Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok
  • Frick László Intézet: A pincében lakó osztrák lányról nekem nem az Amstetti Rém áldozata ugrott be, sokak laknak szuteré... (2018.09.23. 08:30) A svédek
  • Albu: indavideo.hu/video/Csibesz_-_Gigolo web.archive.org/web/20110321052930/https://mulatos.blog.hu/201... (2018.07.24. 14:51) Fos zenék egykori gátlástalan kirablóinktól - Vendégposzt
  • Atti Békási: @dr. Trebitsch: Sajnos nem olvastam el hamarabb a hozzászolását,így ugyanerre hívtam fel a figyelm... (2018.06.08. 06:58) A demokratikus Ausztria, ahol már semmi sem emlékeztet a náci múltra
  • Flat Eric / sta prest: @pixelpiréz plüssvitéz: Maraggyá má kiskancsó! Azé bazmeg, mer nemtucc ennyit eccerre elovasni, m... (2018.03.07. 15:49) Az osztrákok

Vendégposzt - Brek-feszt

2013.03.13. 17:43 - Kurtz ezredes

Modor Tibor barátunk egy színpompás kis képpel kedveskedett nektek. A kultúrák, civilizációk metszéspontjából gyakran létrejön az a sokszínűség, amit nekünk is illene végre elsajátítani. Sajnos azonban csökönyösen ragaszkodunk a saját reggelinkhez, ahelyett, hogy ilyen finom különlegességeket ennénk, amiket az angolokon kívül senki más nem fogyaszt. Következzenek hát az angolok és szigorúan nemangolok különféle reggeli étkei, ha a képek közt meg tudjátok találni a különbséget, megehetitek!

Screenshot 2013-03-11 at 21.20.00.png

Ui: Fogalmunk sincs, hogy az ulsteri, mani reggelt vajon ugyanaz nyitja-e meg, mint a Csatorna szigetek reggelét, de biztosan nem ezt eszik, erről kezeskedünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr305133146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.03.13. 18:21:03

Érdekes módon mindegyik tányéron van egy darab feketekőszén.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.13. 18:43:42

@immortalis:
Remek megfigyelés, Írországba biztos minden hajnalban szállítják a friss fogást Leeds környékéről.

Fu Manchu 2013.03.13. 18:54:16

Ettől a reggelire evett babtól nem élnek meg kínos pillanatokat a britek? "Szeles időnk van ma, isn't it?"

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2013.03.13. 19:16:54

Ez az igazi fúziós konyha, gyerekek!

És nagyon köszönöm a lehetőséget, nagyobb megtiszteltetés ez Nekem, mintha mondjuk a Galamusra publikálhatnék valami pompás kis szösszenetet.

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2013.03.13. 21:09:41

Ha nem tudnám, hogy milyen Kifinomult Urak blogoznak errefelé, azt hihetném, hogy a képek forrása az az oldal, ahova a reggeli prátot töltik fel a beteges disznók.

A csodás szigetek minden friss zöldségéből, gyümölcséből került a tányérra.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.03.13. 21:55:53

áh, a fekete pudding! minden reggeli elemi része.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.13. 23:15:23

@Atlétás Bandi:
Esetleg egy kis szarráfőtt zöldborsót tudnak még kínálni a hazaiból.

Kelly Pinkham 2013.03.14. 04:04:02

A képen feltüntetett népek egymás mellett élnek egy tenger által izolált szűk területen, s ebből következik, hogy például Skócia flórája és faunája tökéletesen megegyezik az angol vidék állat- és növényvilágával. Teljesen érthető tehát, ha ugyanazokat az alapanyagok használják fel a reggeljük elkészítéséhez. Ráadásul évszázados közös történelemmel rendelkeznek, kölcsönös hatást gyakorolnak egymás gasztronómiai kultúrájára (is).

De vegyük górcső alá a "magyarok" étkezési szokásait is! A buta és nacionalista magyarok többsége azt hiszi, hogy az úgynevezett "magyar konyha" évezredes múltra tekint vissza, pedig ez kurva nagy tévedés! Evett-e Mátyás király krumplipaprikást? A buta és nacionalista magyarok elsöprő többsége azonnal rávágná: Naná! Miért ne evett volna! Pedig a krumpli, amely manapság egyike a magyar konyha legtöbbet használt alapanyagainak, amerikai eredetű, és csak a 16. század derekán került be Európába, a spanyol és angol (!) hajósoknak köszönhetően! Na, ennyit a magyar konyháról...

