Gyűlölt Ellenségeink

Az alkalmazott nemzetkarakterológia vezető szakmai műhelye.
A világ népei hamis előítéletektől mentesen, a tények és összefüggések tükrében. Minden, amit a másoknak és önmaguknak hazudozó, politikailag korrekt szemforgatók sosem mondanak ki.

Komoly? Vagy vicc?
Vagy mégis komoly?
Hát mit fognak ehhez szólni mások?!

Állandóan időszerű

Ha nem egyértelmű, hogy hol jársz, olvasd el a tudományos alapvetést!

A gyűlölködés szakmódszertana

Ha nagyon gyűlölöd bármilyen csoport tagjait, vagy a többi kommentelőt, vagy egy részüket, add ki magadból a személyeskedőposztban!
Gyűlöllek te rohadék...! - személyeskedőposzt

Gyűlölködj a Fácsén!

Innen gyűlölködtök

Friss hozzászólások

  • Gesta9323: Az osztrák Freud! Na, menjetek a p.csáb@… :D (2020.07.07. 20:28) Az osztrákok
  • Zsolt Máté Papp: @Egysenki: NEM, NEM és NEM! Te pont annak a sterilizált, önmegvető, bocsánat hogy élek, tucat-nem-... (2020.06.29. 22:24) A csehek
  • HajdúB: Európa alfele Olaszország. Mondotta egykor a nagy ánglius államférfi. A ki vért és könnyeket ígért... (2020.06.06. 00:32) Az olaszok
  • kaldijozef: @aku99: Sajnos magyar. A szemetek közül emlkedett ki...megérdemelten akasztották föl. (2019.12.01. 19:37) Az örmények
  • Nemvoltjobbötletem: Jöhetne már lassan Afrika, kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle (2019.08.04. 13:08) Mi ilyen Európát akarunk
  • Cardinalis: @Natalie Portman: Respect! (2019.05.24. 02:38) A szlovákok
  • D3D: Most jutott el hozzám a poszt. Én éltem ott, minden szó igaz. (2018.11.27. 18:12) Az ausztrálok

Az ukránok

2015.09.12. 11:00 - Gudea enszi

az_ukranok.jpgA szlovákok minden tekintetben komoly vetélytársat kaptak. Valójában persze lehetetlen kideríteni, hogy ki kapott vetélytársat, mert a nem létező népeknél képtelenség megállapítani, hogy melyikük szeretne előbb lenni volna. Tény viszont, hogy a szlovákok és a macedónok mellett az ukránok is részt vesznek a Senna-Prost-Mansell hármast idéző, megalkuvás nélküli, ám égbekiáltó hülyeségekkel tarkított, nemes versengésben a leghülyébb szláv vágynép címéért. A crnagorácok sajnos lemaradtak kicsit képzelőerő terén.

 


Egy-egy vágynép őrült gondolata rendszerint közepesen sikeres, de ennél önmagukat többre tartó, bölcsészhajlamú emberek fejéből szokott kipattanni. Ha nem akarsz Antall József lenni, és már minden igazi nép létezéséről tud a világ, akkor találj ki egy újat, amelynek te lehetsz az állítólagos alvásából való felébresztője, nagy tanítója, nyelvének megalkotója és örök hőse egy személyben! Az ilyen vágynépek közös jellemzője egy legalább ezer évvel ezelőtti, de inkább még régebbi dicső történelmi szakasz, majd egy hosszú-hosszú, mély alvás egészen a 19-20. századi felébredésig, amikor aztán az ellenségük ellensége jóvoltából kapott otthonnal – az ajándék államisággal – beköszöntött a második aranykor, és végre cinikus bosszút lehet állni mindenkin, akit a hatókörükbe sodort a balszerencse. Igen, ez lényegében az „Ölve vagy halva” forgatókönyve Steven Seagallal. A bolgármacedónok – önmaguk szerint – Nagy Sándor világhódításának élményét keblükre szorítva aludtak át huszonegy évszázadot Kr.e. 146-tól Kr.u. 1945-ig – úgy látszik, eléggé belefáradtak a rómaiak elleni honvédő háborúkba. A cseh-morvákból, lengyelekből és oroszokból a magyarok jóvoltából összeolvadt szlovákok elvetemültebbjei szentül hiszik, hogy azért hasonlít a nyelvük a nyugati és a keleti szlávokéra is, mert ők mindannyiuk közös őse, egyfajta ma is köztünk élő Denver dínó. Nagy szikrák lesznek itt, ha az oroszokból és lengyelekből verbuválódott, hasonló élményekből hasonló következtetést levonó, szomszédos ukránokkal ilyen értelemben is észreveszik egymást. Egyúttal epedve várjuk a moldáv felfedezést, miszerint a moldávok Traianus valódi egyenes ági unokanépe, a románok pedig csak a császár-hadvezér útközben elpöttyintett fattyúágából jönnek.09_1.jpg

