúrban, a lényeg, hogy terjedjen az olimpiai eszme. Na meg a reklámokra fogékony közönség. Ezekben a gazdag városokban adott minden feltétel. Kivéve persze a havat, de az nem szempont, hiszen már Vancouverben sem volt. És messze még a lehetőségek vége. Az angolok be akarták hozni a Twenty20 krikettet, és odahaza megmutatni a világnak, hogy érezték magukat focizás közben a 6:3 előtt. Jöhetne még a sporthorgászat, a sokak által sportnak nevezett versenytánc pedig az ezek szerint szintén sportnak számító kaszkadőrködéssel együtt nyerhetne bebocsátást. Legyen ez a világsport nagy ünnepe, jöjjön a bringóhintó és zsonglőrködés csapatverseny, majd az egyéni összetett és szerenkénti döntők labdával, bábuval, bottal és fáklyával. A mikádó színes pálcikái is nagy lökést adhatnának az olimpiai mozgalomnak. Képzeljétek el, hogy az amerikai versenyzőnek sosem mozdulna meg – a bíró látta! A magyarnak sem mozdult meg ugyan, de szabálytalanul fogta meg azt, amelyiket kihúzta, ezért az egyenlőség elve mentén sajnos kénytelenek kizárni. A két hét megkoronázása végül a záróünnepség előtt rendezett, rendkívül jól közvetíthető és érthető hotdogevő verseny lehetne. A jó vásárlóerővel rendelkező amerikai nézők tízmillióit szegezné a képernyők elé, ezáltal teljes összhangban lenne az olimpiai mozgalom modern törekvéseivel.

Olimpia - mikádó.jpgA NOB szintjét képviselő, hozzánk azonban méltatlan komolytalankodást végül zárjuk le egy teljesen megfontolt és felnőttekhez méltó inditvánnyal! Jól láthattuk, hogy valahol meg kell húzni a határt, és nem szabadna minden jöttment sikoltozó nőt, meg extrémsportoló utcagyereket beengedni. Ha már azonban úgy alakult, hogy a NOB a lehető legfelelőtlenebbül állt ehhez az ügyhöz, egy súlyozott éremtáblával még lehetne valamicskét igazítani a megkopott olimpiai eszmén. Négy kategóriát állítottunk fel, és mindegyikhez egy szorzót rendeltünk, amely értékét tekintve elhelyezi az adott sportágban nyert aranyérmet.

A kategória – 1.00: férfi csapatsport, férfiak fegyverrel a kézben, harcoló férfiak, erős férfiak, ügyes/gyors férfiak, nők fegyverrel a kézben, harcoló nők, ügyes/gyors nők

B kategória – 0.50: női csapatsport

C kategória – 0.10: bájos pasik, emelgető „erős” nők és emelgető erős „nők”, „harcoló” nők, táncoló nők, szép nők, extrémsportok, trambulin

D kategória – 0.00: női labdarúgás

Címkék: sport pina nézettség olimpia kapzsiság női foci nob extrém sportok

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr74732490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Überfiorentini 2012.08.30. 08:47:57

Természetesen a vitorlázás, a díjlovaglás, a szinkronúszás, a ritmikus gimnasztika, a férfi (strand)röplabda, a női foci, a tollaslabda, a tenisz, az íjászat és az 50 km-es gyaloglás programból törlése fel sem merül, elvégre ezek mind látványos, férfias, jól közvetíthető, magas nézőszámmal futó számok.

Pussy Riot (törölt) 2012.08.30. 09:35:45

Az asztalitenisz megalázása a NOB részéről kimaradt.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2012.08.30. 09:57:46

a bohócfoci helyett tényleg lehetne futsal...

sTormy 2012.08.30. 10:27:15

Ez a pálcikás egyébként marokkó, de a mikádó is látványos társasjáték.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.08.30. 11:02:18

@Pussy Riot: Amióta nincs Waldner, azóta az asztaliteniszt sem érdemes nézni.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.08.30. 11:16:21

@sTormy:
Kiváltképp, hogy a két elnevezés ugyanazt jelöli.

sTormy 2012.08.30. 11:21:59

@Gudea enszi: Akkor ez egy ilyen nyelvújító hülyeség lesz, az én időmben egy táblás játékot ismertünk mikádóként.