Ennek a blognak a szerzői minden ehhez hasonló cikkel lejáratják magukat és a nemzeti gondolatot, és etnocentrikus-egoisztikus nemzeti beállítódásukról tesznek tanúbizonyságot. Amit ti csináltok, az nem európai értelemben vett patriotizmus, hiszen ti esetekben egy olyan beteges beállítódásról van szó, amely látszólag pozitív nemzeti önértékelés fenntartására törekszik ugyan, de valójában kimerül más kultúrák és nemzetek gyalázásában. Ja, amúgy a 200 ezer Londonban élő magyarnak valamiért nem hiányzik a magyar konyha, jól megvannak ők a Fish and Chips-szel is...

Zigi 2013.03.14. 05:10:35

@Kelly Pinkham: Jól megadtad nekik, most nem lennék a bőrükben.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 05:15:44

@Kelly Pinkham:
Vágó Úr, ez most komoly?
Mátyás király tényleg nem evett krumplit?
De amúgy Vágó Úr szerint Mátyás király nem is volt magyar, ugye?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 05:18:50

@Kelly Pinkham:
Vágó Úr!
Ha már idetévedt, mint szkeptikust kérdezem. Ön nem szkeptikus az ügyben, hogy a képen feltüntetett népek valójában nem is népek, hanem csak nép?

Kelly Pinkham 2013.03.14. 07:55:15

@Kurtz ezredes:

Úgy veszem észre, kedves barátom, te kicsúfolsz engem. Pedig látod, nekem mégiscsak igazam van, ami észrevehető abból is, hogy felzaklatott indulataid hevében kétszer is rácsaptál a válasz gombra, noha ezek a semmitmondó, üres, lekezelő és gunyoros gondolatok minden különösebb probléma nélkül belefértek volna egy darab viszontválaszba is. A kapkodás és a fejetlenség egyértelmű jelei ezek, kedves barátom. Ugyanez a döbbenet és kapkodás volt megfigyelhető Orbán Viktoron is, amikor hosszú halogatás után végre válaszolnia kellett Gyurcsány Ferenc („Miért fél a miniszterelnök úr?” című) kérdésére a Parlamentben. Ő is csak vigyorgott és pislogott, idegesen krákogott, hebegett-habogott és a szavakat keresgélte, tehát látszott rajta, hogy fülön csípték, és ezt nem tudta megfelelő módon lereagálni. A te kétségbeesett és megmosolyogtatóan erőltetett válaszreakciódból is azt a következtetést lehet levonni, hogy valószínűleg váratlanul és felkészületlenül ért a hozzászólásom. Nem vagy te buta gyerek, azonnal felismerted, hogy kettőnk közül én vagyok szellemileg fölényben. A hozzád hasonló félművelt nacionalisták szemében én testesítettem meg a kordában tarthatatlan racionalitást, én vagyok az, akinek szellemi fölénye leküzdhetetlen, gondolatai követhetetlenek, következésképpen csak kigúnyolni lehet. Te is pontosan ezt tetted. Jaj, drága barátom, éppoly kiszámítható vagy, mint egy Vass Virág regény.

Megérdemelnéd, hogy ne válaszoljak, azonban valami megmagyarázhatatlan, különös késztetést érzek arra, hogy még egyszer felmossam veled a padlót. Azt kérdezed, magyarnak tartom-e Mátyást? Nos, nem kívánok itt belemenni abba a nagyon messzire vezető vitába, amely a Hunyadiak származása körül parázslik még napjainkban is. Természetesen ez fontos kérdés, de én mégis más oldalról közelíteném meg. A helyesen megfogalmazott kérdés így hangzik: magyarnak tartotta-e magát Mátyás király? A válasz egyértelmű: nem, legalábbis nem abban az értelemben, ahogy azt a hozzád hasonló nacionalisták gondolják. A nemzet és a nemzeti identitás fogalma nagyon más volt akkoriban, mint ma, sőt valójában akkor még nem léteztek ezek a fogalmak. A mai magyar nacionalizmus ugyanis a nemzeti ébredés korában, tehát 19. században született, egy fiatal és túlbuzgó nacionalizmus hozta világra, amely a maga megmásíthatatlan egységén belül nem akart és nem tudott megtűrni semminemű faji, felekezeti, vagy nyelvi különbséget. Mátyás valószínűleg a magyar-hungarus nemesi identitással rendelkezett, azaz a "Natio Hungarica" tagjának és vezetőjének tartotta magát, de ez nem jelenti azt, hogy erős, modern értelemben vett etnikai tudata volt. Akkoriban a nemzet fogalma ugyanis kizárólag a nemességre terjedt ki, és nem jelentett vérségi köteléket, etnikai-faji kapcsolatot, de még a közös nyelvet sem. A magyar-hungarus nemességnek, tehát a magyar nemzetnek tagja lehetett például egy Itáliából érkezett, magyarul nem beszélő, a királytól nemesi címet kapott személy, de nem lehetett tagja a magyar anyanyelvű alföldi paraszt, jóllehet a parasztnak nem is voltak ilyen igényei. Folytathatnám tovább, de nem érdemes. Befejeztem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.03.14. 08:20:24

