Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Gesta9323: Az osztrák Freud! Na, menjetek a p.csáb@… :D (2020.07.07. 20:28) Az osztrákok
  • Zsolt Máté Papp: @Egysenki: NEM, NEM és NEM! Te pont annak a sterilizált, önmegvető, bocsánat hogy élek, tucat-nem-... (2020.06.29. 22:24) A csehek
  • HajdúB: Európa alfele Olaszország. Mondotta egykor a nagy ánglius államférfi. A ki vért és könnyeket ígért... (2020.06.06. 00:32) Az olaszok
  • kaldijozef: @aku99: Sajnos magyar. A szemetek közül emlkedett ki...megérdemelten akasztották föl. (2019.12.01. 19:37) Az örmények
  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok

Az Eurovíziós Dalfesztivál

2013.05.22. 14:01 - Kurtz ezredes

Gay_sign.png2013. május 18-án páratlan élményben lehetett részünk. Egy különleges estén következmények nélkül kukkanthattunk át abba a párhuzamos dimenzióba, ahol a Szabad Demokraták Szövetsége még nem a saját darabjai kupacba söprésével foglalatoskodik, hanem ereje teljében rendez nekünk egy hatalmas show-t. Szokásosan toleráns felfogásuknak megfelelően mindenféle, még itt-ott megmaradt gátlásuktól megszabadulva provokálnak minden olyan szerveződést, amelyik nem ők. Hatalmuk – meglepő módon – a színfalak mögött felerősödik, nem csoda hát, hogy a rendezői-produceri-stylisti három madaruk virgoncan csicseregve kergeti egymás farkát.

Rendhagyó poszt következik, ugyanis az eddigiekkel ellentétben sajnos nem bírtuk elkerülni a teljesen nyílt politikai témát. Bárki, aki úgy érzi, hogy szüzességétől, illúzióitól fosztanák meg ezzel az oldalon, ne olvassa tovább! Köszönjük!

Az eurovízióval, mint ötlettel nem is lenne semmi baj. Volt már hasonló logika alapján szervezett összeurópai vetélkedő, és példásan jól sikerült. Mondjuk, annak tényleg voltak szabályai, és teljesítmény után járt az osztályzat, Százhalombatta nem Zala megye szavazataival előzte meg a mezőnyt. Ha a szavazás reformja mellett elgondolkodnának néhány alapvető változtatáson – mindenki csak a saját anyanyelvén énekelhet, ha nincs saját anyanyelved, akkor zenés betétet hozz! Ír dallamokat csakis ír tehet a számába, de ha lehet, akkor még az se –, igazán kiváló kulturális találkozót lehetne összehozni. Sajnos azonban ez a jobb sorsra érdemes vetélkedősorozat időnként bizonyítja, hogy semmi értelme a megmentésén fáradozni, és kicsit sem több egyszerű ideológiai kereszteshadjáratnál.

Leni Riefenstahl és Szergej Eizenstein kezet csókolhatnak a sorsnak, amiért kegyes volt velük, és megkímélte őket a legsötétebb korokban elkövetett propagandarendezésektől. Az Eurovízós Dalfesztivál svéd házigazdái ugyanis két egykori kenyéradójukkal szemben meg se próbáltak úgy tenni, mintha nem teljesen nyilvánvalóan saját lelki nyavalyáik és másra nem tartozó hitbéli meggyőződéseik szemérmetlenül nyílt propagálásával fárasztatnának több százmillió, náluk sokkal szerencsésebb sorsú európai tévénézőt. Belekóstolva a modern svéd életérzésbe, nekünk is órákat kellett vezekelnünk a naptalan decembereikért, az utolsó rög, Hamburgba áthajózott vasércükért, a Wiking SS-hadosztályukért. Ez a vezeklés pedig mi másból állhatna, mint a különféle szexuális szubkultúrák lehető legrosszabb változatainak szisztematikus kiválogatásából, majd programszerű felkínálásából a svéd toleranciaszintet még el nem ért, sötét, elmaradott országok számára.  