Ukrán hazaffyak akcióban! Ahogy a csecsemők is az összes fellelhető tárgy szájbavételélvel fedezik fel a nagyvilágot, úgy a hasonló korú nemzetek is önmagukká akarnak tenni minden szembejövő lehetséges megtestesülést.

A bevezető szöveg fényében nyilván senki sem számított az amúgy megszokott, régre visszatekintő történelem ok-okozati elemzésünkre. Így a 20. század közepétől, de még inkább 1991-től indítunk. Az ukránokat a lengyelektől elkülönítő határról gondoskodott a nagy Szovjetunió, így már csak az oroszoktól való teljes különbözést kellett megoldaniuk 1991 decembere után. Ezt többek közt azzal fejezték ki, hogy az ukrán nemzeti mozgalom központjának számító, oroszul Lvovnak nevezett nyugat-ukrajnai várost összetéveszthetetlen módon Lviv alakra írták át. Abban az országban, amely önmagát még mindig Lengyelország Oroszországgal szomszédos határvidékének nevezi – lengyelül.

Az ukránítás persze nemcsak abban nyilvánul meg, hogy Lvovból Lvivet, Kijevből Kijivet meg Harkovból Harkivet csináltak. Ugyanezt az idiotizmust eljátszották a személynevekkel is, habár sajnos szörnyű érzéketlenséggel szembesültek mások részéről. Az ukrán Szerhijek a kék-sárga nemzeti felbuzdulás ellenére ugyanúgy Szergejek maradtak a világ többi részének, ahogy Kijiv is Kijev. A világ nem ukrán része még akkor sem hajlandó átszokni az újonnan keresztülverni próbált végződésekre, google-yahoo43.jpgha ukrán barátaink a Lenin-szobrok és betonfalak mellett akár az anyjuk picsáját is sárga-kékre mázolják.

 

 

Íme a zseniális végeredmény. A hazaffyság eme mélyenszántó megnyilvánulása azért is megsüvegelendő, mert sejtésünk szerint a kék festéket még az oroszok kenték fel.

 

 

Bizonyára zavaró, hogy hosszú percek olvasása után sem tiszta még, hogy kik is ezek az ukránok. Nos, ez nem az olvasó hibája, és nem is a miénk, de megpróbáljuk tisztába tenni ezt a kelet-európai csalimesét. Visszafejtjük a cselekményt a középkorig, amikor ukránok még nem léteztek ugyan, de elkezdődött azon hibák sorozata, amely végül idesodorta a szomszédunkba a legújabb amerikai bábállamot. Hatalmas az a kelet-európai sztyeppe, ott bármi megtörténhet; és amióta mi magyarok eljöttünk onnan, rendre meg is történik a lehető legrosszabb.

