Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Gesta9323: Az osztrák Freud! Na, menjetek a p.csáb@… :D (2020.07.07. 20:28) Az osztrákok
  • Zsolt Máté Papp: @Egysenki: NEM, NEM és NEM! Te pont annak a sterilizált, önmegvető, bocsánat hogy élek, tucat-nem-... (2020.06.29. 22:24) A csehek
  • HajdúB: Európa alfele Olaszország. Mondotta egykor a nagy ánglius államférfi. A ki vért és könnyeket ígért... (2020.06.06. 00:32) Az olaszok
  • kaldijozef: @aku99: Sajnos magyar. A szemetek közül emlkedett ki...megérdemelten akasztották föl. (2019.12.01. 19:37) Az örmények
  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok

A fajwestern

2014.02.26. 21:57 - Kurtz ezredes

Címkék: film usa népirtás agresszív John Wayne

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr125832929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mayorlacko 2014.02.27. 11:19:18

Többekkel ellentétben elégedett vagyok e podcast tartalmával. Revizionista, mégis amerikai fajwesternek közt megemlíteném a The Missouri Breaks és a Little Big Man csodákat, mindkettőt Arthur Penn rendezte, igaz két különböző (?) stúdió egyfejű sasszárnyai alatt. Ezek valamennyire kivételek a műfaj esetében, valamint egy jellemzően cocksuckerezős tévésorozat, a Deadwood a 2004-06-os érából. Aki szeretne elmélyedni e témában, melegen ajánlom hazai szócsövüket, az MGM csatornát. Na ott a szinkron is valami extrém vacak, ok, lehet eredeti nyelven is nézni, már aki nem kap rohamot a rengeteg idótizmustól, amit rendesen kiveséztetek .
Írásban tény, hogy minden más, de mentségül azt mondanám, hogy a rappelő rádióstévésmédeás celebmájerekhez képest kész felüdülés hallgatni titeket, főrá még bátran vállava saját hangotokat e kissé megfigyelős világban.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.02.27. 13:24:27

@mayorlacko:
Remek kiegészítés, köszi. A magyar MGM valóban méltóan képviseli ezt a műfajt, az összesen hat szinkronhangjával.

mayorlacko 2014.02.27. 20:04:40

@Kurtz ezredes:
Túlszemetelem az oldalt, de az a hat szinkronhang (mellesleg valóban nem több) inkább 666. Valamint a profizmusuk, inkább jajj, mint szánalmas.

omron 2014.02.28. 08:05:41

Asimov
A hold tragédiája
Ford:Békés András

A könyv viszont megköveteli az olvasó közreműködését.
Ragaszkodik hozzá, hogy az olvasó kivegye részét a folyamatból.
Ennek során olyan kölcsönhatást tesz lehetővé, amelyet maga az
olvasó alakít ki, önnön személyére szabottan — olyan kölcsönhatást,
amely a lehető legjobban illik alkatához és gondolkozásmódjához.
Aki könyvet olvas, maga idézi fel a látványt, maga teremti meg a
hangokat, maga alkotja meg a mozdulatokat, az arcvonásokat, az
érzelmeket. Maga alkot meg mindent, ami több a puszta szónál. És aki a
legcsekélyebb örömét leli az alkotásban, annak olyasvalamit nyújt a
könyv, amit a televízió soha.
És ha tízezer ember olvassa is egy időben ugyanazt a könyvet,
mindegyikük saját látványát idézi fel, saját hangjait, mozdulatait,
arcvonásait, érzelmeit teremti meg. Nem egy könyv lesz az, hanem
tízezer. Nemcsak a szerző alkotása lesz, hanem a szerző és minden
egyes olvasó együttműködésének gyümölcse.