 

Az értő válogatás végeredménye pedig mi más lehetne, mint egész Európa legnevetségesebb és legszínvonaltalanabb buziprodukciói, amelyekben a buzi művész nagyjából azzal a mély, rendkívül sokrétű és tartalmas üzenettel fordul felénk, Európa nembuzi polgáraihoz, hogy „Én nagyon buzi vagyok, ti pedig most néhány percen át nézni fogjátok, ahogy még inkább buzi leszek!" Még véletlenül sem próbálnak kihozni ebből a buzitémából semmi többet, még egy picike iróniát se. Hogy a saját maguk perverz fantáziáján kívül kit próbálnak ezzel szórakoztatni, az rejtély, pofátlanságuk azonban évek óta egyre jobban hatalmasodik el a műsor felett. Talán Dana International emlékezetes győzelmével reccsent meg a jégpáncél, de Dana mentségére gyorsan hozzátennénk, hogy nőimitároként és énekesként is messze jobban és ízlésesebben teljesített bármelyik mai versenytársánál. Nézzük, hogy mely országok leptek meg minket a legérdekesebb buzulásokkal!

A finnekről köztudott, hogy afféle kakukktojásként szörnyen intoleráns, xeno- és homofób országuk van, még ott a tökéletes, messzi északon is. Gondos kezek nem is bízták a finnekre, hogy a finneket képviseljék. Sokkal jobban megfelelt a célra egy finnországi svéd (nahát, pont svéd?) hölgy, aki a „Marry Me” című számával kívánt tiltakozni a melegházasság intézményének finnországi elutasítása miatt. A mókás, és politikailag természetesen teljesen elfogulatlan produkció végén csattant az este első, nemen belüli csókja. Csak hogy ismét teljes képet kapjunk a toleráns, szabadelvű, rosszak által befolyásolhatatlan, következetes nő képéről, Krista Siegfrieds alig egy hónappal ezelőtti interjújában a dalt üzenetnek szánta barátjának, aki megmagyarázhatatlan okból éppen férfi, és kapcsolatuk nyolc évének minden egyes napján az volt.

Modern társadalomelméleti magyarázatok alapján egyébként nem kizárt, hogy Krista Siegfrieds 27 éven át tartó heteroszexuális öndefinícióját 2013. május 18-án 21.30-kor hirtelen leszbikussá definiálta, majd háromnegyed tíz felé ismét korrigált, de rengetegféle egyéb magyarázat létezik. Az vesse rá az első követ, aki full heteróként még nem smárolt saját nemével! („Nők is vannak köztetek talán?”)

A megalkuvás nélküli bátor kiállásáról, történelmi léptékben is ismert Románia természetesen ismét kellően nyakas és önálló volt valami egészen különlegessel kiállni a világot jelentő deszkákra. A minden ízében egyedi és nem konvencionális produkció önmagáért beszél. Ugyan szerintük a kun Basarab és a magyar Hunyadi Mátyás is román volt, de annyira azért mégse román, hogy ne a valóban román Vlad Ţepes képviselje Romániát. Erről az egészen egyedülálló mentális tünetegyüttessel megáldott havasalföldi férfiúról köztudott volt, hogy vért iszik, valamint az adófizetés elmismásolásán túl semmiféle komolyabb konfliktust nem mer megkockáztatni a török szultánnal. Mivel ez a bátor, és lelkileg teljesen egészséges államférfi a fent említett Magyar Király fogságában fogyott el, maguk a románok se látnak bele semmiféle nemzeti büszkeséget legendás alakjába. Ellenkező esetben nem énekeltetnék heréig érő dekoltázsban olyan hangon, ami az orruknál fogva vágásra húzott malacok számára is fülsértő.

 

Micsoda egyediség!

Románia (Végre egy nem lopott földű, lopott kultúrájú, lopott nyelvű ország, valami igazán sajáttal!)

Cezar (Végre egy román név, amit még sosem hallottunk máshol!)

It’s my life (Végre, végre végre!!! Egy dalcím, ami még sosem volt!)