A történet rém egyszerű volt, amíg az oroszlakta óriási síkságot a fojtogatóan precíz rend nélkül élni is képtelen svéd kereskedők szervezése, a Kijevi Rusz, illetve a szláv államszervezői készség szintjéről tanúskodó, apró orosz törzsi fejedelemségek uralták. Itt az első hiba, hiszen a Kijevi Rusz – kelet Nagymoráviája – tagadhatatlanul létezett, viszont olyannyira belevész a múlt homályába, hogy bármilyen kurva nagy ősi ukrán dicsőséget bele lehet hazudni rezzenéstelen arccal. Miután a mai Ukrajna nyugati része több száz évre lengyel kézre került, megkezdődött az ottani oroszok ellengyelesedése, amit nagyjából olyan földindulásszerű folyamatként érdemes elképzelnünk, mintha a csángók elkezdenének elmagyarosodni. Később, amikor az orosz cárság elfoglalta a tatároktól és oroszokkal telepítette be a ma jórészt Ukrajnához tartozó déli sztyeppét, az akkori lengyel-orosz határon létrejött az választóvonal, amelynek ma is a két különböző oldalára térnek haza a gyengeelméjű Janukovics rajongói és az euromajdanos gyújtogató csőcselék. Miután Lengyelország legnagyobb része Ukrajnástul orosz fennhatóság alá került, az ukránkérdés felbukkanása csaknem 200 évig jégre került. A további hibák a felsorolt folyamatok befejezetlenségében rejlenek. A lengyelek nem tudták olyan sokáig birtokolni a későbbi Ukrajna magját, hogy az ottani oroszok teljesen lengyellé váljanak, de az oroszok, illetve a cárság és a Szovjetunió sem gondoskodott róla, hogy a félig ellengyelesedett oroszok visszaváltozzanak. A félig elvégzett munkánál bizony kevés kártékonyabb dolog létezik a világon.

ukran_valasztasok.jpg

Az ukrán választások időtlen idők óta rendkívül hasonló eredményeket hoznak,
de hát a tökéletes történelemhamisítás olyan, mint a tökéletes bűntény. Előbb-utóbb úgyis elhasalsz valamin.

Ezt viszont mégsem adhatja így elő egy ukrán, hiszen még a többi, magát ukránnak gondoló valami más azt mondaná rá, hogy ő nem is igazi ukrán. A kozákok sokfelől összesereglett, soknemzetiségű rablóbandái a kora újkorban a tágas puszta lengyel-litván-orosz-tatár-török határvidékén, pont az ukránok párszáz évvel későbbi felbukkanási helyén halásztak a zavarosban. Őket annál közelebbről, hogy többségük szláv származású volt, lehetetlen beazonosítani, a ma élő maroknyi kozákon kívül senki sem azonosul a sorsukkal, így pont olyan jó ukránnak ígérkeztek, mint a Kijevi Rusz. Ahogy a szlovák nemzet az állítólagos létrejöttekor másfél tucat evangélikus plébánost meg falusi kántortanítót jelentett, az ukrán nemzet az ő állítólagos létrejöttekor néhány kozák rablóbandából állt. Csupán az az apróság zavarja meg az idilli képet, hogy a ma élő kozákok szíve igencsak Oroszországhoz húz, és nem kifejezetten rokonszenveznek sem a bukdácsoló ukrán államisággal, sem a még bukdácsolóbb ukrán nemzettudattal.

gladio.png

 

Ukrajna nem NATO-tagként is élvezi
az USA által NATO-tagoknál működtetett,
NATO-tag-ellenes,
helyi terroristákat kitartó NATO-terrorszervezet
áldásos hatásait.

 

 

