Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Gesta9323: Az osztrák Freud! Na, menjetek a p.csáb@… :D (2020.07.07. 20:28) Az osztrákok
  • Zsolt Máté Papp: @Egysenki: NEM, NEM és NEM! Te pont annak a sterilizált, önmegvető, bocsánat hogy élek, tucat-nem-... (2020.06.29. 22:24) A csehek
  • HajdúB: Európa alfele Olaszország. Mondotta egykor a nagy ánglius államférfi. A ki vért és könnyeket ígért... (2020.06.06. 00:32) Az olaszok
  • kaldijozef: @aku99: Sajnos magyar. A szemetek közül emlkedett ki...megérdemelten akasztották föl. (2019.12.01. 19:37) Az örmények
  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok

VB-útmutató magyar szurkolóknak

2014.06.12. 22:49 - Kurtz ezredes

Foci vb.jpgA labdarúgó-világbajnokság alkalmával sok honfitársunk beteges kényszert érez idegen nemzetek válogatottjaival szimpatizálni, s ez a szimpatizálás idővel és eredménnyel párosulva beteges azonosulássá fajulhat. Ennek megelőzésére illetve gyógyítására lássunk egy gyors áttekintést a világbajnokság legjobb csapataival. Ha muszáj is szurkolni valakinek, nekik semmiképpen se, ha magyar vagy!

 

 

BRA.jpgBrazília: Demszky Gábor legszebb gigaberuházásait elhomályosító házigazdaként, idén ők fognak csodás szimbiózist alkotni a FIFA-val, melynek keretében a bírói kar síppal vagy sprével, de a lehető legmesszebb fogja őket fújni. Egyszer már rendeztek egy vébét otthon, és azon úgy kiszoptak, mintha a nyári margitszigeti vízi EB-n Magyarországot Szentes ütné el a győzelemtől. Már csak ezért is kötelességünk ellenük szurkolni, bár szerencsére ez már csak időszakos érv a sok állandó mellett. Nagy szerencse, hogy amúgy is minden rendes futballszerető utálja őket, a fellengzős, nagyképű stílusukért. Neveiknél és mezük színénél már csak a viselkedésük lesz nevetségesebb, amikor valami közepesen favágó európai csapat kíméletlenül belecsinál a Mona Lisájukba. Ilyenkor a sok kis Lichtensteino Boccaccio Euripidész dühödt rugdalódzásba kezd, a meccs végére is pályán maradó töredékük pedig gyereklányokat megszégyenítő bömböléssel fogadja majd a megérdemelt kiesést. Jó lenne ilyenkor látni a pulykavörös pofájukat, de sajnos fekete bőrszínük miatt erre esélyünk sincs.

CRO.jpgHorvátország: Még egy nagyképű társaság, akiknek a jószomszédság okán divat szurkolni hazánkban. Mi azonban ne tegyük ezt! Jó, a brazilok elleni nyitómeccsen még érthető, de semmi okunk azonosulni velük, hiszen  tudjuk jól, annyiban különböznek a szerbektől, hogy más a színek sorrendje a zászlajukban. A lokális heilhitlerezés miatt eltiltott ausztráljuk amúgy is nagyon fog hiányozni a védelem tengelyéből, de bizonyára pótolják valami másik usztasával. Rajtuk kívül ott van még Luka Modrić, a Real Madrid hófehér tartalékbalerinája, vagy a gépies német stílust remekül elsajátító Mandžukić. Az igazán mókás mégis az lenne, ha nem ők, hanem a nyílt lábtöréséről elhíresült Eduardo pöckölné be a győztes gólt a brazil hálóba.

ARG.jpgArgentína: Legkedvesebb válogatottunk idén már sajnos Diego Maradona vezetése nélkül lép majd pályára a gyűlölt-irigyelt szomszédnál. Menesztése teljesen érthetetlen, hiszen tökéletesen illett ennek az intelligenciát arcoskodással és agresszióval pótló hordának az élére. Sajnos az enyhe autizmussal élő Lionel Messi mellé idén nem vitték ki a bénítóbb fogyatékkal küszködő Carlos Tevezt, de az argentin keret ennek ellenére is az alsó ötbe sorolható szellemi mutatók terén. Négy éve a NIVEA-Pattanásvarázs reklámarcaiként hódító német U21-es válogatott egy laza négyest gurított nekik az első igazi tétmeccsükön. Külön érdekesség, hogy nyolc éve is a németek ejtették ki őket a negyeddöntőben. Remélhetőleg idén is elvergődnek eddig, de csakis azért, hogy nehogy bármiféle alapvető változás álljon be az argentin foci problémáinak terebélyes és kusza gyökérzetében.