kaskala 2012.08.30. 11:24:14

A kerékpározás pont olyan mint az atlétika.
Mi értelme lenne, ha egy számban indulnának a sprinterek és a maratonisták?
Az omnium pedig a tízpróbanak felel meg.
Bolt mehetne súlyt lökni:))

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 11:24:37

Hehe. Gördeszkázásban érdekelve vagyok (lehet buzizni), de azért ezt tényleg hülyeség olimpiai számnak előadni. Annyira autentikus, hogy az érintetteken kívül senki nem tudja megkülönböztetni a különféle trükköket, ráadásul a pontozása is szubjektívebb minden más olimpiai sportnál. nincsenek kötelező gyakorlatok, nem nagyon lehet meghatározni a különböző trükkök nehézségét, értékét.
Vérre menő harc sem alakul ki a dobogó körül, mert nem nagyon tükrözi egy adott gördeszkás tudását a verseny eredménye.
Egyetlen haszna, hogy az érmeket szinte biztosan nem Kína, Ukrajna, Szerbia, Magyarország kapja.
Ez nagyjából áll a BMX-re is.

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 11:30:34

@sTormy: táblás? Mi szerepe van ebbe a játékban a táblának?

sTormy 2012.08.30. 11:38:06

@KürtiT (Tromb74): Ebben semmi, épp azért mondom, hogy van mikádó néven egy másik játék

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 11:42:09

@sTormy: Én is a marokkót ösmerem mikádó néven, mint enszi, de ettől még lehet ilyen táblás játék is.

spenci 2012.08.30. 11:47:12

A női foci mellett kiállnék, az az utóbbi időben hatalmasat fejlődött. Meg lehet nézni pl. a német női bajnokságot, a játékosok már ügyesek, gyorsak. / megkockáztatom: magyar ffi csapat kontra német női csapat meccsén nem lenne egyértelmű az eredmény...../. Nyilván bénázásos videót össze lehet hozni akár a BL döntőkről is.
Az úszásban tényleg sok a versenyszám.
A cikk többi része részemről OK.

Überfiorentini 2012.08.30. 11:58:54

Na, ti sem voltatok katonák! A mikádó nem egy pálcikás játék, hanem egy kabátféleség.

Styxx 2012.08.30. 12:07:01

Ez eddig az egyik legjobb gyülieli-írás. Kábé olyan, mint amilyennek a jó sztendapnak is lennie kellene. Először röhögsz rajta, majd otthon elgondolkozol, hogy: azt a Q! legalább kilencvenöt százalékban igaza van!

sussudio 2012.08.30. 12:13:04

A vívónők azok "ügyes nők" ('A' kategória) vagy "harcoló nők" ('C'kat)?

Azért van még itt mit kidolgozni...

Sok igazság van abban, amit írsz, de azért nem mindig, minden sporttal szemben vagy igazságos.

Nem értem pl, hogy a tenisznek miért nem lehet helye az olimpián - ha azért, mert kifejezetten pénztermelő, "profi" sport, ainek megvannak a maga, olimpiánál nagyobb versenyei (ez egy érv, amit el tudok pl fogadni)), akkor ugyanez tökéletesen igaz a férfi focira is...

Ezen kívül néhány sportágon számonkéred, hogy mivel kevesen űzik, így az abban mutatott teljesítmény nem olyan érdem, mint más sportokban. Ezzel az érvel csak az a baj, hogy ez világszinten igaz pl az öttusára is, amit egyébként nagyra értékelsz... (joggal, nem ezzel vitatkozom)

Bicigliben zavar a sokféle táv és forma- ugyanakkor ez nem zavar az úszásban, kajak-kenuban stb. Miért nem? (Az úszásnál pl még az az érv is felmerülhetne, hogy hahó, hát itt az a cél, hogy minél gyorsabban (!!!) ússzuk le a távot - akkor miért úszunk a 3 "lassú" úszásnemben is? Kajak-kenuban szerintem bőven túlosztják az érmeket.) Ok, lehet érv az, hogy az egyik hagyományos szám, a másik pedig nem - de az úszásban sem volt régen ennyiféle szám...

Szóval igazából értem, amit ki akartál hozni a témából és alapjaiban igazad is van (az eszmében), csak azért az érveid néhol nem konzisztensek - talán azért, mert valójában nem is lehet konzisztensen érvelni az ügyben, inkább csak "érzi" az ember...

sussudio 2012.08.30. 12:15:40

@Styxx:

Bakker, csak most látom a blogot magát...