 

A sok lélekemelő muzsika után most már igazán következhet az est csúcspontja, a kereszténygyalázással egybekötött nyíltszíni buzulás. A házigazda jogán Svédország igazi imidzsfilmmel készült Európa számára. Ebben az imidzsfilmben Svédország megmutatja magáról Európának, hogy Svédországban milyen kúl dolog papokat, keresztelő közben, a saját templomaikban provokálni. Mennyire alkalmatlan a svéd haderő, feladatának ellátására (a Wiking SS hadosztályról most sem esik szó). Mennyire alkalmatlan a svéd miniszterelnök hivatalának betöltésére, hiszen arra is képtelen, hogy saját irodájában elmosasson egy bögrét. Mennyire visszafogott, mértéktartó svédek élnek Svédországban, és ugyanők mennyire féktelen vadállatokká válnak, amikor elhagyják ezt a hideg, sziklás, szürke, unalmas, hideg helyet. De sose búsulj, hiszen Svédországban férfiként nő, és nőként férfi lehetsz, sőt, van egy ennél is remekebb ajánlatunk, hiszen itt az igazi aduász! Ha Svédországban vagy meleg, akkor melegházasodhatsz! Ha pedig nem vagy meleg, akkor nézheted, és ennél a látványnál semmi sem lehet csodálatosabb, úgyhogy csodáljátok meg most ti is, kedves náci európaiak!

Ennyi harsogó ízléstelenség után következzen a fesztivál üde színfoltja. Csak nagyon kevesek képesek kiváltani belőlünk azt a kárörvendően elégedett érzést, amelyet Márta Alexnek gond nélkül sikerült. Kevés dolgot szeretünk jobban ugyanis, mint a teljesen összezavarodott, elbizonytalanodott liberálisok, minden fogalmatlanságuk ellenére rettentően hangos és véleménnyel teli csoportját. Az ő további összezavarásuk és elbizonytalanításuk olyan tevékenység, amely miatt teljesen együtt tudtunk érezni Alexszel, hiszen évek óta ismerős számunkra. Alex ugyanis írt egy stílusában kicsit alter dalt, felöltözött úgy, ahogy azt egy átlagos liberális elképzeli, és elképesztően ötletes provokációjával bohócot csinált ebből a velejéig álszent és képmutató, mosolygós-toleráns transzi buzitanyából.

Azért egy picit árulkodó lehetett volna, hogy Alex néhány udvarias svéd mondatot leszámítva kizárólag anyanyelvén énekelt. Leginkább azért, mert neki van anyanyelve. Továbbá a magyar szavazók többsége juttatta a helyére (ők kire is szavaznak mostanában?), de a Rákay Philip, Csiszár Jenő, Rúzsa Magdi alkotta szakmai zsűri már felkeltette néhány ismert, ugyan nem túl okos, de legalább barát-idegen felismerő-rendszerrel felszerelt balliberális celeb figyelmét. Mondjuk Hajdú Péterét, aki az eurovízió szellemiségének és főként ízlésvilágának igencsak megfelelő karrierjét Medgyessy Péter nevelt lányának ölelésében indította be. Szorosan mellette ott posztolt a Szlovákiában szlovákul mozgalom élharcosa, Schobert Norbert. Nyilván sokkal szívesebben nézték volna a Steiner Kristóf által menedzselt, Lakatos Márk által stylystolt Bartók Krisztiánt, amint félreérthetetlen gesztusokkal adja elő Lola, Hallja meg a világ című remekművét. Szerencsére ennek a korszaknak vége. Megannyi, eddig érinthetetlennek gondolt területhez hasonlóan már itt se Hajdú Péterék akarata érvényesül.