ESP.jpgSpanyolország: Sok szót nem érdemes vesztegetni rájuk. Minden idők legunalmasabban játszó vébégyőztese a labdás katanaccsóval zsinórban negyedik trófeájára készül, ami ellen bizonyára mindent meg fog tenni a FIFA. Ez a tett sok honfitársunkban akár szimpátiát is ébreszthetne a spanyolok iránt, de mi, tudatos szurkolók ösztönös jelleggel idegenkedjünk ettől! Klubcsapataikra és bajnokságukra tekintve ez a minimális szimpátia úgyis elillan majd. A kézilabdához hasonlóan remélhetőleg ezt a szegmenst is eléri a pénzügyi válság, így legjobb edzőik az MB1-be jöhetnek majd kupákat nyerni.

GER_1.jpgNémetország: Argentína, Brazília és Spanyolország mellett a negyedik latin válogatott, akit a végső győzelemre is esélyesnek tartanak. Kedves magyarországi németbarátok! Ha itt most közületek bárki is felszisszent, és a dicső német múltat akarja vissza, a hozzá illő fekete-fehér mez mellé, annak szívből ajánljuk a Kiel Veszprém elleni kézilabdás produkcióját. Míg a magyar oldalon szellem, lelemény, elképzelés és intelligencia dominált, addig a germánoknál két kedvenc és imádott eszményük az erő és a sebesség. Ezért kár volt emberré válni, mindenkinek jobb lenne, ha a T-Rex-szel versenyeznétek azon, ki tud gyorsabban rohanni és nagyobbat harapni. Addig is éljétek ki magatokat motortervezésben, az emberi nem a ti világotok!

ENG_1.jpgAnglia: Az 1950-es világbajnokság bizonyára az eddigi legjobb lehetett.  Nem elég, hogy a házigazda végül vezetésről szopott ki a döntőben, de maguk a nagy angolok is áthajóztak végre mindennél előrevalóbb szigetországukból, hogy vb-prömierjükön 1-0-ra kapjanak ki attól az amerikai válogatottól, amelynek nem olasz játékosai a bemelegítéskor tudták meg, hogy a mérkőzést gömb alakú labdával fogják játszani. Szerencsére az angolok ennél sokkal jobbra idén sem számíthatnak. Amikor nem nekik rendezi a FIFA a vébét, akkor esélyük sincs nyerni a futball angol tanítómestereinek, akik természetesen Anglia cigányainak legműveletlenebb rétegéből kerülnek ki, a magyar angolfoci-barátok nagy büszkeségére. Ha van Isten, már a csoportból se tudják továbbvergődni magukat, de ha mégis kiejtik az olasz-uruguayi páros valamelyikét, a nyolcaddöntőben jöhet a jól megszokott tizenegyespárbaj, amit a híres angol hidegvérrel mindig megnyernek.

ITA.jpgOlaszország: Jöhetnénk itt az idegesítő tellegetéssel, a Sas Józsefet megszégyenítő ripacskodással, időhúzással, bundázással, csalással, aljaskodással, játékgyilkos bekeléssel, de a házigazdák alatt nem véletlenül nem írtunk niggereket a végére. Az elpíszísedés jogos vádját elkerülve, egyszerűen csak nem akartuk ezt a jelzőt koptatni Mario Ballotelli előtt. Mario Balotelli még Buffont vagy Materazzit is el bírja homályosítani. Tudatlan, buta, műveletlen, tahó, lusta, köcsög, irritáló kis faszkalap olasz, és a tetejébe még nigger is. Ennyi negatív tulajdonság Rákosi Mátyás óta nem összpontosult egyetlen személyben. 