Picit benéztem, de tényleg játszik, amit írsz. :)

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2012.08.30. 12:46:35

Ismét remek írás, a Budapesti olimpián, ha remélhetőleg lesz beleszólásunk, majd lehet rostálni, előre a 20 magyar aranyért.

sutianap 2012.08.30. 13:33:31

RSG - férfi. Rózsa Sándor Gém, két férfijú egy mástól három méterre csapkod a másikra karikásostorral. Nemaz aki adja, hanem aki kapja - pontozásos rendszerben.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.08.30. 14:15:14

én nevezném olimpinára a fotelrokkot és a zsebhokit, abban világelsők vagyunk.

isail · http://isail.blog.hu 2012.08.30. 14:59:18

@Bleiber százados:
a vitorlázást érintettség okán kénytelen vagyok megvédeni. Bár a nehezen érthetőség tényével nem tudok vitatkozni. Népszerűsége viszont nagy. Kicsit olyan, mint a vízilabda: lényegesen többen nézik, mint ahányan értik, mi történik benne.

A férfiasságba ne menjünk bele, hidd el bemondásra, hogy komoly fizikai kihívás.

---

A mikádó egy kabát, mint megtudtuk, Marokkó egy ország - akkor most hogyan nevezzük a pálcikás játékot???

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 17:45:27

@Gudea enszi: Jut eszembe ez az aranyérmek értékének megkülönböztetésére tett kísérlet egy baromság. Az arany az arany, bázzmeg.
A helyes a következő érmek kiosztása.

A kat.: arany, ezüst, bronz
B kat.: ezüst, bronz, acél
C kat.: bronz, acél, alumínium
D kat.: acél, alumínium, műanyag

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.08.30. 23:06:47

@Styxx:
Köszönjük, de keveselljük azt a 95%-ot. Szerintem számold át újra! :)

@sussudio:
Mivel a vívónők nem "erős" nők és nem is erős "nők", ellenben a férfi vívók mellett sem hatnak röhejesnek, minden bizonnyal az ügyes nők közé tartoznak.
A multimilliomos focisták sem járnak az olimpiára, hanem a zöldfülűek játszanak. Akkor Kobe Bryant és Roger Federer se szaladgáljon ott! Vagy ne legyenek egyszerű sportolók multimilliomosok!
Az úszásra és a kajak-kenura is utaltam, a kerékpárnál szerintem némileg torzabb a helyzet, de mint láthatod, ott sem a pályakerékpár az igazi ellenség.

@isail:
Pont erről szól a cikk, hogy a komoly fizikai kihívás nem egyenlő a sporttal. Komoly fizikai kihívás a hegymászás és a részegen hazajutás is, mégsem olimpiai sportágak. Ennek ellenére a vitorlázással sincs okvetlenül baj.

@KürtiT (Tromb74):
Igazat kell adnom, és az ötlet is remek, csak az érmek tekintetében vagy indokolatlanul jóindulatú. A javaslatom:

A: arany, ezüst, bronz
B: bronz, vas, alumínium
C: fa, gipsz, papír
D: bakelit, PVC, hungarocell

KürtiT (Tromb74) 2012.08.31. 00:30:19

@Gudea enszi: Hát elismerésem, hogy a vinil-klorid és a sztirol polimere közötti értékbeli különbséget ilyen magabiztosan határozod meg. reméljük a D kategória második és harmadik helyezettje se fog elbizonytalanodni a saját eredményét illetően.

Mondjuk elvárható tőlük, hogy legalább kémiában legyenek erőssek, ha már a sportban nem lehetnek.

GépBalta 2012.08.31. 01:29:57

@Gudea enszi: Rióban végre jönnek olyan hajók is amiket nem 50 éve terveztek aztán lesz ott izgalom. Jó szélben egy katamarán eldöcög 40-50km/h körül is.
Egyébként idén is szép eredményeket értek el a vitorlázóink csak más sportágakban annyi érem jött hogy egy-egy huszonpáradik helyet már meg sem említett a csaj az M1-en.