dex.ion 2014.03.06. 00:07:19

srácok, őszinte leszek, és talán kissé nyers is, bár isten látja lelkem, ez utóbbi nem áll szándékomban, de mivel úgy látom, ebből a videós dologból rendszert akartok csinálni, ezért nem állom meg, h el ne mondjam a véleményemet róla.
röviden: nem jó.
amennyire zseniálisak vagytok írásban, annyira nem jön át a "rádiózás". nincsen hozzá megfelelő orgánumotok, nem tiszta a kiejtésetek sem (nem kazinczy szépkiejtési versenyt kell nyerni, de azért na). van ilyen, nem mindenki mikrofonképes...de ez még a kisebbik baj.
a nagyobbik, h az egésznek nincs struktúrája, össze-vissza csapongtok, az írásban megszokott, és összeszedett, lineáris történetvezetésnek itt nyoma sincs. emiatt indokolatlanul sok a szünet, "nem érzitek egymást". őszintén bevallom, h amíg ma is szívesen olvasom el a legtöbb posztot századszorra is, addig a téli olimpiás podcast-et, kizárólag a munkásságotok iránt tiszteletből, de végigszenvedtem, ezt viszont már a felénél kinyomtam; egyszerűen nem szórakoztató, ha olyan témáról kívántok szerkesztés nélkül értekezni, aminek nincsen meg a vezetővonala.
mivel az előre mutató megoldások híve vagyok, szeretném, ha ez a kritika is konstruktív lenne, ezért, ha szabad tanácsot adnom nektek, azt javasolnám, h ha ilyen posztokat terveztek, építsétek fel őket előtte. néhány sor egy papíron előttetek, h mégis miről szeretnétek beszélni, ki mikor lép be, stb. ezzel egészen jól le tudnátok csökkenteni a felesleges szüneteket, és nagyjából lineáris lenne a témavezetés is. simán meg tudnátok csinálni annyira folyamatosra, h ne az jusson az ember eszébe, h nem kéne mikrofon mögé ülnötök, mert nem jó hozzá a hangszínetek.
remélem, a véleményemet és a tanácsomat nem beszólásnak veszitek, hanem annak, aminek szántam: egy, a munkásságotok kedvelő, és ezt a színvonalat fenntartani kívánó olvasótok megnyilatkozásának. ámen

Go Jóska 2014.05.23. 14:22:14

Kurtz Ezredes, te valóban "Körc ezredesnek" ejted a nickedet?!
Szidod az amcsikat, és közben akkora anglofil vagy, hogy egy echte német nevet angolosan ejtesz?!

Go Jóska 2014.05.23. 15:10:29

Összehasonlítottátok a fajwesternt többek közt az orosz propagandafilmekkel, de példának csak a Patyomkin páncélost hoztátok - ami lehet, hogy tényleg jó, én ugyan nem láttam, de a kritikusok úgy mondják. Akartok ... khm ... kevésbé jó minőségű szovjet propagandafilmet? Tessék: www.youtube.com/watch?v=XVscT8bysKg
Rögtön az első képkockától kezdve csöpög a kommunista giccstől. (Igaz gyilkolászni nem gyilkolásznak benne, de pl. a japánok elleni uszítás ott van már rögtön a főcímdalban.) És ezt rengeteget vetítették annak idején.

(Ezzel szemben ott vannak mondjuk a magyar Valahol Európában (1945), vagy a Bors sorozat, amik szintén kommunista propagandafilmek, de egészen színvonalasak. Viszont ott van szar magyar propagandafilmnek az Egy óra múlva itt vagyok, ahol ugyebár a főhős, aki a jó, rendre elárulja a hazáját, hol a szerbeknek, hol a szlovákoknak, meg még ki tudja melyik ellenségnek.)

Lázár Sajn 2014.05.24. 14:29:01

A Borsnak csak a zenéje volt szerb

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.05.25. 17:57:26

@Go Jóska:
Mivel annak ejtik, ezért én is így tettem. Szimpátiaalapon nehéz lenne választani, mert a német is kb ott van, ahol az amerikai.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.05.25. 17:59:48

@Go Jóska:
Természetesen van silány minőségű komcsi propagadafilm is. Azonban a lényeg a másik oldal, ugyanis a silány minőségű komcsi propagadafilmet is ugyanazzal tudjuk csupán összevetni, amivel a magas minőségű komcsi propagandafilmet. A fajwesternnel. Tehát Amerikában egyszerűen nem készült még soha magas minőségű propagandafilm, ez pedig mindenképpen az amerikaiakat minősíti.