FRA.jpgFranciaország: Négy éve kis híján lemásolták 2002-es bravúrjukat. Az egyetlen lőtt góllal elrontott rekordbeállításhoz hasonlóan, nagyon kevésen múlt, hogy össze ne verekedjenek. Mivel Ribery sérült, ezért 1998 után ismét könnyedén összejöhet az a bravúr, hogy a franciaországi fehér kisebbséget senki sem fogja képviselni a pályán épp fent levők közül, persze ezt a szégyent elkerülendő Koscielny, Schneiderlin, Valbuena vagy Griezmann szívesen áll majd Raymond Domenech távozásával hatalmas űrt pótló Didier Deschamp rendelkezésére.

POR.jpg

Portugália:
Jó eséllyel itt játszik majd a torna két legköcsögebb játékosa, de nélkülük se lenne nehéz megállni, hogy merev antipátiával árasszuk el ezt a szimuláns cigánybagázst. Pikáns mellékzöngeként, gyarmatukra látogatnak, ezért jó eséllyel füttykoncert fogja kísérni minden megmozdulásukat, de a minden alatt CR7 westernszabadrúgását és a szimuláns hisztit kell érteni. Ha már CR7, reméljük, idén máris el lehet róla mondani, hogy ebben az évben mindent megnyert, amit lehetett. Ha kicsit tovább marad a kelleténél, cserélhet majd tapasztalatokat a brazil válogatott tagjaival arról, milyen szar érzés 0-1-re kikapni egy hazai döntőben, nyelvi gátja biztosan nem lesz a dolognak.

NED.jpgHollandia: Idén is villoghatnak majd a világ leggyorsabb szélsői, hogy hihetetlen sebességük mellé elképzelhetetlenül kiismerhetetlen cseleikkel kergessék őrületbe az intelligens futball szerelmeseit. Louis van Gaal kispadra ültetésével végre méltó edzőt is sikerült találni a sok öntelt hólyag mellé. Az egységesen visszataszító csapatból talán csak egy gennyes pattanásnyit emelkedik ki Arjen Robben, aki várhatóan most is méltóképpen fogja képviselni a gyors és gyors szélső holland mintapéldányát, de Schneider vagy van Persie se sokkal marad le tőle. Ingatag lelkű banda, akik akár a világ legjobbjai is lehetnek, akkor is kiszopnak végül egy olyan ország válogatottjától, amely jobban elhiszi magáról, hogy igazi nép. Ki ne felejtsük a négy évvel ezelőtti döntőn Xabi Alonsót sárga lapért mellbe talpaló de Jongot! Kurva undorító egy brigád, na. Csak Egervári Sándor lemondatásáért vagyunk hálásak nekik.

BEL.jpgBelgium: „Titkos esélyesként” indokolatlanul nagy szimpátia és hazai szurkolótábor övezi őket, pedig ez a belgásan szedett-vedett brigád, az angolszász koszovárokkal, valderrama-frizurás olaszokkal meg a kongói dzsungelben hálóval fogott gorillákkal sehova se fog jutni, nemhogy tovább. Nagyot röhögnénk, ha a 2002-es csaló Dél-Korea meg a mindig mindenhol színtelen-szagtalan ruszkik most megtáltosodva kéz a kézben ejtenék ki ezt a sosemvolt királyságot az őt megillető helyre.


CMR.jpg

Kamerun:
Az egykori német gyarmat válogatottjával nem meglepő módon egy német edző ért el komoly sikert a kijutással. Mármint nem a selejtezőcsoportból, hanem konkrét brazíliai tartózkodást, ugyanis Samuel Eto’o és köre, az Anzsi Mahacskalában eltöltött 2 év után, kevesellte a kameruni szövetség által felajánlott 104 ezer dollárt. Szebb korokban ilyenkor megtöltötték a coltot, megfonták az ostort, megkötötték a kötelet, de a néger = pénz paradigmát a legjobb germán mesterektől tanuló fekete fiúk igazán szerencsés korban élnek, így megkapták a kívánt összeget. Nagyon drukkolunk nekik, hogy prémiumra már ne legyen pofájuk.

Címkék: anglia pina spanyolország franciaország horvátország olaszország németország argentína hollandia brazília portugália kamerun belgium foci vb magyar szurkolók

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr196298462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hintz ezredes 2014.06.13. 10:13:00

A nyitómeccset – követve a FIFA-hagyományt – elcsalták a házigizda javára. Nem sok kamubb tizenegyest láttam befújni. Ha már így esett, remélem, ez a fajilag kevert ratyikülönítmény eljut a döntőig, ahol kiszopnak Uruguaytól, ahogy az lenni szokott...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.06.13. 10:56:34

Közben eszközöltünk egy képcserét. Érdemes megfigyelni az 1936-os német náci és az 1938-as angol nemnáci csapat közti bámulatos különbséget!