Kárpátalja ukrán kézre kerülése mellesleg az összes jelenlegi és korábbi területük hozzájuk kerülésének állatorvosi lova: adták-vették a környező országok, míg végül a Szovjetunió tette rá a véres kezét. Ott aztán Jelcin mindent bagóért elprivatizáló, bamba elnöklése alatt akkora kupleráj támadt, hogy egész atomfegyver-arzenálokat loptak el mindenféle akasztófára való kalandorok; pont országrészeket ne tudtak volna észrevétlenül lenyúlni? Kárpátalja a Szovjetunió szerzeménye volt, és mindössze földrajzi okokból maradt Ukrajnánál, a korábban az oroszokhoz tartozó Krím valahogy náluk felejtődött 1991 decemberében, a többit meg kapták a szovjettől. Az övék maradt, náluk felejtődött, kapták… – mint valami lesajnált, félbolond falusi kéregető. Ezek a hatalmas hősök az egész szarkupacot így lapátolták össze, és nincs egy négyzetmétere, amely ne más országot illetne. Európát minősíti, hogy még mindig ez a földrész második legnagyobb országa Oroszország után. Összetartásban is a létrejöttével arányos teljesítményt képes felmutatni: a Krímben orosz hadsereggel találkozó ukrán katonák 2014-ben megdöntötték az ellenséghez dezertálás éppen évszázados cseh világrekordját. A maradék országban meg, a főváros Kijevet is beleértve, az emberek azt kérdezgetik egymástól és saját maguktól, hogy akkor ők most ukránok vagy oroszok, mi a különbség a kettő között, és egyáltalán miért számít ez, amikor ők csak arra vágynak, hogy legyen mit enni és főleg inni. Ilyen gránitkeménységű öntudati alapokra biztosan a jövő mintaországát fogják felépíteni az NSA-CIA hátszéllel betüremkedő amerikai óriásvállalatok.

 taras_shevchenko_and_andrey_shevchenko_on_graffiti.jpg

 

Illés Béla és Illés Béla népies stílusú graffitin szomorkodnak azon,
hogy a magyar nép létének
hiányosságai miatt
ők a történelem két leghíresebb magyarja.

 

Az ukrán sportéletben kétségkívül a vodkavedelés a legnépszerűbb ágazat, maga mögé utasítva a labdarúgást, az ökölvívást és a rúdugrást. Utóbbi persze csak Szergej Bubkának köszönhető, akinek az aktív pályafutása alatt jött létre Ukrajna, de akiről sajnos senki sem tudta, hogy az új országa szerint Szerhijnek hívják. Ennél azonban nagyobb gondok is akadnak vele. Ha a mostanság bimbódzó népköztársaság Wikipédia-felelősei olyan lelkesek lesznek, mint szerb kollégáik, akkor nemcsak a jugoszláv vízilabda olimpiai aranyak válnak szerbbé, de a luhanszki születésű rúdugró szöuli aranyérmét is másik sorba kell majd beírni. A fénykorát Szovjetunió név alatt megélt ukrán foci önálló nemzetként a legenda szerint még a Vasasba sem beférő, donyecki születésű (ó jaj…!) Szergej (Szerhij!!!!!!!!!) Rebrovot és Andrij Sevcsenkót bírta kitermelni. A BL-győztes (ne feledjük minden idők legócskább döntőjét!) és aranylabdás játékos legfőbb ismérve, hogy nemzeti (BVSC-s) színekben annyira termékeny volt, mint manapság Novak Gyokovics, pályafutásának hattyúdalát pedig az eurómilliárdos kenőpénzekkel fémjelzett, sikertelen hazai Európa-bajnokság jelentette. Ez a kenetteljes esemény, amelynek rendezési jogát csalással és ármánykodással pont előlünk szerezték meg, jól mutat majd az egyetemes gazdaságtörténet „Az ukrán államcsőd története” című fejezetében. hillary_es_tyimosenko.jpgAz összes lényeges szegmensben kilátástalan mutatókat produkáló ukrán költségvetés „Buta befektetések” rovatának két éke az eurószázmilliókból felhúzott, ám azóta már az ukrán-ukránorosz konfliktus frontvonalán álló, ezáltal teljesen szétrombolt donyecki reptér, valamint az eurómilliárdokból felhúzott, ám azóta ukránorosz ellenőrzés és szórványos ukrán tüzérségi tűz alatt tartott donyecki Donbassz Aréna. Mindezek tetejébe még Vad II-t is beszopták a gólvonalon! Igen, ezért megérte EB-t rendezni, ti kretének!

Ami viszont tényleg vitán felül ukrán és megsüvegelendő sportteljesítmény, az a Klicsko testvérek ökölvívó-pályafutása. Vitalijnak, a tettlegességben gazdag ukrán parlament magasra kapaszkodott kidobófiújának viszont ezt máris sikerült elfeledtetnie egy az önmagát szintén politikusnak képzelő Hillary Clintonéhoz mérhető szereptévesztéssel. A helyzetet súlyosbítva, az ukránoknak ráadásul van egy saját Hillaryjük is, a nép egyszerű foszlós kalácsának álcázott Julija Tyimosenko, Szemjon Mogiljevics (az Agyas Don) üzlettársa.