@Kurtz ezredes: Mátyás kérlek szépen nem csak hogy nem létezett, de román is volt. Ennek megfelelően evett ugyan krumplit, de azt hitte, hogy medvetalp.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.03.14. 08:21:41

a képhez: vallástörténetileg a legárulkodóbb, hogy csak a skótból hiányzik a bab.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.03.14. 08:24:02

@Kelly Pinkham: mindennemű amúgy bólogatásom mellett kérdezném, Ön szerint amúgy pszichomorfológiailag miféle okok vezetnek arra, hogy valaki hótt komolyan kezdjen kétflekkes esszébe egy tréfásan találó képposzt kapcsán? Mondom ezt annak ellenére, hogy én pl. nem nézem meg a Nemo nyomában-t, mert olyan fajok is szerepelnek benne, amelyek valójában nem élnek az ausztrál korallzátonyokon.

Sátán meg a Jocó 2013.03.14. 09:14:56

@Modor Tibi: kedves Tibi, kérem, fogadja el ama virtuálisan átpasszolt krigli sört, mellyel fáradtságos munkáját szeretném meghálálni.

@vészmadár (pica pica): kiváló gondolat, nekem is hasonló gondolatok motosztkáltak a fejemben, miközben túltettem magam az alapsztorin (azaz: egy kisgyerek szeme láttára lemészárolják az édesanyját, miközben ő is egy életre nyomorékká lesz; kinek egyetlen pajtása is csak egy szellemileg visszamaradott. Borzasztó, kérem)

@Kelly Pinkham: köszönöm értekezését, igyekszem figyelemmel kísérni gasztronómiai munkásságát is, melyhez való hozzáértését mindennél világosabban demonstrálja az avatarja.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2013.03.14. 10:42:51

@vészmadár (pica pica): Valóban, ám ebből ne vonj le hosszú távú következtetést, ugyanis a konzerves-paradicsomos bab és a pirított gomba ott is képezheti részét a méltán népszerű skót reggelinek.

Ahogy nem csupán az írek sajátossága, hogy hash brownnal (=kb. röstiburgonya) bolondítják meg ezt a tápláló, kalóriadús reggelit.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2013.03.14. 10:44:31

@Atlétás Bandi: Aljas vagy :((((

@Sátán meg a Jocó: Köszönöm szépen, István-István!

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2013.03.14. 11:48:18

Közben kutattam egy kicsit, az internet végén két képet találtam mani reggeliről!

www.myspace.com/philiphenry/photos/6286796
corum.twoday.net/stories/isle-of-man/ -- itt az alsó harmadban található, de túl nagy meglepetésre azért ne számítsatok

mizrolist 2013.03.14. 12:58:08

@Kelly Pinkham: ezúton szeretném felvilágosítani arról, hogy az irónia nem azt az országot jelenti, amelyikben az irónok laknak.

@poszt: izé, miért van a kaja mellett néhány kő, és némi hányás?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 13:23:16

@Kelly Pinkham:
Vágó Úr!
Kérem oktasson még és mondjon ilyen okosakat a történelemből, ezt még például soha életemben nem hallottam és nagyon érdekes. Már a jégkorongról is olyan okosakat tetszett mondani a múltkor, vevők vagyunk minden fejtágításra.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 13:25:35

@Atlétás Bandi:
Dehát ez teljesen más, mint az ulsteri reggeli. Vágó Úr majd mindjárt megokosít bennünket arról, hogy az ulsteri és mani nemzettudat az pontosan ugyanannyi idős, mint a magyar, úgyhogy csacsik vagyunk, ha megpróbáljuk lenézni és kikacagni.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.03.14. 14:42:52

@Kelly Pinkham: Mennyire gyönyörű ez a rant, abszolút made my day. Ezért ugyan kár volt legyártanod a 122. fake blog.hu accountodat, úgyis tudja mindenki, hogy ki vagy :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.03.14. 14:50:33

@Kurtz ezredes: azt például fogadjunk nem is tudtad, hogy a kapitalisták egyenruhája a cilinder volt. Vagy a cvekedli, most hirtelen nem vagyok benne biztos...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 14:57:30

@Kurtz ezredes:
Mindenkinek meg kéne tudnia, hogy régen nem volt nemzettudat, és ezért igazi nemzetek se. A felsorolt érvek világosan bizonyítják, hogy Mátyás király román volt, a mai magyar konyha egyetlen jelentős alapanyaga pedig a krumpli. Már csak ezért is van miért szégyenkeznünk, főleg a tótokkal és az írekkel szemben.