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2014.06.13. 11:46:50

és a spanyolok? megértem, hogy a portugáloknál/argentínoknál/braziloknál egy füst alatt lerendeztétek őket is, de ezt legalább megemlíthettétek volna. maradtak itt ki tradicionális köcsögválogatottak azért

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2014.06.13. 11:49:02

ja, csak elsiklottam felettük. megnyugodtam

quimbyfanatic 2014.06.13. 12:28:21

@Szandeeekahh:

te biztos nem vagy lány, aztat nem értem, hogy egy fiú miért ír lány néven? most ez a módi?

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2014.06.13. 16:11:12

@quimbyfanatic: valszeg sváb vagyok, csak még nem tudok róla. de a kötözködés alapján, meg ha a neved komoly, akkor te sem lehetsz más, mint valami germánivadék. mentségemre szóljon, hogy próbálok a csodálatos gazdatesthez idomulni, légy oly' jó, és tégy így te is

quimbyfanatic 2014.06.13. 17:09:22

@Szandeeekahh:

néhányan itt nagyon okosnak probálják magukat mutatni csak azt nem értem, hogy például mi a franc bajod van az én nick nevemmel ha már te elárultad azt hogy igazam volt az előző kommentemben .
nem szeretnék durvábbat írni mert megint le tiltanak mint tegnap de azért egy magyarázatot kérek

quimbyfanatic 2014.06.13. 17:11:12

@Hintz ezredes:

nem fognak döntöig menni Neymárék szerintem

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2014.06.13. 20:22:17

@quimbyfanatic: ha nem érted, nem baj. biztos nagyon művészi a kvimbi, meg olyan mélyértelműek a szövegeik is, mint ahogy az operettet is sokan szeretik.

Orszag 2014.06.13. 21:51:36

@quimbyfanatic: Üdv a fedélzeten, én vagyok Egyértelmű kapitány. Arról volna szó, hogy akik a kvimbit szeretik, általában beképzelt, magukat nagyon okosnak és szellemesnek hívő egységsugarúak. Mennél egységsugarúbbak, annál agresszívebben védik kedvenc együttesüket. A szövegeik színvonala nagyjából a középiskola 10. osztályt éri el, noha azt értelmiséginek és metafizikusnak állítják be.
Köszönjük, hogy velünk utaztak!

quimbyfanatic 2014.06.13. 21:57:02

@Szandeeekahh:

csak sajnálni tudlak hogy nem érted meg KIss Tibi dal szövegeit azért egyszer meg is hallgathatnál tőlük egy két számot .

quimbyfanatic 2014.06.13. 21:58:20

@Orszag:

téged is csak sajnálni tudlak , de sajnos tisztában vagyok azzal hogy nem midnekihez jutnak el a szövegek mondanivalója és akikhez nem jut el, azok mondják a quimbyra hogy szar. :)

Orszag 2014.06.13. 22:13:25

@quimbyfanatic: Erről beszéltem.Hidd el, ettől kicsit komolyabb költészetet is megértek. Ez csak narkós nyavalygás.

quimbyfanatic 2014.06.13. 23:06:49

@Orszag:

nem tudom milyen zenéket hallgatsz barátom de sajnálom hogy így könyvelted el ezt a remek zenekart . neked is azt tanácsolom hogy halgass meg egy két számot Tibiéktől és akkor rájössz hogy tévedsz .

Orszag 2014.06.14. 00:10:12

@quimbyfanatic: Empirikus úton jutottam eme magasröptű és mélyenszántó következtetésekre.

mayorlacko 2014.06.14. 06:44:49

Izgalommal várom a leendö Negyedik Birodalom és a jelenlegi Csendőrbirodalom heroikus kűzdelmét, mivel ez utóbbiban szinte több a natural born germán.
Leopard2 vs M1 Abrams?

mayorlacko 2014.06.14. 06:55:10

@Gudea enszi:
A nemnácik magasabbra tartott jobbal integetnek az akkor még(?) szeretett kontinentális vezérük felé.