 

Tyimosenko a Krím orosz megszállásáról: „Itt az ideje fogni a fegyvereinket, és megölni ezeket az átkozott oroszokat a vezetőjükkel együtt; és leatomozni a 8 millió oroszt, akik számkivetettek Ukrajnában.”
Hát igen, sokkal szelídebb és becsületesebb lenne a világ, ha a politikát is a nők irányítanák.

 

Az ország gazdaságáról még néhány év IMF-gyarmatosítás után valószínűleg már nem lesz mit mondani, de szerencsére Ukrajna eddig is inkább olyan, rendhagyó exportcikkekben volt erős, mint a szervezett bűnözés és a kurvák. Előbbit most már egy Szeva bácsinál magasabb ligában játszó ciapat vette át, utóbbiból meg azért mégse lehet a végtelenségig eltartani egy egész országot.

Flottul sikerült elnöki beiktatás, ezért tényleg kellett Schmitt Pál Árnyék stílusú közvetítése, különben lemaradtunk volna róla. Köszönjük!

Ideje lenne már feldarabolni a francba ezt a szerencsétlenséget, és felosztani az oroszok, lengyelek, magyarok és románok között. Sőt, ezek annyira nem létező nyomoroncok, hogy még a moldávoknak is kéne adni belőlük egy csipetet. Egy csomó idegeskedéstől, valamint rengeteg pénz és idő elpocsékolásától kímélhetnénk meg ezzel az oroszokat, az amerikaiakat, az EU-t és magukat az ún. ukránokat is, jelentsen bármit ez a szó. Mindenkinek egyszerűbb lenne így.

Címkék: pina maffia orosz vodka ukrán csőd szláv alkoholista összeomlás történelemhamisítás krím bamba életképtelen donyeck vágynép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuloltellensegeink.blog.hu/api/trackback/id/tr677778824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tralalala 2015.09.12. 11:17:25

"Az övék maradt, náluk felejtődött, kapták… – mint valami lesajnált, félbolond falusi kéregető."

:D

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.09.12. 12:06:36

Azért ne legyünk igazságtalanok, Bubkán és Szeva bácsin kívül van még híres ukrán: Csikatilo polgártársat is büszkén andrijosították.

mayorlacko 2015.09.12. 12:44:13

Nehéz lehetett Gudea enszinek a sosem volt és mára gyakorlatilag nem létezőről ilyen esszenciális összegzést alkotni, elismerésem. Nagy kár, hogy liberálisék egy közismert blogon osztják egymásnak a nem létező eszüket, mert perceken belül beindulna itt is a Putyinozás ezerrel. A tudomisénhányadik krími "háború" tanulságait a cseh dezertálási szokásokkal összevetni rátok vall, bevallom terjesztem is az igét erre-arra, de hát ugye az a fránya bojkottált dickboek gátat szab. Nehéz dolga van amúgy szegény 'kránoknak manapság, amikor a mainstream mintha elfordult volna a rém tehetségesen vívott nemháborújuktól. Már arra sem telik, hogy lekapjanak az egekből egy arra tévedő civil gépet, talán a lőszerek sem kompatibilisek a Vrangel admirális által a parton hagyott tarckokba, nem tudom.

Rich.mond 2015.09.12. 12:48:11

Alapvetően jó írás, pár aprósággal azért kiegészíteném:
- Lvov és Liv eredeti neve (lengyelül) Lwów, ami mindjárt rávilágít arra, hogy az ukrán nyelv mennyire eltér a lengyeltől és az orosztól.
- Míg most Anyácskától sikerül összezörrenni, addig 1939-ben ugyanezt sikerült megcselekedni a lengyelekkel is. Annyi különbséggel, hogy az UPA akkori módszerei láttán még egy betépett ISIS főmufti is elsírná magát. A lengyel kisgyerekek szögesdrótra való felakasztgatása simábban ment, mint az UEFA-bizottság kilóra megvétele.
- Az export rubrikában előkelő helyet foglalt el a Gangesz tisztaságú gázolaj/benzin, és a kiváló minőségű, kubai szivarokkal vetekedő Priluki cigaretta.
- Van az ukránoknak is egy Samojuk (lásd: szlovák történelem), valami Laborc fejedelem, aki pont Kárpátalján építgette virágzó birodalmát. Sajnos erre semmiféle történelmi utalás nincs sehol, egyedül Anonymus említ meg egy Laborcot, államról még ő sem beszélt.