Mitya Ivanov 2013.03.14. 14:59:03

@Kelly Pinkham:
a töltött paprika pedig DUPLÁN nem magyar étel, mivel egyrészt a paprika az amerikai kontinensről származik, a paradicsom is, a rizs meg ázsiai (bár ebbe akkor bele lehet magyarázni a japán magyar kontinuitást is, szóval ezt hagyjuk), és maga az étel pedig török.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 14:59:59

@Atlétás Bandi:
Bennem a manx reggeli ébresztette fel a gyanút, hogy ezt a fél paradicsomot öngyújtóval perzseli ilyen ínycsiklandóra a 3 michelin-csillagos séf.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 15:02:54

@Kelly Pinkham:
Jaj, ez már a második kommentem. Olyan ideges vagyok ettől a nyomasztó szellemi fölénytől,

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 15:04:03

ami Vágó Úr felbukkanása óta körülvesz itt bennünket.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 15:31:25

@Gudea enszi:
Egyébként szerintem Vágó Úr csak a bolondját járatja velünk. Azt beszélik, hogy rettentően jó a humora. Sas Úr egyszer majdnem leszerződtette emiatt a Mikroszkópra.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 15:40:30

@vészmadár (pica pica):
Ha van elég türelmed végigolvasni, és meg is tudod érteni, Vágó Úr itt is nagyon okosakat mond a magyar, egészen pontosan a hamis nacionalizmus miatt magyarnak mondott történelemről.
www.origo.hu/kultura/20110527-interju-hahner-peter-tortenesz-tortenelmi-tevhit-sok-a-hamis-hordalek.html

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 15:54:58

@Kurtz ezredes:
Erről én is hallottam. Állítólag csak az volt a gond, hogy a feltartott mutatóujjal, kuncogva kioktatást nem igazán tudták összeegyeztetni az őrülten vicces csasztuska-átiratokra épülő színházi profillal.

Alexi Borzovan 2013.03.14. 17:12:25

Nem baj, ha szenet esznek, legalább a babtól nem fosnak. :D Tükörtojást pedig én is eszem reggelire, de csak azt (némi kenyérrel).

Érdekes, hogy félreértettem a poszt címét és Brek-feszten némi kétéltű állat konyhában történő feldogozását vizionáltam reggeli gyanánt. Ezek szerint nem tévedtem sokat. Végül is, a békazabáló frencsik a szomszédban vannak, a kis Lamancsa patakot meg ki nem szarja le közöttük. :)

KürtiT (Tromb74) 2013.03.14. 20:46:49

Minap csináltam ilyen inglis brékfesztet, de az eredmény nem lett túl gusztusos. Először azt hittem én basztam el valamit, de némi utánjárás megnyugtatott. Ez tényleg ilyen szarul néz ki.

@Kelly Pinkham: Külön köszönet a Flóra, fauna, górcső kifejezésekért. Talán elsőként használtad őket ezen a blogon :D
Flóra alatt az adott területen élő őshonos növényzetet értjük. Sajnos a bab Amerikából, a paradicsom pedig Dél-Amerikából érkezett a szigetekre.
A disznót se nagyon lehet Brit-szigeteki specialitásnak nevezni, egész Eurázsiában közönségesnek számít.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.14. 21:45:17

@KürtiT (Tromb74):
Félek, hogy ezzel a kioktatással elűzted Vágó Urat :(

Illés Béla 2013.03.15. 18:18:56

@Kurtz ezredes: Hahner néven tót identitás?
Ez rendkívül zavaros...
Biztos ez ezredes?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.15. 22:33:38

@Illés Béla:
De ő most nem a Vágó István? Zavaros az biztos. Gondolod, hogy sváb?

Illés Béla 2013.03.16. 07:59:30

@Kurtz ezredes: Azt gondolnám legutoljára,én másra gyanakszom (kacsint).
Lehet,igazi gyűlölt ellenségeink közül való.

seron187 2013.03.18. 10:12:33

Micsoda kulturális sokszínűség! Akkor se bírnék ennyit megzabálni reggelire, ha aznap történetesen kapálni mennék. Ilyen kőszéndarabokkal a gyomorban fel se tudnék állni.
Egyébként rögtön az a jelenet jutott eszembe a trainspotting-ból, amikor Spud és a barátnője édesanyja a reggeli fölött azon huzakodnak, hogy ki mossa ki az ágyneműt. A végén minden borul, fröccsen... fujj

Hintz ezredes 2013.03.18. 14:38:45

Vágó úr, a KFC-ben csirkét nyomatnak, nem libát. Csak gondoltam, szólok.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2013.03.19. 02:42:48

Kanadához nem. Vajon ki áll emögött.