2014.06.20. 00:29:30

Ki a faszt érdekel a köcsög kvimbi, a VB-ről szól a poszt!
De drága Ezredes és Gudea: A GÖRÖGÖK!!! Hát hol vannak ezek a köpedelem görögök?!? :D Épp most meccselnek Japánnal, de nem úgy néz ki, hogy hamar bedarálódnának (még nincs gól). Hajrá Japán! Hehe! :P

2014.06.22. 00:18:08

Kettő-kettő??? Hát mi a rák ez, kedves német bajtársak? Ennyire jó ez a Ghána (nem)? Ja, meg Kosztarika, na, az aztán a kibaszottul futballnemzet! És csoprtelsők, áháháháá!!! Bár, ha jobban belegondolok, inkább ők (a kevésbé büdös szar), mint a faszolo, cigoletta digók! :D
Érdekes, a franciáknak most egész jó csapatuk van - de nem dicsérem tovább őket, mert Gudeáék kitiltanak az oldalról... :DDD

2014.06.22. 00:20:33

Amúgy meg dühös vagyok: Japán szopjon faszt, amiért ezt az aljadék görög akolt nem tudták felszámolni! :@

Orszag 2014.06.23. 03:00:06

Kurtz ez., nem blokkolnád/bannolnád ezt az idiótát, akinek a kvimbi utálatán kívül nem sok értelmes szó hagyta el a billentyűzetét? Egyébként, aki a focit úgy utálja, ahogy van, már advanced gyűlölködő?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.06.24. 14:11:34

@Selkath - Nightwish rulez!:
Még nem láttam olyan magyart, aki a görögöknek szurkolt volna.

Orszag 2014.06.24. 16:52:31

@Kurtz ezredes: Ön a legértékesebb játékos!

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.06.28. 23:50:34

@Kurtz ezredes: "Még nem láttam olyan magyart, aki a görögöknek szurkolt volna. En is csak egyszer 1996ban a beloanniszi kocsmaban :)

az angol es nemet valogatott gyakorlatilag ugyanazt a kepet is szetkuldheti karacsonyra.

A poszt KIVALO ismet :)

amugy ma ( a Btazil-Chile es Uru-Colombia meccs napjan ) szerintem ha valaki vegignezi a ket meccset akkor elobbre lesz szinjatszasban mintha egy felevet vegigtanul a Szinmuveszetin.

mayorlacko 2014.07.09. 06:48:22

"Neveiknél és mezük színénél már csak a viselkedésük lesz nevetségesebb, amikor valami közepesen favágó európai csapat kíméletlenül belecsinál a Mona Lisájukba."
Bingó.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.07.10. 10:38:04

@visszakettopadlogaz: @mayorlacko:
Szokás szerint tévedtünk. Az azért kicsit fáj, hogy idén a hollandok nem fognak kikapni a döntőben.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.07.10. 10:45:56

@Kurtz ezredes: szerintem inkabb onkritikat gyakorlova keszakarva kikaptak az elodontoben minthogy az ismert viccet ( " vadasz-vadasz, szerintem te csak szopni jarsz ide ) ne holland - vicckent ismerje meg a vilag.
A brazilok is oda kerultek ahova mar regen valok voltak, annyi kulonbseggel hogy mig mas csapatok most hazautaznak, ok a het bekapott gol utan gyorsan kulfodre.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.07.10. 11:00:22

@Kurtz ezredes: a dontoben a nemetek ( pontosabban a lengyel/torok csapat nemet mezben par afrikaival kiegeszulve, gondolok itt Miroslav Close, Podolski, illetve Boateng, Ozil es Khedirara ) es az argentinok fognak megkuzdeni, ami majd nem all masbol mint sunyin kivarni a tizenegyesrugasokat - de csak abban az esetben ha nem bunda lesz a meccs. A meccs a szokasos nemet labdakontroll es fantazia nelkuli passzolgatast jelenti majd, az argentinok pedig a szokasos latinos pontossagu labdakihozasaikkal ismet tobb labdat eladnak majd a sajat terfelukon mint az Adidas.