mayorlacko 2015.09.12. 12:56:14

@tiboru: Köszi, valahogy kimaradt. Szimpatikus úriember.

mayorlacko 2015.09.12. 12:59:48

@Rich.mond: Az UPA höstetteit magam is hiányként éltem meg, talán ránkbízták a kommentfal kiteljesítése céljából. Lesz még róla szó, később.

Thyhor 2015.09.12. 13:07:58

Jó lett.Kérünk még!
A Krími dezertálás az egyik legszebb része az ukrán modern kori történelemnek.Miután Oroszországhoz csatolták, az ukránok arról kezdtek el filmeket gyártani hogy milyen kevés turista van a félszigeten,hogy nincs elég élelmiszer és hogy a tatárok jogait porba alázza az orosz bakancs.Azt kevesen tudják hogy azóta az ottani fizetés a négyszeresére nőtt az ukránéhoz viszonyítva.De egyébként amúgy sincs nehéz dolga az oroszoknak.A lakosság problémamentesen áll át hozzájuk.
Kárpátalján pedig a magyar kisebbség mellet ruszinok élnek.Tudom,hasonló kaliberű nép de legalább az nyugtat hogy ők a történelmüket és a jövőjüket is a Szent Korona részeként látják,nem teremtettek még maguknak ősrutén államokat a szomszédos zsenge népek példájára.

Thyhor 2015.09.12. 13:15:07

@Rich.mond: Azóta már a Laborc is feledésbe merült.Szerintük a magyarok csak a 13 században foglalták el Kárpátalját,ráadásul az ősukrán Kijevi Rusztol.A Gesta Hungarorum nekik kb. olyan hiteles mint neked az ukrán állam.De a legfájdalmasabb amikor a Nyesztor féle krónikákban arról olvasnak hogy Álmos vezérünk hogyan használta a hercegeiket udvari bohócként.Természetesen a velejéig szláv krónikából ez a rész sem igaz szerintük.

Thyhor 2015.09.12. 13:30:05

De egyébként srácok,többet,többet,többet! Nem azért túrtam magamat át ennyi trágyán :)))) Több cikket kérünk! :)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2015.09.12. 13:35:19

@tiboru: Csikatilo X polgártársról szép anyagunk van, amelyet (sok-sok más, a posztokban nem megjelent anyag kíséretében) abban a könyvben tervezünk nyilvánosságra hozni, amely a csillagok szerencsés együttállása esetén, jövőre odakerülhet az alkalmazott nemzetkarakterológia iránt érdeklődők polcaira.

@Rich.mond: Sőt, nemcsak Lwównak, hanem Lembergnek is hívták, de hát ha minden apróságot beleírtunk volna, akkor kétszer ilyen hosszú lenne az amúgy sem rövid poszt. Lwów/Lemberg/Lvov/Lvivről egyébként szintén ígérhetünk imádnivaló részeket. A hitvány cigi vég nélküli csempészete remek felvetés.

@Thyhor: A ruszinok sajnos szintén nem fértek be, de nem felejtettük el őket sem.

Rich.mond 2015.09.12. 14:09:15

@Gudea enszi: Illetve vallási kérdésekbe nem mennék bele, de az ukránok vallása szintén tökéletes ötvözete a lengyel katolicizmusnak és a pravoszláv ikon és kereszthányás-imádatnak.