Felagund 2013.03.21. 09:43:32

Ami a Brit szigetek "népeit" illeti, pl pár éve jóatyám három napot szakmai továbbképzés címén Dublinban töltött, és ezalatt a rövid idő alatt is meg tudta állapítani, hogy ír nép, mint olyan, gyakorlatilag nem is létezik, ők valójában identitászavaros angolok, akik valami fura okból kézzel-lábbal próbálnak tiltakozni az ellen, hogy őket angolnak nevezzék.

gyerek 2013.03.21. 12:20:32

@Kelly Pinkham: Én KFC-vel a profilképemen nem értekeznék gasztronómiáról...

Presszós Laci 2013.03.21. 14:24:19

Tanulságos az illusztráció, látszik, hogy a skót reggeli a legszegényesebb. Még saját magukkal szemben is fukarok.

pocaklakó minimanó 2013.03.21. 22:28:51

Nagyon tetszett Pelly KinkyHam magyarázata. Jól helyretett benneteket, ti okoskodva gyűlölködők. :)

baliquez 2013.03.22. 13:03:45

@pocaklakó minimanó: valóban fejintalálta a szögeket, épp csak annyiban sántít a logikája hogy "buta és nacionalista magyar"-ról ír, miközben a Magyar Embert Veleszületett Nemzettudata immunissá teszi mindkettőre. (A tévedhetetlenségünkről nem tehetünk, adottság, meg kell tanulni élni vele.)

Alexi Borzovan 2013.03.22. 23:50:31

@Presszós Laci:
Miért, mire számítottál? A kaján lehet nekik a legkönnyebben spórolni. Kell a font sterling a whiskey-re. A Brit-szigeteken inni ugyanis KÖTELEZŐ! :)

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2013.03.25. 20:27:06

No ez is mutatja, hogy ebbe a balkáni fasiszta koszfészekbe még nem jutott el civilizáció.
A fejlett nyugaton kérem már mindenhol ilyet esznek itt az ugaron pedig még nem is hallottak róla:

Bizonyítékul, hogy nem csak a fejlett angolszász világban, hanem a felvilágosult Németországban is ilyet eszik a civilizált demokrata, álljon illusztrációként a következő kép:
www.flickriver.com/photos/51282757@N05/tags/breakfast/

külön szeretném figyelmetekbe ajánlani, a német demokratikus hagyományokra oly jellemző, rendezett, ámde letisztultan esztétikus, sallangoktól mentes tálalási formát, és a kenyér mellé elhelyezett dzsemet, amely bizonyára kiválóan harmonizál a kolbász és a bab aromáival, és megadja a modern német konyha sajátos karakterét is.

lobster thermidor 2013.04.01. 10:48:18

@ikaljan:

Nem helyes dolog félrevezetni a gyanútlan olvasót!
A linkre kattintva ugyanis a képaláírásból világosan kiderül, hogy a tálcán egy kórházi reggeli látható. Így a jam elhelyezésétől függetlenül, nem feltétlenül a reggeli szerves tartozéka, sőt feltehetőleg a betegnél alkalmazott gyógymód részeként, esetleg reggeli előtt, éhhomi állapotban beveendő gyógyszerként szolgál.

Az a fontos információ sajnos a képaláírásból sem derül ki, hogy az ominózus reggelit a kórház melyik osztályán adják.

h4z4rd 2013.07.21. 11:45:37

Én átlátok a szit(ty)án! Vágó úr saját torzszülöttetek, a Csehszlovák kém távozása okán képződött kínzó üresség kitöltésére. Naja, a horror vacuui a fizika megkérdőjelezhetetlen része, talán Mátyás fejtette ki először egyik corvinája széljegyzeteként, hogy a "likakat márpedig be kő tömnyi".

Vágó úrnak meg izenem, hogy krumplipaprikás nem létezik, fordított szórenddel viszont autentikus ősmagyar eledel, amelyet eleink hoztak magukkal még az Amazonas környékéről nyugati irányba hajózva, csak valahol út közben ellopták a besenyők. Erről meg személyesen Gyhurcsány Ferech beszélt az egyik világhírű beszédében, melyet kazár rokonai felemelkedése érdekében megrendezett kongresszus keretein belül tartott meg. Igazán tudhatná.