"Tetmeccsen nincs jo jatek" szol az oroknek hitt igazsag, amit csak az hisz el aki nem latta pl a Magyar-Brazilt 1966ban, csak hogy tovabb ne is menjunk vissza az idoben...

emlekeztetoul:
www.youtube.com/watch?v=8md_mGcqhQk

amugy a VB re nem vittek ki Kassai Viktor magyar jatekvezetot, ehelyett a Vakok es Gyengenlatok Intezetebol hoztak par embert - a jatekvezetes csucspontja volt amikor a nyitomeccsen a japan biro tizenegyest itelt es a stadionban nem volt ember aki tudta volna hogy miert.

mayorlacko 2014.07.11. 11:28:34

@visszakettopadlogaz: Mára már a Reichswehrmachtheer sem a jó régi csukaszürke mit stahlhelm und MGxxTigerPantherLeo, hanem szépségesen szivárványszínű pompázat. Az egyszerű piros karszalag fehér betéttel és svasztikával meg sem történt eset.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.07.14. 21:49:19

@mayorlacko: de azert - eljatszva a gondolattal - mennyivel nagyobb pszichikai nyomast lehetne gyakorolni az ellenfelre egy ilyen karszalagban :) nemcsak a nemet-izraeli meccsre gondolok :D Mondjuk ha lenne nemet -roman meccs azon nem csodalkoznek ha a meccs vegere - apolva a hagyomanyokat - a roman keret kompletten atallna a nemetekhez :D

a franciak meg ki sem allnanak, urra lenne rajtyuk a dunkirque szindroma es mezeiket, cipoiket ledobva szaladnanak a jatekoskijaro fele meccs ELOTT :D

@Kurtz ezredes: a nyitomeccs elcsalasa - ahogy jeleztem elore - mar nem bir jelentoseggel, mostmar a Balaton 1981es vizallasa is erdekesebb es maig hato. CSAK siro, szinjatszo csapatot a biro sem tud a dontobe fujni, ha igen akkor a Katona Jozsef Szinhaz 2014-es tavaszi gardaja nyert volna.

@Eugen von Dunaújvárossy: דון הבינלאומי

mayorlacko 2014.07.15. 08:11:26

@Eugen von Dunaújvárossy:
Az a fontos, hogy benne foglaltassék az eternális kulcsszó: Nazi.
Egyébként pedig lehet akár egy új terrorszervezet nevére is tippelni, mindkét verzió alkalmas rá.
Inter Nazi on Al Elf/Nazi on Al Elf.
@visszakettopadlogaz:
A hegyigallok csak addig lennének hegyigótok, amíg a szigetigótok és a tengerentúli-gótok+keleti-szlagótok közös hadereje elgondolkodtatná őket a hovatartozást illetően. Talán még Kínát vagy Japánt nem sikerült elárulniuk, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, sőt inkább biztos vagyok benne, hogy azért mégis.
Dunkirque pedig igenis 99%-os siker, csakúgy, mint egy későbbi hollandiai történet, nevezetesen az Operation Market Garden.
A DDÜA elfjében komoly hiányérzetem van. Napjaink szerényen és békésen Delfinre átkeresztelt U-boat-jainak fejében igazán lehetne pár David, Moses, Nathan is a keretlegények közt mint kápo.

omron 2014.07.15. 14:21:30

@mayorlacko:
A HBO Róma című sorozata, láttad?
Pompeius magyarázta, hogy miért nem kell jelentőséget tulajdonítani annak, hogy most éppen nem tudták letarolni Caesart és légióit.
Erre Cicero: Szóval akkor nem is szenvedtünk megalázó vereséget, hanem sajátságos győzelmet arattunk?
Rémlik mintha Szaddam is győzelmi felvonulást tartott volna Bagdadban az első öbölháborút követően...!

mayorlacko 2014.07.16. 10:03:47

@omron:
Volt részem abban a szerencsében. Íme egy gyöngyszem:
Werner Goldberg (Berlin, 1919. október 3. – Berlin, 2004. szeptember 28.) félig zsidó származású német katona, aki csak rövid ideig szolgálhatott a Wehrmachtban. (Azért a lengyelországi buliban még vígan menetelt.) Képe mégis megjelent a Berliner Tageblatt nevű folyóiratban, az "Ideális Német Katona" címszóval. Később a német hadsereg toborzó plakátjain is látható volt portréképe.
Nos ő már nem lehetett részese 6. hadsereg caricinsztálinvolgográdi akciójának és azt azt követő rugalmas elszakadásoknak, de az ismert körülményekhez képest ágyban, párnák közt távozott el imádott hazájában, megérve a megmaradt germán területek újraegyesülését.
Mi ez, ha nem hatalmas győzelem? Kiknek is? :)