Überfiorentini 2012.08.31. 13:34:55

@isail: Biztos úgy van, ahogy mondod, de a vitorlázás nagy bajnokai általában 50 év körüli, pocakos alkoholisták.

isail · http://isail.blog.hu 2012.08.31. 15:46:34

És nem csak a nagy bajnokok! Ilyen merítésből valóban nehéz dolgozni.

isail · http://isail.blog.hu 2012.08.31. 15:51:44

@Gudea enszi: a százados tette szóvá, én csak felvettem a kesztyűt.

Különben meg, ha semmi mást nem lehet elmondani a sportág mellett, szabadjon megjegyeznem, hogy itt - ellentétben, mondjuk, az általad is említett női súlyemeléssel - legalább vannak jó csajok. Példának okáért a női párosversenyzésben végül bronzérmes finnek:

www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Silja+Lehtinen+mitalijahtiin+kotivesill%C3%A4/1135267445837

Illés Béla 2012.08.31. 23:17:48

Ezért gyűlöllek titeket:"a NOB – csakúgy, mint az őt támogató multicég óriások – sem él meg a sportszerűségből, szükségük van a dollármilliárdokra. Az vesse rájuk az első követ, aki nem csinálna hülyét a saját hitvallásából és az életművéből még több pénzért!"

Tökéletes kórkép. :)

Még szerencse,hogy a politikát nem sikerült bevonniuk ebbe,mert ha .ez a szerintem hiábavaló próbálkozás sikerrel járna akkor... nagy bajban lennénk.

B. Bíró 2012.09.03. 08:36:01

A női labdarúgás elemzésekor fájdalmasan kimaradt a női játékvezetés elemzése.

Überfiorentini 2012.09.03. 11:37:19

@B. Bíró: Mindenki tudja, hogy a nők nem értik a les- és előnyszabályt.

gabesz7004 2012.09.03. 17:37:45

Szerintem a bevásárlókocsi toló verseny lehetne az egyetlen igazi női sportág. Lehetne szlalom, gyorsasági és kötelező elemek (sör, bor, pálinka) megtalálása a boltban.

rkazinczy 2012.09.09. 23:55:58

Mi van mar??? MI.ndig il.yen h.ulyesegroll i.rtok... H.ol v.an egy t.orok p.oszt v.agy iz.raeli va.gy a.merikai vag.y P.alesztin?

Pusztába kiáltott Emil 2012.09.11. 23:34:41

Cseh nemzeti tragédia! Többen haltak meg ma mint az elmúlt 100 év bármelyik fegyveres konfliktusában.

index.hu/kulfold/2012/09/11/tomeges_metilalkohol-mergezes_csehorszagban/

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.09.19. 13:46:25

A női foci ekézését önmagában még megértem, csak ne jutnának eszembe a frizuraVB/EB/UEFA hősei...

A női küzdősportok pedig jobb szorzót érdemelnek, idén a lányaink megmutatták, hogy akármelyik szerzőt vagy törzskommentelőt képesek lennének elhajítani, mint görény a kölnisüveget. Fél lábbal is.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.09.20. 10:30:08

A hozzászólások hatására átgondoltuk a dolgot, és kicsit módosítottunk a szorzótáblán.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.02. 04:21:39

sor virsli verseny vagy Riga blokk dobo verseny az jo lenne. Vagy fedett palyas veralafutas.

omron 2013.11.22. 09:07:27

Üdv!

Gudea Enszi idézhetem másik szájton ezt a pár sorodat?

"A komoly fizikai kihívás nem egyenlő a sporttal. Komoly fizikai kihívás a hegymászás és a részegen hazajutás is, mégsem olimpiai sportágak."

Köszi! omron

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.11.25. 19:45:15

@omron:
Idézheted, és még jobb, ha a cikket is linkeled mellé. :)

omron 2013.11.26. 07:59:58

Üdv Gudea!
Megfordult a fejemben csak az a gáz, hogy névvel, címmel, oltási bizonyítvánnyal vagyok ott beregelve, és üldözési mániám van!
Nem beszélve arról, hogy a társaság szellemi kvalitás dolgában is elég heterogén!:) Mi lenne, ha ideszabadulna pár száz hülyegyerek hisztizni? Pedig némelyik hasban vállas "sportolóra" ráférne kis oltás!:):)
Szerintem marad az idézet forrással, akit érdekel majd rákeres.