Mindezek fényében teljesen érthető, miért lett elkönyvelve Alex a fesztivál szellemiségéből erősen kilógó, retrográd előadónak. Értjük már, miből lógott ő ki. Nyílt provokációként nem smárolta le gitárosát, sőt, bemutatkozó anyagában nem átallott a Parlament sziluettjével előhozakodni. Dohányzás, alkoholfogyasztás, droghasználat helyett pedig a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ideológiájával teljesen kompatibilis konditerem és narancslé szerepelt még a rövidke spotban. Próbáljuk meg mindezek tükrében még egyszer átfutni ezt az egyszerűnek tűnő kis dalszöveget:

 

Az én kedvesem egy olyan lány, akit
farkasok neveltek és
táncolt egy délibábbal,
majd elillant csendesen
az én kedvesem.
Ő az én kedvesem.”

 

Itt álljunk meg egy gondolat erejéig. Olyannyira biztos, hogy ez a kedves lány? Félreértés ne essék, természetesen nem arra gondolunk, hogy Alex titkon beállt a sorba, de mi van akkor, ha ezeket a nemeket és szexualitásokat szánt szándékkal átláthatatlan káoszba taszító korban Alex ügyesen „lány” név alatt emleget egy nem is akármilyen férfit, csak hogy saját fegyverükkel győzze le a nemtelen liberálisokat?

Farkasok nevelték? Csak nem Soros-ösztöndíjon?

Meddig táncolt a délibábbal? Csak nem 1993-ig?

Arra is van tippünk, hogy honnan illant el.

 

Az én kedvesem egy olyan lány, akit
átölel hét kontinens
csobban szép tengerekben
s táncot lejt fent felhők közt
a kedvesem.
Ő az én kedvesem.”

 

Tehát a kedves nyakát hét kontinens szeretné kitekerni,

megpuccsolnák, eltávolítanák, leváltatnák, de valahogy nem sikerült nekik,

mert a kedves mindig túljár az eszükön.

 

Az én kedvesem egy olyan lány, akit
hóbortos álmok tépnek
kócos haját reggelente szelek fonják
ettől más a kedvesem.
Ő az én kedvesem.”

 

Tehát ez a kedves nem egyszerűen egy lány...

...egy olyan lány, akinek víziói vannak, kész tervei a jövőre nézve.

Ez a kedves egyszerűen más, de nem úgy más, ez a más a más mása, ha érthető.

 

Az én kedvesem a végtelennel
ujjat húz és sosem retteg
rozmaringból készít hintót
tücskök húzzák
Így nyugtat meg csendesen
Ő az én kedvesem.”

 

Innentől már egyértelmű lesz azoknak is, akik eddig kétkedtek.

Mit csinálhat vajon ez a kedves? Csak nem bankokat adóztat?

Csak nem multikat sarcol? Csak nem a láthatatlan végtelennel akaszt bajszot?

A rozmaringból készült hintónál szebb metaforát pedig még senki sem használt a Nemzeti Együttműködés Rendszerére, no és kik húzzák vajon?

Hát nyilván azok, akik már nem tudnak helyette játékgépezni.

 

A refrént most hagyjuk is, ennek ismeretében azzal már boldogultok magatok. Lényeg a lényeg, a mi Alexünk afféle modern Tenkes kapitányaként, a saját gúnyájába öltözve lepte meg a fenevadat. Furfangjával és meggyőzőkészségével elérte, hogy a sok kis Eberstein Eckbert báró ismét a saját tulajdon kezével kente magára az iszapot.

ByeJohn.jpg 

Ez a bátor és eszes srác elvégezte a szakjukat, felvette a szemüvegüket, megnövesztette a szakállukat, és máris  magukénak vélték. Elképesztő intellektuális és műveltségi fölényük tudatában feltűnt nekik vajon, hogy Clark Kent az Superman, csak szemüvegben?

Címkék: náci segg frusztráció komplexus

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr915312440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.05.22. 14:19:38

Köszönjük régi kedves sógorainknak, az osztráknémeteknek a rengeteg pontot! Persze mit várjunk egy olyan csürhétől, ahol még a szélsőjobb vezére is buzi volt?