omron 2014.07.16. 11:13:07

@mayorlacko:
Ha-ha, szép kis csavar! Amúgy ez a rugalmas elszakadás szakkifejezés mindig kuvára tetszett, de hogy pontosan mit takart, azt inkább nem próbálnám ki. Elég volt két hét sátrazás télen, a Börzsönyben.
Tovább gondolva a történetet, akkor még az is előfordulhat, hogy lesz közös magyar-lengyel határ, tengerpartunk és Gyergyóba menet végig magyar feliratokat látunk: :)
Hány tábornok kell hozzá?

mayorlacko 2014.07.16. 19:46:54

@omron:
Hány tábornok kell hozzá?
Talán egy darab, és ezért meg fognak kövezni itt: Görgey Artúr.
A rugalmas elszakadás pedig nem jelentett mást, mint a totális visszavonulást, de ki a francot érdekel ez ma már.

mayorlacko 2014.07.16. 19:56:03

Sajnálom. hogy nem látszik a felirat a képemen:
Well, I'm glad we're sprechen Sie the same lingitty, ja.

omron 2014.07.17. 07:41:13

@mayorlacko:
Na és nekünk hány tábornokunk van?
Mint stratégia, azért néha hasznos lehet a szégyen a futás, de ****meg az ****, aki üldöz irányelv.
Mi az, hogy lingitty?

mayorlacko 2014.07.17. 20:14:28

@omron:
Momentán egy sincs, a lingitty pedig egy hülye WASP vicc, ami a nyelvre utal.
A WASP=White Anglo Saxon Protestant, egyébiránt darazsat jelent, maradjunk inkább az ezüstinges nácik, vagy egye fene KKK kifejezésnél.
Forrest Gump. :)

omron 2014.07.18. 08:13:34

@mayorlacko:
Ahá, így már értve...!
Megvan a szegletes állú, hordómellű, kese, nácigermán amerikai főhős, aki kézen fogva menekül a nagycsöcsű főhősnővel az őket üldöző kuntakinték elől. WASP - hát persze. Igaz néhány évtizede már nem szabad Hollywoodban ilyen filmeket csinálni. Na gyorsan befogom pofám, nehogy valaki magára vegye.
Mellesleg próbálta már valaki, hogy mennyivel lassabban lehet menekülni kézen fogva, mint külön-külön?
Anno úgy hallottam, százvalahány csíkosnadrágossal léptünk be a nátóba.

omron 2014.07.18. 10:25:34

@omron:
Bocs, nem Cicero hanem Cato mondta, legalábbis a rendező szerint...

mayorlacko 2014.07.18. 12:28:05

@omron:
A csöcsike pedig periodikusan eltaknyol az izgalom fokozása érdekében. Kötelező kéz a kézben menekülni, mert ők szeretik ám egymást plusz az a nagyfene amerikanische silidaritetische und etc.
Csíkosék a mi kiemelkedő tehetséggel bíró honvesztő főtisztjeink, sejtem. Elsőre Uncle Sam jött át, de tévedtem.
Az ódígók annyi C névvel bírtak, hogy csoda lenne nem elkeverni a ki mit mondott mikor vetélkedőt.
Cato senior, Cato junior, Caesar, Cassandra, Cicero, Caligula, Claudius, Ciccone, Ciccolina, a teljesség igénye nélkül.

mayorlacko 2014.07.18. 12:47:40

@mayorlacko:
Az NSDAP eredetileg amerikai kitaláció lehetett:
North'n South Democratic American Party, csak a gaz nácikok lenyúlták a logót.

omron 2014.07.24. 09:52:42

Aszongya a bíró, hogy ez a cucc nem csak segít, ha fáj a torkod, hanem a zorrodatis tisztíccsa.
Milyen jó, hogy nem kell szétoffolni a posztot immár, mert az akadémikusaink gondoskodnak a szórakozásunkról!
Mekkora zakót kaptak már megint a hülyegyerekek. Bár egy szülőnek az is kedves.

mayorlacko 2014.07.24. 10:08:27

Ugyan már! Győztek és punktum, csak mi kancsalok vagyunk. Valójában ők voltak a portugálok. Vagy hollandok?