Hintz ezredes 2015.09.12. 14:40:58

Az ukránok rosszabbak, mint a magyarosított nevű, németül egyáltalán nem beszélő, budai agglomerációban élő műsvábok, akik nem restek hangoztatni, mekkora übermensch árják, csak ez sem a nevükből, sem az általuk beszélt nyelvből, sem a küllemükből nem derül ki. Az ukránok ugyanez pepitában. Mindig azt hangsúlyozzák, hogy ők nem oroszok, csak sajnos ezt senki sem látja/hallja rajtuk kívül.

Vadkeleti Bölcs 2015.09.12. 15:14:04

Tökéletes írás.
Tudtátok, hogy rengeteg kárpátaljai magyart soroznak be az idióta háborújukba? A Donyecki Népköztársaság (haha, ez is megérne egy misét) egyik magasrangú vezetője is megmondta, hogy a magyar katonák mejenek el, mert ők az ukránok ellen harcolnak.

Thyhor 2015.09.12. 16:25:23

@Gudea enszi: Majdnem elfelejtettem.Nem csak Lvivnek mondják.Az ukránok Banderstadtnak is nevezik.

mayorlacko 2015.09.13. 08:13:18

Ilyvó, Lemberg, Lviv, Lvov, Lwów kapcsán ugrott be Leopold Socha becsületes csatornamunkás szívszakító története. 1939-ben a németek szeptember 12-14-ig randalírozhattak, majd orosz szövetségeseik folytatták a tevékenységet 1941június 22-ig, amikor a csukaszürkék tartósan berendezkedtek, az ott élő zsidó lakosság nem túl nagy örömére. Socha úr szerencséjére, aki a felszínen is fosztogatott magára hagyott lakásokat, munkahelyén, a csatornában hatalmas emberanyag gyűlt fel, akik értékes fémekkel, nyomtatott papírlapokkal hálálták meg jobb híján a törődést. Idővel némi empátia is beköltözött Leo szívébe, aztán mint minden jónak, ennek az emberbaráti tevékenységnek is véget vetett a Vörös Hadsereg ismételt megjelenése. Ilyenkor heppy endre gondol minden rendes mozirajongó, de sajnálatosan profánabbul alakult. Hősünk leánygyermekét még a megerőszakolása előtt elcsapta egy kósza T-34-es és Leopold azonnal nehezményezte leánya elvesztését. Szerencsétlenségére ezt egy orosz/szovjet tisztnél kezdeményezte, aki a további jogi procedúrákat elkerülendő, helyben lepuffantotta.

Rich.mond 2015.09.14. 21:58:42

Jaj, még egy apróság: tudtátok, hogy melyik volt Európa legrövidebb ideig fennálló államalakulata? Még Franciaország és Anglia is elismerte. Ami szép teljesítmény, mert összességében négy óráig létezett. Ez volt a méltán híres, de magyar honvéd bakancsok által eltiport Transzkárpát-Ukrán Köztársaság (vagy valami ilyesmi). A függetlenségüket a csehszlovák iga lerázása után kiáltották ki, 1939 március 15-én. Pechükre akkor már a honvédek Beregszászon túl masíroztak. A szerencsétlen Volosin ráadásul abban bízott, hogy az ottragadt cseh alakulatok segítségével majd fel fogják tudni tartóztatni a honvédeket. Értitek? Csehekkel! Az ukrán-cseh szövetséget sikerült három nap alatt kizavarni Kárpátaljáról. A menekülő Szics-gárda egyenesen a lengyelek karjaiba futott, akik a fent már említett UPA-rémtettek miatt csekély rokonszevvel fogadták az ukrán migránsokat.

Moshe Dayan 2015.10.09. 23:22:53

Kiváló cikk ! Csodálom egyébként, hogy a törökökről eddig még nem készült cikk,hiszen mégiscsak őket kéne talán legjobban gyűlölni ,vagy mégsem ? :D

A-tominator 2016.01.11. 20:29:10

@Moshe Dayan: És a franciákról van valami írás? Cleemnceau és bandája népéről, akik annyira képbe voltak velünk kapcsolatban, hogy a nyakunkba akasztották Trianont, mint "nemzetiségelnyomóknak" - ehhez képest milyen volt a francia nemzetiségi politika?