Elanor_ 2013.05.22. 16:19:13

Aztakurva, h eghet a feje az itthoni "celebeknek", akik anno sirtak, meg hoborogtek a kivalasztas utan. Mert ok aztan tudtak, h mi a trendi, mi a szinvonalas, meg, h mi kell az eszakiaknak meg a nyugatnak. :D

deleted_user 2013.05.22. 20:06:50

Még hogy a politika vezérli az Eurovíziós szánalmat!? Jó ellenpélda erre, hogy a szegény, senki által nem ismert, de mégis mindenki által magasról leszart Azerbajdzsán a magyaroktól 12 pontot kapott. És ennek biztos, hogy nincs semmi köze pl. ehhez:
www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-azeri-egeszsegipari-egyuttmukodesrol-targyalt-szijjarto-peter

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.05.22. 20:40:18

@deleted_user: Tuti ettől kapott még kibaszott sok országtól 10-12 pontokat Azerbajdzsán, és jött fel összetettben a 2. helyre. Természetesen csaltak ezek a baltások, de feltehetőleg mindenhol.

Amúgy ennyit akár meg is érne.

That'sMyBike 2013.05.22. 23:16:12

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron):
Én kifejezetten büszke vagyok arra, hogy a labancoktól nem kaptunk egy pontot se! Ki akar bármit is ezektől a görényektől.
Ami jobban szíven ütött az a román nulla pont, mert végül is szakadt oda néhány magyar.
És ha mégsem urban legend hogy London az ötödik legnagyobb magyar népességű város, akkor jöhetett volna pár brit pont is. Csak, hogy legyen valami haszna annak, hogy oda kitántorgott annyi magyar.

Jamal_Fraser 2013.05.23. 19:29:35

Kiváló poszt újfent!

Sokat röhögtünk, hogy régi szövetségesünk és fegyvertársunk, Németország nem hagy cserben bennünket. Persze azért gyűlölöm őket.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.05.27. 17:14:03

A poszt minden szava hatalmas! :D

Kíváncsi vagyok, mikorra ér ide a politikai/byealexrajongói trollsereg. :D

jtb 2013.05.28. 12:44:54

Követem évek óta a versenyt, de az idei kampány a buzik mellett már tényleg több volt mint gyomorforgató. Rossz hír, hogy jövőre Dánia rendez, ami tulajdonképpen ugyanazt tudja, mint Svédország, de legalább is majdnem. Örülnék, ha valami keleti ország rendezhetné már ezt a versenyt, mert errefelé az ilyesmit a TV-ben nem mutogatják és főleg nem reklámozzák.

Egyébként zseniális a poszt, kiváló írás. :D

Kii Tamás 2013.05.29. 17:52:44

Nem semmi. nagyon jó.

Ironfist 2013.06.01. 11:20:27

Azért a politikai részt csak ki kellett volna hagyni szerintem :\

kennyking 2013.06.02. 20:01:44

@Ironfist: Akkor betű nélküli poszt lett volna.Hagyjuk az öncenzúrát.

Azasöndör 2013.06.15. 12:02:35

nagyon tetszik a szövegelemzés, itt egy másik, ami teljesen más eredményre jut, mégis akár ti is írhattátok volna: pozsonyiadam.blogspot.hu/2013/05/a-labtorlo-dalol.html

Moai 2013.06.16. 13:31:56

Engem ez az oláh köcsög kinézetre, inkább Drakulára emlékeztet.

A poszt zseniális, akárcsak a többi és végre megtaláltam az igazán nekem való blogot.
Csak így tovább!

mayorlacko 2013.07.11. 16:24:59

Du bist fantastische as always i ja nye znaju mit is voux.
Sajnálom, hogy mostanában nem brillírozol, illetve -tok.
Az egyetlen oldal kis hazánkban, ami ép elmével olvasható és értelmezhető. Köszi érte.

Muse · http://muse.blog.hu 2014.05.23. 01:03:16

Ezek után, így, egy év elteltével mit szóltok a szakállas nőhöz? :D

szekertabor · provo.blog.hu 2014.05.28. 09:16:15

A régi kedves poszt az idei fesztivállal vált aktuálisabbá, mint valaha. Vagy ahogyan Conchita Wurst mondhatná: Aki megkérdőjelezi a nőiességemet, az bekaphatja a faszom.